Dodaj do ulubionych

POMÓŻCIE W DOBRANIU FREYA ARABELLA!!!!! :):)proszę

08.04.11, 21:06
Dziewczyny! :)

Jakieś dwa lata temu kupiłam Arabellę noir (czarno-różowo-pomarańczową) w rozmiarze 60G. Służyła mi bardzo długo, ale obwód się rozciągnął. Mimo to byłam bardzo z niej zadowolona.
Kilka miesięcy temu kupiłam Freya Arabella Midnight również w rozmiarze 60G, ale chyba była za duża (to było dosyć dziwne, bo była za duża, a koronka na górze miski wchodziła, wcinała mi się w biust). Odesłałam, a nie mieli w sklepie rozmiaru 60ff, więc sobie darowałam.
Ostatnio kupiłam Freya arabella black (na metce jest AA5721BLK) z jasno różowymi tasiemkami również w rozmiarze 60 G ale też jest jakaś niekompatybilna z moim biustem: z jednej strony jest za duża, a z drugiej jak się wyprostuję koronka miski wchodzi, wcina mi się w biust (tak samo jak w midnight).
Teraz przymierzyłam tą moją starą Arabellę noir i jest minimalnie za mała, ale nie wcina mi się w biust, kształt jakoś bardziej pasuje, może dlatego że tak długo ten stanik nosiłam i biust mi się ukształtował troszkę pod tą Arabelkę.

Moje pytanie brzmi:
Jak te Arabelki wypadają rozmiarowo i z kształtem? czy to możliwe że mój biust pasuje do Arabelki Noir a jest niekompatybilny z Midnight i Black (czy te arabelki różnią się kształtami, czy tylko kolorami)? Czy jest to kwestia niedobranego rozmiaru (powinnam zamówić Arabelkę Noir mniejszą niż 60 g i tak samo arabelkę black mniejszą niż 60g?)? Jaki rozmiar powinnam mieć?

I jeszcze mam pytanie jak się rozmiarowo i kształtowo mają inne Arabelki (np. Red, purple haze, peopny, sorbet i inne)? Jeśli macie takie informacje proszę o pomoc. :)

Wybaczcie jeśli gdzieś jest już poświęcony temu wątek.
Mam nadzieję, że pomożecie.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: POMÓŻCIE W DOBRANIU FREYA ARABELLA!!!!! :):)p 09.04.11, 19:13
      A po czym poznajesz, ze Arabelki black i midnight sa za duze? Nie masz przypadkiem luzu na "czubku" miseczki, tak w okolicach sutka?
      • po.rzeczka Re: POMÓŻCIE W DOBRANIU FREYA ARABELLA!!!!! :):)p 09.04.11, 19:40
        Na tych teoriach z kolorami Arabelek można się nieźle oszukac. Na pewno trochę się różnią, ale tak do końca nie ma reguł, bo czytałam przeróżne wersje sprzeczne z własnymi obserwacjami. Może to kwestia różnych kształtów biustu, może partii materiału..
    • kocio-kocio Re: POMÓŻCIE W DOBRANIU FREYA ARABELLA!!!!! :):)p 09.04.11, 22:06
      A ja myślę, że to stanik się rozciągnął, a nie Twój biust się do niego dostosował...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka