Dodaj do ulubionych

Nowy, profesjonalny sklep

17.11.09, 11:26
Witam wszystkie lobbystki ;-)

Jestem w trakcie otwierania sklepu z bielizną i proszę o pomoc!!!

W jakie marki biustonoszy powinnam zaopatrzyc sklep (aby towar nie
leżał w szufladzie)i w jakie modele. Wymieniajcie modele które lubicie,
które się podobają i które są w przystępnej cenie(założeniem moim
jest "biustonosz dla każdej kieszeni"). Piszcie swoje wymiary (będę
miała rozeznanie w rozmiarówce :-).

dziękuję
mk.tami
Obserwuj wątek
    • bebe.lapin Re: Nowy, profesjonalny sklep 17.11.09, 11:41
      Wybacz, ale wszystko to na forum juz jest, trzeba p oporstu przesiedziec kilka
      tygodni i wiedze przyswoic.
      Poza tym, to nie troche za pozno na takie pytania, skoro "jestes w trakcie
      otwierania sklepu"?
      • mk.tami Re: Nowy, profesjonalny sklep 17.11.09, 16:52
        A dlaczego tak zawistnie?
        Forum studiuje od kilku tygodni - jest to koplania wiedzy. Dzięki forum
        wiele się dowiedziałam, nauczyłam. Swoją wizje sklepu mam i ją
        realizuję. Myślałam że może forumowiczki zasugerują mi coś na co
        jeszcze nie wpadłam :-( Chciałabym aby mój sklep był miejscem do
        którego z miłą chęcią klientki będą wracały, aby było to miejcse
        przyjazne i kojarzyło się magicznie. Każda z nas ma swoja ulubioną
        markę, producenta. To chyba nie grzech że o to pytam. Może od innych
        uzyskam trochę pomocy.

pozdrawiam
        mk.tami
        • kk345 Re: Nowy, profesjonalny sklep 17.11.09, 16:57
          Nie atakuj bebe, bo ma rację: pytania, które zadałaś, pojawiają się
          na tym forum regularnie, dlatego zostały zebrane w FAQ- od tego
          powinnaś zacząć przeglądanie forum, jeśli podchodzisz do tematu
          poważnie.
          • mk.tami Re: Nowy, profesjonalny sklep 17.11.09, 17:02
            Nie atakuję bebe. FAQ przestudiowałam od A do Z. To raczej ja sie
            poczułam zaatakkowana.
            • maheda Re: Nowy, profesjonalny sklep 17.11.09, 17:16
              Treść Twojego postu nie sugeruje w żaden sposób, że zaznajomiłaś się nawet z FAQ.
              Szkoda, że nie napisałaś paru słów o sobie w zakresie znajomości LB.
              Zwłaszcza, że oprócz postu w wątku powitalnym z 7 listopada nie napisałaś na
              forum niczego o sobie i nie wiemy, czy wiesz coś o ofercie stanikowej, czy nie.

Co więcej - po przeczytaniu wątków producenckich na pewno zorientowałabyś się,
              jakie modele/firmy cieszą się największą popularnością, i w jakich rejonach
              rozmiarowych - tam są wszystkie informacje, o które tutaj teraz prosisz.

Nie jest potrzebne zakładanie dodatkowego wątku.
            • drzazga1 Re: Nowy, profesjonalny sklep 17.11.09, 19:31
              Jesli zwyczajna uwage kierujaca do zrodla wiedzy odbierasz jako
              atak, to jak bedziesz sobie radzic z czasem marudnymi, grymasnymi
              i "trudnymi" klientkami? Takie tez sie trafiaja...

Mnostwo informacji o ulubionych modelach, poszukiwanych fasonach
              itp., juz na forum jest, wiecej, byly juz watki w ktorych
              potencjalne klientki opisuja jak powinien wygladac i funkcjonowac
              sklep marzen, sa watki opisujace juz istniejace sklepy stacjonarne z
              ich zaletami i wpadkami, ba kiedys nawet bylo wspomniane, ile mniej
              wiecej trzeba miec gotowki w zapasie, zeby w ogole zabierac sie za
              ten biznes. Trzeba po prostu poswiecic mnostwo czasu na studiowanie,
              a nie probowac drogi na skroty, bo latwo i szybko sie nie da.

A tak z ciekawosci: "profesjonalny" - rozumiem, ze bedzie
              zatrudniona znajaca sie na rzeczy brafitterka Z DOSWIADCZENIEM
              PRAKTYCZNYM?
              • nie-rozumiem czy tylko ja czegoś nie rozumiem? 17.11.09, 22:29
                Sama jestem właścicielką sklepu - i po prostu w głowie mi się to nie mieści,
                żeby pytać o takie podstawowe rzeczy na forum. To jest ciężka, długa i
                wymagająca wiele czasu praca. Forum jest skarbnicą wiedzy, tutaj jest
                praktycznie wszystko. Trzeba tylko chęci, żeby przez to przebrnąć. Sama
                spędziłam swojego czasu na forum wiele dni i nocy. Skoro ktoś decyduje się na
                otworzenie sklepu, czy jakiegokolwiek biznesu to powinien mieć też trochę chęci,
                żeby zapoznać się z tematem, prawda? Nie pojmuję na prawdę jak można pytać -
                jakie rozmiary zamawiać, które modele się dobrze sprzedają, co zamawiać, żeby
                nie leżało w sklepie. Na prawdę uważacie, że ktoś Wam to wszystko poda na tacy?
                To trzeba wypracować samemu, sama dowiesz się co Ci najlepiej idzie, jakie
                rozmiary są najpopularniejsze u Ciebie w mieście, czego brać więcej a czego nie
                brać wcale. Jaki krój będzie ładnie leżał a jaki nie nadaje się dla nikogo. Ale
                na to trzeba wieeelu miesięcy ciężkiej pracy - to nie jest takie proste - my
                napiszemy co brać, żeby szło, Ty wyłożysz kasę i już.
                To tak samo, jakbym chciała otworzyć np. warsztat samochodowy nie mając o tym
                pojęcia, tylko dlatego, że to teraz modne. I co - mam iść do mechaników i pytać
                z czym najczęściej ludzie przyjeżdżają? Albo jakie części zamawiać?
                Nie chcę nikogo obrażać, chcę tylko pokazać - że zakładając własną firmę, własny
                sklep - miejmy na tyle chęci, dobrej woli (?) aby samemu zgłębić wszelkie
                możliwe tajniki branży, gwarantuję Wam - jeśli wszystko dostaniecie podane na
                tacy to nie będzie takiej satysfakcji z odnoszonych sukcesów. W przyszłości, w
                razie niepowodzeń nikt nie będzie Was prowadził za rączkę, samemu trzeba
                wszystko przejść od samego początku, aż do końca.
                Ulżyło mi, mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony, ale za każdym razem
                jak widzę wątek o tej tematyce lub dostaję kolejnego maila z podobnymi pytaniami
                to mnie coś trzęsie ;)
                • anna-pia Re: czy tylko ja czegoś nie rozumiem? 17.11.09, 22:33
                  Dziewczęciu się nie chce, i tyle. A teraz to już jej musi się chcieć, a nie nam,
                  my już mamy sporo sklepów :)
                  • nie-rozumiem Re: czy tylko ja czegoś nie rozumiem? 17.11.09, 22:36
                    no i właśnie tego nie rozumiem - jak może się nie chcieć - to jak jej się już na
                    samym początku nie chce - to jak ma zamiar prowadzić firmę? :) W tej branży MUSI
                    się chcieć - mało tego, trzeba wiele pracy w to włożyć - samo przeczytanie lobby
                    da wiedzę teoretyczną, a gdzie praktyka? :)
                    • anna-pia Re: czy tylko ja czegoś nie rozumiem? 17.11.09, 23:08
                      nie-rozumiem napisała:

> no i właśnie tego nie rozumiem - jak może się nie chcieć - to jak jej się już n
                      > a
                      > samym początku nie chce - to jak ma zamiar prowadzić firmę? :)

Za dużo ode mnie wymagasz, tego tez nie rozumiem :)

> W tej branży MUS
                      > I
                      > się chcieć - mało tego, trzeba wiele pracy w to włożyć - samo przeczytanie lobb
                      > y
                      > da wiedzę teoretyczną, a gdzie praktyka? :)

Nie tylko w tej, w każdej trzeba chcieć.
    • kk345 Re: Nowy, profesjonalny sklep 17.11.09, 12:10
      bebe.lapin ma racje, wykonaj minimum wysiłku i zacznij przynajmniej
      od przeczytania tytułów w wątku FAQ:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,64532723,0,FAQ_czyli_najczesciej_zadawane_pytania.html
    • joankb Re: Nowy, profesjonalny sklep 17.11.09, 19:48
      Oprócz tego co już tu było.
      Dziewczyny, właścicielki sklepów z nami rozmawiają. Ale częściej na zasadzie -
      czy interesowałoby Was to i to, konkretnie, bo mam możliwość sprowadzenia. Marka
      - może taka? model - ten czy raczej ten?
      Takich dyskusji - i tu, i bardziej jeszcze na balkonetce jest sporo.
      Ale to musi być sklep, który już znamy, cenimy, który poświęcił nam już multum
      czasu, znalazł swoich odbiorców. Taki rynek w tej chwili...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka