Dodaj do ulubionych

modele GG+ które nie odcinają ramion

07.12.09, 11:46
Witam serdecznie,
w związku z migracją i przejściem w rozmiar 32H zwracam się z prośbą
o wpisywanie staników frei i fantasie GG+, które nie będą odcinały
ramion, jest kilka wątków poruszających ten temat, ale mnie chodzi
dokładnie o modele, których nie będzie trzeba przerabiać itp. Z góry
dziękuję za pomoc, myślę, że inne dziewczyny też będą wdzięczne, a
widzę, że jest ich troszkę z tym problemem.
Obserwuj wątek
    • akj77 Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 12:04
      Fauve (by Fantasie, więc w temacie) Amelie 34H nie odcina ramion.
      Czemu tylko Freya i Fantasie?
      • kasia_s80 Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 12:15
        Freya i Fantasie są wąskofiszbinowe do G, powyżej robią się
        szerokofiszbinowe i wcinają się w ramiona, nie wiem czy występuje
        ten problem w innych markach więc pytam o te, które znam. Zdrówka.
    • akna Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 12:25
      Spróbuj polską Dalię, jest wąskofiszbinowa.
      A co do Freyi i Fantasie dla G+ powiem krótko- porażka. Fiszbiny są zbyt
      giętkie, żeby utrzymać biust a i cięcia misek się zmieniają.
      • kasia_s80 Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 12:44
        Jesli tak to podaj proszę takie modele w rozmiarze 70H (bryt.) czyli
        70K (pol.).
        • akna Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 12:51
          Akurat gaja ma jeden model, który robi w różnych wariantach kolorystycznych. Np.
          Sophie, Anabelle, Jasmin, Kleo, Loretta. Ale dokładnego rozmiaru Ci niestety nie
          poradzę, ale przy 70H spokojnie się zmieścisz.
          • kasia_s80 Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 14:21
            Przejrzałam dokładnie ofertę Dalii i Gaji, i z przykrością muszę powiedzieć, że
            mają rozmiarówkę do J, więc o 70K odpowiedniku brytyjskiego 70H mogę pomarzyć...
            • roza_am Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 14:34
              A mierzyłaś te modele w 70J? Wiele dziewczyn ocenia miski Dalii jako duże, więc
              a nóż-widelec się załapiesz?

Jest jeszcze Gorsenia szyjąca do miski M. Tutaj zdania na temat ocierania pach
              są podzielone - trzeba testować nabiustnie.
            • akna Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 14:34
              Dalia ma dużo większe miseczki niż wychodzi to z tabelki. Tak samo w tabelce nie
              ma wszystkich rozmiarów, podobnie z wyszukiwarką w ich sklepie netowym. Inaczej
              bym Ci jej nie polecała. Spróbuj 70J-K. Ostatnio maheda kręciła filmik właśnie z
              70J - dopasowywała go na modelce z 70H angielskim(filmiku nie ma jeszcze w necie)
        • akna Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 22:05
          Sophie, Loretta.
    • ganbaja Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 12:44
      Mój pierwszy nieodcinający mi ramion stanik to Effuniak.
      Co prawda obecny krój nie jest moim wymarzonym, ale ma właśnie tę zaletę, że moje ręce w końcu nie czują się odrąbywane.
      • ida14 Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 14:24
        to samo. Mnie nie docianaja tylko effuniaki z tego co mam. Mialam stroj
        kompielowy Freyi, Panache, Masquerade w za szerokich obwodach i Curvy Kate.
    • daslicht Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 13:54
      Fantasie Belle sobie nieźle radzi. Tylko że jej rozmiarówka jest pokręcona - np. 65H jest w rzeczywistości wielkości 70H (zarówno miska większa, jak i obwód).
      • e-ness Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 15:41
        DALIA, jest super złaszcza Anabelle na moje 32H brytyjskie pasuje 70I, jest
        idealna, żaden stanik nie zrobił z moim biustem takiego czry-mary:)))
    • madzioreck Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 19:07
      Polska Gorsenia nie odcina rąk (Fantasie nie noszę, Freyi nieodcinającej nie
      znalazłam) - robią miseczki do M.
      • akj77 Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 19:22
        madzioreck napisała:

> Polska Gorsenia nie odcina rąk (Fantasie nie noszę, Freyi nieodcinającej nie
        > znalazłam) - robią miseczki do M.

Niestety nie każdemu. Mam jedną Gorsenię w 75I (dostałam na zlocie) i odcina
        bardziej niż Antoinette Freyi :-( Nie wiem jaki to dokładnie model, ale z tego
        co widziałam na stronach sklepów, taki typowo Gorseniowy.
        Wstawię do galerii i może się uda ustalić, co to...
        • madzioreck Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 19:52
          Ano widzisz, nie ma jednego dobrego dla wszystkich... Ja mam Aidę, ale nie wiem,
          jaki to rozmiar gorseniowy, bo do sprzedaży poszło z polską rozmiarówką, a ja
          mam model testowy wg. brytyjskiej - 34HH.
      • asfo Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 23.03.10, 10:57
        Mam jedną Gorsenię 85K i pod pachami uwiera. Curvy Cate 85H natomiast jest ok
        pod tym względem.
    • iq133 Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 07.12.09, 20:18
      Też noszę głównie 32H, chociaż nie tylko. Może wypróbuj Rio 32GG (dużomiseczkowy - na mnie pasuje) i Freyę Maisie 30HH. Wygodny jest też Effuniak beżowy na piance 75GG ze starszej kolekcji, to znaczy z minionego lata (nowe są już innej wielkości). Wygodna jest Freya Millie 32H, ale to niestety straszny rozciągliwiec. Niezłe są Kalyani Natural Charm 30HH i Pureda Mimi 32H, a z Panache - Lily 32H i Tango Classic plunge 32H (ale w obu to H jest takim trochę mniejszym H). Ostatnio nabyłam 32H Cleo George i Brooke Cleo. Jeszcze ich nie nosiłam, ale jeżeli chodzi o wygodę zapowiadają się nieźle. Zachęcona licznymi pochwałami na forum zmierzyłam również Vanity Fair Pure 32H i 30HH. Rzeczywiście okazały się bardzo wygodne, ale z moim biustem niestety zupełnie niekompatybilne i oba odesłałam.
    • urkye Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 08.12.09, 10:00
      Problem odcinania rąk pojawił się u mojej mamy jak zmieniła rozmiar z 32HH na 32J.
      W nowym rozmiarze odcinają:
      -clarissa
      -antoinette
      Za to mama jest szalenie zadowolona z Freyi Milli - jest najniżej zabudowana pod
      pachami i jest ponoć przewygodna :)
      • antyka Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 08.12.09, 17:29
        Nosze ciazowe 75J/ 80HH effuniakowe
        Nie odcinaja ramion.
        Sa po prostu zajebiste :)
    • inez69 Apeluję o tytułownaie postów. 10.12.09, 14:20
      Proponuję i zachęcam do tytułowania postów tak jak w wątkach
      producenckich, to ułatwi nam przeglądanie intersującego tematu.
    • kasia_s80 Panache Ariza nie odcina ramion 19.03.10, 09:58
      Idąc za radą postanowiłam się nie ograniczać do Frei i Fantasie i popróbować
      innych marek. Strzałem w dziesiątkę okazała się Ariza z Panache, którą doradziła
      mi kochana Maheda na brafitingu w Bielsku (serdecznie dziękuję) więc polecam,
      szczególnie że wersji kolorystycznych tego modelu jest dość dużo.
      • akj77 Re: Panache Ariza nie odcina ramion 19.03.10, 20:36
        Czy jest to Ariza w rozmiarze 32H?
        • izas55 Re: Panache Ariza nie odcina ramion 22.03.10, 09:16
          Ja mam arizę z miskami 40H i 38HH i jest to najwygodniejszy nie-effuniak jaki
          mam jeżeli chodzi o pachy i ramiona.
          Nie obcina rąk, ramiączka ma wszyte nieco bliżej środka. Ale trzeba pamiętać, że
          jest BARDZO ścisła, więc wtedy też i miska wypada mniejsza. Ja zwykle noszę
          36/38 a arizę mam 40 bo 38 było upiornie ścisłe.
        • kasia_s80 TAK 25.03.10, 08:07
          TAK 32h BEŻOWA
      • charissa Re: Panache Ariza nie odcina ramion 22.03.10, 20:36
        Potwierdzam :) I też dzięki Mahedzie w BB :)
        zamierzam kupić sobie różową Arizę

mam rozmiar 32 HH
    • iw1978 freya rio 19.03.10, 14:40
      U mnie jako G+ sprawdziło się fuksjowe rio w rozmiarze 32GG. Początkowo miałam z nim kłopot, ale szybko zniknął. Ale ja G+ jestem tylko ciążowo (mam nadzieję), więc więcej nie pomogę.
      • donerkasia Re: freya rio 19.03.10, 17:00
        niestety, jako posiadaczka rozmiaru 28HH z przykrością stwierdzam, ze nie
        istnieją staniki nie odcinające ramion :/
        poza avocado.
        i effuniakiem.
    • daslicht Re: modele GG+ które nie odcinają ramion 19.03.10, 18:19
      Bravissimo Alana ma niższe boczki i do tego weższe fiszbiny a dłuższe plecki. Obwód też całkiem ścisły. Tylko miseczkę radzę wziąć większą, np. zamiast 70HH lepsze będzie 70J.
      Jeśli ktoś nosi rozmiar typu 70K, można sobie pozwolić na 75K - oczywiście jeśli nie przekroczy sie tym własnego obwodu (np. 78 można, 73 lepiej nie). One naprawdę ścisłe są.
      • sybilla777 Bravissimo Alana 30.03.10, 12:43
        W mojej ocenie Alana ma obwód rozciągliwy, daleko jej do ściśliwości Arizy, więc
        raczej radziłabym ostrożność z zawyżaniem obwodu, a miseczki jak najbardziej
        standardowe, a wręcz odrobinę większe niż standardowe. Pozostałe walory czyli
        niskie boki, wąskie fiszbiny i wygodę tego modelu w pełni potwierdzam.
    • charissa Cleo George 22.03.10, 20:39
      32 HH
      nie tnie pach, kłuje w mostek.
      • izas55 Re: Cleo George 23.03.10, 08:55
        niestety w moim przypadku fiszbiny w 38J przewiercają mi dziury w pachchach bo
        są za długie. Choć przyznaję, że jeżeli chodzi o obcieranie ramion i rąk przez
        ramiączka jest OK
    • izas55 Elomi Caitlyn 23.03.10, 08:54
      Niestety w twoim obwodzie nie będzie chyba, bo z tego co pamiętam zaczynają się od 34. Ale są dość ścisłe więc może ci podpasuje, poza tym ma dość duże miski więc być może nawet okolice G będą na ciebie dobre.
      To jest właściwie full cup, ale z bocznymi panelami. Znakomicie zbiera z boków, robi piękny kształt, ale jest dość zabudowany.
      Jest bardzo wygodny, ma dość mocno wycięte pachy
      • mrb62 Fantasie Belle i Cally 27.03.10, 23:27
        Z tymi modelami Fantasie mam dobre doświadczenia, noszę je w rozmiarach 70JJ lub
        75HH i nic mnie pod pachami nie uwiera. Tylko, że w tych wielkościach to są
        full-cupy, a te nie każdemu pasują. Natomiast zdecydowanie odradzam model Kara,
        miałam ją w rozmiarze 75J i boki miała o dobre kilka cm wyższe niż Belle czy
        Cally. W niej po raz pierwszy doświadczyłam, co to znaczy, że stanik odpiłowuje
        ramiona. Oczywiście szybko się z nią rozstałam. Niezłe jest też wspomniane już
        gdzieś tutaj Kalyani Natural Charme. Moim zdaniem na lato bezkonkurencyjne, bo
        ma dużą zawartość bawełny i modalu, a poza tym nie ma bocznych fiszbinów, więc
        nic w upale nie obciera i nie gniecie. Trzeba tylko pamiętać, że to straszny
        rozciągliwiec i brać na to poprawkę, zamawiając odpowiednio ciaśniejszy obwód.
    • babka-lancetowata O co chodzi z tym "odcinaniem ramion"? 27.03.10, 20:26
      Naprawdę nie wiem. Czy to chodzi o uwieranie, zostawianie śladów na ramieniu? To przecież wtedy jest to oznaka, że ramiączko jest za krótkie i trzeba je poluzować.
      • the_mariska Re: O co chodzi z tym "odcinaniem ramion"? 27.03.10, 20:49
        Problem jest trochę bardziej skomplikowany. Składają się na to trzy kwestie:
        1. Wysokość osadzenia biustu. Biusty mogą wyrastać na różnej 'wysokości' klatki
        piersiowej - im wyżej, tym większe prawdopodobieństwo, że stanik zacznie odcinać
        ręce. Stojąc z profilu przed lustrem sprawdź, na jakiej wysokości od szczytu
        ramienia leży fiszbina. U mnie jest to około 22 centymetrów, co przy moim
        rozmiarze (32G) nie powoduje problemów, ale...

2. ... gdyby taką samą odległość wymierzyła sobie posiadaczka 32J, to z
        pewnością okazałoby się, że większość biustonoszy w tym rozmiarze próbuje jej
        odpiłować pachy. Większa miseczka = dłuższa i szersza fiszbina + wysokie boczki
        + bardzo wysoko zabudowane miseczki, co przy wysoko osadzonym biuście powoduje,
        że takiego stanika nie da się nawet prawidłowo założyć - prędzej fiszbiny wbiją
        się w pachę, niż uda się je podciągnąć pod sam biust. Ten sam rozmiar u kogoś z
        'niższym zawieszeniem' może nie powodować problemów, chociaż im większa literka,
        tym większe prawdopodobieństwo, że tak się stanie.

3. I dopiero na końcu ramiączka. Część świeżo uświadomionych osób podciąga ja
        bardzo mocno (zachwycona tym, jak wysoko można w ten sposób unieść piersi). Ma
        to sens oczywiście tylko dopóki jest to wygodne, jak sobie przypomnę jak
        strasznie mocno podciągałam te ramiączka 2 lata temu to aż mnie ramiona bolą ;)
        A i tak problemu z odcinaniem pach nie doświadczyłam, u osoby z takimi
        predyspozycjami musiałoby to strasznie uwierać.

Dodatkowo, zdarza się czasem i tak, że problem rozwiązuje się przy założeniu
        trochę luźniejszego (ale nadal stabilnego) obwodu i mniejszej miseczki.
        Niestety, nie we wszystkich przypadkach to działa.
        • ida14 Re: O co chodzi z tym "odcinaniem ramion"? 27.03.10, 22:47
          tylko, ze przy cięższym biuście nie bardzo mozna sobie pozwolic na branie
          szerszych obwodów. Biust ciągnie obwód aż miło, a jak sie poluźni ramiączka to
          traci się całe uniesienie. Przy cięższym biuscie ramiączka tez maja znaczacą
          role. Mnie maheda zwróciła uwage, że sobie moge ramiączko na ucho naciagnąc
          swobodnie i przez to wydaje sie, ze za maly stanik jest dobry no i biust jest
          duzo nizej niz moze byc. A ramiaczka luzowałam ze względu na odcinanie. Moja
          kochana Sienna 32h-pierwszy piekny stanik, probowała mnie zamordowac jedną
          pachą, masakra... to samo Curvy Kate i Maskaradki (dodatkowo za luzne)
          • the_mariska Re: O co chodzi z tym "odcinaniem ramion"? 27.03.10, 23:37
            Dlatego napisałam, że próbowanie z większym obwodem ma sens tylko czasem ;)

Mnie maheda zwróciła uwage, że sobie moge ramiączko na ucho naciagnąc
            > swobodnie i przez to wydaje sie, ze za maly stanik jest dobry no i biust jest
            > duzo nizej niz moze byc. A ramiaczka luzowałam ze względu na odcinanie.

No właśnie, tylko który z tych staników jest 'dobry' - ten, który podnosi, czy
            ten w którym jest wygodnie? Wbrew pozorom pytam całkiem serio...

Zdaję sobie sprawę, że biusty cięższe od mojego potrzebują porządnego
            podciągnięcia ramiączek, żeby podnieść je na odpowiednią wysokość. Tyle, że przy
            obecnych konstrukcjach w strefie G+ mamy w najlepszym wypadku wybór pomiędzy
            przypłaszczonym i lekko ruchomym biustem a odcinaniem rąk i fiszbinami
            próbującymi przebić pachę od środka. Choć sama mogę się poświęcić dla pięknego
            wyglądu (dla efektu 'wow' jestem w stanie przetańczyć całą noc w gorsecie który
            masakruje mnie fiszbinami), to raczej nie namawiałabym nikogo do kupienia
            niewygodnego biustonosza. Zwłaszcza, że masochistyczny gorset założę od
            wielkiego dzwonu raz na parę miesięcy, a stanik nosi się codziennie.

Moim zdaniem katowanie się w niewygodnym biustonoszu w imię dobrego dopasowania
            jest wręcz szkodliwe. W myśl zasady 'stanik dla biustu, nie biust dla stanika'.
            Dlatego zawsze przedstawiam sytuację i tłumaczę klientce, że niestety przy
            obecnej ofercie producentów musi iść na pewien kompromis. Czasem nawet nie ma
            pomiędzy czym szukać kompromisu, pewnej młodej kobiecie dzisiaj nie udało mi się
            dobrać absolutnie NIC akceptowalnie leżącego, a miała 'zaledwie' miseczkę H. W
            J+ jest jeszcze ciekawiej...

Tak na marginesie z ciekawości aż sprawdziłam - na ucho ramiączek nie naciągnę,
            ale spokojnie sięgnę nimi dolnego płatka ucha (freyowe, gładkie gumki, z
            Maskaradkami pewnie by to nie przeszło ;)). Bardziej podciągnięte są dla mnie po
            prostu niewygodne.
            • ida14 Re: O co chodzi z tym "odcinaniem ramion"? 27.03.10, 23:51
              Mnie sięgały sporo za ucho :)
              Hmm kompromis... U mnie kompromisem bylo to, ze odcinało mi jedna pache i nie do
              krwi. Jakbym pociągnęła bardziej cos innego niz effuniaka to bym chyba rękę
              straciła.
              Mam teraz jeden stanik, w ktorym chodze codziennie dosłownie, effuniak chilli.
              Wszystkie kompromisy są teraz nie do wytrzymania, gryzą, robia krzywde i nie
              wygladaja nijak. A effuniaka sobie moge podciagnąć tak, ze ramiaczko odchodzi od
              ramienia na 3cm i nic mnie nie kłuje w pache :)
      • akj77 Re: O co chodzi z tym "odcinaniem ramion"? 29.03.10, 09:53
        Ja rozumiem odcinanie ramion jako zbytnie zabudowanie miski pod pachą oraz tam,
        gdzie się z przodu zaczyna ręka - brak wycięcia na ruchome ramiona. Z regulacją
        ramiączek to ma niewiele wspólnego, znaczy, wygoda ramiączek i ich podciąganie
        to jest osobny problem.
        • ida14 Re: O co chodzi z tym "odcinaniem ramion"? 30.03.10, 20:25
          Dla mnie jednak ma sporo. Bo jak pociągne ramiaczka to ta czesc mieszy pachą a
          ramieczkiem tez idzie do gory i mnie podcina tu z przodu pachy.
    • kasia_s80 Vanity Fair Pure 07.07.10, 10:00
      przetestowałam Vanity Fair Pure czarny w rozmiarze 70J i polecam, ale UWAGA!
      rozciągliwiec!
    • kasia_s80 Kris Line Ariel 70I 07.07.10, 10:02
      polecam też Kris Line Ariel 70I w kolorze czarnym, bardzo wygodny i w/g mnie
      wąskofiszbinowiec.
      • brafiterkazg Re: Kris Line Ariel 70I 22.11.10, 13:55
        Witam.
        Ja tez polecam Kris Line.
        Poniewaz sprzedaje ta firme w sklepie-i za nicale 2 mies sprzedalam juz okolo 90sztuk.
        To chyba cos znaczy :)
        Zapraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka