inez69 G AND G LOVER BUOY BRA 21.04.10, 22:53 Miałam okazję go mierzyć: *mega ścisły *małomiskowy *niskozabudowany. Teoretycznie noszę 30G/GG UK, w tym modelu swobodnie zapięłam się dopiero w 34, w dodatku miseczka G. Jest naprawdę piękny, delikatny w dotyku i starżacko czerowny:) Ramiączka za długie, musiałabym je skrócić. Na mnie wyglądał jak Cleo George (nie mam, ale widziałam w balkonetkowym katalogu). Nie zgraliśmy się, ale nie umiem określić co z nim jest nie tak. -- Fotoblog:) Biuściasty Katalog Staników Odpowiedz Link
andziula_ania Re: LA SENZA 15.06.10, 10:55 jeśli bardziej z tym wpisem pasuję do wątku tłumaczeniowego to przepraszam. wydaje mi się że w opisie nie było o tym mowy. strona z przedmiotem którym jestem zainteresowana i jego opisem: www.lasenza.co.uk/dd/level3.aspx?d=21&collection=16&style=701909&product=060010839&img=SS610_46&drsize=34e czy ktoś mógłby mnie oświecić w temacie czy ta góra od stroju ma fiszbiny czy tylko usztywniane miski? Odpowiedz Link
wwwwiedzma Mesh Bandeau Snake Print 17.06.10, 20:13 Moja pierwsza La Senza. :) Licząc na ciasny obwód zaryzykowałam na wymiary 73/98 (wbrew tabeli producenta) rozmiar 32 G. I słusznie, bo to rzeczywiście najciaśniejszy stanik z obwodem 32 jaki kiedykolwiek mierzyłam, choć bardzo wygodny, miska G jest dla mnie w sam raz. Stanik o fasonie bandeau, cieniutkie ramiączka, zapięcie trójstopniowe, na trzy haftki, miski niziutkie, ale dobrze wyprofilowane, stanik ładnie podnosi biust i robi śliczny dekolt, no i ten wężowy wzorek :) Minus - mostek nie przylega tak jak do tego przywykłam, ramiączka też nie są najładniejsze, nie wiem skąd pomysł na zbyt luźny, marszczony materiał wierzchni... Odpowiedz Link
mania_aniam Re: Mesh Bandeau Snake Print 17.06.10, 21:56 mam tez mesh bandeau, ale czarne, jest piekne, cudenko po prostu, ale za male i to ze 2 miski:( Kupilam sobie 3 LaSenzki wtedy w standardowym rozmiarze 32FF i tylko jedna (w wisienki) pasuje!. Straszne rozpietosci rozmiarowe... A czarne pieknosci chyba pojdzie na sprzedaz, chociaz ciezko sie z nim rozstac... Odpowiedz Link
inez69 La Senza My Lace Bandeau 07.07.10, 16:14 kataloglb.blox.pl/2010/01/La-Senza-My-Lace.html Moje wymiary 69/94/100. Ścisłe, jak to w La Senzie - 61 cm na płasko, rozciąga się do 77. Miski standardowe, u mnie mocno na styk. Od środka wyglądają jak normalny plunge uszyty z 3 części, za to wierzchnia warstwa nie przylega po bokach do misek. Ramiączka regulowane w połowie, przednia część uszyta z nieelastycznego materiału, przez co, wg. mnie, wszystkie ich staniki dużo tracą, bo jak nosić takie sznurki? Majtko-szorty 12 na moje 100 cm w biodrach idealne, z tyłu są przeźroczyste. Do kompletu mam też g-stringi, które spokojnie zmieściłyby jeszcze z 10 cm. Ogólnie-jest śliczny, pięknie zbiera piersi i wywołuje u mnie same ochy i achy :) Fotki wysłałam do Galerii. Odpowiedz Link
xcat Re: LA SENZA 07.07.10, 17:48 a czy ktoś byłby chętny na wspólne zakupy z brytyjskiej la senzy? chciałam kupić 2 staniki,ale samej kompletnie się nie opłaca :( Odpowiedz Link
ptasia Unpadded Bethany Broderie 08.07.10, 07:26 www.lasenza.co.uk/bras/5_lingerie/level3.aspx?d=1&type=528&style=701530&product=010010539&img=SS110_164 kolor czarny, rozmiar 32e, ja obecnie ok. 71/93, asymetria. Klon miękkiego Lover Buoy bra, który b. lubię, i który mam w rozmiarze 32f. Co ciekawe, w obu stanikach, o identycznym kroju, odstaje koronka u góry, mimo różnicy w rozmiarze (miski są te same, ale 1szy kupiłam przed schudnięciem). Myślałam, że to z braku podszycia jakąś taśmą silikonową (w Lover), ale w Bethany coś tam jest, tylko, że nic nie zmienia. Sprawdziłam, to nie kwestia rozmiaru miski - Bethany nie mogłaby być ani trochę mniejsza - tylko raczej nadmiaru koronki w tej części + może kształtu biustu, trochę na zasadzie odstawania brzegu miski w Silkach. Gdyby mi się chciało, mała zakładka na koronce rozwiązałaby sprawę. Na szczęście pod bluzką nic nie widać. Sam stanik b. wygodny, bawełniany, pionowe cięcie -> jabłuszka. Obwód dokładnie jak w Lover, tj. ścisły, ale nie duszący (tj. trochę mniej ścisły niż inne '32 LS). Ramiączka dla mnie nieco za długie, bo regulowane w 1/2. Ogólnie jestem zadowolona (zwłaszcza za cenę na przecenie) i mam nadzieję, że nie zrezygnują z szycia miękkusów. Odpowiedz Link
19rosa UNPADDED BETHANY BRODERIE - (32G czarny) 28.07.10, 13:24 Świetny bawełniany stanik codzienny, Obwód przyjemnie ścisły (normalnie noszę 30), Wąziuteńkie ramiączka - super wygodne w użytkowaniu, nic się nie skręca, zsuwa czy wrzyna - szkoda jedynie że regulowane tylko częściowo ale bez problemu można je skrócić. Miseczka z pionowym szwem doskonale kształtuje biust, delikatnie odstaje brzeg miseczki - a dokładnie jej końcówka nad silikonową taśmą - w niczym to nie przeszkadza. Żałuje, że korzystając z wyprzedaży nie kupiłam od razu białego Odpowiedz Link
confused.girl Re: UNPADDED BETHANY BRODERIE - 32DD 28.07.10, 13:38 A ja mam zupełnie inne doświadczenia z tym stanikiem :( Najpierw się nim zachwyciłam - przyjemna bawełna (coś czego bardzo mi brakuje w uświadomionych stanikach), wąskie ramiączka, dekolt "od góry" szałowy. Ale potem zobaczyłam kształt piersi - bardzo dziwny. Od dołu mocno spłaszczony, śmiesznie i nienaturalnie to wygląda. Fiszbiny są bardzo wąskie, możliwe, że powinnam była wziąć rozmiar więcej, ale wtedy koronka już całkiem by mi odstawała. Bardzo żałuję, że nie jest ze mną kompatybilny, bo wiązałam z nim duże nadzieje :( Odpowiedz Link
moniakociara Re: LA SENZA 31.07.10, 19:26 Postanowilam opisac swoje pierwsze spotkanie z La Senza :) Jestem w Dublinie, mieszkam tutaj od zeszłej niedzieli, dzisiaj w czasie spaceru mój tz zwrocil mi uwage na ten sklep, a ze widzailam tutaj nazwe te marki, to weszłam, zaczepilam ekspedientke i powiedzialam, czego chce :) Napisze, ze rozmiar stanika jaki mam na sobie to 65G (pod biustem mam 71). Wymierzyla mnie dziewczyna, która się uczyla, obserwowala ja juz jakas wyuczona. Wymierzyly mnie na 32/34, wiec dostałam 34. Staniki w obwodzie w miare ok, obcisłe, ale nie trzymały zbyt dobrze, mostek w ogole nie przylegał mi do ciała. W miseczce FF, bo taka najpierw dostalam, mialam jakas 4-5 cm szpare, później dostalam miske G, bylo lepiej, z obwodem nic nie robily. Biust praktycznie nie miał zadnej stabilizacji. Od doswiadczonej brafitterki dostalam odpowiedz, ze mostek dlatego nie przylega mi do ciała, ze mam za duzy biust, a dlaczego przylega mi w kazdym innym staniku? Dostalam z 7 roznych modeli, w kazdym efekt był ten sam. W dodatku w rozmairze 75G, oprocz tego, ze mostek nie dotykał ciała to miseczki masakrycznie odstawały mi od piersi. Kazdy model, który dostalam to była 'balkonetka'. Zdziwilo mnie to, ze obydwie ekspedientki, wymierzajac mnie na 32/34 nie wpadły na pomysł, aby dac mi przymeirzyc jakis stanik z węzszym obwodem. Dlatego mam średnie wspomnienia. Sklep na ulicy Grafton. Teraz bede przegrzebywac tematy czy nie ma tutaj innych sklepów albo bede zamawiac przez internet i odsyłac, a nie lubie tego... Odpowiedz Link
moniakociara Re: LA SENZA 31.07.10, 19:27 ach, zapomnialam dopisac, jak mnie mierzyły. Mialam na sobie tylko stanik, wiec ok :) Mierzyły mnie bardzo luźno, ponizej lini obwodu stanika, nie wiem czy to ma wielki wplyw, ale napisze ;) Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: LA SENZA 31.07.10, 19:45 A nie mogłaś zasugerować, by dały Ci mniejszy obwód? To doświadczenie myślę mogłoby zaowocować w przyszłości i następnym razem może by wiedziały co zrobić gdy mostek odstaje;) Odpowiedz Link
moniakociara Re: LA SENZA 31.07.10, 19:51 Ja im powiedzialam jaki rozmiar mam na sobie :) Poinformowalam je rowniez, ze rozmiar 34/75 jest na mnie za luźny, wymeirzyły mnie i dały mi taki jaki one uwazały za słuszny. Odpowiedz Link
moniakociara Re: LA SENZA 31.07.10, 19:55 no i poza tym, jak nakladalam kolejny stanik, to wchodzily do mnie do przymierzalni i mowilam, ze jest luzno, nie mam stabilizacji, biust nie jest dobrze podtrzymany, mostek odstaje, one widziały jak to wygalda. Swoja droga raczej od nich bym spodziewala sie tego, ze wiedzac jaki rozmiar mam na sobie, obwod 65, dadza mi cos mniejszego, a nie inny model, a jak nie bedzie pasowac to na koniec usłysze, ze mam po prostu za duzy biust ;) To ja mam sie dopasowac do stanika czy stanik do mnie? :) Buty kupuje w takim rozmiarze, ktory pasuje mi na stope, nie odcinam sobie palca, aby wejsc w inny rozmiar. Odpowiedz Link
ania.kar Re: LA SENZA 01.08.10, 12:11 A czy poprosiłaś o ten mniejszy obwód i nie chciały Ci go przynieść? Nie mogłaś wziąć go sama i pokazać na sobie jak leży ciaśniejszy obwód? Wiadomo, że ekspedientki same powinny to zaproponować, ale czasami trzeba wziąć sprawy w swoje ręce ;-) Odpowiedz Link
inez69 Re: LA SENZA 01.08.10, 12:33 Sytuacja wcale nie była dziwna! Przecież jest mnóstwo ekspedientek, które nie maja pojęcia o brafittingu, a że my go mamy to musimy po piersze same sobie dobierać porządnie rozmiar, a po drugie, nieść kaganek oświaty. Zawsze sama sobie radzę w sklepach, inaczej na moje 69 pod, proponuja mi 32. W Dublinie wbrew pozorom raju stanikowego nie ma, przynajmniej dla obwodów 30. Ja niedano byłam w La Senzie na Henry Street, chyba w CH Illac? Nie pamiętam nazwy, w każdym bądź razie na 2 piętrze. Tam mają pełną rozmiarówkę i na pewno coś sobie dobierzesz. Ze względu na to, że ta firma zazwyczaj ma bardzo ścisłe obowdy, proponuję nie zaniżać obwodu i zacząć szukanie od rozmiaru 32G w kroju plunge (ja w ichniejsze balkonetki też nie umiem się wpasować). Powodzenia! Odpowiedz Link
agn44 G&G Ruched Ribbon 32f 01.08.10, 17:03 Niedawno go kupiłam i w sumie nie wiem czy mam się cieszyć z niego czy nie. Zdziwiłam się jak ten stanik jest nisko zabudowany, co prawda mostek jest dość wysoki, ale same miseczki są niższe od wszystkich moich balkonetek. Marszczenie materiału jest niewidoczne pod bluzkami. Obwód jak na 32-jkę dość ścisły, zapięcie 3x3, co dodatkowo wpływa korzystnie na stabilność stanika. Ramiączka są wąskie, ale... I tutaj pojawia się problem. Okropnie drapią, w dodatku są dość szeroko rozstawione, przez co przy mniejszej piersi bardziej dokuczają :( Odpowiedz Link
fuks-09 Re: LA SENZA 11.08.10, 08:42 Dziewczyny, mam pytanie. Jaki rozmiar z La Senzy będzie dobry na wymiary 74/95 (98 w zwisie) z asymetrią. Z tabeli La Senzy wynika, że powinno być 34D lub 34DD, a ja normalnie noszę 32E lub 32F i trochę zgłupiałam. Czytam, że ich obwody są ścisłe, więc 34 powinno być OK, ale jak jest z miskami... Proszę pomóżcie... Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: LA SENZA 12.08.10, 14:01 dla mnie miski są standardowe, ale... w modelu silk kolor ciemnorózowy wypadał wiekszy miskowo od bladoróżowego, ergo pojęcia nie mam. la senzy mam teraz rozmiarowo dobre 2, przyszły dziś pocztą. próbowałam nosić niezaniżony obwód, ale zjeżdżał i robił mi straszną krzywdę na podbiuściu. myślę, że wszystko zależy od Twoich upodobań. może spróbuj ze standardowym rozmiarem i dla porównania weź przeliczony? Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: LA SENZA 12.08.10, 14:54 skoro normalnie nosisz 32 e lub f to ja bym próbowała na twoim miejscu 34dd lub e. Ja np. noszę z normalnych staników 34e, a z la senzy zazwyczaj pasuje 36dd Odpowiedz Link
fuks-09 Re: LA SENZA 18.08.10, 13:21 No i nabyłam 34DD At Last Ivory. Obwód ścisły więc na moje 74 jest jak najbardziej OK (normalnie noszę 32 bo 30 mnie ciśnie niemiłosiernie) , zapięłam na najluźniejszą haftkę i nic nie podjeżdża. Miseczki, hmmm, no mam wątpliwości. Wyglądają niemal idealnie, na styk na większej piersi, minimalny luz na mniejszej, nic nie bułkuje, ale brzeg miseczki odznacza się na skórze. Trochę naciągnęłam materiał i teraz jest dobrze. Poza tym fiszbiny na mostku przylegają, ale jak się pochylę to trochę odstają. Generalnie jestem zadowolona, ale w związku z miską i fiszbinami mam wątpliwości, czy miseczka E nie byłaby lepsza, chociaż jestem pewna, że na mniejszej piersi miałabym znaczny luz. Sam stanik pięknie wykonany, ładnie zbiera i unosi. Moja ocena to 4,5/5. Aha, sugerowałam się tabelą na stronie La Senzy. Jutro ponoszę drugi staniczek w tym samym rozmiarze i dam znać co i jak :o) Odpowiedz Link
tfu.tfu COTTON BALCONETTE BRA 12.08.10, 14:14 Występuje w 2 kolorach: białym i czarnym. Dziś przyszły oba i jestem bardzo miło zaskoczona, bo faktycznie są to przemiłe bawełniaki (oba w rozmiarze 34F). Wymiary: obwód w spoczynku: 70cm obwód naciągniety: 88cm (tak na maksa, ale ja nie mam "siły w ręku" ;)) miseczka ma głębokość około 23cm fiszbiny: U 17cm, UU 35cm miseczki są nisko zabudowane (bardzo miła odmiana po innych modelach), mogą udawać hulf-cupy ;) co więcej można bez problemu przerobić na multiway lub strapless, bo cotton balconette idealnie leży na biuście. Zdjęcia w najbliższym czasie wyślę do Galerii, na razie się ponapawam nowym nabytkiem ;) na oko model ten trochę się rozciągnie w obwodzie, więc jednak lepiej brać lekko zaniżony. Ogólnie bardzo wygodnie mi po kilku godzinach, zdam relację po kilku dniach. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: COTTON BALCONETTE BRA 12.08.10, 14:56 czy z innych staników też nosisz 34f? Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: COTTON BALCONETTE BRA 12.08.10, 15:02 owszem :) mi się schudło i teraz mój regularny rozmiar to 34F. Odpowiedz Link
delphine85 LA SENZA - kostium ANCHOR DOTS 15.08.10, 16:38 Kostium zakupiony jeszcze przed wyprzedażą (dosłownie parę dni się pospieszyłam..:/), doszedł do Polski w 3 dni. Rozmiar 36G, mimo że z polskich staników noszę już 34G, Effuniaka i la senzę 36ff. Miska dobra, bo to halterneck, w normalnym układzie ramiączek byłaby lekko za duża i pewnie musiałabym wszywać wkładki. Kostium na żywo wygląda tak (przepraszam za jakość zdjęcia z komórki): img517.imageshack.us/img517/5392/zdjcie959.jpg Jakość wykonania - bdb. Figi - podobnie jak zakupionych kilka par szortów - mniejsze o rozmiar od polskich i brytyjskich majtek, które noszę. Niby są wiązane po bokach, co daje możliwość regulacji - ale są POTWORNIE niskie. Zdecydowanie nie polecam paniom, które nie planują brazylijskiej depilacji. Serio. I paniom, które podobnie jak ja mają sporą pupę. Stanik - bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link