Dodaj do ulubionych

Czy to są dziwne żebra?

31.01.11, 16:34
Niby na pierwszy rzut oka pytanie nie dotyczy staników,ale to przecież na żebrach opiera się obwód biustonosza. Niedawno zauważyłam, że pod piersiami mam jakby wklęśnięte zebra i dopiero pod nimi tworzy się pagórek i klatka żebrowa wygląda tak, jak powinna. Wy też tak macie? Normalne to jest? Jeśli nie, to czy ma jakąś nazwę i czy trzeba to leczyć (?)? I jak to się ma do staników? Wystarczy, jeśli będę nosiła w dobrze dobranym rozmiarze czy muszę jakoś bardziej zaniżyć?
Obserwuj wątek
    • wera9954 Re: Czy to są dziwne żebra? 31.01.11, 17:02
      Ja mam podobnie i wydaje mi się, że to normalne. Nie wpływa na rozmiar stanika, bo przecież obwód stanika mierzy się i nosi nad tym jakby pagórkiem.
    • pierwszalitera Re: Czy to są dziwne żebra? 31.01.11, 20:42
      A coś co się nie pokręciło? ;-) Bo przecież pomiędzy żebrami zawsze jest wklęśnięcie, bo jest tam dziura, a jak jest się szczupłym, to można wyczuć to bardzo dobrze palcami. Najlepiej zajrzyj do atlasu anatomicznego i pomacaj może jakąś zaprzyjaźnioną kobietą. ;-) Z pewnością jest zbudowana podobnie.
      • lola.b Re: Czy to są dziwne żebra? 02.02.11, 13:25
        To,że pomiędzy żebrami są dziury, to wiem, w końcu to klatka:D
        Chodzi mi o to, że ta klatka jest pod biustem bardziej zapadnięta niż dalej, ma takie wklęśnięcie.
    • yaga7 Re: Czy to są dziwne żebra? 02.02.11, 13:50
      Ja też tak mam.
    • kotwtrampkach Re: Czy to są dziwne żebra? 02.02.11, 22:08
      są wady klatki piersiowej - np. klatka kurza lub szewska - ale nie pasują do Twojego opisu. Jeżeli dolne żebra odstają dosyc daleko i przeszkadzałoby to np. w równym zawiązaniu gorsetu (nie ma takiej klepsydrowej linii), to -chyba- wynika z jakiejś wady postawy (czasem widać u dzieciaków na plaży - niby kości na wierzchu, ale brzuszek odstaje i te ostatnie (niedochodzące do mostka) żebra są jakby wypchnięte i przesunięte w przód.
      ale pewności nie mam że to wada ;-)
      • kotwtrampkach Re: Czy to są dziwne żebra? 02.02.11, 22:18
        Ps. a co do staników - na pewno najlepszy będzie w dobrym rozmiarze. MOże wygodniej CI będzie, jak biustonosz będzie miał taki przedłużony pas www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Gossard-Ooh-La-La-Long-Line-Bra&product_id=GO-5737&size=&colour=Black , albo zupełnie odwrotnie - żeby nie wystawał za bardzo na dole i nie gniótł w żebra, czyli z cienkim i prostym (!) paskiem pod miseczkami.

Oczywiście wszystko zależy od rozmiaru tej twojej "wypukłości" - teraz pomyślałam sobie, że to może być minimalna różnica :):) MOże popatrz na zdjęcia na balkonetka.pl/katalog/ ?
        • lola.b Re: Czy to są dziwne żebra? 03.02.11, 12:27
          Kupiłam wczoraj swojego pierwszego effuniaka i to był strzał w 10! ale dobrze, ze stacjonarnie, bo przez internet chyba nie udałoby mi się trafić z rozmiarem. Teraz sobie myślę, że ta budowa mogła mieć wpływ na to,że tak się nie polubiłyśmy z Curvy Cate Princess, bo w niej fiszbiny i pas wypadają jakby trochę niżej. I 65 było zbyt mobilne a po 60 miałam sine pręgi i trwałe wyżłobienia właśnie w tym miejscu, gdzie żebra się unoszą
          • lola.b Poglądowo:) 03.02.11, 12:44
            Tylko, że u faceta, ja mam nieco bardziej nasiloną tę nierówność, tylko, że z racji obecności biustu to jej nie widać, ale jak się pierś uniesie, to jest to nawet bardziej widoczne niż u niego, tzn i wklęśnięcie jest bardziej widoczne i odstawanie takie jakby bardziej ostre, ż tym, ze nie mam żadnego lejka pośrodku jak to bywa przy kurzej klatce.
            img232.imageshack.us/img232/2888/dsc01107p.jpg
            • elrosa Re: Poglądowo:) 03.02.11, 15:48
              Hm - mi się od zawsze wydawało, że tak ma być. Tak przynajmniej wyglądał szkielet w podręczniku do biologii - dolne żebra miały większą średnicę niż górne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka