yaga7 Nancy 05.01.11, 08:24 Czy Nancy jest bliźniaczką Latishy / Estelle / Pollyanny? Bo tak mi wygląda, ale wolałabym się upewnić. Odpowiedz Link
ptasia Re: Nancy 05.01.11, 08:53 tak mówi Brav: www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/freya/balconette-bras/fyr9-details.aspx?ck=ZJc6eCdzb54%3d Odpowiedz Link
yaga7 Re: Nancy 05.01.11, 08:58 O widzisz, nie wpadłam na to, żeby tam sprawdzić. Dzięki! Odpowiedz Link
olazdaleka Rio & Pollyanna 08.06.11, 04:47 Moj obwod pod 77cm, obwod biustu 106. Prosz poradzcie jaki rozmiar kupic ( niestety nie mam mozliwosci przymierzenia w sklepie, zamowie przez internet). Odpowiedz Link
yaga7 Carmen balkonetka? 05.01.11, 15:15 W wątku jest słownie jedna opinia i to nie za pochlebna (chociaż z drugiej strony to, że ponoć podobna do Polly, to bardzo dobrze). Może któraś wie coś więcej na temat balkonetki w rozmiarze 32GG? Odpowiedz Link
yaga7 Colette balkonetka? 05.01.11, 15:16 To samo pytanie, co wyżej, mam też w sprawie Colette :) Odpowiedz Link
agn44 Re: Carmen balkonetka? 27.01.11, 19:56 Są dwie opinie i moja na temat balkonetki jest pochlebna (ja jestem z niej zadowolona) :P forum.gazeta.pl/forum/w,32203,115701748,118975024,Carmen_balkonetka_i_half_cup.html Odpowiedz Link
yaga7 Re: Carmen balkonetka? 27.01.11, 20:01 A masz może porównanie z takimi Freyami jak Pollyanna / Estelle / Nancy czy Jolie? :) Odpowiedz Link
agn44 Re: Carmen balkonetka? 28.01.11, 21:42 yaga7 napisała: > A masz może porównanie z takimi Freyami jak Pollyanna / Estelle / Nancy czy Jol > ie? :) Nie mam, ani nie mierzyłam żadnego z tych staników. W tym samym rozmiarze i podobnym kroju co Carmen mam Darcey i Tie czarną. Oba te staniki są mniejsze. Mam jeszcze Arabelle, ale trudno mi ją porównywać ze względu na tasiemkę u góry miseczki. Odpowiedz Link
mokta Freya Summer miękka balkonetka 06.01.11, 12:54 Miałam w rękach i na piersiach Summer 32F - nie moje gabaryty ale jak sie tarfiło to zmierzyłam. Bardzo długi wyjściowo obwód. zapięty u mnie na 3 haftkę latał mi po plecach (69cm pod biustem ścisło mam). Misek nie określę bo normalnie noszę 30E. Poza tym, piękny, po prostu piękny. Jak znajdę tanio 30E to kupię na pewno. Odpowiedz Link
alexis-z Re: Freya Deco strapless black 13.01.11, 19:13 Bardzo fajny stanik. Ja mam 28f zapięcie z tyłu 3x3. Stanik posiada cienkie odpinane ramiączka. Miski nie spłaszczają, stanik pięknie zbiera, jestem zachwycona. Deco jest nisko zabudowane, Mostek wys 6cm. Stanik jest wygodny. Obwód podszyty paskami silikonowymi. Nadaje się na biust stożkowy. Należy brać taki sam rozmiar jak Deco. Jutro dam zdjęcia na balkonetkę. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Freya Deco strapless black 13.01.11, 22:46 A gdzie można je kupić? Od tygodnia przekopuję sklepy brytyjskie i nigdzie nie widzę. Ślepam? BTW czy to ma coś wspólnego z miękką Summer, czy niechcący kliknęłaś? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Freya Deco strapless black 13.01.11, 23:28 Czarne straplessy są już chyba w Marcille, beżowe będą u mnie w przyszłym tygodniu :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Freya Deco strapless black 14.01.11, 05:51 Tu możesz kupić: www.bras-galore.com/store/product.php?id=631 W sklepie kupowałam parę razy, trochę późno od złożenia zamówienia wysyłają, wysyłka chyba jeszcze jest free, może można wziąć signed for, nie wiem, ja zamawiam normalną pocztą. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Freya Deco strapless black 14.01.11, 12:00 O, tego sklepu nie znam, wujek gugiel mi go też nie pokazał wcześniej. Hmm, to mam zgryz, bo czaiłam się na jakieś kody promocyjne z Listków - w zeszłym roku kupiłam 2 nowości Freyi z chyba 20% rabatem... Aczkolwiek ten rabat jest równy cenie przesyłki, więc jak tu jest darmo, to się bardziej opłaca. Co to znaczy późno wysyłają? Kilka dni czy tygodni? Potrzebuję na Walentynki... Aha, i widzę, że w wątku sklepowym forum.gazeta.pl/forum/w,32203,103040722,103040722,Bras_Galore_com.html nie ma Twojej opinii - możesz tam mi odpisać :-) Odpowiedz Link
rockiemar eleanor - jaki rozmiar? 22.01.11, 20:27 Bardzo prosilabym o pomoc, moze ktoras z was ma akurat podobne modele i bedzie potrafila doradzic :) Jaki zamowic rozmiar Eleanor (raisin albo ruby), jesli dobra jest na mnie maskaradkowa Antoinette 28FF, Maia turkusowa 28G (ale Georgiana 28G troche splaszcza i wg mnie za mala), a Effuniaki dobre 65FF. Brac 28FF? Odpowiedz Link
jud.yta Re: eleanor - jaki rozmiar? 22.01.11, 23:00 Ja mam Maję 28G, jest taka na styk, ale nie za mała, Eleaonor białą, ruby i czerwoną też mam 28G. Jakie rozmiarowo masz inne frejki? Odpowiedz Link
rockiemar Re: eleanor - jaki rozmiar? 23.01.11, 01:05 Hmmm... to moze jednak powinnam wziac 28G? Nie mam teraz zadnej Freyi, kiedys juz mialam Eleanor 30FF i Arabelle 28G, ale to byl dawno temu, za czasow innego rozmiaru ;) Czyli wedlug Ciebie Maia i Eleanor sa dokladnie porownywalne rozmiarowo? Odpowiedz Link
jud.yta Re: eleanor - jaki rozmiar? 23.01.11, 10:17 rockiemar napisała: > Hmmm... to moze jednak powinnam wziac 28G? Nie mam teraz zadnej Freyi, kiedys j > uz mialam Eleanor 30FF i Arabelle 28G, ale to byl dawno temu, za czasow innego > rozmiaru ;) > > Czyli wedlug Ciebie Maia i Eleanor sa dokladnie porownywalne rozmiarowo? Moim zdaniem tak, Arabelki tez mam 28G. Arabelki są prawie takie same jak Eleanor. Odpowiedz Link
azymut17 Re: eleanor - jaki rozmiar? 23.01.11, 10:39 rockiemar napisała: > Czyli wedlug Ciebie Maia i Eleanor sa dokladnie porownywalne rozmiarowo? Wtrącę się - nie można porównać rozmiarowo tych dwóch staników, bo niektóre osoby (doświadczenia brafitterskie) potrzebują zawsze z usztywnianych innego rozmiaru niż z miękkich, niektóre z Arabelek i Eleanorek muszę brać mniejszą miskę, inne mniejszy obwód, a jeszcze inne mogą brać swój standardowy rozmiar. Jedynie Arabella i Eleanor wypadają tak samo, występują jedynie drobne różnice między obecnymi i bardzo starymi modelami. Najlepiej przypomnij sobie swój biust z czasów Arabelki 28G i porównaj z obecnym. Jeśli jest mniejszy, bierz Eleanor 28FF. Odpowiedz Link
jud.yta Re: eleanor - jaki rozmiar? 23.01.11, 10:59 azymut17 napisała: > rockiemar napisała: > > Czyli wedlug Ciebie Maia i Eleanor sa dokladnie porownywalne rozmiarowo? > > Wtrącę się - nie można porównać rozmiarowo tych dwóch staników, bo niektóre oso > by (doświadczenia brafitterskie) potrzebują zawsze z usztywnianych innego rozmi > aru niż z miękkich, niektóre z Arabelek i Eleanorek muszę brać mniejszą miskę, > inne mniejszy obwód, a jeszcze inne mogą brać swój standardowy rozmiar. Jedynie > Arabella i Eleanor wypadają tak samo, występują jedynie drobne różnice między > obecnymi i bardzo starymi modelami. > Najlepiej przypomnij sobie swój biust z czasów Arabelki 28G i porównaj z obecny > m. Jeśli jest mniejszy, bierz Eleanor 28FF. Dlatego pytałam się o inne freye, i porównałam Arabelkę z Eleanor, bo to porównanie jest bardziej wiarygodne. Odpowiedz Link
azymut17 Re: eleanor - jaki rozmiar? 23.01.11, 11:58 jud.yta napisała: > Dlatego pytałam się o inne freye, i porównałam Arabelkę z Eleanor, bo to porówn > anie jest bardziej wiarygodne. Zgadzam się, właśnie dlatego odpisałam Rockiemar, a nie Tobie :-) Odpowiedz Link
rockiemar Re: eleanor - jaki rozmiar? 23.01.11, 13:29 Dzieki dziewczyny za pomoc :) W takim razie biore 28FF, bo jednak w Arabelli 28G to bym sie teraz raczej utopila ;) Odpowiedz Link
alex331 Retro beżowe 32FF 26.01.11, 11:49 Retro beżowe w rozmiarze 32FF na 76/100. Obwód w moim odczuciu normalny w kierunku do rozciągliwych, miseczki z tych mniejszych, na mnie ciut za małe. Mostek przylega. Jak dla mnie robi idealny dekolt z dolinką. Obwód 70/80 cm U/UU 17/37 cm Głębokość miseczki ok. 27 cm Bardzo wygodny do noszenia stanik, nic nie gryzie, nie ugniata. Ramiączka regulowane do połowy, bardzo wygodne, ale ciut za długie. Odpowiedz Link
alex331 Retro białe plunge 34F 26.01.11, 11:55 Retro białe plunge w rozmiarze 34F na 76/100. Obwód w moim odczuciu normalny, noszę zapięty na najluźniejszą haftkę miseczki z tych mniejszych, na mnie ciut za małe. Mostek przylega. Jak dla mnie robi idealny dekolt z dolinką. Obwód 72/83 cm U/UU 17/37 cm Głębokość miseczki ok. 27 cm Bardzo wygodny do noszenia stanik, nic nie gryzie, nie ugniata. Ramiączka regulowane do połowy, bardzo wygodne, ale ciut za długie. Odpowiedz Link
alex331 Arabella oyster 30G 26.01.11, 12:03 Arabella oyster w rozmiarze 30G na 76/100. Obwód w moim odczuciu z tych rozciągliwych, na początku był ścisły teraz jest już bardzo wygodny, noszę zapięty na najluźniejszą haftkę, miseczki z tych większych. Obwód 65/80 cm U/UU 16/32 cm Głębokość miseczki ok. 28-29 cm Bardzo wygodny do noszenia stanik, nic nie gryzie, nie ugniata. Ramiączka regulowane, szerokie, bardzo wygodne. Na ciele wygląda jak klasyczny cielak. Odpowiedz Link
yaga7 Freya Deco strapless czarny 07.02.11, 15:11 Zakupiłam 32G (jak wszystkie moje Deco normalne) i 34FF, sądząc, że może strapless jest bardziej ciasny. I moim zdaniem tak jest. W obwodzie 34 zapnę się normalnie na ostatnią i jest wygodnie, natomiast w obwodzie 32 zapinam się ledwo, ledwo. Może też dlatego, że 32-ka ma 4 rzędy haftek, trzyma pancernie i się mało rozciąga. Miska w 34FF jest za duża, jeśli stanik ma być jako strapless, natomiast przy normalnym noszeniu jako ramiączkowiec miska jest dobra. Ale ja bym go chciała jako straplessa, więc musiałabym zamawiać 34F. Miska w 32G jest w miarę dobra, ale sam stanik jest za ciasny, więc może dlatego jest dobra, że jest jednak ciut naciągana przez obwód. Mój wniosek - strapless jest ciaśniejszy niż Deco normalne i ma śmieszne miski :)) Chyba wymienię na 34F. Aczkolwiek z 34F mam świetny strapless Wonderbry, który mam wrażenie, że lepiej trzyma biust - aczkolwiek jest mniejszy i nadaje się raczej tylko na większe wyjścia. W 34FF biust mi lata w misce, krawędzie odstają i biust podskakuje osobno, a stanik osobno. Natomiast na pewno będzie to rozwiązanie dla osób, które w standardową rozmiarówkę straplessów nie wchodziły, bo jest ciasny i dużomiskowy. Odpowiedz Link
inez69 Nadine Autumn 28G 28.02.11, 19:14 Obwód w spoczynku ma 60cm, rozciąga się do 75. Robi ładny dekolt, ale za to średni profil. Ma ciekawe ramiączka, zupełnie inne niż pozostałe freye, gumowe, obszyte elastycznym materiałem, regulowane na całej długości. Obwód jest przyciasnawy, ale i tak zostaje. Jest bardzo wygodny. Moje wymiary 68/92/97. Odpowiedz Link
inez69 Deco Strapless Black 28FF 28.02.11, 19:17 Obwód w spoczynku ma 60cm, rozciąga się do 71, obszyty jest trzema silikonowymi taśmami. Zapięcie 3x3. Ramiączka wraz ze zdobienami są 15mm szerokości. Mostek 7cm. Mój bardzo długo wyczekiwany strapless z którym nie wiem co zrobić. Nie mam pojęcia jak powinien leżeć prawidłowo dobrany stanik tego typu. Czuję go na ciele, a tak chyba nie powinno być. Nie jest to bolesne, ale obwód zostawia ślady na skórze. Z ramiączkiem na szyję robi się bułka na większej piersi, z kolei bez ramiączek wygląda na za duży o pół rozmiaru, robią się delikatne skrzydełka, ale mogłabym je zaakceptować. Moje wymiary 68/92/97. Po konsultacji z Galeryjkami, wymieniłam go na 30E, jak dojdzie to zdam relację. Odpowiedz Link
inez69 Deco Lupin 28G 28.02.11, 19:20 Ten kolor trzyma tradycyjną rozmiarówkę termicznie modelowanych staników freyi (identyczny jak black). Obwód w spoczynku ma 60 cm, rozciąga się do 71. Tradycyjnie zachwalam-takiego profilu i apetycznego dekoltu nie robi żaden stanik. 28G pasuje na wymiary: 68/92/97. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Frankie black 34F 01.03.11, 09:43 O taki: www.lembrassa.com/acatalog/Freya_Frankie_Black_Bra_small.jpg Rozmiar jak dla mnie nietypowy bo noszę 70. Ostatnio biust poszedł mi w górę, miseczkowo, musiałam się przerzucić na 32FF i jest kiepsko, zabudowanie po pachy, za szerokie fiszbiny, ale miska F zrobiła się za mała :( Frankie to pewnego rodzaju kompromis w stronę wyglądu stanika. Nie da się ukryć, że 34F leży znacznie lepiej niż 32FF, fiszbiny idealne, miseczki w normie, ogólnie wizus świetny, tylko gorzej z podtrzymaniem. Po praniu zapięty na ostatnią haftkę jest OK, ale już w kolejnym dniu robi się za luźno. Ale kupiłam Frankie w promocji, nie zwracając nawet uwagi na wzór (bez szału jak dla mnie), miał być ciemny (czarny) i miał wyglądać, żebym mogła się rozebrać ;) np. u lekarza. Ogólnie, porządny Freyowy stanik z grubymi ramiąchami, wzór po bliższym zapoznaniu nawet nie jest taki najgorszy, na ok 74-76 pod biustem 32 było by komfortowo ścisłe (pewnie nosiłabym na pierwszej haftce), 34 ciut luźnawe, ale nie dramatycznie. Da się przeżyć. Odpowiedz Link
ptasia Frankie black 30f 21.03.11, 11:56 Ja dla odmiany od dawna śliniłam się na Frankie, bo wzór b. mi się podobał, i biały, i czarny, i jak zobaczyłam w listkowym outlecie za 12 funtów za komplet, rzuciłam się kupować. Jak wyjęłam w pudełka, zmartwiłam się, że będzie za duży, a nie jest (mówię oczywiście o tej większej), 30e byłoby za małe. Tu jest minimalna Freyowa zmarcha na siateczce, a w porządnym wyproście lekkie wbijanie się też tej siatkowej części. Innymi słowy miski imho standardowe. Obwód jak w nowych Freyach, przyzwoita 30''. Pacha dość mało zabudowana, co dla niektórych może być plusem, dla innych minusem - chyba wolałabym ciut bardziej, bo mam wrażenie, że może coś uciekać bokiem. Mostek na wysokość mniej więcej jak w Arabelli. To, co mnie najbardziej zdziwiło czy lekko rozczarowało, ale to pewnie po zdjęciach Heather na stronie Bravissimo (którymi naprawdę mogłabym przestać się sugerować), jest kształt stanika - dla mnie to model bardziej a la Pollyanna, tj. owalny, niż a la Clarissa/Antoinette, tj., okrągły - jeśli wiecie, o co mi chodzi ;) - a ja wolę te ostatnie. Wzór za to b. mi się podoba na ciele, gdyby był inny materiał - mógłby udawać kostium kąpielowy. O, albo letnia sukienka w takie grochy... A, szorty - za 2 funty ;) - wzięłam XS, i całe szczęście, bo są duuuże. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Frankie black 30f 21.03.11, 12:12 Może to zależy od miski (ja mierzyłam 32GG), ale u mnie Frankie wcale nie przypomina Pollyanny. Jeżeli już to bardziej Antośkę, bo obie nie zaokrąglają jakoś wybitnie, ani nie podnoszą, tylko dają taki normalny kształt, lekko dziobowaty. A Pollyanna mnie wybitnie zaokrągla, podnosi i kulkuje. Clarissy nie mierzyłam, więc nie wiem. Ale może moje odczucia są inne, bo tak jak mówię, mierzyłam w GG, a już wiem, że we Freyi niektóre modele do G mają inny fason niż w GG (założyłam nawet osobny wątek na ten temat - to tak dla potomności piszę). Odpowiedz Link
ptasia Re: Frankie black 30f 21.03.11, 16:49 No nie, u mnie zupełnie na odwrót: Antośka dawała zdecydowane, lekko przypłaszczone, kule. Nie aż takie wow, jak w Rio, ale blisko. Coś jak Cleo George. Pollyanna mnie najczęściej nieco spłaszczała ;/, zero kul, raczej noski. Frankie daje noski nieprzypłaszczone :) Odpowiedz Link
wolffie Pamiętacie frejową modelkę z zeszłego sezonu? 01.03.11, 18:59 Tę, która miała nieziemską, kosmiczną talię wyglądającą na dzieło grafików? Właśnie przeżyłam szok, bo dziewczyna 'na żywo' też tak wygląda. Wiem, że filmy też można 'obrobić' ale w tym sklepie jest tych filmików tysiące więc wątpię. [trzeba kliknąć VIEW CATWALK pod zdjęciem] www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1247224&wt.ac=fh_7511db65-ec0a-47e5-9ba3-9534b96b4fa6_Campaign10 Przy okazji sporo przecen w Asosie i wysyłka wciąż jeszcze za darmo. Odpowiedz Link
besame.mucho Freya Alexa 06.03.11, 22:14 Mam w rozmiarze 32GG. Trudno mi ocenić czy jest dużo czy małomiseczkowy, bo to mój pierwszy stanik w tym rozmiarze (szukam alternatyw dla 30H, bo te zazwyczaj są za bardzo zabudowane i mają za długie fiszbiny). Na pewno jest dosyć luźny (powinnam nosić obwód 30, a nie 32, ale mam kilka staników z obwodem 32 i są znacznie bardziej ciasne niż ten). Ramiączka regulowane na całej długości (i dobrze, ja noszę ściągnięte niemal maksymalnie, bo są długie). Siateczka jest przezroczysta, ale dzięki wielokolorowemu nadrukowi nie prześwituje tak bardzo jak np. Arabella czy Zeta. Stanik jest bardzo wygodny, no a ja daję mu plusa przede wszystkim za to, że w GG jest w wersji delikatnej, a nie upancernionej. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Freya Alexa 06.03.11, 23:38 Czy dobrze mi się wydaje, że ona ma krój Leony i Saffy? Tak myślałam patrząc na zdjęcia, ale teraz mam wątpliwości, bo wydaje mi się (wybacz moją pamięć) że Leona na Tobie nie leżała. Czy widzisz jakieś różnice? Moja Leona (30DD na 66-68 pod) jest dość ścisła, na początku wręcz nie mogłam jej długo nosić, co z Freyami w 30 mi się nie zdarza. A Alexa mi się podoba i rozważam zakup w przyszłości, dlatego się zastanawiam, czy się nastawiać :-) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Freya Alexa 06.03.11, 23:49 IMO Leona to jest ten krój, co Alexa (albo przynajmniej bardzo podobny, nie pamiętam dokładnie, bo Leonę tylko raz mierzyłam, nie mam). To, że Leona na mnie nie leżała, a Alexa leży może wynikać ze ścisłości Leony, o której piszesz - może po prostu przez to, że obwód jest bardziej ciasny miseczki się za bardzo naciągały i defasonowały, przez co brzydko leżała? Widzę na stronie, że jest u Was Leona i w 65GG i w 70GG - jeśli zdążę to spróbuję wpaść do Was w tym tygodniu i ją zmierzyć, bo po kupnie Alexy i tak chciałam sprawdzić Leonę w 70GG i kupić jeśli jednak będzie ok (poluję na te Freye, które GG mają jeszcze w wersji niepancernej) :). To się okaże czy krój podobny, tylko obwód był za ciasny, czy są inne różnice. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Freya Alexa 07.03.11, 11:25 Imo Alexa ma ten sam krój co Leona, ale chyba coś w nim poprawili, bo faktycznie układa się dużo lepiej. Odpowiedz Link
pau-27 Re: Beżowe Rio, czarna Millie - jaki rozmiar? 08.03.11, 12:50 Dopiero zaczynam przygodę z Freyą, mam ustalony rozmiar 32G (77/102). Mam okazję kupić używane beżowe Rio 32G i czarną Millie 30FF. Który powinnam wybrać przy moich wymiarach? Pomóżcie! Na dzień dzisiejszy mam raptem 2 staniki i bardzo potrzebuję czegoś do noszenia, a nie wpadki:(. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Beżowe Rio, czarna Millie - jaki rozmiar? 08.03.11, 13:36 Millie odpuść, bo 30stka raczej będzie za ciasna, no i miseczka FF przy tym obwodzie za mała - o dwie miski mniejsza niż Twój wyliczony rozmiar 32G. Natomiast Rio ma szansę pasować :) Odpowiedz Link
kaana1 Re: Beżowe Rio, czarna Millie - jaki rozmiar? 08.03.11, 13:49 Rio czarne i beżowe 32G jest dużomiskowe, miseczka 32FF jest tak duża jak 32G w innych stanikach. Więc pewnie będzie za duże. Odpowiedz Link
ptasia Re: Beżowe Rio, czarna Millie - jaki rozmiar? 08.03.11, 13:55 miałam czarną Millie i białe Rio w tym samym rozmiarze, oba moim zdaniem są dużomiseczkowe, Rio może trochę bardziej niż Millie. Tu raczej ani jedno, ani drugie nie będzie pasować - Millie będzie za mała, Rio za duże - chyba, że to 32g w dużomiseczkowcach, ale wymiary niekoniecznie to sugerują. Odpowiedz Link
pau-27 Re: Beżowe Rio, czarna Millie - jaki rozmiar? 08.03.11, 19:35 Dziękuję za rady:). Odpuściłam Millie, faktycznie 30FF mogło być za małe. Ale beżowe Rio 32G chyba postaram się wziąć, bo sytuacja jest podbramkowa:(. Odpowiedz Link
tres09 Rio/Arabbella rozmiar w porownaniu do Deco 08.03.11, 16:40 Kupując Deco wahałam się między miseczką F a FF, wzięłam większą ale czuję że mam rozmiar mam dokładnie pomiędzy. Zastanawiam się nad zakupem Rio i Arabbelli, tym razem chciałabym kupić wysyłkowo, obwód pewnie wezmę ten sam, ale jak w powyższych modelach wypadają miseczki w porównaniu do Deco? Brać F czy FF? Odpowiedz Link
bra-dreamerka Re: Rio/Arabbella rozmiar w porownaniu do Deco 08.03.11, 20:46 Zwracam uwagę na Arabelkę- jest rozciągliwa- zatem proponuje wziąć obwód mniejszy i zwiększyć rozmiar miseczki. Porównując do Deco to raczej Arabelka w miseczce F- ale zmniejszając obwód o jeden to miseczka FF. Odpowiedz Link
arwena-g Re: Rio/Arabbella rozmiar w porownaniu do Deco 09.03.11, 09:09 Owszem, starsze modele Arabelek są rozciągliwe, ale te nowe już nie tak bardzo. Mam dwie arabelki w obwodzie 70: peony zapinam na trzecia haftkę i podjeżdża , a cassis zapinam na najluźniejszą i jest o.k. Odpowiedz Link
ptasia Re: Rio/Arabbella rozmiar w porownaniu do Deco 09.03.11, 11:26 ja też uważam, że nowe Arabelle są ściślejsze. Mam Midnight 30e i jest zdecydowanie ściślejsza od Oyster, którą miałam kiedyś. To samo btw tyczy czerwonej Eleanor w porównaniu do np. rodzynkowej. A w temacie: mam Deco i Arabellę w tym samym rozmiarze, przy czym Arabella jest ciut mniejsza, ale imho to kwestia wstążki, tj. tego, że miska jest zamknięta i może się wbijać, a w Deco - otwarta. Rio bym brała też w tym samym rozmiarze, tj. też 30e. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Rio/Arabbella rozmiar w porownaniu do Deco 09.03.11, 11:51 Ja dodam, że Deco mam 32G i 34FF - w sumie oba ok, ale Rio 34FF ma za małą miskę (Deco w tym rozmiarze pasuje), obwodowo jest ok. U mnie Rio jest ciaśniejsze niż deco. Z arabelką nie mam porównania. Odpowiedz Link
ptasia Re: Rio/Arabbella rozmiar w porownaniu do Deco 09.03.11, 11:59 No tak, Rio ciaśniejsze od Deco, ale dla mnie nie na tyle, by brać obwód więcej. Dodam, że mam dośw. tylko z białym Rio. Odpowiedz Link
tres09 Ptasia 09.03.11, 15:10 Ja właśnie chcę białe Rio. Jak w tym modelu z miskami? Gdybyś w Deco miała rozmiar pomiędzy dwoma to w Rio byś brała mniejszą czy większą miskę? Ja mam wrażenie że Deco FF jest minimalnie przyduże (leciutkie odstawanie brzegów misek, niewidoczne pod ubraniem), ale wybrałam ten rozmiar bo był znacznie wygodniejszy niż F,. Zastanawiam się czy jeśli wezmę Rio w tym samym rozmiarze to czy taki miękki stanik nie będzie się brzydko marszczył. Odpowiedz Link
tres09 Re: Ptasia 09.03.11, 15:15 I jeszcze dodam, że jak kupowałam Deco to wybierałam pomiędzy dwoma rozmiarami misek, ale przy tym samym obwodzie - moim zdaniem po prostu mam rozmiar pośrodku. tres09 napisał: > Ja właśnie chcę białe Rio. Jak w tym modelu z miskami? Gdybyś w Deco miała rozm > iar pomiędzy dwoma to w Rio byś brała mniejszą czy większą miskę? Ja mam wrażen > ie że Deco FF jest minimalnie przyduże (leciutkie odstawanie brzegów misek, nie > widoczne pod ubraniem), ale wybrałam ten rozmiar bo był znacznie wygodniejszy n > iż F,. Zastanawiam się czy jeśli wezmę Rio w tym samym rozmiarze to czy taki mi > ękki stanik nie będzie się brzydko marszczył. Odpowiedz Link
ptasia Re: Ptasia 11.03.11, 07:41 Hm, Rio jest może minimalnie mniejsze, ale moim zdaniem - tylko minimalnie... I nie wiem, czy to znowu nie kwestia "zamknięcia" misek. Niestety już go nie mam i nie mogę porównać. Zresztą, w ogóle trochę trudno porównywać stanik usztywniany z miękkim. Deco jest naprawdę b. otwarte, u mnie np. minimalnie odstają czasem miski, ale mierzyłam rozmiar mniejszy i był dużo za mały. Wydaje mi się, że ten model tak ma, trochę zależy od kształtu biustu po prostu, poza tym termicznie formowane staniki niespecjalnie mają się jak dostosować do kształtu biustu (to nie ta pianka, z której były kiedyś Effuniaki). Aha, już prędzej Arabellę brałabym rozmiar większą, niż Rio. A poza tym - jaki kolor masz tego Deco? Słyszałam, że beżowe jest największe, nie wiem, ile w tym prawdy. Ja mam szare i Lydię, mierzyłam też czarne. Dodam, że ja mówię o swojej większej połowie, bo z racji asymetrii do niej dobieram, na mniejszej zawsze coś się marszczy/powiewa. Odpowiedz Link
tres09 Re: Ptasia 11.03.11, 16:00 No to chyba wezmę Rio w tym samym rozmiarze co Deco. Deco mam beżowy i czarny, nie zauważyłam żeby beżowy był większy, moim zdaniem wymiarowo identyczne. Najchętniej bym kupiła jeszcze biały Deco, szkoda że nie ma. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Ptasia 11.03.11, 16:06 Ja nie Ptasia, ale mam Rio czerwone, a Deco purpurowe i szare. Nie uwazam, zeby Rio mialo miski duzo wieksze niz tzw. standardowe, Arabella, np. czarna, albo Eleanor sa duzo wieksze (od Rio). Deco jest otwarte i powiedzialabym gigantomiskowe, mam w mniejszym rozmiarze niz normalnie, a i tak dziwnie odstaje i miski sie wyginaja. Rio jest na pewno duzo mniejsze. Odpowiedz Link
ptasia Re: Ptasia 11.03.11, 17:18 ?? Może to czerwone jest mniejsze... Białe na pewno było większe. Miałam je w 30f, a Arabellę Oyster 30ff, i wtedy Eleanor zieloną (imho biała do niej jest porównywalna) też 30ff. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Ptasia 11.03.11, 18:32 Ja juz nie nosze tego Rio, bo bylo w rozmiarze 30DD i juz z niego wyroslam. Mysle, ze chodzi o zabudowanie biustu u gory - mam go tam sporo, wiec malo ktory stanik zamkniety od gory odbieram jako wiekszy niz normalny, chyba, ze jest to takie wiadro jak czarno-rozowa Arabelka:) Deco mam 30DD i jest na pewno wieksze od Rio, zwlaszcza gora, na dodatek srednio kompatybilne ze mna. Odpowiedz Link
besame.mucho @azymut Freya Alexa i Leona 11.03.11, 00:11 Byłam, zmierzyłam i niestety nie kupiłam. Przyjrzałam się dokładniej - Leona to IMO ten sam krój co Alexa, ale coś w nim jest skiepszczone. Nie wiem, albo materiał wszyty jakoś za płasko, albo coś gdzieś przesunięte o kilka milimetrów tam gdzie nie powinno. W każdym razie dziobuje jak nieszczęście. To nie kwestia naciągania za małym obwodem, bo 70tka była na mnie luźniutka, a dzioby się zrobiły jak się patrzy. To też nie kwestia źle wszytych ramiączek (w niektórych Freyach miałam czasem wrażenie, że jakby były kilka milimetrów bardziej do wewnątrz czy do zewnątrz to kształt biustu byłby ładniejszy) - próbowałam łapać miskę tak żeby zobaczyć jakby się zachowywała z ramiączkami w innym miejscu i poprawy brak. Po prostu górna część miseczek jest jakaś zła i już. Na pocieszenie (bo już się zdążyłam nastawić, że teoria o naciąganiu misek przez obwód na pewno jest genialna i stąd się biorą dzioby - a więc zdążyłam się nastawić, że w 70tce wszystko będzie cacy i będę miała pierwszy zielony stanik od kiedy wyrosłam z Zety) przyszła mi wreszcie zamówiona jakiś czas temu Freya Nadine, której z miejsca przyznałabym Stanikomaniowy laur Wygodniczka, ale poczekam z opisem kilka dni, żeby sprawdzić jak się będzie zachowywała. Odpowiedz Link
justinehh Re: @azymut Freya Alexa i Leona 11.03.11, 01:14 A próbowałaś Arizy? Mam taką jedną 32gg do oddania... Odpowiedz Link
besame.mucho Re: @azymut Freya Alexa i Leona 11.03.11, 09:54 Oj nie, Ariza to na mnie kompletnie nie leży. No i w GieGie już się robi zbyt wysoka na mostku (wbija się strasznie), i ma za długie fiszbiny. Ja te 70tki Freyi chociaż za luźne biorę właśnie z powodu tego, że w nich mieszczę się w GG, które w kilku modelach jest mniej zabudowane (konstrukcja z G pociągnięta do GG) i dzięki temu staniki nie piłują mi pach i mostka. W Arizie by to był nie dość że za luźny stanik, to i tak piłujący. Odpowiedz Link
azymut17 Re: @azymut Freya Alexa i Leona 11.03.11, 09:36 Dziękuję za porównanie :-) W sumie to dobra informacja, bo oznacza, że producent zauważył błąd i stara się go naprawić. Bardzo podobnie opisywałam Saffy w katalogu i galerii: kataloglb.blox.pl/2010/01/Freay-Saffy.html Moja Leona leży identycznie, w sumie chyba wyślę też coś o niej, informacje będą w jednym miejscu. A Nadine też mi się bardzo podoba, chyba nawet bardziej od Alexy (to u mnie zależy od pory roku, teraz mam fazę na jaśniejsze i - o zgrozo! - różowe :-)) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: @azymut Freya Alexa i Leona 11.03.11, 09:57 O, rzeczywiście, odbierałam Leonę jak Ty Saffy. Tylko u mnie to już nie były "Frejowe noski" tylko "potężne dzioby", ale to może zależeć od rozmiaru biustu. Mam wrażenie że im większy tym łatwiej go totalnie zdziobować, i kształt który w mniejszym rozmiarze jest jeszcze noskowaty i fajny w większym już często jest dziobem. Odpowiedz Link
moon-land Adele 11.03.11, 11:42 Kupiłam niedawno komplet Adele i muszę wyrazić zachwyt (a po raz pierwszy jest to zachwyt Freją). Adelka spodobała mi się od pierwszego wrażenia - choć nie przepadam za jasnymi stanikami (aczkolwiek czysto estetycznie wolę już takie białe właśnie, niż wiele cielaków), ale w tym przypadku bardzo przypadło mi do gustu połączenie białego tła z kwietnymi wzorami w kolorze stali. Do tego jasnozielone detale. Piękno! Ten właśnie frejowy krój balkonetkowy (jak Lucy czy Charlotte, czy Clarissa) okazuje się być stworzony dla mnie. Dotąd próbowałam nosić jej plandże (Eleanor, bo niezwykle mi się podoba jej design), ale kończyło się to BARDZO bolesnym wbijaniem drutów w mostek (odginanie nawet kombinerkami dawało mierne rezultaty) i zniechęceniem do marki. Odkryłam jednak, że mój biust & mostek preferują albo plandże prawdziwe (jak Effuniaki), z niższym mostkiem, albo mostek wyższy niż Eleanory. I jak najbardziej wąski (tu świetne jest też Avocado, w którym fiszbiny są obok siebie, a nie jak w Eleanor - z 1.5-2 cm odstępem). Mostek kroju typu Adele jest właśnie wyższy. I to sprawiło, że po raz pierwszy mogłam zrozumieć i poczuć na własnej skórze zachwyty Freją :)): - jest wygodnie i miło, żadnych wbijań - ja tam cenię Frejowe ramiączka za 100% wygody, co nie zawsze dotyczy tych węższych (mam rozmiar 30f). Pamiętam, że kiedyś Effuniak napisała, że ich ramiączka, na które jest tyle narzekań za wygląd, są jakościowo najlepsze. To się daje odczuć! - kształt! Zebranie jest świetne, lepsze niż w Fantazji, którą dotąd preferowałam ze względu na wygodę. Kształt bardziej okrągły, niż np. w Savannie Fantazjowej - szorty do kompletu urocze Odpowiedz Link
moon-land Re: Adele 11.03.11, 16:53 Savannę mam akurat 30ff, kupioną już z 1,5 roku temu. Potem trochę schudłam i zaczęłam sprawdzać rozmiar mniejszy. 30f z Fantasie mam np. Karę (bo i z tej firmy przestawiam się z plandży na balkonetki - lepszy kształt mi robią). Adela jest raczej standardowa, choć trzeba wziąć pod uwagę, że ten krój jest trochę bardziej zabudowany niż plunge. W moim wypadku odrobinę się marszczy, ale pod bluzką tego nie widać. Jestem prawie pewna, że 30dd byłby za mały, ale nie sprawdziłam tego, bo Adelowy komplet to nabytek z ebaya (w bardzo korzystnej cenie od mojego ulubionego sprzedawcy chamousey:) Odpowiedz Link
ptasia Re: Adele 14.03.11, 13:43 Jestem prawie pewna, że 30dd byłby za mały, ale nie sprawdzi > łam tego, bo Adelowy komplet to nabytek z ebaya (w bardzo korzystnej cenie od m > ojego ulubionego sprzedawcy chamousey:) chyba raczej 30e, cofając się z 30f :)? A Cha, czyli Chamousey, jest fantastyczny :) Odpowiedz Link
moon-land Re: Adele 14.03.11, 18:39 30e, jasne! Rozmyślałam właśnie nad Effuniakami, w których rozważam przejście z 70e na 70dd i już mi się te miski poprzestawiały :) Cha - tak, rewelacja. Kupowałam już u tego sprzedawcy nieraz i w większości staniki przychodzą w 2 dni (!). I to zwykła przesyłka, nie signed-for. Raz tylko zdarzyło się tak, że Fantasie, zakupiona tydzień przed Świętami szła baaardzo długo. Minęły jakieś 3 tygodnie, ja wciąż czekałam, bo okres świąteczny itd, ale kiedy dostałam koment od Cha, to napisałam jednak, że niestety stanika wciąż nie mam i czy na pewno był wysłany wtedy, kiedy zostało to odznaczone na ebayu. (Raz, u innego sprzedawcy, zdarzyło się, że wysłał stanik tydzień po terminie, który sam zadeklarował - a ja się niepotrzebnie stresowałam). Zanim jeszcze dostałam odpowiedź, Cha zwrócił mi kasę na paypalowe konto (o co wcale jeszcze nie prosiłam, więc sie zdziwiłam tempem reakcji). Dwa dni później stanik czekał na mnie w skrzynce, a ja tę zwróconą kasę odesłałam z powrotem. Bardzo mnie cieszy, że tamten stanik jednak nie zaginął - byłby to pierwszy taki przypadek. Odpowiedz Link
ptasia Re: Adele 14.03.11, 19:19 o, to my chyba podobne jednak rozmiarowo - Krokodyla Effuniak mam 70dd, ale plunge bym obstawiała albo 70dd, albo 70e. No, ale Adele na razie sobie daruję, bo dorwałam Frankie na Figleaves za 10 funtów :D Co do Cha, rzeczywiście błyskiem wszystko przychodzi. Miałam kiedyś taką sytuację, że poza zamówionymi rzeczami był stanik, którego nie zamawiałam. Napisałam do niego, zmartwił się, że coś pomieszał i poprosił o odsyłkę. Powiedziałam mu, że to pewnie z grubsza będzie 4-5 funtów za polecony od nas, przelał mi od razu na Paypala 5 GBP. Wyszło taniej za przesyłkę, nie chciał, żebym mu zwracała, ale to zrobiłam - no i sobie powymienialiśmy bardzo kurtuazyjne maile, dziękując nawzajem :) Potem koleżanka chciała wymienić stanik na mniejszy przy okazji zakupu nowego - wysłał oba razem, nie czekając, aż dojdzie ten z wymiany. Baaardzo polecam. Odpowiedz Link
alex331 Freya Margo kiwi 32FF 16.03.11, 14:23 Freya Margo kiwi 32FF na 76/100 Kupiona jakiś czas temu, teraz raczej skłaniam się ku miseczce G a tu FF jest dobra, czyli ma większe miseczki niż norma przewiduje. Obwód ciasny, pracujący. Bardzo fajny stanik. Kolorki fajne bo nie do końca zielone. Obwód w spoczynku 66 cm Obwód rozciągnięty 77 cm Głębokość miseczki 30cm U 16 cm UU 32 cm Odpowiedz Link
pau-27 Rio 32G beż - jaki rozmiar Pollyanny, Phoebe? 18.03.11, 09:46 Jako pierwszy dobry stanik kupiłam po długim namyśle beżowe Rio 32G (77/102). Jest dosłownie na styk, z tendencją lekko ciasnawego. Ogólnie dobrze, ale mógłby robić bardziej okrągły kształt, no i te blaszki przy ramiączkach to pomyłka. Skoro mam już ten, to chciałam wypróbować Pollyannę, Phoebe lub Antoinette. I tu mam problem. Wiedząc o legendarnej dużomiseczkowości Rio, w jaki rozmiar z tych modeli mam celować??? Obawiam się, że w GG.......Macie za sobą doświadczenie, poradźcie! Odpowiedz Link
ptasia Re: Rio 32G beż - jaki rozmiar Pollyanny, Phoebe? 21.03.11, 11:46 to nie moje okolice rozmiarowe, ale mając dośw. z Rio oraz Polly i Antoinette też obawiam się, żę GG... Odpowiedz Link
czarnulka1-5 Jaki rozmiar? 23.03.11, 22:45 Poradźcie mi proszę, bo już nie wiem zupełnie jaki rozmiar Freyi mam dobrać. Do tej pory miałam dwa: Tizzy i Claudia, oba 36FF. Tizzy od początku była za mała na większą pierś, Claudia była w sam raz. Teraz (chyba migracja) z Claudii też zaczęła wyłazić buła, więc zakupiłam model Tia czarny 36G. No i katastrofa zupełna. Fiszbiny mam na plecach, pół miseczki pod pachą puste, a z przodu wyłażą buły. Pomyślałam że za wąska i obwód ciągnie fiszbiny, ale z przedłużką to samo, może nieznacznie mniej ale dalej nie nadaje się do noszenia. I teraz nie wiem, czy to Tia jest modelem nie dla mnie, czy to jest kwestia jakiejś różnicy pomiędzy konstrukcją FF a G czy jeszcze coś innego. Chciałabym dalej trzymać się Frei bo fiszbiny w FF były dla mnie idealne (z Panache się nie dogaduje) ale boję się zamawiać inne 36G bo nie wiem czy wszystkie już będą miały takie szerokie fiszbiny. Ratowałyby mnie pewnie jakieś wielkomiskowe 36FF, ale nie wiem za bardzo które. Pomóżcie :-) Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Jaki rozmiar? 25.03.11, 12:02 Modeli wymienionych przez Ciebie nie znam. Wielkomiskowe jest Rio ( w kolorach białym i czarnym i beżowym na pewno), tylko, że one dość ścisłe jest. Rio jest balkonetką, tak jak Claudia. Może to chodzi o to, że balkonetki Ci paszą a frejowe plunge już nie? dorota Odpowiedz Link
czarnulka1-5 Re: Jaki rozmiar? 25.03.11, 17:45 Może to jest jakiś trop. Dzięki :-) Najlepiej byłoby to sprawdzić stacjonarnie mierząc różne ale niestety mieszkam raczej na peryferiach "stanikowego" świata. Że Rio ma duże miski to doczytałam ale jakoś tak przymierzam się do niego jak pies do jeża bo to taki brzydalek trochę :-) Odpowiedz Link
rzufig a jak z wielkością misek w lacey? 19.08.11, 20:38 bo nie mogę nic znaleźć... czy bardziej jak stare arabelle czy biała eleonor czy jak polyanna? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: a jak z wielkością misek w lacey? 19.08.11, 23:04 Lacey raczej normalnomiskowa :) podobna do pollyanny chyba najbardziej. Odpowiedz Link
ciociazlarada Freya Monet Fruits 30E 28.03.11, 21:33 Przyszedł do mnie dziś z Figleaves, skorzystałam z promocji -20% na wszystko:) Jest prześliczny, w sklepie pojawił się nie tak dawno, więc trafił mi się egzemplarz o bardzo ładnym, pełnym i symetrycznym ułożeniu kwiatków i plamek. Kolory rewelacyjnie pasują do odcienia mojej skóry i włosów, ciepłe, ale niezbyt przygaszone. Nie miałam wcześniej Moneta ani Summer, więc byłam zaskoczona wielkością misek. Nie jest takim wiadrem jak np. Deco, ale miski są imo większe niż standard. Ze staników o podobnym kroju mam Fauve Indię i Freyę Libby - Monet Fruits jest od obu sporo większy i bardziej zabudowany, halfcupem bym go nie nazwała. Kształt robi bardzo ładny, okrągły, ale lekki, wyściełanie jest cieniutkie (dużo cieńsze niż w Maskaradkach czy Effuniakach). Obwód niezbyt ścisły, ale wyjątkowo szeroki, trzyma bardzo dobrze. Ogólnie stanik robi pancerniejsze wrażenie niż moje starsze Freye w tym samym rozmiarze, ramiączka za to są trochę cieńsze. Majtasy (szorty) są całe z lekko przejrzystej siateczki, jak dla mnie wypas. Oczywiście rozmiarówka dość pojemna. Wzięłam 30E na wymiary 66/88 i majtki S na 95 w biodrach. Odpowiedz Link
nientepaura Re: Freya Celia 04.04.11, 17:10 odpowiadam sama sobie, a co;) może się komuś przyda;) miski standard, obwód też (w kierunku luźnego) Odpowiedz Link
czarna.aza Re: Freya Celia 19.09.11, 12:13 nientepaura napisała: > odpowiadam sama sobie, a co;) > może się komuś przyda;) > miski standard, obwód też (w kierunku luźnego) > Pewnie, że się przyda! Miski standard, czyli jeżeli noszę taką raczej dużomiseczkową freykę estelle 70FF, to brać Celię 70G ???? Odpowiedz Link
catsumi Cindy - czy ktoś ma? 05.04.11, 11:44 Czy ktoś ma lub mierzył Cindy? Jestem ciekawa jak z obwodem i wielkością miseczek? Odpowiedz Link
justinehh Re: Cindy - czy ktoś ma? 10.04.11, 18:40 kataloglb.blox.pl/2011/01/Freya-Cindy.html#ListaKomentarzy Odpowiedz Link
catsumi Re: Cindy - czy ktoś ma? 11.04.11, 12:53 dziękuję :) Wyleciało mi z głowy, że mogę jeszcze tam poszukać :) Odpowiedz Link
yaga7 Edith i Collette 06.04.11, 11:45 Nad Collette zastanawiałam się już jakiś czas temu, ale rzuciły mi się w oko niepochlebne recenzje. A nie powinny, bo powinnam była zauważyć, że podobnie jak Latisha czy Nancy Collette ma jedną konstrukcję do G, a drugą od GG. No i faktycznie, strzał w dziesiątkę - 32GG Collette leży równie świetnie jak Latisha czy Nancy. Szerokie zapięcie 3x3, szersze ramiączka, świetnie podtrzymanie, biust zaokrąglony, cudo :))) Natomiast całkiem możliwe, że konstrukcja do G jest inna - podobnie, jak w przypadku Latishy czy Nancy. Aha, jedyny problem - ciut luźniejszy obwód niż w innych Freyach, ale mnie nawet pasi. Edith leży identycznie, ale obwód ma ciaśniejszy. Odpowiedz Link
tatakine NAOMI 30FF - porownanie z POLYANNA 10.04.11, 12:14 Na moje 72-73 pod biustem i 94-95 w biuscie zamowilam Naomi 30FF. Mam juz czarna Polyanne w tym rozmiarze i chcialam miec identyczny model tylko ze w innej kolorystyce/wzorze (wedlug opisu na stronie Bravissimo Naomi bazuje na konstrukcji Polyanny). Obwod Naomi jest bardziej elastyczny od Polyanny, ale na mnie trzyma sie dobrze (Poly nosze z przedluzka). Miski sa wyzej zabudowane niz w Poly o jakies 1-2cm. Generalnie stanik nadaje ksztalt kulek, i o ile Poly troche splaszcza biust to tutaj zupelnie nie widac efektu splaszczenia. Odpowiedz Link