Dodaj do ulubionych

Wrzynające się staniki

16.09.09, 22:28
Witam, dziewczyny!
Mam problem ze stanikami, bo bardzo wiele modeli wrzyna mi się w górną część
piersi i powoduje powstanie buł (zmiana miseczki na większy rozmiar nic nie
daje, bo mam fiszbiny na plecach, a na dole hula wiatr)... Czy znacie może
coś, co nie ma tendencji do wrzynania i nie będzie zabudowane pod sama szyję?
Z góry dzięki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • ava.adore Re: Wrzynające się staniki 16.09.09, 23:09
      Powody wrzynania się góry misek mogą być dwa: albo masz bardzo okrągły biust, albo wręcz przeciwnie ;) Na biustach okrągłych się nie znam, ale jeśli masz biust stożkowy, o szerokiej podstawie i mocno związany z klatką piersiową, to zapraszam do naszego wątku hiperboloidalnego, tam staramy się opisywać staniki, które dobrze leżą na takich właśnie biustach :)
    • nesene Re: Wrzynające się staniki 17.09.09, 00:18
      Siostro!
      Mam dokładnie ten sam kłopot wynikjący ze zbyt duzej ilości biustu "na gorze" :)
      U mnie sprawę załatwiają halfcupowo podobne staniki (w maskaradkach na ten
      przyklad mam mokry sen fana buł). Upolowałam też kilka dopasowywujących się do
      moich potrzeb: Destiny Pour Moi? ma dosc elastyczną górną czesc miseczki wiec
      rośnie wraz ze mną jak trzeba, podobnie jak Creole Avocado. Calkiem zgrabnie
      lezy na mnie Freya Millie. Absolutnie moge zapomnieć o plandżach.
      A pozatym to wszystko jest za luzne, albo ma za szerokie fiszbiny :P
      • silverjoan.z Re: Wrzynające się staniki 17.09.09, 13:22
        No i zapomniaam napisać, że w plunge'ach wszystko mi się środkiem wylewa, więc
        odpadają wszystkie staniki tego typu z La Senzy (boki puste + efekt bawarskiej
        kelnerki ;-) i Shanghai (chlip, chlip, chlip!). Ostatnio wpadł mi w oko miętowy
        George, ale nie wiem, czy się nie będzie wrzynał... Myślałam też o Portii, Cleo
        Brooke (ten różowy :-), Priness od Curvy Kate (chociaż te kwiatki u góry mnie
        martwią), wiśniowym Sossardzie Satin lub Verity z Vanity Fair... Ehhh...
        • akj77 Re: Wrzynające się staniki 17.09.09, 14:22
          Nie myśl o Portii, ta to się dopiero wrzyna przez wstążeczkę. Chyba że się tę
          wstążkę przeszyje.
          • silverjoan.z Re: Wrzynające się staniki 21.09.09, 23:35
            O tych wstążeczkach w Portii już słyszałam, więc nastawiałam się na przeszycie ich :-) Czy to prawda, że w nowszych modelach te wstążki są już trochę dłuższe?
        • ava.adore Re: Wrzynające się staniki 17.09.09, 18:07
          George'a możesz sobie raczej darować, on ma dość płasko wszytą tą górną część miseczek i wrzyna się na potęgę.
    • kasiadj07 Re: Wrzynające się staniki 17.09.09, 14:57
      Mi się wrzyna z frei, które mierzyłam millie, eleanorka, antoinette,
      leciutko pollyanna, z curvy kate chyba wszystkie, jakie miałam
      okazję mierzyć. Nie wrzynają się natomiast greta frei (moja
      zdecydowana faworytka), dobrze też było w mierzonym rio, mimo za
      małego rozmiaru. Panache nie noszę z przyczyn fiszbinowych, ale też
      mi się krawędź nie wbijała w tango, elizie i arizie. Jeśli chodzi o
      plunge, to piersi nie wypadały mi w tango plunge (cudownie
      kształtował, ale dusił na mostku paskudnik), oraz w dobrze dobranym
      Effuniaku. Warto też zainteresować się moim zdaniem Gorsenią,
      nosiłam parę miesięcy temu ich stanik i również był bezproblemowy,
      niestety wyrosłam.
      • 3mkm3 Re: Wrzynające się staniki 22.09.09, 00:37
        Myślę, że najlepsze będą halfcupy. Z balkonetek mogę polecić Freyę Zetę -
        przynajmniej mi się nie wbija :).
        Co do Emilki Curvy Kate zaobserwowałam ciekawą rzecz - jak mierzyłam 30E, to się
        marszczyło (za duże) i wbijało w cycek, a 28F leżało idealnie (no, może trochę
        ciasno mi było). Czasem duże zaniżenie obwodu nie jest takie złe ;)
        • 3mkm3 Chodziło mi o Portię, nie Emilkę! n/t 22.09.09, 00:42
        • anianika Re: Wrzynające się staniki 22.09.09, 19:58
          polecam fantasie olivia, mostek sie nie wżyna w ogóle pod pachami tez jest super tylko mnie niestety bolą żebra od fiszbin, nosze go na razie 2 dni i sie przyzwyczajam z rozmiaru 85E przesszłam na 70hh i sie zastanawiam czy to nie za bardzo radykalne cięcie z tym obwodem bo uwiera i ciśnie strasznie !!!!
      • silverjoan.z Re: Wrzynające się staniki 23.09.09, 21:14
        Dzięki Ci, dobra duszo! Dzięki Tobie jestem posiadaczką Arizy, która NIE WRZYNA
        SIĘ!!! Jupiii!
        • kasiadj07 Re: Wrzynające się staniki 24.09.09, 20:48
          Super, niech się dobrze nosi:)
    • silverjoan.z Re: Wrzynające się staniki 23.09.09, 21:24
      Zapomniałam dodać, że kupiłam tez liliową Verity z Vanity Fair. Kształ super,
      nic się nie wrzyna, ale... Dlaczego u licha to taki rozciągliwiec??? Przy
      rozmiarze 32E mogłabym się 2 razy okręcić tym stanikiem ;-))). Chciałam zamienić
      na obwód 30, ale nie jestem pewna, jaką wtedy wziąć miskę... Jakieś sugestie,
      dziewczyny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka