Dodaj do ulubionych

Stanik GG+

02.09.10, 21:21
Nie widzę takiego wątku, może podpowiedzcie, gdzie powinnam zapytać.
Potrzebuję stanika na wymiar 75/107, na niską osobę. Przymierzyłam panache
daisy, panache tango, fraye lucilli i freje kostium kąpielowy bez nazwy w
rozmiarze 30J i masakra. Otóż we wszystkich modelach mam fiszbiny na plecach,
dosłownie na plecach, a biust mam rozpłaszczony, rozsmarowany po całej klatce
piersiowej i pod pachami. Jedynie effuniaki się bronią, ale z żalem myślę co
będzie, jak Ewa np zwinie działalność i już ich nie będzie. Podpowiedzcie coś,
jakieś modele, rozwiązania..
Obserwuj wątek
    • roza_am wątek 02.09.10, 21:30
      chyba najbardziej aktualny w tym temacie:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,112972046,112972046,Waskofiszbinowe_GG_.html
    • effuniak Re: Stanik GG+ 02.09.10, 21:53
      jak będe "zwijać działalność" to odsprzedam komuś markę wraz z dobrodziejstwem
      inwentarza czyli z formami - które są najcenniejsze
      wiec....nie masz się o co martwić :)

ps. może sa chetni ?
      • kryklu Re: Stanik GG+ 03.09.10, 09:43
        Bardzo proszę o nieporuszanie takich tematów! Aż mi ciśnienie skoczyło. Mam chore serce, a
        regularne kupowanie i oczywiście noszenie effuniaków bardzo dobrze wpływa na moje zdrowie.
    • akj77 Re: Stanik GG+ 02.09.10, 22:36
      ale czemu 30J? w J to nic nie jest wygodne. ja przy podobnych wymiarach nosze
      34GG/32H.
    • korlat Re: Stanik GG+ 02.09.10, 23:04
      30 J pewnie dlatego, ze tak wychodzi z kalkulatora :D
      Ja mam takie same wymiary jak przedmowczyni (78/108) i tez nosze 70H (czasem
      70HH albo 65HH). Musisz pomierzyc rozne warianty, moze akurat znajdziesz cos w
      miare scislego i bedziesz mogla wziasc wtedy mniejsza miche :) Ale pamietam ze
      jak nosilam J to bardzo pasowala mi sienna z panache'a, zreszta nadal mi pasuje
      :) I sprobuj z cleo :)
    • iq133 Re: Stanik GG+ 03.09.10, 08:55
      Zmierz biustonosz Alana z Bravissimo 32H i dla porównania taki sam 32HH. Obwód jest ścisły, więc jeżeli to 75 cm ciasno mierzone, to może pasować. Jest też zdecydowanie wąskofiszbinowy, ale nie można go nazwać dużomiseczkowym. Dlatego spróbuj dwóch sąsiadujących rozmiarów. Ja przy aktualnych wymiarach 75/105 mam Alanę 32H i jak na razie jest bardzo dobra, ale miseczka jest na styk. Też jestem niewysoka z wysoko zawieszonym biustem i miewam problemy z ucinaniem pach. Powodzenia w poszukiwaniach.
    • kryklu Re: Stanik GG+ 03.09.10, 09:51
      Avocado jest wąskofiszbinowe i ostatnio bardzo ścisłe (Charlotte), 70J lub 75H-J mogłoby być
      dobre.
      Jestem w podobnej sytuacji jak Ty, odkąd istnieje firma Ewy Michalak nie mam stanikowych
      problemów.
      • epistilbit Re: Stanik GG+ 04.09.10, 18:29
        I skończyło się tak, że kupiłam kolejnego effuniaka :D
    • joan-nako Re: Stanik GG+ 06.09.10, 11:54
      Jestem w podobnej, a w zasadzie gorszej sytuacji, mam 150 wzrostu, i rozmiar 65 JJ. Jak mieściłam się jeszcze w J, to od biedy mogłam coś kupić(arabelki np.) ale teraz to już po prostu czarna dziura. Fiszbiny oczywiści na plecach, ale najgorsze są boczki i ramiączka- nie jestem w stanie odpowiednio wyregulować ramiączek, zeby biust był uniesiony, bo mi fiszbiny chcą podziurawić pachy. Niestety na małej osobie wszystkie proporcje i odległości są mniejsze, i prawie nic nie pasuje. Pisze prawie- bo w mojej kategorii mozliwie leżą tylko effuniaki. Super fiszbiny, nic mi sie nie wbija, niestety mój biust chyba za bardzo do nich nie pasuje- po załozeniu wszystko pięknie, ale w trakcie używania wszystko mi wypływa środkiem, i znowu muszę układać. Próbowałam juz rozmiary 70 HH, 70 J, teraz wziełam jeszcze JJ (jest za duże)... Sama nie wiem, pewnie po 3 ciążach, karmieniach tego typu staniki juz nie dla mnie. Tylko ze coś nosic trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka