Dodaj do ulubionych

www.tychy.pl opinie

10.10.06, 15:42
podyskutujmy o nowym graczu na rynku tyskich portali ;)(plusy/minusy)
Obserwuj wątek
    • mariusz766 Re: www.tychy.pl opinie 10.10.06, 16:49
      jak dla mnie to +
      - jest brak forum
      • ciebula [...] 11.10.06, 07:33
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • 1976_darek Re: www.tychy.pl opinie 11.10.06, 08:43
      Ogólnie duży plus :-)

Ale mam tez "ALE" - brakuje mi tam pewnych informacji dotyczących pomysłów czy
      planowanych inwestycji, które dotyczą naszego miasta: nie znalazłem tam na
      przykład żadnej wzmianki na temat SKM (LKM). A przecież to może byc ważna
      inwestycja dla naszego miasta, jeśli wypali. Coś zaczyna się dziac w tym
      temacie, skoro Zarząd Województwa Śląskiego zlecił wstępne analizy dla
      pierwszej linii, która łączyłaby nasze miasto z K-cami. Moim zdaniem użytkownik
      tego portalu powinien znalezc w nim taką lub podobne informacje.

Pozdrawiam :-)
      • 1976_darek Re: www.tychy.pl opinie 23.10.06, 12:09
        Już jest info na temat (z 17. października). Dzięki ;-)

www.tychy.pl/News/exeConcrete/?mid=2&id=193
    • octav Re: www.tychy.pl opinie 13.10.06, 20:38
      cytat ze strony (ramka: Tychy w liczbach):

------
      W Tychach, według danych Urzędu Statystycznego, mamy o 3 601 więcej kobiet
      niż mężczyzn co oznacza że na jednego mężczyznę przypada 105,6 kobiet.
      ------

105 kobitek na jednego chłopa, to by było "zajefajnie" ;)
    • embitychy Re: www.tychy.pl opinie 16.10.06, 22:28
      Po portalu, ktory kosztowal 40 tys. zł (dane z Tygodnika Echo) nie spodziewalem
      sie, ze bedzie podbierac zdjecia z mojej strony :)

Ktos chyba bierze pieniadze za prowadzenie strony, czyli tez za moja prace.
      • perlailotr Re: www.tychy.pl opinie 16.10.06, 23:58
        Przesada. Jedno Twoje zdjęcie, w dodatku w tekście wolontariuszki, dziewczyny z
        liceum. Oczywiście nie mogłeś sobie odmówić pacnięcia po nosie...

Pozdrawiam
        • embitychy Re: www.tychy.pl opinie 17.10.06, 09:08
          > liceum. Oczywiście nie mogłeś sobie odmówić pacnięcia po nosie...

Milo tak Goliata pacnac :)
    • sonrie Re: www.tychy.pl opinie 18.10.06, 22:02
      Cytat:
      "Początek meczu o godz. 18.00, dodatkowo można obejrzeć ten mecz w TV3, ale żar
      płynący z meczu na żywo nie ma sobie równych". Wyżej było "tyszan" wielką literą...
      Mnóstwo błędów językowych. Może by tak ktoś zrobił REDAKCJĘ/KOREKTĘ.

Wielki minus: mało profesjonalnie.
    • basturk Re: www.tychy.pl opinie 20.10.06, 20:30

super, wreszcie prawdziwy portal. widomosci-wypowiedzi w formacie mp3
      rewelacja, mam tez pytanie czy video tez bedzie??

teczka personalna, czy wiesz ze, tychy w liczbach, kalendarium, naj i sławni
      tyszanie - tego brakowało-no i nie powiem o wielu informacjach tam
      wyświetlanych ..nie miałem pojęcia ;) generalnie jak chodzi o informacje to
      jakby to ujac "ich asortyment" jest i szeroki i głęboki-mysle ze rozwijac tego
      nie trzeba.

duzy plus to "ergonomia portalu"-wszystkie najwazniejsze informacje i
      zapowiedzi na głównej stronie, nie trzeba klikac w nieskonczonosc by luknąc co
      sie dzieje w miescie i dojsc tam gdzie sie chce..

przydalaby sie tez galeria zdjęc miasta ale nie tych, które widnieją na
      umtychy.pl sa mało ciekawe i raczej zniechecające do miasta, może byc nawet cos
      w rodzaju fotogalerii FT gdzie sami mieszkancy będa dodawac fotki,
      forum ma byc, mapa tez będzie wiec poki co chyba jest wszystko to co powinno
      byc, ewentualne niedociągnięcia i braki "czegoś" wyjdą w trakcie jego
      uzytkowania i potrzeb meiszkanców ;)
      Poki co nr 1 wsród "portali" o tychach

a i jeszcze jedno-panoramy- do ograniczonej ich ilosci proponuje by wrzucić
      panorame miasta z górki na cielmicach-piekna :)

na 5 gwiazdek daje 4,5 to brakujace 0,5 to "brak tych wiadomosci video" ;]
      • perlailotr Re: www.tychy.pl opinie 20.10.06, 22:52
        Basturk, specjalnie dla Ciebie.
        Looknij w zaktualizowaną notkę o umowie "kanalizacyjnej".
        Pozdro
        • mariusz766 Re: www.tychy.pl opinie 22.10.06, 09:56

www.tychy.pl/News/exeConcrete/?mid=2&id=220

Ten artykuł to jakieś nieporozumienie , gość w ogóle nie ma pojęcia o czym
          pisze .

ręce opadają jak takie coś się czyta .
          • j.oker Re: www.tychy.pl opinie 22.10.06, 10:20
            sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3696073.html
            To chyba odniesienie do tego artykułu
          • ddooddoo Re: www.tychy.pl opinie 22.10.06, 10:53
            Sam artykul to ja jeszcze moge zrozumiec, w koncu kazdy ma swoje zdanie.

Bardziej wqrzyl mnie brak podania wyniku meczu. W koncu najwazniejszym wydarzeniem bylo samo spotkanie a nie to czy kibice odpalili race czy nie. Mozna o tym napisac artykul - fajnie ze sie tak stalo - tylko jak sie robi zapowiedz meczu w dziale sportowym to moze znalazlo by sie chwile czasu aby podac wynik i strzelcow bramek. Oczywiscie ze jak ktos sie interesuje to sobie znajdzie ale wielu ludzi dopiero wtedy moglo by sie dowiedziec jak nasza druzyna grala.

A tak na marginesie to od powolania nowego zarzadu w klubie dzieja sie naprawde dobre rzeczy i moze o tym tez warto by bylo napisac.
            • perlailotr Re: www.tychy.pl opinie 22.10.06, 11:28
              Absolutnie się nie zgadzam. Nie tylko wynik ale i cała relacja z meczu pojawiła
              się jeszcze tego samego dnia w dziale "sport" czyli tam gdzie jest jej miejsce...

www.tychy.pl/Page/exeSingle/?mid=20&id=357
              Czyli drogi kolego, źle szukasz.
              Pozdrawiam
              • mandok Re: www.tychy.pl opinie 22.10.06, 13:03
                Moim zdaniem brakuje czatu , tak aby Tyscy uzytkownicy mogli sobie na
                nim podyskutować .
                • perlailotr Re: www.tychy.pl opinie 22.10.06, 15:29
                  Wszystko w swoim czasie.
                  Będą komentarze (już w tym tygodniu), ok. stycznia forum, potem może czat.
                  Ale jako się rzekło - wszystko w swoim czasie. Dajcie nam popracować ;-)

Pozdro
              • man_x Re: www.tychy.pl opinie 25.10.06, 19:53
                mysle, ze "zapowiedzi" i "relacje" w dziale SPORT powinny byc bardziej wyeksponowane np; wieksza czcionka??
          • mariusz766 Re: www.tychy.pl opinie 25.10.06, 19:29
            Jajko mądrzejsze od kury

Rzecznik Prasowy Miasta - mogło by się zdawać funkcja nader poważna.
            Zastanawiając się głębiej nad kompetencjami osoby piastującej takie stanowisko,
            przyszło mi na myśl kilka określeń. Oczytany, poważny, starannie dobierający
            słowa, obyty w tematach w jakich się porusza.
            A co się stanie, gdy dodamy do tego jeszcze funkcję dziennikarza? Tutaj już
            powstaje mieszanka niemalże idealna. Bo nie dość, że osobnik dysponuje dużym
            warsztatem, to na dodatek jest dociekliwy.
            Pewnie zastanawiacie się czemu ma służyć ten wstęp. Otóż już śpieszę z
            wyjaśnieniami. Tuż po sobotnim meczu piłki nożnej, na portalu tychy.pl pojawił
            się artykuł, w którym autor poruszał kwestię kibicowskiego protestu i nie
            omieszkał dodać na sam koniec podsumowania. W naszym kraju obowiązuje wolność
            słowa, skoro autor mógł napisać taki stek bzdur, to mnie wolno to skomentować.
            Najnormalniej w świecie przeszedłbym obok tego wątpliwego dzieła bez zbędnego
            zawracania sobie czasu, ale wystarczyło spojrzeć kto się pod tym podpisał, by
            ciśnienie w żyłkach podskoczyło. Rzecznik Prasowy Miasta Tychy !
            To, że liga jest słaba każdy wie, ale o postawie tyskich kibiców to Pan
            Rzecznik już chyba niewiele wie, bo i skąd, skoro stadion odwiedza
            sporadycznie, że o oglądaniu meczy wyjazdowych nie wspomnę. Dodajmy do tego
            jeszcze obeznanie w temacie używania pirotechniki na stadionach Europy to
            otrzymamy jedną wielką pomyłkę.
            Sam jestem kibicem i wiem ile ci ludzie robią dla tego klubu, co zrobili od
            początku sezonu by poprawić atmosferę wokół tyskiej piłki. Pan Rzecznik
            najwyraźniej twierdzi, że poziom średnio 1200 kibiców przychodzących na mecze
            piłkarskie jest kiepski.
            Może lepiej zatem zająć się komentowaniem spraw związanych z Urzędem Miasta, a
            nie wchodzenie w sprawy, o których zielonego pojęcia się ma obrażając przy
            okazji sporą rzeszę ludzi? Pewnie na podniesienie stanu wiedzy w tematach
            trybun już nie będzie czasu ani chęci, bo i po co zniżać się do poziomu
            kiepskiego widza, skoro samemu się jest wielkim vipem.
            Na koniec nie pozostaje mi nic innego jak życzyć fanom GKSu wytrwałości i
            pomysłowości w popularyzowaniu piłki nożnej.

autor: pastor 25.10.2006

Źródło
            www.gkstychy.com/?s=art8
        • basturk Re: www.tychy.pl opinie 22.10.06, 14:04

noooo super
          mam nadzieje,ze będzie więcej wmv ;)

teraz tychy.pl zdetronizowały onet.pl ze strony startowej ;)
    • radexior Re: www.tychy.pl opinie 22.10.06, 21:10
      Fajnie, że portal jest i że tak prężnie działa i że tak dużo w nim wici i że są naprawdę o Tychach i że klikając na ikonki miast partnerski wchodzi się na ich stronki :-)

Ale strona główna, graficznie dla mnie trochę jakaś taka rozlazła na bok i na pierwszy rzut oka ciężko się połapać.
      Moim zdaniem te zielone zakładki wrzucone nie z lewej a pod aktualności czy kulturę poprawią przejrzystość.

Dodałem do ulubionych!
    • zyta_1 Re: nieprawdziwe informacje 23.10.06, 18:34
      Cyt. Nowosci po wakacjach
      ........Dodatkowo zmodernizowano basen w Zespole Szkół Sportowych przy al.
      Niepodległości...........
      Niestety to nieprawda, basen dopiero remontuja a termin zakończenia to podobno
      grudzien 2007 .
      Chyba że to jest informacja która będzie aktualna za.........2 lata. :)
      • zyta_1 Re: nieprawdziwe informacje - już sprostowano :) 23.10.06, 22:25
        • magi104 Re: nieprawdziwe informacje - już sprostowano :) 26.10.06, 09:58
          A szkoda, mogliby zaktualizować raczej stan szkolnego basenu:P:P:P
    • perlailotr Re: www.tychy.pl opinie 09.11.06, 13:01
      Powiesiłem sondaż preferencji wyborczych.
      Pozdrawiam
      • man_x Re: www.tychy.pl opinie 09.11.06, 13:20
        lewica zmieciona :) oby w niedziele tez tak to wygladalo.
        • genferreira Re: www.tychy.pl opinie 09.11.06, 13:25
          owy sondaż proponuje powiesić w szafie
      • denedra Re: www.tychy.pl opinie 10.11.06, 08:52
        Moim zdaniem naciągany ten sądaż strasznie jakos nie chce mi sie wierzyć że
        lewica tak wysoko PO z resztą też bardziej na ludzi sie głosuje a nie na
        ugrupowania a nie chwytliwsze nazwiska są w innych Komitetach. Propaganda w
        końcu to portal miejski czego innego sie spodziewać.
    • elber Re: www.tychy.pl opinie 09.11.06, 13:47
      PLANUJECIE DZIAŁ Z OFERTAMI PRACY?
    • genferreira Re: www.tychy.pl opinie 09.11.06, 16:57
      Dla mnie sondaż nieco wątpliwy! Popytałem, poszukałem i ani śladu po
      przeprowadzonych badaniach. Na stronie zleceniodawcy tudzież na stronie
      wykonawcy nie ma żadnych informacji na temat przeprowadzonego sondażu w Tychach!

www.pbsdga.pl/x.php?x=475/Wybory-samorzadowe-sondaz.html
      • genferreira Re: www.tychy.pl opinie 10.11.06, 10:20
        Zastanawia mnie dlaczego jeszcze wczoraj była zamieszczona informacja, że sondaż
        zlecony został przez firmę Imago PR a dziś już ani śladu po wydawać by się mogło
        zleceniodawcy! Dziwne! więc zasięgnę opinii...w międzyczasie popnawiam pytanie
        KTO opłacił owy sondaż???
    • genferreira Re: www.tychy.pl opinie 10.11.06, 11:22
      a wiec wiem już nieco! Sondaż przypomina zbiór pobożnych życzeń Pana z 39%
      poparciem! A dlatego że zleciła go firma Imago PR, która prowadzi kampanie Panu
      prezydentowi! Dziwi, że ani słowa na temat zleceniodawcy, którym jeszcze wczoraj
      była firma Imago PR
      • ronja2 Re: www.tychy.pl opinie 10.11.06, 11:32
        No skoro firma Imago PR prowadzi jego kampanię, to raczej nie powinno dziwić że
        zleciła sondaż. Inną sprawą są wyniki sondaży. Przypominacie sobie wyniki
        sondaży przed wyborami prezydenckimi? Nie czepiajmy się tak mało znaczących
        szczegółów. Każdy ma prawo się zareklamować. Sondaże nikomu krzywdy nie robią w
        przeciwieństwie do oskarżeń, pomówień i całej brudnej wojny. Tak się tylko
        zastanawiam jak sobie nawzajem w oczy popatrzą dzisiejsi kandydaci już po
        wyborach, kiedy przyjdzie im razem usiąść w sali narad i podejmować decyzje.
        Z tego też miejsca szanownym przyszłym Radnym życzę braku kaca moralnego.

• genferreira Re: www.tychy.pl opinie 10.11.06, 11:33
          dziwi fakt, że firma Imago PR wczoraj była zleceniodawcą a dziś już nim nie jest!
          • ronja2 Re: www.tychy.pl opinie 10.11.06, 11:45
            a czy w jakiś sposób owa firma odcina sie od tego? zaprzecza że jakoby ma z tym
            związek?
            Bieżąca kampania sięgnęła bruku moi drodzy. Ja jako potencjalny wyborca
            odczuwam głęboki niesmak. I niestety - ten niesmak zostanie w stosunku do Rady
            Miasta. Ale czy Radnych to interesuje? Mam wrażenie że chodzi tylko o dostanie
            się na stołek, a obietnice rozwieje chłodny poniedziałkowy ranek.
            • perlailotr Re: www.tychy.pl opinie 10.11.06, 13:00
              Sondaż zleciła firma Imago PR.
              Badanie wykonała firma PBS.

Badanie zostało zamówione i opłacone. Różnica z od innych "sondaży" jest taka,
              że ten publikowany w portalu został wykonany przez renomowany ośrodek badań
              społecznych a nie przez krewnych i znajomych kandydatów.

Nie rozumiem awantury...

Oczywiście, wszystko można zakwestionować. Jeżeli fakty są nie wygodne, tym
              gorzej dla faktów...
              • ronja2 Re: www.tychy.pl opinie 10.11.06, 13:13
                mój niesmak nie jest spowodowany sondażami, ich brakiem, zleceniodawcami czy
                wykonawcami. Wynika z poziomu argumentów przedstawianych przez niektórych.
                Myślę że wiesz o co mi chodzi. Najchętniej w niedzielę nie poszłabym głosować
                udając że mnie to niedotyczy. Ale czy to jest wyjście?
                • mariusz766 Re: www.tychy.pl opinie 14.11.06, 18:03

za wiadomości na temat wyborów duży +

tak dalej .
                  • maccon Re: www.tychy.pl opinie 14.11.06, 18:48
                    Rzeczywiście! Redakcja portalu wykazała się dużym profesjonalizmem. I co
                    najważniejsze - to chyba jedynie miejsce, gdzie wyniki podawano online, w tak
                    błyskawicznym tempie. Bardzo duży plus. Jestem ciekaw, czy za 2 tygodnie też tak
                    będzie?!
                    • perlailotr Re: www.tychy.pl opinie 14.11.06, 19:19
                      Będzie, będzie...
                      W dodatku w drugiej turze będą mniejsze szanse na to, że się serwer zatka.
                      Liczba odwiedzin na czas publikacji wyników wzrosła pięciokrotnie. Szok i
                      przerażenie ;-)

Pozdro
    • gkwas Re: www.tychy.pl opinie 14.11.06, 21:10
      A może by tak ktoś (czytaj perłaiłotr) zainteresował się brakiem kamery.
      komunikat "mod_kamera.html could not be found on this server" nie wygląda zbyt
      ciekawie.

I przy okazji poproszę o odwrotne sortowanie komentarzy do artykułów.. czytanie
      od końca średnio mi wychodzi... dzięki

Pozdrawiam

Grzegorz Kwas
    • embitychy Re: www.tychy.pl opinie 17.11.06, 21:18
      Zdecydowalem sie napisac tu bo najwyrazniej na e-mail do tychy.pl nie
      wystarczy.

Panie Michale jeszcze raz prosze o usuniecie lub podpisanie mojego zdjecia Kina
      Andromeda które juz 3 raz znalazlo sie na portalu (dzial "czy wiesz ze").

Przy okazji ostatnio chyba wypowiadal sie Pan o zdjeciu, ktore wykorzystala
      Pani Konieczna. Co Pan powie na to ze "Stowarzyszenie na rzecz rozwoju Miasta
      Tychy" Mieczysława Podmokłego, ktory popiera prezydenta Dziube wykorzystalo na
      stronie www.stowarzyszenie.tychy.pl/ bez pytania moje zdjecie (to te w
      naglowku)?

Widac wszystkim tyskim politykom moga sie przytrafic takie wpadki :)

Jak juz jestesmy przy Mieczyslawie Podmoklym. Czy unieszczanie na miejskim
      portalu tresci platnych ogloszen wyborczych jest rzecza normalna?

_____m_0v0_m_____
      www.tychy.silesianet.pl -> www.etychy.org
      • perlailotr Re: www.tychy.pl opinie 17.11.06, 22:33
        Prześladujesz mnie Dawidzie tym zdjęciem. Przepraszam, usunąłem. "Czy wiesz że"
        z kinem pojawia mi się raz na kilkadziesiąt odsłon - umknęło uwadze.

Nie znam sprawy z Komitetem Podmokłego i Twoim zdjęciem.

Co do ogłoszenia Kandydata Podmokłego, to uważam, że sprawa jest dosyć istotna
        dla miasta - za tydzień wybory prezydenta... Jak LPR czy Samoobrona poprze
        Konieczną to też z pewnością wrzucimy o tym newsa. Bo to po prostu ważne.

Pozdrawiam
        • oqo Re: www.tychy.pl opinie 17.11.06, 23:30
          jak LPR poprze kogokolwiek to ten drugi ma przechlapane :)
          • oqo Re: www.tychy.pl opinie 17.11.06, 23:31
            a może właśnie ten pierwszy :)
        • embitychy Re: www.tychy.pl opinie 17.11.06, 23:47
          Mam nadzieje ze jak tylko LPR i Samoobrona popra Dziube to tez o tym napiszesz
          Goliacie :)
          • perlailotr Re: www.tychy.pl opinie 17.11.06, 23:59
            Bezapelacyjnie i niezaprzeczalnie Dawidzie ;-)
            Ale nie wiem czy oni zechcą...

Pozdrowienia zza mgły
    • 1976_darek Re: www.tychy.pl opinie 29.11.06, 09:16
      Portal tychy.pl w "Tychy w liczbach" na głównej stronie podaje:
      "Stopa bezrobocia w Tychach wynosi 12,3 % i jest mniejsza od średniej krajowej
      o niecałe 6%."

Natomiast WUP Katowice podaje, że według najświeższych danych wynosi 10,4%

www.wup-katowice.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=119&Itemid=34

Zdaje się, że ktoś na tychy.pl przysnął dawno temu (chyba w lutym ;-))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka