Dodaj do ulubionych

Poddaje się

13.06.10, 21:08
kupiłam jakiś czas temu w Marcilie super stanik Tiffany Panache Masquerade, z
którego jestem bardzo zadowolona w rozmiarze 65 G (no i tak powinnam mieć
chyba 60 bo zapinam na ostatnią haftkę, ale wszystkiego mieć się nie da)

niestety większość posiadanych przeze mnie bluzek ma głębokie (czasem nawet
bardzo) dekolty w kształcie litery V, po prostu takie najbardziej lubię. Byłam
w marcilie jakieś 3 tygodnie temu i okazuje sie ze wszystkie staniki w
rozmiarze na mnie (a niestety jest ich niewiele) sa mocno zabudowane, plunge
nie ma wogóle... kupiłam na intymna.pl stanik firmy MARDO - fason super,
rozmiar 65G, jestem rozczarowana bo to zwykłe 70C/D (miska za mała o rozmiar
obwód.. ech)

wracam do starej metody wyszukania stanika w rozmiarze 70D o jak największej
misce i jak najwęższym obwodzie (choć te 70 tez coraz szersze robią wszędzie)
i będę zwężać:(
tak się cieszyłam ze w końcu będę mogła dostać coś na siebie co będzie wygodne
i wygląda jak należy, ale widać jeszcze przez jakiś czas nie będzie mi to dane :(
Obserwuj wątek
    • estreno Re: Poddaje się 13.06.10, 21:23
      Ale rozmiarowka Mardo to chyba polska rozmiarowka. 65G polskie to nie to samo,
      co brytyjskie. Wpisz sie moze w watku ratunkowym =
      https://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,111124368,111124368,WATEK_RATUNKOWY_7.html.
      A probowalas Effuniakow? One nadaja sie do dekoltow. Przed ewentualnym zakupem
      zwroc uwage, ze maja jeszcze inna rozmiarowke - kalkulator znajdziesz tutaj -
      www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html
      • estreno aktywny link 13.06.10, 21:25
        watek ratunkowy - forum.gazeta.pl/forum/w,32203,111124368,111124368,WATEK_RATUNKOWY_7.html
      • estreno Brafitteria 13.06.10, 21:37
        A jak jestes z Krakowa to mozesz podejsc do Brafitteri - Krakowska 5, pod
        arkadami. Maja tam Effuniaki, wiec od razu sprawdzisz, czy odpowiadaja Ci do
        dekoltow.
        • meheret Re: Brafitteria 13.06.10, 21:41
          dzięki, na pewno zobaczę :)))
      • meheret Re: Poddaje się 13.06.10, 21:40
        to był najwęższy obwód i największa dostępna przy nim miska przy fasonie, który
        potrzebuję, z reszta najpierw się zasugerowałam tabelka rozmiarową i wzięłam 65
        E - tak wiec 3x opłaciłam przesyłkę. Nie stać mnie na kupowanie przez neta i
        wysyłanie w te i z powrotem, szczególnie że już kilkakrotnie próbowałam, nie
        wiem czemu ale tabelki sobie a mój biust sobie wg tabeli nawet panache powinnam
        nosić 65E, poza tym obwód i miska w róznych firmach a nawet i modelach są sobie
        nierówne:( nie kupie przez nata stanika za ponad 50 (choc ostatni wyszedł drozej
        ;/) bo po prostu wiem jak to sie skończy. zostaje mi chyba jedynie czekać aż
        sklepy poprawia swój asortyment.... zastanawia mnie tylko ze marcilie ma
        pokazane na stronie plunge w rozmiarze 65G a w sklepie tych rozmiarów niet ;/
      • meheret Re: Poddaje się 13.06.10, 21:48
        na tym kalkulatorze to wogóle 70E wychodzi
        • kk345 Re: Poddaje się 13.06.10, 21:55
          Bo Ewa Michalak ma swoją własną rozmiarówkę, która sprawdza się tylko u niej,
          nie pasuje do innych producentów.
          Chcesz sobie dobrać właściwy stanik, czy tylko ponarzekać? Bo jeśli to pierwsze,
          to spróbuj zastosować się do już udzielonych rad...
          • meheret Re: Poddaje się 13.06.10, 22:00
            no dobrałam sobie 1,
            bardzo bym chciała zeby okazało sie ze na krakowskiej uda mi się dostać 2
            staniki (ciemny i jasny) typu plunge... inaczej pozostanie mi wrócić do starej
            metody, bo co zrobie jak nic nie zrobie
            • kk345 Re: Poddaje się 13.06.10, 22:14
              A jak nie dobierzesz, to będzie oznaczać, że w @ sklepach na XX w Polsce nie ma
              dla Ciebie stanika.
              Czy jak w jakimś sklepie nie ma na Ciebie spodni w rozmiarze 36 to kupujesz 42,
              czy szukasz dalej w innych sklepach???
              • meheret Re: Poddaje się 13.06.10, 22:44
                jeansy w rozmiarze 36 zawykle pasują, i w 1 sklepie jestem w stanie znaleźć parę
                która pasuje, nigdy nie kupuję spodni przez neta (bluzki sie zdarza), spodnie
                materiałowe zazwyczaj szyje sobie sama albo robi to moja babcia ;)
        • wodadobra Re: Poddaje się 13.06.10, 21:59
          Znacznie łatwiej jest wpisać swoje spostrzeżenia w wątku rozmiarowym i tam
          roztrząsać takie kwestie.
          forum.gazeta.pl/forum/w,32203,111048553,111048553,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_45.html
          Wiele z nas doświadczyło frustracji debiutantki. Nie ma takiego problemu,
          którego nie dałoby się rozwiązać.
          I tak na prawdę wszytko zależy od ciebie. Jak tobie się nie będzie chciało i nie
          będziesz zdeterminowana w materii doboru stanika to nikt tego nie zrobi za ciebie.
          Powodzenia.
          • meheret Re: Poddaje się 13.06.10, 22:30
            dzieki za radę, tak pewnie zrobie.
            moze w sierpniu jak bedę miała urlop, to ruszę sie nawet na tych wysłouchów...
            tylko ja zawsze po próbie zakupów bielizny łapie handrę, wiec dodatkowo bedę
            musiała znaleźć jakąś koleżankę do podtrzymania n duchu;)
            • kwiatek04 Nie musisz sie wybierac na Wysluchow do Intimo 14.06.10, 09:22
              Intimo ma tez swoj sklep na Dietla niedaleko Krakowskiej i jest jeszcze jeden
              inny sklep na Krakowskiej - Brafitteria :)
              Dokladne adresy poszukaj na mapie
              maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=117696992044816211829.00045c1efb1b90e69aa60
    • kk345 Re: Poddaje się 13.06.10, 21:53
      > kupiłam jakiś czas temu w Marcilie super stanik Tiffany Panache Masquerade, z
      > którego jestem bardzo zadowolona w rozmiarze 65 G (no i tak powinnam mieć
      > chyba 60 bo zapinam na ostatnią haftkę, ale wszystkiego mieć się nie da)

Masquerade nie produkuje tego modelu w miskach powyżej G, więc nie możesz kupić
      60-tki, bo byłoby to 60G, czyli za małe w misce.
      Różni producenci, a nawet różne modele u tego samego producenta mogą się różnić
      rozmiarami, o tym, że rozmiarówka brytyjska nie jest taka sama jak polska też
      już dziewczyny Ci napisały- polskie 65G w większości przypadków będzie Ci za
      małe. Nie poddawaj się i nie wyrabiaj sobie opinii na temat dostępności staników
      na podstawie zatowarowania jednego tylko sklepu- przejdź się do innych,
      umieszczonych na naszej stanikowej mapie świata, przymierzaj, dopasowuj, w końcu
      trafisz na właściwe modele. Każda z nas przez to przeszła, potrzebujesz czasu na
      dopasowanie- przecież ubrań też na pewno nie masz wszystkich w tym samym
      rozmiarze u różnych producentów? Jedno jest pewne- jeśli nosisz dobrze
      dopasowane 65G to nie ma szans, by pasowało Ci jednocześnie 70D, nawet jeśli
      będzie to duuuuże D:) Szkoda na to czasu i pieniędzy.
      • meheret Re: Poddaje się 13.06.10, 22:20
        ani razu nie powiedziałam ze chce 60G, wiem ze wtedy i miska musiałaby być
        większa, w tym wypadku pisałam o samym obwodzie

zasady forum stosowałam jeszcze zanim ono powstało, oznaczało to tylko ta
        różnicę że trzeba było kupić stanik odpowiedniej wielkości w misce(D70 innemu
        D70 nie równe wierz mi)i mam kilka staników które sama zwężałam w obwodzie z 70
        i miski są dobre, czasem da sie trafić wyjatkowo ścisłe 70tki w których
        wystarczy zwęzic jkieś 6 cm zeby dobrze trzymały... ale fakt przykro jest
        kupować stanik i od razu go zwężać

mi chodzi o to ze byłam w 2ch sklepach i nawet nie miałam możliwości
        poprzymierzania modeli które by mnie interesowały, wszystko albo
        bardotki/balkonetki albo mocno zabudowane do srodka... jak poprzednio sie
        zakupowałam to na mapie w krakowie był tylko sklep na wysłouchów (ode mnie to
        jechałabym tam ok 2 godzin) a marcilie dopiero otworzono,później byłam jeszcze
        koło empiku, mieli kilka w odp rozmiarze choć sprzedawczyni stwierdziła ze
        ogólnie przydałyby się 60tki mam mało czasu i po przejsciu kilku sklepów po
        prostu rezygnuje, zakupy przez neta też okazały sie wielkim rozcarowaniem

Ubrania kture mają pasować szyje na miare - bo sklepowe nie mierzą, bluzki
        fasoney z załozenia luźne i z materiałów elastycznych od wszystkich producentów
        w rozmiarze S zawsze są dobre

• kk345 Re: Poddaje się 13.06.10, 22:30
          > ani razu nie powiedziałam ze chce 60G, wiem ze wtedy i miska musiałaby być
          > większa, w tym wypadku pisałam o samym obwodzie
          Ale skoro największa 60-tka nadal ma tylko miskę G, to się nie wciśniesz, to
          miałam na myśli. Przy niższym obwodzie musisz powiększyć miskę, a tu nie ma już
          większej...

> zasady forum stosowałam jeszcze zanim ono powstało, oznaczało to tylko ta
          > różnicę że trzeba było kupić stanik odpowiedniej wielkości w misce(D70 innemu
          > D70 nie równe wierz mi)i mam kilka staników które sama zwężałam w obwodzie z 70
          > i miski są dobre, czasem da sie trafić wyjatkowo ścisłe 70tki w których
          > wystarczy zwęzic jkieś 6 cm zeby dobrze trzymały... ale fakt przykro jest
          > kupować stanik i od razu go zwężać
          Skoro od kilku lat (bo tyle ma forum) znasz zasady, to skąd pomysł, że może
          pasować na Ciebie 65G i 70D? Przecież to zupełnie inna pojemność miski i
          zwężenie, lub nie, obwodu nic w tej kwestii nie zmieni- 70D nadal bedzie
          dramatycznie za małe w biuście.

• meheret Re: Poddaje się 13.06.10, 22:47
            nie miałam pomysłu że 60G będzie dobre!!!!! i juz to tłumaczyłam

przyjdź do mnie to ci pokażę że posiadam 70D (zwężone w obwodzie) o misce w
            rozmiarze tym samym co w zakupionym ostatnio 65G jest to stwierdzony fakt a nie
            pomysł ze będzie pasować
            • kk345 Re: Poddaje się 13.06.10, 22:57
              > nie miałam pomysłu że 60G będzie dobre!!!!! i juz to tłumaczyłam
              Jeszcze raz, ostatni: nie mówię, że chciałaś kupić 60G, wyjaśniam tylko, że u
              tego producenta akurat musisz polubić się z 65-tkami, generalnie Masquerade nie
              jest jakoś specjalnie probiuściaste niestety- ale mają tak ładne staniki, że
              można im wybaczyć i polubić sie z nie_idealnie_dobranym stanikiem, czyli w Twoim
              wypadku z obwodem 65. Czyli masz wybór_ u nich albo 65G albo nic, teraz dobrze
              wyjaśniłam?

> przyjdź do mnie to ci pokażę że posiadam 70D (zwężone w obwodzie) o misce w
              > rozmiarze tym samym co w zakupionym ostatnio 65G jest to stwierdzony fakt a nie
              > pomysł ze będzie pasować

To będzie ciekawe doświadczenie, bo w brytyjskiej rozmiarówce 65G jest na 96,5
              cm w biuście, a 70D na 89. Spora różnica, więc taka sama miska może oznaczać
              wyłącznie producenta totalnie nie trzymającego żadnych norm- ja bym go sobie
              odpuściła, szkoda pieniędzy...
        • martvica Re: Poddaje się 13.06.10, 22:51
          > D70 nie równe wierz mi)i mam kilka staników które sama zwężałam w obwodzie z 70

Podejrzewam że jestem zblizona do Ciebie rozmiarowo, mam jakieś 72/93 -
          brytyjskie 65G jest dla mnie ciut za duże, ale do miski polskiego 70D nie
          zmieściłabym się za Chiny Ludowe. Do 75D tez się nie mieszczę, bułkuje. Jak Ty
          to robisz? Możesz podać jakies firmy/modele które są tak wąskie i wielkomiskowe?
          • meheret Re: Poddaje się 13.06.10, 23:14
            pod biustem mam 68, w biuscie mierzone w miękkim staniku 88, a tak jak wg tego
            kalkulatora wcześniej podanego w tym wątku (luźno, schylona bez stanika to 93)
            nie podam konkretnej firmy, bo kupowałam bardzo różne ale metki już powycinałam:

włoskie mam 2 (jeden plunge usztywniony (super obwód szerokości centymetra-wąska
            tasiemka regulowana ,dzieki temu nie było problemu ze zwężeniem bo na całej
            długości ta sama szerokość tylko przy misce zrobiony myk zeby "równo ja
            naciągało" i paradoksalnie dobrze trzyma choc to podobno nie mozliwe przy takiej
            misce itd itp, a włosi potrafią - był drogi 120zł, dostałam od rodziców za
            zdanie matury). drugi miękki koronkowy na szerokich ramiączkach, zwęzić musiałam
            dopiero po pół roku tak ściśliwa była pomimo, ze 70tka, miałam też białą
            bardotkę, też włoską oddałam ostatnio koleżance, bo ze względu na silikon jak
            sie już troche rozciągneła to nie dało się jej zwęzić

jeden dostałam na karmelickiej też miękki 70D

jeden kupiłam na placu za 30zł ten trzeba było zwęzić od razu ale nie mogłm
            sobie odmówić jak poszłam z koleżanką, juz nigdy potem nie znalazłam tam stanika
            który by miał odpowiednia miske i obwód którego nie trzeba by zmniejszać mniej
            niż 6 cm
            • kk345 Re: Poddaje się 13.06.10, 23:31
              > super obwód szerokości centymetra-wąsk
              > a
              > tasiemka regulowana ,dzieki temu nie było problemu ze zwężeniem bo na całej
              > długości ta sama szerokość tylko przy misce zrobiony myk zeby "równo ja
              > naciągało" i paradoksalnie dobrze trzyma choc to podobno nie mozliwe przy takie
              > j
              > misce itd itp, a włosi potrafią - był drogi 120zł

Nie mam już więcej pytań...Włosi potrafią i tu masz rozwiązanie problemu.
              • meheret Re: Poddaje się 13.06.10, 23:36
                ja wiem ze to nieprawdopodobnie brzmi, ale trzyma, nie leci na szyję ani biust
                nie opada, nie wrzyna sie ( tyle ze ja chuda raczej jestem)

a wszędzie piszą ze nie da sie zrobić wąskiego obwodu przy duzym biuście
                • kasienka.body Re: Poddaje się 13.06.10, 23:40
                  gdzie tak piszą? Poproszę o konkretne przykłady :)
                  Nie tylko włosi potrafią - taka np. Freya Retro też ma wąski obwód, jest do miski G, więc chyba nawet trochę szersza rozmiarówka niż jakiejkolwiek włoskiej firmy.
                  • meheret Re: Poddaje się 13.06.10, 23:45
                    nie powiedziałam ze tylko, po prostu akurat w sklepie udało mi sie taki kupić...
                    a to najczęstsze tłumaczenie w sklepach, ze dlatego takie szerokie ramiączka i
                    obwód, bo inaczej by nie utrzymało
      • bacia12 Re: Poddaje się 13.06.10, 22:26
        Gdybym mieszkała w duzym mieście, gdzie można pójść i poprzymierzać, to nawet nie próbowałabym narzekac ;)
        A swoją drogą rozmawiałam kiedyś z przemiła panią z intymnej i mówiła, ze Mardo średnio się trzyma jakiejkolwiek rozmiarówki. Doradzała Gorsenię (ale oni raczej mają staniki nie do dekoldów)

Niestety....to co również zauważyłam - staniki tańsze są koszmarnie rozciągliwe, a miski są conajmniej dziwnie uszyte :(
        Już gdzieś tutaj pisałam, ze wkurza mnie fakt, że dla mniej zamoznych nie ma staników dobrze dopasowanych. A nie każdego stać na biustonosz w cenie 100 PLN :(
        • kk345 Re: Poddaje się 13.06.10, 22:32

Są, są... od dłuższego czasu nie kupiłam stanika droższego niż 60-70 zł -
          istnieje Allegro, Ebay, Bra-swap na Balkonetce- można kupić stanik nowy, z
          kompletem metek za ułamek jego początkowej ceny:)
          • meheret do kk 13.06.10, 22:36
            ale zeby kupić stanik przez neta, trzeba znaleźć go w sklepie i przymierzyc... a
            to jest właśnie podstawowym problemem!
            • meheret Re: do kk 13.06.10, 22:40
              aj i ten cytat co wkleiłaś to pewnie zaraz bedziesz mnie za słówka łapać, chodzi
              o wygarnianie, żeby nie bułkowało, ładnie układał się na biuscie, i dobrze
              trzymał w obwodzie ;)
              • kk345 Re: do kk 13.06.10, 22:50
                Cytat akurat się głupio wkleił, nie miało go tu być. A tego, co napisałaś o
                wygarnianiu nie rozumiem?
                • meheret Re: do kk 13.06.10, 23:18
                  forum.gazeta.pl/forum/w,50580,89074532,0,Wygarniamy_porzadnie_czyli_skad_wziac_biust.html
                  bardzo prosze ;)
                  • kk345 Re: do kk 13.06.10, 23:28
                    Yyyyy... wiesz, ja doskonale wiem, co oznacza wygarnianie, nie rozumiem tego CO
                    TY NAPISAŁAŚ TU O WYGARNIANIU. Że co, że po wygarnianiu 70D zaczyna pasować??? A
                    przed nie???
                    • meheret Re: do kk 13.06.10, 23:34
                      ogólnie chodzi o to ze da się znaleźć miskę 70D taką jak w rozmiarze 65G, choc
                      łatwo nie jest i jest to kwestia raczej upartego mierzenia tego co jest w
                      sklepach z konieczności znalezienia czegokolwiek... teraz staram sie znaleźć coś
                      co bedzie pasowało bez przeróbek
                      • kk345 Re: do kk 13.06.10, 23:36
                        No, skoro tak twierdzisz, to na pewno wiesz, co mówisz...
            • kk345 Re: do kk 13.06.10, 22:41
              Można podzwonić po sklepach i zapytać co mają (albo kiedy będą mieli) na Twoje
              rozmiary. Generalnie mieszkasz w/koło dużego miasta, jak rozumiem, więc naprawdę
              nie masz powodu do narzekań. Co mają zrobić dziewczyny z małych miasteczek??? I
              uwierz, wszystkie przeszłyśmy przez to samo, co Ty, więc znamy dokładnie temat.
              No, prawie to samo, bo kiedy sama zaczynałam, w moim wielkim mieście był jeden
              sklep ze stanikami powyżej 250zł, więc i tak wszystko dopasowywało się przez net
              i odsyłało
              • meheret Re: do kk 13.06.10, 22:57
                to oznacza tylko ze miałaś pieniądze i cierpliwość. Mi brak i jednego i drugiego
                w liceum i na początku studiów 60zł to była max kwota jaka mogłam poświęcić na
                stanik w dodatku taki który potem zwężałam, nie zmienia to faktu ze wiązało się
                to potem z niemałymi wyrzeczeniami...
                nawet teraz wracajac do domu z masquarade miałam wręcz wyrzuty sumienia ze
                wydałam grubo ponad stówkę na stanik, ale był to już wydatek niezbędny.

dziewczyny z małych miasteczek prawdopodobnie przytłoczone kosztami robia często
                to co ja i czekaja aż przytrafi sie okazja na kupienie czegoś co bedzie pasowało
                bez poprawek... powiedzmy ze ja po prostu mam coraz wieksze szanse, i tak
                oczywiście sprubuje je wykorzystać, ale jak chodzi o dopasowywanie przez neta,
                to juz wiem ze mnie na to nie stać, ani czasowo, ani finansowo ani pod względem
                cierpliwości
                • kk345 Re: do kk 13.06.10, 23:02
                  Pieniędzy nie miałam, ale cierpliwość warto było zainwestować, by dobrać
                  właściwe rozmiary. Nigdy nie kupiłam stanika droższego niż 100 zł, więc da się,
                  chcieć, to móc.
                  • meheret Re: do kk 13.06.10, 23:19
                    a przed chwila napisałaś że "za twoich czasów to ceny zaczynały sie od 280" wiec
                    jak?
                    • kk345 Re: do kk 13.06.10, 23:29
                      Czytanie ze zrozumieniem się kłania- w stacjonarnym tak się zaczynały, DLATEGO,
                      kupowałam taniej (dużo taniej) przez net, a nie w Avocado.
                      • meheret Re: do kk 13.06.10, 23:43
                        no dobra ale jak mierzyłam w marcillie , to zanim znalazłam dobry stanik
                        przymierzyłam ich 8 (wtedy nie miał znaczeni fason, a ztych 8, 4 było za małe a
                        1 za duży ponadto 2 miały wogóle coś ze nie leżały choć na wieszaku podobały mi
                        sie niesamowicie ,.. 8 kupiłam) koszt wysyłki to średnio ok 10 zł co przy tylu
                        wymianach dałoby x 9

ponadto nie kazdy dopasuje, tak jak ten z mardo, skoro sklep i tak kończył przy
                        tym modelu rozmiar na 65G, nie mam mozliwości kupić już 60 z jeszcze większą (i
                        to duzo) miską
        • meheret do bacia 13.06.10, 22:34
          tylko to wąłsnie jest dopiero wkurzające, jak chcesz poprzymierzać, idziesz do
          sklepu gdzie niby powinno coś być, a oni odpowiadają, przykro mi ale na panią
          nic nie znajdziemy chyba ze zabudowane pod samą szyję ;/

a cena... nawet te gwałtochrony zaczynają się powyżej 100zł :(
          • estreno OT 13.06.10, 22:43
            Przepraszam Cie, ale slowo "gwaltochron" jest po prostu okropne. Wiem, ze rozne
            pochodne tego funkcjonuja w jezyku potocznym, ale na forum afirmujacym kobiecosc
            takie sformulowania sa nie na miejscu. Mozna napisac np. malo seksowne,
            zabudowance itd. :)))
            • meheret Re: OT 13.06.10, 22:48
              przepraszam więc za uzycie tego sformułowania, więcej sie to nie powtórzy :)
              • bacia12 problem 13.06.10, 23:03
                jest i jeszcze jakiś czas będzie. Dopóki w stacjonarnych sklepach nie zaczną myslec ciut szerzej. Ja do stacjonarnego sklepu nie mam dostepu wcale. Jedyne w pobliżu mają rozmiarówkę cięzko ograniczoną, a jak już coś jest na mnie to cena powalajaca. Kupuję więc przez net. Staram się kupować w sklepach gdzie dobrze doradzają (kiedyś byla to intymna - tym razem się nie sprawdzila, marcille mi dobrze doradzilo, biulandia jest super). Czekam na wyprzedaże, promocje, przeceny
    • meheret jak dać znać moderat ze ten wątek mozna usunać? 13.06.10, 23:30
      muszę juz zmykać, a sądzę ze oprócz mnie ta dyskusja sie już nikomu więcej nie
      przyda, a nie chcę zaśmiecać forum:)

dzieki za dyskusję i dobre rady... w lipcu ruszę znów na poszukiwania po
      krakowie i wtedy pewnie znów sie pojawie ;)
      • niedzwiedzica Re: jak dać znać moderat ze ten wątek mozna usuna 14.06.10, 10:58
        Meheret, chyba mocno przesadzasz z tymi swoimi narzekaniami. Jestem w kwestii
        staników bardzo początkująca, ale już wiele wyczytałam tutaj na forum. Mam
        identyczne wymiary jak Ty (choć wiem, że kształt biustu może być inny) i takie
        wymiary nie stanowią jakiegoś drastycznego problemu. Co mają powiedzieć
        dziewczyny noszące 65K? One może i mają problem z małym wyborem. Staników w
        rozmiarze 28FF wielkomiskowych jest trochę (choćby Freya Eleanor czy Rio, Curvy
        Kate), ścisłych 30F czy 30FF jest sporo. Spróbuj chociażby Cleo George'a na
        wyprzedaży. Oczywiście ceny w sklepach są drastyczne, ale na Balkonetce można
        kupić stanik nowy albo niewiele używany za niewielkie pieniądze. Niestety rynek
        jest jaki jest i małe szanse kupić dobry stanik za mniej niż 50 zł (ale Milena
        daje taką szansę na wyprzedażach, które tuż tuż), Effuniaki na wyprzedaży są po
        70 zł. Jedyne co trzeba poświęcić to po prostu trochę czasu. Ale tego nie
        unikniesz - zarówno chodząc po sklepach, jak i buszując w necie. Pozdrawiam Cię
        serdecznie i życzę owocnych poszukiwań.
        • indigo-rose Re: jak dać znać moderat ze ten wątek mozna usuna 14.06.10, 13:54
          Staników w
          > rozmiarze 28FF wielkomiskowych jest trochę (choćby Freya Eleanor czy Rio, Curvy
          > Kate), ścisłych 30F czy 30FF jest sporo.

W zasadzie to wygląda na to, że ja mam gorzej - wymiary "w" zbliżone, wymiary
          "pod" sporo mniejsze, czyli odpadają mi 30 nawet ścisłe i wszystkie luźne 28,
          wyżej wspomniane Eleanorki, CK czy Arabelle. A i tak wydaje mi się, że nie jest
          źle. Tak serio to jest całkiem ok, w końcu jeszcze nie wpadłam w część tabelki,
          gdzie żyją smoki. Uszy do góry :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka