• tatakine czarna Polyanna - siostrzane modele? 10.04.11, 12:30
      Mam czarna Polyanne 30FF i szukam stanikow Freyi o identycznej kontrukcji. Stanik robi idealne kulki i odrobine splaszcza, ale ten efekt splaszczenia bardzo mi odpowiada. Przymierzalam Naomi (powinna byc konstrukcyjne taka sama) i jest bardziej zabudowana tzn. miski sa wyzej zabudowane i nie splaszcza ani odrobine:p Mozecie polecic inne siostrzane modele ktore sa identyczne z czarna Poly?
      • kaana1 Re: czarna Polyanna - siostrzane modele? 10.04.11, 12:39
        Ze starszych modeli Matilda, Harriet.
        • tatakine Re: czarna Polyanna - siostrzane modele? 10.04.11, 14:59
          kaana1 napisała:

> Ze starszych modeli Matilda, Harriet.

Dzieki za odp, przejrzalam na szybko oferte kilku sklepow i jesli gdzies te modele sa dostepne to tylko pojedyncze rozmiary. A cos z nowszych kolekcji?
          • kasienka.body Re: czarna Polyanna - siostrzane modele? 10.04.11, 16:02
            Latisha, Estelle, Naomi, Nancy, to są wszystko klony Pollyanny. Spłaszczanie w czarnej Pollyannie może być u Ciebie wynikiem trochę ciasnego obwodu (pisałaś, że nosisz z przedłużką), obwód ciągnie miski i przez to spłaszcza. Nie gwarantuję natomiast, że siostrzane modele też będą spłaszczać :)
            • mania_aniam Re: czarna Polyanna - siostrzane modele? 23.04.11, 15:47
              Wydaje mi sie, ze Celia to tez klon:)
    • noweti Freya Swim Paris 23.04.11, 15:15
      Ma ktos moze ten stroj? Jestem nim zainteresowana i chcialabym poznac opinie posiadaczek:)
      • marikooo Re: Freya Swim Paris 03.05.11, 08:06
        noweti napisała:

> Ma ktos moze ten stroj? Jestem nim zainteresowana i chcialabym poznac opinie po
        > siadaczek:)

Na Balkonetce poszukaj, pojawił się ostatnio.
        • noweti Re: Freya Swim Paris 03.05.11, 11:42
          Hehehe marikooo wiem, bo sama go tam umieściłam:)
          Kupiłam i jestem baardzo zadowolona;)
    • abigail83 Freya Loretta - cudo! 28.04.11, 14:36
      Błękit i ecru, cudowna koronka, chyba nigdy żadna Freya mi się tak na mnie nie podobała! Krojem i ściśliwością porównałabym do Clarissy i jeszcze do Eleanor, która zamowiłam 32F i leżą dokładnie tak samo dobrze.
      • nientepaura freya charlotte - prośba 02.05.11, 20:19
        czy jakaś dobra dusza posiadająca 28f mogłaby mi zmierzyć głębokość? chodzi mi o to, czy szarlotka jest dużomiskowa, czy normalna;)
        • nientepaura rio: kolor: ścisłość:wielkość misek 02.05.11, 20:37
          tak na szybko, bo się pogubiłam;) wszystkie ryjki są ścisłe i dużomiskowe, czy zależy to od koloru?
          • azymut17 Re: rio: kolor: ścisłość:wielkość misek 02.05.11, 22:42
            Ogólnie rzecz biorąc tak, chyba że trafi Ci się jakiś wyjątkowy egzemplarz :-)
        • kasienka.body Re: freya charlotte - prośba 02.05.11, 22:30
          mogę wymierzyć w środę, bo mam ten rozmiar w sklepie :)
          Z moich obserwacji wynika, że miski są trochę większe niż standard.
          • nientepaura Re: freya charlotte - prośba 02.05.11, 23:01
            kasienko, byłabym bardzo wdzięczna;)
            • kaana1 Re: freya charlotte - prośba 03.05.11, 14:41
              Mialam kiedyś w innym rozmiarze, stanik był stosunkowo rozciągliwy, miski raczej standard.
              • kasienka.body Re: freya charlotte - prośba 03.05.11, 16:37
                Ja go raczej odbierałam i nadal odbieram jako ścisły - mam go w rozmiarze o oczko większym niż normalnie (75 zamiast 70-tki). Miska trochę większa niż standard.
            • kasienka.body Charlotte - głębokość miski 04.05.11, 14:55
              W rozmiarze 28F głębokość miski to ok. 25 cm, szerokość fiszbiny ok. 13,5 cm, obwód w spoczynku 57 cm, naciągnięty ok. 77 cm :)
              • nientepaura Re: Charlotte - głębokość miski 04.05.11, 17:23
                dzięki wielkie;)
      • ciociazlarada A ta Loretta to ma krój dokładnie jak co? 02.05.11, 22:39
        Bo porównałaś do Clarissy i Eleanor jednocześnie, a to dwa zupełnie inaczej szyte staniki:)
        • ciociazlarada Czy ktoś ma i może mi odpowiedzieć? n/t 06.05.11, 08:09

• catsumi Freya przesadziła z grubością ramiączek :(( 06.05.11, 00:41
      Ostatnio będąc w sklepie stacjonarnym bardzo spodobały mi się nowe modele Freya- Eloise oraz Lacey. Na wieszaku wyglądały bardzo ładnie, ale to, co dostałam do przymierzenia po prostu przekroczyło granice mojej wyobraźni o szerokich ramiączkach... Poczułam się, jakbym dostała stanik ORTOPEDYCZNY, na biust o nienaturalnych, monstrualnych rozmiarach. Słowo "szelki" brzmi w tym przypadku za łagodnie! Chodzi mi o rozmiar 65GG - ramiączek w tym właśnie rozmiarze nie da się nazwać ramiączkami. Powiem szczerze, że wstydziłabym się, żeby takie coś wychyliło mi się spod bluzki :( A muszę zaznaczyć, ze ja ogólnie lubię szersze ramiączka, Freya zawsze miała te ramiączka fajne, takie mięsiste, dobrze sie w nich czułam. Ale w tych stanikach to coś dla mnie jest nie do przejścia - wygląda to, jakby biust do G był normalny, a ten powyżej G wymagał już staników ortopedycznych! Nigdy jeszcze nie spotkałam się z aż taką szerokością. Wydawałoby się, że ramiączka nie są aż takie ważne w staniku, tymczasem potrafią wszystko w nim zepsuć :( Do tej pory narzekałam czasem na zbyt cienkie i rozciągliwe, teraz Freya wprowadziła nowy standard :(
    • wwwwiedzma Freya Lauren halfcup 08.05.11, 13:19
      Mam pytanie czy ktoś już przypadkiem mierzył i oglądał na żywo? Jak wypada obwód i wielkość misek? Najbardziej zależałoby mi na porównaniu do Miszki, Eleanorki lub Loli, bo je akurat mam :)
      • kasienka.body Re: Freya Lauren halfcup 08.05.11, 16:27
        Obwód jest normalny, nie przesadnie ścisły, miski o około rozmiar większe niż standard, czasem nie cały rozmiar, ale na pewno większe.
        Misha w 32FF jest na mnie ciutkę maława (daje radę, ale 32G byłoby lepsze), a Lauren w 32FF jest ok.
        • wwwwiedzma Re: Freya Lauren halfcup 10.05.11, 17:36
          Czyli jak mam Miszkę 32 FF i ostatnio lekko bułkuje, choć obwód jest luźny, to Lauren powinna mi pasować w rozmiarze 32 FF, czy lepiej strzelać w 30 G?
          • kasienka.body Re: Freya Lauren halfcup 10.05.11, 20:25
            jeśli miszowy obwód luźny to pewnie lepiej 30G.
            • wwwwiedzma Re: Freya Lauren halfcup 10.05.11, 23:22
              Dzięki :*
    • megankax FREYA Mimi który model jest podobny? 15.05.11, 19:17
      Który z nowszych modeli biustonoszy jest podobnie szyty do Mimi?
    • myff Deco(plunge?) czarne jaki rozmiar 23.05.11, 21:47
      To jak to jest z tym deco i jego dużością? Teraz noszę 70G, ale tak na styk wychodzi i to miękkie, miałam kilka sztywnych w tym rozmiarze, ale za małe. Brać czarne deco w rozmiarze 70G? A jak wypada strapless?
      • azymut17 Re: Deco(plunge?) czarne jaki rozmiar 23.05.11, 22:00
        Ano różnie jest... Na mnie plunge był dobry w standardowym rozmiarze (no dobra, uczciwie mówiąc trochę odstawał, ale tak mało, że każda bluzka to przyklepywała i nic się nie odznaczało), a strapless z michą standardową i z większym obwodem. Jednak w Twoich okolicach rozmiarowych ten strapless będzie na pewno miał wielkie michy, więc spróbuj 75F, a z plunge'a zaryzykowałabym 70G, choć dobrze by było wziąć też 70FF do porównania (a jakie inne sztywne mierzyłaś, że były za małe? Może to coś pomoże?).
        • myff Re: Deco(plunge?) czarne jaki rozmiar 24.05.11, 13:45
          Teraz odsprzedałam porcelain balkonetkę, miałam przerobione CK thrill me(jeśli dobrze pamiętam) takie raczej GG ale dziwnie leżało. Mam też Katie price- może mało miarodajne, ale podobnoż dzieło panache, więc zaryzykowałam. Mam też jeansowego effuniaka, co prawda w zupełnie kosmicznym rozmiarze 70H- ale w porównaniu z pudrowym kropkiem plungem w tym rozmiarze był sporo mniejszy- na jednej piersi leży mniej więcej dobrze, a na drugiej źle bo jest za duży. Z czasem właśnie w tym plungu piersi mi klapią. Nie wiem czy to znaczy, że mam jakieś nie plungowe te piersi- choć jestem nieskromnego zdania, że jędrne, mimo że podzieciowe i po karmieniu. Bardzo im pomogły lepsze staniki:)- czy miska nie taka. To już kolejne podejście do effuniaków i znowu klapa. Myślałam, że może deco, mi podpasuje. A może darować sobie sztywne plunge?
          Moje obecne wymiary to 75/102-3
      • yaga7 Re: Deco(plunge?) czarne jaki rozmiar 23.05.11, 22:08
        Normalne Freyki noszę 32GG i są dobre, Deco mam 32G i jest ciut przymaławe, ale nie na tyle, żeby brać 32GG, bo chyba by odstawało.
        Straplessa mam 34F, bo w 32 się nie zapięłam, a 34FF było za duże.
      • akanak.k Re: Deco(plunge?) czarne jaki rozmiar 02.07.11, 14:15
        ja wczoraj zakupiłam deco plunge nude noszę sobie normalnie 65GG deco plunge mam 65G, jest faktycznie dużomiseczkowe, dodatkowo ma taki urok że (u mnie podczas noszenia) delikatnie odstają brzego miseczki, jak porządnie wygarnełam to tego nie było, jednak szczególnie w prawej piersi jakoś ten brzeg sobie lekko odstaje. Natomiast ciekawosta: deco pistachio w tym samym rozmiarze nie miało tego efektu lekko odstającej miseczi...

niestety cena nuda 199zł a pistachio 209zł ;/ masakra
    • ochanomizu Lauren halfcup 30dd 24.05.11, 12:46
      Pierwsza Freya (nie licząc Millie z rozginanymi fiszbinami), która na mnie pasuje.

Miseczki według mnie w normie, obwód raczej nie z tych bardzo ścisłych, nie obraziłabym się gdyby był ciaśniejszy. Mostek z kolei mógłby być nieco węższy, szerszy już opierałby się na piersiach.
      Ma szerokie jak na Freyę fiszbiny, ramiączka są zdobione i regulowane na całej długości.

Obwód w spoczynku 65cm, naciągnięty 78cm, U fiszbiny 13,5cm, UU fiszbin 28cm.

Moje wymiary to 65/70 pod biustem (ciasno/luźno), 87 w biuście.
    • pau-27 Freya Carolyn 03.06.11, 15:58
      Chciałabym gorąco polecić ten model. Od tygodnia jestem posiadaczką używanej Carolyn 32GG i na moje 77/103 pasuje idealnie. Nic mi się nie przemieszcza, obwód jest przyjemnie ścisły, fiszbiny nigdzie nie gniotą:). A oprócz tego jest śliczny, na lato jak ulał.
      • czarna.aza Re: Freya Carolyn 27.09.11, 09:35
        No... ładna jest... :)
        Z tego co piszesz wynika, że nie ma za dużych misek...?
        Hmmm...czyli ja przy 77/102 powinnam chyba 32G?..., czy GG?
        Arabelki mam 32FF, ale są na styk.
        • azymut17 Re: Freya Carolyn 27.09.11, 10:33
          Jest standardowa, spróbuj z 32G albo 34FF, bo jest ciaśniejsza od Arabelek.
    • sbarazzina Problem z Deco 08.06.11, 21:05
      Mam problem z dobraniem Deco, wpadłam chyba w jakąś rozmiarową czarną dziurę:((( A Deco mieć muszę!

Mój standardowy rozmiar to 32DD. Mierzyłam ostatnio (wszystkie w kolorze cielistym):

32DD - za duży, obwód ok
      32D - dobry jak stoję, jak się ruszam miski mi odstają, jak podciągnę ramiączka na maxa, to miski przestają odstawać ale obwód idzie do góry
      30DD - bułkuje, tzn piersi mi się nie wylewają środkiem jedynie dlatego, że są mało wylewne;) Ale o dziwo mniejsza pierś próbuje wyjść mostkiem, mam wrażenie że ciaśniejszy obwód powoduje wypchnięcie piersi mostkiem.. Obwód teoretycznie jest ok, ale wolałabym luźniejszy. Generalnie dekolt nie wyglada źle, miski są minimalnie za małe, ale nie chcę się w lato kisić w przyciasnym staniku
      strapless 32D - o dziwo mniej odstawał niż plunge

Najlepszy by był rozmiar 30 1/2 DDD :)))

I co ja mam teraz robić? Spróbować 70C? Wziąć to 30DD i doczepić przedłużkę? Help!
      • sbarazzina Re: Problem z Deco 18.06.11, 13:18
        Nikt nie ma pomysłu jak rozwiązać mój problem? :)
        • ciociazlarada Owszem, ma 18.06.11, 13:45
          Kup sobie inny stanik. Deco niestety tak się czasem zachowuje na mniejszych biustach, ze mną też jest niekompatybilne i znalazłam trochę podobnych opinii na sieci.
          Jeśli musisz mieć moulda, to spróbuj Fantasie, też jest wielkomiskowe, ale ma nieco inny krój. Mi Deco bułkuje i załamuje się jednocześnie, a skorupki Fantasie leżą bardzo OK (Ava, Veronica, Paige).
        • ja_joanna mam pomysł ;-) 18.06.11, 13:47
          Możesz faktycznie kupić 32D i go podszyć.

Ponieważ znasz niemiecki, wrzucam Ci linki do Bastelecke:
          busenfreundinnen.net/viewtopic.php?f=132&t=567
          busenfreundinnen.net/viewtopic.php?f=132&t=8045
          Może Cię coś zainspiruje. :)
        • azymut17 Re: Problem z Deco 18.06.11, 20:41
          Mój pomysł jest taki, by spróbować jednak 30DD z przedłużką. Deco dramatycznie szybko się rozciąga, już w sklepie było widać różnicę między modelami przymierzanymi i nie. 32D nawet nie próbuj, skoro teraz jest za luźne, musiałabyś obciąć tyle obwodu, że wyszłoby Ci 30DD :-) Ale z rozpruwanym obwodem.
        • sbarazzina Re: Problem z Deco 18.06.11, 22:50
          Przeróbki nie wchodzą w grę, ja nie umiem przyszyć nawet guzika, a poza tym uważam, że w staniku za taką cenę nie powinnam musieć nic przerabiać.
          I to Deco to taka raczej zachcianka niż potrzeba. No ale muszę mieć ;)

Myślisz Azymut, że jak się obwód trochę rozciągnie, to przestanie bułkować? To 70D nie jest za luźne, było akurat na najluźniejszeh haftce w upalny dzień. Może jednak powinnam przymierzyć 70C?
          • azymut17 Re: Problem z Deco 18.06.11, 23:15
            Problem w tym, że musiałabym zobaczyć te buły, żeby to ocenić. Bo w sumie buł nie powinno być, pytanie tylko, czy to, co Ty nazywasz bułą, ja nie nazwę dopasowaniem na styk...Takie są efekty pracy w sklepie, nauczyłam się oceniać wizualnie i wszelkie opisy nie do końca do mnie trafiają :-(
            Pisałaś też, że po maksymalnym naciągnięciu ramiączek obwód idzie do góry. Gdyby to był inny stanik, to o.k., ale Deco, co nawet tu dziewczyny pisały, rozciąga się bardzo... Co zrobisz, gdy będzie za luźny, a nie chcesz przerabiać? Szkoda kasy.

Możesz jeszcze na koniec zmierzyć 32C, ale teoretycznie ma mniejsze miski niż 30DD, które odpowiada 32D, ale tutaj jak piszesz odstają. Może właśnie z powodu nie dość ciasnego obwodu, który nie przyciska fiszbin do ciała? A to 30DD nie miało za wąskich fiszbin? Deco ma bardzo wąskie, zwykle za małość misek objawia się bardziej uciekaniem biustu pod pachy, niż bułkami.
            • sbarazzina Re: Problem z Deco 19.06.11, 15:50
              No więc moja teoria jest taka; mój biust jest stożkowy i jędrny. Mam wrażenie, że w Deco najlepiej wyglądają biusty, które potrafią wypełnić tą sztywną miskę. Dlatego 32D odstaje, bo mój biust nie ma kształtu półkolistej miski. 30DD po naciągnięciu przyciska mój biust do klatki, wyciskając te buły przy mostku. To nie są klasyczne buły, mam wrażenie, że mam tam po prostu za mało miejsca.
              Nie zanotowałam za wąskich fiszbin, ale faktycznie 32C na logikę powinno być za małe.

Pójdę chyba przymierzyć to 30DD z przedłużka. Może po prostu w tym upale byłam spuchnięta i nadwrażliwa;)
              • ciociazlarada Re: Problem z Deco 19.06.11, 16:23
                Miałam identyczny efekt w Deco jak Ty i nawet ten sam rozmiar, naciągnięcie ramiączek owszem pomaga, ale na krótko. Biust stożkowy sobie, Deco sobie, a obwód faktycznie szybko się rozciąga. U mnie dawało to efekt lekkiego podjeżdżania stanika od przodu, przez co miski zaczynały się załamywać. Założony stanik dawał super efekt, ale po 2-3 godzinach odstawał i się wywijał. Myślałam o spróbowaniu z 28E, ale ostatecznie uważam, że to niekompatybilność i tyle. Kształt nadaje super, ale mogę go nosić tylko pod swetrami i koszulami, bo odstawanie krawędzi zaczyna być drastycznie widoczne.
                Ja Ci odradzam. To nie jest stanik dla każdego.
                • sbarazzina Re: Problem z Deco 19.06.11, 16:44
                  No to mnie nie pocieszyłaś :( Idę sobie poszukać jakiegoś halfa na pocieszenie ;)

A który model Fantasie tak dobrze leży? Bo jednak jakiś gładki cielak by sie przydał w szufladzie:)
                  • azymut17 Re: Problem z Deco 19.06.11, 16:56
                    A może poczekasz na Effuniakowego HP cielistego? (świadomie unikam tej "słiitaśnej" nazwy ;-)) Krój HP podobno dobrze leży na stożkach, piękne toto nie jest, ale praktyczne. A Fantasie mają krój bardzo zamknięty od góry (Ava, Rhiannon) więc wątpię, by dobrze leżały... Albo popatrz, jak leżą Gossardy na Balko.
                  • ciociazlarada Re: Problem z Deco 19.06.11, 17:03
                    Na mnie leży dobrze Veronica, taki krój jak Ava i inne skorupki Fantasie.
                    Ma trochę wyższy mostek niż w Deco, więc tam, gdzie Deco mi się zaginało, Veronica ma mostek. Nie daje takiego spektakularnego efektu dupy-na-klacie:) jak Deco, ale jest to bardzo fajna skorupka, kształt jest ładny, a biust zebrany.
                    Górą zabudowana nieco inaczej, więc nawet jeśli skorupa nie jest całkowicie wypełniona, to tego nie widać i nic mi nie odstaje.
                    Fajna jest też Perełka Effuniaka, może spróbujesz CH? Na mnie leży rewelacyjnie.
                    • sbarazzina Re: Problem z Deco 19.06.11, 17:19
                      No to Fantasie będę musiała dorwać gdzieś stacjonarnie, skoro może wbijać się górą.

Perełkę CH mierzyłam w moim standardowym effuniakowym rozmiarze 75D i to była dopiero tragedia. Za wąskie fiszbiny, wrażenie za małej miski i niestabilnego obwodu. Pewnie 70DD lepiej by leżał, ale estetycznie też do mnie ten stanik nie przemówił. No i miał być gładki, jak już koronka ma prześwitywać, to równie dobrze, może to być half;)

Azymut, no właśnie problem w tym, że z moim rozmiarem i ilościa już posiadanych staników, jestem dość wybredna i nie kupuję staników, które mi sie nie podobają. Deco mi sie podoba:)
                      A Cielusia (brr) na pewno sobie obejrzę na żywo, może akurat ;)
          • ja_joanna Re: Problem z Deco 19.06.11, 03:55
            --> bh-reparatur.de zbiera u nas niemal wyłącznie pochwały, jakby co, choć nie wiem, czy przesyłka za z Austrii to nie będzie trochę za ostro jak na przeróbkę stanika, którego z zasady nie chcesz przerabiać ;-)
    • yaga7 Erin 29.06.11, 13:37
      Wydaje mi się, że krój ma podobny do Lauren (której nie mierzyłam). Dól cięty na trzy, u góry poziome / skośne cięcie. Ale leży ładnie, zaokrągla, nie robi dziobów.
      Mam wrażenie, że jest wielkomiskowy. Na 78/105 34G jest za duże, a przykladowo half Summer jest dobry. Może dlatego jest duży, że jest bardziej zabudowany niż Summer.
      Wizualnie śmieszny, ale fajny ;)

Opinia wrzucona do katalogu.
      • lafere Arabelka oyster a midnight i cassis 12.07.11, 22:22
        Jestem szczęśliwą posiadaczką arabelli oyser i chciałabym powiększyć kolekcję o kolejne egzemplarze :) W związku z tym mam pytanie - jak w porównaniu do ostrygi wypadają midnight i cassis? Można uznać, zę sa takie same, czy trzeba cos poprzesuwać w rozmiarach?
        • arwena-g Re: Arabelka oyster a midnight i cassis 13.07.11, 12:07
          Mam Arabellę oyster i peony 32FF, a cassis 32F, wszystkie są dobre, co by świadczyło , że cassis ma miseczki większe (sadzę , że tak z pół rozmiaru, bo co prawda cassis mogłaby dla mnie mieć nieco większą miseczkę, ale cały rozmiar byłby na pewno za duży)
          • lafere Re: Arabelka oyster a midnight i cassis 13.07.11, 14:30
            Jeszcze większe miseczki mówisz...hm..A obwód jak wypada? porównywalny?
            • arwena-g Re: Arabelka oyster a midnight i cassis 13.07.11, 14:35
              Wg mnie obwód najciaśniejszy ma cassis (zapinam na pierwsza haftkę) a najluźniejszy peony ( tu niestety ostatnia haftka, a mogłoby być ciaśniej), oyster tak pośrodku.
        • azymut17 Re: Arabelka oyster a midnight i cassis 13.07.11, 15:53
          Oyster nie mam, ale mogę stwierdzić, że Midnight i Cassis wypadają kropka w kropkę identycznie (mam obydwie). Porównanie mam jeszcze jedynie z basicową black - miski takie same, ma tylko luźniejszy obwód od mid i cas (ale to może być wynik tego, że ostatnio Freya robi ciaśniejsze obwody, a black był ze starej dostawy).
          • lafere Re: Arabelka oyster a midnight i cassis 14.07.11, 11:18
            Dzięki dziewczyny, jesteście kochane:) Teraz już będę wiedziała w co celować, i mam nadzieję ze trafię :) Arabelka jest super, najpierw długo nie mogłam znaleźć odpowiedniej dla siebie, a to przez to, że zbytnio zaniżałam obwód. A tak przy okazji to nie wiecie czy już w ogóle ma nie być nowych kolorów arabelek, tylko lyla, czy to tylko tak w tym sezonie?
            • azymut17 Re: Arabelka oyster a midnight i cassis 14.07.11, 13:34
              afere napisała:
              > A tak pr
              > zy okazji to nie wiecie czy już w ogóle ma nie być nowych kolorów arabelek, tyl
              > ko lyla, czy to tylko tak w tym sezonie?

Myślę, że więcej na ten temat będzie wiadomo w sierpniu, bo o ile się nie mylę wtedy są kontraktacje na Eveden, przedstawiana jest kolekcja wiosenna i wiadomo, które modele są wycofywane.
      • kasica_k Re: Erin 19.08.11, 04:13
        Zgadzam się, że wielkomiskowy, właśnie odesłałam 36G i wymieniam na 36FF. I też w Summerce 36G było dobre - a w Erin powiewa.
    • derenka freya summer half cup - jaki rozmiar? 19.07.11, 16:57
      czy znajdzie sie ktos kto ma ten stanik w rozmiarze 75G i może mi podać jego wymiary? bo ponoc rozciagliwy jest i nie wiem czy nie bedzie za luzny na moje 77/102?wiem ze jaagna kupowala go 75G bo na stanikomanii tak pisala, jesli to przeczytasz to pomoz prosze :)
      • yaga7 Re: freya summer half cup - jaki rozmiar? 19.07.11, 17:01
        Ja mam akurat 75G na 78/104 i bywa luźnawy - zależy od dnia.
        Napisz do mnie na gazetowego z prośbą o wymiary, to w ciągu kilku dni Ci podam.
        • derenka Re: freya summer half cup - jaki rozmiar? 19.07.11, 17:06
          nie mam maila gazetowego wiec chyba nie moge Ci wysłać :/ mozesz tu mi podac, lub na mojego derenka@o2.pl? Dzięki bardzo.
          • yaga7 Re: freya summer half cup - jaki rozmiar? 19.07.11, 17:11
            Nie musisz mieć gazetowego ;)

yaga7 @ gazeta.pl (tylko bez spacji).

Z tym że pewnie najwcześniej będę mogła to zrobić za parę dni, bo teraz nie mam dostępu do stanika.
            • derenka Re: freya summer half cup - jaki rozmiar? 19.07.11, 17:15
              spoko :)
    • ma.malina Pollyanna 04.08.11, 13:08
      Które ze staników Freya mają taki sam krój jak Pollyanna ?
      • catsumi Re: Pollyanna 05.08.11, 10:20
        Nowy model Faye to następca Pollyanny :)
        • yaga7 Re: Pollyanna 05.08.11, 10:23
          Potwierdzam. Aczkolwiek na moim biuście Faye nie jest tak ciasna jak Pollyanna. Ale kształtuje fajnie i jest wygodna.
    • ciociazlarada Nieve Longline bra 13.08.11, 19:50
      Pojawiła się już w sklepach! Oczekiwałam jej jak kania dżdżu, więc skorzystałam z pierwszej dobrej oferty i zamówiłam dwa sąsiadujące rozmiary:) Opiszę wrażenia jak dorwę ją w swoje ręce!

Jeśli któraś jest zainteresowana: na Bras and Honey jest zniżka 20% na cały asortyment (wyłączając wyprzedaż), w tym na Nieve. Kod promocyjny to: "Nieve". Nie wiem, jak długo obowiązuje ta zniżka, dostałam kod w newsletterze z informacją, że jest aktualny przy kolejnym zamówieniu (więc działa tylko raz).
      • yaga7 Re: Nieve Longline bra 15.08.11, 15:10
        Też zamówiłam i też jestem ciekawa, jak będzie pasować.
        • animko Re: Nieve Longline bra 16.08.11, 11:50
          Nie miałam już czasu wczoraj zmierzyć, ale podpytałam sprzedawczynię, która powiedziała, że Nieve jest małomiseczkowa :( w moim przypadku to rozwiązuje problem mierzenia.
    • mokta Freya Deco plunge czarny 30DD 16.08.11, 12:33
      Kupiłam z ciekawości a że podobno dużomiskowy na swoje 30E wziełam 30DD.
      Okazał się za mały. W moim przypadku na 90cm w biuscie "wylałam się" po bokach i na mostku. Fiszbiny za wąskie, po zdjęciu wręcz odczułam ulgę. Trzeba mu jednak przyznać, że robi naprawde bombowy dekolt (wydłużyłam ramiączka na maks aby zobaczyć jak się zachowa).
      Obwód w moim odczuciu standardowy (na 68cm pod biustem). Może kiedyś zapoluję na niego jeszcze raz.
    • katrina99 Freya Jolie – jaki rozmiar? 17.08.11, 09:24
      Przymierzam się do kupna tego stanika. Moje wymiary to 73/98. Jaki rozmiar powinnam wybrać? Podobno ten model jest bardzo rozciągliwy i ma duże miski. Ostatni noszę staniki w rozmiarze 70 FF.
      • yaga7 Re: Freya Jolie – jaki rozmiar? 17.08.11, 09:27
        Podobnie jak inne Freye jest wielkomiskowy i rozciągliwy w rozmiarach powyżej GG, w Twoim FF może się okazać normalny.
        • ptasia Re: Freya Jolie – jaki rozmiar? 18.08.11, 13:55
          w moim odczuciu wersja <G - fioletowa - jest rozciągliwa i normalnomiskowa.
    • ciociazlarada Nieve Longline 30E i szorty S/10 17.08.11, 18:23
      Przyszła dzisiaj i mam ją właśnie na sobie, napawając się:)

Komplet jest jasnopopielaty, w kwiatowy wzór który kojarzy mi się z łowickim. Całość daje stonowane retro-ludowe wrażenie.
      Miski jak na Freyę to małe, ja powiedziałabym, że są true to size: na wymiary 67/89 pasuje tabelkowo 30E. 30DD było zbyt małe. Szorty 10 są dobre na 100 w biodrach, mają wysokość dokładnie taką jak wyższe majty Fantasie (porównałam).
      Obwód Nieve zapina się na 6 rzędów haftek, ale tylko dwie kolumny (6 haftek w pionie x 2 w poziomie)

Stanik ma miseczki krojone jak niektóre halfy Fauve (India), formułe biust w ładne kulki, przyjazny stożkom.

Teraz część niepoprawna politycznie:) Obwód stanika nie jest ścisły, powiedziałabym, że jest normalny. Mam 67 pod biustem na ścisło i 71 po skórze, jest mi wygodnie.
      Jeśli ktoś "lubi się ściskać" bądź też "jest ściśliwy", lub też "na 80 pod biorę 70", czyli ma raczej wiotkie podbiuście i tłuszcz na żebrach, uzyskany efekt może być nieco dalszy od burleskowego, a nieco bliższy groteskowemu. Polecam pod rozwagę - Nieve jest krótka i mało wybaczy:)

Ogólnie jestem zachwycona i chcę więcej longline'ów w moim rozmiarze! Słyszycie, producenci i dystrybutorzy:)? Mój ukochany również twierdzi, że Nieve to jest to:) Podsumowując: proszę o więcej longline'ów, w normalnych kolorach dla ludzi, takich jak Nieve, nie takich jak Cleo Sadie:)!
      • yaga7 Re: Nieve Longline 30E i szorty S/10 17.08.11, 18:28
        Ja obwodowo wzięłam 75 i 80 na 78 pod biustem i mam nadzieję, że ta 80-tka będzie wystarczająco ciasna na podbiuście i nie za ciasna na to, co niżej ;)

Z longlajnów widziałam na Listkach nowego Gossarda, też jest fajny i tak się nad nim zastanawiam, ale czekam na Nieve, żeby w ogóle zobaczyć, jak toto na mnie lezy.
      • kasienka.body Re: Nieve Longline 30E i szorty S/10 17.08.11, 20:06
        Skoro tak Ci się podoba Nieve, to może jej siostra bliźniaczka z kolekcji na wiosnę 2012 - Edina? ;)

www.freyalingerie.com/lingerie/edina/ss12/padded_longline_bra.aspx?colour=graphite
        Wchodzi baaaardzo wczesną wiosną, bo już w listopadzie 2011 ;)
        • fuks-09 Deco half cup 17.08.11, 20:18
          Dziewczyny, czy ktoras moze wie czy ten model bedzie dostepny? Byl w zapowiedziach na jesien, ale na stronie Frei ani widu ani slychu, a tak na niego liczylam....
          • agata_peachfield Re: Deco half cup 18.08.11, 13:15
            Powinien pojawić się w sklepach w listopadzie. Tak przynajmniej jest w zapowiedziach - o odwołaniu tego modelu nie mam informacji:)
        • ciociazlarada Re: Nieve Longline 30E i szorty S/10 18.08.11, 12:44
          Wow, Kasieńko! Jest naprawdę śliczna, wzorek podoba mi się chyba nawet bardziej niż Nieve.

A Nieve nosi się świetnie, chodziłam w niej wczoraj cały dzień. Bardzo wygodny stanik i krój akurat dla mnie, nie mam tego problemu co w Effuniakach, że górna gumka obwodu luźna, a dolna mi wygryza dziury w żebrach.
          • ptasia a Nieve NIE Longline? 18.08.11, 14:00
            A czy ktoś miał do czynienia z Nieve NIE longline (nie wiem, czy jestem mutantem, ale mam wrażenie, że jestem jedyną stanikomaniaczką, której fason longline się totalnie nie podoba) i coś o niej wie? Bo wzór mi się b. podoba i dąsam się, że nie zrobili normalnego halfa...
            • yaga7 Re: a Nieve NIE Longline? 18.08.11, 14:05
              Tak, ja mam normalną balkonetkę w jednym z dwóch swoich standardowych rozmiarów i jest standardowa ;)
              • ptasia Re: a Nieve NIE Longline? 18.08.11, 14:09
                a podobna do czegoś :)? W sensie fason?
                • yaga7 Re: a Nieve NIE Longline? 18.08.11, 14:14
                  To akurat ciężko mi ocenić, bo mam ją w 34FF i w tym rozmiarze większość balkonetek freyi jest wg mnie podobna do siebie i podobnie u mnie leży.
                  Różnicę w kroju widzę dopiero w moim drugim standardowym rozmiarze 32GG - wtedy faktycznie krój ma znaczenie.

A ta Nieve leży u mnie ok - na pewno 32GG z innych moich Freyi lepiej kształtuje i zaokrągla, ale z drugiej strony to 34FF jest mniej zabudowane, a to się czasem przydaje.

Moim zdaniem, jak pasują Ci inne freyowe balkonetki, ta też będzie.
            • kasica_k Re: a Nieve NIE Longline? 19.08.11, 04:10
              Siostro :) Nie jesteś mutantem, mnie też się nie podoba - w sensie, że na szczupłej dziewczynie (jak Ty ;) to może i owszem, przyjemnie kojarzy się z gorsetem, ale na sobie nie wyobrażam sobie tego wynalazku. A ponieważ wzór Nieve też bardzo mi przypadł do gustu, to też ostrzę sobie zęby na balconette...

yaga7, a wrzucisz ją do Galerii? <proszący wzrok ;)>
    • yaga7 Nieve longline 25.08.11, 12:12
      Zawyżyłam obwód i wzięłam 36F (mam też do porównania 34FF ale jeszcze nie mierzyłam) i to 36F jest dobre, żadne bułki dołem mi się nie robią, a górą leży normalnie. Obwód w tym 36 jest stosunkowo luźny, ale wydaje mi się, że dzięki temu, że stanik ma tak szeroki pas, ciasniejszy obwód nie będzie mi potrzebny.
    • hermenegilda_k podobny do Amelii???? 20.09.11, 12:14
      upolowałam ostatnio na Allegro Freyę Amelię
      kataloglb.blox.pl/2009/01/Freya-Amelia.html
      to mój najwygodniejszy stanik, czy wiecie, która Freya ma taki sam krój?
      Amelia jest z cienkiej arabelkowej siateczki, w przeciwieństwie do Arabelki nie dźga mnie fiszbinami i nie wbija się w krawędź miski, ma odrobinę wyższy mostek i robi kulki z mojego kulkoopornego biustu
      myślałam o Halle, Monet, Eloise?
    • cookies_77 Faye 20.09.11, 15:39
      Czy wiecie może kiedy Faye ciemna pojawi się w sklepach? Na razie widziałam tylko jej cielistą wersję :(
      • yaga7 Re: Faye 20.09.11, 15:41
        Od dawna jest już w sklepach brytyjskich, gdybyś chciała zamówić przez net.
        • cookies_77 Re: Faye 20.09.11, 18:51
          No właśnie wolałabym kupić w polskim, a już najlepiej w jakimś stacjonarnym, ja to jednak lubię "pomacać" stanik przed zakupem ;)
          • yaga7 Re: Faye 20.09.11, 20:42
            Jak masz inne Freye, to Ci mogę powiedzieć, jak wypada rozmiarowo (tak samo ;)), ale jak chcesz pomacać, to faktycznie tylko stacjonarnie.
            • justinehh Re: Faye 27.09.11, 11:55
              Obwód nie należy do najciaśniejszych, próba podskokowa też nie wyszła najlepiej...
    • kasica_k Lauren half-cup 36FF lupin 07.10.11, 02:59
      Nie podbiła mojego serca. Nienajlepiej zbiera z boków i unosi gorzej niż half-cupowa Erin, mimo że wydaje się identycznie skrojona. Być może to kwestia miększego, bardziej wiotkiego materiału. Dużomiskowa, obwód luźnawy, ale do wytrzymania.

Wizualnie mniej ciekawa, niż mi się wydawała, gdy oglądałam próbki kolekcji. W mniejszym rozmiarze stanika ładna kokardka rzucała się w oczy, w większym jakoś ginie.

Wróciła do sklepu.
      • martaroma Re: Lauren half-cup 36FF lupin 16.03.12, 18:05
        Ja mam 30F czarny i moj mocno sfatygowany biust w miare ladnie uklada. I bylabym z niego zadowolona gdyby nie to, ze obwod po miesiacu sie tak rozciagnal, ze juz i ostatnia haftka nie pomaga. Nie mam pojecia co z nim zrobic, przerabiac czy poslac w swiat. Wizualnie mi sie podoba i normalnie jestem zla, ze taki wadliwy jest.
    • mamula_to_ja Pollyanna-jaki rozmiar na 79/104? 10.10.11, 09:15
      Bo już wszystko mi się pomieszało.
      • yaga7 Re: Pollyanna-jaki rozmiar na 79/104? 10.10.11, 09:18
        Ja na takie wymiary mam 32GG, aczkolwiek jest ciut ciasna, zwłaszcza w porównaniu z innymi balkonetkami Freyowymi, więc nie wiem, czy jednak 34FF nie byłoby lepsze.
        • mamula_to_ja Re: Pollyanna-jaki rozmiar na 79/104? 10.10.11, 09:27
          Hmm...A ona nie ma mniejszych misek niż inne?
          Bo ja np. Arablekę brązową mam w 30GG
          I taką fioletowa Freye...jeny-jak jej tam...
          Taką:
          bi.gazeta.pl/im/7/7638/z7638387X,Freya---kolekcja-wiosna-lato-2010.jpg
          też 30GG
      • mamula_to_ja Karmelowa/nt 10.10.11, 09:18

• yaga7 Re: Karmelowa/nt 10.10.11, 09:24
          O karmelowej to nic nie wiem, niestety :(
      • mamula_to_ja Re: Pollyanna-jaki rozmiar na 79/104? 10.10.11, 11:20
        O znalazłam cos tu:
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,78611996,80277948,Pollyanna_mam_zmienic_obwod_.html
        Jako że w brastopie już mają "picking" pozostaje mi się modlić że będzie ok :-)
    • inez69 Podróbki na Allegro? 14.10.11, 21:13
      Od dłuższego czasu można kupic na Allegro jakies dziwne arabelki itp. z opisem ! UWAGA !
      Biustonosz pochodzi z wzorcowni i posiada wszytą metkę techniczną.
      Niektóre modele mogą różnić się kolorystyką, deseniem oraz
      drobnymi szczegółami wykończenia, od modeli oferowanych w sklepach,
      lub nie są jeszcze wprowadzone do sprzedaży.
      allegro.pl/listing.php/search?string=freya&us_id=13239743
      Co o tym myślicie? Bo to, że ktos sprzedaje sample to potrafię zrozumiec, ale ze calkiem inne modele maja nazwe deco czy arabella, wlacza mi czerwone swiatelko.
      • yaga7 Re: Podróbki na Allegro? 14.10.11, 21:19
        Na balko był gdzieś wątek, że są dwa rodzaje sampli. Sample końcowe, które wchodzą do sprzedaży i sample jakieś wcześniejsze, które różnią się sporo i czasem jest tak, że w ogóle nie wchodzą do sprzedaży.

Natomiast nie wiem, na ile to jest prawda.
      • mszn Re: Podróbki na Allegro? 14.10.11, 21:57
        Kurczę, trudno coś powiedzieć. Te nazwy mogą pochodzić od allegrowego sprzedawcy, wklejone tam, żeby podbić wyszukiwanie. Ale materiały większości tych staników wyglądają jakoś tak tanio, wykonanie też mocno niestaranne. Tylko ramiączka wyglądają na te charakterstyczne evedenowe z pętelkami.
        Próbowałam poguglować za fake Freya, ale nic nie wychodzi.
      • ptasia Re: Podróbki na Allegro? 14.10.11, 22:13
        Ja myślę, że to nie są podróbki, tylko właśnie prototypy. Na eBayu też są różne. Ja mam np. z eBaya Olivię Fantasie w wersji ruby, czarno-bordową, z metką Fantasie, tylko przeciętą, która jest identyczna z wersją normalną, poza kolorem, ale nie była w końcu produkowana. Tak samo z turkusową wersją Indii Fauve, była na zdjęciach itd., i kiedyś do zakupów na eBayu dostałam gratis sample'owe turkusowe majtki od tego kompletu (z metką wypisaną ręcznie).
    • iksantia Czy to Freya Deco - do znawczyń ;) 17.10.11, 18:23
      Tak mi wygląda, ale wcześniej nie widziałam w takiej kolorystyce:
      fotoforum.gazeta.pl/photo/0/rj/qb/4mfm/flT6jI3yuJh8jSNjLB.jpg
      • yaga7 Re: Czy to Freya Deco - do znawczyń ;) 17.10.11, 18:25
        Freya Lydia :)
        • iksantia Re: Czy to Freya Deco - do znawczyń ;) 17.10.11, 18:40
          Aaaa, dziękuję :) ale fason identyczny, jak deco.
          • inez69 Re: Czy to Freya Deco - do znawczyń ;) 17.10.11, 19:18
            Bo tak jak Crystal, Taylor, Frida i Carly, jest siostrzanym modelem Deco stworzonym na jego bazie.
    • littlefrog Freya Deco- pytanie techniczne :) 20.10.11, 21:33
      Mam Freyę Deco w kolorze beżowym w rozmiarze 60d, jest w sam raz. Teraz mam ochotę dokupić ją w innym kolorze, ale czytałam opinię że kolorowe są trochę mniejsze. I teraz nie wiem czy zamawiać 60d, czy zaryzykować 60dd? Co radzicie? :)
      • kasienka.body Re: Freya Deco- pytanie techniczne :) 20.10.11, 22:50
        Wg mnie kolorowe nie są mniejsze, a nawet jeśli to nie na tyle, żeby brać większy rozmiar. Chyba, że np. Freya Carly - model na bazie deco, ale miał standardowe miseczki, czyli mniejsze od normalnych wersji Deco.
        • littlefrog Re: Freya Deco- pytanie techniczne :) 21.10.11, 20:06
          Dzięki :)
          • alexis-z Re: Freya Deco- red 22.10.11, 12:23
            Gdzie w Polsce mogę kupić Freya deco red 28f. Pomocy, angielskie sklepy odpadają bo nie mam odpowiedniej karty.
            • inez69 Re: Freya Deco- red 30.12.11, 11:01
              Alexis-z mamy na lobby wątek 'wspólne zakupy' lub o podobnei brzmiącym tytule, może któraś z dziewczyn będzie zamawiała coś z UK i pozwoli Ci się dołączyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka