Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW

IP: *.jedwab.net.pl 31.01.02, 14:50
    Moim zdaniem tak to wygląda:
    1. Olisadebe- niekwestionowanie najlepszy
    2. Kryszałowicz- idealnie uzupełnia się z Olim
    3. Żurawski- o wiele lepszy np. od Żewłakowa
    4. Żewłakow- nie jestem do niego przekonany, ale ufam Jurkowi Engelowi
    5. Juskowiak- coś z nim nie tak, ale chyba doświadzenie daje mu 5-te miejsce
    6. Sypniewski- niezły drybler, jak poprawi skutecznośc może być ok.
    7. Smolarek- nisko, bo wolę jak gra w pomocy
    8. Wichniarek- chyba trochę egoista, coś mi w nim nie pasuje
    9. Gilewicz- nisko, ale trudno mi go ocenić, bo dawno o nim nie słyszałem
    10. Mięciel- gwiazdeczka, ale niech będzie w tej dziesiątce
    11. Frankowski- gość ma zmysł, niesamowitą intuicję, jak wróci do wcześniejszej
    formy, będzie tuż za piątką
    12. Warzycha- z szacunku do gościa muszę go tu umieścić
    13. Moskała- zobaczymy co dalej pokaże
    14. Grzybowski- jak zmądrzeje, pewnie awansuje
    15. Klimek- ciekawe, jak będzie w tej rundzie? Gdyby nie kontuzje...
    16. Sosin- chyba już osiągnął swoje maximum, obym się mylił
    17. Kucharski

Jakie są Wasze propozycje? Sam bym zmienił coś w kolejności. Może Jusko dałbym
    niżej. Może o kimś zapomniałem? Dajcie swoje propozycje.
    pzdr
    Obserwuj wątek
      • Gość: Leon Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.proxy.aol.com 03.02.02, 13:20
        Dam najlepsza 10-tke, (moim zdaniem)

1 Olisadebe
        2 Kryszalowicz
        3 Zurawski
        4 Sypniewski
        5 Gilewicz
        6 Smolarek
        7 Moskala
        8 Srutwa
        9 Frankowski
        10 Wicniarek
        11 Rasiak
        • Gość: wodzunio Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 03.02.02, 14:18
          1. Olisadebe
          2. Kryszałowicz
          3. Wichniarek
          4. Żewłakow
          5. Smolarek
          6. Juskowiak
          7. Żurawski
          8. Sypniewski
          • Gość: toni Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 12:55
            1.Żurawski
            2.Wichniarek
            3.Sypniewski
            4.Kucharski
            5.Mięciel
            6.Frankowski
            7.Moskała
            8.E.Smolarek
            9.Kryszałowicz
            10.Żewłakow
      • Gość: Mikołaj Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.acn.waw.pl 03.02.02, 14:43
        1.Olisadebe 679 pkt

2.Kryszałowicz 409
        3.Zurawski 397
        4.Krzynówek 374
        5.Mięciel 319
        6.Wichniarek 317
        7.Smolarek 310
        8.Gilewicz 288
        9.Frankowski 256
        10.Karwan 209
        11.Kałużny 192
        12.Zewłakow 169
        13.Juskowiak 120
        14.A.Bąk 97
        15.Kucharski 81
        16.Bizacki 39
        17.Śrutwa 31
        18.Moskała 20
        19.Sypnieski 18 " Za brzydkie pokazywania"
        20.Warzycha 16
        21.Kozmiński 14
        22.Wojciechowski 7

Pzdr.Mikołaj
        • Gość: TYTUS Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.upc-b.chello.nl 03.02.02, 15:29
          1. Olisadebe (czas na lepszy klub)
          2. Kryszalowicz (jak wyzej)
          3. Wichniarek (niedoceniony)
          4. Smolarek (wieleka nadzieja)
          5. Zewlakow (przeceniony)
          6. Zurawski (jak bedzie w kadrze, zobaczymy)
          7. Mieciel (bez efektownych szcupakow, w formie)
          8. Gilewicz (Austria to nie Niemcy)
          9. Frankowski (wyzej jak w formie)
          10.Sypniewski (niech sie naluczy strzelac)

PZDR
          • Gość: seth Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 03.02.02, 16:01
            1. Juskowiak
        • Gość: acton Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.jedwab.net.pl 04.02.02, 11:29
          Gość portalu: Mikołaj napisał(a):

> 1.Olisadebe 679 pkt
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          > 2.Kryszałowicz 409
          > 3.Zurawski 397
          > 4.Krzynówek 374
          > 5.Mięciel 319
          > 6.Wichniarek 317
          > 7.Smolarek 310
          > 8.Gilewicz 288
          > 9.Frankowski 256
          > 10.Karwan 209
          > 11.Kałużny 192
          > 12.Zewłakow 169
          > 13.Juskowiak 120
          > 14.A.Bąk 97
          > 15.Kucharski 81
          > 16.Bizacki 39
          > 17.Śrutwa 31
          > 18.Moskała 20
          > 19.Sypnieski 18 " Za brzydkie pokazywania"
          > 20.Warzycha 16
          > 21.Kozmiński 14
          > 22.Wojciechowski 7
          >
          > Pzdr.Mikołaj

Hej Mikołaj! Skąd masz te punkciki?

• Gość: Mikołaj Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.acn.waw.pl 04.02.02, 12:22
            Te punktciki to tak z głowy.A podoba ci się? :)
      • Gość: jurek Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: 10.63.101.* 04.02.02, 13:01
        1. Olisadebe (zdecydowanie najlepszy, najskuteczniejszy, najsprytniejszy i
        najszybszy)
        2. Warzycha (krol Aten, niekwestionowany mistrz pola karnego, zeby chociaz
        jakikolwiek Polak zdobyl w jakiejkolwiek lidze tyle bramek (ponad 240 w samej
        lidze) postawilbym go przed Guciem)
        3. Kryszalowicz (moze wyglada troche jakby mial nadawage, ale niesamowicie
        skuteczny - nie tylko strzela ale i asystuje)
        4. Wichniarek (bedzie jeszcze z niego pozytek, powinien jechac na Mundial)
        5. Zewlakow (as z rekawa, takiego napadziora potrebuje repra na ostatnie 20 lub
        30 minut - bardzo skuteczny)
        6. Zurawski
        7. Juskowiak (mimo wszystko niespelniony talent)
        8. Smolarek (to samo co w przypadku Wichniara)
        9. Frankowski (dobry w klubie, moze mu dac jeszcze jadna szanse ?)
        10. Klimek (za malo skuteczny)

pozdrawiam

jurek
        • lhp Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW 04.02.02, 13:06
          1. Olisadebe (no comment)
          2. Crespowski (na 2 miejscu dlatego, ze wybral Argentyne)
          3. Radzinski (na 3 miejscu z powodu glupoty, dlatego nie zalozyl koszulki z
          bialym orlem)
          4. Kryszalowicz (troche drewniany, ale jaki przyspieszenie)
          5. Moskala (mlody, wielki talent)

pzdr
      • Gość: calagan Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW - ob IP: 10.135.129.* 04.02.02, 14:37
        Gość portalu: acton napisał(a):

A jakie kryteria obowiazuja. Forma? Wiek? Perspektywa rozwoju? Doswiadczenie?
        Osiagniecia? Sprecyzuj, bo mozna ukladac w nieskonczonosc. Raz Warzycha bedzie w
        pierwszej trojce, a raz wcale go nie bedzie. Acha i zakladam, ze chodzi o obecnie
        grajacych (chociaz ogladajac ta liste mam powazne watpliwosci).

> Moim zdaniem tak to wygląda:
        > 1. Olisadebe- niekwestionowanie najlepszy

W tej chwili tak. Gra (czasem siedzi), strzela bramki, ale ma niewielkie jeszcze
        doswiadczenie i osiagniecia.

> 2. Kryszałowicz- idealnie uzupełnia się z Olim

Czy to jedyny powod dla ktorego umiesciles go tutaj? Ja bardziej cenie um
        iejetnosc strzelania bramek, wypracowywania sobie i kolegom sytuacji, a takze
        walke na boisku (zaangazowanie).

> 3. Żurawski- o wiele lepszy np. od Żewłakowa

Na jakiej podstawie tak sadzisz? Bo strzela bramki w Polsce? Zewlak robi to w
        Belgii. Dyskusyjna pozycja dla tego pilkarza.

> 4. Żewłakow- nie jestem do niego przekonany, ale ufam Jurkowi Engelowi

Taaa, a co z tym fantem zrobic. Niby gra, strzela, ale jakis nijaki. Ale niech
        bedzie - za reprezentacje.

> 5. Juskowiak- coś z nim nie tak, ale chyba doświadzenie daje mu 5-te miejsce

No wlasnie. Od pol roku nie gra, albo robi to slabo, a tak wysoko. Klaniaja sie
        kryteria. Nie zasluguje obecnie.

> 6. Sypniewski- niezły drybler, jak poprawi skutecznośc może być ok.

I za co? Przeciez nic jeszcze nie pokazal. Za drybling? Zglos sie na moje
        osiedle. Pokarze ci paru lepszych. Umiescisz ich tu?

> 7. Smolarek- nisko, bo wolę jak gra w pomocy

To samo co Juskowiak. Kryteria. Nic nie osiagnal. Male doswiadczenie, ale mlody.
        Ale zeby przed Wichniarkiem?

> 8. Wichniarek- chyba trochę egoista, coś mi w nim nie pasuje

Rasowy napastnik. On ma wykanczac akcje. Cos jak Juskowiak, tylko chyba szybszy.
        Za nisko.

> 9. Gilewicz- nisko, ale trudno mi go ocenić, bo dawno o nim nie słyszałem

Kiedys byl swietny. Teraz troche spuscil z tonu. Chyba wlasciwa pozycja.

> 10. Mięciel- gwiazdeczka, ale niech będzie w tej dziesiątce

Za co? Bo pol roku temu byl w zyciowej formie, czy dlatego, ze strzelil bramke
        przewrotka? Nie zasluguje na ta pozycje.

> 11. Frankowski- gość ma zmysł, niesamowitą intuicję, jak wróci do wcześniejszej
        > formy, będzie tuż za piątką

Jak wroci. Ale na razie ma duza konkurencje w ataku.

> 12. Warzycha- z szacunku do gościa muszę go tu umieścić

KRYTERIA - za zaslugi. Pomylka.

> 13. Moskała- zobaczymy co dalej pokaże

Mlody i pokazuje sie z dobrej strony.

> 14. Grzybowski- jak zmądrzeje, pewnie awansuje

Czy to kwestia madrosci? Jak zacznie grac to awansuje. A glupim mozna byc do
        konca zycia.

> 15. Klimek- ciekawe, jak będzie w tej rundzie? Gdyby nie kontuzje...

Ciekawe, czy zagra w tej rundzie (kontuzja)?

> 16. Sosin- chyba już osiągnął swoje maximum, obym się mylił

Niepotrzebnie siedzi tak dlugo w odrze. Zatrzymal sie w rozwoju, a szkoda.
        Wysoki i szybki, zadkie polaczenie.

> 17. Kucharski

Za nisko. Ale znowu to samo - kryteria. Cenisz wyzej Frankowskiego w slabej
        formie i nie grajacych - Mieciela, Klimka i Grzybowskiego. A to byla jedna z
        lepszych rund w karierze Kucharza. gdyby Engel nie trzymal sie tak sztywno swych
        wybrancow, juz dawno powinien go odkurzyc. Ilu napastnikow strzelilow tej rundzie
        w sumie kolo 15 bramek i mialo do tego 10 asyst?

>
        > Jakie są Wasze propozycje? Sam bym zmienił coś w kolejności. Może Jusko dałbym
        > niżej. Może o kimś zapomniałem? Dajcie swoje propozycje.
        > pzdr

Ja bym tak ulozyl liste:

1 - Olisabede - za reprezentacje glownie. W klubie tak nie blyszczy, ale i
        konkurencja wieksza.
        2 - Kryszalowicz - za reprezentacje i klub (niby wiecej niz Oli, ale klub mimo
        wszystko II liga). Swietnie rozumie sie z Olim. Jest waleczny i umie wypracowac
        innym sytuacje.
        3 - Wichniarek - bramki go bronia. Caly czas strzela. Jest niezlym technikiem.
        Klasyczny napastnik. Stoi 89min, a w 90 strzela. Czego wiecej oczekiwac?
        4 - Zewlakow - zelazny rezerwowy u Engela i przyzwoity napastnik w klubie. Sporo
        strzela bramek (czyli potrafi) i caly czas gra (czyli jest niezly). Ale
        najpuzniej po sezonie powinien zmienic klub, bo zatrzyma sie w rozwoju.
        5 - Zurawski - no coz. nastrzelal troche tych goli.
        6 - Gilewicz - troche wysoko, ale to z braku kandydatow. Doswiadczony, ale w
        reprezentacji sie nie sprawdza (cos jak Warzycha).
        7 - Smolarek - dla mnie kontrowersyjny wybor (chociaz sam go dokonalem), a to
        dlatego, ze czesto grywa w pomocy. Strzelil nie za duzo tych goli, ale jest
        mlody, gra praktycznie stale i w niezlym klubie.
        8 - Moskala - podoba mi sie. Gra odwaznie i twardo. Bedzie z niego duzy pozytek
        jesli bedzie wlasciwie prowadzony. Niepotrzebnie wybral Grodzisk. Juz powinien
        byc w lepszym klubie.
        9 - Kucharski - ktos powie, ze za wysoko. Ale on gra, walczy, strzela bramki,
        jest doswiadczony i asystuje. Jego jedynym minusem jest wiek.
        10 - Sypniewski - a i tak uwazam ze za wysoko. Strasznie zarozumialy, co
        niektorzy myla z pewnoscia siebie. Ma niezly drybling. Jest chyba dosc szybki.
        Jesli dobrze przepracuje zime i bedzie strzelal wiecej bramek (a nie mowil, ze
        mogl strzelic) to awansuje o kilka pozycji.
        11 - Srutwa - instyktu strzeleckiego sie nie traci. Strzela jak na zawolanie.
        Bylby znacznie wyzej, ale... No wlasnie to ale. Gra ciagle w Ruchu (w Legii sie
        nie sprawdzil), gdzie jest gwiazda. I wiek.
        12 - Rasiak - ciekawy zawodnik. Mlody moze jeszcze pokazac wielka klase. Kogos mi
        przypomina jego gra, ale nie moge skojarzyc kogo.
        13 - Dawidowski - jest chyba napastnikiem? Bylby znacznie wyzej, ale kontuzje i
        niestabilna forma zwalily go w dol. No i nie strzela zbyt wielu goli.

I podsumowanie. Tym co juz slinka leci na mysl jak to mi zaraz przywala w
        nastepnym poscie informuje, ze takich graczy jak: Juskowiak, Mieciel, Frankowski
        itp. wyeliminowalem poprzez przyjecie pewnych kryteriow. Podstawowe to takie, ze
        zawodnik musial grac w ostatnim polroczu w miare regularnie. I do tego strzelac
        jakies bramki. Ocenialem forme z ostatnich miesiecy i na podstawie tego
        sporzadzilem ranking. Dalsze kryteria typu wiek, doswiadczenie, decydowaly o
        miejscach. Dlatego np: Frankowski, ktory gral w Wisle nie zalapal sie bo byl w
        slabszej formie. A Juskowiak majacy olbrzymie doswiadczenie i srebro z olimpiady
        nie gral prawie wcale. Mieciel strzelajacy z przewrotki gral ledwie w kilku
        meczach po pare minut. Gdybym ocenial ogolnie napastnikow (bez wzgledu na forme)
        to kolejnosc bylaby inna.
      • Gość: wic Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.metronet.pl 05.02.02, 12:35
        1.Oli *****
        2.Kryszał ****
        3.Żuraw *** 1/2
        4.Wichniar *** 1/2
        5.Żewłak *** 1/2
        6.Ebi ***
        7.Rado ***
        8.Sypek ** 1/2
        ...
        187.Furtok Jan
      • pc Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW 05.02.02, 13:11
        Patrząc przez pryzmat kadry, najlepsi polscy napastnicy to:

1. Olisadebe - pewniak
        2. Kryszałowicz - także
        3. Żurawski - myślę że wejściem smoka ostatecznie przekona do siebie
        Engela, o ile już nie jest jego cichym faworytem - o czym można mniemać po
        wypowiedziach zawodnika

oraz

4. Żewłakow - może nie taki dobry, ale do swojej roli w reprezentacji wręcz
        stworzony - faworyt Engela do roli Jokera.

Oczywiście zawsze mogą zdarzyć się nieszczęścia typu kartki, kontuzje... Tak
        więc swoje szanse mają:

5. Mięciel - kiedyś faworyt Engela, może znowu?
        6. Wichniarek - pierwszy z tych którzy się otarli o kadrę
        7. Juskowiak - drugi
        8. Sypniewski - trzeci

9. Smolarek - młody gniewny #1, raczej na el.ME2004
        10. Rasiak - młody gniewny #2, kolejny faworyt Engela

Najlepsi to słowo mające zbyt szerokie znaczenie... Dlatego uwzględniłem tylko
        zawodników którzy obecnie są jak najbliżej reprezentacji.
        Kiedyś poziomem od najlepszych nie odstawał Warzycha, ale w kadrze nigdy się
        nie odnalazł. Podobnie - ten rozdział w karierze wydaje się być zamknięty dla
        Gilewicza (chociaż jest najlepszym napastnikiem swojej ligi).

...

No i kolejny raz prośba do zakładającego wątek... Może po jakimś czasie (na
        przykład gdy spadnie z pierwszej strony forum) doczekamy się jakiegoś
        podsumowania? Sond i plebiscytów na tym forum było już dużo... nawet kilka
        podobnych do tej :)

Pozdr.
        • Gość: Dionizy Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: 62.87.165.* 05.02.02, 19:26
          1.Olisadebe-za skuteczność,chęć gry i jej styl
          2.Smolarek-mimo że młody strzela i robi więcej niż jego starsi koledzy
          3.Kryszałowicz-Za skuteczność i szybkość
          4.Wichniarek-Może byłby wyżej gdyby nie błąd w meczu z Kamerunem
          5.Żurawski-skuteczność,skuteczność i jeszcze raz skuteczność
          6.Mięciel-ładna technika,ale nie cieszy się zaufaniem trenera(w klubie i w rep)
          7.Juskowiak-gdyby nie kontuzje pewnie by był w pierwszej "3"
          8.Marcin Żewłakow-często strzela w Belgii
          9.Moskała-zrobił szybką karierę i ma talent
          10.Sypniewski-ostatnia pozycja za nieskuteczność ale miejsce w "10" za dobry
          debiut w kadrze J.Engela
        • Gość: acton Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.jedwab.net.pl 05.02.02, 19:31
          pc napisał(a):

> ...
          >
          > No i kolejny raz prośba do zakładającego wątek... Może po jakimś czasie (na
          > przykład gdy spadnie z pierwszej strony forum) doczekamy się jakiegoś
          > podsumowania? Sond i plebiscytów na tym forum było już dużo... nawet kilka
          > podobnych do tej :)
          >
          > Pozdr.

Oki postaram się coś wymyślić. Narazie mam tylko parę sekund by tu czasem wpaść.
          Już miałem odpowiedzieć na powyższe posty, ale zawsze brakło trochę czasu. Prawdę
          mówiąc swoją listą ułożyłem ot tak, bez głębszego przemyślenia. Na pewno bym coś
          w niej zmienił i bardziej sprecyzował wedle czego moglibyście się kierować
          ustalając ranking. Powinienem nice się przyłożyć wcześniej.
          Pzdr.
          • pc do Actona 06.02.02, 12:31
            Gość portalu: acton napisał(a):

> Oki postaram się coś wymyślić. Narazie mam tylko parę sekund by tu czasem wpaść
            > .
            > Już miałem odpowiedzieć na powyższe posty, ale zawsze brakło trochę czasu. Praw
            > dę
            > mówiąc swoją listą ułożyłem ot tak, bez głębszego przemyślenia. Na pewno bym co
            > ś
            > w niej zmienił i bardziej sprecyzował wedle czego moglibyście się kierować
            > ustalając ranking. Powinienem nice się przyłożyć wcześniej.

Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś. Chodziło mi po prostu o podsumowanie (jakoś
            nikomu nigdy się nie chciało tego robić, więc zwróciłem się do założyciela wątku)
            wszystkich "typów". Kiedy to zrobić? Po zakończeniu zbierania głosów, czyli wtedy
            gdy wątek spadnie z pierwszej strony.

Chodzi po prostu o podliczenie wg. jakiejkolwiek punktacji (np. 1 miejsce 11
            pkt, drugie 10, trzecie 9... dziesiąte 2, każde dalsze 1 pkt) wszystkich
            propozycji forumowiczów - narazie jest ich kilkanaście - i stworzenie czegoś w
            rodzaju nieoficjalnego rankingu "najlepsi polscy napastnicy wg. forum Sport".
            Możliwe że Gazeta by się tym zainteresowała i wydrukowała to podsumowanie na
            swoich stronach :)

Pozdr.
            • Gość: acton Re: do Actona IP: *.jedwab.net.pl 08.02.02, 11:18
              > Chodzi po prostu o podliczenie wg. jakiejkolwiek punktacji (np. 1 miejsce 11
              > pkt, drugie 10, trzecie 9... dziesiąte 2, każde dalsze 1 pkt) wszystkich
              > propozycji forumowiczów - narazie jest ich kilkanaście - i stworzenie czegoś w
              > rodzaju nieoficjalnego rankingu "najlepsi polscy napastnicy wg. forum Sport".
              > Możliwe że Gazeta by się tym zainteresowała i wydrukowała to podsumowanie na
              > swoich stronach :)
              >
              > Pozdr

Doskonale zrozumiałem. Narazie malutko tych głosów, ale jak będzie tego więcej to
              oki.
      • grzchur Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW 05.02.02, 20:27
        A ja w ten sposob: kto powinien jechac na mistrzostwa, zakladajac ze pojedzie 5
        lub szesciu napastnikow:
        - Kryszal i Oli - grali razem w eliminacjach, sprawdzili sie, znaja sie i znaja
        ich partnerzy, nie czas na eksperymenty
        - Jusko - jesli bedzie gral, niech zaczyna mecze na lawie, i jak cos by nie
        szlo, moze wejsc w koncowce, to nie jest sprinter, ktory by robil indywidualne
        akcje, ale w koncowce jakiegos meczu, przy np remisie z USA, bedzie oblezenie
        bramki przeciwnika i taki pilkarz "dostaw glowke" by sie przydal
        - ktos z mlodych zza granicy Smolarek, Wichniarek, Zewlakow - ale raczej ten
        pierwszy, bo ewentualnie mozna by go wystawic w pomocy
        - ktos z polskiej ligi, mlody, szybki i dynamiczny Rasiak, Moskala, (no wlasnie
        i wiecej mlodych, ktorzy mogliby aspirowac do kadry brak...)
        - i moze jakis stary wyjadacz, powolanie dla ktorego byloby niespodzianka
        (Kucharski, Gilewicz, Waligora(?!), Frankowski...)
        A wiec podsumowujac, jechac powinni (wedlug mnie):
        1. Oli
        2. Kryszal
        3. Jusko
        4. Smolarek
        5. Zewlakow
        6. Frankowski
        gdzie mecz zaczyna pierwsza dwojka, jak jest dobry wynik to sobie graja do
        konca, albo wchodzi ten, kto ma ladny usmiech, jak wynik do dupy i gnieciemy
        przeciwnika szukajac bramki, wchodzi Jusko, jak trzeba sie bronic i kontrowac
        wchodzi Smolarek (a Frankowski przynajmniej przypomni sobie jak Japonia
        wyglada, w ktorej gral kiedys)
        Pozdrowienia z Futbol.PL
      • Gość: Kibic Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 20:40
        1. E. Olisadebe (wiadomo - jest najlepszy)
        2. P. Kryszałowicz (świetny drybling, sprawdza się w duecie z Olim)
        3. D. Kordel (młody, świetny i w ataku i w pomocy, nie wiem, czemu Engel go
        jeszcze nie wypróbował)
        4. A. Juskowiak (kiedyś to był jeden z lepszych napastników na świecie - może w
        końcu się przełamie?)
        5. M. Żurawski (najskuteczniejszy napastnik I ligi, bardzo niebezpieczny,
        niezła technika)
        6. I. Sypniewski (jak tylko dojdzie do siebie)
        7. E. Smolarek (młody i zdolny)
        8. M. Żewłakow (czasem nawet uda mu się coś strzelić)
        9. A. Wichniarek (do końca nie jestem do niego przekonany)
        10. K. Warzycha (w uznaniu zasług dla polskiej i greckiej piłki nożnej)

Pzdr.
        • Gość: flexx Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 10:54

1. E. Olisadebe (szybki, i ma to co dotychczas brakowało w reprezie- potrafi
          skutecznie wykończyć akcje)
          1. P. Kryszałowicz (świetny drybling, świetna skuteczność, potrafi zachować
          zimną krew(mecz z Walią)obaj z Olim są najlepsi)
          3. A. Wichniarek (Skuteczny choć czasem troche egoistyczny)
          4. A. Juskowiak (Solidny, ale nie może sie przełamać... ale jak sie przełamie
          będzie z niego pożytek)
          5. M. Żurawski (Bardzo skuteczny, i uniwersalny)
          6. I. Sypniewski (Skuteczny, potrafi znaleźc sie na boisku, szkoda że nie zagra
          z Owacmi)
          7. E. Smolarek (młody, zdolny, uniwersalny)
          8. M. Żewłakow (Jak znajdzie lepszy klub i zagra tam z bratem, będzie wyzej)
      • Gość: Bartek Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: *.ltk.com.pl 06.02.02, 12:39
        Moim skromnym zdaniem klasyfikacja wygląda następująco:

1. Olisadebe /bezdyskusyjnie/
        2. Kryszałowicz /pewne miejsce w "11" Engela choć ostatnio gra słabiej/
        3. Żurawski /dobra technika, skuteczność/
        4. Sypniewski /napastnik nowej generacji, sam potrafi sworzyć sytuacje
        bramkowe, świetna techinika użytkowa/
        5. Żewłakow /skuteczność w wykańczaniu akcji, dobra gra głową/
        6. Wichniarek /skutecznosć, szybkość/
        7. Juskowiak /wiadomo o nim wszystko, szkoda że nie gra ostatnio/
        8. Gilewicz /trudno mi coś o nim powiedzieć bo rzadko go widzę w akcji/
      • Gość: u-t-b.T Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: 192.168.1.* 06.02.02, 12:52
        Tylko ich powinien p.Engel zabrać;oli ,kryszał ,żewłakow .wichniarek ,sypniewski
        • Gość: Crotalus Re: RANKING NAJLEPSZYCH POLSKICH NAPASTNIKÓW IP: 157.25.121.* 06.02.02, 13:06
          1.Juskowiak- to gość turniejowy i na mistrzostwach zachował by zimną krew,
          gdyby grał w dobrym klubie strzelał by 20 bramek na sezon (mógłby zostać królem
          strzelców nawet najlepszych lig)
          2.Olisadebe- zawsze coś ubije
          3.Smolarek- nikt z Polaków nie ma takich kiwek
          4.Kryszałowicz- niezły technik
          5.Wichniarek- umie strzelić, a do tego umie podać

to ci którzy powinni pojechać na mistrzostwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka