agatab3 04.12.06, 10:00 www.vizmar.com/index.php?mmenu=3&smenu=1 musze zrobić cos takiego jak na linku pomieszczenie jest juz wymodelowane w 3dmaxie , jak to zrobic dalej ,w jakim formacie zapsiać ????? kto pomoze ,kto wie ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neuroup Re: nóz na gardle - jak to zrobić ,plisssss 04.12.06, 17:42 Jeśli obiekt jest już wymodelowany i obtexturowany to trzeba kupić programik i zaimportować obiekt do tego programu albo wyrenderować. W sumie to ja nie wiem zbytnio w czym jest problem?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
agatab3 Re: nóz na gardle - jak to zrobić ,plisssss 04.12.06, 19:53 ale jaki programik kupic jak juz jest pokój wymodelowany i oteksturowany ? natomiast jak zrobic zeby mozna było po nim ,,chodzic " w tym jest problem ! Odpowiedz Link
agatab3 Re: nóz na gardle - jak to zrobić ,plisssss 04.12.06, 20:03 dla jasnosci sprawy podałam link www.vizmar.com/index.php?mmenu=3&smenu=1 na stronie ,po prawej stronie sa mieszkania jak sie na nie najedzie mychą to mozna sciagnac pomiesczenia i sobie po nim ,,pochodzić " mam takie mieszkanie wymodelowane w 3dmaxie ale to co jest na tej stronie ,,chodzi" bez 3dmaxa jak to zrobic zeby własnie bez programu chodziło zeby kazdy np na mojej stronie mógło sobie cos taiego obejzeć i pochodzic po moim mieszkaniu bez kupowania programu i nauczenia sie go czyli dokładnie jak na stronie wizmara Odpowiedz Link
neuroup Re: nóz na gardle - jak to zrobić ,plisssss 05.12.06, 11:48 Geralnie musisz znaleźć bardzo dobrego programiste, który by ci to zrobił bo nie ma takiego softwaru w wersji darmowej. Co najwyżej proponuje zrobic renderingi albo pobawić się quicktime co ci będzie umożliwiało obracania obiektu mieszkania ale nie jeżdżenia po nim Pozdrawiam Odpowiedz Link
camel_3d vrml 05.12.06, 12:04 jak nie chcesz programiku, to wyexportuj sobie te obiekty z maxa jako VRML..chyba sie da.. www.demicron.com/wirefusion/index.html?gclid=CLLf7NiW-4gCFRtNEgodt0jRTg Odpowiedz Link
agatab3 litości !!! 05.12.06, 13:23 do vrmla trzeba plugin do o2c tez tak samo do quicktima czy wie ktos jak zrobic DOKŁADNIE to co podałam na stronie a nie co innego ? do przegladarki IE własny silnik a nie pluginy Odpowiedz Link
camel_3d Re: litości !!! 06.12.06, 12:42 dziewczyno, przeciez na to nie ma takiego przepisu. albo kup sobie program, albo zobacz co to jest VRML... przez ten caly czas juz moglas to 1000 razy zrobic... jezu.. Odpowiedz Link
agatab3 camel litości 06.12.06, 19:25 czy ty nie kumasz o co chodzi czy tylko udajesz ze masz pojecie czy tobie trzeba napisac duzymi literami co to jet vrml jakby chodziło o vrml to sobie robie eksport z maxa i spoko ale ktos inny musi sobie załadowac plugin do vrml kapujesz czy nie ? to co jest na tej stronie chodzi po IE bez pluginu jasne czy nie a skoro jest to program to powiedz JAKI I SKAD GO : KUPIĆ ,SCIAGNĄĆ ,INNE ROZWIAZANIE PO PROSTU PODAJ JEGO NAZEWĘ SKORO ,,TEN PROGRAM " JEST NA STRONIE DZWONIŁAM NAWET DO WŁASCICIELA STRONY I NIE MAM NA RAZIE MOZLIWOSCI ZAKUPU WIEC ALBO WIESZ JAK TO ZROBIC ALBO NIE BIADOL ZE MOZNA TO JUZ 1000 RAZ ZROBIĆ ALBO WIESZ ALBO NIE WIESZ NIE MÓW ZE MOZNA ,TYLKO POWIEDZ JAK Odpowiedz Link
camel_3d Re: camel litości 06.12.06, 22:58 sorc, nie chce zeby to przeszlo w pyskowke, ale czy ty taka ciemna jestes? przeciez pisze, ze to na tej stronie zostalo ztrobione programem : deLight3D Odpowiedz Link
camel_3d errata... 07.12.06, 08:15 ..rzeczywiscie ich program jest nie do wyglada na wlasna aplikacje.. zracam ci honor. co do VRML. Wiem ze cos takiego jest i sluzy do umieszczania obiektow 3D w sieci, ale ja sie na tym nie znam. Odpowiedz Link
agatab3 Re: errata... 07.12.06, 08:32 dzwoniłam do wizmara do marka Nakonecznego autora programy nie mozna tego kupic wiec : na pewno mozna to zrobic inaczej - są inne strony tego typu np Kon ticki smodzielny aplikacja bez pluginów jeden problem JAKA I JAK TO ZROBIĆ I ZEBY DZIAŁAŁO POD IE CHCE TYLKO TYLE ,CZY TO ZA WIELE? A Z VRML PRACUJE Z O2C TEZ ALE TO JUZ STARE TECHNOLOGIE WIEC SZUKAM NOWYCH Odpowiedz Link
camel_3d Re: litości !!! 06.12.06, 12:43 to co podalas na stronie jest zrobione DOKLADNIE progremem ktorego nazwe masz na TEJ stronie, ktora podalas. Odpowiedz Link