the_mariska
26.08.10, 14:00
Było już na forum parę wątków o odchudzaniu, ale dotyczyły one raczej wpływu odchudzania na rozmiar niż pielęgnacji. Chciałabym, żeby ten wątek był takim mini-kompendium wiedzy, co robić, żeby nasze piersi przetrwały ten okres w jak najlepszej formie :)
1. KONIECZNIE przez cały okres odchudzania (który może przecież trwać miesiącami) powinno się mieć chociaż jeden stanik w aktualnym rozmiarze. Przy szybkim chudnięciu wystarczy jeden, później, gdy idzie to wolniej, przydałyby się dwa. Tyle teoria, a praktyka? Zakupy stacjonarne do najtańszych nie należą, zamawiając przez internet liczymy się z ryzykiem, że będzie szedł na tyle długo, że się nim zbyt nie nacieszymy. Jak sobie z tym radzicie?
Stanik tylko trochę za duży można łatwo 'oszukać' zapinając go na najciaśniejsze haftki i podciągając bardzo mocno ramiączka - nie jest to jednak zbyt wygodne i nie daje takiego podtrzymania jak stanik we właściwym rozmiarze.
2. Spanie w staniku - jak dla mnie priorytet na czas odchudzania. Co prawda śpię w sporo już za dużym Shock Absorberze, ale fiszbinowce nie są do spania zbyt wygodne, a kupowanie dodatkowo nowego sportowca przy każdej zmianie rozmiaru byłoby już sporym obciążeniem finansowym. Podtrzymanie jak na tak wymagającą aktywność daje radę ;) Więcej o spaniu w staniku tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,69140526,69140526,Moj_nowy_biust_i_spanie_w_staniku_.html
3. Balsamy, maści, itp.... - tutaj nie mam żadnego doświadczenia. Macie jakieś sprawdzone lub polecone? Wszystkie balsamy ujędrniające straszą mnie kofeiną intensywnie spalającą tłuszcz (dziękuję, już i tak sporo tego tłuszczu z piersi mi poleciało ;)), jak na razie smaruję się tylko zwykłym balsamem nawilżającym. Może coś z kolagenem? Ma to w ogóle sens?
4. Przede wszystkim - racjonalna dieta. Ale o tym chyba nie trzeba Lobbystkom przypominać ;)
5. Zimne prysznice? - póki jest gorąco, mogą być całkiem przyjemne, ale polewanie się lodowatą wodą, gdy na zewnątrz jest równie lodowato jakoś wywołuje we mnie ciarki. Czy to przynosi w ogóle jakieś rezultaty?
Wiem, że na forum jest sporo osób w trakcie odchudzania, lub takich, które skutecznie przez to przebrnęły - podzielicie się swoją wiedzą? :)