Dodaj do ulubionych

wąski mostek

18.12.10, 22:13
Witam.
Mam rozmiar 36ff (ciągle się zmienia, bo chudnę), ale mam pytanie?
Mam bardzo blisko osadzone piersi i fiszbiny na mostku nie układają się płasko, uwierają mnie.
Czy są jakiś staniki z wąskim mostkiem??
proszę o poradę - jakieś konkretne modele.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • ola.biustyl Re: wąski mostek 18.12.10, 23:36
      Są:)
      np. z marki Masquerade - Maia, Georgiana
      z Effuniaków - usztywniane HP chyba mają węższe mostki niż miękkie, ale tu może ktoś, kto mierzył/nosi oba lepiej doradzi
      albo staniki typu plunge (z niskim mostkiem) np:
      www.ewa-michalak.pl/cat-pol-1214553839-Biustonosze-Plunge.html
      z miękkich to Gorsenia ma modele z wąskim mostkiem, ale one są trochę kapryśne jeśli chodzi o konstrukcję i dopasowanie.
      • maith Re: wąski mostek 19.12.10, 03:38
        Ja potrzebuję bardzo wąskich mostków i z Effuniaków poleciłabym raczej nie HP a plunge i kropki.
        Po prostu mają dodatkowo tak niskie mostki, że problem znika. W kropkach to już w ogóle :)
        Zjedź tu niżej, tam jest fotka kropka na biuście praktycznie bez miejsca na mostek. Gdyby był wysoki.
        bra-fitting.eu/effuniaki-biusciasta-rewolucja/
        Natomiast faktycznie i plundże i sztywne HP mają te mostki wąskie. Tylko te nowe przezroczyste HP sądząc po zdjęciach są na szersze mostki.
        Czyli effuniaki to dla mnie jedna opcja. Głównie kropki i plandże.
        Drugą opcją są Freye, ale tam mostek nie wchodzi mi między piersi, bo tam nie ma miejsca, tylko układa się troszkę, jakby był częścią miseczki i zamiast wbijać się w biust tzw. widelcem (jakby wstawić sobie między piersi widelec, to nie ma tak szerokiego mostka, chyba, żeby się bokami nie wbijał). Zatem te Freye nie wżynają mi się widelcem, tylko mają te fiszbiny częściowo złożone i leżące na piersiach (a nie wżynające się w nie bokiem). I to też jest dla mnie wygodna opcja.
    • anka_z_lasu Re: wąski mostek 18.12.10, 23:48
      Generalnie - plunge rozwiązują problem. Usztywnianych jest sporo. Gorzej z miękkimi, aczkolwiek ostatnio odkryłam i noszę z przyjemnością Panache Erin. Jeśli lubisz się z Freyą, to może Arabelka.
      Polskie marki mają często wąskie mostki, ale nie zawsze reszta konstrukcji jest poprawna. Miękki Effuniak ma moim zdaniem średnio wąski mostek - tzn. dla mnie był za szeroki.
    • urkye Re: wąski mostek 19.12.10, 09:14
      Pytanie: jak blisko masz osadzony biust? Czy znajdziesz choć 1cm między piersiami na mostek? Jeśli piersi są do siebie wręcz przytulone, to, obawiam się, tylko plunge będą dla Ciebie wygodne. Każdy inny krój potrzebuje choć trochę miejsca na fiszbiny, a w przypadku takiej budowy wiązałoby się to z wrzynaniem w piersi.
    • azymut17 Re: wąski mostek 19.12.10, 09:59
      Bardzo wąskie mostki, najwęższe jakie widziałam, mają staniki firmy Avocado. Mostki niektórych maskaradek czy Freyek są nawet 2-3 razy szersze. Możesz obejrzeć je tutaj:
      www.avocado.com.pl/sklep/pl/shop/avocado_lingerie.html
      Najlepiej pójść pomierzyć do sklepu stacjonarnego, bo mają swoją własną rozmiarówkę, a sklep internetowy działa różnie, forumki często narzekały na jego funkcjonowanie.
      • kocio-kocio Re: wąski mostek 19.12.10, 10:22
        Tu się podpisuję.
        Odkąd odkryłam Avocado wszystko inne poszło w kąt.
        A mam piersi między którymi nie ma przerwy w rozmiarze ok. brytyjskiego 30H/HH (w Avocado 70H/J).
    • ania.biulandia Comexim 19.12.10, 10:55
      Nie wiem jak starsze kolekcje, ale Simone, Paloma - mają bardzo wąskie mostki, końcówki kanalików nachodzą na siebie. Nie przeszkadza to jednak w użytkowaniu. Nosi się je bardzo wygodnie.
      • takisobienik Re: Comexim 21.12.10, 13:25
        Też mam podobny problem i też polecam te Comeximowe - w nich mostek jest wysoki, ale wąziutki.
        U mnie plunge się akurat nie sprawdzają, bo w nich końcówki fiszbin zawsze wbijają mi się w mostek (mój;).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka