kasia_j Cieluś - brak stringów 17.05.11, 09:04 No i znowu jestem w czarnej d... Dlaczego nie ma do tego cielusia stringów???? Jak ja założę takie MAJTY pod obcisłe miałe spodnie? Czuję się dyskryminowana:( Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Cieluś - brak stringów 17.05.11, 11:56 kasia_j napisała: > No i znowu jestem w czarnej d... Dlaczego nie ma do tego cielusia stringów???? > > Jak ja założę takie MAJTY pod obcisłe miałe spodnie? > > Czuję się dyskryminowana:( No ja cię bardzo przepraszam, ale próbowałaś w ogóle te MAJTY? Bo effuniakowe figi, to nie są wielkie majty, nawet u modelki kończą się wiele centymetrów pod pępkiem. Według mojej praktycznej oceny fig tej marki, te majty to są nawet całkiem uczciwe, niskie biodrówki, więc górą nie wyjdą. A jak dobierze się dobry rozmiar i ma jędrną pupę, w którą nie wbijają się gumki, a innej w obcisłe, jasne spodnie bym i tak nie wciskała, to mogą okazać się równie dobre, co niemodne już stringi. ;-) Przymierz po prostu! :-) Odpowiedz Link
magda2em Re: Cieluś - brak stringów 17.05.11, 12:59 Ja się akurat podpisuję pod tym - lepiej się czuję w stringach i nawet jeśli się krawędź majtek nie wrzyna w pośladek, to wolę pod białe spodnie zakładać stringi. Bo tak. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Cieluś - brak stringów 17.05.11, 13:25 magda2em napisała: > Ja się akurat podpisuję pod tym - lepiej się czuję w stringach i nawet jeśli si > ę krawędź majtek nie wrzyna w pośladek, to wolę pod białe spodnie zakładać stri > ngi. Bo tak. Ależ proszę. :-) Ale Effuniak stringów pod białe spodnie nie robi. ;-) Czy trzeba nazwać to dyskryminacją? No ja nie wiem. Dyskryminacją nazwałabym raczej, że większość kolorów bielizny marki nie zgrywa się z moją ciepłą karnacją i mam w ogóle bardzo mały wybór modeli. Nie mówiąc już o tym, że preferuję miękkie staniki. Jestem nawet zdania, że ten problem dotyczy większej ilości osób, większej od grupy z luksusowym zmartwieniem obcisłych, białych spodni. ;-) Odpowiedz Link
kasia_j Re: Cieluś - brak stringów 18.05.11, 09:17 pierwszalitera napisała: > No ja cię bardzo przepraszam, ale próbowałaś w ogóle te MAJTY? Bo effuniakowe f > igi, to nie są wielkie majty, nawet u modelki kończą się wiele centymetrów pod > pępkiem. Według mojej praktycznej oceny fig tej marki, te majty to są nawet cał > kiem uczciwe, niskie biodrówki, więc górą nie wyjdą. A jak dobierze się dobry r > ozmiar i ma jędrną pupę, w którą nie wbijają się gumki, a innej w obcisłe, jasn > e spodnie bym i tak nie wciskała, to mogą okazać się równie dobre, co niemodne > już stringi. ;-) Przymierz po prostu! :-) Owszem mam figi od Effuniaka i odznaczają się pod spodniami, które ja noszę. Figi, jeżeli już zakładam to pod spódnicę. I nie chodzi mi o ich wysokość, bo to jest dobra we wszystkich majtkach od Effuniak. Te spodnie, które mam na myśli wymagają cielistych stringów, bo są ze streczu w białym kolorze. Jeżeli temperatura na dworze sprzyja założeniu pod nie rajstop, to nie zakładam majtek, tylko rajstopy i te spodnie, aby wszystko ładnie wyglądało na pupie. Nie interesuje mnie czy stringi są modne czy nie, bo ja kieruję się przede wszystkim moją wygodą i tym jak wyglądam i czuję się w czymś, a nie tym czy coś jest modne. Co do fig Effuniak, to nie powalają mnie na kolana, bo robią mi się z nich stringi, "nogawki" zsuwają się z moich pośladków, bo są zbyt mocno wycięte, a ja nie dysponuję jędrną pupą. I jeszcze jedno, ZAWSZE kupuję do biustonosza 2 pary majtek, figi/szorty i stringi. Kombinacja biustonosz i tylko figi mnie nie zadowala. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Cieluś - brak stringów 18.05.11, 15:56 kasia_j napisała: > Co do fig Effuniak, to nie powalają mnie na kolana, bo robią mi się z nich stri > ngi, "nogawki" zsuwają się z moich pośladków, bo są zbyt mocno wycięte, a ja ni > e dysponuję jędrną pupą. > > I jeszcze jedno, ZAWSZE kupuję do biustonosza 2 pary majtek, figi/szorty i stri > ngi. Kombinacja biustonosz i tylko figi mnie nie zadowala. Jak dla mnie effuniakowe figi są genialne, nigdy nie miałam lepszych, leżą idealnie i innych w sklepie Ewy Michalak nie kupuję, dlatego to właśnie one są podstawą. Jeżeli kupujesz do każdego biustonosza 2 pary majtek, to na pewno nie należysz też do większości i marka nie musi robić z tego standardu, proponując do każdego modelu różne doły. No i mała przestroga, bo może tego jeszcze nie wiesz, ale jeżeli nie masz jędrnej pupy, to raczej bym się nad tymi obcisłymi białymi spodniami zastanowiła, bo to raczej nie gumka fig może być tu estetycznym problemem. Białe obcisłe spodnie mają bowiem to do siebie, że bezlitośnie uwydatniają cellulit i każdą nierówność pupy oraz ud. Odpowiedz Link
effuniak Dyskryminacja.... mocne słowo.... 19.05.11, 07:28 A ja się czuje dyskryminowana tymi ciągłymi żądaniami W stosunku do żadnej innej firmy nie ma takiego wiecznego utyskiwania PRZESTAŃCIE MNIE DYSKRYMINOWAĆ hlip hlip Kasia-j Jeśli chcesz majtek których nie będzie widać pod białymi spodniami to kup bezszwowe bo moje, bez względu na kolor, będą zawsze widoczne Odpowiedz Link
kryklu Re: Dyskryminacja.... mocne słowo.... 19.05.11, 10:48 Natychmiast przestań hlipać! :* Marudzimy, bośmy marudne. I się interesujemy. I nam zależy. A innym nie marudzimy, bo nie jesteśmy zainteresowane. Odpowiedz Link
maggianna Re: Dyskryminacja.... mocne słowo.... 19.05.11, 11:32 dokladnie tak jak napisala kryklu - a na dodatek to chyba raczej Twoje klientki beda hlipac bo jak patrze na zapowiedzi i na swoj stan konta to chce mi sie plakac bo nie wiem czy wszystko bede mogla kupic ;-( Odpowiedz Link
gruby_elf Re: Cieluś - brak stringów 17.05.11, 15:04 1. ciężko żądać od producenta bielizny, aby produkował majtki w każdym kroju do każdego modelu... i tak np. eden będzie miał figi, szorty i stringi, co uważam za całkowitą rozpustę (ale ja i tak się nie skuszę, bo osobiście lubię tylko i wyłącznie bawełniane figi z wyższym stanem, jednak nie zarzucam EM, że takich nie robi, bo nie jest możliwe dogodzić zawsze wszystkim) 2. cieluś jest gładki, beżowy, najprostszy, nie ma właściwie żadnych ozdób, koronek... więc w każdym sklepie z bielizną (i nie tylko) dostaniesz pasujące do niego gładkie, beżowe, proste stringi, no bez przesady... Odpowiedz Link
magda2em Re: Cieluś - brak stringów 17.05.11, 17:43 Widzisz, tylko ja nie chcę byle jakich cielistych gładkich beżowych stringów, tylko takie, które są dostosowane do stanika od razu. I nie mam za bardzo chęci latać po pierdyliardzie sklepów i sprawdzać, czy ten beż jest taki sam, jak beż stanika. I tyczy się to każdego pojedynczego stanika, jaki kupuję - nie tylko akurat beżowych. Ba - właśnie zamówiłam sobie moje czwarte stringi toffi, bo je po prostu kocham i uwielbiam. Jak nie ma do stanika dopasowanego kolorystycznie dołu, to się piętnaście razy zastanowię, zanim go za mówię (o ile go zamówię). I tyczy się to nawet staników czarnych, przy których nie ma problemu z dobieraniem koloru. I sądzę, że nie tylko ja jedna tak mam - wolę zapłacić trochę więcej, niż marnować czas łażąc po sklepach w poszukiwaniu "stringów idealnych". Ach, bielizna =/= staniki, bielizna to również majtki. Przynajmniej z tego co wiem, definicja tego słowa się nie zmieniła, jeszcze. Odpowiedz Link
gruby_elf Re: Cieluś - brak stringów 17.05.11, 20:17 skoro już jesteśmy przy terminie "bielizna", bielizna to też dużo więcej niż staniki i majtki, a jakoś nikt nie wymaga halek, pasów do pończoch, gorsetów i krynolin dopasowanych do każdego stanika... EM kochamy właśnie za staniki lobby też jest głównie o stanikach dlatego w zaistniałych okolicznościach skupiam się na stanikach podsumowując, nadal uważam, że trochę wydziwiacie jakby były do cielusia stringi - to fajnie, ale skoro nie ma - trudno (jest perełka, tofik, cieluś, resztki cielistego, tyle tych cielaków się namnożyło pl, ch i do każdego majtasy, ale jeszcze za mało...) i tak pewnie EM się nad Wami zlituję (albo stwierdzi po prostu, że się jej to opłaca, skoro jest popyt) i się pojawią prędzej czy później te nici dla rzyci, chociaż wydaję mi się, że powinnyście przede wszystkim ładnie poprosić, a nie tylko narzekać z cichą nadzieją, że może ktoś to przeczyta Odpowiedz Link
kasia_j Re: gruby_elf 18.05.11, 09:31 Do perełki też nie ma stringów, już sprawdziłam. Pozostaje Toffik, który jest ciemny, a ja mam bardzo jasną karnację. Co do reszty bielizny, której jestem maniaczką, to bym się nie obraziła, gdyby były halki, pasy do pończoch, gorsety i krynoliny dostosowane do koloru każdego stanika. Tobie może nie robi różnicy co zakładasz pod ubranie, mi tak. Odpowiedz Link
kasia_j Re: Cieluś - brak stringów 18.05.11, 09:24 gruby_elf napisała: > 1. ciężko żądać od producenta bielizny, aby produkował majtki w każdym kroju do > każdego modelu... i tak np. eden będzie miał figi, szorty i stringi, co uważam > za całkowitą rozpustę (ale ja i tak się nie skuszę, bo osobiście lubię tylko i > wyłącznie bawełniane figi z wyższym stanem, jednak nie zarzucam EM, że takich > nie robi, bo nie jest możliwe dogodzić zawsze wszystkim) > > 2. cieluś jest gładki, beżowy, najprostszy, nie ma właściwie żadnych ozdób, kor > onek... więc w każdym sklepie z bielizną (i nie tylko) dostaniesz pasujące do n > iego gładkie, beżowe, proste stringi, no bez przesady... Gdybym mogła dostać w każdym sklepie majtki do takiego cielaka to bym nie marudziła, ale tak nie jest. Już mam jednego cielaka od Ewy, z czasów szuflady i nic do niego nie dobrałam, to po pierwsze. A po drugie, to ja nie mam czasu biegać po sklepach i szukać gaci do biustonosza. Albo kupuję komplet albo nie. Nie każdego musi to zadowalać i nie każdy musi to rozumieć. Ale czy tak trudno uszyć stringi do cielaka, skoro i tak wszystkie majtki są na zamówienie? Nic nie będzie zalegało w magazynie. Odpowiedz Link
snowflake86 Eden 17.05.11, 12:26 Na fb pojawiła się nowa zapowiedź - Eden. Cuuuudny jest :) Odpowiedz Link
mszn Re: Eden 17.05.11, 13:16 Wreszcie cos, co ma szanse mnie przekonac wygladerm, a nie tylko konstrukcja. Nie podoba mi sie tylko, ze w zapowiedziach poki co byl tylko jeden miekkus, mam nadzieje, ze ostatnia zapowiedz tez bedzie dotyczyla miekkiego stanika. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Eden 17.05.11, 13:55 No cudny jest:) Jakby tyko miał gatki nieprześwitujące, to bym się nie zawahała wystąpić w takim komplecie na plaży:) Odpowiedz Link
paulaalt Re: Eden 17.05.11, 14:08 A czy będzie Eden w kroju CH? Jest przepiękny! :) Ale niestety plunge nie są dla mnie... Szkoda, że przeważają w zapowiedziach... Pani Ewo, które modele pojawią się w kroju CH? Odpowiedz Link
ochanomizu Motyl - inne ramiączka 17.05.11, 22:12 Na nowych zdjęciach w sklepie widać, że motyl ma inne ramiączka - częściowo granatowe. I mam w związku ztym pytanie: Ewo, wzorujesz się na mojej przeróbce balkonetka.pl/katalog/bra/effuniak-motyl-po-przerobkach ;) Czy mogę liczyć na jakieś tantiemy z tytułu praw autorskich ? ;) Odpowiedz Link
kasikk68 obwód motelek i toffik CH? 18.05.11, 14:43 jak wypadają w porównaniu do szaraka, perełki lub HP? chciałabym zamówić i nie jestem pewna który obwód wziąć ;/ Odpowiedz Link
mszn Magnolia - kolejna zapowiedź 18.05.11, 20:13 Baardzo mi się podoba, dużo bardziej niż Melon. Może i szkoda, że oba miękkie staniki są takie cielakowate, ale cieszę się, że nie muszę się już przekonywać do Melona trochę na siłę. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Magnolia - kolejna zapowiedź 18.05.11, 22:32 A jaki to dokładnie kolor? Bardziej żółto-waniliowo-kremowy, czy raczej różowy? Matko, dużo bym dała za miękki waniliowy stanik. Odpowiedz Link
effuniak Re: Magnolia - kolejna zapowiedź 19.05.11, 07:18 Na tym kolorze jak i na Pudrze polegli wszyscy moi fotografowie ... Kolor to delikatna, rozbielona brzoskwinia haftowana waniliowa nicią na mojej skórze, dość jasnej, kolor podkładu zupełnie zanika i pozostaje waniliowy rysunek na biuście ;) i jeszcze w kwestii Melona - nie ma w tym kolorze nawet grama różu . Ten kolor jest dokładnie taki jak miąższ melona ghalia (czy jak tam się to pisze...) Odpowiedz Link
akj77 Re: Magnolia - kolejna zapowiedź 19.05.11, 12:18 effuniak napisała: > Na tym kolorze jak i na Pudrze polegli wszyscy moi fotografowie ... > Kolor to delikatna, rozbielona brzoskwinia haftowana waniliowa nicią > na mojej skórze, dość jasnej, kolor podkładu zupełnie zanika i pozostaje wanili > owy rysunek na biuście ;) > > i jeszcze w kwestii Melona - nie ma w tym kolorze nawet grama różu . Ten kolor > jest dokładnie taki jak miąższ melona ghalia (czy jak tam się to pisze...) Ja się waham między Melonem a Magnolią (o ile oba będą dostępne w 75G, no i kiedy, kiedy?) i mam jeszcze dwa pytania: 1. Czy Magnolia jest przezroczysta, czy podszyta czymś? Na jednym ze zdjęć wygląda tak, jakby miała dodatkową warstwę materiału. 2. Czy dałoby się zrobić zdjęcie, na którym Melon i Magnolia wystąpiłyby razem, obok siebie, w tym samym świetle? W ten sposób mogłabym porównać te kolory, bo tak to patrzę, patrzę i nie umiem ich sobie wyobrazić. Dobrze rozumiem, że Magnolia jest taka bardziej różowa, a Melon bardziej żółty? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Magnolia - kolejna zapowiedź 19.05.11, 12:56 akj77 napisała: > Dobrze rozumiem, że Magnolia jest taka bardziej różowa, a Melon bardziej żółty? Według mnie jest dokładnie odwrotnie, melon jest mocno brzoskiwiniowy, to taki ciepły odcień pomiędzy pomarańczowym a różem, nawet jak Effuniak pisze, że nie ma nim różu. Bo pewnie róż dla niej to zdecydowanie pastelowa wersja pink i innych chłodnych odcieni. Ja jako osoba z ciepłym odcieniem skóry odróżniam też ciepłe odcienie różu, właśnie brzoskwinie, coś co nazywa się old rose i melony. Wielka, wielka szkoda, że żaden z nich nie jest naprawdę w kierunku żółtego, tak jak ten waniliowy haft na Magnolii. W sumie Magnolia i Melon, to dla mnie kolorystycznie tylko bledsza i intensywniejsza wersja tego samego. Ewa, litości, zrób w końcu coś zdecydowanie ciepłego - waniliowy bez tych różów (błeeee), żółty, bananowy, zielony, który nie ma w sobie przewagi niebieskiego, oliwkowy, niech będzie też brąz, złoto, miedź, kolor zwany stone, czyli jaśniutki, ciepły popielaty (bez czarnych dodatków), albo prawdziwy pomarańcz, bo koral też wygląda na mdły. Albo cytrynkę: blog.gelbzucht.de/wp-images/zitrone-entfuhrt.jpg Odpowiedz Link
3_asiunia Re: Magnolia - kolejna zapowiedź 19.05.11, 13:57 Widziałam pierwowzór melona i jeśli nic się nie zmieniło to jest to ewidentnie ciepły odcień i to intensywniejszy niż na zdjęciach, dlatego moja zimnolubna, jasna karnacja nie zwróciła na niego w ogóle uwagi, bo wyglądałaby trupio. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Magnolia - kolejna zapowiedź 19.05.11, 14:23 3_asiunia napisała: > Widziałam pierwowzór melona i jeśli nic się nie zmieniło to jest to ewidentnie > ciepły odcień i to intensywniejszy niż na zdjęciach, dlatego moja zimnolubna, > jasna karnacja nie zwróciła na niego w ogóle uwagi, bo wyglądałaby trupio. O, to jest zdecydowanie ciepły odcień, ale właśnie dla kogoś, kto nie jest zbyt blady, na przykład ładnie opalony. Ja mam ciepłą karnację, ale bardzo, bardzo jasną i wtedy jest o wiele trudniej, bo takie brzoskwinki nadają się wprawdzie jako róż na policzki, ale jako bielizna na ciele wyglądają mdło. Mnie na przykład bardzo odpowiada odcień Perełki i przygarnęłabym ją chętnie jako miękki stanik. Nawet na zdjęciach sklepowych widać, że ze wszystkich beżyków Perełka najbardzej wpada w żółtawy. Odpowiedz Link
yo_anka Melon ?!? 19.05.11, 15:11 ja w kwestii melona jak właścicielka melonów proszę uprzejmie o zmianę choćby na miodowy albo kantalupa bez melon, proszę jakoś tak nie owocowo mi się kojarzy No jakoś tak mnie ta nazwa niechętnie usposabia Nie zjedzcie tylko jeślim przewrażliwiona Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Melon ?!? 19.05.11, 19:08 Mi się tak samo nie-owocowo kojarzył Arbuz ;). Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Melon ?!? 20.05.11, 13:33 pinupgirl_dg napisała: > Mi się tak samo nie-owocowo kojarzył Arbuz ;). No ale co wy chcecie? ;-) Przecież melon i arbuz to są cudownie okrągłe, jędrne i słodkie owoce, mieć taki biust to mniam, mniam. ;-) Mnie kojarzą się znacznie pozytywniej i ponętniej od pomarszczonych, kwaśnych cytrynek, albo pomarańczek z cellulitem. I nie chodzi tu o wielkość, bo piękno biustu nie zależy od jego rozmiaru, tylko o pierwsze skojarzenie, a te jest przy melonach zdecydowanie bardziej kuliste i gładsze. ;-) Stanik z nazwą cytrynka chętnie bym kupiła, bo marzę o takim kolorze, ale raczej nie nazywałabym go w ten sposób głośno. ;-) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Melon ?!? 20.05.11, 13:57 A mnie cytrynka, ba, nawet jabłuszko! kojarzyłoby mi się wyłącznie z kolorem, jeśli takie skojarzenie miałoby poparcie w rzeczywistości typu żółty/jasnozielony kolor ;) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Melon ?!? 20.05.11, 14:22 indigo-rose napisała: > A mnie cytrynka, ba, nawet jabłuszko! kojarzyłoby mi się wyłącznie z kolorem, j > eśli takie skojarzenie miałoby poparcie w rzeczywistości typu żółty/jasnozielon > y kolor ;) Stanik w takim kolorze mógłby nazywać się i Stary Ziemniak, byłabym pierwsza, która go zamówi. ;-) Odpowiedz Link
pierwszalitera Half cup Szarak 80D plus figi 40 20.05.11, 14:19 Właściwie to już musztarda po obiedzie, bo Szarak jest dłużej w sklepie, ale chcę opisać moje wrażenia z mojego nowego zakupu. Tym razem wzięłam 80D zamiast dotychczasowego 75DD (Szmaragd, PL Perełka, Chilli). Od kiedy zrobiło się cieplej i zaczłam trochę trenować plecy, effuniakowe 75-tki stały się momentami ciasnawe, a że żaden z wcześniej zakupionych jakoś się nie rozciągnął, z myślą o lecie zaryzykowałam szerszy obwód. Bardzo dobry pomysł. 80-tka jest na moje ciasno 74cm, luźno 78cm, na ostatniej haftce dziś rano nieco luźnawa, na środkowej za to idealna i mam możliwość przepięcia w obie strony. Mój wymiar w biuście to 94-95cm, w zwisie 100cm. Miseczka 80D jest podobna do 75DD. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu szarakowe 80D ma nieco szersze, bardziej płaskie (łagodniejsze U) czyli mniej zachodzące pod pachę fiszbiny od szmaragdowego 75DD, co jest dla mnie znacznie wygodniejsze i lepiej na moim biuście wygląda. Biust jest przez to mniej spłaszczony z boku, bardziej kulisty. A prawdę mówiąc, bałam się że będzie odwrotnie i fiszbiny będą węższe, czyli już za wąskie. Dziwne, ale mnie cieszy. Także wypchnięcie w górę jest lepsze, Szarak jest bardziej płaski na dole miski, dekolt jest jeszcze lepszy, jak na miękki stanik REWELACYJNY, ale to chyba nie różnica rozmiaru, a kroju. Szarak 80D ma także szersze ramiączka 1,5cm, co mi bardziej odpowiada. W Szmragdzie były tylko 1cm. W sumie Szarak leży na mnie lepiej, co jest wskazówką, by następne miękkie half cupy brać też w rozmiarze 80D. Figi jak zwykle doskonałe, na 100cm w biodrach rozmiar 40. Komplet bardzo ładny i nawet czarne wykończenia na plecach i pupie, które na zdjęciach mi się nie podobały, w naturze wyglądają interesująco i fajnie. Teraz chcę identyczny krój w innych kolorach. :-) Odpowiedz Link
nastarcie Re: Half cup Szarak 80D plus figi 40 22.05.11, 13:10 Pierwaszalitero-czy możesz zmierzyć do ilu się rozciąga szarak i jaki wysoki jest mostek?Mam 76 cm ciasno,80cm luzno.Figi 40 na 100 w biodrach masz dobrze dopasowane(opięte)czy luźne. Jesteś moja rozmiarową siostrą. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Half cup Szarak 80D plus figi 40 22.05.11, 14:21 nastarcie napisała: > Pierwaszalitero-czy możesz zmierzyć do ilu się rozciąga szarak i jaki wysoki je > st mostek?Mam 76 cm ciasno,80cm luzno.Figi 40 na 100 w biodrach masz dobrze dop > asowane(opięte)czy luźne. > Jesteś moja rozmiarową siostrą. Szarak rozciąga się do 86cm, może mogłabym nawet więcej, ale nie chcę by coś strzeliło. Muszę dodać, że noszę tego Szaraka na wygodnej, środkowej haftce, na ostatniej jest mi odrobinę za luźny. Inne staniki Ewy mam w rozmiarze 75 i też dają się nosić, ale jakoś się nie rozciągają z czasem, a niekiedy wolałabym coś, co da się przepiąć luźniej. Najlepszy byłby dla mnie chyba rozmiar 75 i pół. ;-) Mostek w Szaraku 80D ma 9cm i jest identycznie wysoki, jak w czarnym Szmaragdzie 75DD. Czyli dosyć wysoki. Wizualnie wolałabym trochę niższy, ale ten wysoki nie powoduje u mnie żadnego dyskomfortu. Figi 40 nie są opięte. To coś, czego nie znoszę. Na siłę wcisnęłabym się pewnie i w 38, ale wbijające się gumki, to dla mnie koszmar. 40-tki leżą idealnie. Odpowiedz Link
nastarcie Re: Half cup Szarak 80D plus figi 40 22.05.11, 16:27 Dzięki za wymiary,chyba się skuszę na szaraczka ;) Odpowiedz Link
amused.to.death jakiś miękki stanik na rozmiar 72/97 ? 20.05.11, 22:51 Mam problem - spowodowany głównie tym, że miękkie są na zamówienie (14 dni) więc nie da się szybko wymienić... stąd chciałabym dobrze wycelować. Moje wymiary to 72 mierzone ciasno (74 luźno) i 97 (99 przy pochyleniu) Z kalkulatora na stronie wychodzi mi 70F 70 wezmę na pewno, ale miska? Mam Chabra 70E, który jest moim stanikiem idealnym - pod każdym względem. I mam PL Czerwona Panterka 70FF, który ma masakrycznie ciasny obwód i minimalnie za duże miski (w zasadzie nie widać tego za bardzo...) Gdyby ten drugi nie był tak ciasny, to bym przeżyła w nich wakacje, ale.... tak się nie da więc potrzebuję czegoś nowego. Musi być miękki, żeby był bardziej przewiewny i szybciej schnął:D - tylko nie wiem czy próbować z miską E czy F? Jak wypadają half cupy? Najbardziej interesowałyby mnie Grantatowy Motyl, Szarak lub Szara Panterka. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: jakiś miękki stanik na rozmiar 72/97 ? 20.05.11, 23:57 amused.to.death napisała: > Mam problem - spowodowany głównie tym, że miękkie są na zamówienie (14 dni) wię > c nie da się szybko wymienić... Niekoniecznie. Ja mojego Szaraka zamówiłam 10 maja, a dzisiaj rano, czyli 20 maja już go miałam. I przeszedł przez zachodnią granicę, więc przypuszczam, że w drodze był nieco dłużej niż na polski adres. Wysłany został 17 maja. U mnie half cupy wypadają tak samo jak plunge. Wszystkie mam w rozmiarze 75DD, a Szaraka zamówiłam w 80D, bo chciałam nieco luźniejszy obwód. Na 74cm ciasno i 78 luźno. Jeżeli bierzesz rozmiar 70 (chociaż ja osobiście bym nie zaniżała, bo na mnie 75 -tka staje się w ciepłe dni trochę niewygodna) to próbowałabym miseczkę F. Odpowiedz Link
0kruch Re: jakiś miękki stanik na rozmiar 72/97 ? 21.05.11, 12:26 Na podobne wymiary (71/98) mam motyla białego z onlyher 70F i granatowego motyla 70F, czarny 70E jest już za mały, chaber 70E też jest już za mały. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: jakiś miękki stanik na rozmiar 72/97 ? 21.05.11, 13:37 Dzięki dziewczyny:) Chyba zaryzykuję w takim razie 70F - pomyślę do wieczora. No chyba, że od razu wezmę i E i F i coś zwrócę. Pierwszalitero, jak miałam większą różnicę między ciasno/luźno to faktycznie nie dało się za bardzo zaniżać, ale teraz nie mam już z tym problemu. Tym bardziej, że jak wspomniałam te 70 które mam są ok - tj. jedna idealna, druga ciasna, ale też 'nie krzywdzi' mnie:) Odpowiedz Link
bluemacia Re: jakiś miękki stanik na rozmiar 72/97 ? 23.05.11, 08:21 Pamiętaj tylko, że chaber jest wyjątkowo luźny. Generalnie noszę staniki 75, ale chabra właśnie mam 70, bo 75 był zdecydowanie za luźny. Mam pod biustem 71 ciasno i 74 luźno. Odpowiedz Link
kasiadj07 Effuniaku, ty zła kobieto! 23.05.11, 19:02 Po dwóch latach noszenia plungów kupiłam sobie Motyla. I co? I teraz chodzę i się normalnie w biały dzień po cyckach macam! To jest wręcz niedopuszczalne takie cuda sprzedawać! Jak ja mam do pracy chodzić? A na domiar złego chłopu też się spodobało, choć na wstępie stwierdził, że dziwnie (tak z przyzwyczajenia po tych gąbkach) i teraz też by chciał ciągle macać;) No nic, chyba na pocieszenie sprawię sobie Magnolię:) PS. Napiszę do Ciebie w spawie mojego truskawkowego HP, co to biedny leży i czeka w Łodzi zamiast razem z Motylem do mnie przyfrunąć. Odpowiedz Link
akli-mak Re: Effuniaku, ty zła kobieto! 25.05.11, 09:01 Ja też się zakochałam w moim motylku. Teraz czekam na magnolię :) Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Effuniaku, ty zła kobieto! 25.05.11, 10:25 Dołączam do grona uzależnionych cichcem i na własne życzenie. Do noszenia Tylko Effuniaków juz się przyzwyczaiłam. Kupuję tylko te biustonosze. Zwłaszcza odkąd bardzo często noszę BiuBiu-bluzki. Tylko w tym zestawie biust jest moją ozdobą i nikt nie przechodzi do podziwiania oponki istniejącej tyż pod nim. Ale to, że zaczęłam nosić tak zwane zestawy i koniecznie musze mieć dopasowany dół do góry, to jest SAMO ZŁO dla miejsca w mojej szufladzie na bieliznę. Powinnam zaopatrzyć sie w szafę na bieliznę a i garderobą bym nie pogardziła. dorota Odpowiedz Link
confused.girl Czas realizacji 14 dni 25.05.11, 08:34 Straszna ze mnie ciapa :( Zwlekałam i zwlekałam z zamówieniem mlecznego straplessa, bo rozmiar był cały czas na stanie i w końcu jak się za zamawianie zabrałam, okazało się, że już go nie ma i musze teraz czekać 14 dni roboczych na realizacje zamówienia :( Czy w praktyce rzeczywiście tyle to trwa czy zdarzają się przypadki, że rozmiar jest doszywany po kilku dniach? Szukałam już nawet w innych sklepach czy nie ma go od ręki, ale niestety :( Najfajniej by było dostać zamówienie do 3.06, ale to tylko 7 dni roboczych... Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Czas realizacji 14 dni 25.05.11, 12:15 Na Twoim miejscu napisałabym maila do p. Ewy z prośbą o szybszą realizację zamówienia. Ja miałam zamawianą 60tkę Onyksa do sklepu i przybył po tygodniu. A jak zamawiałam sama, to trwało to 3 dni robocze (z wysyłką) ;) Odpowiedz Link