26.01.11, 15:00
dziś jest na onecie artykuł
uroda.onet.pl/twarz-i-cialo/ta-slynna-miseczka-d,1,4154109,artykul.html
dziewczyny na forum pod tym art wspominają o firmie HIRSCH. Zna ją ktoś? jak miseczki, jak obwody? Bo ceny wyjątkowo przystępne.
www.hirsch.poznan.pl/biustonosze,30.html
Obserwuj wątek
    • syncc Re: hirsch 12.02.11, 00:47
      Ja mam jeden stanik z firmy M. Hirsch. Nie pamiętam już ceny, ale faktycznie nie była wygórowana (chyba w granicach 60-70 złotych). Nabyłam w małej kanciapie na targowisku.

Mam model Nicolleta 2 (sprawdziłam w katalogu on-line). Przy moich wymiarach 82/98 dostałam - ku mojemu wielkiemu zdziwieniu - stanik 70H. No to się nazywa małobiuściasty biust, super :)

Stanik lekko usztywniany, jasnokremowy, niestety (jak dla mnie) zbyt jasny, wolałabym beżowy-bazowy (ten jednak widać spod białych koszul). Wykonanie staranne, model pokryty ciekawym materiałem w prążki, trochę urozmaicony wszytą mereżką. Gdyby nie ten nietrafiony (jak dla mnie) kolor, chyba kupiłabym jeszcze ze dwa identyczne, bo owszem nie jest to szał kolorów, wzorów i koronek, ale jak na bazowy stanik nie jest też dramatycznie nudny, a jest bardzo wygodny i fajnie w nim wyglądam.

Co do komfortu noszenia - rewelacja! stabilny obwód, ale nie zbyt sztywny, pracuje jak powinien, miseczki jak dla mnie idealnie dopasowane. Mam mały biust, a ten stanik, chyba jako jedyny, robi tak wysławianą "dolinkę" i "jabłuszka", pewnie przez bardzo dobry krój. Lekkie usztywnienie radzi sobie z moją asymetrią.

Minusy? niestety, choć wykonanie solidne, jak za taką cenę odszyty starannie, materiały sprawiają dobre wrażenie, to jednak musiałam reperować spruty element przy zapięciu (nie wytrzymał naciągania przy noszeniu?), co mi się do tej pory nie trafiło. Drugi minus - czego bym nie robiła, często mam w nim problem z opadającymi ramiączkami (same ramiączka estetycznie poprawne, ale z tych szerszych i bez polotu). Jak naciągnę za mocno, czuję dyskomfort. Jak poluzuję choć trochę, bywa, że zsuwają się. Naprawdę, w żadnym innym staniku tego nie mam.

Generalnie jestem na tak.

Aha, pani sprzedawczyni powiedziała, że mało pań kupuje ten model, bo on bardzo podnosi i eksponuje biust... a panie w "pewnym wieku" się tego wstydzą... Smutne. (Była to uświadomiona i sympatyczna sprzedawczyni, niemniej jednak miała sporą ofertę luźnych obwodów, bo "klientki się domagają, a ja mogę najwyżej doradzić".)
      • imp18 Re: hirsch 12.02.11, 08:40
        A może wrzucisz na balkonetkę zdjęcia ? :)

Swoją drogą na 82 obwód 70 to chyba mocno zaniżony... aż tak rozciągliwe są ?
        • syncc Re: hirsch 12.02.11, 17:00
          Fotkę sobie daruję :) (generalnie jako osoba uzależniona od netu nie będę się wkręcać w nowe fora i te de; zalogowałam się tu, aby dać upust moje rozpaczy i złości patrz wątek o odzywkach sprzedawczyń :) ). 70? Tak, ja tak noszę, najwięcej mam 70-tek (polskie firmy typu Gaia, Biggi, jakiś chyba Konrada, jakieś których nazw nie pomnę), nie męczą mnie, nie krzywdzą, są stabilne ale nie duszą. Mam np. Georgianę Masquarade 32 FF i działa ok. Jedyne 75 mam z firmy Bodique, tam 70 naprawdę jest na mnie za małe. Stanik od Hirscha owszem naddaje się w obwodzie, ale nie jest jakiś specjalnie wiotki. Ot, czuję lekki ucisk gdy go zakładam, w ciągu dnia zapominam, że mam stanik, owszem, gdy zdejmuję wieczorem mam "ślad" od obwodu, ale znika po kilku minutach, więc chyba jest ok.

• ju_s_tyna Re: hirsch 13.02.11, 12:02
        hej ja też mam tej firmy stanik nazywa się Nicoletta jak kupiłam był jasno bezowy, ale widziałam też biały i czarny, jest bardzo wygodny, lekko usztywniany, kupiłam w warszawie w przejściu podziemnym pod Rotundą

aha i kupiłam rozmiar 65H na wymiary 72/94 nie rozciąga się zbytnio, jest super tylko prałam w pralce i mi zafarbowal:(
    • amused.to.death Re: hirsch 18.02.11, 12:05
      ja obecnie mam ten:
      www.hirsch.poznan.pl/60,office-bra.html
      Wygląda świetnie - bardzo podoba mi się ten model - grafitowy z lekkimi prążkami, miękki materiał i przyjemny w dotyku.
      Przy obwodzie 70 obwód z tyłu nie jest podszywany dodatkowym materiałem i koronka wygląda na ciele baaardzo fajnie - to mi właśnie się najbardziej spodobało:) Tzn. kompletnie tego nie widać na tych zdjęciach, ale obwód jest zrobiony z takiej koronki jak mniej więcej widać na dole szortów.

przy wymiarach 71/73 na 97 mam rozmiar 70G
      Może bardziej by mi odpowiadał 65, ale w tym modelu nie było dostępnego, a i tak ja najczęściej noszę 70. Zapinam na ciaśniejszą haftkę.
      Mam go od tygodnia - więc jak się zachowuje po jakimś czasie nie mogę jeszcze powiedzieć:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka