Dodaj do ulubionych

usługa brafittingu- cena

06.05.11, 19:16
Mam pytanie, czy w sklepach z bielizną opisywanych na forum, możne skorzystać jedynie z usługi dopasowania rozmiaru? Czy jest ona płatna? Pytam, bo bielizna w takich sklepach jest dość droga, a mam niestety kryzysik finansowy:(.
Wiecie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • normalna_ja Re: usługa brafittingu- cena 06.05.11, 19:27
      Z tego co mi wiadomo usługa ta jest bezpłatna w większości sklepów, o ile nie we wszystkich :).
    • myff Re: usługa brafittingu- cena 06.05.11, 19:31
      Brafitting to jest właśnie dobór rozmiaru biustonosza, umówmy się że właściwego rozmiaru biustonosza, bo to że sklep się reklamuje jako taki wcale jeszcze nie znaczy, że tak jest w rzeczywistości- hasło stało się bardzo modne ostatnio:). A ceny w takich sklepach są różne- zależne od konkretnego sklepu, podyktowane nie tyle usługą brafittingu co masą innych czynników- ot choćby takim, że biznes iz biznes i właściciel sklepu chce przede wszystkim na tym zarobić. Trzeba pamiętać o czynszu za lokal, który jest uzależniony od powierzchni, lokalizacji etc. płacach dla pracowników, składkach czy podatku vat który skoczył do 23%.
    • kalibetre Re: usługa brafittingu- cena 06.05.11, 19:39
      Na ogół taka usługa jest bezpłatna. Z tym, że miło by było gdybyś uprzedziła obsługę, że chcesz tylko dopasować rozmiar. Mnie się takie sytuacje zdarzały i nie było żadnego problemu. A ja czułam się bardziej komfortowo stawiając sprawę jasno. Nie chciałam zajmować zbyt wiele czasu i oszukiwać braffiterkę, że żaden z dobieranych biustonoszy mi się nie podoba i dlatego nic nie kupię.
    • blackauri Re: usługa brafittingu- cena 06.05.11, 19:57
      Dziękuję za odpowiedzi:). Problem pozostał w tym jak rozróżnić profesjonalną bra fitterkę (nie ma na to polskiej nazwy?trzeba wymyślić) od samozwańczej:).
      Mieszkam w Poznaniu, słyszałam bardzo dobre opinię na temat Yoshi i tam chyba się udam.
      • agafka88 Re: usługa brafittingu- cena 06.05.11, 20:15
        polecane przez nas sklepy znajdziesz tu: stanikowamapa.prv.pl
    • maith Ale 06.05.11, 21:22
      Tylko że:
      1) usługa bra-fittingu, osobna, wydzielona, obiektywna czyli sytuacja, kiedy ktoś niezależnie dobiera Ci rozmiar i najlepsze marki dla Twojego biustu, czyli daje Ci poradę, z którą możesz sobie iść i kupować to, co najlepsze dla Ciebie, gdzie sobie chcesz, to jedno. Taką usługę możesz dostać na imprezie niezależnej, np. na spotkaniu z Mahedą, czy podobnych warsztatach. Wtedy płacisz za wstęp (czasem jest darmowy) i sprawa jasna.

2) sklepy zajmują się sprzedażą staników i doradztwo jest u nich elementem sprzedaży.
      Z tym wiążą się 2 problemy.
      Pierwszy został opisany w tym wątku
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,118962407,118962407,Bra_fitterki_a_sprzedawczynie.html
      (to nie zawsze jest taki prawdziwy bra-fitting)
      A drugi problem to kwestia etyczna. Bo niestety nie udało nam się namówić sklepów na wydzielanie usługi bra-fittingu w jakiejś cenie. I odliczanie jej przy zakupie stanika.
      Wtedy sprawa byłaby czysta. A tak to prowadzący sklepy potem narzekają, że wykorzystują ich ludzie, którzy udają, że chcą zrobić zakupy, a tak naprawdę chcą kupić stanik taniej w Internecie, korzystając wcześniej z ich wiedzy.

Takiego problemu nie ma:
      -ani przy spotkaniach z Mahedą
      -ani przy innych, niezależnych spotkaniach, gdzie doradzają lobbystki (wiem, że dziewczyny robią pokazy np. w czasie festiwali kobiecych)
      -ani przy Klinice stanika (ograniczonej do marek jednego dystrybutora, ale też z pełną rozmiarówką)
      -ani nawet przy imprezie bra-fittingowej organizowanej przez sam sklep, bo to też bardziej ogólny marketing.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka