ptasia Re: MASQUERADE - 5 18.01.10, 12:29 Może kogoś zainteresuje, że na eBayu UK pojawiły się Casablanki (miękka Maskaradka! Hurrah!) za niecałe 10 funtów. Nabyłam i zacieram niecierpliwie rączki ;) Odpowiedz Link
nathd Re: MASQUERADE - 5 19.01.10, 09:25 Są też fioletowe Antosie po ok 11Ł, co prawda 75D czy 80DD ale może akurat ktoś takich rozmiarów szuka. Odpowiedz Link
agn44 Re: MASQUERADE - 5 22.01.10, 20:00 bardzo mi się podoba casablanca, ale niestety nie ma mojego rozmiaru. zresztą nawet gdyby był to nie wiedziałabym jak kupić na zagranicznym ebayu :( Odpowiedz Link
pieczyste MASQUERADE wiosna, pytanie 19.01.10, 09:23 Pytanie raczej do dziewczyn prowadzących sklepy. Czy w kolekcji wiosennej można się spodziewać jakichś sześćdziesiątek?? Bo z tego co widziałam to np. Georgiana, która w zimowej była od 60 w wiosennej będzie od 65:(. Odpowiedz Link
kasienka.b Re: MASQUERADE wiosna, pytanie 19.01.10, 10:34 w 60tkach będzie nowy model Estepona oraz turkusowa Maia :) Odpowiedz Link
pieczyste Re: MASQUERADE wiosna, pytanie 19.01.10, 11:50 No ja liczyłam na Incę:( Maia mi się w ogóle nie podoba, zwłaszcza ten kolor. Dziękuję za info:) Odpowiedz Link
andziula_ania Re: MASQUERADE - 5 zapowiedzi lato 26.01.10, 16:32 Kolekcję wiosenną już praktycznie mamy dostępną, oprócz stroju nic do mnie nie przemawia albo nie chcę mieć tego samego modelu w różnych kolorach. Stąd moje zainteresowanie letnią kolekcją, czy ktoś ma jakieś informacje. A może gdzieś w sieci są foty a ja tam jeszcze nie dotarłam. Dzięki serdeczne za pomoc Odpowiedz Link
ptasia Re: MASQUERADE - 5 zapowiedzi lato 26.01.10, 16:57 O ile mi wiadomo, nie ma kolekcji ściśle letniej. To, co jest, czy też zaraz będzie, to kolekcja wiosenno-letnia. Tu jeszcze kilka fotek, które dawno temu prezentowała Kasica na blogu: stanikomania.blox.pl/2009/08/Masquerade-cieple-barwy-przyszlego-lata.html Odpowiedz Link
kaja-sz Re: MASQUERADE - 5 zapowiedzi lato 27.01.10, 22:23 Kolekcja jest tylko dwa razy do roku, na jesień i wiosnę :) Odpowiedz Link
agn44 Coquette 30FF 26.01.10, 18:20 Niedawno ją kupiłam. Wrażeni po wyjęciu z koperty: jaka ona piękna! Naprawdę stanik jest śliczny, kolorystyka odpowiada mi najbardziej ze wszystkich staników, które mam: niebieskie (turkusowe?) miseczki pokryte są czarną siateczką, obwód również z tej samej siateczki. Dodatkowo na łączeniu miseczek znajduje się wstążeczka sznurowana na krzyż. Ramiączka i krawędź misek obszyte są grubą koronkową tasiemką. Jedyne co mi się w nim nie podoba to ta srebrna zawieszka na mostku - chyba ją ciachnę. Zapięcie na dwie haftki. Obwód jak dla mnie w porządku, zapinam się na najluźniejszą haftkę i nie podjeżdża ani nie ciśnie. Miseczki wykonane są z mięciutkiej gąbki. Jeśli chodzi o dopasowanie to niestety jest na mnie trochę za mały. Piersi próbują mi przodem wyskoczyć, dlatego też nawet ich nie wygarniam, mostek nie przylega. Dodatkowo przy mniejszej piersi pianka się załamuje. Na razie stanik zostawię - nic mi tak dekoltu nie robi jak lekko za mały plunge. Odpowiedz Link
marudna_maruda Coquette 32D 11.09.10, 11:46 Na wymiary: pod biustem 65/70 (ciasno/luźno) i 85 w biuście mam kremową Kokietkę 32D. Jest to najściślejsza maskaradka z jaką miałam do czynienia. W 70 zapiętej na najluźniejszą haftkę jest mi stabilnie, w 65 pewnie bym się nie dopięła. Obwód jest podobny jak w Różyczce - trzyma się na gumkach. Miseczki chyba ciut mniejsze niż standard. Wygodny, robi niezły dekolt. Obwód w spoczynku 60cm, w maksymalnym naciągnięciu 79. Odpowiedz Link
agn44 Antoinette gorset 26.01.10, 18:49 Zamówiłam turkusowy gorset. Strasznie się cieszyłam, nie mogłam się doczekać, aż w końcu kurier go przyniesie. I tym większe było moje rozczarowanie jak go już dostałam i przymierzyłam. Talię ładnie kształtuję, nie powiem, ale jeśli chodzi o górę... Robią się jakieś dziwne poziome fale na biuście. No więc wyjęłam swoją wrzosową Antośkę (zwykły stanik) i porównałam: ma ona bardziej miękkie i elastyczne miseczki, jest z jakiejś cieniutkiej delikatnej pianki i podszyta sztucznym, śliskim materiałem. Natomiast w turkusowym gorsecie miseczki są co prawda tej samej grubości, ale są dużo sztywniejsze i podszyte materiałem, który kojarzy mi się z bawełną. Gdy próbuję je zniekształcić przez np nacisk palcem, wrzosowa zaraz przyjmuje swój naturalny kształt, natomiast w turkusowej chwilę to trwa zanim wróci do normy. Miałam ochotę kupić jeszcze turkusowy stanik (ciemne kolory bardziej mi pasują do ubrań, które mam w szafie) ale teraz obawiam się, że ze stanikiem będzie się dziać to samo :( Odpowiedz Link
moniach_1 Re: Antoinette gorset 26.01.10, 19:09 a mogłabyś skopiować i wrzucić te recenzje do katalogu: kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?513705 ? Sama na pewno wiesz, jakie uciążliwe jest przeszukiwanie wątków producenckich :) Po prostu skopiuj recenzję i wrzuć jako komentarz pod odpowiednim modelem :) Odpowiedz Link
agn44 Re: Antoinette gorset 30.01.10, 13:11 skopiowałam i wrzuciłam :) a swoją drogą to też bym miała prośbę: można zaktualizować w katalogu spis treści przynajmniej tych marek, które już tam są? co do tych marszczeń na miseczce to zauważyłam również, że wiąże się to z naciągnięciem fiszbiny przez obwód. Podczas gdy we wrzosowym staniku górna krawędź odrobinę naciska na biust, w turkusowym robią się fale na miseczce :( Odpowiedz Link
agn44 Madison 30G 30.01.10, 13:19 Kolor ivory/black - mało praktyczny, gdyby nie wyjątkowo promocyjna cena to pewnie bym go nie kupiła. Rozmiar 30G, ale zastanawiam się czy mniejszy nie byłby lepszy. Właściwie wszystkie Masquerade mam (lub mierzyłam) w rozmiarze 30FF, który był na mnie odrobinę za mały. Mostek przylega tylko fiszbiną przy mniejszej piersi (no może odstaje kilka mm), przy większej jest przekrzywiony i przylega do piersi (ale krzywdy nie robi). Miseczki (są dość sztywne) górą trochę odstają, ale jak docisnę fiszbinę przy większej piersi do mostka to robi się buła. Górę miseczki widać pod ubraniem na większej piersi, na mniejszej nie widać. Stanik wykonany jest bardzo starannie, właściwie podoba mi się bardziej niż na zdjęciach karalogowych. szerokość fiszbiny: 14,5cm głębokość miseczki: 25,5-26cm Odpowiedz Link
agn44 Re: Madison 30G 30.01.10, 13:28 Chciałam jeszcze dodać do wcześniejszego komentarza, że obwód jest zapinany na 3 haftki w tym rozmiarze. Dzięki temu jest stabilniejszy. Przeszkadza mi jednak trochę zabudowanie pod pachą - jest dość wysokie, 12cm. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Annalise 30 G 30.01.10, 14:35 Stanik jest wizualnie po prostu prześliczny, satynowy, gładki i lekko połyskliwy. Kolorki stonowane, nic nie powinno przebijać, zaletą dla mnie są gładkie czarne ramiączka bez jakichkolwiek ozdobników i kolorowych wykończeń (np. kolorowych kokardek na dole), czyli takie, które można swobodnie pokazywać. Obwód jak na razie ciasny, zapinam się na najluźniejszą haftkę i jest ciasno, miski ma jak na maszkaronka spore, jedynie prawa, większa pierś odrobinę "grymasi". Czuję się w nim wręcz komfortowo. Jedyna wada, to ukształtowanie górnej części miski, w taki sposób, że biust troszkę "rakietuje". Mam nadzieję, że to się z czasem zmieni i po kilku praniach miski ułożą się do biustu. Odpowiedz Link
aganiebo Madison 30F 30.01.10, 17:19 kolor fuksja.odebralam dzis z poczty. zamowiony w dopasowanej. jest piekny! dlugo sie wahalam bo jakos cena mnie przerazala a przymierzona antoska czyli podobny kroj nie lezala jakos rewelacyjnie. no ale ze pojawil sie na przecenie a podobal mi sie jak tylko go zaobaczylam w zapowiedziach to coz postanowilam sie skusic. i nie zaluje bo na zywo wyglada dokladnie tak samo pięknie. a i na biuscie uklada sie dobrze i robi ladny dekolt. idealny na specjalne okazje ;) Odpowiedz Link
agn44 Casablanca 11.02.10, 19:18 Biała rozmiar 32f. Stanik śliczny ale na mnie za duży. Jak naciągnę ramiączka to na większą pierś jest w miarę dobra. Wg mnie to jest co najmniej o miskę większa niż wskazywałaby na to metka. Dodatkowo miseczki też dziwnie się układają: od ramiączka w dół robi się coś jakby wgłębienie, które dzieli pierś (nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć). Od dołu z profilu nie wygląda idealnie, jest trochę pomarszczony. Pewnie w mniejszym rozmiarze lepiej by na mnie leżał. Mostek za to jest dość wąski, co mogę policzyć na plus. Miałam ją na sobie kilka minut ale w tym czasie zdążyłam stwierdzić, że ramiączka drapią. Odpowiedz Link
moniach_1 Re: Casablanca 11.02.10, 21:50 d > ramiączka w dół robi się coś jakby wgłębienie, które dzieli pierś (nie wiem jak > to inaczej wytłumaczyć). To pewnie kwestia mocnego naciągnięcia ramiączek, wtedy tworzy się takie przeprężenie materiału. Niektóre halfy żeby uniknąć tego efektu mają taki klin na łączeniu ramiączka z miską (np. freya millie to ma: kataloglmb.blox.pl/2008/12/Freya-Millie-half-cup.html). Wtedy ta siła ciągnięcia ramiączka jest rozłożona na szerszy kawałek miski i nie tworzy się takie wgłębienie. To jest bardzo dobre rozwiązanie, szkoda, że nie wszyscy z niego korzystają. Odpowiedz Link
ptasia Casablanca biała 32e 13.02.10, 12:50 Miski imho podobne do Aragona - 32e jest dobre miskowo na 95 w biuście (uśrednione), jabłuszka są, kształt pod bluzką ładny. Obwód - też zbliżony do Aragona. Da się nosić na 71 pod na najciaśniejszej haftce i nie podjeżdża, ale jest nieprzyjemnie wąski/sznurkowy, mogliby dać coś stabilniejszego. Biegać do autobusu bym w nim nie chciała, bo całość nieco baunsuje. Wizualnie stanik leciutki, delikatny, dziewczęcy. Gorzej, jeśli chodzi o materiał w dotyku. Hafty są delikatnie rzecz ujmując gryzące, na szczęście tyczy to zewnętrznej strony (o dziwno mało odznaczają się pod średniej grubości t-shirtem). Gorzej z ramiączkami - przed praniem były imho na tym samym poziomie drapieżności, co koszmarnie drapiące majtki CK Princess. Po praniu ciut lepiej z drapaniem, ale nie idealnie. A, ramiączka jak we wszystkich Masquerade, są na mnie trochę za długie - noszę maksymalnie ściągnięte. Tak czy inaczej, choć ma wady, szkoda, że Masquerade przystało robić miękusy. Odpowiedz Link
ptasia Re: Casablanca biała 32e 13.02.10, 12:51 aha, zapomniałam powiedzieć - ja nie zauważyłam tego załamywania się misek, ale zauważyłam marszczenie wierzchniej części materiału, jakby było go za dużo. Marszczy się po całości, na obu p. Odpowiedz Link
agn44 Re: Casablanca biała 32e 13.02.10, 16:38 a jakie masz wymiary? ja mam 68/93 i przeważnie dobry jest na mnie rozmiar 30ff. dlatego pomyślałam, że 32f też będzie dobry (ewentualnie obwód luźniejszy) Odpowiedz Link
ptasia Re: Casablanca biała 32e 13.02.10, 17:03 ja mam 71/95 (uśrednione, duża asymetria) i też najczęściej 30ff :) (w tym rozmiarze mam Coquette, Antośkę i powinnam mieć Polkę - bo mam przymałe 32e), ale przekopałam forum i dużo osób pisało o dużomiseczkowości + porównywało do Aragona. Odpowiedz Link
morrigaine GORSET - hestia (czarna) vs sahara 12.02.10, 15:01 ma ktoś porównanie? mają takie same miseczki czy różne? Odpowiedz Link
morrigaine Re: GORSET - hestia (czarna) vs sahara vs madison 12.02.10, 15:06 w sumie madison też mnie interesuje :) jeśli czarną hestię mam 32FF, to w co celować w saharze i/lub madisonie? ten sam rozmiar? mniejszy? większy? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: GORSET - hestia (czarna) vs sahara vs madison 12.02.10, 15:33 Sahary nie znam, ale hestię i madison mam w takim samym rozmiarze( również 32FF):). Dodam tylko, że madison jest przepiękny...:) Odpowiedz Link
alexis-z Re: GORSET - hestia (czarna) vs sahara vs madison 13.02.10, 08:57 Sahara jest mało miseczkowa. Przymierzałam czarną Hestie gorset w rozmiarze 30e był dobry a gorset Sahara pasowała mi 30f. Moim zdaniem musisz zabrać miseczkę większą. Sahara ma płaskie mniejsze miski. Gorset fajnie wygląda. Przestrzegam, że fiszbiny szybko się niszczą. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: GORSET - hestia (czarna) vs sahara vs madison 13.02.10, 16:53 spokojnie możesz wybrać ten sam rozmiar z Madisona. Sahary niestety nie znam. Odpowiedz Link
morrigaine dzięki za odpowiedzi :) 15.02.10, 18:58 ktoś mi sprzątnął sprzed nosa saharę 32G w dosyć promocyjnej cenie, ale jak tylko będę mieć luźniejsze 219 zł to zamówię madisona póki jest w miarę nieprzebrany w rozmiarach :) Odpowiedz Link
ptasia Hestia gorset jasny 32e 13.02.10, 13:07 Gdy zobaczyłam go na eBayu, nowy z metkami (chyba nieudany prezent), za 4,99 GBP cenę startową, zasadziłam się do licytacji. I wygrałam za niecałe 15 funtów ;)) Jeszcze pół roku temu NIGDY bym się nawet nie zbliżyła do gorsetu. Wizualnie: nie powiem nic nowego, jest piękny, i tyle. Rozmiar: w 30f/ff, które noszę najczęściej ze staników, bym się nie zapięła. W talii mam ok. 70-71 cm, pod biustem ścisło 71, luźno 75. W gorsecie zdecydowanie wystarcza mi zapięcie na najluźniejsze haftki + luźne zawiązanie wstążki. Talię kształtuje pięknie i w ogóle wygląda 'wow'. Ramiączka stanika są mocno, mocno za długie - bardziej niż w normalnych stanikach Masquerade, gdzie są zazwyczaj trochę za długie. Będę musiała skrócić, bo w tej chwili mogę tylko nosić je na krzyż. Oczywiście, nie są w ogóle konieczne, całość trzyma się jako strapless. Miski są na styk, tj. na większej p. mogłyby być jednak trochę większe (na uśrednione 95 cm w.), a na mniejszej - wiadomo, są luzy. Natomiast nie chciałabym mieć większych misek, bo nie wiem, czy nie jestem trochę za mała/mam za krótki tułów do tego gorsetu. Pomijając kwestię ramiączek, mam wrażenie, że miski pod pachą podchodzą trochę za wysoko z obu stron, tj. przy obu p., a na większą absolutnie nie jest za duży, wręcz przeciwnie. Co prowadzi do kolejnej kwestii: ogólnej wygody. Wczoraj miałam go na sobie ok. 5 godzin i pod koniec już naprawdę marzyłam o ściągnięciu z siebie. Wszystko fajnie, jeśli się w nim stoi lub siedzi wyprostowaną na krześle - zmusza do ładnej postawy, ale już schylanie się, pochylanie, rozkładanie swobodne na kanapie jest utrudnione. Przestałam się dziwić, że te nasze prababki nie uprawiały sportu i czuję dużą wdzięczność do ruchu wyzwolenia kobiet i zmian w modzie damskiej. Nie wyobrażam sobie chodzenia w czymś takim cały dzień, całe życie. Innymi słowy: jeśli gorset, to Hestia, tylko na specjalne lub bardzo specjalne okazje. A, no i samemu raczej nie da się go założyć/ściągnąć... ;) Odpowiedz Link
slotna Casablanca niebieska 70G 16.02.10, 00:23 Wiem, staroc, ale jak widac jeszcze bywa na aukcjach, wiec moze komus sie przyda ;) Teoretycznie powinnam nawet nie myslec o tym staniku, ale nie moglam sie powstrzymac :) Z mojego doswiadczenia wynika, ze za male half cupy i w ogole staniki o w miare poziomej gornej krawedzi miski bulkuja jakby wdzieczniej niz te o krawedzi skosnej, na tym opieralam swoje nadzieje. Nie przeliczylam sie - biust wyglada bosko i nie widac tragicznej zamalosci, ot taka marginalna ;) A wynagradzaja ja idealne kule, jedyny stanik, w ktorym mialam podobny ksztalt, to Hanna Fantasie sprzed lat, zreszta zle dopasowana, i praktycznie utracilam nadzieje na taki efekt. Plusy: - przepiekny! cudne hafty i sliczny kolor - idealny ksztalt biustu - mega niskie zabudowanie misek, jeszcze nie mialam stanika, ktory konczylby mi sie pol centymetra nad sutkami i _trzymal_! - miski naprawde duze, z uwagi na dziwne wlasciwosci mojego biustu i duzy rozstrzal rozmiarowy, postanowilam zrobic dodatkowy testi poprosilam moja mame, "typowe" 70G o przymiarke: powiewalo jej ze wszystkich stron. - sliczne, cieniutkie, ozdobne ramiaczka - waziutkie, krotkie fiszbiny - wizualne wyszczuplanie zwlaszcza od frontu, zaden moj stanik nie zbieral tak biustu do srodka, oczywiscie troche mi wychodzi za obrys ciala, ale wygladam o niebo szczuplej niz w takiej np. arabelce Minusy: - rozciagliwy, luzny obwod, wiedzialam o tym co prawda, ale i tak sie troszke rozczarowalam, wiadomo; nawet nie to, ze lata, zapiety na ostatnia haftke powoduje, ze calosc sie jakos dziwnie zle uklada - irytujace sztywne ramiaczka, drapiaca koronka - na szczescie nie jestem wrazliwcem - miejsce zamocowanie ramiaczek, imo za daleko od srodka - drapiace haftki, pierwszy raz czuje cos takiego Podsumowujac: juz kocham ten stanik ;) Odpowiedz Link
karoline.pl Masquerade jesień/zima 2010 - zapowiedzi! 17.02.10, 15:53 Na naszym blogu można już obejrzeć zapowiedzi Masquerade na sezon jesień/zima 2010 - zapraszamy! karoline1.blox.pl/2010/02/Uwodzicielskie-jesienne-zapowiedzi-Masquerade.html Odpowiedz Link
anuula12 Leżę i kwiczę 17.02.10, 16:43 Te staniki są PRZECUDNE!!! O ile wiosenna kolekcja mi się zuperłnie nie podoba, to za tą mogłabym umrzeć :D I ten koronkowy half-cup, beżowa maia...niebo. Odpowiedz Link
metia Re: Leżę i kwiczę 17.02.10, 16:46 Ja też. Podoba mi się wszystko, poza Antośką (i czerwoną Polką - ale to wina niekompatbilości). Tiffany w wersji gorsetowej przebija Hestię tysiąc razy! Chyba czas zacząć oszczędzać ;) Odpowiedz Link
ptasia Re: Leżę i kwiczę 17.02.10, 17:12 ja zdjęcie czerwonej Polki wysłałam mężowi, z uwagą, że poproszę na Gwiazdkę. A on: "ale czemu dopiero na Gwiazdkę?" Też chciałabym to wiedzieć :) Marzę, by Angie była miękka... A, a nie podoba mi się Antośka, ten kolor jest jakiś wyblakły (ale w ogóle wyleczyłam się z Antośki po nabyciu wrzosowej). Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Leżę i kwiczę 17.02.10, 22:31 A ja nie kwiczę nad niczym, bo nic szczególnego :( najładniejsza Angie, ale kolorek strasznie nijaki. Tiffany strapless zapowiada się interesująco jeśli poprawią krój i zlikwidują te paskudne marszczenia :D Odpowiedz Link
agn44 Re: Masquerade jesień/zima 2010 - zapowiedzi! 17.02.10, 19:40 całe szczęście, że nic nie będę chciała z kolekcji wiosna/lato. mogę zacząć zbierać pieniądze na następny sezon. najbardziej podoba mi się angie, nawet jeśli jest usztywniana :) czy są już zapowiedzi cleo na jesień/zimę? Odpowiedz Link
karoline.pl Re: Masquerade jesień/zima 2010 - zapowiedzi! 17.02.10, 19:45 Jutro :) Na naszym blogu. ------------- KAROline.pl Odpowiedz Link
agn44 Re: Masquerade jesień/zima 2010 - zapowiedzi! 17.02.10, 20:00 angie jest miękka czy usztywniana? podszyta jasnym materiałem czy nie? na blogu pisze, że maia jest czekoladowa, natomiast na zdjęciu katalogowym ma dość jasny kolor. jak jest w rzeczywistości? wiadomo już coś więcej? Odpowiedz Link
alexis-z Re: Masquerade jesień/zima 2010 - zapowiedzi! 17.02.10, 20:09 Boże ta kolekcja jest wspaniała. Najpiękniejsza jest Angie będzie moja. Jeśli będzie pasować zakupię Polke super kolor. Następnie też podobają mi sią Lola Georgiana i Antoinette po raz kolejny spróbuję dopasować. Czekam z niecierpliwością. Odpowiedz Link
karoline.pl Re: Masquerade jesień/zima 2010 - zapowiedzi! 17.02.10, 20:17 Zdjęcia są słabej jakości ponieważ to skany z katalogu. Nic więcej jeszcze nie wiem. Więcej będzie wiadomo po pokazach kontraktacyjnych. ------------- KAROline.pl Odpowiedz Link
kasienka.body Maia turkus i Estepona już są 19.02.10, 13:14 Moim zdaniem Maia jest bardziej błękitna niż turkusowa - z cytrynową różyczką. Rozmiarówkę obadam później, ale wydaje się być podobna do wcześniejszych wersji Mai. Estepona to szaro beżowa pistacja ;) Odpowiedz Link
wolffie Re: MASQUERADE - 5 19.02.10, 15:37 Czy to jest dodatkowy kolor Tiffany szyty specjalnie dla listków, czy też może zapowiadany purple wypadł tak blado?? www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Masquerade-Tiffany-padded-plunge-bra&product_id=MQ-5431&size=&colour=Lilac/Purples Odpowiedz Link
festung.breslau Re: MASQUERADE - 5 21.02.10, 22:17 Ten kolor to orchid, na pewno nie jest szyty tylko dla figleaves, jest już dostępny w Polsce:) Odpowiedz Link
agn44 georgiana 25.02.10, 18:43 dzisiaj przyniósł listonosz zieloną georgianę, rozmiar 30ff. stanik bardzo ładny, ale niestety za mały, miseczki są zbyt płytkie i mostek odstaje :( czy mógłby mi ktoś doradzić w jaki rozmiar celować? dobre miseczkowo są na mnie freye 30ff; panache cleo (george i brooke) 30ff; curvy kate princess 30ff odrobinę za mała; masquerade antoinette wrzosowa 30ff jest odrobinę mała (ale nie przeszkadza mi to), turkusowa 30g była za duża, tiffany 30g trochę mały (ale został ze mną), nashira 30g. Odpowiedz Link
agn44 Re: georgiana 13.03.10, 19:38 trzecie podejście do georgiany. w sumie mierzyłam 30ff, 32ff i ostatnio 30g. po próbach z 32ff stwierdziłam, że obwód jest na mnie zdecydowanie za luźny (wymiary 68/93), na najciaśniejszej haftce podjeżdżał mi. kolor jest ładny, ciemnozielony (ja tam nic niebieskiego nie widzę, jak sugerują dziewczyny na niektórych forach). obwód w sam raz, na większej piersi robi mi się niewielka buła, ale nie przeszkadza mi to. w rozmiarze 30g zapięcie jest trójstopniowe na 3 haftki. jedyne do czego miałabym zastrzeżenia, to ten tiul - mógłby być wokół całego obwodu a nie tylko do połowy. no i górna krawędź trochę się odznacza pod bluzkami. Odpowiedz Link
agn44 Re: georgiana 13.03.10, 19:44 sprostowanie: zapięcie w 30g jest trójstopniowe na 2 haftki Odpowiedz Link
festung.breslau Estepona 25.02.10, 19:29 Śliczny stanik. Ściśliwiec (obwód bardzo mało się rozciąga) i dużomiseczkowiec. Na mnie niestety potwornie dziobuje:( Odpowiedz Link
irenka65f Re: Estepona 13.03.10, 21:34 To chyba jego przypadłość bo w tym staniku po raz pierwszy chyba widziałam dzioby u siebie. Odpowiedz Link
bobeka005 Re: Estepona 19.04.10, 14:33 Potwierdzam. U mnie tez potworne dzioby. Poza tym jest dość sztywny, przez co - a przynajmniej na moim biuście - nie dopasowywał się do piersi, tylko piersi musiały dopasowywać się do niego. Koszmarny efekt.. :/ Odpowiedz Link
arienna Re: Estepona 11.07.11, 20:20 obwód bardzo ścisły, nie rozciąga się. pod sweterkiem robi całkiem ładny kształt - choć nie do końca krągły ;) ale do niektórych rzeczy to pasuje. ma wygodne ramiączka i jest bardzo miły w dotyku! aż chce się go ciągle głaskać :)) wzorek nie jest agresywny, ładnie pod jasnymi ubraniami wygląda i ma ładne wykończenie mostka. Odpowiedz Link
agn44 Nashira 12.03.10, 21:40 Obwód w miarę ścisły, narazie zapinam się na najluźniejszą haftkę. Zapięcie trzystopniowe na 2 haftki. Ramiączka podszyte są w części nieregulowanej miękkim materiałem (pewnie po to, żeby się nie ześlizgiwały). Miseczki szyte z dwóch części. Pionowe cięcie jest odrobinę widoczne pod ubraniami, ale górna krawędź miski się nie odznacza. Wydaje mi się, że u kobiet, które mają piersi szeroko rozstawione, może nie wyglądać dobrze z powodu tego pionowego cięcia. rozchodzi się ono trochę na boki. Odpowiedz Link
black_halo maskaradka z obwodem 40? 15.03.10, 10:40 www.allegro.pl/item948721132_panache_masquerade_casablanca_90dd_90e.html Czy masquerade robi az tak duze obwody? Wydawalo mi sie ze tylko do 28- 38 ale tu widze cos innego ... Odpowiedz Link
kasienka.body Re: maskaradka z obwodem 40? 15.03.10, 14:44 Maskaradki są do obwodu 85/38. Ewidentny błąd w opisie. Odpowiedz Link
agn44 Re: maskaradka z obwodem 40? 15.03.10, 18:59 kasienka.body napisała: > Maskaradki są do obwodu 85/38. Ewidentny błąd w opisie. jesteś pewna? bo na ebayu też znalazłam z takim obwodem. to stary model, być może kiedyś robili obwody do 40-stki? black_halo, jeśli zastanawiasz się czy go kupić, to mimo wszystko radziłabym Ci uważać z tym obwodem. casablanki są niestety dość rozciągliwe. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: maskaradka z obwodem 40? 15.03.10, 19:57 hmm, ręki uciąć nie dam ;) Teraz na pewno są tylko do 85cm, wszystkie kolekcje, które pamiętam wstecz też takie były. Ale może mi coś umknęło. Odpowiedz Link
black_halo Hestia Ivory 38F 15.03.10, 11:21 Wlasnie przyszla. Jest ciasna jak nie wiem i ledwo sie w niej zapielam a tak po prawdzie to musze troche zrzucic z brzucha i cycek zeby lepiej lezala. Jestem w szoku bo miski 38F sa naprawde male. Mostek dostaje na jakies 1.5 cm a jak wygarne to miski wydaja sie byc za male o conajmniej 2 oczka czyli musialabym celowac w 38G a jak wiadomo to juz najwiekszy mozliwy rozmiar. Rozmiar 38 jest tez bardzo bardzo ciasny. Zmierzylam swoja oponke na brzuchu no i nie jest dobrze - 112 cm. zapiac sie jeszcze od biedy mozna ale zasznurowac nie ma szans. Tak wiec gorset zostaje u mnie az troche schudne. Dzieku bogu juz troche zlecialo bo inaczej nie zapielabym sie wcale. Odpowiedz Link
acrobat49 Hestia-gorset 34F SPRZEDAM 16.03.10, 11:37 przepiękna Hestia w gorsecie, leżała idealnie, cudnie podtrzymywała i byłam z niej bardzo zadowolona. Miałam ją na sobie tylko jeden dzień, ale za to ten najważniejszy :) Zdjęcia możecie znaleźć tu: balkonetka.pl/katalog/bra/masquerade-hestia-2 w sprawie gorsetu, bardzo proszę pisać na numer gg:2188779 lub stokrotka49@gmail.com "gazetowego"mejlika nie używam. Odpowiedz Link
kotwtrampkach tiffany - fason? 05.04.10, 23:15 interesuje mnie plunge - tylko czy on nie jest podobny do inferno albo polki? tamte nic fajnego z moim biustem nie zrobiły ;-( - a na zdjęciu (zwłaszcza ten różowy na listkach)wygląda jak tamte.. i interesuje mnie rozmiarówka szortów (czy ja przegapiłam jakiś osobny rozmiarowo majtkowy wątek?) zastanawiam się nad 12, ale nie chcę mieć takich luzów jak modelka - z drugiej strony nie znoszę jak mi się coś wbija w sadełko - nie cierpię kupować "dołów" :-) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: tiffany - fason? 05.04.10, 23:24 wg mnie nie jest podobny ani do inferno, ani do polki. ma zupełnie inny krój, jeden pionowy szew i jest w miarę otwarty górą ;) dla mnie i tak niewystarczająco niestety :( w każdym razie u mnie inferno nic z biustem nie robiło, polki nie mierzyłam, bo cięłaby mnie niemożliwie natomiast tiffany ładnie zbiera. co do gatek nie doradzę, bo nie miałam kontaktu. Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: tiffany - fason? 15.04.10, 11:17 Tak jak pisze psuj-ka - fason Tiffany plunge jest bardziej otwarty niż Polka, Inferno to już zupełnie inna bajka. To jedno pionowe cięcie dla mojego biustu było idealne, ale... obwód pozostawia dużo do życzenia, cienki i luźny niestety :( Majtek nie widziałam, ale do Tiffany bandeau kupiłam sobie czarne ładne w M&S. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: tiffany - fason? 15.04.10, 16:12 szorty mam rozm. 12 na ok. 104-106 w biodrach i są ok., ale myślę, że i 14 byłyby dobre, nie powiewałyby. Odpowiedz Link
irenka65f Re: tiffany - fason? 17.04.10, 22:39 Jeśli jeszcze się zastanawiasz to może pomoże Ci moja opinia. Uwielbiam mojego Tiffanego. Na 70-73/94 noszę 30FF i jest na styk. Za chwilę dokupię G. Obwód rzeczywiście niezbyt ciasny. Chyba na środkowej mi najlepiej. Ramiączka trochę długie. Fason jak dla mnie rewelacja. Pięknie zbiera, nic nie tnie, a np. Courtesan cięła okropnie, żadna balkonetka na mnie nie leży poprawnie, half cupy niektóre mogą być, więc mam nie najłatwiejszy do ubrania biust. No i Tiffany jest bardzo miły w dotyku, gładziutki, miękki. Trochę gruby ma brzeg, więc może być nieco widoczny przez bardzo cienkie bluzki, no i robi z piersi okrągłe kule czego osobiście nie lubię pod zabudowanymi bluzkami, ale przecież jest to stanik do dekoltów i dekolt robi piękny. Co do majtek to nie przepadam za nimi. Dobre są 12 na 100 w biodrach, ale mi są trochę niewygodne, więc zwykle noszę do niego inne czarne doły. Odpowiedz Link
lady_freakish czy miseczki są standardowe? 22.07.10, 15:29 cześć! mam pytanie: czy u tiffany Orchid czy miseczki są standardowe? Odpowiedz Link
ptasia Re: czy miseczki są standardowe? 22.07.10, 16:08 dla mnie tak, ale obwód niestandardowo bardzo, bardzo luźny ;( Odpowiedz Link
lady_freakish Dziękuję za inf 22.07.10, 16:43 Wypatrzyłam sobie różowa maskaradkę, szkoda, że obwód jest taki lichy. Rozumiem, że Kostar może być ciągutem, ale żeby Masquerade? A wrażenie sprawiała dobre, gładka, elegancka... Odpowiedz Link
ptasia Re: Dziękuję za inf 22.07.10, 17:41 no, dla mnie to także było duże rozczarowanie. Przewinęło mi się przez ręce trochę tych Maskaradek, mam kilka na stanie + mierzyłam ciut więcej, i na 71 cm pod zdarza mi się niektóre 32 nosić. Tu 30 było nieprzyjemnie luźne. A jest śliczny, miękki, wygodny. A - ale kolor nie jest różowy, tylko lila. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Aragon teal 32E 16.04.10, 09:16 O tym staniku było już mnóstwo, ale dodam również swoje trzy grosze. Na wymiary 73/94 mam aragona 32E (mój standardowy rozmiar). Obwód średnio ścisły od razu zapięty na ostatnią haftkę i na tej go noszę, jak się rozciągnie, musiałabym podszyć. Poza cienkimi ramiączkami i stosunkowo niskim zabudowaniem pozwalającym założyć go pod większy dekolt, dla mnie nie ma ten stanik większych zalet. koronka i przewlekana wstążeczka odznacza się dramatycznie pod bluzkami, poza tym robi się jakiś taki dziwaczny "schodek" (koronka jest ciut bliżej ciała niż miseczka i to widać, zwłaszcza jak się coś założy na stanik, robi się jakiś taki uskok. Myślałam, że to może kwestia za dużej miski (chociaż wizualnie większa pierś chce wyskoczyć ;) ) ale mierzyłam również 32DD (w innym kolorze) i był dramatycznie za mały, buły wszędzie. Więc albo jest z nim coś nie tak albo jestem między rozmiarami i miseczka ciut mniejsza załatwiłaby sprawę. Poza tym stanik ma za wąskie fiszbiny dla mnie, niewiele, jakieś 0,5cm ale widać to zwłaszcza jak zdejmę stanik - ślad po fiszbinie na piersi. Mimo to został ze mną bo kupiony na eBay za kilka funtów, nówka z metkami, więc zostawiłam, bo to jedyne co mam bardziej wyciętego i czasami się przydaje. Aaa, zapomniałabym, ta nieregulowana część ramiączek jest masakrycznie nieelestyczna i ramiączka mi spadają niezależnie od tego jak są wyregulowane - przymierzam się do zmiany, ale ciężko dobrać kolor, chyba stanie na brązowych. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Aragon teal 32E 16.04.10, 10:49 >ale mierzyłam również 32DD > (w innym kolorze) i był dramatycznie za mały, buły wszędzie w tym kolorze może być pies pogrzebany. Aragon teal wypada większy w miskach niż pozostałe kolory. Więc 32DD w kolorze teal może się okazać lepsze. Może też być, że jesteś pomiędzy rozmiarami. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Aragon teal 32E 19.04.10, 15:17 Biorę na to poprawkę, bo wiem, że niebieski Aragon ma opinię wielkomiseczkowca, aczkolwiek moim zdaniem ten biustonosz NIE jest za duży, imho na lewej piersi jest na granicy zamałości. Aczkolwiek biorę taką opcję pod uwagę, że mniejsza miska mogłaby być lepsza. Raczej myślę, że albo jestem pomiędzy rozmiarami, albo to nie fason dla mnie. Ale tak jak napisałam, ze względu na to, że jest to najmniej zabudowany stanik jaki posiadam, noszę go raz na czas i wąskość fiszbinów nie jest aż taka dramatyczna - został ze mną :) Odpowiedz Link
agn44 Re: Aragon teal 32E 17.04.10, 19:07 Miałam aragona w tym samym rozmiarze i kolorze. Czytałam, że ma duże miseczki, głębokość miski też mi pasowała, więc się skusiłam. Przy moich wymiarach 68/93 był za mały. Wystarczyło, że 2 razy podniosłam ręce do góry, schyliłam się i całe piersi było mi widać :( Aragon ma dziwny krój miseczki. Są dwa pionowe cięcia, ale inaczej szyte niż w georgianie, czy hestii. Miski są prawie płaskie od dołu, najgłębsze miejsce wypada na łączeniu koronki z brzegiem. Jak dla mnie był za nisko zabudowany, ale to pewnie kwestia rozmiaru. Obwód za luźny. Ramiączka najcieńsze jakie miałam (przeważnie noszę rozmiar 30ff), podszyte są materiałem w części nierozciągającej się. Tasiemka na łączeniu brzegu miseczki i koronki u mnie również była bardzo widoczna. Wolę staniki z wąskimi fiszbinami, ale tutaj były za wąskie. Odpowiedz Link
irenka65f Inca 17.04.10, 22:51 Właśnie odebrałam z poczty. Tak jak myślałam milutki i wygodny. Może troszkę przydługie ramiączka - nic to, skrócę. Ładnie unosi biust, choć nie robi mi takiego zabójczego dekoltu jak Tiffany plunge. Za to profil bardziej mi się podoba bo nie są to dwie połówki arbuza (czy może w moim przypadku - pomarańczy ;-)), ale bardziej naturalne, wysunięte do przodu piersi. Szorty do kompletu to jedne z najwygodniejszych majtek świata. Odpowiedz Link
irenka65f Re: Inca 30FF 28.06.10, 22:37 No i stało się. Już jest za mała :-(( U mnie migracja szaleje skokami i właśnie nastąpił taki skok. No, dobrze. Może i przytyłam z kilogram, ale obwód pod jakoś mi się nie zwiększył. "W" zresztą też nie. Tylko staniki zrobiły się za małe. Buuu. Poluję na G. A może ktoś się chce zamienić? Odpowiedz Link
jehanette Inca 30E 08.07.10, 13:37 Milutka i słodka. Obwód stabilny, gdyby nie to że nie było już 32DD to myślę że mogłabym zaryzykować sprawdzenie tego rozmiaru na moje 71/91. Lekko spłaszcza mam wrażenie, ale do letnich bluzeczek mi to mniej przeszkadza. A może to spłaszczenie to kwestia zaniżonego obwodu? musze to wypróbować na Incopodobnych Cleo jesiennych. Ramiączka - mistrzostwo świata, aż nie chce się ich ukrywać ;) Odpowiedz Link
jehanette Re: Inca 30E - szczegóły 14.07.10, 15:27 W trakcie noszenia odkryłam, że fiszbiny są zdecydowanie krótsze od kanalików. Drobna rzecz, a irytuje :/ Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Inca 30E - szczegóły 14.07.10, 16:02 tak jest w większości staników przecież :) Odpowiedz Link
jehanette Re: Inca 30E - szczegóły 14.07.10, 16:17 to ja do tej pory na jakieś dziwne modele trafiałam, bo takiej różnicy jeszcze nie było ;) Odpowiedz Link
marudna_maruda Inca 30dd 27.07.10, 20:07 Posiadam Ince 30dd na wymiary pod biustem 65/70(ścisło/luźno na wydechu), 86 w biuście. Wymiary stanika: obwód luźno 62cm obwód w maksymalnym naciągu 83cm U fiszbiny (bez kanalika) 12.5cm UU fiszbin 27 cm W porównaniu do Pandory jest bardziej ścisła - choć różnicy w wymiarach nie widać. Krój jest taki sam, zamiast różyczki na mostku (Pandora) tutaj są kokardki. No i wykonanie jest staranniejsze - w zielonej Pandorze bardzo szybko zaczęły wychodzić nitki z koronki, tutaj nic takiego nie ma miejsca. Nisko zabudowany, kształtuje w jabłuszka, bardzo wygodny. Gdyby był jaśniejszy, dla mnie byłby "cielakiem idealnym." Odpowiedz Link
black_halo Georgiana dla Bravissimo 19.04.10, 13:19 www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/masquerade/balconette-bras/mq43-details.aspx? colour=apple/berry&ck=ZJc6eCdzb54%3d Nie wiem czy ktos juz ma ale jesli tak to prosze o opis bo absolutnie zakochalam sie w tym kolorze i musze ja miec. Jakby wypadaly miseczki w tym cacuszku? Odpowiedz Link
nientepaura Re: Georgiana dla Bravissimo 07.05.10, 19:17 georgiana ma małe miseczki przy standardowym (w stronę luźnego) obwodzie Odpowiedz Link
nientepaura kokietka 28ff 07.05.10, 19:25 niech jakaś dobra dusza mnie oświeci, jak z miseczkami w kokietce.Jest na allegro do licytacji 28ff (wyłącznie 4 bravissimo)i się zastanawiam czy na 88-89 jest szansa, że będzie ok.Inaczej pytając jak się ma kokietka do np georgiany? staniki z Panache mam inferno 28ff - buła, ale to jedyny multi,i antośkę (30ff)-może to coś pomoże (już sama nie wiem, czy jestem tabelkowa, czy nie).Natomiast jeśli chodzi o effuniaki (duży wybór plunge, więc uprzedzając pytanie "a może spróbuj effuniaka?")to ja+effuniak to jest śmiech na sali (może jestem pomiędzy rozmiarami,zresztą nieważne) Odpowiedz Link
agn44 Re: kokietka 28ff 08.05.10, 21:10 Nie wiem jak jest z tą wersją kolorystyczną dla bravissimo ale teal ma wg mniejsze miseczki niż pokazuje metka Odpowiedz Link
myff Tiffany orchid 65FF 10.05.10, 15:08 Chyba się wpisałam nie tam gdzie chciałam. Poprzednio. Ale za to miałam czas, żeby nieco zweryfikować swoje absolutne ah i oh nad tym modelem. Kupiony niemal całkiem przypadkiem- jak się dowiedziałam, że pisane mi sztywne plunge to dostałam absolutnego bzika na punkcie nabywania takich. Oczywiście nie dla psa kiełbasa i w kilku przypadkach się przejechałam. Tak to jest jak kupuje bez mierzenia i możliwości wymienienia na inny rozmiar. Poszłam więc do sklepu stacjonarnego, żeby się na przymierzać, poprzeglądać i oceniać choćby 4h w czym mi będzie dobrze. Po prosiłam panią o plunge w każdym wydaniu w każdym kolorze w moim nowym rozmiarze 65FF(93/72)los chciał, że jak mierzyłam Tiffany to mój ślubny zajrzał i zakrzyknął, że ten bierzemy i żaden inny(tak bardzo mu się podobał efekt jaki daje plunge; moim zdaniem zara daje jeszcze lepszy, tzn. lepiej zbiera z boków, ale jakoś nie leżała zbyt dobrze). Przez dwa dni chodziłam z metką na plecach i zastanawiałam się czy ten stanik na pewno leży dobrze, czy to mój fason, fiszbiny etc. Ale jest tak śliczna. Kolor wcale nie jest żarówiasty, jak to któraś pani tutaj określiła, na mój gust to chłodny róż wpadający w fiolet. Pionowe szwy na miseczkach odcinają się pod bluzkami, ale dla mnie to akurat najmniejszy problem- niech się wstydzi ten co widzi;P- fiszbiny nawet jak na plunge szerokie, bez kanalika 17cm, zastanawiam się nad własnoręczną wymianą na węższe. Obwód bardzo luźny jak dla mnie, nie w tym rzecz na jaką haftkę mogę się zapiąć, bo jak się uprę to i 60 zapnę na sobie, ale nie trzyma tak jakbym sobie tego życzyła. Ramiączka są za długie, a regulacja tylko w połowie, nad ich wymianą albo chociaż skróceniem też myślę. A teraz plusy:) poza tym, że jest przepiękna, doskonale zbiera, choć mnie piersi- niepełne górą- uciekają nieco w dół miski i do środka i co jakiś czas je poprawiam. Ponieważ to moja pierwsza i jedyna masquerade, która mierzyłam i widziałam to trudno i mi powiedzieć czy jest mniejsza czy standardowa, ale przy moim 93..teraz to chyba spada do 92 jest nieco za duża, więc stawiam, że standard plus moja budowa plus obwód. W skali 1-5 mocne 3.5 choć myślę, że to początek mojej przygody z tą linią:) mimo szerokich fiszbin;) bo ja z bardzo, bardzo wąskofiszbinowych jestem. pozdrawiam Odpowiedz Link
myff I jeszcze jedno. O obwodzie. 12.05.10, 13:22 Teraz jak ją wyprałam drugi raz, to obwód jakby stał się ściślejszy? może to moje subiektywne odczucie, ale takie właśnie mam, że trzyma lepiej. Na pewno nie przytyłam:D mierzę się i trzy razy dziennie no i tracę ciągle na wadze, więc to nie ja. Więc może najpierw go porządnie wyprać trzeba?;> To się sam nieco zejdzie. Odpowiedz Link