Dodaj do ulubionych

Fantastyka i RPG w Tychach

19.05.04, 16:26
Na 26.VI planowana jest w Tychach jednodniowa impreza poświęcona fantastyce i rpg. Więcej informacji przedstawię wkrótce, teraz chciałbym się tylko dowiedzieć, czy są w Tychach osoby zainteresowane taką imprezą.
Obserwuj wątek
    • Gość: magi Re: Fantastyka i RPG w Tychach IP: *.crowley.pl 19.05.04, 17:46
      neuroshima napisał:

> Na 26.VI planowana jest w Tychach jednodniowa impreza poświęcona fantastyce i r
      > pg. Więcej informacji przedstawię wkrótce, teraz chciałbym się tylko dowiedzieć
      > , czy są w Tychach osoby zainteresowane taką imprezą.

Zdaje się, że są;)
      A ja zadam głupie pytanie (proszę się powtrzymać od smiechu!): co to jest
      rpg????????
      • neuroshima Re: Fantastyka i RPG w Tychach 19.05.04, 17:53
        Gość portalu: magi napisał(a):

> Zdaje się, że są;)
        > A ja zadam głupie pytanie (proszę się powtrzymać od smiechu!): co to jest
        > rpg????????

Hmm... RPG, to inaczej gry fabularne. Masz prawo nie wiedziec więc się nie śmieję. Gry fabularne to stosunkowo młoda gałąź fantastyki. Po więcej informacji odsyłam cię na strony: www.rpg.net.pl lub www.valkiria.net

Dzięki, że się odezwałaś.
        • Gość: Paweł Re: Fantastyka i RPG w Tychach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 18:47
          Można jeszcze dodać o różnego rodzaju pochodnych, czyli grach RPG planszowych
          oraz (dość odległe) gry karciane, jak Magic The Gathering (dobrze napisałem?).

No i oczywiście każdy na świecie wie, że najlepszy system to AD&D, a najlepszy
          świat to Forgotten Realms ;-).
          • neuroshima Re: Fantastyka i RPG w Tychach 19.05.04, 19:42
            Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Można jeszcze dodać o różnego rodzaju pochodnych, czyli grach RPG planszowych
            > oraz (dość odległe) gry karciane, jak Magic The Gathering (dobrze napisałem?).
            > najlepszy system to AD&D,
            > a najlepszy świat to Forgotten Realms ;-).

Tak, mozna dodac jeszcze gry Bitewne. I tego wszystkiego dotyczyć będzie to spotkanie. Ale czy D&D to najlepszy system :) cóż kwestia gustu. Nie mniej jednak, cieszę się, że już dwie osoby zabrały tu głos, to świadczy o jakimś tam w sumie powodzeniu Fantastyki w Tychach.
            • Gość: Paweł Re: Fantastyka i RPG w Tychach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 12:15
              No tak, ale ja prezentuję zainteresowanie bierne, tzn. lubię czytać książki
              RPG, grywam w gry RPG komputerowe, ale w fabularne już nie, choćby z tego
              prostego powodu, że nie mam z kim. A poza tym nawet nie mam na to czasu :-).
    • kaner Re: Fantastyka i RPG w Tychach 19.05.04, 22:13
      Kilka lat temu istnial klub w Orionie;-)
      Spotykalismy sie we wtorki o ile donbrze pamietam ;-)
      a z gory przygfrywal nam Kaiser Walzer ;-) hehehe ;-)

Pozdroo ;-)

PS. Jesli spotkanie bedzie dotyczylo bitewnych ;-) to chetnie sie wybiore zobaczyc w co teraz sie gra ;-)
      ew. pofocic ;-)
      • Gość: magi Niuch niuch IP: *.crowley.pl 20.05.04, 00:18
        Zostałam oddelegowana przez moje domowe towarzystwo do wyniuchania szczegółów...:)
        Co to dokładnie ma być??????????
        • kaner Niuf Niuf ;-) 20.05.04, 09:50

• neuroshima Re: Niuch niuch 20.05.04, 15:27
          Gość portalu: magi napisał(a):

> Zostałam oddelegowana przez moje domowe towarzystwo do wyniuchania szczegółów..
          > .:)
          > Co to dokładnie ma być??????????

Podaję zatem szczegóły, choć wszystko jeszcze nie jest pewne:
          Na imprezę tę składać się będzie cykl prelekcji. Część z nich będzie dotyczyła fantastyki jako takiej, cześć poświęcona będzie grom fabularnym. Na ten moment plan spotkania wygląda tak:
          - [Prelekcja] Wyobrażenia światów pośmiertnych w różnych religiach
          - [Prelekcja] O Terrym Prachecie i konstrukcji bohaterów jego książek
          - [Konkurs] Wiedzy: Sapkowski vs. Tolkien
          ...do tego niepotwierdzone jeszcze:
          - [Prelekcja] O twórczości Dukaja (jeszcze niesprecyzowana)
          - [Prelekcja] O prawie średniowiecznym (w kontekście fantasy i RPG)
          - [Prelekcja] O istotach ze słowiańskich legend

Do tego:
          - Stoły do gier bitewnych. Oczekwiany jest Warhammer 40K, Lord of the Ring moze Warhammer Fantasy Battle
          - Kolekcjonerskie Gry Karciane: Veto!, Magic the Gathering, Kult, Dark Eden, Thorgal

Tak to mniej więcej na dzisiaj wygląda. Ale jak napisałem częśc prelekcji nie została jeszcze doprecyzowana lub potwierdzona.
          • kaner Re: Niuch niuch 20.05.04, 15:31
            hmmm calkiem calkiem... widze cos wiecej poza zlotem...
            naweet ambitne tematy ;-) mam nadzieje ze prezentowane przez
            odpowiednie osoby?

Gdzie miala by sie odbyc impreza? Tecza?

pozdrooo
            • neuroshima Re: Niuch niuch 23.05.04, 10:54
              Osoby prezentujące te tematy są fanami fantastyki, część z nich ma w dorobku podobne przedsięwzieca na innych konwetach, dla niektórych będzie to debiut.

W tej chwili, jeszcze nie moge powiedzieć gdzie się impreza odbędzie - bo to jeszcze nie jest potwierdzone. Natomiast nie odbędzie się ona w Tęczy.
              Pozdrawiam.

P.S. Dalsze informacje w połowie tygodnia.
              • kaner Re: Niuch niuch 23.05.04, 12:25
                neuroshima napisał:

> Osoby prezentujące te tematy są fanami fantastyki, część z nich ma w dorobku po
                > dobne przedsięwzieca na innych konwetach, dla niektórych będzie to debiut.
                >

Tyszanie? heheh pewno znam ;-)

> W tej chwili, jeszcze nie moge powiedzieć gdzie się impreza odbędzie - bo to je
                > szcze nie jest potwierdzone. Natomiast nie odbędzie się ona w Tęczy.
                > Pozdrawiam.
                >
                > P.S. Dalsze informacje w połowie tygodnia.

Dzieki i czekam na info... ;-)

Pozdrooo
    • kaner Re: Fantastyka i RPG w Tychach 04.06.04, 10:27
      i jak tam szczegoly dot. spotkania?

Pozdrooo
    • kaner Re: Fantastyka i RPG w Tychach 08.06.04, 15:58
      Heeej heeej jakies newsy?

Pozdrooo
    • kaner Re: Fantastyka i RPG w Tychach 14.06.04, 12:34
      To juz za jakis czas pewno juz znane sa jakies szczegoly...?

Pozdrooo
    • Gość: magi Re: Fantastyka i RPG w Tychach IP: *.crowley.pl 24.06.04, 22:47
      Up! Up!
      Kiedy poznamy jakieś szczegóły??????????????
      • kaner Re: Fantastyka i RPG w Tychach 25.06.04, 10:11
        Jak nie to nie :P

Pozdroo
        • Gość: Paweł Zapomnieli o nas :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 11:42
    • Gość: magi Było fantastycznie! IP: *.crowley.pl 27.06.04, 10:35
      Tzn byłoby, gdyby było... ale czy nie na tym opiera się założenie
      fantastyki??????????????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka