joanna784 01.10.09, 18:16 załóżmy że już trafię na mój rozmiar (choć tracę już nadzieję). jak długo czeka się na widoczne efekty (brak bułeczek pod pachami itp)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kantaberka Re: jak długo czekać na efekty? 01.10.09, 18:21 A to chyba zależy, jak bardzo obecnie masz zmasakrowane piersi. :) U mnie wygląd zmieniał się cały czas - nawet mając nie do końca dobrze dobrany rozmiar, to pewnie i tak dużo lepiej niż ten, który nosiłaś całe życie i i tak ma Ci w co migrować... Odpowiedz Link
indigo-rose z mojego doświadczenia 03.10.09, 13:25 ... bo każdy biust jest inny :) Pierwsze efekty pojawiają się szybko. U mnie po jakimś miesiącu, dwóch było już widać sporą różnicę. Natomiast w miarę noszenia dobrych staników, uświadamiania się coraz bardziej i poprawianiu się wyglądu piersi chyba przychodzi też pewna wybredność... a w każdym razie większe wymagania. I tak właśnie po ponad pół roku w dobrych stanikach nadal mam jakieś uparte małe fałdki czy resztki po bułach, albo one znikają wolniej niż te pierwsze, albo jestem perfekcjonistką ;) Odpowiedz Link
irenka65f Re: jak długo czekać na efekty? 03.10.09, 20:52 Z pierwszego stanika "wyrosłam" po 3 tygodniach. A może nauczyłam się porządnie wygarniać ;-)) Z drugiego (kupiony 2 tygodnie po pierwszym) musiałam zrezygnować po 4 miesiącach. Mąż zauważa różnicę wyglądu piersi. Ja też, ale obwody jakoś mi się nie zmieniają. I dalej widzę sadło pod pachami. No, faktycznie mniej go już i znajduje się głównie w tylnej części pachy, tak na bokach pleców. Mam nadzieję, że kolejne miesiące przyniosą dalszą poprawę ;-)) Odpowiedz Link
kuraiko Re: jak długo czekać na efekty? 05.10.09, 02:41 u mnie się chyba nic nie zmieniło ;) zależy jakie masz "problemy". Odpowiedz Link
black_halo Re: jak długo czekać na efekty? 05.10.09, 08:15 Powiem tak: poltora roku temu kupilam pierwsze 75E zamiast 80C. Po pary miesiacach kupilam 75F europejskie a jakies pol roku pozniej polskie 70H. W obwodach zmnielo sie duzo - z 93 pod biustem zjechalam na 86 za to w biuscie ze 102 podjechalam na 112-116 ;) zalezy czy w staniku czy bez i od dnia cyklu. Odpowiedz Link
ania.kar Re: jak długo czekać na efekty? 05.10.09, 09:37 To znaczy, że wcześniej miałaś tylko 9cm różnicy obwodów, a teraz masz 26-30cm?? I jak z takimi wymiarami mieścisz się w polskie 70H? Odpowiedz Link
black_halo Re: jak długo czekać na efekty? 05.10.09, 11:35 No tak by wychodzilo, wczeniej mialam moze torche wiecej tez roznicy obwodow ale jednak bez problemu wchodzilam w miseczke C, w miedzyczasie troche utylam a w polskie 70H juz sie nie mieszcze. Obwod jest okropnie rozciagliwy, ptzy moim 86 pod biustem sokojnie podejrzewam nadaloby sie 65 a jaka miseczka to nie wiem. Teraz mi pasuje 34G idealnie mieseczkowo ale owod Cleo George jest okropnie scisly wiec narazie odloze do szafy i kupie cos scisslego na obdow 80 ;) Nie wiem tylko jaka miseczka - czy F a moze FF? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: jak długo czekać na efekty? 05.10.09, 11:56 black_halo napisała: > No tak by wychodzilo, wczeniej mialam moze torche wiecej tez > roznicy obwodow ale jednak bez problemu wchodzilam w miseczke C, w > miedzyczasie troche utylam a w polskie 70H juz sie nie mieszcze. No to trzeba było od początku pisać, że się utyło i biustu przybrało. A potem rodzą się takie legendy, że od dobrego stanika eksplozywnie biust rośnie i podaje przykłady jak twoje. Małobiuściaste ciałem i duchem czytają, nadzieje sobie robią, skórę naciągają, wygarniają i przekonane są jeszcze, że coś źle robią, bo u nich nie zmienia się nic. Bo czasem nie zmienia się po prostu nic, oprócz tego, że biust W STANIKU wygląda lepiej. Odpowiedz Link
black_halo Re: jak długo czekać na efekty? 05.10.09, 14:03 No az tak wiele nie utylam, nie wiem ile konkretnie poszlo z tego w biust. Bylam troche szczuplejsza w biust mialam beznadziejny w stanikach 80C albo 85B. Odkad kupilam 75E to wydaje mi sie, ze dosc szybko spadlo mi obwod pod biustem i powiekszyl sie sam biust bo dajmy na to dzisiaj wyciagnelam stanik 80C, stary dla porownania i okazuje sie ze obdow jest duzo za duzy chociaz kiedys sie trzymal ale za miseczki to doslownie dzisiaj nadaja sie tylko do przykrycia sutkow i nic wiecej. Ogolnie gdybym utrzymala wage sprzed poltora roku to mysle, ze dzisiaj nosilabym bez problemu obwod 70 moze nawet i mieseczke ok. G. Moim zdaniem to wcale nie legenda, ze biust sie powieksza, to znaczy - nie powieksza sie ale wraca na miejsce. Moje stare biustnosze byly takie, ze biust wyplywal mi dolem a przynajmniejszym nawet podbiegnieciu wyskakiwal gora. Odpowiedz Link
holly_g Re: jak długo czekać na efekty? 21.10.09, 14:19 65 przy 86 cm pod? Ja, przy 81 pod, noszę obwody 75 (freya clarissa, freya antoinette). Owszem, zapinam się w 70tki, ale obwód ciągnie mi fiszbiny w kierunku pleców. Strasznie kiepskie chyba te staniki, skoro tak się ciągną. Odpowiedz Link
nunia01 Re: jak długo czekać na efekty? 05.10.09, 09:31 Różnie:) Widziałam 60 letnią kobietę, która z 89 B przesiadła się na 65 G, zgarnęła biust z pleców i prezentowała wszystkim idealnie gładki tył od pierwszych chwil w nowym staniku. Widziałam też 28 letnią kobietę, która po roku noszenia 60 z dobrą miską (wcześniej 75 B) nadal ma co nieco pod pachą. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: jak długo czekać na efekty? 06.10.09, 11:55 Ja się ostanikowałam 1.5 miesiąca temu i efekty widzę już teraz. Zawsze miałam jędrne piersi, ale w tej chwili mam takie,ehem, "naturalne silikony", dosłownie: okrągłe, sterczące kulki. Wszystkie staniki kupiłam na wyrost, nawet w tych "dużomiseczkowych" nie brałam mniejszego rozmiaru, a teraz leżą idealnie, z dwóch pierwszych, za małych zakupów dawno wyrosłam. Ciągle jeszcze mam jakieśtam małe bułki pod pachą. Najlepiej trzymają moje wygarnianie Freye Eleanor i Rio. Odpowiedz Link
gochalip Re: jak długo czekać na efekty? 21.10.09, 08:02 mój pierwszy stanik o miseczce GG (z E) zrobił się za mały po 3 tygodniach, ale obydwa obwody zmniejszyły się Odpowiedz Link
anuula12 Re: jak długo czekać na efekty? 21.10.09, 15:56 Najpierw miałam Dalię 70d(chociaż REALNIE to było jakieś 65d-e, ściśliwiec straszny) i w biuście 86, pod 72. Po 2 miesiącach stanik był tragicznie mały, co do obwodów to w" przybyło mi 3 cm, pod zeszłam do 69. Kupiłam Portię 60g i tak już trwam, a w międzyczasie jeszcze, chyba naturalnie, nie migracyjnie, w biuście przybyło mi następne 3 cm. Dwa, trzy miesiące łącznie - a dodam, ze wcześniej jakiś fatalnych stanikó nie nosiłam. Odpowiedz Link
myff Migracja czy wygarnianie? 03.11.09, 19:04 mam trzy staniki, w teorii powinny być takie same, jeśli idzie o miski, ale w praktyce, to dwa mają dużo większe miski, a takie same jak ten trzeci obwody. inaczej mówiąc jedno 65GG i dwa 60HH. 65GG jest znacznie za małe. a HH tylko bułkują u góry i na plecach= między ramieniem, a ramiączkiem stanika. Siedzę z tymi stanikami i zachodzę w głowę, czy ja zmigrowałam w ciągu jednej nocy? czy wygarnęłam i dopiero teraz wyszło szydło z wora ile tego biustu tu jest? I o ile za mało jest tej miski. a może on w coraz większych miskach się tak jak pogięta kartka "rozprostowuje"? Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: jak długo czekać na efekty? 05.11.09, 14:22 Wiesz, bułki mogą nie zniknąć. Na to pomaga schudniecie (przynajmniej u mnie pomogło zrzucenie 2,3 kilogramów);) A czy efekt kupienia i noszenia z powodzenim stroju dwuczęściwego też się liczy (ostani miałam w wieku 12-13 lat)? pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
mssmith Re: jak długo czekać na efekty? 06.11.09, 09:39 No u mnie póki co nie widać żadnych zmian wymiarowo (od 2 miesięcy noszę dobrany stanik), jedynie piersi leżą bardziej na środku klatki, a nie po bokach ;) Czekam dalej, może coś się jeszcze zmieni to dam znać. Odpowiedz Link