pierwszalitera Chili albo Karmin plisowany - Brakujące rozmiary 02.02.10, 01:47 Chodzi mi o dostępność rozmiarów w sklepie. Chciałabym skusić się na któryś czerwony komplecik, ale jak jest stanik w moim rozmiarze, to nie ma pasujących na mnie fig, albo odwrotnie. Czy wykupione rozmiary w tych modelach będą doszywane? Czyli pytanie raczej do sekretariatu, chyba, że ktoś inny orientuje się w sytuacji. Odpowiedz Link
effuniak Pierwszalitero :) 02.02.10, 06:40 złóż zamówienie jak czegos nie będzie - doszyjemy bez problemu ;D Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Pierwszalitero :) 02.02.10, 12:44 effuniak napisała: > złóż zamówienie jak czegos nie będzie - doszyjemy bez problemu > ;D Ślicznie dziękuję. :-) Odpowiedz Link
kryklu Re: Pierwszalitero :) 02.02.10, 20:47 effuniak napisała: > złóż zamówienie jak czegos nie będzie - doszyjemy bez problemu > ;D To ja bezczelnie pójdę za ciosem. Czy jest szansa na uszycie dla mnie dżinsowych szortów w rozmiarze 46 lub 48, a najchętniej w obu tych rozmiarach? Zamówiłam je przed ponad dwoma miesiącami, zamówienie zostało przyjęte i do dzisiaj ani widu, ani słychu :( Dżinsowy to mój ulubiony stanik, ale jakoś żadnych majtek nie potrafię do niego dopadować. Odpowiedz Link
effuniak Kryklu 03.02.10, 05:07 Normalnie już dziś na 99% będą uszyte. Ponieważ nie miałam wcześniej w planach szyć rozmiarów 46 i 48 z tych szortów więc nie zrobiłam konstrukcji i bbrałam się do tego jak "pies do jeża" ale dziś już je bedę szyła więc (zakładając przypadki losowe do jakich mam miebywałe szczęście)najdalej jutro powinnam je wysłać Tylko potrzebuję Twojego adresu ale to już od Uli wezmę :))) Odpowiedz Link
kryklu Re: Kryklu 03.02.10, 13:20 effuniak napisała: > Normalnie już dziś na 99% będą uszyte Dziękuję! :* Odpowiedz Link
kryklu Dżinsowe szorty 46 i 48 :((( 20.02.10, 16:54 3 lutego 2010 effuniak napisała: > Normalnie już dziś na 99% będą uszyte. > Ponieważ nie miałam wcześniej w planach szyć rozmiarów 46 i 48 z tych szortów > więc nie zrobiłam konstrukcji i bbrałam się do tego jak "pies do jeża" ale dziś > już je bedę szyła więc (zakładając przypadki losowe do jakich mam miebywałe > szczęście)najdalej jutro powinnam je wysłać > Tylko potrzebuję Twojego adresu ale to już od Uli wezmę :))) Złożyłam również oficjalne zamówienie ze strony sklepu. I nic.... Odpowiedz Link
catsumi Srebrny i karminowy 70GG 02.02.10, 11:27 Zamieściłam już zdjęcia na balkonetce ale chciałam napisać tu jeszcze parę słów na temat genialności srebrnego stanika! Naprawdę to najlepszy stanik jaki miałam a od paru lat juz noszę Freje i Panasze. Jestem strasznie z niego zadowolona :) Karminowy też jest świetny ale nie wiem w czym rzecz ale srebrny ma trochę inny krój. Karminowy robi kształt bardziej kulisty a srebrny lekkie noski - ja dużo bardziej gustuję w tym drugim typie. Do tego w karminowym mam kreseczkę a w srebrnym idealną małą kreseczko-dolinkę. No i w srebrnym biust jest lepiej podtrzymany, właściwie jest perfekcyjnie podtrzymany, nie wiem jak Ewa to osiągnęła ale mogę w nim biegać bez problemu - podtrzymanie genialne! Karminowy też jest świetny (uwielbiam majtki z falbanką) ale srebrny wygrywa! Wykonany jest z troszkę twardszej, sztywniejszej ale nie grubszej gąbki. No i biust optycznie wygląda na mniejszy niż w karminowym. W każdym razie to mój absolutny ideał i proszę o jeszcze! Chyba będę kolekcjonować effuniaki ;) Odpowiedz Link
nomina Re: Srebrny i karminowy 70GG 02.02.10, 11:30 Ooo, dobrze, że piszesz, bo ja wolę kulki niż noski (noskowatą mam od pół roku Nicole Fauve i wystarczy), to będę wiedziała, że srebrny nie mój krój. Odpowiedz Link
ally1984 Stringi do plisowanego Karmina ?? 02.02.10, 14:50 Pani Ewo pytanie. Czy dałoby się uszyć na zamówienie stringi do czerwonego karmina i ewentualnie figi do różowej kratki (Rozm 38)? Pytałam już o to w wiadomości do sklepu, ale może jednak?? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
effuniak Re: Stringi do plisowanego Karmina ?? 03.02.10, 05:11 Fig do kratki wogle nie było więc nie można a stringi do karmina - dopiero jak sie pojawią w sklepie. Zrobili mi nie taki kolor dzianiny i muszę czekać aż zrobią mi inny odcień :) Odpowiedz Link
ally1984 Re: Stringi do plisowanego Karmina ?? 03.02.10, 19:56 Dziękuję Pani Ewo:) Jak tylko się pojawią napewno kupię:). Odpowiedz Link
wronki12 czarny plisowany 02.02.10, 22:35 Kiedy będą inne rozmiary np. 85FF, bo chciałam na walentynki zamówić? Odpowiedz Link
vesper_lynd CHILLI - och, ach, I'm in heaven :) 02.02.10, 20:21 Chciałam się tylko pozachwycać, to moje pierwsze zakupy u Ewy i jestem po prostu rozpłynięta z zachwytu :)) Dzięki ostatniej notce na Balkonetce mnie naszło na eksperymenty, a jakoś zaśniedziałam ostatnio jeśli chodzi o stanikowe nowości... Po pierwsze kalkulator wyliczył mi rozmiar jak w mordę strzelił - 75E, przy noszonych brytolach 65G. Obwód nie za szeroki, idealny. Po drugie tym ten plunge to magik; po raz pierwszy nic mi się nie wylewa przodem po nawet energicznych ruchach, co przy Inferno, Zarach i innych pancernikach miałam jak w banku. No i ramiączka wąziutkie (po sezonie z Freyą mam dość chomąt), całość mi estetycznie nader leży, choć nie jest to maskaradka... Co prawda miałam ochotę na jakiegoś Mcha, ale nie było mojego rozmiaru, a nie chciałam czekać. Co do czekania - od zamówienia do przesyłki leżącej na mym podołku minął dokładnie dzień roboczy. Ja nie wiem jak to się stało, ale się stało :) No i jest wygodnie, miodnie, Ewo Michalak - ukradłaś mi serce :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: CHILLI - och, ach, I'm in heaven :) 02.02.10, 22:11 O to widzę, że masz tak jak ja, tylko ja mam +10 cm, bo normalnie noszę 75G, a u Ewy mam 85E :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 11:49 Od poczatku tego roku chodze wlasciwie tylko w effuniakach (raz, ze mam ich wieksza ilosc i nie musze przechowywac tego jedynego egzemplarza "na specjalne okazje" ;), a dwa, ze pstryknelam sobie przez przypadek fotke w arizie i gdy zobaczylam, jak wygladam, to od tego czasu arizki leza na polce)i zaobserwowalam calkiem konkretna zmiane konsystencji biustu. Przedtem tez nie byl jakos sflaczaly, ale teraz jest to zupelnie inna jakosc; tkanka jest jedrna, twarda, "zbita"; piersi, mimo iz poddaja sie rzecz jasna grawitacji, to sa bardzo zaokraglone, jesli popatrzec z profilu. Nie wiem, moze taki stan piersi wynika z innych przyczyn, ale o ile dobrze pamietam, to po zakupie pierwszych effuniakow chodzilam w nich troche codziennie (zanim postanowilam je oszczedzac, bo nie wiadomo, kiedy nastepne beda ;))i mialam podobne odczucia. Ktos moze zaobserwowal podobne efekty? Odpowiedz Link
kate2501 Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 12:54 a jaki masz rozmiar jeśli wolno zapytać ?Mojego biustu żaden stanik juz nie naprawi ,ale dobre podtrzymanie i uniesienie w Effuniaku chociaż wizualnie działa cuda ;) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 12:56 Kate, nigdy nie mów nigdy:) Ja też tak kiedyś myślałam. Odpowiedz Link
kate2501 Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 13:08 kasiadj07 prawie 2 lata jak nosze uświadomione staniki i wielkiej poprawy nie widzę :( Widocznie na biust L nie działają cuda Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 13:21 Pewnie wszystko zależy od cech osobniczych, każdy biust jest inny. Ja zauważyłam zmianę już na początku i sądziłam, że to stan końcowy, a tu po kolejnym roku nagle duża zmiana. Więc może to faktycznie te Effuniaki tak kształtują? A jak nie pomogą na wygląd samego biustu, to przynajmniej w stanikach będziemy pięknie wyglądać:) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 13:23 ale ja tez mam duzy biust :D I wlasnie dlatego o tym pisze, bo w brytyjczykach zadnych duzych zmian nie widzialam, a w effuniaku tak. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 13:00 effuniakowy 85J (mam nadzieje, ze go sobie dobrze dobralam; nie moge sie doczekac, kiedy akurat bede w pl w czasie jakiegos zlotu, zeby to na zywo skonsultowac z dowiadczonymi lobbystkami). Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 12:54 Hm, właśnie ostatnio też to zauważyłam u siebie. Nie wiązałam tego konkretnie z Effuniakami, noszę je na zmianę z miękkim Pour Moi, ale nawet wczoraj kontemlowałam niesłychaną jak dotąd jędrność swego biustu:) A dobre staniki noszę już półtora roku, była wcześniej poprawa, ale to co widzę teraz, to przechodzi moje oczekiwania:) Może faktycznie noszone często Effuniaki są tego przyczyną? Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 12:59 W moim rozmiarze roznica miedzy stanikami brytyjskimi a effuniakami jest jak niebo i ziemia, jesli chodzi o ksztalt fiszbiny (i wszystkie tego konsekwencje). W brytyjczykach wiadomo, plecy nie bola, biust nie boli, ale efektow zwiazanych z konsystencja piersi zadnych. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: OT brytyjczyki 03.02.10, 13:12 > W moim rozmiarze roznica miedzy stanikami brytyjskimi a effuniakami jest jak > niebo i ziemia, jesli chodzi o ksztalt fiszbiny (i wszystkie tego konsekwencje) Wiem, już w moim rozmiarze są problemy z brytyjczykami, dlatego z wielką radością stwierdziłam, że się mieszczę w 80G Pour Moi (we Frei rozciągliwce muszę brać 70HH/J). Jak dla mnie jest rewelacyjne - niskie fiszbiny, ścisły obwód, ładny kształt. Na dzień dzisiejszy jest to największa miska, jaką robią, ale Agugabi wspominała, że ma wejść nowy model do J. W połączeniu z faktem, że obwody są naprawdę ciasne, a miski duże, to dobrze rokuje:) Effuniaki noszę stare 85GG, nowe 80H. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: OT brytyjczyki 03.02.10, 13:27 Tak, w białym 80 nie mogłam się dopiąć, do tej pory 85 jest w sam raz. W niebieską kratkę bawełniany troszkę się rozciągnął, ale też dobrze trzyma. A nowe, zarówno mech jak i bakłażan mam 80, mierzyłam na zlocie 85 i był stanowczo za luźny. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: OT brytyjczyki 03.02.10, 13:25 mieszczę w 80G Pour Moi (we > Frei rozciągliwce muszę brać 70HH/J). czy to znaczy, ze moglabym w pour moi brac obwod 85, jak w efuniaku, bo jesli dodac do tego ta duzomiseczkowosc, o ktorej wszyscy mowia, to moze cos by sie dla mnie znalazlo :) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: OT brytyjczyki 03.02.10, 13:44 Zawsze warto poeksperymentować:) Chociaż nie wiem, czy zmieściłabyś się w 85G jeśli chodzi o miseczki, może napisz od Agugabi, to pewnie Ci podpowie. A jeśli nie teraz, to w tej nowej rozmiarówce pewnie coś trafisz, pod warunkiem oczywiście, że w większych miskach nie skopią konstrukcji jak konkurencja. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: OT brytyjczyki 03.02.10, 13:52 w G na pewno nie wejde, chyba ze 95 albo 100 (i se zweze) ;) agugabi to onlyher? Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: OT brytyjczyki 03.02.10, 14:33 > agugabi to onlyher? Tak. I doczytałam, że ten nowy model do J ma być już w tym miesiącu:) Odpowiedz Link
velika Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 15:00 Bebe mi też się kształt poprawia- biust mi się mocniej zebrał do środka:) I co jeszcze zauważyłam, to odkąd mam effuniaka to brytole mi nie pasują, a ja mam dość mały biust jak na lobbowe standardy:)Za szerokie fiszbiny i w ogóle jakieś takie kłujące, a to miska powiewa, a to się marszczy... No i chyba kończę swoją przygodę z nimi. Nawet mi maskaradka przestała pasować. Effuniaka mam dopiero dwa miesiące czy jakoś tak :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 15:10 I co > jeszcze zauważyłam, to odkąd mam effuniaka to brytole mi nie pasują, a ja mam > dość mały biust jak na lobbowe standardy:)Za szerokie fiszbiny i w ogóle jakieś > takie kłujące, a to miska powiewa, a to się marszczy... No i chyba kończę swoją > przygodę z nimi. Moglabym sie pod tym podpisac. niech no tylko effuniak zacznie produkowac miekkie staniki, do bede w biustowum niebie :) Jedyny zarzut to taki, ze nie wszystkie wersje nadaja sie do energicznych ruchow typu skoki i serie pochylen do ziemi. Z "obskich" marek mam zamiar wyprobowac jeszcze pour moi?, gdy wejdzie wieksza rozmiarowka, i model bravissimo, ale standard fiszbin jest juz wyznaczony i nie odpuszcze. :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 15:25 velika napisała: > Bebe mi też się kształt poprawia- biust mi się mocniej zebrał do środka:) I co > jeszcze zauważyłam, to odkąd mam effuniaka to brytole mi nie pasują, a ja mam > dość mały biust jak na lobbowe standardy:)Za szerokie fiszbiny i w ogóle jakieś > takie kłujące, a to miska powiewa, a to się marszczy... No i chyba kończę swoją > przygodę z nimi. Nawet mi maskaradka przestała pasować. Effuniaka mam dopiero > dwa miesiące czy jakoś tak :) Ja już przed paroma miesiącami pożegnałam się z brytolami z takich samych powodów. W ostatnią sobotę zdjęłam effuniakowego bakłażana, którego ramiączka dały mi popalić i założyłam "szołgerlska". Ten ma bardzo wygodne ramiączka, ale wbija mi się w mostek... Po paru godzinach wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem zawału. Oczywiście to przypadkowy zbieg okoliczności, ale w ramach czarowania rzeczywistości, w życiu nie założę nie-effuniaka ;) A swoją drogą warto byłoby oddać effuniaki do analizy, czy nie są przypadkiem nasycone jakimiś substancjami uzależniającymi. Ciuszki od Biubiu przy okazji też ;))) Odpowiedz Link
velika Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 17:34 No to nie jestem sama;D Naprawdę, niech się effuniak przyzna, czym te staniki faszeruje. One są jak druga skóra... Byłam u Yoshi tydzień temu, naprzymierzałam się wszystkiego w moim rozmiarze i biust jakiś taki porozstawiany na boki, a to fiszbina dźga w pachę, a to zabudowanie koszmarne... Mostek też mi w wielu stanikach dawał popalić, w effuniaku tego nie ma. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 17:39 Zdradze wam tajemnice tego spisku: w ten sposob Effuniak przygotowuje teren pod wprowadzenie swojego monopolu i jak juz uzalezni nas od swoich wyrobow, podniesie ceny, a my bedziemy u niej cale pensje zostawiac, nic to, ze w domy chlodno, a maz i dzieci glodni :P Odpowiedz Link
kryklu Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 18:14 bebe.lapin napisała: > Zdradze wam tajemnice tego spisku: w ten sposob Effuniak przygotowuje teren pod > wprowadzenie swojego monopolu i jak juz uzalezni nas od swoich wyrobow, > podniesie ceny, a my bedziemy u niej cale pensje zostawiac, nic to, ze w domy > chlodno, a maz i dzieci glodni :P :D Wiesz, nawet nie będzie musiała podnosić cen. Wystarczy, że biznes się rozkręci, będzie więcej modeli, my uzależnione oczywiście się nie powstrzymamy przed zakupem każdego i będzie jak wyżej... Odpowiedz Link
wronki12 Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 19:49 mam szwagierkę psycholożką, która zajmuje się uzależnieniami, więc w razie czego poproszę o założenie grupy wsparcia dla effuniakomanek :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 20:26 wronki12 napisała: > mam szwagierkę psycholożką, która zajmuje się uzależnieniami, więc w razie czeg > o > poproszę o założenie grupy wsparcia dla effuniakomanek :) A kto powiedział, że my się chcemy leczyć? :))) Odpowiedz Link
wronki12 Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 23:34 my się nie chcemy leczyć, ale nasze rodziny może nas do tego zmuszą;), żeby mieć za co jeść;) Odpowiedz Link
akj77 Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 16:06 velika napisała: > I co > jeszcze zauważyłam, to odkąd mam effuniaka to brytole mi nie pasują, a ja mam > dość mały biust jak na lobbowe standardy:)Za szerokie fiszbiny i w ogóle jakieś > takie kłujące, a to miska powiewa, a to się marszczy... Ja mam duży biust i też po Effuniakach mi przestały pasować moje własne brytyjczyki :-( Freya Antoinette, kiedyś superwygodna, nagle mi urosła pod pachami i drapie fiszbinami w plecy, a Curvy Kate zrobiły się jakieś takie sztywne, drapiące i niedopasowane... To jest o tyle smutne, że najlepiej mi pasuje Effuniak z samego początku kolekcji letniej - czarny z maziajami na bokach - a takich już nie ma i pewnie nie będzie, chlip. Odpowiedz Link
ganbaja Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 17:53 Nie zauważyłam ujędrniania, ale za to po effuniaku każdy inny mnie uwiera, nawet tam gdzie nigdy wcześniej nie uwierał. Mam Rio frejki w dwóch kolorach. I to były jedyne moje staniki nadające się do noszenia. Teraz i one okazały się być niewygodne :-( Odpowiedz Link
margo13ak Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 20:13 Półtora miesiąca temu skończyłam karmienie. Myślałam - no, to teraz mi KLAPNIE! I nie klapł... :-0 Owszem zmniejszył się, ale nie jest jakoś specjalnie w gorszej kondycji - póki co, jest lepiej, niż przed ciążą, a to była moja druga ciąża i drugie roczne karmienie... Effuniaki noszę odkąd pojawiły się w szufladzie. One faktycznie uzależniają ;-D mam kilka innych (George 32J, Harmony full cup 32J, Millie 32J), ale albo noszę je po kilka godzin tylko, albo wcale... no, nie da się po Effuniakach ;-) W galerii LB były moje zdjęcia w Effuniakach, i ujęcie, na którym widać DOKŁADNIE, gdzie mi się kończą fiszbiny od każdego noszonego brytyjczyka - po śladach... Ewuś, dziękuję! Odpowiedz Link
malagracja Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 20:37 Zgadzam się z tym, że po spróbowaniu Effuniaków cieżko się przesiąść na coś innego :) Odpowiedz Link
st-efa Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 03.02.10, 21:58 Popieram w 100%. Ja już też nie umiem nosić niż innego niż effuniaki :) Odpowiedz Link
ariadna007 Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 08.02.10, 21:42 od momentu zakupu pierwszego effuniaka nie mam innych staników. gdzieś tam po szufladzie majta się czarne confetti ( brzyyyyyyydal) i może coś tam jeszcze. Jedynymi ale to dosłownie jedynymi stanikami, które noszę są effuniaki. mały skok wagi jaki mnie ostatnio dopadł zaowocował bliznami pod biustem ale na prawdę nie byłam w stanie nic innego ubrać. kiedys Ewa zażartowala, że bdzie na nie zarbiać do końca mojego życia ;) i chyba zażartowała w złą godzinę. chociaż zalezy jak do tego podejść :) dla mnie w sumie dobra mimo, że celuję w rozmiary pozasklepowe :) fajnie jest jednak zyć ze swiadomością, że Ewa takim jak ja potrafi i CHCE pomóc :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Wlasciwosci ujedrniajace effuniakow :D 09.02.10, 07:53 ariadna007 napisała: > fajnie jest jednak zyć ze swiadomością, że Ewa takim jak ja potrafi > i CHCE pomóc :) Dokładnie! Również jestem z rozmiarów poza sklepowych ;) I czuję, że Ewa uparcie dąży do perfekcji, pomału ale konsekwentnie. I nikt tam nie dba o moje cycki jak effuniak ;p nawet pomimo mojej asymetrii i pewnych niedogodności z tym związanych. :* Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Chilli, Biała kratka | uwaga, może zawierać lukier 03.02.10, 20:40 Po 3 godziny ostatnio śpię. Padłam na łóżko i przysypiam sobie, a tu do drzwi łomocze sąsiad. Wnerw. Z paczką. Wnerw kwadrat. Patrzę, a oczy zaspane me widzą MOJĄ PACZKĘ którą wysyłałam w poniedziałek po południu do Ewy. Nie dość, że kolejny raz pomylili adresata z nadawcą, to ta poczta szmatława dwa dni ją z punktu A do punktu A transportowała! Ze złości kipię. I w tym momencie zauważam zieloną kurierową kartkę... Ewo Michalak, jesteś mistrzynią świata! Jeśli kiedykolwiek mogłam mieć pretensje o obsuwy czy pomyłki w wysyłce, rozpłynęły się one w niebycie :) Co w paczce zapytacie? W paczce naprawione Chilli i Biała Kratka (I half-cup staruszek, ale cichosza. Transplantacje fiszbin przeszedł). Mi dla odmiany materiał oprócz rozklejenia się od zewnątrz z pianką, puszczał w środku na szwach. Naprawione, wszystko jest cacy, chociaż cacy to za mało na określenie wreszcie wygodnych staników. No to merytorycznie teraz: Biała Kratka 65F jest ściślejsza(chodzę z powodzeniem w 65 mając 60cm pod biustem, mamę z 72cm ,w celach poglądowych, zapięłam z przedłużką) i ma miski z pół rozmiaru większe niż Chilli w tym samym rozmiarze. Dlatego może, że podwójny materiał na boczkach ma. Jest też odrobinę bardziej zabudowana. I robi bardziej okrągły kształt. Chilli 60FF wziełam o rozmiar mniejsze niż w kolekcji letniej . Dobry wybór. Jest na styk, ale takie powinno być. I namówiło do współpracy mój oporny w kwestii windowania biust. Podsumuję zdjęciem bo obraz mówi więcej niż tysiąc słów yfrog.com/eip1020526j Wszystkim nam takich dekoltów, a tym bardziej takiego zadowolenia z użyszkodnictwa ;) To mówiłam ja, wieczna malkontentka. I potwierdzam, że inne staniki, z zazdrości chyba, gryzą, uwierają i obrażone są. Z wzajemnością. Odpowiedz Link
nomina Wysyłka - potwierdzam 03.02.10, 21:41 A to akurat potwierdzam. Swego czasu wysłłam do Ewy do naprawy stanik w środę po południu pocztą polską i tąże samą pocztą polską mój ulubiony pan listonosz w poniedziałek rano dostarczył mi przesyłkę z naprawionym effuniakiem. Odpowiedz Link
effuniak Ło matko i córko !!!! 03.02.10, 21:51 ....umarłam i jestem w niebie .... Jesteście kochane ...a ja wzruszona... Te pare Waszych zdań jest cenniejsze niż wszystkie pieniądze świata.... Nawet nie wiecie jaką mi frajdę zrobiłyście.... baaaaardzo baaardzo wielkie DZIĘ-KU-JĘ Cmoki Odpowiedz Link
ganbaja Re: Ło matko i córko !!!! 04.02.10, 09:24 effuniak napisała: > ....umarłam i jestem w niebie .... > Jesteście kochane ...a ja wzruszona... > > Te pare Waszych zdań jest cenniejsze niż wszystkie pieniądze świata.... > Nawet nie wiecie jaką mi frajdę zrobiłyście.... > > baaaaardzo baaardzo wielkie DZIĘ-KU-JĘ > > Cmoki > > Bo widzisz Ewo, my nawet jak mamy coś niezbyt fajnego do powiedzenia to tylko i wyłącznie po to, by było lepiej :-) Wcale nie chcemy byś zostawiała to wszystko i szła w diabły. My pragniemy effuniaków! Wg mnie konstrukcje dopracowaną bardzo dobrze i doczekać się nie mogę miękkich staników. Zresztą chyba większość z nas czeka z zapartym tchem :-) Odpowiedz Link
velika Re: Ło matko i córko !!!! 04.02.10, 09:48 :) Ja wczoraj próbowałam pooszczędzać mojego effuniaka i pochodzić w czymś innym... Przymierzyłam z 10 moich staników i rzuciłam diabelstwo w kąt ;D Odpowiedz Link
imp18 A mi smutno :( 04.02.10, 10:19 O ile starsze effuniaki lubię pomimo swoich wad - takie ot codzienniaki - to nowe mi nie podchodzą :( Nie wiem, pewnie jest jeszcze nadzieja, może uda się lepiej dobrać rozmiar, ale na razie mój nowy effuaniak leży w szafie i jest najmniej wykorzystywanym stanikiem ;/ I jak czytam te wszystkie zachwyty to jakoś tak jeszcze bardziej go nie lubię ... Czekam z niecierpliwością na half-cupy, ale na razie nikt nie chce napisać kiedy można się ich spodziewać...bo nie wiem czy plunga odważę się jeszcze kupić kiedyś Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Ło matko i córko !!!! 04.02.10, 10:21 Effuniaku, to raczej Ty nam robisz wielka frajde i dajesz cos cenniejszego niz przyziemne pieniadze. :) Jesli mialas jeszcze jakies watpliwosci co do wartosci swojej pracy i tego, czy dobrze zrobilas, rzucajac wszystko i biorac sie za stworzenie wlasnej firmy, to mam nadzieje, ze juz nie masz. :) Odpowiedz Link
effuniak Ojjj.... 04.02.10, 10:30 nie mam, wcale nie mam , tylko tak mi czasem bywa smutno... ale nie teraz i nie dziś !!! I WOGLE MI NIE SMUTNO !!!! I MAM NARESZCIE FAJNE KOBIETKI DO SZYCIA !!!! ...I JESZCZE DZIŚ ŚWIECI SŁOŃCE.... i Wasz effuniak jest najszczęśliwszym effuniakiem pod tym słońcem co to dzis tak pięknie świeci i za oknem takim zwykłym i za tym komputerowym (tu następuje kaskada uśmiechów co to ich żadne emotki nie umieją wytazić) :DD Odpowiedz Link
effuniak taaaak wiem! 04.02.10, 10:31 jestem egzaltowana... ale nic to ... taka moja wada wrodzona ;) Odpowiedz Link
kryklu Re: taaaak wiem! 04.02.10, 10:40 effuniak napisała: > jestem egzaltowana... > ale nic to ... taka moja wada wrodzona ;) Nie Ty jedna. I jaka to wada??? Przecież życie bywa takie piękne i jak się tym nie cieszyć? :)))))))) Odpowiedz Link
st-efa Re: Chilli, Biała kratka | uwaga, może zawierać l 03.02.10, 21:53 Twój dekolt na tej fotce jest nieziemski!!! Podziwiam :) Odpowiedz Link
sunako-chan Re: Chilli, Biała kratka | uwaga, może zawierać l 04.02.10, 00:02 zazdroszczę... mnie zależało tylko na tym, żeby nie wystawał z dekoltu... Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Chilli, Biała kratka | uwaga, może zawierać l 08.02.10, 19:21 O, a mogłabyś napisać, na jakie wymiary masz to 60FF/65F? Bo mi kalkulator wyrzuca podobne. A ja się tak czaję i czaję na te Effuniaki, tylko jakoś uzbierać nie mogę i ciągle nie jestem pewna tego rozmiaru... :P Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: Chilli, Biała kratka | uwaga, może zawierać l 08.02.10, 23:52 Mogę, tylko mną się nie ma co sugerować ;) 59/63/86 i w wyproście i w pochyle, przedchwilowo zdjęty pomiar po 3cm wszędzie więcej. Ale ja to nawet Effuniakowo nadtabelkowa jestem. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Chilli, Biała kratka | uwaga, może zawierać l 18.02.10, 16:26 Cieszy mnie to :D bo ja mam tyle, co w podpisie, ale w niczym nie wyszedł mi jeszcze tak genialny dekolt jak Tobie w Effuniaku i szczerze mówiąc myślałam, że masz więcej ;) Odpowiedz Link
st-efa Niedobre tasiemki mcha :( 03.02.10, 21:57 Zepsuły mi się tasiemki w turkusowym mechu. Postrzępiły się :((( Chwała niebiosom mąż naprawił i już mi nie jest tak smutno. Odpowiedz Link
andziula_ania Re: EFFUNIAK - EWA MICHALAK - 7 03.02.10, 23:31 A czy wiadomo coś o innych krojach euffuniaków, streplessy i halfcupy? Widziałam jakiś czas temu na balkonetce foty- tylko data stara? Cos nie wypaliło? Może przegapiłam jakiś wątek. Jestem świeżo upieczoną fanką euffuniaków i jestem nienasycona. Odpowiedz Link
imp18 Re: EFFUNIAK - EWA MICHALAK - 7 04.02.10, 19:46 straplessy mają być "jak producent zrobi takie miski jakie są potrzebne", o halfcupach próbuję się cały czas dowiedzieć, ale każdy post jest ignorowany, więc nie wiem :( Odpowiedz Link
imp18 Re: Imp 04.02.10, 21:28 jee ktoś mnie zauważył :D Ja mam nadzieję :) I mam nadzieję, że ta praca przyniesie efekt jak najszybciej, chociaż sądząc po wstrzymywaniu się w pisaniu jakichkolwiek terminów szybko to nie będzie ... no ale dobre i to. Odpowiedz Link
andziula_ania Re: Imp 07.02.10, 22:03 I właśnie dlatego tak lubimy tą bieliznę. Jest dokładnie dopracowana. W takim razie czekam, trzymam kciuki. A i na plisowańca czerwonego i białego 75f czekam (tego rozmiaru w czerwonym chwilowo brak a białego jeszcze nie ma, mam nadzieję że uda sie zgrac z dostępnością tak żebym odrazu 2 zamówiła). Mam bakłażana 70g, po kilku założeniach okazało się że obwód o rozmiar za ścisły i miska o rozmiar za duża-chyba dobrze przeliczyłam że 75f powinno być dobre-chyba że plisowańce mają dużo większą miskę. Odpowiedz Link
effuniak andziula_ania 08.02.10, 05:00 Jeśli teraz masz 70G i jest dobre w miskach to raczej 75FF niż 75F bo może by za małe w miskach Odpowiedz Link
ganbaja Takie pytanko... 08.02.10, 09:04 W czasach przedeffuniakowych podział był na frejowe i panaszowe biusty. A jak to jest z Effuniakami? Pasują wszystkim? Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Takie pytanko... 08.02.10, 09:36 ganbaja napisała: > W czasach przedeffuniakowych podział był na frejowe i panaszowe biusty. > A jak to jest z Effuniakami? Pasują wszystkim? > Z mojego doświadczenia - tak. Ja jestem wybitnie panaszowa, moja mama (o prawie identycznych wymiarach) frejowa. Obu nam świetnie pasują effuniaki, choć w nich nosimy zupełnie inny rozmiar :) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Takie pytanko... 08.02.10, 14:01 Ja jestem raczej wąskofiszbinowa i Effuniak w swojej konstrukcji jest dla mnie super. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Takie pytanko... 08.02.10, 09:39 Nie do końca. Ja jestem szerokofiszbinowa i na szczęście mało ściśliwa. Dlatego obwód 85 (na 85 luźno i 79 ciasno) jest ok i wtedy fiszbiny pasują. Natomiast w mierzonych przeze mnie obwodach 80 (o 75 nie wspominając) fiszbiny są węższe. Czyli miska się robi węższa a głębsza, a mnie jest potrzebna szersza a płytsza. Co oczywiście nie znaczy, że panachowe rozmiary typu 34HH byłyby na mnie dobre, bo na pewno miałyby za szerokie fiszbiny. Ale panachowe 34G jest dobre. Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: EFFUNIAK - EWA MICHALAK - 7 08.02.10, 15:54 A mnie zastanawia jak się mają rozmiary nowych effuniaków do tych z letniej kolekcji? Szukałam i nie znalazłam nic na ten temat. Mam cielaczka 75F, nosze go teraz na najciaśniejszej haftce i nie wiem czy z nowości brać ten sam rozmiar czy coś się zmieniło? Myślę nad czerwonym mchem:) Odpowiedz Link
malagracja Re: EFFUNIAK - EWA MICHALAK - 7 08.02.10, 19:09 Dla mnie niczym się nie różnią. Ale nowa konstrukcja leży o NIEBO lepiej :) Odpowiedz Link
pernille1 kiedy cos w białym lub cielistym kolorze?? 08.02.10, 21:20 Witam, Chcialam zapytac kiedy planowane jest wprowadzenie gładkich modeli w bialym lub cielistym kolorze w rozmiarze 75 h lub 75hh?? Z gory dziekuje za odp! Odpowiedz Link
zielona.pat Re: kiedy cos w białym lub cielistym kolorze?? 23.02.10, 18:56 Też bym chciała cos gładkiego (najlepiej formowanego termicznie, bez szwów, albo przynajmniej zeby pod białymi bluzkami jak najmniej sie odznaczało) i niezbyt wysoko zabudowanego. i zeby to nie był przysłowiowy brudny beż, tylko jakis przyjemny odcień, bardzej kremowy. Narazie jedyny cielisty jaki mam to panache porcelain, ale obwód nieco za luzny (mniejszych nie było z moja miseczka) no i stanik wysoko zabudowany jest... chociaz o dziwo do wiekszosci blukzek na ramiaczka da sie nosic, o ile ramiaczka sa raczej krotkie. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Plunge bakłażanowy 80dd 09.02.10, 08:16 Na moje wymiary (luźno pod biustem 83, ciasno 76, w biuście 99, w pozycji pochylonej 104) jest idealny w miskach i obwodzie. Fiszbiny też są w sam raz. Po jednym praniu miski układają się lepiej, są mniej kanciaste. Poza tym biust w nim wydaje się większy :) Szczegóły: U-15,5 UU-31 obwód - 60-82 głębokość miski - 25 cm ramiączka - 1 cm Odpowiedz Link
beauty-gosiek Plunge karminowy czarny 85d 09.02.10, 08:23 Natomiast ten stanik jest na mnie za duży. Obwód dobry. Poza tym robi bardziej zbliża piersi do siebie i nadaje im bardziej okrągły kształt, ale biust mam w nim mniejszy. Chyba jednak wolę zadziorny kształt. Szczegóły: U- 16, UU - 32 obwód - 60-82 Głębokość miski - 26 Ramiączka - szersze niż w bakłażanie obwód na 3 haftki Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Plunge karminowy czarny 85d 09.02.10, 10:12 ups, miało być plisowany czarny Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Plunge karminowy czarny 85d 09.02.10, 11:43 Hmmm, obwód 85 rozciąga się do 82 cm. Jeśli metki nie są źle wszyte to jakiś błąd w szyciu jest według mnie. dorota Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Plunge karminowy czarny 85d 09.02.10, 12:27 to nie błąd w metce, pytałam w sklepie i po prostu karminowy czarny w obwodzie 85 wypada jak bakłażan w obwodzie 80 (dlatego też wzięłam 85d zamiast 80dd). Te 82 to rozciągane normalnie, myślę że na maksa byłoby może jakieś 86, ale nie chciałam zbytnio rozciągać.. W każdym razie w 80-tce byłoby mi za ciasno. Odpowiedz Link
justytutka turkusowy mech - jaki rozmiar? 10.02.10, 08:31 witam, przyznaję, że jeszcze nie do końca orientuję się w rozmiarach effuniakowych a im więcej o nich czytam, tym bardziej mam namieszane w głowie :) moje wymiary to 77/104-110, czy dobrze rozumiem, że powinnam celować w 75GG lub 75H ? Odpowiedz Link
kryklu Re: turkusowy mech - jaki rozmiar? 10.02.10, 10:59 Raczej 75G lub 75GG. Mchy są raczej dużomiskowe. Wątpliwa jest też kwestia obwodu. Jeśli masz sporo sadełka i jesteś ściśliwa - weź 75. Jeśli nie, wygodniej Ci może być w 80. Odpowiedz Link
estreno Re: turkusowy mech - jaki rozmiar? 10.02.10, 11:39 Ja mam Czerwonego Mcha w rozmiarze 75G (moje wymiary w sygnaturce) i w sumie jest dobry na dni okolookresowe, moglby by byc troszke mniejszy, choc nie wiem, czy o cala miske. Z Morskiego mam 80FF i jest idealny. Mchy sa troszke wieksze zdaje sie. :)) Odpowiedz Link
bobeka005 Re: Wymiary potrzebne 10.02.10, 14:05 Jeśli któraś z Was ma Plisowanego Karmina w rozmiarze 70E i 70F czy może podać dokładne wymiary? Chodzi mi tylko o szerokość między fiszbinami i głębokość miski w tych rozmiarach. Niestety chwilowo mam pieniążki tylko na jednego Effuniaka więc nie mogę wziąć dwóch dla porównania, no i nie wiem, który rozmiar wziąć.. Odpowiedz Link
wronki12 czarny plisowany 10.02.10, 15:47 zaopatrzyłam się w ten komplecik biustonosz 85FF i majteczki 42. biustonosz leży idealnie - lepiej niż bakłażan w tym samym rozmiarze. mam wrażenie, że miska jest wyższa niż w bakłażanie i dlatego lepiej leży. majteczki są urocze, a wręcz zabawne - ta spódniczka wygląda odlotowo. ciekawa jestem reakcji męża na mój widok w tym kompleciku ;) - zobaczę w walentynki :) Odpowiedz Link
maggianna Effuniaki 85FF - ruletka rozmiarowa 11.02.10, 12:49 za pierwszym razem zamowilam sasiadujace rozmiary (opisalam to wczesniej) i obwody byly swietne, wybralam najbardziej pasujaca miske. Mech Turkusowy nosi mi sie rewelacyjnie (pierwszy raz w zyciu zapominam ze mam biustonosz na sobie!) wiec zamowilam taki sam Czerwony. Nawet go specjalnie nie mierzylam, dzis rano mialam zalozyc do pracy i... jest za maly :-( miska idealna ale obwod za ciasny, ledwo sie moge dopiac. Chetnie kupowalabym kazdego nowego Effunika bo komfort jest niesamowity no i Mech Turkusowy jest idealny, za to Karmin moglby byc 2 cm luzniejszy ale tez ok, w Jeansowym malo rak nie polamalam i sie nie zapielam, Mech Czerwony zapinam ale jest za ciasny - przedluzka nie jest rozwiazaniem bo z tylu wygodniej ale mostek wpija sie koszmarnie. Jedyne co to ze we wszystkich miski sa dobre rozmiarowo tylko obowd w kazdym inny. Z Jeansowego chyba musialby byc 95E, Mech bylby dobry 90F ale ich juz nie produkuja, Plisowany Czarny podobno jest bardzo scisly wiec powinnam brac 100DD?!? Marzy mi sie bialy plisowany ale boje sie zamawiania i ponownego odsylania (nie mowiac o braku rozmiaru) - biustnosze sa genialne ale chyba nawroce sie na Panache i Freye bo tam KAZDE 80G jest dobre, czasem tylko fason nie pasuje. Jestem zalamana :-( Odpowiedz Link
set_ka1 Wychodzace fiszbiny:(( 11.02.10, 12:27 Dziewczyny macie jakis sprawdzony sposob na wychodzace fiszbiny. Jestem wielka fanka stanikow Effuniak i kibicuje Ewie z calego serca, jedyne co mnie naprawde wkurza to wychodzace fiszbiny:( Niestety jest to bardzo uciazliwe. Macie na to jakis sprawdzony sposob?? Moze obszyc delikatnie materialem?? Juz dwa staniki mam tak zalatwione:( Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Wychodzace fiszbiny:(( 11.02.10, 13:07 Ewa pisała gdzieś, żeby reklamować u Niej, ale pewnie sama się wypowie. A może jest jakaś przyczyna wychodzenia tych fiszbin, nie spowodowana żadną wadą? Mi w żadnym z moich pięciu Effuniaków nigdy fiszbina nie wyszła, pomimo tego, że się z nimi nie obchodzę wcale delikatnie i piorę w pralce. Fiszbiny wychodziły mi natomiast w innych stanikach w złym rozmiarze. Odpowiedz Link
anka-ania Re: Wychodzace fiszbiny:(( 11.02.10, 14:03 forum.gazeta.pl/forum/w,32203,107033738,107049861,Magdalaena.html Odpowiedz Link
estreno Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 13:23 Dziewczyny, ktore mialy lub beda miec okazje byc dzisiaj w Dopasowanej, podzielcie sie wiadomosciami i wrazeniami ze spotkania. Przebieram nogami na wiesci o miekkich Effuniakach. Normalnie mnie skreca z ciekawosci :))) Odpowiedz Link
nivaliss Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 14:47 Było tylko kilka halfcupów, z tego co zrozumiałam będą one dostępne gdzieś na początku marca: - czarno-srebrny - czarna koronka na miskach (baardzo ładna), obwód jak w srebrnym plungu - panterka - miski z czarnej koronki wykończone szarą koronką (bardzo fajne), obwód szaro-czarna panterka - czarno-...chabrowy? - czarna koronka na miskach, obwód chabrowo w czarne paski (intensywny kolor, taki trochę plastikowy materiał) - czarny z beżowo-złotymi (nie przyjrzałam się dokładniej) kwiatkami na miskach - białe (mocno przejrzyste) miski wykończone niebieskawymi kwiatkami (bardzo ładny haft), do tego czarno-niebieski obwód z koronki w kwiaty - oprócz tego Ewa zaprezentowała na sobie biało-różowego halfa, też bardzo ładna koronka Były też 3 sztywniaki - jeden cieslisty, dość zwykły, drugi jasno różowy, oba racze bawełniane. Ogólnie w każdym staniku podobała mi się tylko część - w panterce miska FANTASTYCZNA, ale obwód jak dla mnie nie do przyjęcia, bo panterki nie znoszę, w srebrnym to samo... Chlip, a chciałam mieć miękki stanik... No ale myślę, że generalnie pewnie się będą podobać, jeśli komuś odpowiada materiał ze srebrnego, a wiele takich osób było, to ten half będzie dla nich marzeniem Odpowiedz Link
estreno Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 17:34 Dzieki za info :) No to teraz jestem jeszcze bardziej ciekawa, bo oprocz tego z obwodem w paski wszystkie maja szanse mi sie podobac :) Fajnie, ze beda tez jasne. Odpowiedz Link
catsumi Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 17:40 Och, super :) Nie mogę się doczekać tej panterki :)) i nie tylko :) Tylko szkoda, że piankowe znowu bawełniane :( Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 17:54 Piankowe nie są bawełniane. Materiał na wierzchu miseczki w beżowym to na bank nie bawełna- z leciutkim połyskiem, bez koronki zakrywającej szew. Z kolei na tym pudrowo-różowym to raczej takie groszki,jak na gatkach i obwodzie białego(jeśli dobrze pamiętam). Odpowiedz Link
catsumi Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 17:59 O to super! Taki pudrowo-różowy w groszki to moje marzenie!!! Och jakbym taki chciała... Odpowiedz Link
nivaliss Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 18:00 no dlatego napisałam "raczej bawełna", sama nie wiem co to, może to coś jak materiał bakłażana czy morskiego? w każdym razie nic satynopodobnego Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Beniutka_bo [OT] 15.02.10, 00:14 A przypomnisz mi jeszcze raz, gdzie kupiłaś tą piękną torebkę? :) Odpowiedz Link
nivaliss Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 17:53 a, te paski na obwodzie, to takie nieregularne, hmm, no jak u zebry mniej więcej (znów, nie spodobał mi się materiał, więc się tak bardzo nie przyglądałam) Odpowiedz Link
catsumi Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 18:01 Halfcup w panterkę i piankowy pudrowo różowy w groszki to moje marzenie!!!! Strasznie chciałabym już takie mieć! Odpowiedz Link
estreno Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 18:07 Mnie tez zainteresowal ten pudrowy, bo przyda sie jasny, a bialej bielizny nie lubie i nie nastawiam sie na bialego plisowanego. Odpowiedz Link
kryklu Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 18:04 Fajnie byłoby, gdyby ich zdjęcia pojawiły się w Szufladzie! Nawet niekoniecznie na modelkach. Żeby sobie można było zaplanować zakupy... Odpowiedz Link
estreno Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 18:19 Byloby swietnie. Postanowilam glownie kupowac Effuniaki i latwiej byloby mi oszczedzac na konkretny stanik :)) Teraz mam dwa modele i lamie sie nad nastepnym, ale chetniej bym sie zdecydowala, wiedzac, co mnie czeka dalej. A przeciez jeszcze stroje kapielowe, mysle o zapowiadanych tankini :)) Odpowiedz Link
kryklu Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 18:32 W Szufladzie Ula napisała, że zdjęcia będą najwcześniej za tydzień. Odpowiedz Link
catsumi Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 18:37 Ja też bardzo chętnie pooglądałabym je w Szufladzie :) Odpowiedz Link
agn44 Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 13.02.10, 22:50 a może któraś z Was zrobiła jakieś zdjęcia i mogłaby już wcześniej wrzuć je do internetu? Odpowiedz Link
monika_dopasowana Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 14.02.10, 00:00 Bardzo dziękujemy wszystkim za przybycie :) Od teraz Effuniaki już na stałe zawitały do Dopasowanej, zdjęcia w przyszłym tygodniu my postaramy się pokazać na naszej stronie. Pozdrawiamy Dopasowana.pl Odpowiedz Link
alexis-z Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 14.02.10, 09:22 Dzisiaj jak przeczytałam opisy staników Effuniak to tym razem na pewno coś kupię. Z opisu podoba mi się panterka, czarno-srebrny i biały. Na pewno chociaż jeden będzie mój. Priorytetem będzie panterka. Odpowiedz Link
agn44 Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 14.02.10, 09:41 alexis-z napisała: > Dzisiaj jak przeczytałam opisy staników Effuniak to tym razem na pewno coś > kupię. Z opisu podoba mi się panterka, czarno-srebrny i biały. Na pewno chociaż > jeden będzie mój. Priorytetem będzie panterka. a ja jak przeczytałam opis, to z żalem serca pomyślałam, że nic mi się pewnie nie spodoba. ale mam nadzieję, że jak zobaczę zdjęcia to zmienię zdanie :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 14.02.10, 10:02 Ja też się obawiam, że pomysły Ewy mogą być zbyt szalone :D ale poczekam na zdjęcia ;) Odpowiedz Link
effuniak Och serdecznie dziękuję za troskę ;) 14.02.10, 12:27 ...i oceny zanim cokolwiek widziałyście.... ps. Zaden z prezentowanych staników nie był bawełniany jak i w produkcji nie używam plastikowych regulatorów i kółek - co często pojawia się jako określenie tego elementu podczas omawiania ramiączek ;DD Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Och serdecznie dziękuję za troskę ;) 14.02.10, 12:41 Nie nasza wina, że nie chcesz nam ich pokazać i musimy po opisach oceniać :D Odpowiedz Link
nomina Marketingowo-walentynkowo, proszę :) 14.02.10, 13:51 Ewa, zlituj się. Są walentynki, wrzuć zdjęcia samych staników, cobyśmy mogły pomruczeć naszym TŻ-om "Miiisiu, zobacz, jaki seksowny stanik, kupisz taki swojej żabce, prawda [tu zalotny trzepot rzęs]?" :D. Walentynki to idealna okazja do takiego... hm... marketingu, no :)! Odpowiedz Link
agn44 Re: Marketingowo-walentynkowo, proszę :) 14.02.10, 14:23 zgadam się w 100% :) a te co nie mają TŻ (tak jak ja) przynajmniej nacieszą czymś oczy, tak na pocieszenie :) Odpowiedz Link
nomina Re: Marketingowo-walentynkowo, proszę :) 14.02.10, 18:20 Och, TŻ to tylko pretekst ;). Odpowiedz Link
nocarka Dzinsowy komplet 70DD 15.02.10, 10:12 Kupiłam, dostałam, założyłam. Jak dla mnie bomba. Przy 73/94 miseczki mogłyby być o 1/4 rozmiaru większe, ale to już moje widzimisię. Bardzo ładne wykończenia, faktycznie ściśliwy. Jedyne zastrzeżenia to tylko takie co do długości dostawy - przelew z mbanku księgowany był dwa dni, potem kompletowanie, wysyłanie... razem 6 dni, bo napatoczył się w międzyczasie weekend. Następnym razem spróbuję czerwonego mcha i zamówię 70E, zobaczymy jak ten rozmiar wypada, próbowałam dopytać poprzez formularz dostępny pod produktami, ale odesłano mnie do kalkulatora, który, jak wcześniej mówiłam, trochę mija się z tabelką na stronie. No ale nic, i stanik i gatki są świetne, trafiłam idealnie, czekam na nowe wzory i mam jeszcze jedno pytanie: czy jest szansa na balkonetki, bo mój biust jest wybitnie nieplungowy, a balkonetkowy właśnie. Odpowiedz Link
kryklu Re: Dzinsowy komplet 70DD 15.02.10, 11:12 Jeśli dzinsowy 70DD mógłby być większy o 1/4 rozmiaru misek, to czerwony mech 70DD będzie idealny bo ma większe miski. Nie kupuj 70E bo pewnie będzie za duży. Mchowe szorty też są luźniejsze niż dżinsowe, weź to pod uwagę. Odpowiedz Link
nocarka Poprawka: 75DD 15.02.10, 12:29 Poprawka: rozmiar stanika to 75DD, jeśli i szorty mcha są ciut lużneijsze to lepiej, w tych przy 38 (96 cm w biodrach) lekko robią mi się boczki, ale nie wrzynają się, tylko delikatnie zaciskają się na ciele. Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: Och serdecznie dziękuję za troskę ;) 14.02.10, 16:38 wiesz, jak się nie lubi panterki i to i stanik-cudo-świata by odpadał po samym opisie :PP jak ma się sprecyzowane gusta, to często z góry można założyć, co odpada ;) Odpowiedz Link
imp18 Re: Och serdecznie dziękuję za troskę ;) 14.02.10, 18:14 heh po opisie też wydaje mi się, że nie dla mnie, ale licze na to, że jednak może coś podpasuje, bo chciałabym mieć w końcu coś miękkiego :) Ale poczekamy na fotki to zobaczymy :D A fotki = niebawem wejście do sprzedaży tak? :) Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: Och serdecznie dziękuję za troskę ;) 15.02.10, 00:26 oby ;) i wydaje mi się, że dziewczyny oceniają design w ciemno pod kątem tego czy trafia w ich gusta, a nie tego czy jest obiektywnie ładne ;) Odpowiedz Link
effuniak nie ma czegoś takiego jak - obiektywnie ładne 15.02.10, 07:04 Bo nie to ładne co ładne tylko to co się komu podoba, prawda ? ;DDDD Odpowiedz Link
effuniak czarno/chabrowy nie jest w paski ! 15.02.10, 07:05 za to morelowy kreopek i owszem Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: nie ma czegoś takiego jak - obiektywnie ładne 15.02.10, 15:31 nooo dla mnie jest ;) np srebrny plunge jest obiektywnie ładny, ale nie w moim guście :PPP mnie się wiele rzeczy podoba, mogę powiedzieć, że są ładne, ale nie wybiorę ich, bo np. są różowe. Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: Spotkanie z Ewą Michalak w Dopasowanej 14.02.10, 16:33 łeee >< czarno-srebrny - obwód nie pasi, panterka - panterka więc odpada ;), czarno-chabrowy - sexy i... paski? :/, dwie ostatnie propozycje z opisu wydają się być ok. ciekawe czy będzie coś w moim guście i seksowne :P Odpowiedz Link
anuula12 ZDJĘCIE PROTOTYPU - ZDJĘCIE PANTERKI?! 15.02.10, 19:10 Czy to przypadkiem nie jest panterka, tylko w innej wersji kolorystycznej? link tutaj: picasaweb.google.gr/szalkiewicz.anna/Effuniak?authkey=aYoGQjFw0W0#5244834580903905346 Odpowiedz Link
polta Re: ZDJĘCIE PROTOTYPU - ZDJĘCIE PANTERKI?! 15.02.10, 21:10 Nie, tamta panterka jest szara. Bardziej w tym odcieniu: i2.pinger.pl/pgr169/e463eec5000df1964a780dee Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Biały plisowany 15.02.10, 13:02 Maaaaaam! Pierwszy biały stanik od dwóch lat! Rozmiar 75E dobierany osobiście przez Ewę (turkusowy Mech 75DD też Ewa mi dobrała). Jest minimalnie ściślejszy niż Mech, ale wciąż doskonale wygodny. Urody przecudnej - chyba znów poczułam nabożny zachwyt i nie odważę się go wrzucić do pralki. Effuniaki autentycznie poprawiają kondycję uświadomionego biustu - zmiany są w kształcie piersi, ich rozstawieniu, jędrności. To nowa kategoria migracji! Morelowy halfcup wywołuje u mnie ślinotok :) Wszystkim marudzącym na wzory i kolory chciałam przypomnieć, że nie tak dawno Effuniaki były mityczne - większość słyszała, część widziała, a nieliczne nosiły! Teraz nie tylko można je kupić, ale jeszcze do woli przymierzać i przebierać w ofercie "Dopasowanej", czyli stacjonarnie. Ewa zawojuje świat, a "Dopasowana" wykosi konkurencję, to mówię ja Jarząbek, trener II klasy :) Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: Biały plisowany 15.02.10, 15:34 hihi a już się cieszyłam, że w Dopasowanej oszczędzi się na kosztach wysyłki i przede wszystkim można mieć przesyłkę pocztą, a tu ceny wyższe o 20zł ;))) no to klapa z tą pocztą ;P Odpowiedz Link
effuniak Balkonetki .... 15.02.10, 15:41 Jak go zwał tak go zwał... miękkie z miską na śtery co by się nie przelewało górą bydzie ! ...ino tylko halfy skończę :) znaczy się dalszym zarazkiem :)choć z pewnościa przed końcem wiosny ... i to w tym roku ;DD Odpowiedz Link
effuniak Jolka - jesteś podła ! 15.02.10, 15:43 Zeżarłam cała czekoladę sama a potem jęczałam, że mi znów w boczki poszło!!!! No naprawdę!!! Podłość ludzka to nie ma granic! :************ Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: Jolka - jesteś podła ! 15.02.10, 23:23 w jakie boczki! W cycki miało iść! Ty se je zmierz teraz,jak nic są większe :)) Odpowiedz Link
catsumi Balkonetki .... Hurrraaa!!! 15.02.10, 15:46 Hurrrraaa!!! To wspaniała wiadomość! Już nie mogę się doczekać! Mam zamiar nosić tylko effuniaki! :D Odpowiedz Link
estreno Re: Balkonetki .... Hurrraaa!!! 15.02.10, 15:50 Ja tez, ja tez :))) a do tego Biubiu :))) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Balkonetki .... Hurrraaa!!! 15.02.10, 20:52 I ja się dołączam do hurrra :D Mam nadzieję, że te cuś a'la balkonetki to na b.duże biusty również :) Trzymam kciuki! Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Właśnie na takie Sylwik :) 15.02.10, 21:04 Aaaa...no to są powody do mruuuczenia ;)) Powodzenia :D Odpowiedz Link
kate2501 Re: Balkonetki .... Hurrraaa!!! 15.02.10, 22:59 To ja też skikam z radości :D Odpowiedz Link
margo13ak Effuniaku, kocham Cię!... ;-))) 16.02.10, 22:54 Im więcej fasonów Effuniaków, tym lepiej, kurczę, Ewa, uzależniłaś mnie od swoich konstrukcji, od pół roku żaden brytyjczyk nie chce na moim biuście wyglądać porządnie (tak, jakbym chciała), a jak się upieram, to wychodzi, że micha większa mi potrzebna, bo się kształt z nimi nie zgadza :-O i wtedy duuusza, bo fiszbiny za szerokie... Effuniaki na większych wąskofiszbinowych biustach=ciężkie uzależnienie fizyczne i nałóg, ot, co! ;-))) Odpowiedz Link
st-efa Re: Effuniaku, kocham Cię!... ;-))) 17.02.10, 13:45 margo13ak napisała: > Effuniaki na większych wąskofiszbinowych biustach=ciężkie > uzależnienie fizyczne i nałóg, ot, co! ;-))) Popieram w 100%! Mój duży wąskofiszbinowy cycek nie chce już nosić nić innego :) Odnośnie nałogu - kurde codziennie zaglądam na stronę sklepu i nic dla mnie nie ma, bo to co chciałam to już kupiłam i tylko cudem hamuję się przed kupieniem jakiegokolwiek w moim rozmiarze. Ostatnio w akcie desperacji kolejne gatki sobie dokupiłam. by zaspokoić głód effuniakowy :)))) Odpowiedz Link
veronia Re: Effuniaku, kocham Cię!... ;-))) 17.02.10, 22:03 Ja chyba również dołączam do miłośników effuniaków. Czerwona kratka i czarny plisowaniec to moje najwygodniejsze staniki, wogóle nieporównywalne z brytyjczykami które posiadam. Aż zaczynam się zastanawiać nad sprzedażą kilku brytyjczyków i dokupieniem effuniaków. Jedyne co mnie martwi to jakość, jednak czerwona kratka pomimo prania ręcznego (naprawdę mega o niego dbam), używany 1, max 2 razy w tygodniu od 3 miesięcy - niestety jest już widocznie zmechacony, lekko zaciągnął się też materiał, stringi już pojechały do naprawy gdyż popruła się kokardka :( Zobaczymy jak teraz będzie z plisowańcem, materiał inny - może nie będzie się mechacił. Odpowiedz Link
bebe.lapin Balkonetki? 15.02.10, 13:09 Z taka pewna niesmialoscia chcialam zapytac, czy sa moze w planach produkcujnych na najblizszy okres miekkie balkonetki? Od czasu wstapienia do sekty polubilam miekkie staniki i bylabym szczesliwa, gdyby prekursor, ktorego mozna bylo zobaczyc w galerii Balkonetki doczekal sie swoich nastepcow. :) P.S. Mama doniosla, ze mech na wymiane jest juz w wersji 4-czesciowej (niniejszym oficjalnie czuje sie przyjeta do kategorii "naprawde duzobiusciastych";) ), juz nie moge sie doczekac, kiedy trafi do mnie i bede mogla sie przekonac, jak lezy. :) Odpowiedz Link
miasto.mania wybór rozmiaru 15.02.10, 16:27 cześć dziewczyny, ostatnio dołączyłam do Waszego grona z dopasowanym stanikiem. w końcu :) póki co zaopatrzyłam się w Masquerade Antoinette 70E. mam ochotę na plunge effuniaka i stąd moje pytanie - jaki rozmiar?? mierzyłam się, skorzystałam z kalkulatora na stronie - wychodzi mi 75B. ale nie chcę uwierzyć, że to mógłby być dobry rozmiar. pod biustem mam 73cm to pozostać przy ciaśniejszym 70 (brytyjski nosi się bardzo dobrze, nie wiem jak effuniak) czy brać 75? i jaka miseczka?? może 70D? piszę, bo może któraś z Was ma masquerade i effuniaka i może podzielić się wrażeniami z doboru rozmiaru! z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link
akj77 Re: wybór rozmiaru 15.02.10, 17:48 miasto.mania napisała: > cześć dziewczyny, ostatnio dołączyłam do Waszego grona z dopasowanym stanikiem. > w końcu :) póki co zaopatrzyłam się w Masquerade Antoinette 70E. mam ochotę na > plunge effuniaka i stąd moje pytanie - jaki rozmiar?? > mierzyłam się, skorzystałam z kalkulatora na stronie - wychodzi mi 75B. ale nie > chcę uwierzyć, że to mógłby być dobry rozmiar. > pod biustem mam 73cm to pozostać przy ciaśniejszym 70 (brytyjski nosi się bardz > o dobrze, nie wiem jak effuniak) czy brać 75? Po zmierzeniu paru modeli i przeczytaniu wielu opinii mogę coś doradzić w kwestii obwodu. Ja mam 77-78 mierzone bardzo ciasno pod biustem, i modele Bakłażan, Chili i Czerwony Mech pasują mi w obwodach 75, natomiast Jeansowy powinien być zdecydowanie 80. Czytałam też, że czarny plisowany jest pieruńsko ścisły (ale tego nie mierzyłam). Z rozmiarówki Antoinette w zasadzie wypadam, ale mierzone 34 były na mnie dobre w obwodzie. Znaczy, zależnie od modelu effuniaka, będzie ci pasowało 70 lub 75. Miskę dobierz wg kalkulatora (nie napisałaś zresztą, ile masz w biuście). Jak chcesz ciaśniejszy obwód, to wpisz w ten kalkulator, że masz 72 cm pod biustem, jak luźniejszy, to 73. Generalnie jednak effuniaki są ścisłe i nie należy się bać brania takiego obwodu, jaki się ma pod biustem. Odpowiedz Link
miasto.mania Re: wybór rozmiaru 15.02.10, 21:03 w biuście mam 88cm i z kalkulatora wychodzi mi miseczka B, ale nawet jak nosiłam niedobrane staniki to było to D, stąd moje zastanowienie nad tym rozmiarem. Masquerade mam 32E. czyli chyba zdecyduję się na 70C... dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: wybór rozmiaru 15.02.10, 23:29 a ja myślę, że 70C to Mchy, plisowane lepsze chyba bedą 70D - są mniejsze w miskach Odpowiedz Link
miasto.mania Re: wybór rozmiaru 16.02.10, 15:23 chciałabym zamówić plunge bakłażanowy, czyli może 70D? najwyżej wymienię, ale wolałabym się bez tego obyć :) Odpowiedz Link
akj77 Re: wybór rozmiaru 16.02.10, 17:30 Z kalkulatora przy 88 cm w biuscie wychodzi Ci raczej 70C, ale moze masz pelne piersi i jestes nadtabelkowa? Jesli jestes z Warszawy, to masz mozliwosc przymierzyc effuniaki w Dopasowanej. Odpowiedz Link
mu.shellka Re: wybór rozmiaru 18.02.10, 22:52 Uwierz, że to może być 75B - rozmiarówka Effuniaka jest zupełnie inna, niż brytyjska. Nie zaniżamy u niej obwodów. W związku z tym jak najbardziej możesz mieć taką "małą" miskę :) Odpowiedz Link
walaba effuniak - kolor bakłażan? 16.02.10, 18:35 Witam, jestem niedawnouświadomioną biuściastą ;-) to mój pierwszy post na tym forum - więc przede wszystkim - ładnie dygam przed Wcześniej_Uświadomionymi i pozdrawiam serdecznie :-))) Mam bardzo konkretne pytanie do posiadaczek effuniaka bakłażanowego - na które nie odnalazłam odpowiedzi we wcześniejszych postach (może mi umknęło?) - Zastanawiam się nad zamówieniem takiego effuniaka - ale jaki to jest naprawdę (w rzeczywistości) kolor? Czy prawdziwy bakłażan (jak pokazany na stronie p. Ewy Michalak na modelce zdjęcie stanik+figi) - czy bardziej fiolet (jak na modelce 80KK)? Bakłażan mi się podoba, a fioletu nie lubię... stąd moje pytanie. Dziękuję za pomoc :-) Odpowiedz Link
nomina OT o kolorach 16.02.10, 20:56 walaba napisała: Czy prawdziwy bakłażan (jak pokazany na stronie p. Ewy > Michalak na modelce zdjęcie stanik+figi) - czy bardziej fiolet (jak na modelce > 80KK)? Bakłażan mi się podoba, a fioletu nie lubię... A propos rozróżniania kolorów przez kobiety i mężczyzn. Przypomniało mi się, jak lata temu zafarbowałam sobie włosy na piękny miedziany kasztan, a mój przyjaciel to skwitował - o, jesteś ruda? :D. Odpowiedz Link
nivaliss Re: effuniak - kolor bakłażan? 16.02.10, 21:25 Kolor jest zdecydowanie bliższy temu na modelce prezentującej stanik+figi :) Odpowiedz Link
walaba Re: effuniak - kolor bakłażan? 16.02.10, 23:15 bardzo dziękuję :-))) - zamówiłam więc bakłażan :-) Odpowiedz Link
grecz plisowane-odznaczanie sie pod bluzką 17.02.10, 09:53 Na str www sklepu Ewa napisała, że plisy nie odznaczają się pod bluzkami. A jak to jest z tymi falbaneczkami na ramiączkach i przy dekoldzie? Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: plisowane-odznaczanie sie pod bluzką 17.02.10, 10:16 Właśnie siedzę sobie w moim ulubionym czarnym plisowanym staniku w rozmiarze 80H i bluzeczce Biubiu do dżinów, jak wiadomo dopasowaną na biuście. Plisy na całości miseczek są zupełnie niewidoczne, ale jako że materiał odstaje na tych pliskach, powiększa opytcznie biust o jakiś milimetr:) Falbanka na ramiączkach jest zupełnie niewidoczna, a na biuście odstaje delikatnie w najbardziej wypukłym miejscu - dosłownie dwa ząbki odznaczające się na każdej piersi. Tak to wygląda na moim biuście, ale widziałam na balkonetce, że dziewczynom z mniejszym biustem falbanka odznaczała się dużo bardziej, może to kwestia tego, jak bardzo przylega bluzka w tym miejscu. Generalnie staniczek polecam, jest to mój ulubiony stanik, pomimo opinii, że jest bardzo ścisły, ja go noszę z takim samym obwodem jak bakłażana, moim zdaniem tylko dolna gumka jest ściślejsza. I taka moja uwaga, jeśli ta dolna gumka obwodu byłaby szersza, nie sprawiałaby wrażenia takiej ciasnoty:) Odpowiedz Link
st-efa Re: plisowane-odznaczanie sie pod bluzką 17.02.10, 13:48 kasiadj07 napisała: > Generalnie staniczek polecam, jest to mój ulubiony stanik, pomimo > opinii, że jest bardzo ścisły, ja go noszę z takim samym obwodem jak > bakłażana, moim zdaniem tylko dolna gumka jest ściślejsza. I taka > moja uwaga, jeśli ta dolna gumka obwodu byłaby szersza, nie > sprawiałaby wrażenia takiej ciasnoty:) Jestem również za szerszą dolną gumką w plisiakach. Mam karminowego i ta dolna gumka obwodu na początku dała mi nieźle popalić. Odpowiedz Link
grecz Re: plisowane-odznaczanie sie pod bluzką 10.03.10, 15:01 Mierzyłam czarnego plisowańca pod bawełnianą koszulką i u mnie bardzo się odznaczały plisy. Falbanki zdecydowanie mniej były widoczne... Odpowiedz Link
bruxelka11 turkusowy mech 70F 17.02.10, 22:01 Chciałam powiedzieć, że kupiłam ten staniki i jestem ogromnie zadowolona! Biust mam trudny, do tej pory kupowałam wyłącznie miękkie Freje, bo w stanikach innych firm (zwłaszcza w stanikach usztywnianych, nawet w usztywnianych Freyach) wpadam w dziurę rozmiarową i np. 65FF kazywało się za małe a 65G za duże. Podczas mierzenia zielony mech wydawał się za ciasny w obwodzie i bardzo się bałam, że boki będą mi odcinać ręce, bo sięgały bardzo wysoko. Po kilku dniach noszenia stanika stwierdzam, że obwód bardzo szybko dopasował się i do ciała i jest milusi, miseczki opadły ociupinkę pod ciężarem biustu i boczki absolutnie się nie wbijają w ciało. Stanik trzyma biust na przepisowej wysokości :) Jedyny sztywniak, który pasuje mimo, że mam dużą asymetrię. No i robi...wymarzoną kreskę! (a nie dolinkę). Wiem, że na Forum kreski są passe i wulgarne i bla bla bla, ale mi jest potrzebna właśnie kreska! AAaa...i jeszcze jedno...rozmiar z kalkulatora okazał się trafiony (70/99 = 70F). Bardzo dziękuję Effuniakowi i najcierpliwszej na świecie Uli! :) Odpowiedz Link
indigo-rose cielaczka poproszę :) 18.02.10, 16:32 Czy skoro białaski się pojawiły, to można się spodziewać w niedługim czasie cielaczka? Bo mi cielaczek potrzebny :) Odpowiedz Link
polta Re: cielaczka poproszę :) 18.02.10, 16:41 W zapowiedziach podczas spotkania w dopasowanej był cielak (taki bardzo prosty) i jeden róż (hm, pudrowy) z super zrobionym mostkiem. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: cielaczka poproszę :) 18.02.10, 16:54 Super :D jeśli jest z fasonu niepozorny, to nawet lepiej, bo cielak jest po to cielakiem, żeby się nie rzucał w oczy. W oczy może rzucać się mój dekolt w tym cielaku :D Odpowiedz Link
wronki12 Re: cielaczka poproszę :) 18.02.10, 18:58 a jam ciekawa tego pudrowego różu. i mam pytanie o half-cupy na większe biusta np. 85FF czy coś wiadomo? Odpowiedz Link
indigo-rose Re: cielaczka poproszę :) 20.02.10, 22:47 Jeśli ten pudrowy róż z super mostkiem to jest to, co na blogu dopasowanej, to chyba go wolę :D bo przy mojej karnacji zwykły cielak może wyjść na znajomy "brudny beż", a różowy właśnie wyjdzie na cielaka :D ooooo, nie mogę się doczekać! Odpowiedz Link
maja285 rozmiar-prosze o pomoc 18.02.10, 20:41 chcę kupić plisowany czarny stanik, z kalkulatora wychodzi mi 75H, lodowy mam a 75J i lekko bułkuje na większej piersi. Mam 77cm pod i 113 w pochyleniu. Czy zaufać kalkulatorowi? Odpowiedz Link
estreno Re: rozmiar-prosze o pomoc 18.02.10, 20:51 Ja mam zblizone wymiary, wprawdzie nie mam jeszcze zadnego Plisowanego, ale nosze Czerwonego Mcha 75G. Gdzies czytalam, ze miski wielkosciowo sa podobne, ale obwod scislejszy, wiec z Plisowanego Karmina chyba bede celowac w 80FF. Odpowiedz Link
anuula12 zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orzeszki 19.02.10, 19:52 Ewo, jestem ZACHWYCONA! To najpiękniejsze staniki, jakie kiedykolwiek na oczy widziałam, szczególnie szara panterka mnie omamiła i usidliła ;) Wszelkie maskaradki, fauve'y, arabelki i inne cudeńka się chowają, no słów nie mam :) Trafiłaś dokładnie w mój ulubiony styl, aaa muszę mieć je wszystkie ;) Odpowiedz Link
estreno Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 19.02.10, 19:59 Ojej, gdzie sa te zdjecia? Bo nie moge ich znalezc :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: www.dopasowana.blox.pl 20.02.10, 10:37 Mnie wyswietla sie komunikat, ze dostep do bloga jest zastrzezny. :/ Odpowiedz Link
psuj-ka Re: www.dopasowana.blox.pl 20.02.10, 10:51 Jak napisała p. Monika tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,89099833,107579594,Re_Problem_z_blogiem.html?wv.x=2 to jeszcze nie jest oficjalny blog ;) a jak chcecie obejrzeć zdjęcia, to wpiszcie w googlach dopasowana.blox.pl i zamiast klikać na linka, kliknijcie na "kopia", wtedy otworzy się Wam kopia bloga i zobaczycie fotki. Ciekawe, czy wszystkie halfy będą miały pionowy szew tak daleko od mostka? :( niestety zwykle takie staniki leżały na mnie fatalnie :( panterka nie jest najgorsza, ale to jeszcze nie jest to, co tygryski lubią najbardziej :D Odpowiedz Link
czikiratka Re: www.dopasowana.blox.pl 22.02.10, 17:28 Kurczę, klikam "kopia", ale dalej wyskakuje komunikat i zastrzeżeniu i zalogowaniu na maila gazetowego - czynię to i nic - "nie masz uprawnień"... :( no to sobie nie popatrzę... :( Odpowiedz Link
effuniak WYPRZEDAŻ :) 23.02.10, 06:25 Od dziś rozpoczynamy zimową wyprzedaż modeli : Morski - staniki 75zł ; figi- 28zł Mech czerwony - staniki 90zł ; szorty 28zł ; stringi 25zł Mech turkus - jw Ceny nie obejmują kosztów wysyłki Na towary z wyprzedaży nie obowiązuje pierwsza wymiana gratis Wyprzedaż nie obejmuje rozmiarów doszywanych na indywidualne zamówienia Zapraszam Ewa Michalak Odpowiedz Link
szolem-a Re: www.dopasowana.blox.pl 28.02.10, 19:19 na początku wchodziłam poprzez "kopię" bez problemu, ale teraz dzieje się to samo.. :( Odpowiedz Link
monika_dopasowana Re: www.dopasowana.blox.pl 28.02.10, 20:06 Adres do blogu nigdy nie został podany oficjalnie przez nas. Zdjęcia, które zostały znalezione były zdjęciami roboczymi. Za jakiś czas pojawią się nowe modele usztywnianych i miękkich jak tylko będą znane konkretne informacje zamieścimy zdjęcia. To co pojawiło się na spotkaniu z Ewą nie pojawi się w całości w sklepie więc na razie niczego nie obiecujemy. Czyli zdjęcia zapowiedzi pojawią się jak będzie pewne ich pojawienie się w sklepie. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link
czerwona_pomadka :D 19.02.10, 20:14 ten z granatem podbił moje serce ! i tegoroczny cielak mi się podoba Odpowiedz Link
metia Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 19.02.10, 20:42 Zamiast odpoczywać przed nowym semestrem na uczelni właśnie wzięłam dwa ekstra zlecenia, żeby mieć z czego sfinansować komplet halfcupa z obwodem w szarą panterkę ;) Chyba jestem poważnie uzależniona... Odpowiedz Link
nomina Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 19.02.10, 20:56 Och, panterka moja :). Czekam jeszcze na inne zapowiedzi, no i na modele w sklepie. Odpowiedz Link
fanka_tomcia buuu :((( nic mi nie podeszło :((( 19.02.10, 21:24 pierwszy mógłby być, gdyby nie ta nieszczęsna panterka :/ drugi ma dla mnie zbyt wielkie te duże kwiaty :/ (nie wygląda dla mnie sexy :<), trzeci ma za ostry granat... ten ostatni (pudrowy róż?) ładny, mam nadzieję, że kolorystycznie zbyt wiele w realu nie odbiega od zdjęcia, za to cielak to wredny nudziarz :PP i teraz co robić... cielistego plunga miałam zamiar kupić późną wiosną (bo i tak dopiero wiosną będzie mi potrzebny, przecież rozmiar może mi się zmienić i w ogóle), teraz chciałam seksowne przezroczystości... damn it >< Odpowiedz Link
ciri1971 Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 19.02.10, 21:30 Absolutnie piękne! Ewo, jesteś prawdziwą artystką. Odpowiedz Link
agn44 Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 19.02.10, 23:49 sama nie wiem. odrobinę się rozczarowałam :( pierwszy podobałby mi się gdyby był cały czarny, drugi mógłby mieć bardziej subtelny ten haft, trzeci (to balkonetka?) - cały czarny. Odpowiedz Link
imp18 Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 20.02.10, 11:24 Ja tez troszkę :) Pierwszy nawet ładny, ale ramiączka z jasną wstawką mi psują wszystko, drugi jest ok, ale bez rewelacji - jeżeli bym miała kupować to ten, trzeci - ta wstawka kolorowa to nie wiem po co dziwnie to wygląda ... Ale w sumie nie jest ważne jakie fasony są teraz :) Ważne, że w końcu będzie można je kupić - a ja sobie poczekam na coś co mi podpasuje :P Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 20.02.10, 16:31 tiak, ja czekam już od listopada, tak liczyłam na coś co mi podejdzie :( w sumie dobrze byłoby zobaczyć te modele na modelce, tzn jak wzory wyglądają na piersiach - na ile miseczki są prześwitujące ;) ale jak pisałam - w każdym wzorze jest coś, co go dla mnie dyskwalifikuje :( mam nadzieję, że ciemne/czarne "sexy" halfy to nie tylko na zimę, a wiosną i latem same pastele :((( Odpowiedz Link
kryklu Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 20.02.10, 14:52 Podobają mi się wszystkie trzy halfy. Jeśli będą ze mną kompatybilne i dostępne w moim rozmiarze, kupię je bez wahania. Strach pomyśleć, jakie cudne będą do nich majtałasy :) Boże, jak ja się stęskniłam za miękkimi stanikami! Z tej tęsknoty kupiłam ostatnio w geście rozpaczy Eleanor Freyi, z absolutną pewnością, że będzie za szeroka... Hmmm, różowy plunge kusi mnie też jednak. Odpowiedz Link
festung.breslau Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 20.02.10, 15:26 Mnie halfcup'y nie podobają się - te panterkowe/chabrowe boki nie pasują według mnie do całości, no i znowu ta wszechobecna czerń:) - to jest na dłuższą metę trochę męczące, nawet w kolekcji zimowej (prawie nie ma w niej stanika wolnego od dużej ilości czerni). Jasne plunge natomiast są bardzo ładne. Odpowiedz Link
catsumi Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 20.02.10, 15:26 Panterka napewno będzie moja, strasznie mi się podoba! I ten z granatem też :)No i pudrowo-różowy plunge w kropki jest cudowny! A czekam też na wiosenne, kolorowe staniki... :) Odpowiedz Link
charissa Re: zdjęcia halfów w Dopasowanej -cud, miód i orz 23.02.10, 13:33 a jak niestety nie widzę na stronce żadnych staniczków :( Odpowiedz Link
fanka_tomcia halfcupy - wybór rozmiaru a kształt piersi 19.02.10, 21:32 Effuniak ---> czy stosować te same zasady, co w przypadków plungów? chodzi mi o ten schemat z Balkonetki, gdzie do danego kształtu piersi polecałaś brać mniejszy/większy/tabelkowy rozmiar? Odpowiedz Link
indigo-rose schemat z balkonetki [ot] 20.02.10, 22:49 gdzie można przeczytać o tym schemacie? bo przekopałam forum balkonetki i nie znalazłam :/ Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: schemat z balkonetki [ot] 21.02.10, 01:08 znalazłam :) pod tym stanikiem w komentarzach - rysunek zamieszczony przez rysię_zdzisię i potem komentarz Effuniak balkonetka.pl/katalog/bra/effuniak-czerwony-mech Odpowiedz Link
indigo-rose Re: schemat z balkonetki [ot] 21.02.10, 13:09 dzięki :) może mi to pomoże, bo jak zawsze waham się pomiędzy rozmiarami, a nie stać mnie na zamówienie dwóch... Odpowiedz Link
indigo-rose Re: schemat z balkonetki [ot] 21.02.10, 13:18 haha, jak to ja, dalej dylemat nierozwiązany, bo większą pierś mam w typie 2, a mniejszą 1... chyba zaryzykuję rozmiar z kalkulatora (czyli brytyjski), bo jestem bliżej jego górnej granicy. Tylko niech już się pojawią, bo siedzę jak na szpilkach :D Odpowiedz Link
effuniak Re: Effuniak - luknij na tą kwestię, please ;) n/ 24.02.10, 16:49 znaczy na jaką , bo mam zaćmienie :) Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: Effuniak - luknij na tą kwestię, please ;) n/ 26.02.10, 16:14 no tą, czy halfów też będzie dotyczyć to dobieranie rozmiarów wg kształtu biustu ;) Odpowiedz Link
nomina O co chodzi z dobieraniem do kształtu? 26.02.10, 18:37 O co dokładnie chodzi z tym dobieraniem do kształtu? Widziałam "model kształtowy" i pamiętam, że Effuniak mówiła, coby przy wiotkich, kompresowalnych biustach brać miskę literkę mniej. A co z tymi kształtami? Odpowiedz Link
effuniak miska ./' na 4 26.02.10, 19:10 Srebrny od miski 70JJ czyli wszystkie z tej rodzinie, czarny plisek - też Wiosenne wzory od miski 70H z przyległościami ale jak sprawdze na sobie(rodzina 70FF) że biust układa się lepiej to pewnie poleci jeszcze w dół aż do mnie :) Odpowiedz Link
maggianna Re: miska ./' na 4 27.02.10, 11:08 moja subiektywna opinia - dostalam zamowione 90F i sa juz z miska na 4 - w moim przypadku - czyli sredni rozmiar biustu, niezbyt jedrny w wersji 1 (rysunkow z balkonetki) lepiej wygladam w modelu na 3 - efekt jest bardziej okragly. W wersji na 4 jest lekko dziobujaco- stozkowy - nadal dobrze wygladam ale zdecydowanie wole efekt miski na 3 - porownujac jeansowy w rozmiarze 85FF (na 3) i 90F (na 4) - ladniej wygladalam w tym pierwszym. Odpowiedz Link
margo13ak Re: miska ./' na 4 27.02.10, 18:07 O! Moje obecne 70H/HH chętnie wypróbuje - bardzo się cieszę, że czterocześciaki sięgną "niżej". Obym tylko nie znalazła się nagle w "pustce rozmiarowej" - o ile dobrze kojarzę, czterocięciowce wychodzą głębsze, a zatem nieco większe, niż konstrukcja pierwotna - oby nie było za dużego przeskoku na "styku" konstrukcji... Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: O co chodzi z dobieraniem do kształtu? 27.02.10, 00:36 no cóż, nie wiem czy w końcu doczekam się odpowiedzi... no był ten schemat, tzn pierwszy biust niepełny od góry, drugi - stożek, trzeci - kulka (pełny od góry?) i Effuniak napisała, że stożek tabelkowy, niepełny od góry - lepiej miska mniej, "kulka" - miskę więcej. W moim przypadku sprawdziło się wziąć miskę o oczko mniejszą niż tabelkową, zgodnie z tym właśnie, na niepełny biust. Tylko, że to miało odniesienie do plungów (plungy?), a halfy to przecież inna konstrukcja.... Odpowiedz Link
effuniak Re: O co chodzi z dobieraniem do kształtu? 27.02.10, 05:38 Biust to biust i jak masz taki a nie inny kształt to takie a nie inne zasady rządzą - z tym, że jak już będą halfy to życie skoryguje :) Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: O co chodzi z dobieraniem do kształtu? 27.02.10, 18:12 tzn okaże się w praniu? ;) bo jak wybierałam rozmiar plunga wg tego co pisałaś, to dobrze zrobiłam - "tabelkowy" byłby za duży. Odpowiedz Link
andziula_ania Re: EFFUNIAK - EWA MICHALAK - 7 20.02.10, 17:40 a ja marze o całej panterce, lub zebrze. skoro pani ewa powoli wchodzi w te desenie mam nadzieję że się doczekam. a i z tych z pewnością coś sobie wybiorę. Odpowiedz Link