Dodaj do ulubionych

Szacunek dla naszych hokeistów!!!

25.02.04, 08:56
Byłem wczoraj na meczu... Wynik nieco rozczarowujący, ale zasadniczo mecz
NIESAMOWITY. Nasi gryźli lód, rzucali Unionistami po bandach, zasadniczo
przeważali i gdyby nie Jaworski, który ma chyba podpisany pakt z diabłem :(
wygralibyśby 15:1. Ale i tak jestem naprawdę zadowolony z tego co widziałem.
Chłopcy są podjarani i dają z siebie 220 %. Zdarza sę przegrać, ale warto
walczyć dalej. Jeszcze nie wszystko stracone !!!
Obserwuj wątek
    • kvinta Re: Szacunek dla naszych hokeistów!!! 25.02.04, 09:14
      ale przegrana to przegrana i o czym tu mówic!
      • fockx Re: Szacunek dla naszych hokeistów!!! 25.02.04, 09:19
        Hmmmmm.... mam niejasne wrażenie, że chyba nie byłaś na meczu :) Am I wrong?
    • kvinta przegrana to przegrana! 25.02.04, 09:24
      co nam po ostrej walce hokeistów jeśli przegrali.
      dumne zapenienia na poczatku rozgrywek, ze w tym roku nie odpuszczą, że walczą
      o pierwsze miejsce i co?
      co z tego, że sarenka na koncu pokazuje kopytka jesli i tak dopadł ją lew?
      • fockx Malkontenci precz! 25.02.04, 09:31
        Hmmmm, to porównanie a`la Animal Planet wyjątkowo udane :) A wracając do tematu
        to wypełniasz stereotyp polskiego kibica, który kibicuje tylko wtedy kiedy jest
        dobrze, a jak jest nie po jego myśli to wiesza psy :( Pamiętam jak grali
        końcówkę sezonu i jestem naprawdę zbudowany ich postawą.
        Unia jest najmocniejszą drużyną ligi , a ich moc wynika ze stałości składu. Nic
        tak nie procentuje jak stały, zgrany skład - zwłaszcza podczas playoff.
        Tymczasem my ostatnio mamy konstelację gwiazd, która niestety po sezonie się
        rozpada, bo nikt nie myśli w dłuższej perspektywie niż jeden sezon.
        A nasi i tak pokazali pazur i nawet jak odpadną to bęa mieli swój wkład w
        detronizację Unii i pośrednio pomogą Podhalu w zdobyciu mistrzostwa :)
    • kvinta przegrana to przegrana! 25.02.04, 09:41
      masz rację ale suma sumarum liczy się wynik końcowy. a Tychy przegrały!
      kto za rok bedzie pamietał jak dzielnie srenki walczyły? bedziemy pamietac,
      które miejsce zajęły
      • fockx Re: przegrana to przegrana! 25.02.04, 09:50
        Dla miłośników hokeja liczy się też gra - dla zwykłych kibiców okazjonalnych
        tylko wynik :) Porównanie do meczu piłkarskiego sam wynik 0:0 jest dla kibica
        dupiaty, ale:
        1) może być po straszliwie dennym meczu albo
        2) po niesamowitym meczu, w którym bramkarze dokonywali cudów, poprzeczki się
        łamały, a trawa była zgryziona na całym boisku wzdłuż i wszerz.
        Takie mecze się pamięta na długo tak jak wczorajszy na tyskim Stadionie
        Zimowym :)
    • kvinta przegrana to przegrana! 25.02.04, 09:56
      bardzo sie wzruszyłam! uroniłam nawet łzę za naszych chłopaków!
      • fockx Re: przegrana to przegrana! 25.02.04, 09:58
        I właśnie o to mi chodziło :)
    • kvinta Re: Szacunek dla naszych hokeistów!!! 25.02.04, 10:01
      a myślałam, że chcesz walczyć a nie mnie wzruszać:)
      • fockx Re: Szacunek dla naszych hokeistów!!! 25.02.04, 10:03
        Nie to było moim celem, lecz docenienie przez Ciebie poświęcenia naszej
        cudownej drużyny hokejowej prosto z seca Śląska :)
    • fockx Re: Szacunek dla naszych hokeistów!!! 25.02.04, 13:35
      Jestem szczerze zdziwiony że nikt nie podjął dyskusji....
    • Gość: swerd niech będzie że dorzucę moje 12 groszy IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 14:59
      Jeszcze nie wszystko stracone?
      chyba sam w to nie wierzysz

ja Ci powiem że w Tychach niestety poziom hokeja jest mizernyjako jedyna
      drużyna z ligi nie osiągnęliśmy bardziej znaczącego sukcesu od 15 czy więcej lat

co z tego że katowice walczą o utrzymanie jak 3 sezony wstecz 4:# w finale
      odpadli
      to są dla mnie emocje, a nie jeden dobry mecz z unią w play off, z których i
      tak odpadniemy z bilansem 3:0

i na pewno nie jest mi zal tego, to GKS w fatalnym stylu stracił 3 miejsce na
      rzecz stoczni, to GKS jako jedyny poza krynicą przegrał z Katowicami

od 10 lat chodziłem na mecze jak tylko miałem czas, przeżywałem , kibicowałem,
      ale w tym sezonie się skończyło

nie poszedłem na ani jeden mecz i jak nie wejdą do finału to to się nie zmieni
      • Gość: embi Re: niech będzie że dorzucę moje 12 groszy IP: *.junisoftex.pl 26.02.04, 11:39
        Gość portalu: swerd napisał(a):

> ja Ci powiem że w Tychach niestety poziom hokeja jest mizernyjako jedyna
        > drużyna z ligi nie osiągnęliśmy bardziej znaczącego sukcesu od 15 czy więcej
        > lat

Swerd, piszesz bzdury. Jako jedyna druzyna w lidze nie osiagnelismy zadnego
        sukcesu od 15 lat? Podejrzewam ze zdobycie Pucharu Polski i trzeciego miejsca
        sie nie liczy. Wiec pozostaje mistrzostwo i wicemistrzostwo czyli sukces w
        ciagu ostatnich 15 lat osiagnelo 6 druzyn z tego 4 graja obecnie w lidze.

Polonia Bytom (3 razy) - obecnie I liga
        Naprzod Janow (2 razy) - tej druzyny juz nie ma
        Podhale Nowy Targ (8 razy)
        Unia Oswiecim (13 razy)
        KTH Krynica (1 razy) - walczy o utrzymanie w ekstralidze
        GKS Katowice (3 razy) - wlaczy o utrzymanie w ekstralidze

Jakie sukcesy odnotowaly: Stoczniowiec, TKH Torun i Orlik Opole?
        A moze oni osiagneli jakis sukces: Zaglebie, SKH Sanok, Cracovia, BTH
        Bydgoszcz, PZHL Warszawa?

> i na pewno nie jest mi zal tego, to GKS w fatalnym stylu stracił 3 miejsce na
        > rzecz stoczni, to GKS jako jedyny poza krynicą przegrał z Katowicami

Co chcesz, przeciez Katowice to wicemistrz Polski :)
        • Gość: swerd Re: niech będzie że dorzucę moje 12 groszy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 12:28
          spodziewałem się że cos napiszesz

ok, był puchar, choc dla mnie to niewielki sukces
          3 miejsca nie licze, bo moim zdaniem granie o 3 miejsce mija sie z celem

a wymieniłes dosyc sporo druzyn chyba?
          no i zagłębie tez juz mistrzem było

jedynie ze stocznią mi się pomyliło, myslałem że grali w finale ostatnimi laty

niemniej zgodzisz się ze mna że mamy malutkie osiągnięcia jak na takich
          zawodników, taki budżet i taki staż?
          • Gość: Embi Re: niech będzie że dorzucę moje 12 groszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 22:37
            Widze, ze przechodzimy do troche dalszej historii hokeja. GKS istnieje od 30 lat
            (zreszta tyle samo co Stoczniowiec) i w tym czasie Mistrzostwo Polski zdobyly
            tylko 4 druzyny: Podhale, Unia, Polonia i wspomniane przez Ciebie Zaglebie.
            Tychy ze swoimi osiagnieciami i tak wypadaja lepiej niz niektore druzyny, jedno
            wicemistrzostwo i trzy razy braz.
            Nie bede sie wypowiadac co do budzetu, nie znam szczegolow ale podejrzewam ze i
            Podhale i Unia maja troszke wiekszy. Moze wspomoz klubowa kase chodzac na mecze
            a nie tylko narzekajac :)
    • Gość: swerd za co szacunek? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 15:02
      i zgodzę się z drugą osobą

przegrana to przegrana, trzeba potrafić strzelić gola, a nie łupać w jaworskiego
      choć wiem że tychy strzeliły gole, który nie został uznany, niemniej myśle ze
      nie zmieniło by to ostatecznego wyniku meczu

• Gość: embi Re: za co szacunek? IP: *.junisoftex.pl 26.02.04, 11:46
        Jak mozna napisac ze przy remisowym meczu ze jedna bramka nie zmienilaby jego
        wyniku?
        • Gość: swerd Re: za co szacunek? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 12:30
          gol padł chyba w drugiej tercji (?)

jakoś nie wydaje mi się że unia by nie strzeliła kolejnego

chociaz to tylko przypuszczenia :-)))
          • Gość: embi Re: za co szacunek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 22:19
            Wyobraz sobie ze nawet unia nie strzela bramek na zamowienie. Checi nie zawsze
            wystarcza.
    • basturk czemu PLH nie ma na sporcie????? 25.02.04, 15:13
      czemu PLH nie ma na polasatsporcie?????
      przecież prawa kupili poleciało kilka meczy i na tym koniec?????????????????????
      pierwszy mecz jaki puścili był własnie z tychów.....
      a teraz kicha zadnych meczy nie ma chyba ze przeoczyłem coś..
      co do meczu to niestety nie byłe ale żałuje :[
      • Gość: swerd kto kupił :P IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 15:29
        to kluby kupiły czas antenowy żeby mecze pokazywać

nie wiem czy oglądałeś jakiś, ale było widoczne m.in. tendencyjne komentowanie
        wydarzeń

kupili na próbe żeby zainteresować tym telewizje i sponsorów. nie ma ani
        jednego ani drugiego. a hajduga z pzhlu to nie wiem czemu zawdzięcza
        sstanowisko prezesa
        • Gość: basturk Re: kto kupił :P IP: 80.51.254.* 25.02.04, 15:35
          no fakt nieco zabardzo z tym kupnem pognałem naprzód....
          ehhh o całej reszcien szkoda gadać
          ja bym te wszytskie związki min hokeja narcisarstwa i inne rozwiązał... bo to
          nic dobrego nie przyniosła a przynajmniej w obecnym kształcie... moze wreszcie
          czas wziąść przykłąd z innych krajów/??
    • Gość: bolo szacunek pierdunek IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 21:45
    • Gość: swerd wygrana w oswięcimiu.czyzby unia u bukmachera byla IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 28.02.04, 08:53
      a może tym razem wejdziemy do finału??

no nie już głupoty zaczynam pisać :P
      • radexior Re: wygrana w oswięcimiu.czyzby unia u bukmachera 28.02.04, 09:59
        Ejjj, co Ty sugerujesz?!
        To ja po raz pierwszy chciałem szczerze wpisać się w ten wątek a Ty tu takie jaja z tyskiego hokeja se robisz! Nieładnie:)
      • man_x Re: wygrana w oswięcimiu.czyzby unia u bukmachera 28.02.04, 11:20
        znajdz mi takie zaklady w ktorych jest PLH.
        byles taki pewny ze bedzie unia wygra ten mecz, a tu prosze potrafili z 0:2
        wyciagnac na 3:2.
        SZACUNEK DLA NASZYCH HOKEIESTÓW!
        • allblacksreds.prv.pl SZACUNEK SZACUNEK ZA ZWYCIĘSTWO!!! 28.02.04, 13:19
          • fockx NAPRZÓD GKS !!! 28.02.04, 20:57
            Nie żebym się wymądrzał, ale dosyć mam wszelkiej maści malkontentów,
            którzy "kibicują" tylko wtedy gdy dobrze się układa, a kiedy nie idzie według
            ich oczekiwań, albo wygórowanych ambicji rzucają mięsem na prawo i lewo
            wieszając przy tym psy na ich do niedawna ukochanych idoli :( Trzeba się znać
            na sporcie i odbierać go jako jeden z wielu aspektów naszego życia, tej części
            rozrywkowej. Prawdziwy kibic wspiera swoich zawodników i umie docenić ich
            zaangażowanie nawet w przegranym meczu ( to dlatego tylko podczas meczów ligii
            angielskiej kibiców stać na oklaski nie tylko po strzelonej bramce, ale również
            po udanej kiwce obrońcy lub podaniu w środku pola niekoniecznie otwierającym
            drogę do bramki - rzecz w Polsce nie do pomyślenia).
            Właśnie z tych powodów podkreślam raz jeszcze, że nasi hokeiści dają z siebie
            wszystko i dlatego PEŁEN SZACUNEK _ NAWET JEŚLI NIE WYGRACIE NASTĘPNEGO MECZU I
            TAK POKAZALIŚCIE, ŻE TYCHY NIE SĄ CHŁOPCEM DO BICIA TYLKO ZESPOŁEM KTÓRY
            POTRAFI POKAZAĆ PAZUR I KĄSA NIEJEDNEGO !!!! NAPRZÓD GKS!!!!!
            • Gość: swerd Re: NAPRZÓD GKS !!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 28.02.04, 23:29
              fockx napisał:

> Nie żebym się wymądrzał, ale dosyć mam wszelkiej maści malkontentów,
              > którzy "kibicują" tylko wtedy gdy dobrze się układa, a kiedy nie idzie według
              > ich oczekiwań, albo wygórowanych ambicji rzucają mięsem na prawo i lewo
              > wieszając przy tym psy na ich do niedawna ukochanych idoli :( Trzeba się znać
              > na sporcie i odbierać go jako jeden z wielu aspektów naszego życia, tej
              części
              > rozrywkowej. Prawdziwy kibic wspiera swoich zawodników i umie docenić ich
              > zaangażowanie nawet w przegranym meczu ( to dlatego tylko podczas meczów
              ligii
              > angielskiej kibiców stać na oklaski nie tylko po strzelonej bramce, ale
              również
              >
              > po udanej kiwce obrońcy lub podaniu w środku pola niekoniecznie otwierającym
              > drogę do bramki - rzecz w Polsce nie do pomyślenia).

to chyba do mnie ?

jestem malkontentem to fakt. ale naprawde chodziłem od 93 roku regularnie na
              mecze hokeja. od tysovii przez tts i inne twory do gksu dzisiajszego.
              ale w zesżłym seznonie powiedziałem pass. nie o to chodzi żeby ciągle gonić
              króliczka

niemniej jesli doczekam sie finałów w tym sezonie to jestem na wszystkich
              meczach. w tychach i w n targu
            • radexior Re: NAPRZÓD GKS !!! 28.02.04, 23:59
              Mam bardzo podobne spojrzenie na sport, ogólnie. Szacunek dla sportowców a także dobrych, rozumnych kibiców.
        • Gość: swerd Re: wygrana w oswięcimiu.czyzby unia u bukmachera IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 28.02.04, 23:22
          u angielskich bukmacherów np jest polski hokej
          • basturk Re: wygrana w oswięcimiu.czyzby unia u bukmachera 29.02.04, 09:10
            oooooo
            nono....

polski hokej na hokejowych salonach europy??!!
            no wreszcie wygrana z UO
    • man_x oby PRZEDOSTATNIE STARCIE- DZISIAJ 17:00!!!! n/t 29.02.04, 12:15

• Gość: basturk Tychy 2 - 0 Unia 2tercja IP: 80.51.254.* 29.02.04, 18:24
      • fockx 4 do 1 !!!!!!! REWELACJA !!!!! 29.02.04, 20:45
        Nie do uwierzenia, ale warto było dokekać takich czasów i takich meczów.
        JESTEŚCIE NAPRAWDĘ ŚWIETNI I STAĆ WAS NA WIELE !!! POKAŻCIE RAZ JESZCZE KLASĘ
        WE WTOREK!!!! NAPRZÓD GKS !!!!!!!!!!!!!!!!
        • radexior Re: 4 do 1 !!!!!!! REWELACJA !!!!! 29.02.04, 20:48
          Wypowiedziałem się w nowym wątku, ale i w tym mogę jeszcze raz pogratulować!
          • basturk no i jeszcz tylko jedna wygrana i.............!!!! 01.03.04, 08:21
            ale UO też brakuje zeby dodac troche dramaturgii :(
            to bedzie zaciety mecz

i ostry jak brzytwa
    • basturk Należy sie za walke o finał, tak nie dużo brakło.. 03.03.04, 00:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka