Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z CANADA.

IP: *.toronto74.dialup.canada.psi.net 21.03.02, 00:06
Witam!
serdeczne pozdrowienia z Canady dla wszystkich ktozy chodzili do Technikum
Kolejowego,(eksploatacja i naprawa) na przelomie 1970/1980.Pozdrowienia dla
prof. MIERNIKA.
PS.Czy ktos zna Jaska Zawadzkiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: eska Re: Pozdrowienia z CANADA. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.03.02, 21:49
      widze ,ze coraz wiecej osob jest z Kanady, tez pozdrawiam. napisz cos wiecej o
      sobie. gdzie mieszkasz w Toronto ?
      • Gość: Darek Re: Pozdrowienia z CANADA. IP: *.toronto72.dialup.canada.psi.net 22.03.02, 13:52
        Gość portalu: eska napisał(a):

> widze ,ze coraz wiecej osob jest z Kanady, tez pozdrawiam. napisz cos wiecej o
        > sobie. gdzie mieszkasz w Toronto ?

Czesc!
        Przerpaszam,ze nie odpisalem odrazu (roznica czasowa).Polske opuscilem 15-cie lat
        temu i mieszkam w Windsor(375 km od Toronto) na granicy z USA.Po drugiej stronie
        rzeki jest Detroit.Toronto wydaje mi sie zaduze,potrzebujesz 2-3 godz. dziennie
        tylko na dojazd do pracy.Ja natomiast do mojej fabryki mam 2.5km,nawet silnik sie
        nie zdazy rozgzac i just jestem na miejscu.Windsor jest tej samej wielkosci co
        Kielce(z ktorych pochodze-Tech.Kolejowe chodzilem na przelomie 70/80)
        A jak chce jechac do "duzego" miasta to po 10-ciu minutach jestem w Detroit,ktore
        jest dwa razy wieksze niz Toronto.Z tym tylko roznica,ze jest to bardzo Murzynowe
        miasto,czasami sie smiejemy,ze gdy zobaczysz kogos bialego-to napewno Polak.
        Przyzwyczailem sie juz dawno do tutejszego zycia.Na nic nienarzekam i zycie
        powoli leci.Dzisiaj dostaje klucze do domu,ktory skonczylem budowac to mysle ze
        bede troche zaganiany z przeprowadzka w najblizszych dniach.OK to narazie
        tyle.Pozdrawim.Darek R.
        • Gość: eska Re: Pozdrowienia z CANADA. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.03.02, 02:23
          pozdrawiam Cie Darus, jutro napisze wiecej. pa
          • Gość: eska Re: Pozdrowienia z CANADA. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.02, 01:31
            aha , wszystko rozumiem. Bylam w Winzor, mieszkam w Toronto na Etobicoke.Jestem
            ze Skarzyska, do kolejowki chodzilo wielu moich znajomych. Zycze szczescia w
            nowym domu....Ciesze sie ,ze jest Ci tu dobrze, w tej Kanadzie.Pozdrawiam i
            czekam na wiecej wpisow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka