bebe.lapin Re: www.biubiu.pl - 2 01.06.10, 17:27 i kolejne zakupy w moim ulubionym sklepie internetowym :) jestem przede wszystkim pod wrazeniem tego, ile czasu zajelo dostarczenie przesylki. maila o tym, ze bluzki zostaly wyslane, dostalam w czwartek po poludniu, a rano juz byly u mnie na poczcie do odbioru; :) poza tym jak zwykle - mozna bezkarnie pomarudzic ;), poniewaz cierpliwosc Kingi jest ogromna, bardzo szybkie i rzeczowe odpowiedzi na maile, cala reszta tez na najwyzszym poziomie. :) Odpowiedz Link
maja285 Re: www.biubiu.pl - 2 01.06.10, 20:39 A ja z innej beczki...dziś byłam osobiście w podwojach BiuBiu co by sobie coś na sobotnie wesele sprawić :) Przywitał mnie mąż naszej projektanki :) i naprawdę cierpliwie i fachowo zarzucił mnie sukienkami, bluzkami do przymiarki znosząc wszystkie moje marudzenia...większy, mniejszy rozmiar itp. :))))))))))) ostatecznie ubrana w niebieskiego Tulipana, pełna podziwu dla młodej, rewelacyjnej firmy z kadrą zarządzającą na czele opuściłam katowicką ostoję dla kobiet J+ :) Dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: www.biubiu.pl - 2 01.06.10, 21:17 Bardzo przepraszam, że mnie nie było, ale straciłam głos, bo zamiast się leczyć od razu, to biegałam i teraz mam za swoje :( łóżko :(:(:( Bałam się, że mauzon sobie nie poradzi, że może będzie się Pani krępowała i w ogóle.... cieszę się, że jest Pani zadowolona :) no i skoro wszystko o.k. to mu dam przeczytać, niech się chłop dowartościuje ;) Odpowiedz Link
estreno Martini i Sangria - cena 08.06.10, 10:16 Ze sie tak glupio zapytam, dlaczego sukienki Martini i Sangria podrozaly, zdaje sie ze 130 na 147 zl? :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Martini i Sangria - cena 08.06.10, 10:37 rachunkiem ekonomicznym? Odpowiedz Link
niebieskookie Re: www.biubiu.pl - 2 08.06.10, 10:42 Czy jest możliwość uzyskania numeru przesyłki kurierskiej, którą zostało wysłane zamówienie? Najróżniejsi dostawcy, kurierzy i taksówkarze twierdzą, że mój blok nie istnieje, a ja podając adres zapomniałam dopisać numer telefonu :( Odpowiedz Link
niebieskookie Re: www.biubiu.pl - 2 08.06.10, 12:37 Nieaktualne :) niebieskookie napisała: > Czy jest możliwość uzyskania numeru przesyłki kurierskiej, którą zostało wysłan > e zamówienie? > > Najróżniejsi dostawcy, kurierzy i taksówkarze twierdzą, że mój blok nie istniej > e, a ja podając adres zapomniałam dopisać numer telefonu :( Odpowiedz Link
indigo-rose Re: www.biubiu.pl - 2 16.06.10, 16:51 Pierwszy raz i już zadowolona, paczka po 2 dniach, maile informujące o wszystkim, bardzo się cieszę :) Odpowiedz Link
paulaalt Re: www.biubiu.pl - 2 16.06.10, 21:59 Jestem zadowolona z dostawy, jeżeli chodzi o szybkość, powiadamianie o kolejnych fazach zamówienia, opakowanie itd. Wszystko na duży plus :) Tyle że przesyłka została dostarczona nie na ten adres, który wybrałam w opcjach :] Gdybym (zgodnie z pierwotnym planem) wyjechała z domu dzień wcześniej, nie byłabym tak zadowolona, bo miałabym wtedy możliwość przymierzenia bluzeczek dopiero po ok. 3 tygodniach (odpadłaby więc opcja wymiany/zwrotu, a to przecież ważna sprawa!). Myślałam, że mogę być spokojna o dostawę we wskazane miejsce, a tu taka niespodzianka :) Ale ostatecznie, nic się nie stało, więc polecam :)Aha, "naklejki" z logo firmy są urocze :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: www.biubiu.pl - 2 25.06.10, 13:15 to juz staje sie nudne, ale porozplywam sie raz jeszcze. :D pozawracalam wczoraj glowe Kindze mailami, odpowiedzi byly natychmiastowe i pelne wyrozumialosci. :D zrobilam przelew po poludniu, a dzis juz przesylka zostala wyslana, wiec pewnie natychmiast po stwierdzeniu pojawienia sie wplaty na koncie. :) Sklep biubiu to naprawde wzorzec obslugi klienta jak dla mnie!(Oby tylko teraz ta kiecka pasowala..). Odpowiedz Link
ciri1971 Re: www.biubiu.pl - 2 25.06.10, 13:46 To ja też pozachwycam się niezwykłym tempem, z jakim działa Kinga:) Wczoraj przed południem zamówiłam 2 bluzki, po niecałej godzinie dostałam maila, że wysłane:)Mistrzostwo świata. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Zwroty 17.06.10, 11:41 Drogie klientki, bardzo proszę o dołączania paragonów, lub chociaż ich kopii do przesyłek zwrotnych. Jest to jasno sformułowane w regulaminie. Jest to wymóg U.S. - aby zrobić korektę do paragonu, muszę go mieć - to raz, dwa- przychodzą czasami zwroty, w których nie ma nic, ani informacji od kogo to, ani o co chodzi, ani dowodu zakupu - był czas, że szłam na rękę w takich sytuacjach, szukałam delikwentki po śladach pieczątki na pudełku....ale to już przestaje być śmieszne. Kto ma miękkie serce, ten musi mieć twardą d...ę - nie zamierzam narażać się U.S. i zgodnie z regulaminem - zwrotów takich nie będę przyjmowała. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Zwroty 17.06.10, 12:02 Jako klientka dziwię się, że takie zwroty przyjmowałaś. Ja zawsze odsyłam z paragonem (wkładam do folii z ubraniem tak, by był widoczny i wyraźnie pisałam na kopercie swoje dane) i nie przypuszczałam, że ktoś może być na tyle... hmmm, cóż, bezczelny po prostu, by nie dołączać żadnej informacji o sobie (bo jeśli paragon został zgubiony, to trzeba to jakoś wyjaśnić, napisać kartkę z przeprosinami itp). Przecież twoje klientki to nie tylko Lobbystki, masz sklep otwarty dla wszystkich, a US przy kontroli nie będzie słuchał wyjaśnień o Twojej dobrej woli, tylko przywali karę! Wiem, że wiesz to wszystko, ale zbulwersowałam się i musiałam jakoś się wywnętrzyć ;-) Wiadomość przyjmuję i popieram decyzję. Odpowiedz Link
anka-ania Re: Zwroty 17.06.10, 12:23 IMO na brak danych adresowych pomogłoby dołączanie do zamówienia formularza zwrotu z przypomnieniem o podpięciu paragonu. Chwalę sobie takie udogodnienie w innych sklepach, nie muszę produkować pism, drukować formularzy itp. Mam gotowe i dzięki temu mogę nawet tego samego dnia odesłać niepasujące rzeczy. A w twoim sklepie nie ma nawet czego wydrukować, formularza brak. Druga kwestia to wymiany. Na stronie nie ma ani słowa o tym jak wymieniać, ani, ponownie, odpowiedniego formularza do tego celu, a IMO bardzo by się przydał (wystarczy 2w1: formularz zwrotu/wymiany). Bardzo podoba mi się, jak jest to rozwiązane np. w Dopasowanej: po prostu składa się nowe zamówienie z uwagą, że jest to wymiana. W ten sposób ma się gwarancję, że nikt nie wykupi twojego rozmiaru zanim zwrot dotrze, nie trzeba też produkować żadnych maili, aby zarezerwować towar, dzwonić itp. (co też nie jest bez znaczenia dla sklepu, bo mniej korespondencji do przejrzenia, odpowiedzenia itd.) Pisałaś kilkukrotnie, że nowy sklep już w zasadzie jest gotowy. Mam nadzieję, że przewidziałaś w nim powyższe udogodnienia dla klientek. :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Zwroty 17.06.10, 12:59 Cytat z regulaminu sklepu : Instrukcja zgłaszania reklamacji/wymiany/zwrotu Wymiana w BiuBiu.pl W przypadku gdy rozmiar zamówionej odzieży będzie nieodpowiedni mają Państwo możliwość wymiany lub zwrotu zakupionego towaru w terminie do 10 dni od daty jego otrzymania, pod warunkiem zwrotu towarów nieużywanych, czystych, "pozbawionych zapachu" (np. kremy, perfumy), z ometkowaniem i paragonem. Towar zabezpieczony przed uszkodzeniem należy odesłać na adres firmy Biu Biu : 40-149 Katowice, ul. Bytomska 8. (najlepiej przesyłką poleconą, proszę pamiętać, że nie bierzemy na siebie odpowiedzialności gdy przesyłka ze zwrotem zaginie). W przypadku wymiany na inny rozmiar- należy złożyć nowe zamówienie i w uwagach umieścić, adnotację o wymianie podając numer poprzedniego zamówienia. Odpowiedz Link
anka-ania Re: Zwroty 17.06.10, 14:08 la_parisienne.biubiu napisała: > Cytat z regulaminu sklepu : Ups, widocznie nie doczytałam regulaminu do końca <rumieni się> Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Zwroty 17.06.10, 13:01 W nowym sklepie będzie do pobrania odpowiedni formularz, w dotychczasowym nie ma- wystarczy odręczna notatka na fakturze pro-formie, która jest doręczana do zamówienie- do niej podpinamy paragon, żeby nie zaginął. Odpowiedz Link
anka-ania Re: Zwroty 17.06.10, 14:10 OK, dziękuję za informację. Nie będę więcej kombinowała. :D Odpowiedz Link
arwena-g Re: www.biubiu.pl - 2 01.07.10, 08:12 Już drugi raz zamawiałam w sklepie. Tak jak i poprzednim razem obsługa na piątkę. Na bieżąco informacje mailowe, co dzieje się z zamówieniem, ekspresowa przesyłka. Towar zapakowany dodatkowo w bibułkę. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link
viv78 Sklep godny polecenia! 05.07.10, 17:26 Zamówienie złożyłam w środę wieczorem. Przelew dotarł w czwartek rano, a w czwartek po południu bluzka została wysłana poleconym priorytetem. Z pieczątki na kopercie wynika, że na moją pocztę dotarła w sobotę rano. Dostałam ją w poniedziałek bo w sobotę listonosze nie pracują :) Sklep na bieżąco informuje o statusie zamówienia. Bluzeczka zapakowana ładnie w woreczek, następnie w bibułkę z nalepką firmową, a całość w kopercie bąbelkowej. Krótko mówiąc wszystko wzorowo!!! Odpowiedz Link
meg_ee pytanie o wymiane 07.07.10, 16:32 Chcialabym sie zapytac jak to jest z placeniem za wysylke przy wymianie. Zgodnie z regulaminem, towar mam odeslac i zlozyc na stronie nowe zamowienie zaznaczajac w komentarzach ze chodzi o wymiane. Czy trzeba zaplacic za wysylke? Rozne sklepy maja rozne zasady, niektore wysylaja rzeczy na wymiane za darmo, w innych trzeba placic jeszcze raz dlatego sie pytam bo nie jest to sprecyzowane a chcialabym sie dowiedziec co zaznaczyc w nowym zamowieniu i czy ewentualnie zaplacic ponownie za przesylke czy nie. Pisalam do sklepu w tej sprawie ale nie dostalam zadnej odpowiedzi, dlatego moze jakas forumka ktora wymieniala rzeczy w BiuBiu moglaby mi pomoc? Odpowiedz Link
akna Re: pytanie o wymiane 07.07.10, 19:14 Składasz nowe zamówienie i płacisz za wymianę. Odpowiedz Link
meg_ee Re: pytanie o wymiane 08.07.10, 11:06 przepraszam ale za bardzo nie rozumiem czy to oznacza ze wymiana to tak naprawde zadna wymiana tylko zwrot+nowe zamowienie za ktore trzeba w calosci zaplacic skladajac je? Odpowiedz Link
kryklu Re: pytanie o wymiane 13.08.10, 10:14 "płacisz za wymianę" , czyli opłacasz koszt ponownej przesyłki, tak to zrozumiałam. Odpowiedz Link
ania.biulandia Obsługa - rewelacja! 07.07.10, 21:18 Zamawiałam jakiś czas temu - łączyłam dwa zamówienia, czekałam z wpłatą aż pojawi się baby doll paisley, wymieniałam i robiłam mnóstwo niestandardowych rzeczy - zero błędów, czytanie w myślach klienta ;) Wysyłka i informacje o niej błyskawiczne. Zwrot pieniędzy - szybciutki. POLECAM! Odpowiedz Link
ania.kar nowa odsłona sklepu 06.08.10, 09:32 Muszę powiedzieć, że bardzo podoba mi się nowa odsłona sklepu, chociaż poprzednia też była niczego sobie ;-) Jedno mnie tylko zmartwiło, że nadal nie ma możliwości powiększenia zdjęć. Niby jest na dole zdjęcia lupka i napis 'powiększ', ale niestety powoduje to tylko otwarcie zdjęcia w nowym oknie i absolutnie nic nie jest większe. Chciałabym zobaczyć np. jak wygląda dokładnie część biustowa w sukience Czarna Polka i nie mogę sobie tego w żaden sposób przybliżyć www.biubiu.pl/sukienki/czarna_polka.html Jeśli nie jest to technicznie możliwe, to czy nie można by dołączyć dodatkowych zdjęć z detalami danego ubrania? Odpowiedz Link
boziaj czy sa jakies działajace kody rabatowe? 12.08.10, 17:57 bo Lobby juz nieaktualny Odpowiedz Link
ptasia "przekazano do wysyłki" 13.08.10, 09:55 co oznacza w praktyce status jw.? Wyświetla się mi od ok. środy. Czy tzn. "wysłane" czy "leży na stosie rzeczy do wysyłki"? Zamówienie złożyłam tydzień temu. Odpowiedz Link
aleksandra_b Re: "przekazano do wysyłki" 13.08.10, 10:39 Wg mnie oznacza "wysłane". Ja miałam we wtorek taki status, a w środę już przesyłkę do odebrania. :) Odpowiedz Link
ptasia Re: "przekazano do wysyłki" 13.08.10, 14:18 no chyba jednak u mnie nie ;( Widzę, że w ciągu ostatnich kilku h zmieniło się na 'wysyłka', więc pewnie dopiero dziś wysłane (szczeg., że w skrzynce pustka). W ogóle jakoś długo realizowane było/jest to zamówienie (jak pisałam, zamówiłam i zapłaciłam tydzień temu): pierwsze dwa zakupy w BiuBiu poszły błyskiem, trzecie już ciut wolniej, ale to się wyjątkowo ślimaczy ;/ - może w związku z przeprowadzką. Odpowiedz Link
beata-1978 i znów pochwała!!! 13.08.10, 14:26 Tym razem zamówienie zrealizowane w takim błyskawicznym tempie, że nie do końca uwierzyłam w słowa M, że przyszła paczka z BiuBiu. Spodziewałam się, że dotrze w poniedziałek a przyszła w czwartek. Sklep działa na medal - jak zawsze. Odpowiedz Link
boziaj czy dane dot. zamówień są wiarygodne? 16.08.10, 17:31 tzn. jak często sa aktualizowane? pytam, bo przelew zleciłam w czwartek, a zamówienia nadal wiszą jako nieopłacone troszke sie denerwuje, ze mi automatycznie anuluje, bo drugie swieżynka, ale troche zwlekałam z zaplatą za pierwsze :( Odpowiedz Link
magda2em Strona internetowa 20.08.10, 08:41 Kilka uwag: 1. Blokada reklam w Operze (podobnie jak program AdMuncher) blokują zdjęcie na stronie głównej, mam w tym miejscu fioletowy prostokąt tła zamiast Flower Powera... 2. Brak informacji o kosztach wysyłki _gdziekolwiek_ w sklepie. Powinny być wyróżnione oddzielną zakładką, zwłaszcza że regulamin sklepu mówi: <i>"Koszty przesyłki Koszt przesłania zamówionego towaru zależy od sposobu wysyłki. Koszty podane są w zakładce “Koszty wysyłki” [...]" </i> a zakładki "Koszty wysyłki" w nowym sklepie brak. Owszem, mogę się pobawić wkładaniem do koszyka różnych rzeczy, żeby się dowiedzieć, jakie są zakresy cenowe, ale to jakby nie o to chodzi. Dodatkowo, jeżeli koszt przesyłki jest uzależniony od wagi produktu, to powinna być ona widoczna nie tylko dla obsługi sklepu, ale i dla użytkownika. 3. Przejrzyjcie regulamin sklepu, bo niektóre rzeczy odnoszą się ciągle do starego sklepu, plus tak jak w innych zakładkach - pogrubcie nagłówki, albo wyróżnijcie je jakoś, bo w tej chwili jest to lity blok tekstu, który trzeba przeczytać w całości, żeby dowiedzieć się cokolwiek, nie da się łatwo trafić do potrzebnych informacji. 4. Pasek na dole (ten, który rozwija się po najechaniu myszką) jest zbyt wrażliwy na zamykanie - wystarczy myszka o milimetr dalej niż same linki i już się zamyka, co powoduje niekontrolowane skakanie strony, bardzo, bardzo irytujące. Powinno się dać poszerzyć zakres 'wrażliwości na zamykanie' w miarę bezboleśnie. 5. Wolałam jednak stare okienko z nowościami na stronie... przynajmniej wchodziłam na główną stronę i od razu widziałam, czy pojawiło się coś nowego, teraz muszę klikać głębiej. 6. Teraz już zapewne po ptakach, ale te kolory są jednak średnio dobrze dobrane - kocham fiolet, uwielbiam fiolet, w tym odcieniu też, ale moje oczy protestują przeciwko czytaniu jasnego tekstu na ciemnym tle. Nie można by było pod teksty na stronie dać jakiegoś jasnego tła i fioletowej czcionki? O ile w przypadku samych opisów ubrań to nie przeszkadza aż tak bardzo bo krótkie są, i tam niech już zostanie tak, jak jest, ale przeglądanie wszelkich stron informacyjnych/regulaminu z większą ilością tekstu to męka dla oczu. Uff, to tyle, co mi przychodzi do głowy. Strona jako taka jest ładna, fiolety są cudne, chociaż moją pierwszą reakcją było "Popsuli mi BiuBiu!!!" Teraz się już przyzwyczaiłam, najwyraźniej wolę bardziej 'stonowane' strony z mniejszą ilością fajerwerków ;) M. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Strona internetowa 20.08.10, 12:01 Magdo! Dziękuję za szczegółowy opis, przekazałam już zalecenia informatykowi, a sama siądę nad regulaminem i go poprawię, mam tabelkę z kosztami przesyłek, postaram się szybko wkleić, bo już kilka osób pisało o tym. Odpowiedz Link
meg_ee Re: Strona internetowa 20.08.10, 16:18 A ja wlasnie zrobilam zakupy w BiuBiu i zauwazylam ze w mailu nie ma podanych wszystkich danych do przelewu tzn nr konta jest ale brak pozostalych danych jak imie, nazwisko, adres. Poprzednio ta informacja byla w mailu, musialam wiec odszukac stare zamowienie i stamtad skopiowac ale jak ktos zamowi cos po raz pierwszy to nie bedzie wiedzial co wpisac robiac przelew. Odpowiedz Link
zireael00 Re: Koszty wysyłki, plisss+pytania 30.08.10, 12:00 Kinguś, proszę, proszę, wprowadź już koszty wysyłki na stronę. Kiedy będą działały kody rabatowe? Kiedy nowe ciuszki? :D A tak na marginesie, to moja Czarna Polka jakoś długo idzie. :( Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Koszty wysyłki, plisss+pytania 30.08.10, 12:58 Zireael, prosiłaś o wymianę sukienki z r.38 na 40 - odpowiedziałam ochoczo , że no problem, po czym na magazynie tego rozmiaru nie było. Po "uwolnieniu" stołu do krojenia, skroiłam i doszyłam Ci tę 40, dlatego nie dostałaś jej od razu, kiedy do mnie pisałaś, czyli bodajże w czwartek, tylko zostanie wysłana z dzisiejsza wysyłką. Przykro mi, ale nie mam czasu na rozległą korespondencję i opisywanie wszystkiego, miałam do wyboru: albo napisać, że sorry, nie wymienię, bo nie ma 40, albo siąść i uszyć. Koszta wysyłki wynoszą: do 350g - 8,40 (płatność przelewem) 17,50 (za pobraniem) do 500g - 10,00 (p.przel.) oraz 21,35 (za pobraniem) do 1kg - 12,00 (przelew) 21 - pobranie od 1kg do 2kg - 16,50 przelew, 27,45 - pobranie. Przeciętna waga: bluzki 150-200g, sukienka 250-350g. Odpowiedz Link
zireael00 Re: Koszty wysyłki, plisss+pytania 30.08.10, 15:18 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nie wiedziałam, że czterdziestki nie było, musiała zniknąć, odkąd ostatni raz przeglądałam rozmiary na stronie. Dziękuję stokrotnie, że doszyłaś. Odpowiedz Link
berkano8 Re: Koszty wysyłki, plisss+pytania 30.08.10, 15:32 mam tak samo-nie mogę złożyć zamowienia.Błąd na stronie? Odpowiedz Link
kasienka.body problem z zamówieniem - błąd na stronie? 30.08.10, 14:56 Chciałam zamówić nowe tequile, ale kiedy wchodzę do koszyka to nie mam opcji wyboru płatności itd - nie mogę przejść do następnego kroku. Próbowałam w dwóch przeglądarkach i nic :/ Czy coś u mnie nie tak czy może na stronie jakiś problem? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: problem z zamówieniem - błąd na stronie? 30.08.10, 15:15 Mam taki sam problem jak Kasienka. Nie mogę przejść do następnego kroku, a opcje transportu i płatności w ogóle się nie pojawiają. Odpowiedz Link
akna Re: problem z zamówieniem - błąd na stronie? 30.08.10, 15:33 Chyba powinno się dać już zamawiać- mały błąd w opisie się wdał. Odpowiedz Link
berkano8 Re: problem z zamówieniem - błąd na stronie? 30.08.10, 15:37 niestety nadal nie mogę zamówić, pomimo wylogowania i zalogowania się Odpowiedz Link
akna Re: problem z zamówieniem - błąd na stronie? 30.08.10, 15:40 Wywal z koszyka bluzkę i dodaj jeszcze raz- powinno pomóc- ja przed chwilą złożyłam zamówienie. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: problem z zamówieniem - błąd na stronie? 30.08.10, 15:43 Akna, u mnie to nie pomogło. Odpowiedz Link
akna Re: problem z zamówieniem - błąd na stronie? 30.08.10, 15:47 Hmmm. U mnie poszło :( nie mam pomysłu - ewentualnie skasować cookies jeszcze. Robiłam to na FF. Odpowiedz Link
berkano8 Re: problem z zamówieniem - błąd na stronie? 30.08.10, 15:49 próbowałam i z wywalaniem bluzki, i powtórnym logowaniem-nie działa.Dodatkowo mam ciekawy komunikat,że "Brak możliwości dostarczenia przedmiotów o tej wadze do wybranego kraju"-pod listą towarów w koszyku.Zamawiam z Polski. Odpowiedz Link
akna Re: problem z zamówieniem - błąd na stronie? 30.08.10, 15:58 Czarna tequila? nie zapisało zmian - teraz powinno być ok. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: problem z zamówieniem - błąd na stronie? 30.08.10, 15:42 Ja też próbowałam z ponownym logowaniem, ale nic z tego:( Odpowiedz Link
aleksandra_b Re: Strona internetowa 15.09.10, 11:17 Ja mam dwie uwagi do drobiazgów. 1. W menu na górze są sukienki, bluzki, itd oraz nowość. Lepiej by chyba wyglądały "nowości". :) 2. Gdy wyświetlam koszyk, pod spodem jest dwa razy wyświetlona przechowalnia. Gdy jest w niej mało produktów, to raczej nie przeszkadza, ale przy większej ilości może robić się bałagan. Poza tym wszystko wydaje się ok. :) Odpowiedz Link
boziaj Wymiana jeszcze raz 22.08.10, 21:20 pogubiłam sie z regulaminu: W przypadku wymiany towaru – należy złożyć i opłacić nowe zamówienie, a w uwagach umieścić adnotację o wymianie podając numer poprzedniego zamówienia bedzie konkretnie: zwracam 2 szt SZE (36 i 38), zlozylam nowe zamowienie na 1 szt SZE (40) czy to oznacza, ze mam zlecic przelew za te 40? troche bez sensu, skoro to wymiana chyba ze mam trudnosci ze zrozumieniem tekstu ;) helpunku Odpowiedz Link
slotna Re: 24.08.10, 00:54 Odeslalam niepasujace ubrania i czekalam z niecierpliwoscia (wiadomo: doszlo czy nie doszlo) na informacje na maila, niestety sie nie doczekalam. Dzisiaj sprawdzilam konto, zwrot otrzymalam, ale dlaczego nie dotarl mail? Wg informacji na stronie powinnam go dostac, a poczte sprawdzam nieporowanie czesciej niz polskie konto. W spamie patrzylam, nie bylo. Nie zeby to byla straszna wtopa, ale moze warto zerknac, czy wszystko z mailem ok? Ciuchy, ktore zatrzymalam opisze, jak w nich dluzej pochodze, ale generalnie jestem bardzo zadowolona, zwlaszcza z pierwszej w zyciu sukienki, z ktorej przypuszczalnie faktycznie bede korzystac :) Odpowiedz Link
kotwtrampkach kolekcja 29.08.10, 23:31 straszna cisza.. w sklepie wiszą ciuchy, których nie można zamówić albo z pojedyncze rozmiary.. Ja wiem, ze lato się kończy, ale tak jeszcze nie było. z cieplejszych rzeczy też nic ciągle nie ma. (3 bluzki na wyprzedaży) A jak ktoś chciałby prezent sobie zrobić to jak? :-D proszę, proszę, kiedy coś się ruszy? :) Odpowiedz Link
temperka Pytanie o naliczanie kosztów wysyłki 30.08.10, 18:55 Kupiłam właśnie granatową tequille :D i na razie zastanawiam się nad jeszcze jednym kolorkiem (no cóż piękne są ). W przypadku gdy dokupię jeszcze jedną jak naliczyć koszty wysyłki. Przy jednej bluzce jest 8,40. Często zamawiałam po 2 rzeczy i wtedy było coś ponad 10 zł. Odpowiedz Link
ania.biulandia Brak przesyłki i brak kontaktu :( 09.09.10, 21:54 Piszę tutaj ponieważ nie mogę mailowo skontaktować się z Kingą. Od ponad tygodnia cisza :( 21 sierpnia dostałam info, że wymiana Ultraviolet wysłana. A ja do tej pory nie mam przesyłki :( Nie wiem nawet co się dzieje, bo Kinga nie odpowiada czy złożyła reklamację na poczcie :( Kingo, proszę napisz co dalej. :( Odpowiedz Link
tehanu73 Re: Brak przesyłki i brak kontaktu :( 10.09.10, 09:21 a pisałaś z formularza sklepu cz na gmaila? bo mi z formularza też kiedyś nic nie przyszło, a z gmaila od razu Odpowiedz Link
kasiadj07 problem z adresem do wysyłki 13.09.10, 14:20 Składając kolejne zamówienie uświadomiłam sobie pewne niedogodności z tym związane w nowym sklepie (choć całokształt oczywiście bardzo mi się podoba). Nie ma możliwości ustawienia dwóch adresów, tak jak to było w poprzednim sklepie (a przynajmniej ja nie znalazłam). Używam dwóch adresów na zmianę i muszę pamiętać, żeby za każdym razem sprawdzić w ustawieniach, który jest wpisany i ewentualnie zmienić. I dodatkowy kłopot z tym związany, w trakcie zamawiania nie pojawia się podsumowanie ze wszystkimi szczegółami zamówienia, łącznie z adresem, przychodzi ono dopiero na meila. Kłopot może ogólnie niewielki, ale przy tej częstotliwości nowych modeli w sklepie i zamówień za tym idących jednak dość upierdliwy:) Odpowiedz Link
akj77 Re: problem z adresem do wysyłki 13.09.10, 15:26 Faktycznie znikł drugi adres, ale może to i lepiej, bo ja już dwa razy dostałam wysyłkę na jeden, kiedy chciałam i zamawiałam akurat na drugi :-) Odpowiedz Link
nomina @Paryżanka - Czy dotarł mój mail ze skanem? 14.09.10, 20:11 Kinguś, czytam o problemach z pocztą BiuBiu - czy zdążył dotrzeć do Ciebie mój e-mail ze skanem pisma? Odpowiedz Link
anka-ania Re: problem z adresem do wysyłki 29.09.10, 13:06 Mnie również bardzo brakuje opcji wpisania drugiego adresu do wysyłki. Przydaje się, gdy chcę szybko otrzymać zamówienie i wybieram kuriera z dostawą na adres miejsca pracy. Brak mi jeszcze przycisku do wylogowania w widocznym miejscu. Teraz trzeba wejść w "Moje konto" i dopiero tam kliknąć w "Wyloguj się". Optymalnie byłoby, gdyby "Wyloguj się" było w górnym menu. Ale to szczegół i nie utrudnia korzystania ze sklepu jakoś szczególnie. Brak dodatkowego adresu jest bardziej upierdliwy, bo trzeba za każdym razem sprawdzić, jaki adres jest aktualnie wpisany. Odpowiedz Link
yaga7 Wymiana raz jeszcze 15.09.10, 18:47 Przeczytałam wątek, ale widzę, że pytania dziewczyn w sprawie wymiany pozostały bez odpowiedzi, więc piszę raz jeszcze. Z regulaminu wynika, że wymiany z bezpłatną przesyłką w sklepie nie ma, po prostu zwraca się towar, składa się nowe zamówienie i znów płaci się za wysyłkę tak? Jak tak, to czemu to jest określone mianem wymiana, skoro to jest de facto nowe zamówienie? Bo tego już nie rozumiem. Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Wymiana raz jeszcze 15.09.10, 19:15 Ja zrobiłam po staremu i wszystko było ok. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Wymiana raz jeszcze 15.09.10, 19:26 Znaczy się normalnie napisałaś na formularzu, że chcesz wymianę? Zwykle też tak robiłam, ale zaczęłam czytać ten regulamin no i stąd moje pytanie. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Wymiana raz jeszcze 16.09.10, 19:36 Wymiana - tłumaczę się :) Napisałam tak, aby uniknąć maili p.t. " kupiłam bluzkę na wyprzedaży, chciałabym zamienić ja na inny rozmiar, czy muszę dopłacać za przesyłkę?" Oczywiście, że dotychczasowa forma wymiany - nowe zamówienie plus uwagi, że to wymiana - są realizowane, ale nie ma czegoś takiego jak darmowa wysyłka wymiany. Owszem, zdarza się, ale w wyjątkowych sytuacjach, przy dużych zamówieniach itd... Stałe klientki wiedzą jak to działa :) Nie mam na razie innego pomysłu jak to sformułować, będę wdzięczna za sugestie i podpowiedzi. Dziękuję za wszystkie uwagi i za wyrozumiałość :) Obiecuję, że jak tylko U.P. skończy procedować wniosek o zatrudnienie nowej osoby, zajmie się Wami profesjonalnie pewna bardzo miła Pani, dopieści Was i sklep, a ja zajmę się tylko konstrukcją, co wyjdzie wszystkim na dobre, o. Odpowiedz Link
zmijunia.lbn Re: Wymiana raz jeszcze 16.09.10, 20:48 Kingo kochana, czy o zwrocie/wymianie trzeba wcześniej informować sklep? Zawsze się zastanawiam i nigdy nie pamiętam jak robiłam poprzednio. ;) Eh, przydałby się formularz zwrotu/wymiany.. I przy okazji - czy do czwartku (23.09) pojawią się jakieś nowe produkty? Albo coś stanieje? ;) Nie wiem czy czekać do ostatniej chwili na ewentualną wymianę czy po prostu zwrócić jedną bluzeczkę.. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Wymiana raz jeszcze 16.09.10, 20:55 Zmijunia- nie trzeba wcześniej, ważne, żeby napisać to na zamówieniu, które się zwraca, z podpiętym paragonem. Mam już projekt formularza zwrotów. Niedługo będzie z jednej strony ów formularz, z drugiej wydrukowane zamówienie. Odpowiedz Link
temperka Re: Wymiana raz jeszcze 16.09.10, 21:12 Ojej Kinguś:( Ja wysłałam tequille granatową do wymiany i złożyłam zamówienie przez pomyłkę z odbiorem osobistym. Mam przelać za wysyłkę, Pierwszy raz wymieniam :( Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Wymiana raz jeszcze 17.09.10, 00:19 la_parisienne.biubiu napisała: (...) > Obiecuję, że jak tylko U.P. skończy procedować wniosek o zatrudnienie nowej os > oby, zajmie się Wami profesjonalnie pewna bardzo miła Pani, dopieści Was i skle > p, a ja zajmę się tylko konstrukcją, co wyjdzie wszystkim na dobre, o. o! :) super:) Odpowiedz Link
bileterka Re: Wymiana raz jeszcze 17.09.10, 14:25 Ja już wcześniej zauważyłam, że wymiana/zwrot w sklepie to dość skomplikowana sprawa. Zamówiłam bluzkę, nie dostałam tego co zamawiałam. Po mailu otrzymałam obietnice przysłania tej bluzki, która zamawiałam gdy tylko odeślę towar, którego nie zamawiałam, a który został mi przysłany. Odesłałam bluzkę z dokładnym opisem i czekam na prawidłowe zamówienie. Po czterech dniach napisałam do sklepu i otrzymałam odpowiedz, ze pieniądze zostały przelane na moje konto. Faktycznie. Nie dostałam bluzki, nie otrzymałam zwrotu za przesyłkę, ale pieniądze za bluzkę na koncie miałam. Próba wyjaśnienia sprawy się nie udała. Odpowiedz Link
nomina Czy moje maile dochodzą? Zwrot a wymiana 17.09.10, 21:20 Kingo, nie mam odpowiedzi ani na maila, ani na post sprzed kilku dni, więc ponawiam pytanie. Czy doszedł do Ciebie mój mail ze skanem? Bo ja wolałabym nie dostawać zwrotu pieniędzy, tylko kupiłabym delgado (czekam tylko na BB/BBB) - może tak być? Piszę tutaj, bo nie wiem, na jaki adres słać list, żebyś go na pewno dostała. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy moje maile dochodzą? Zwrot a wymiana 17.09.10, 22:22 Nomino, wiesz , że niezawodny jest gmail, nie dostałam skanu. Odpowiedz Link
nomina Re: Czy moje maile dochodzą? Zwrot a wymiana 17.09.10, 23:05 Kiedy ja właśnie robiłam odpowiedź na gmailowy, dlatego zgłupiałam :(. No nic, ślę jeszcze raz, a przy okazji coś Ci napiszę - może Ci się to przyda. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy moje maile dochodzą? Zwrot a wymiana 18.09.10, 16:55 Nomino, wiedząc o swoim przemęczeniu i przepracowaniu, pomyślałam, że znów coś zawaliłam, ale nie, mail z wiadomością o skanie przyszedł, ale bez skanu... Teraz doszedł ze skanem :) Boziaj - bardzo przepraszam, sprawdzę co się stało i dam Ci odpowiedź, myślałam, że skoro prowadzimy korespondencję mailową, to jeśli coś jest nie tak, dowiem się o tym pierwsza. Odpowiedz Link
boziaj Re: Czy moje maile dochodzą? Zwrot a wymiana 18.09.10, 18:04 Boziaj - bardzo przepraszam, sprawdzę co się stało i dam Ci odpowiedź, myślałam > , że skoro prowadzimy korespondencję mailową, to jeśli coś jest nie tak, dowiem > się o tym pierwsza. Kinguś, zobaczyłam, ze tu wątek toczy sie wartko, a problem akurat jak mój bije sie w piersi, ze ja tez o sukience przez młyn w pracy zapomniałam, to i maili nie pisałam, dopiero teraz mnie olsniło, żeby sprawdzic konto nie bądź zła :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Wymiana raz jeszcze 17.09.10, 22:21 Bileterko, bardzo mi przykro z powodu pomyłki. Kiedy mam przed sobą stertę zwrotów, to jeśli nie ma informacji czy to zwrot czy wymiana - wklepuje przelew do banku i wysyłam. Na mój adres przychodzi czasami kilkadziesiąt maili dziennie, o ile do pomocy przy przesyłkach mam rodzinę, to do obsługiwania poczty mailowej jestem sama. Widocznie Twój mail gdzieś mi umknął- za co serdecznie przepraszam. Czy mogę prosić o jakieś info na maila, bo nie kojarzę nicków z nazwiskami? Zir- sukienka wysłana. Odpowiedz Link
boziaj Re: Wymiana raz jeszcze 18.09.10, 13:28 ło matko, dobrze, że tu zajrzałam jakiś czas temu (pod koniec sierpnia) odsyłałam 2 szare eminencje, do koperty włożylam info, ze prosze o wymiane jednej na inny rozmiar i zwrot na konto za drugą zamowienie na ten inny rozmiar zlozylam osobne, tez z info w komentarzach, że to w ramach wymiany i przez młyn w pracy zapomnialam o wszystkim :/ lektura watku mnie natchneła, zajrzałam na konto - tam zwrot za obie sukienki teraz krotkie pytanie (jako ze zamawianego rozmiaru juz w sklepie nie ma): czy moge jeszcze zaplacic i sukienke dostane, czy sprawa sie przeterminowala i SZE ma juz inną wlascicielke (status zamowienia: zrealizowane, nie opłacone ;) )? Odpowiedz Link
maith Prośba o ogólne info :) 18.09.10, 02:35 Mam prośbę o choćby przybliżone info, kiedy mniej więcej spodziewać się w sklepie: -bolerek -delgado w BB/BBB Wiem, że jest kolejka i że będą tak szybko jak się da. Ale może dałoby się chociaż w przybliżeniu powiedzieć, kiedy to mniej więcej wypadnie? Odpowiedz Link
magda2em Strona internetowa raz jeszcze 20.09.10, 13:05 Dałoby się uruchomić opcjonalne zapamiętywanie logowania? Odpowiedz Link
slotna Jak zamowic do Irlandii? 30.09.10, 15:30 W menu rozwija mi sie tylko Polska, UK i Niemcy, a ja chce do Irlandii - nie dosc, ze duzych Delgado nie ma, to zaraz ostatnia B/BB zniknie i lipa :( Odpowiedz Link
slotna Re: Jak zamowic do Irlandii? 30.09.10, 20:18 Hilfe! ;) Wyslalam wczoraj maila przez formularz kontaktowy. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Jak zamowic do Irlandii? 30.09.10, 20:41 Odpowiadałam na Twojego maila - proszę wpisać adres i kraj wysyłki w uwagach. Niestety przy wyborze innego kraju są problemy - informatyk dostał info na ten temat, ja moge tylko przeprosić i czekać na jego reakcję. Odpowiedz Link
slotna Re: Jak zamowic do Irlandii? 01.10.10, 00:11 Nie mam odpowiedzi, w spamie tez nie ma. Cos szwankuje widocznie. Ale dziekuje za odpowiedz tutaj i lece zamawiac :) Odpowiedz Link
slotna Re: Jak zamowic do Irlandii? 01.10.10, 00:24 Aha, po zlozeniu zamowienia dostalam odpowiedz automatyczna, wiec mail jest spoko. Tylko potrzebuje kwoty za przesylke do ROI. Odpowiedz Link
slotna Re: Jak zamowic do Irlandii? 02.10.10, 01:08 > Aha, po zlozeniu zamowienia dostalam odpowiedz automatyczna, wiec mail jest spo > ko. Tylko potrzebuje kwoty za przesylke do ROI. Hmm, mam wplacic 12 zl? Poczekam do poniedzialku i bede sie upominac ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu płatności kartą 30.09.10, 20:52 Często pytacie o taką możliwość - załatwiłam już wszystkie formalności, teraz czekam na zintegrowanie ze sklepem, już niebawem będą działały, dam znać kiedy ruszą na 100%. Odpowiedz Link
nomina Re: płatności kartą 01.10.10, 18:32 Paryżanko, to będą platnosci.pl czy PayPal? Bo platnosci.pl wprowadziły obowiązek podania przy transakcji (pod groźbą odrzucenia) dodatkowo numeru pesel, na co się nie zgadzam. Bzdurą jest, że tenże pozwala zweryfikować posługującego się kartą, choćby z tego powodu, że karta może być firmowa i wydana na pracownika (albo pracownik ma prawo dokonywać nią zakupów). Jeszcze nie miałam czasu zapytać o legalność tego wymogu UOKiK i GIODO, na razie bardzo mi się nie podoba. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: płatności kartą 02.10.10, 08:36 Przelewy24 - dali najlepsze warunki, chyba mają mało klientów :) Paypal jest- na żądanie, ale zdziera strasznie, pieniądze zamraża, dziadostwo. Serio? pesel sobie życzą? jestem w szoku, nie wierzę, żeby to było zgodne z prawem... Może ktoś się podszył? ja płace płatnościami za kuriera i nic takiego nie żąda ode mnie. Nastąpiła tylko zmiana, polegająca na tym, że przy finalizowaniu transakcji nie wyświetla kodu, który należy wpisać do przelewu, tylko od razu przekierowuje na stronę banku, gdzie po zalogowaniu czeka gotowy przelew. Co dla mnie osobiście jest męczące, bo jak opłacam, to kilka przesyłek na raz i za każdym razem muszę się osobno logować i wpisywać kod z sms-a. Wcześniej wchodziłam do banku, gdzie miałam zapisany wzorcowy przelew, wklejałam tylko kod i cyk - następny proszę. Przy okazji - ponieważ zwiększyła się ilość przesyłek kurierskich - będę mogła podpisać sensowną umowę i mam nadzieję, że będą na takie przesyłki lepsze ceny. Slotna- już idę do sklepu, zważę i podam Ci cenę. Odpowiedz Link
slotna Re: płatności kartą 02.10.10, 12:12 > Slotna- już idę do sklepu, zważę i podam Ci cenę. Dziekuje! Lece placic :) Odpowiedz Link
nomina Re: płatności kartą 02.10.10, 12:17 Chyba nie podszył, bo to była płatność u Moniki z Dopasowanej, więc strona zweryfikowana, zaufana. Monika specjalnie dla mnie zmieniała ustawienia na PayPala, choć, z tego, co piszesz, była to gorsza wersja :(. Kinguś, mogłabyś mi napisać na maila, jakie to były warunki, bo też myślę o wprowadzeniu płatności kartą i nie wiem, na co się zdecydować? Yaga - nie o to chodzi, że podanie pesel jest niebezpieczne, tylko że oni gromadzą sobie bazę (za którą musieliby zapłacić kolosalne pieniądze), a pesel to szalenie "wrażliwa dana". Jak ktoś ma Twój pesel i numer karty oraz ten numer weryfikujący, to już w zasadzie może wszystko. A platnosci.pl piszą na karcie transakcji, że podanie numeru pesel służy do jej uwiarygodnienia. No to ja mówię - a guzik służy, bo po pierwsze - karta może być firmowa, a firma peselu nie ma, a po drugie - jak ktoś traci kartę, to najczęściej jest mu ukradziona razem z portfelem, w którym ma dowód i pesel. To co to za zabezpieczenie? Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: płatności kartą 02.10.10, 12:33 Tez robilam ostatnio zakupy w dopasowanej i nikt ode mnie zadal numeru pesel :/ Odpowiedz Link
yaga7 Re: płatności kartą 02.10.10, 08:56 A czemu podawanie pesela jest takie niebezpieczne? Pytam się, bo ja podaję przy płatnościach kartą i nigdy nie myślałam nad tym, że to jest niebezpieczne. Odpowiedz Link