nowatyszanka 01.08.12, 18:37 witam, czy mógłby mi ktoś polecić jakąś restauracje w Tychach gdzie można dobrze zjeść ? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamira1 Re: jedzenie tychy 01.08.12, 19:44 Pod Prosiakiem (okolice Paprocan) Podobno przy Oświęcimskiej - Pod Koziołkiem czy coś w tym stylu (obok Hotelu Aros) Chociaż wszystko zależy od tego co dla Ciebie znaczy "dobrze" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
magnollia3 Re: jedzenie tychy 01.08.12, 20:09 Byłam kilka razy U Koziołka (pracuję obok) i mogę polecić. Dania raczej proste, swojskie i w przyzwoitych cenach. Bardzo dobre zupy, dzisiaj np. zamówiłam kwaśnicę - bardzo smaczna, ale trochę za tłusta jak dla mnie. Koledzy z pracy polecali żurek i pomidorową :) Często bywam też u nich na śniadanich - w cenie 4,99 zł naprawdę można się najeść, a do tego jeszcze kawa i herbata gratis. Mają swoją stronkę: ukoziolka.com.pl/ Na pewnoo nie jest to jednak lokal na romantyczną kolację, raczej na szybki obiadek w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowatyszanka Re: jedzenie tychy 01.08.12, 20:26 No własnie szukam jakiegoś romantycznego miejsca :) Ale dziękuje za odpowiedzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: jedzenie tychy 01.08.12, 22:39 romantycznie ,to ja zawsze Mocca d'oro w Mikołowie . Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: jedzenie tychy 01.08.12, 23:28 Jak ma być romantycznie to polecam restaurację w hotelu Tychy "Space", wieczorkiem. Jak na restaurację w takiej lokalizacji, naprawdę nie jest drogo, a smacznie i nastrojowo - jest ciemno, stoją takie lampy w starym stylu które dają światło jak świeca :) Odpowiedz Link Zgłoś
polecacz1000 Re: jedzenie tychy 16.10.12, 17:30 Jeśli chodzi o klimat i jakość to sprawdź LS Cafe ale to raczej coffehouse niż restauracja, choć zjeść można. Jeśli obiad albo wystawna kolacja to Joker, w Tychach raczej nie znajdziesz więcej miejsc które mogą pozytywnie zaskoczyć, no chyba że pożądasz rolady z kluskami czy schabowego na 100 sposobów, nie to że te potrawy są złe ale... myślę że każdy wie o co chodzi. Ad Mocca w Mikołowie, widać dużą ilość pracy włożoną w lokal, ale niestety jest to romantyzm minionej epoki, świat się zmienia z zawrotną prędkością. Pojedyncze dobre restauracje trafiają się w Bielsku i Pszczynie, można czasem zajrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkatychy1 jedzenie tychy 22.10.12, 19:46 witam polecam restauracje Folwark na ul.Sienkiewicza bardzo smacznie i tanio i co najważniejsze bardzo przytulnie... Odpowiedz Link Zgłoś