Dodaj do ulubionych

Nowe horyzonty versus Viva il canto

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.10.03, 23:41
Może by tak zabrać trochę grosza "Viva il canto" (pewnie jest taka pozycja w
budżecie miasta)i dofinansować "Nowe horyzonty". O "ViC" piszą już tylko w
Glosie a o "NH" głośno było w mediach ogólnopolskich. Jak "elita" chce
drzemać na koncertach to nie koniecznie za nasza kasę? 264 występ Kaludi
Kaludowa już chyba nikogo nie jest w stanie zachwycić.

Obserwuj wątek
    • bebokk Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto 17.10.03, 20:26
      A ja uważam, że jedno i drugie jest do zrobienia.
      Kałudowa nie słucham i taka muzyka mnie nie wciąga.
      Ale skoro ludzi to bawi.
      Wązne, żeby taki festiwal był komercyjny i na siebie zarabiał.
      A zarobione pieniądze można przeznaczyć na festiwal filmowy.
      • Gość: yoda Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.10.03, 20:52
        To co piszesz (jednoczesne finansowanie obu imprez) jest piekne, ale chyba
        nierealne. Miasto twierdzi, ze nie ma pieniedzy zeby dolozyc do "NH". Dlatego
        twierdze, ze jezeli do czegos doplacac do imprezy, ktora jednoczesnie promuje
        miasto. Przeciez darmowa reklama w ogolnopolskich stacjach tv, stacjach
        radiowych, gazetach oraz miesiecznikach to marzenie wielu miast. Tego
        festiwalu nie wymyslil nikt z Cieszyna, nikt z miejscowych go rowniez tutaj
        nie "sciagnal". Facet z zewnatrz robi prezent, a miasto , jak zwykle duma. Nie
        dziwie sie jednak bo czegoz mozna sie spodziewac po burmistrzu o prezencji
        wiejskiego soltysa, oraz jego zastepcy, ktory boi sie wlasnego cienia. Wielu
        ludzi narzekalo na Olbrychta, ze wciaz podrozowal i bywal w swiecie. Tyle
        tylko, ze to dzieki niemu kontakty wtedy nawiazane daja jeszcze efekty. W
        Cieszynie zas wszystko dusi sie w swoim sosiku.
        • Gość: Stoik Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 21:49
          Cóż za wnikliwe spostrzeżenia. Radnym jesteś?
          • Gość: yoda Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.10.03, 23:20
            Nie bylem, nie jestem i nie bede radnym.
        • bebokk Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto 17.10.03, 21:59
          Gość portalu: yoda napisał(a):

> To co piszesz (jednoczesne finansowanie obu imprez) jest piekne, ale chyba
          > nierealne. Miasto twierdzi, ze nie ma pieniedzy zeby dolozyc do "NH".
          Nie znam szczegółów z tym dokładaniem. Ala ja słyszałem, że miasto jednak
          pomaga.

Dlatego
          > twierdze, ze jezeli do czegos doplacac do imprezy, ktora jednoczesnie promuje
          > miasto. Przeciez darmowa reklama w ogolnopolskich stacjach tv, stacjach
          > radiowych, gazetach oraz miesiecznikach to marzenie wielu miast. Tego
          > festiwalu nie wymyslil nikt z Cieszyna, nikt z miejscowych go rowniez tutaj
          > nie "sciagnal". Facet z zewnatrz robi prezent, a miasto , jak zwykle duma.
          Może jest jak piszesz, ale powtarzam, ja słyszałem, że miasto jednak pomaga.
          Co do reklamy, to się zgadzam.

Nie
          > dziwie sie jednak bo czegoz mozna sie spodziewac po burmistrzu o prezencji
          > wiejskiego soltysa, oraz jego zastepcy, ktory boi sie wlasnego cienia.
          Nie oceniaj ludzi po wyglądzie, bo się łatwo pomylisz.

Wielu
          > ludzi narzekalo na Olbrychta, ze wciaz podrozowal i bywal w swiecie. Tyle
          > tylko, ze to dzieki niemu kontakty wtedy nawiazane daja jeszcze efekty. W
          > Cieszynie zas wszystko dusi sie w swoim sosiku.
          Za Olbrychta festiwalu filmowego nie było,a właśnie był TYLKO viva il canto
          • Gość: yoda Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.10.03, 23:34
            Piszesz - "miasto pomaga" - brzmi to tak, jakby robilo komus przyjemnosc.
            Miasto musi pomoc samo sobie. Musi dostrzegac cele i wykorzystywac mozliwosci.
            Tym bardziej takie prezenty jak "NH". Co do wygladu to oczywiscie masz racje,
            ale moje spostrzezenia nie opieraja sie tylko na "topowych" garniturach i
            zestawach marynarka (chyba maturalna, albo ze slubu)spodnie Pana burmistrza.
            Nic nie poradze, ze dla mnie wyglada i mysli jak soltys. Uwazam, ze to nie ten
            czlowiek na to stanowisko. Prywatnie moze byc przesympatycznym czlowiekiem.
            Uwazam, ze miastu potrzeba dobrego chirurga, a tym czasem ma anestezjologa.
            Stwierdzenie, ze za Olbrychta nie bylo festiwalu ma sie nijak do tego co
            pisalem. Przeciez "NH" pojawily sie w Cieszynie bez udzialu naszych
            urzednikow. Po prostu spadly z nieba. Ja sie boje, ze "nasze" wladze przespia
            kolejna sprawe. Kiedy zrobiono cokolwiek sensownego w sprawie zablokowania
            likwidacji Izby Celnej w Cieszynie? Wtedy, kiedy juz nie bylo szans na
            ratunek. Wszystkie logiczne argumenty w rece, a burmistrz co robi, ano spi.
            Tutaj trzeba wstrzasu.
            • Gość: yoda Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.10.03, 23:39
              Zapomnialem dodac, ze likwidacja Izby Celnej spowoduje znaczny wzrost
              bezrobocia w naszym regionie. Wtedy w "ratuszu" zorganizuja spotkanie i beda
              radzic co z tym zrobic. Wypija 30 litrow kawy i rozejda sie do domow. No moze
              kilku pojedzie do zaprzyjaznionego miasta (ile ich jest?) zeby sie
              dowiedziec , jak tam sobie radza z problemem.
              • Gość: Cieszyniak Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 11:48
                Co do Izby Celnej, to się zgadzam z tobą całkowicie.
                Ale to jest wina górnośląskiego lobby.

Natomiast twoje ataki na burmistrza są niesprawiedliwe,a do tego niesmaczne.
                • Gość: yoda Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.10.03, 13:37
                  To co piszesz to klasyka cieszynska. Nie burmistrz i jego urzednicy sa winni
                  (chociaz nic nie zrobili), ale lobbisci ze Slaska. Inni moga miec lobbystow a
                  my nie mamy nawet trzezwo myslacych urzednikow. Powtarzam w tym miescie
                  trzeba chirurga a nasz burmistrz jest anestezjologiem. Nie przepadam za nim to
                  fakt, ale de gustibus non est disputandum.
              • bebokk Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto 18.10.03, 15:14
                Burmistrz dostał w pierwszej turze wyborów przeszło 50% głosów.
                Czyli jednak wiekszość ma do niego zaufanie.
                Z Izbą Celną jest niedobrze.
                Najpierw prusoki ( rzekomo ciągle prześladowane hanysy ) wykończyły szereg
                instytucji w Bielsku,a teraz zabrały się za Cieszyn.
                Prusactwo jest silniejsze i stoją za nim górnicy z łomami oraz siekierami.
                Warszawa ma przed nimi stracha.
                • Gość: yoda Re: Nowe horyzonty versus Viva il canto IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.10.03, 17:13
                  Wyniku demokratycznych wyborow nie kwestionuje. Swojego zdania, ze to
                  burmistrz nie na te czasy nie zmieniam. Szczerze jednak przyznaje, ze nie wiem
                  kto by go mogl zastapic. Podkreslam jeszcze raz, ze osobiscie do burmistrza
                  nic nie mam, nie kwestionuje jego uczciwosci ani checi, ale niestety czasami
                  trzeba czegos wiecej. Wlasnie taki moment mamy teraz w Cieszynie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka