Dodaj do ulubionych

Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki!

14.02.10, 22:28
Chciałabym na Stanikomanii napisać notkę o problemach z konstrukcjami staników
G+ w węższych obwodach, a ponieważ najmniejszy obwodowo biustonosz w mojej
szufladzie ma rozmiar 75 i miseczkę GG, nie bardzo mam czym ją zilustrować :(
Niektóre z Was robiły super fotki obrazujące ten problem, może zechciałybyście
mi coś podrzucić?
Obserwuj wątek
    • marisella Re: Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki 14.02.10, 23:14
      Jakieś zdjęcia załączałam do wątku o konstrukcji dużych panaszaków:

forum.gazeta.pl/forum/w,32203,90148476,,Konstrukcja_Panache_o_duzych_miskach.html?v=2

i właśnie miałam pisać, że w razie czego możesz sobie je skopiować bez problemu,
      ale widzę, że je wywiało. Jesli mogą Ci sie przydać, prześlę Ci je mailem, a
      potem pomyślę dlaczego ich nie ma tam, gdzie być powinny ;) (bo bez nich wątek
      jest bez sensu, a niestety się zarchiwizował, więc nie dam rady dopisać nowych
      linków w ostatnim poście...)

W piątek przyszła mi też w razie czego świżutka Sienna 36K, w której trójkątny
      problem jest ten sam (jak w każdym staniku w tym rozmiarze), więc zanim pójdzie
      do przeróbki, mogę jej zrobić fotki :)

Z tym że to wszystko duże obwody, ale przy dużych miskach problemy są chyba te
      same, co dla małoobwodowców... :(
      • beniutka_bo Ariza 28HH 14.02.10, 23:16
        obwód wąski,ale problem widoczny- jak coś-mogę obfocić,tylko muszę
        wydumać,jak,żeby było widać,o co cho.
        • kasica_k Re: Ariza 28HH 16.02.10, 06:53
          Dobrze robi pokazanie stanika zapiętego :) Trójkąt widać wtedy jak na dłoni.
          Będę wdzięczna za fotkę.
          • beniutka_bo Re: Ariza 28HH 16.02.10, 11:28
            poszło
            Ale miałam niezły ubaw z przerażenia współlokatorki,co ja tworzę:D
      • kasica_k Marisello 16.02.10, 06:52
        tak, bardzo poproszę fotki na maila, jeśli jeszcze je masz.

Czy dobrze pamiętam, że było tam pokazane, co dzieje się z fiszbinami przy
        naciąganiu (że się rozchodzą bardziej niż obwód)?
        • marisella Re: Marisello 16.02.10, 10:49
          Tak, z tego co kojarzę to tak, stąd się wziął wątek skarpetkowo-dużopalcowy :)

Prześlę Ci za moment zdjęcia, one będą nazwane tak, jak w tym podlinkowanym
          wątku, więc będziesz sobie mogła dopasować zdjęcia do podpisów :) I sfocę te
          Siennę, jeśli zdążę przed zachodem słońca :D
    • selvermane Re: Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki 15.02.10, 10:14
      Jak dotrę do domu, to postaram się pstryknąć harmony balconette 32J - to jest na
      pewno przypadek trójkąta - i Siennę 30K, ale nie pamiętam, czy w niej ten efekt
      jest aż tak potężny.
      • thorrey Re: Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki 15.02.10, 15:13
        Kasico, podsyłam Ci fotki wraz z opisem, mam nadzieję, że się
        nadadzą..
    • daslicht Re: Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki 15.02.10, 21:02
      Tu trochę...

Szkoda, że nie napisałaś tego wcześniej, zrobiłabym foto porównawcze Panache i Bravissimo - 2 x 6 cm różnicy w fiszbinach!
    • ycik Kasico, 16.02.10, 10:21

wyślę Ci dziś zdjęcia George'a 28HH. Trójkąty widać doskonale.
      • ycik Re: Kasico, 16.02.10, 11:03
        Mail poszedł na zapytaj@stanikomania.pl
    • greylin Re: Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki 17.02.10, 19:19
      Potrzebujesz jeszcze? Mam effuniaka i brooke o podobnym obwodzie w spoczynku, a
      szerokości fiszbin zdecydowanie innej. Wyciągać aparat?
      • kasica_k Re: Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki 18.02.10, 00:12
        Pewnie. Przykład pozytywny bardzo się przyda.
        • kate2501 Re: Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki 18.02.10, 09:50
          Mogę zapytać o co chodzi w określeniu "trójkatne kobiety?" Czy to
          chodzi o za szerokie fiszbiny w staniku ?
          Mój rozmiar to 34K.
          • tigga Re: Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki 18.02.10, 09:55
            tak, przy stanikach o dużej misce i wąskim obwodzie, stanik wygląda jakby
            składał się z 3 równych częśći: jedna fiszbina, druga fiszbina i trzecia część
            (równa mniej więcej szerokości 1 fiszbiny) to część obwodowa (w dodatku
            podzielona na 2 odcinki). nie wiem czy jasno tłumaczę, ale jeśli zapniesz taki
            stanik i spojrzysz na niego od góry, to wygląda jak trójkąt :)
            • kate2501 Re: Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki 18.02.10, 10:25
              Bardzo jasno.Dziękuje za odpowiedź .Wzięłam moje staniki i zapięłam
              obwody ,rzeczywiście wychodzi kształt trójkata.Effuniak całkiem
              inaczej sie układa ,bardziej ze tak powiem po elipsie .
            • asfo Re: Temat "trójkątnych kobiet" - potrzebuję fotki 18.02.10, 22:56
              To występuje nie tylko przy wąskich obwodach ale ogólnie przy dużych miskach. Np. George 38HH też tak ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka