Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy ekspert tu w ogóle zaglada ?

16.05.02, 12:15
    Ja wiem, że trudno teraz o porady, jak szukac pracy, ktorej nogdzie nie ma, ale
    w końcu jak się jest ekspertem, to można by się pokusić o udzielenie od czasu
    do czasu jakiejś odpowiedzi ?
    Podrawiam eksperta oraz wszystkich poszukujących pracy
    AgaT
    Obserwuj wątek
      • Gość: adam_brzozowski Re: Czy ekspert tu w ogóle zaglada ? IP: 2.4.STABLE* / 10.10.10.* 16.05.02, 15:25
        agat1 napisał(a):

> Ja wiem, że trudno teraz o porady, jak szukac pracy, ktorej nogdzie nie ma, ale
        >
        > w końcu jak się jest ekspertem, to można by się pokusić o udzielenie od czasu
        > do czasu jakiejś odpowiedzi ?
        > Podrawiam eksperta oraz wszystkich poszukujących pracy
        > AgaT

Proszę mi wybaczyć - ze wględu na dużą ilość obowiązków nie miałem możliwości
        zaglądać na stronę codziennie, ale właśnie naddrabiam zaległości.

> Jak znaleźć pracę, jesli jest się kobietą z dwójką dzieci (10 i 6 lat),studia
        > skończyło się 10 lat temu, nigdy nie oracowało zawodowo i w dodatku kierunek
        > studiów nigdy nie cieszył się popularnoscią. ? Czy ktoś mógłby podpowiedzieć
        > jakieś kursy zawodowe, jakies szkolenie z zakresu poszukiwania pracy (jak pisac
        > cv, list motywacyjny, jak się przygotować do rozmów).
        > Z góry bardzo dziękuję
        > AgaT

Niestety nie mogę doradzić Pani precyzyjnie jak i gdzie w takiej sytuacji znaleźć
        pracę - zwłaszcza, że (i tu od razu wyjaśniam) ze względu na profil działalności
        mojej firmy, swoje zainteresowanie skupiam na rynku specjalistów, osób
        posiadających doświadczenie zawodowe, osób potrafiących zarządzać zespołami ludzi
        itd. co poniekąd czyni mnie osobą niekompetentną wobec Pani problemu.
        Ale: co do kursów zawodowych oraz szkoleń z zakresu poszukiwania pracy -
        informacje o nich z pewnością znajdzie Pani w najbliższym urzędzie pracy jak
        również na stronach portali internetowych poświęconych pracy (każdy szanujący się
        portal zamieszcza wzorzec CV, uwagi dotyczące pisania listu motywacyjnego,
        przygotowań do rozmowy); jeśli chodzi o szkolenia z zakresu poszukiwania pracy
        prowadzone przez firmy doradcze, to dotyczą one tylko pracowników objętych tzw.
        outplacementem. Zadanie przed Panią trudne ale nie niemożliwe do zrealizowania.
        No i proszę uruchomić wszelkie możliwe kontakty prywatne, ale zanim to wszystko -
        proszę się dobrze zastanowić co chce Pani zawodowo robić.

Pozodzenia

Adam Brzozowski
      • adam_brzozowski Re: Czy ekspert tu w ogóle zaglada ? 16.05.02, 15:32
        Coś się stało i nie pojawił sie czerwony znaczek przy tym wątku...teraz powinno
        być OK

Ekspert czuwa
        • agat1 Re: Czy ekspert tu w ogóle zaglada ? 17.05.02, 09:40
          bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź. Dobrze, że napisał Pan o uruchomieniu
          kontaktów prywatnych - właśnie jestem świeżo po pierwszej rozmowie w sprawie
          pracy, był to raczej test na to, jak sprzedać komuś przez telefon coś, do czego
          sami nie jesteśmy przekonani, nie mówiąc mu o tym całej prawdy. Chyba nie jest
          ze mną najgorzej, bo przeszłam trzy z czterech etapów, ale wygrały dziewczyny
          młodsze ode mnie o dobre dziesięć lat i w przerwach biegające do koleżanek
          pracujących już w tej firmie na kawę...
          Piszę o tym, bo po raz pierwszy miałam okazję zobaczyć, jak wygląda rekrutacja
          pracowników do telefonicznej obsługi klenta i mam mieszane uczucia. Ale
          oczywiscie nie rezygnuję
          Pisze Pan, że muszę ustalić, co chciałabym robić - dla mnie najlepsza byłaby
          praca w bibliotece lub przy tłumaczeniach, bo to lubię najbardziej. Ale komu
          potrzebny filolog klasyczny ? trzeba więc znaleźć coś, za co firmy chcą płacić.
          Bardzo dziękuję za odpoiwedź i pozdrawiam serdecznie
          AgaT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka