Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Typowanie podium a opera.

29.12.03, 11:41
    Uzywam opery nie moge podac kolejnosci na podium. Mam wlaczone rozpoznawanie jako MIE6 i nawet pozwolilem na otwieranie
    wyskakujacych okien. Spod ie6 dziala wszystko.... (ale to przeciez nie o to chodzi). Czy ktos z was ma tez ten problem z opera?
    Czy znalezliscie rozwiazanie? Jesli tak to jakie? Aha dziekuje za odpowiedz uzywaj IE. A moze to wina tworcow serwisu :(
    Obserwuj wątek
      • krzysztof_mazurek Re: Typowanie podium a opera. 29.12.03, 12:39
        Cześć!

Część metod i funkcji używanych w językach służących do kodowania stron WWW
        np. Java Script jest obsługiwana tylko przez MS IE. Normalnie to powinno się
        pisać kod w dwóch lub więcej wersjach aby obsługiwały nie tylko IE. Taki kod
        powinien najpierw rozpoznawać przeglądarkę np. czy to jest IE czy NS a potem
        uruchamiać procedurę ,która jest obsługiwana przez daną przeglądarkę. W firmie
        dla której tworzyłem serwis WWW niestety braliśmy jedynie pod uwagę IE i NS bo
        one stanowią większość przeglądarek używanych przez internautów. Na pisanie i
        testowanie kodów dla Opery i innych "eksploratorów" nigdy nie było czasu :(. I
        to jest prawdopodobna odpowiedź na Twoje pytanie.
        PS. Oczywiście idealnym rozwiązaniem było by żeby wszystkie przeglądarki
        potrafiły odpalać te same metody.
        • r_kubiczek Re: Typowanie podium a opera. 29.12.03, 12:48
          Dziekuje ci za cenne uwagi dotyczace projektowania stron www,(akurat o tych sprawch o ktorych piszesz wiadomo mi bylo wczesniej) niestety problem polega natym, ze do tej pory wszystko dzialalo dobrze takze pod opera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka