Dodaj do ulubionych

Program IrfanView - potrzebuję pomocy...

03.10.06, 16:00
Kocham przyrodę, chcę ja uwieczniać i stąd moje zainteresowanie fotografią. Albumy, pokazy slajdów - to mnie ciekawi ale jestem samoukiem i do tego zieloną internautką. Wszystko nowe i trudne. Na tym forum dowiedziałam się o ciekawym programie IrfanView. Ściągnęłam wersję 3,98 , dodatkowe pluginy i do tego ściągnęłam skompensowany plik ze spolszczeniem. Rozpakowałam i koniec ...
Nie wiem jak go skopiować do katalogu IrfanView aby w menu opcje wybrać język polski? Nie znam angielskiego i dlatego chcę zainstalować to spolszczenie.
Bardzo proszę o pomoc - w miare jasno i krok po kroku aby "zielona internautka" mogła to zrozumiec i wykonać. Z góry dziekuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • veldon Re: Program IrfanView - potrzebuję pomocy... 04.10.06, 08:44
      "-----------------------------------------------------------------------------
      File : 'Readme.txt' - Readme for IrfanView Languages
      Author: Irfan Skiljan
      E-Mail: irfanview@gmx.net
      WWW : www.irfanview.com
      -----------------------------------------------------------------------------

- How to install IrfanView languages?

1) Find your IrfanView directory

2) Create in the IrfanView directory a new directory called "Languages"

3) Unzip all files from the language ZIP into the "Languages" directory

4) Start IrfanView 3.35 and later, go to menu: "Options->Change Language" and
      choose your language ;-)

Much fun!"

Po polsku to znaczy:
      - znajdź gdzie zainstalowałaś IrfanView np. c:\ProgramFiles\IrfanView
      - znajdź folder "Languages" (stwórz jeżeli go nie ma)
      - rozpakuj plik Polski.dll do powyższego folderu (np. ZipGeniusem lub 7Zip)
      - odpal Irfana, wybierz "Options->Change Language" > wybierz język

pzdr
      • christinkrysia Re: Program IrfanView - potrzebuję pomocy... 04.10.06, 21:43
        Wielkie dzięki- translatorem tłumaczyłam i wyszło jak "Kali chcieć ".
        Nie mogłam załapać bo robię to pierwszy raz. Wszystko poszło sprawnie i działa.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka