Dodaj do ulubionych

Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3

• imp18 Wysyłka ... 09.09.11, 23:13
      Kurcze właśnie złozyłam zamówienie i trochę się zamieszałam ... niby tylko kurier, ale przy robieniu zamówienia jest list polecony Poczta. I przez to nie wiedziałam już jakie dane podać do wysyłki, bo jak pocztą by poszło to mogłabym nie odebrać :P
      • cavova właśnie - poczta czy kurier? 10.10.11, 10:53
        zawsze był tylko i wyłącznie kurier, a taraz widzę przy składaniu zamówienia pocztę polską...

czy to błąd na stronie sklepu czy nie robiąc dość długo zakupów online przegapiłam jakieś zmiany?
        bo nie wiem, czy spodziewać się kuriera, czy awizo w skrzynce. no i kiedy się spodziewać, bo nie podejrzewam poczty polskiej o działanie równie szybkie co firm kurierskich.
        • azymut17 Re: właśnie - poczta czy kurier? 10.10.11, 12:06
          Była zmiana jakiś czas temu, nie jestem pewna, czy nie poszedł mailing w tej sprawie. Z regulaminu wynika, że jest teraz tylko opcja dostawy PP.
    • pineapplegirl Apeluję o powrót przesyłki kurierskiej 31.10.11, 12:49
      Czy tylko ja jestem niezadowolona z usług poczty? Kupiłam kilka staników, w środę dostałam informację ze sklepu, że przesyłka została wysłana priorytetem. Dziś jest poniedziałek a przesyłki nadal nie ma, choć  listonosz był w tym czasie u mnie z listami codziennie. Trochę mnie to martwi, bo nie wiem co się dzieje z moja przesyłką.
      Gdyby to była przesyłka kurierska, jak do tej pory, to przesyłkę miałabym u siebie na drugi dzień a w razie problemów zawsze byłaby możliwość monitorowania paczki przez Internet. Nie mówiąc o tym, że przesyłki kurierskie są ubezpieczone, a w razie zaginięcia listu kto poniesie za to odpowiedzialność? To nie jest przecież mała kwota.
      • kotwtrampkach Re: Apeluję o powrót przesyłki kurierskiej 18.12.11, 02:03
        ja mam zupełnie odwrotnie - na kuriera musze czekać w domu, bo wydzwania za mną i grozi odwiezieniem przesyłki do jakiegoś składu nieodebranych przesyłek - pocztowe odbieram na pobliskiej poczcie i tyle. Zreszta, mam bardzo dobre układy z listonoszem.
        Effuniakowe przesyłki miałam po 2 dniach od informacji o wysłaniu (ostatnio 2 zamówienia, 2 różne adresy)
    • indigo-rose Formularz kontaktowy - czy działa? 07.11.11, 10:35
      Wiem, że kiedyś chyba był z nim jakiś problem, więc chciałabym się upewnić, że maile przez niego dochodzą, a to tylko dziewczyny są zajęte i ja niecierpliwa ;)
      • kryklu Re: Formularz kontaktowy - czy działa? 08.11.11, 14:50
        Według mnie nie działa.
        Trzeci tydzień czekam na odpowiedź (na temat ramiączek), a właściwie już nie czekam. Na ponowne zapytanie 2 tygodnie po pierwszym też nie ma odpowiedzi. Na uwagi w wątku effuniakowym też zero reakcji.
        Kiedy pojawił się w sklepie CH Pawie Oka, zapytałam o plunge i otrzymałam enigmatyczną odpowiedź, że "będzie, ale nie dzisiaj". Ktoś inny dostał odpowiedź, że PL Pawie Oka nie pojawi się w sklepie, będzie tylko na zamówienie (wyczytałam to na forum Balkonetki). Podobają mi się Pawie Oka, nie wiem, czy czekać na PL czy kupić CH. Pytać już mi się nie chce :(
        Nie chcę zapracowanej Ewy M. nagabywać osobiście, skoro istnieje oficjalna droga komunikacji.
        Ja się do effuniaków nie zniechęcę z powodu kiepskiego przepływu informacji, ale doskonale rozumiem niezadowolenie innych osób, zwłaszcza, że Effuniak jest regularnie obecna na różnych forach okołostanikowych.
        • indigo-rose Re: Formularz kontaktowy - czy działa? 08.11.11, 15:47
          Ja już dostałam odpowiedź od Ewy i nie czekałam tak długo - wysłałam w weekend, odpowiedź przyszła dzisiaj. Może czasami działa, a czasami nie - wyślij jeszcze raz?
          • kryklu Re: Formularz kontaktowy - czy działa? 09.11.11, 07:49
            Do trzech razy sztuka? Nie chce mi się :)
    • indigo-rose Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 21.11.11, 16:04
      Muszę bardzo pochwalić, bo od maila "Zaksięgowano wpłatę" do "Paczka wysłana" minął tylko tydzień, a nie dwa :)
      • effuniak Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 21.11.11, 17:48
        :)

polecam się :)
        • indigo-rose Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 21.11.11, 18:17
          i Groszki też znowu Cię polecają :D
          • effuniak Widziałam :) 21.11.11, 18:44
            Sabina linkowała :)

... ale to fajne uczucie ....mmmmm
            • indigo-rose Re: Widziałam :) 21.11.11, 19:09
              ...bo to ja :D
              musiałam zalinkować gdzie się dało, żeby wszyscy widzieli :D
              • effuniak Re: Widziałam :) 21.11.11, 19:21
                Ale ja jestem tuman !!!!!!!
                a przecież dopiero co zachwycałam się Twoim imieniem :)

Serdecznie dziękuję
                • effuniak Ogłoszenie 21.11.11, 19:23
                  Z powodu konfliktu interesów zaprzestała wspólpracy ze sklepem OnlyHer

Klientki serdecznie przepraszam i zapraszam do siebie
                  • anka-ania Re: Ogłoszenie 21.11.11, 20:53
                    A ten konflikt to wynik wypuszczenia przez OnlyHer ich własnego produktu?
                    • ciemnogrodzianka Re: Ogłoszenie 22.11.11, 08:24
                      anka-ania napisała:

> A ten konflikt to wynik wypuszczenia przez OnlyHer ich własnego produktu?

Jaki konflikt?? Przeciez onlyherki sa tylko dla bardzo malo biusciastych.
                      Z effuniakowym 75F nic tam nie znajde
                      • anka-ania Re: Ogłoszenie 22.11.11, 17:05
                        ciemnogrodzianka napisała:

> anka-ania napisała:
                        >
                        > > A ten konflikt to wynik wypuszczenia przez OnlyHer ich własnego produktu?
                        >
                        > Jaki konflikt?? Przeciez onlyherki sa tylko dla bardzo malo biusciastych.
                        > Z effuniakowym 75F nic tam nie znajde

No wiem, dlatego dopytuję. Z pewnym takim zdziwieniem.
                        • mszn Re: Ogłoszenie 22.11.11, 17:29
                          Niech się konfliktują ile chcą i o co chcą, w biznesie bywa różnie, nic mi do tego. Ale od siebie mogę powiedzieć, że jeśli chodzi o moją kieszeń i wydawanie pieniędzy, to raczej nie zarobi na mnie osoba, która konflikty biznesowe rozwiązuje (czy też ogłasza) na publicznych forach i serwisach, w dodatku w nieco ostentacyjny sposób.
                          • effuniak Re: Ogłoszenie 22.11.11, 23:13
                            Pierwsza ogłosiła to na facebooku ekipa Onlyher w informacji po niemiecku dla swoich niemieckich klientek gdzie wręcz napisała , że "boje się iż są moją konkurencją"

Moje ogłoszenie było tylko potwierdzeniem, że rzeczywiście przestałyśmy współpracować

MSZN - - Twoja kieszeń, Twoja decyzja, Twój wybór
                            • ja_joanna Re: Ogłoszenie 23.11.11, 01:04
                              Informację zamieściłam ja, ale Agu zdecydowała się ją usunąć jednak, co też uczyniła, informacja wisiała kilka godzin w naszym profilu.
                              Ponieważ niemieckie OnlyHer było ważnym źródłem staników Ewy dla Niemek, informacja o zaprzestaniu współpracy i braku możliwości zamawiania konkretnych życzeń była i jest dla tego grona dość istotną sprawą.

Czy istotna jest kwestia informowania klientek o przyczynach zakończenia współpracy – nie wiem, chyba nie mam zdania w tym temacie. Są osoby, które uznają to za niestosowne, a są osoby, które cenią sobie przejrzystość w takiej sytuacji.
                              Ale, jak widać, ta informacja została usunięta z profilu facebookowego niemieckiego sklepu, żeby nie budzić niepotrzebnych emocji i dyskusji. Natomiast pozostała informacja na niemieckim forum, którą napisałam tam na prośbę Agu.

Ja mogę tylko prywatnie powiedzieć, że byłam i jestem poruszona tą decyzją i wolałabym się więcej na ten temat nie wypowiadać publicznie. Decyzja zapadła, każdy idzie dalej. Niemki bardzo żałują, co wiem z prywatnych rozmów.
                              • ciemnogrodzianka Re: Ogłoszenie 23.11.11, 11:40
                                Nie tylko Niemki. Pozostanie mi chyba zaopatrywanie sie na ewentualnych zlotach
                                • swiatstanikow Re: Ogłoszenie 12.04.12, 00:13
                                  Effuniaki już są we Wrocławiu :) Z czasem wybór się powiększy.
                              • ja_joanna Niedokładny cytat 23.11.11, 14:35
                                Chciałam jeszcze dodać, że we wpisie nie użyłam sformułowania, że Ewa "boi się konkurencji", coś takiego nie przyszłoby mi do głowy. Jedynie napisałam, że przyczyną jest (a tu było użyte niemieckie sformułowanie "Der Grund sei"), że Ewa widzi wprowadzenie własnej marki staników przez OnlyHer jako konkurencję. Różnica w tych tekstach jest niewielka, ale istotna.

Możecie porównać z tekstem, który pojawił się wczoraj na BF:
                                busenfreundinnen.net/viewtopic.php?f=187&t=16209&p=266973#p266973
                  • kryklu Re: Ogłoszenie 22.11.11, 16:21
                    effuniak napisała:

> Z powodu konfliktu interesów

A na co klientkom taka informacja? Sprawy zakulisowe powinny za kulisami pozostać, miom zdaniem. Ale może ja się nie znam ;)
    • ptysiowa_7 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 22.11.11, 10:21
      Z opóźnieniem, ale kolejny raz chwalę działanie sklepu. Jakiś czas temu zamówiłam stanik z dostępnością 24h, ale wysyłka opóźniła się kilka dni. W zamian dostałam propozycję - wysyłkę kurierem natychmiast bez dodatkowych opłat albo wysyłkę kolejnego zamówienia gratis:) Miły gest, zwłaszcza że nie potrzebowałam tego stanika na już.
    • bebe.lapin Brak oczekiwania mimo teoretycznego terminu 14 dni 22.11.11, 10:24
      Zamowilam stanik i majtki z teoretycznym terminem 2 tygodni oczekiwania na uszycie, wplata wplynela na konto sklepu 17tego listopada, a 21go info, ze przesylka zostala nadana :) To sie nazywa zagiecie czasoprzestrzeni.

Dodatkowo - bardzo dobra komunikacja, tj. kazdy etap zostal okraszony mailem informujacym lub potwierdzjacym.

Piateczka z plusem jak dla mnie :)
      • effuniak serdecznie dziękuję :) 22.11.11, 11:08

• e70 Re: Brak oczekiwania mimo teoretycznego terminu 1 22.11.11, 21:04
        to się ciesz, bo ja zamówiłam 06.11.20011 i również 21.11.2011 przesyłka została wysłana....
        po prostu miałaś szczęscie...
        • bebe.lapin Re: Brak oczekiwania mimo teoretycznego terminu 1 23.11.11, 01:23
          Wiem, ale nie widze powodu, zeby nie wpisac pozytywnej opinii i podzielic sie radoscia, tym wieksza, ze moj kot, choc nie wiem, jak mu sie to udalo, zwalajac gore rozmych rzeczy poustawianych jedna na drugiej na moj stanik, polamal w nim fiszbine, przez co zostalam bez aktualnie najbardziej pasujacego effuniaka. Nie pytajcie mi sie, jak to zrobil :D
    • anetaw2 jak zwykle polecam sklep z czystym sumieniem 25.11.11, 12:10
      szybko, sprawnie, info o stanie realizacji zamówienia na bieżąco , polecam :)
    • jul-kaa Zamówienie 25.11.11, 22:17
      Zamówiłam w sklepie kilka staników, niektóre z opcją 14 dni. Opłaciłam zamówienie 18 listopada (piatek popołudniu), więc byłam gotowa czekać nawet dłużej (pieniądze wpłynęły pewnie 21). 23.11 dostałam informację, że zamówienie jest gotowe, dziś odebrałam przesyłkę.
      W międzyczasie odesłałam do naprawy 2 staniki, dostałam je błyskawicznie.
      Efffuniaki to moje ulubione staniki, zamówienie było bezproblemowe :)
      Recenzję nowych modeli zamieszczam w wątku producenckim.
    • i-w-ona Przedświąteczna promocja 17.12.11, 13:13
      Do kiedy potrwa? Skończy się w wigilię o północy? :)
    • martii_lodz Dobór rozmiaru - 34K 17.12.11, 22:34
      Witam.
      Bardzo proszę o pomoc w doborze rozmiaru. Noszę brytyjskie 34K, oczywiście nie każdy w tym rozmiarze leży idealnie ale to zdecydowanie mój rozmiar. Kuszą mnie Effuniakowe ceny. Ale mam problem - jaki rozmiar powinnam zamówić? Czytałam że effuniaki są ściśliwe i boję się że 75 będzie mało :( Czy miski są odpowiednikami angielskiej rozmiarówki?
      • pierwszalitera Re: Dobór rozmiaru - 34K 17.12.11, 22:54
        martii_lodz napisała:

Ale mam problem - jaki rozmiar powinnam zamówić? Czytałam że
        > effuniaki są ściśliwe i boję się że 75 będzie mało :( Czy miski są odpowiednik
        > ami angielskiej rozmiarówki?

A co wylicza ci kalkulator na stronie sklepu? Zwykle jest to całkiem dobry trop do pierwszych przymiarek. Tylko zwróć uwagę na sposób mierzenia, który jest tam wymagany.
        Na Balkonetce w Recenzji Staników masz też przy odrobinie szczęścia możliwość znalezienia osoby noszącej twój rozmiar i sprawdzenia, czy ma też effuniaki i w jakim rozmiarze. Nie daje to pewności, ale zawsze jakaś orientacja.
        • martii_lodz Re: Dobór rozmiaru - 34K 17.12.11, 23:06
          A co wylicza ci kalkulator na stronie sklepu? Zwykle jest to całkiem dobry trop
          > do pierwszych przymiarek.

Wg kalkulatora powinnam zamówić 75KK (77/82/127) - niezbyt duży wybór w tym rozmiarze :( tylko plisowany karmin i toffik
          • clarisse Re: Dobór rozmiaru - 34K 23.12.11, 10:19
            No więc tak.

Po pierwsze, co to Toffika i Plisowanego Karmina - na Twoim miejscu nie napalałabym się na Karmina, on pochodzi z kolekcji sprzed chyba 3 lat. Wtedy Effuniaki PL w dużych rozmiarach były odrobinę inaczej szyte i rozmiarówka była odrobinę inna. Różnica jest wg mnie nawet o 1 do 2 misek, i to różni się zależnie od tego, z którego etapu rozwoju stanik pochodzi. Ale zważywszy, że jest niedrogi, oczywiście warto spróbować, a odesłać zawsze można :) Tylko chciałam powiedzieć, żebyś się nie napalała za bardzo, bo ten konkretny może być nieprzewidywalny. Już bardziej przewidywalne będzie rozpoznanie po Toffiku moim zdaniem.

Po drugie - to że na stronie nie ma dostępnych innych staników w rozmiarze 75KK nie znaczy, że nie możesz ich kupić. Jako że w pewnym momencie okazało się, że staniki z miseczkami z okolic górnej i dolnej granicy tabelki zalegają w magazynie, firma zaczęła je szyć na zamówienie. I tutaj również zasady co do zamówień się trochę zmieniały i nie wiem, jakie dokładnie jakie są teraz. Pamiętam że kiedyś też były różne zasady przy zamawianiu - niektóre miski, niedostępne akutrat lub niedostępne w danym modelu, ale dostępne normalnie w tym kroju, zamawiało się normalnie, z możliwością zwrotu/wymiany, a niektóre, bardzo niestandardowe - bez możliwości wymiany. Więc najprościej - wybierz modele, które Cię interesują i napisz maila do sklepu na sklep@ewa-michalak.pl z pytaniem:
            - czy ten model można uszyć na zamówienie w rozmiarze 75KK
            - jeśli tak, to na jakich warunkach (ile czasu i czy możliwy jest zwrot)
            Z tym że od razu mówię, nic prócz fasonu PL na razie dla Ciebie nie wchodzi w grę, w sensie nie ma sensu przy tej miseczce pytać o halfcupy.

Po trzecie, taka ważna rzeczy przy zamawianiu i zwrocie usztywnianych effuniaków, a wszystkie PL są usztywniane. Zachowaj koniecznie pudełko i w nim odsyłaj! Gąbkowe usztywniane planże defasonują się w kopertach, pianka się może pogiąć, taki stanik nie wygląda już jak nowy i nie zostanie sprzedany innej klientce. Dlatego firma w regulaminie pisze wyraźnie JAK zwracać i jeśli warunki nie są spełnione, może odmówić przyjęcia zwrotu. Piszę o tym, bo nie każdy czyta dokładnie regulamin - albo jak przeczyta w jednym sklepie internetowym to nie czyta już w innych. A ten konkretny punkt przy zwrocie/wymianie piankowch PL jest istotny. :)

Po czwarte - jeśli okazałoby się (odpukać) np. że szytych na zamówienie staników z miską KK nie można zwrócić - a Tobie nie spieszyłoby się mocno i byłabyś chętna wydać kasę na eksperymentowanie (koszty przesyłek w tę i wew tę), można spróbować znaleźć dostępny od ręki rozmiar 75K. Jeśli dostępny od ręki, to można go zwrócić/wymieniać. I taka przymiarka da Ci jakiś obraz, w co celować. A nuż okazałby się jednak dobry? Bo to prawda, że kalkulator na stronie jest bardzo dobry, ale biusty są jednak różne i zdarzają się osoby pod- i nadtabelkowe.

Z tym że czasem z racji różnicy w materiale dwa staniki w tym samym rozmiarze nie zachowują się identycznie i jeden będziesz np. odczuwała jako większy / ściślejszy / bardziej odstający - mimo że różnica w cm będzie minimalna. Chyba to dotyczy głównie większych misek, w każdym razie ja na pewno tego doświadczyłam. Dlatego określając rozmiar przez porównanie (ten jest za mały w miskach to wezmę o 1 miskę wiecej) - największą pewność masz w ramach jednego modelu. Przy innym modelu może być ciut inaczej. Ewentualnie warto zapytać w wątku Effuniak (nie sklepowym tylko producenckim) i tam na pewno ktoś będzie w stanie porównać dwa modele.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie :)
            • clarisse P.S. 23.12.11, 10:22
              Wątek sklepowy, czyli ten, w którym piszemy, poświęcony jest działaniu i uwagom do sklepu internetowego www.ewa-michalak.pl

Aktualny wątek producencki, o tu:
              forum.gazeta.pl/forum/w,32203,130977281,130977281,EFFUNIAK_14.html
              jest poświęcony omawianiu konkretnych modeli effuniaków, niezależnie jak i gdzie nabytych.
    • kryklu Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 23.12.11, 08:36
      Tydzień przed świętami zamówiłam rzeczy z dostępnością 14-dniową. Od wczoraj mam je w domu. Jestem w szoku :))))
    • pierwszalitera Wiosenna kolekcja? 25.02.12, 13:18
      Zbliża się wiosna, nowe kolekcje już wyszły, a co u Ewy Michalak? Istnieją jakieś zapowiedzi, zwiastuny, plotki, informacje? Może jakieś nowe miękkie modele? Kolory? Ktoś coś wie???
      • wielebnna Re: Wiosenna kolekcja? 25.02.12, 19:58
        ja wiem o nowej konstrukcji, którą dzielnie aktualnie testuję
        ale usztywniana jest
        w kwestii wygody konstrukcja nieomalże idealna - zgłoszę poprawki konstruktorce
    • nivaliss Kobalt? 26.02.12, 20:59
      Jest już pierwszy stanik z kolekcji wiosennej, tymczasem Kobalt, jako jedyny w kolekcji jesiennej wciąż nie pojawił się w sklepie. Czy zrezygnowano z tego wzoru? Mam nadzieję, że nie, był to jedyny komplet z kolekcji jesiennej który zamierzałam kupić i baardzo mi na nim zależało! W sondzie na fb zajął 4 miejsce wśród wszystkich wzorów z kolekcji jesiennej, myślę więc że nie byłam w tym odosobniona.
      • pierwszalitera Re: Kobalt? 27.02.12, 11:04
        nivaliss napisała:

> Jest już pierwszy stanik z kolekcji wiosennej,

A gdzie można zobaczyć kolekcję wiosenną? Masz na myśli PL Violet? Czy nie jest to stanik z kolekcji zimowej?
        • mszn Re: Kobalt? 27.02.12, 12:10
          O ile pamiętam, ten fioletowy był w zapowiedziach na poprzednią wiosnę, ale cośtam nie wyszło. W ogóle sporo było wtedy modeli zapowiedzianych, ale nie wyprodukowanych, więc może zeszłoroczne zapowiedzi nadal obowiązują?
      • indigo-rose Re: Kobalt? 16.03.12, 14:49
        Kobalt będzie, bo Ewa coś o nim wspominała na facebooku - chyba był na liście modeli, które będą w PL i BP? Ale nie dam głowy.
    • pierwszalitera Numer konta sklepu 16.03.12, 14:02
      Wcześniej numer konta sklepu był:
      07 2490 0005 0000 4500 1142 4427

Teraz na stronie sklepu i w mailu potwierdzającym zamówienie numer konta jest:
      72 2490 0005 0000 4500 1142 4427

Ja widać różnica jest w pierwszych dwóch cyfrach. Ten nowy numer nie działa. Który jest więc prawidłowy?
      • effuniak Re: Numer konta sklepu 16.03.12, 18:53
        07 2490 0005 0000 4500 1142 4427 to jest prawidłowy numer

Tamten nie ma prawa dzialać
        Nie mam pojęcia jak to sie zmieniło ale juz poprawione

Dziękuję za czujność
        >
    • azymut17 rabaty na nowe modele? 25.03.12, 19:53
      Czy mi się dobrze wydaje, że było coś takiego jak niższe ceny na nowe modele w dniu premiery? Bo teraz jak złożyłam zamówienie, to mam wszystko "normalnie"...
      • effuniak Re: rabaty na nowe modele? 25.03.12, 20:24
        Karmniki są szyte na zamówienie więc ich koszt wytworzenia jest znacznie wyższy niż w standardowo produkowanych wyrobach i nie ma nic, co by równoważyło te koszty tak, jak to ma miejsce w innych modelach.
        Dlatego przy karmnikach nie ma żadnej promocji
        • urkye Re: rabaty na nowe modele? 25.03.12, 22:25
          Podczepię się pod ten wątek, bo mam coś do powiedzenia na temat karmników;) Właśnie przeczytałam newslettera i jestem zachwycona, że wprowadziłaś karminiki do oferty:) Wreszcie będą fajne, dobrze trzymające karmniki, które można po prostu kupić, a nie trzeba samemu przerabiać z innych staników:)))
        • azymut17 Re: rabaty na nowe modele? 25.03.12, 22:43
          Dzięki za wyjaśnienie, teraz już rozumiem. Myślałam, że może coś przeoczyłam przy składaniu zamówienia. Teraz wszystko jasne.
    • polta Brak kontaktu i braki w zamówieniu 26.03.12, 11:22
      Może jak napiszę na forum to coś się ruszy. Zamówiłam dwa miesiące temu kilka staników i dodatkowy komplet ramiączek. W zamówieniu brakowało poszerzanej pary ramiączek. Napisałam do sklepu, dostałam odpowiedź, że doślą. Przesyłki nie otrzymałam, odpowiedzi na dwa późniejsze maile z zapytaniem, co z brakami też nie.
      • polta Re: Brak kontaktu i braki w zamówieniu 10.04.12, 21:38
        Ramiączka dotarły, wraz z gratisem. Dziękuję :)
    • mszn Polska a angielska wersja sklepu 02.04.12, 12:46
      Z pojedynczych informacji przewijających się tu na forum czy fejsbuku wynika, że niektórym ze staników zmienił się krój. Na polskiej stronie sklepu Koktajl jest oznaczony jako CHP, na jej angielskim odpowiedniku nadal jako HP. Skoro zagraniczne klientki płacą za staniki więcej, niż polskie, to może warto przynajmniej zaoferować im pełną informację?
    • beata-1978 Czy maile sklepowe są odbierane? 04.04.12, 08:53
      Wysłałam 3 - dwa z poczty, jeden z formularza sklepowego. Odpowiedzi brak. Pierwszy raz mi się do zdarza, a sprawę mam pilną.
      • beata-1978 Ewo dziękuję! 04.04.12, 13:32

• beata-1978 Czy można zwrócic stanik bez formularza zwrotu? 10.04.12, 19:33
      Zamówiłam 3 staniki, 2 zostają, ale jeden jest do zwrotu. Zawsze drukowałam formularz, ale teraz przez tydzień jestem u rodziców (tutaj dotarła do mnie przesyłka) i nie mam dostępu do drukarki. Czy któraś z Was tak zwracała? Czy zwrot został przyjęty bez problemów?
      • anka-ania Re: Czy można zwrócic stanik bez formularza zwrot 10.04.12, 20:24
        IMO możesz na zwykłej kartce napisać to, co jest w formularzu zwrotu, nie zapomnij dopisać numeru konta. Sklep nie powinien robić problemów (w końcu posiadanie drukarki nie jest obowiązkowe).

A tak przy okazji: po co sklepowi login do konta? To jedyny znany mi sklep, który prosi o podawanie takich danych w formularzu zwrotu/wymiany. Nie zapisuję takich rzeczy na żadnych kartkach, notatnikach, a tu miałabym puszczać takie informacje Pocztą Polską?
        • beata-1978 dzieki 11.04.12, 09:15

• edik77 Re: Czy można zwrócic stanik bez formularza zwrot 11.04.12, 17:30
          Jak to po co login? O hasło przecież nie proszą, tylko o "nazwę" pod jaką funkcjonujesz jako klientka. Mnie się nie wydaje to dziwne.
          • anka-ania Re: Czy można zwrócic stanik bez formularza zwrot 11.04.12, 21:01
            edik77 napisała:

> Jak to po co login? O hasło przecież nie proszą, tylko o "nazwę" pod jaką funkc
            > jonujesz jako klientka. Mnie się nie wydaje to dziwne.

Ale po co? Przecież mają moje nazwisko i adres i to wystarczy do identyfikacji. Do czego im login (pewnie i tak mają na niego podgląd w systemie)? Inne sklepy nie chcą, aby im go podawać.
            • kotwtrampkach Re: Czy można zwrócic stanik bez formularza zwrot 18.04.12, 23:05
              moze dlatego, ze login jest częścią numeru zamówienia?
              inne wyjaśnienie jeszcze przychodzi mi do głowy - wiele z nas jest w sklepie pod lobbowym lub balkkonetkowym nickiem, to ułatwia identyfikację..
        • azymut17 Re: Czy można zwrócic stanik bez formularza zwrot 19.04.12, 08:31
          anka-ania napisała:
          > A tak przy okazji: po co sklepowi login do konta? To jedyny znany mi sklep, któ
          > ry prosi o podawanie takich danych w formularzu zwrotu/wymiany.

Może dlatego, by łatwiej zidentyfikować osoby, które tak samo się nazywają? W jednym sklepie internetowym (nie takim sporym) są dwie inne osoby, które mają takie samo imię i nazwisko, co ja, wyszło to przypadkiem.
          • anka-ania Re: Czy można zwrócic stanik bez formularza zwrot 19.04.12, 10:55
            azymut17 napisała:

> Może dlatego, by łatwiej zidentyfikować osoby, które tak samo się nazywają? W j
            > ednym sklepie internetowym (nie takim sporym) są dwie inne osoby, które mają ta
            > kie samo imię i nazwisko, co ja, wyszło to przypadkiem.

Ale razem nie mieszkacie, prawda? ;)
            • azymut17 Re: Czy można zwrócic stanik bez formularza zwrot 19.04.12, 11:34
              > Ale razem nie mieszkacie, prawda? ;)

W sklepie nie podaje się adresu zameldowania, tylko do wysyłki, może być za każdym razem inny. Przy trzech osobach może się zrobić np. 9 adresów i wtedy login przyspiesza pracę.
    • azymut17 oczekiwanie 14 dni - robocze czy kalendarzowe? 12.04.12, 10:18
      Czy wiecie może, czy czas realizacji 14 dni liczony jest w dniach roboczych czy kalendarzowych? I jeśli to pierwsze, to jakie dni są dla sklepu roboczymi? W regulaminie nie ma o tym ani słowa, a to obecnie (z powodu Świąt) różnica tygodnia.
      • kryklu Re: oczekiwanie 14 dni - robocze czy kalendarzowe 12.04.12, 10:44
        azymut17 napisała:

> Czy wiecie może, czy czas realizacji 14 dni liczony jest w dniach roboczych czy
        > kalendarzowych? I jeśli to pierwsze, to jakie dni są dla sklepu roboczymi? W r
        > egulaminie nie ma o tym ani słowa, a to obecnie (z powodu Świąt) różnica tygodn
        > ia.

W roboczych.
        Poniedziałek - piątek, oczywiście święta to nie są dni robocze.
        • azymut17 Re: oczekiwanie 14 dni - robocze czy kalendarzowe 12.04.12, 13:33
          Dziękuję :-)
    • scarlet_agta Paczkomaty 16.04.12, 20:30
      Czy jest szansa, że pojawi się w sklepie opcja wysyłki do paczkomatu InPostu?
      • effuniak Re: Paczkomaty 17.04.12, 07:52
        nie ma takiej opcji
        • nicol.lublin Re: Paczkomaty 25.04.12, 13:29
          a szkoda, bo jest wygodna jak nic innego i niedroga. to może chociaż kurier???
    • besame.mucho Czy sklep informuje o wysyłce? 25.04.12, 15:03
      Zamówiłam stanik, na który czas oczekiwania to max. 14 dni, ale podobno czasem bywa to trochę mniej, więc trudno wyliczyć kiedy przesyłka dojdzie. Czy w dniu wysyłki dostanę maila ze sklepu, że przesyłka jest wysłana? Nie wiem jak się ustawić z czatowaniem na listonosza ;)
      • ptasia Re: Czy sklep informuje o wysyłce? 25.04.12, 15:06
        Taaak... Choć ja mam wrażenie, że te maile są wysyłane z 1-dniowym opóźnieniem. Tj. ja dostaję paczkę tego samego dnia, co dostaję maila ;)
        • besame.mucho Re: Czy sklep informuje o wysyłce? 25.04.12, 15:09
          Może poczta tak szybko działa ;).

Dzięki, to będę wiedziała, że przed mailem nie trzeba czatować!
    • deenbee Praca sklepu na początku maja 25.04.12, 17:54
      Na stronie jest informacja, że sklep jest nieczynny od 30.04 do 05.05,
      czy można w tym czasie wysłać do firmy przesyłkę na wymiane? tzn. czy będzie ją miał kto odebrać? :)
      • edik77 Re: Praca sklepu na początku maja 25.04.12, 20:12
        No raczej nie, skoro nie pracują w długi weekend.
    • phial Spotkanie w Katowicach 19 maja 18.05.12, 10:34
      Dostałam informację ze sklepu, że 19 maja w Katowicach będzie spotkanie.

Mail przyszedł wczoraj, 17 maja, około godziny piętnastej. Dlaczego tak późno ta informacja? Bardzo bym chciała przyjechać któregoś razu na takie spotkanie, ale w tej chwili nie mam już możliwości dostosowania moich planów. Nawet nie mieszkam w Katowicach.

Było coś wiadomo wcześniej o tym spotkaniu? Bo jeżeli zostało zorganizowane na zasadzie spontanu i "last minute", to zmienia postać rzeczy. Teraz jestem rozgoryczona, bo jakbym wiedziała chociaż tydzień wcześniej, to miałabym możliwość innego ułożenia sobie planów.
    • zazulla zamówienie powyżej 400 zł 01.06.12, 19:50
      Zamówienia powyżej 400 zł są premiowane darmową przesyłką. Czy taka przesyłka jest ubezpieczona? I kto jest dostawcą - poczta polska czy może kurier?
      • zazulla może któraś z forumek wie? 02.06.12, 23:16
        Śpieszy mi się z odpowiedzią w związku z promocją czerwcową.
        • monika_dopasowana Re: może któraś z forumek wie? 02.06.12, 23:22
          Z automatu wyskakuje poczta polska i list, ale pewnie można poprosić o kuriera. Chyba najłatwiej byłoby napisać maila prostu do sklepu tam od razu pewnie odpiszą
          • zazulla Re: może któraś z forumek wie? 03.06.12, 13:24
            monika_dopasowana napisała:

> Chyba najłatwiej byłoby napisać maila prostu do sklepu tam od razu pewnie odpi
            > szą

Napisałam na fanpage'u, na mail effuniak, na mail sklepowy i na forum. Ale odpowiedzi nie dostałam.
            • effuniak Zazu 03.06.12, 21:59
              PP, nieubezpieczona
              • effuniak Przesyłki - dwa słowa wyjaśnienia 04.06.12, 11:52
                Procedury są takie, że dopóki przesyłka nie zostanie dostarczona do odbiorcy - należy do mnie
                Znaczy to ni mniej ni więcej tylko tyle, że jakby zginęła to jest to moja strata a nie klientki bo ona jeszcze tego nie otrzymała.
                Analogicznie - jak zginie zwrot w drodze do mnie to mnie to nie obchodzi bo dopóki tego nie odbiorę - paczka jest klientki

Reasumując - w razie zaginięcia paczki w drodze do klientki - ona nic nie traci poza odrobiną nerwów - bo pewnie tak jak i ja się będzie niepokoić, i odrobiną czasu
                Ja mam swojego opiekuna handlowego więc o losie zaginionej paczki wiem znacznie wcześniej niż zwykły użytkownik PP i stąd moje działania nie są aż tak rozciągnięte w czasie jak podczas składania reklamacji drogą tzw. standardową
                • zazulla dzięki za wyjaśnienie 04.06.12, 12:35
                  Sądzę, że nie tylko mnie ta informacja się przydała.
      • imp18 Re: zamówienie powyżej 400 zł 03.06.12, 09:51
        Ja dostałam PP, czy ubezpieczona to nie wiem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka