a.pola.z
17.06.10, 02:16
podobny watek już był, wiem, ale już jest zarchwizowany, wiec zakaldam nowy.
po długich poszukiwaniach zdobyłam sukienkę maxi (wzrost w okolicach 180 cm potrafi dać popalić). podobna do tych ze zdjęcia (chociaż ładniejsza ;). gładka. piękna, głęboka czerń.
www.oligoville.com/wp-content/uploads/2009/07/ellen-pompeo-baby-bump-long-dress.jpg
images1.chictopia.com/photos/mwa_mwa/9963413679/black-vintage-jacket-gray-h-m-dress_400.jpg
problem techniczny polega na tym, że poza nietypowym wzrostem mam jeszcze biust w rozmiarze 34/34 hh/jj. oczywiście góra sukienki przewidziana jest na miseczkę max. B.
o wystające ramiączka albo obwód na plecach się nie martwię, bo zamierzam nosić to z żakietem albo bolerkiem.
pozostaje kwestia przodu.
w domu mam jednego plunga. białego. jak się ubiorę i postoje przed lustrem to niby wszystko cacy, ale kiedy się ruszam stanik co chwilę 'wyjeżdża" spod sukienki. a po następnych 3 minutach mój biust wyjeżdża ze stanika. tym się nie przejmujemy, mamy pretekst, żeby wybrać się na zakupy bieliźniane. tylko co wybrać?
generalnie nie lubię plange'y. biust praktycznie zawsze wypada środkiem. niezależnie od rozmiaru robią się buły. fajnie to to wygląda kiedy się nie ruszam albo kiedy upchnę piersi pod pachami ;/ podbiegnięcie do autobusu to niemal gwarancja wybicia sobie zębów biustem, który w d**ie ma stanik. generalnie mam wrażenie, że żaden plunge nie będzie na mnie dobry, bo zadaniem tego kroju jest zbierać piersi do środka, a moje z natury są na środku i lepiej wyglądają rozdzielone ciut wyższym mostkiem.
myślicie, że zbrodnią na modzie i moralności byłoby założenie tak wyciętej kiecki na ładną, czarną balkonetkę? np CK Emilly? będzie to wystawało hmmm bardzo ;/
przymierzyłam kieckę na balkonetkę i IMHO wygląda ok, ale ja generalnie nie ma problemu z pokazywaniem dekoltu/bielizny (ale zwykle jest to max ramiączko albo 0,5 cm koronki) i kocham kicz i eksperymenty i czasem jak patrze na swoje zdjęcia sprzed kilku lat/miesięcy, to zastanawiam się czemu mi ktoś życzliwy wiadra wody na głowę nie wylał. teraz sobie tłumaczę, że to będzie wyglądać jak koronka doszyta do sukienki :]
czy czy 1/3 stanika na wierzchu to przegięcie? będę wyglądać jak Lil Kim?