Dodaj do ulubionych

Avocado zaprasza do Wrocławia

20.11.10, 16:00
Drogie moje!
Nie mówiąc nic nikomu otworzyłyśmy sklep we wrocławskim centrum handlowym Renoma.
Serdecznie zapraszamy wszystkie lobbystki i nie tylko do odwiedzenia nas i wsparcia lekko stremowanych otwarciem koleżanek.
Dla wszystkich, którzy pojawią się we wrocławskim sklepie dzisiaj, jutro i/lub w poniedziałek przygotowałyśmy specjalną promocję: na hasło RENOMA otrzymacie 50% zniżki na tańszą z dwóch kupionych rzeczy.

Gdzie nas znaleźć?
C.H. Renoma, ul. Świdnicka 40, 1 piętro, lokal nr 111
Zapraszamy od poniedziałku do soboty w godzinach 9.00 - 21.00
oraz w niedziele od 10.00 do 20.00

PS.
Jeśli któraś z Was ma ochotę zostać pracownicą Avocado we Wrocławiu, bardzo proszę o przesłanie aplikacji na adres dorota.skoneczna@avocado.com.pl pisząc w tytule maila "praca Wrocław".
Obserwuj wątek
    • sylwiastka Re: Avocado zaprasza do Wrocławia 20.11.10, 17:40
      Doskonała wiadomość, jednak miejsce na taki post jest raczej tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,76905300,0,DOBRE_sklepy_stacjonarne.html
      Zachęcam do przeniesienia tego wątku ze strony głównej.
      • manekineko Re: Avocado zaprasza do Wrocławia 21.11.10, 15:01
        A dlaczego mają przenieść? Inne sklepy stacjonarne mają swoje własne tematy, w których wypowiadają się klientki.
    • marciasek Re: Avocado zaprasza do Wrocławia 20.11.10, 17:50
      Super! Przy następnej wizycie we Wrocławieu (pewnie koło świąt) na pewno wpadnę na jakieś zakupy :))) Poprawcie mnie, jeśli się mylę: Renoma to eks-pedet (PDT), tak?
      • confused.girl Re: Avocado zaprasza do Wrocławia 20.11.10, 18:16
        marciasek napisała:

> Poprawcie mnie, jeśli się mylę: Renoma to eks-pedet (PDT
        > ), tak?

Tak :)
    • yaga7 A Kraków? 21.11.10, 15:22
      Planujecie otworzyć sklep w Krakowie? Bo byłby to chyba jedyny sklep z bielizną, na którego otwarcie _naprawdę_ bym czekała :)
    • tigga Re: Avocado zaprasza do Wrocławia 21.11.10, 15:53
      Świetna wiadomość. Zawsze się zastanawiałam czy jakikolwiek krój z oferty Avocado może na mnie leżeć :) Będzie okazja sprawdzić.
    • sylwiastka Wątek sklepów Avocado 22.11.10, 21:32
      W celu uporządkowania informacji znajdujących się na forum stworzyłam nowy wątek dla wszystkich lokalizacji sklepów Avocado. Proszę o przeniesienie tego wątku, gdyż będzie on usunięty ze strony głównej.

forum.gazeta.pl/forum/w,32203,119027796,119028961,SKLEP_STACJONARNY_WE_WROCLAWIU.html
      • kwiatek04 Re: Wątek sklepów Avocado 23.11.10, 10:23
        Troche nie bardzo rozumiem tworzenia zbiorczego watku. Inne sklepy maja swoje odrebne watki i nikomu to nie przeszkadza :/
        Dla mnie watki zbiorcze sa bardzo nieczytelne, przyklad: stroje kapielowe dla biusciastych. Nie mozna tam znalezc absolutnie niczego, bo taki balagan tam panuje :/
        • kasica_k Wątki sklepowe 24.11.10, 02:07
          Inne sklepy też prawdopodobnie niedługo zostaną poproszone o pisanie w zbiorczych wątkach. Powód jest prosty: wątków sklepowych już teraz jest za dużo, niektóre firmy mają po dwa, trzy sklepy, i ta liczba rośnie. Ponadto powstają ciągle nowe. Forum pomału zaczyna przypominać tablicę ogłoszeń, co zmniejsza jego atrakcyjność i czytelność dla nowych osób.
          • kwiatek04 Re: Wątki sklepowe 24.11.10, 11:20
            No dobrze: jeden watek dla sklepow stacjonarnych to jeszcze potrafie zrozumiec, ale tworzyc jeden watek dla sklepu stacjonarnego i internetowego, to juz wedlug mnie przesada :/ Bedzie jeszcze wiekszy balagan :/
            • ania.kar [OT] oddzielne wątki sklepowe 24.11.10, 11:51
              Ja jestem za oddzielnymi wątkami! Skąd na przykład jakaś wrocławianka, która np. po tygodniowej nieobecności na forum, będzie wiedziała, że w jej mieście otworzył się stacjonarny sklep Avocado. Zobaczy zbiorczy wątek i nawet w niego nie kliknie, bo jej nie dotyczy.
              Moim zdaniem powinny być oddzielne wątki dla sklepów internetowych i stacjonarnych, szczególnie jeśli są otwierane w kolejnych miastach.
              Jeśli jestem np. z Poznania to do wątku sklepu stacjonarnego z Krakowa wchodzić najczęściej nie będę, ale do ich sklepu internetowego z chęcią zajrzę.
              Niestety w wątkach zbiorczych bardzo często robi się bałagan. Forumki nie wpisują swoich postów w odpowiednie miejsca, aby zachować formę drzewka. Wystarczy zajrzeć do podlinkowanego tu wątku o dobrych sklepach i znajdziemy opinię sklepu z Poznania w odpowiedzi na post o Gdańsku itp.
              • sylwiastka Re: [OT] oddzielne wątki sklepowe 24.11.10, 18:52
                Wątki sklepowe są nastawione na dyskusję o asortymencie i obsłudze konkretnych sklepów (takich jak Avocado, które ma wiele lokalizacji, czy Mambra it.). Takie wątki, oprócz wystawiania opinii o sklepach przez forumki, służą także do komunikacji między sklepem a forumkami (ogłoszenia, pytania). Są niejako profilem i wizytówką konkretnego sklepu z konkretną ofertą. Dlatego powstał pomysł wątków zbiorczych. Jeśli interesuje kogoś oferta sklepu X zagląda do wątku zbiorczego i tam odnajduje, że sklep X prowadzi sklep internetowy oraz stacjonarne w różnych lokalizacjach.

Natomiast jeśli ktoś chce kupić model Y, stacjonarnie, w swoim mieście to klika na stanikową mapę świata.

Osobne wątki sklepowe dublują takie informacje, a jednak uproszczenie jest lepsze, szczególnie gdy jest drogowskaz jak szukać informacji. To tak jak w bibliotece. Masz rożne katalogi, w których możesz znaleźć interesującą pozycje bibliograficzną (po autorze, tematyce itp). Fakt trzeba nieco wysilić umysł, ale tylko nieznacznie, a forumki to mądre kobiety! Jeśli nadal będziemy utrzymywać system wątków pojedynczych to na forum zabraknie miejsca na dyskusje, bo wątki sklepowe są często podbijane na pierwszą stronę. Forum jak słusznie zauważyła Kasica zmieni się w tablicę ogłoszeń. Opinie konsumenckie są jednym z filarów forum, ale nie jedynym. Poza tym uważam, że wato wykorzystać jedną z nielicznych zalet forów gazetowych - czyli strukturę drzewka.
                • butters77 O wątkach zbiorczych - dlaczego je tworzymy? 25.11.10, 17:35
                  Sylwiastka doskonale wyjaśniła już główny motyw, więc ja co nieco uzupełnię. Wątki zbiorcze mają służyć pogrupowaniu informacji dotyczących sklepów. Bardzo się cieszymy (myślę, że mówię tu w imieniu wszystkich uczestniczek forum:-), że sklepów z szeroką ofertą rozmiarową jest coraz więcej - oby mnożyły się w każdym mieście! Jednak z powodu ich rosnącej liczby, wątki na forum zaczynają przytłaczać inne dyskusje - choćby tak ciekawe, jak ostatnio O co jeszcze mamy lobbować czy wątek wysoce stanikologiczny - typy ściśliwości obwodów ;-)

Tymczasem największą, moim zdaniem, zaletą Lobby Biuściastych jest możliwość spotkania sprzedawców z konsumentami - porównania opinii właścicieli sklepów z uwagami i oczekiwaniami klientek, wymiany oczekiwań i potrzeb. Dbajmy o tę możliwość! Osobiście bardzo cenię dyskusje, w których uczestniczą zarówno kobiety poszukujące bielizny, jak i właściciele sklepów, którzy wyjaśniają zawiłości cen czy dytrybucji. Takie rozmowy są cenne dla obu stron! Warto, by ich tematyka była urozmaicona.

Dlatego od teraz każda nowa marka sklepu na Lobby będzie otrzymywała jeden osobny wątek. Wątków dotychczas istniejących nie będziemy zmieniać - prosimy jednak nie zakładać kolejnych dla pojedynczych wydarzeń (typu wyprzedaż czy nowa kolekcja).

Wierzcie mi, da się to ogarnąć :-) Rozumiem, że łatwiej jest zauważyć pojedynczy wątek dotyczący jednego wydarzenia (typu: "Promocja w..."), ale gdy takich zgrupuje się kilkanaście, omija nas wiele tematów, które spadają na dalsze strony. A szkoda.

Pamiętacie moment, gdy wprowadziłyśmy zmianę nicków, prosząc właścicielki sklepów, by obok imienia umieszczały nazwę sklepu? O, tutaj:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,32203,106095540,106095540,Prosba_do_wlascicieli_sklepow_obecnych_na_LB.html
                  Wydawało się to trudne, bo niektóre nicki funkcjonowały na forum już od wielu miesięcy - a jednak udało się bez problemów i teraz znacznie łatwiej się rozpoznać:-) Jestem pewna, że i tym razem wyjdzie nam to na dobre.
              • scarlet_agta Re: [OT] oddzielne wątki sklepowe 24.11.10, 21:36
                ania.kar napisała:

> Skąd na przykład jakaś wrocławianka, która np
                > . po tygodniowej nieobecności na forum, będzie wiedziała, że w jej mieście otwo
                > rzył się stacjonarny sklep Avocado.

Może się dowiedzieć na przykład z stanikowej/biuściastej mapy świata. Dla przypomnienia: stanikowamapa.prv.pl/
                • aankaa Re: [OT] oddzielne wątki sklepowe 24.11.10, 22:21
                  gdyby stanikowa mapa wisiała przyszpilona i aktualniana a nie jak dotychczas na offtopach - może byłaby widoczna. Tym bardziej dla nowych forumek
                  • butters77 Stanikowa Mapa - korzystanie 25.11.10, 17:10
                    Aankoo, blog Stanikowej Mapy wisi w jednym z najbardziej widocznych miejsc Lobby - z prawej strony, pod "LOBBY poleca" :-) Jest tam już od wielu miesięcy. Warto wchodzić tamtędy - bo widać i najświeższe informacje (w postaci nowych notek), i link prosto do googlowej mapy.

Przy okazji przypominam dziewczynom, które korzystają z Facebooka, że Stanikowa Mapa ma tam swoją stronę - nowości pojawiają się na niej na bieżąco:

Stanikowa Mapa na facebooku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka