15.11.10, 17:13
Witam za niedługo planuję wymianę drzwi wejściowych do mieszkania
i tutaj chciałam się Was zapytać o dobrą firmę w Tychach która solidnie i za dobre pieniądze wymienia. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gitares Re: Drzwi 16.11.10, 08:28
      Ja chodziłem za drzwiami przez wakacje - odwiedziłem z 5-6 salonów w Tychach. Najkorzystniej wypadł salon Lach (koło Kauflandu) i door-bud na Piłsudskiego (mniej więcej na przeciwko kauflandu)
      • mila9910 Re: Drzwi 17.11.10, 07:19
        Jestem po wymianie drzwi, które zakupiłam wraz z montażem w firmie Lach na Tischnera. Drzwi są jak dla mnie jedne z lepszych bo zanim się na nie zdecydowałam odwiedziłam inne sklepy no i montaż sprawny i szybki.
        • gadzik3 Re: Drzwi 05.02.11, 18:54
          Na jakie drzwi się zdecydowaliście i jaki koszt był całości (montaż+ drzwi)?
          • xhosa Re: Drzwi 21.02.11, 08:44
            witam,
            ja z kolei polecam firmę lidertec.
            naprawdę dobre ceny, 2 tygodnie czekałem na drzwi, na razie wszystko ok.
            wziąłem drzwi z promocji za 1049 zł - polski producent, żadna chińszczyzna, poza tym nie pobierają zaliczek, także jeżeli o mnie chodzi to ich polecam. pozdrawiam.
            • gitares Re: Drzwi 21.02.11, 10:29
              Raczej wszystkie salony wymienione w tym wątku sprzedają ten sam asortyment i firmy (z drzwi zewnętrznych najczęściej delta i gerda, a z wewnętrznych dre, porta, polskone - wszystko chyba jest polskie). Różnica jest tylko w cenie towaru i usługi.
      • dareczek405 Re: Drzwi 05.05.11, 20:54
        UWAGA!
        Zamontowane mam drzwi w "Door Bud" obraz nędzy i rozpaczy, reklamowane już ze sto razy unikają odpowiedzialności. Chcesz stracić kasę idź do firmy "Door Bud" w Tychach.
        • delfin79 Re: Drzwi 05.05.11, 21:18
          Potwierdzam, wymieniałam drzwi w tej firmie. Firma niezbyt rzetelna a i fachowiec od drzwi - większa gaduła niż robotnik.
          ODRADZAM Door-bud na piłsudskiego.
          • route34 Re: Drzwi 26.05.11, 19:30
            A ja będe broniła tej firmy door -bud w tychach na piłsudskiego dosyć że kupiłam okna najtaniej w całym mieście to i z montażu też byłam bardzo zadowolona a ten grubszy monter był bardzo dokładny i cały czas pracował zastanawiałam sie tylko skąd on miał tyle sił miałam u nich też reklamacje i zjawili sie na drugi dzień wyregulowali i jest wszystko super a pan czy pani niech nie oczernia tej firmy bo być może to nie ich wina tylko wasza ze sposobu użytkowania ja osobiście ich polecam
            • delfin79 Re: Drzwi 06.06.11, 21:44
              route34 - Przykro mi, że nie umie Pani czytać ze zrozumieniem.
              Ja nie oczerniam firmy, wyrażam tylko swoją opinię, że nie jestem zadowolona z ich drzwi (może okna mają dobre, tego nie wiem bo nie montowałam).
              Pani napisała także że miała u nich reklamacje - czyli widocznie nie wszystko było od razu świetnie i trzeba było prosić o poprawki.
              Niestety u mnie z drzwiami było więcej problemów dlatego nadal nie będę polecać wymiany drzwi w tej firmie.
    • dinc4 Re: Drzwi 11.05.11, 09:56
      ja polecam firmę Prestige S.A. gdzie zakupiłem drzwi LG 5- szklane z fornirem w środku. chodziłem ok 2 miesięcy w poszukiwaniu drzwi i znalazłem, warto było. Jednak nie kupiłem ich w salonie ponieważ były za drogie, ale w sklepie internetowym www.outlet-drzwi.pl gdzie są gotowe już drzwi, wystarczy spojrzeć na wymiary i czy podoba się nam kształt i zamawiamy. Polecam, bo ceny są nawet do -60% niższe niż w salonie. Sam sie o tym przekonałem.
      piszcie co sadzicie.
    • hurdy-gurdy-x Re: Drzwi 08.09.14, 16:11
      Odradza zakładanie włoskich drzwi DIERRE. Az dziwie się skąd taka popularna staje się ostatnio

Ja mam właśnie niedawno zamontowane drzwi tej firmy (mieszkanie w Bloku) i jednoznacznie oceniam je jako bubel. Nie za bardzo miałem wybór, bo to deal developera, a więc dostałem drzwi z całym mieszkaniem

Moja opinia o drzwiach wewnętrznych firmy DIERRE:
      1) przede wszystkim- na zamku klamkowym PÓŁ CENTYMETRA luzu po zamknięciu na klucz. To moim zdaniem dyskwalifikuje firmę i same drzwi. Po prostu wykonane sa z duża tolerancją, bez możliwości regulacji - za duże otwory w futrynie na rygle. Serwis i cała firma wmawia mi że tak MUSI BYĆ i że TO NORMALNE. Z tym że to nie są pierwsze drzwi jakie mam i nie dam sobie wcisnąć ciemnoty. Tak, drugi zamek trzyma normalnie, ale to każdy z zamków ma nie dawać luzów, zwłaszcza że często zamyka się tylko na jeden zamek (np. od wewnątrz). Firma ODMAWIA jakichkolwiek poprawek w tej mierze.

2) Firma nastawiona na wykorzystywanie klienta - wszystkie zmiany i regulacje muszą być dokonywane przez drogi serwis dierre

3) Bardzo nietypowe mocowanie zamka podklamkowego - trudna zmiana oryginalnego cylinderka, jeśli chcemy mieć drugi zamek z atestem (np wymóg ubezpieczenia)

4) Ogólnie konstrukcja drzwi dosyć delikatna, cienkie blachy, skrzydło ugina się w futrynie pod naciskiem. W poprzednim mieszkaniu miałem solidne drzwi lokalnej warszawskiej firmy, z grubej stali które stały jak MUR.

Tak więc ostrzegam- zanim wybierzecie drzwi tej firmy dobrze zapoznajcie się z konstrukcją i działaniem - moim zdaniem to ładnie opakowany bubel. I nie liczcie na rzetelne potraktowanie reklamacji. Drzwi sprzedane- reszta nie ważna

aż dziw że dostali atest na ten wyrób (ale nie wiadomo dokładnie na który model, podobno wcześniejsze drzwi miały taką regulację)
    • bel-pol-tychy Re: Drzwi 08.11.14, 12:13
      Witam serdecznie

Zapraszamy do naszego salonu sprzedaży drzwi wewnętrznych, zewnętrznych oraz paneli podłogowych.

Sklep stacjonarny - BEL-POL Tychy
      ul. Katowicka 41, Tychy-Czułów
      tel. 731 55 55 99, 732 55 55 99
      Sklep internetowy - www.Katowicka41.pl

Sprzedajemy produkty tylko renomowanych producentów takich jak Kronopol, Classen, Egger, Tarkett, Balterio, Quick-Step, Parador, Porta, Pol - Skone, DRE, Gerda i wielu wielu innych.

MONTAŻ - panele podłogowe, drzwi wewnętrzne - zewnętrzne!
      Oferujemy usługi montażowe zakupionych paneli podłogowych oraz drzwi w naszym salonie.

Na wszystkie zakupy wystawiamy faktury VAT!
      Nasi doradcy są do Państwa dyspozycji w tygodniu 8-18 oraz w każdą sobotę 8-14.
      ZAPRASZAMY!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka