Dodaj do ulubionych

nowy sklep internetowy z możliwości kreowania...

25.05.11, 22:45
www.idealnywymiar.pl
Zapraszam do nowo otwartego sklepu internetowego z bielizną.
Znajdziesz tam firmy:
Audelle- dla mniejszych i średnich biustów- lekkie, świeże modele dla kobiet lubiących powiew młodości..
Charnos- dla średnich i większych biustów- dla kobiet z klasą, lubiących szyk i elegancję,
BestForm- nowość na rynku, przeznaczona dla większych biustów- myślę, że każda z kobiet znajdzie swój model. Delikatność i piękność- to cechy tej firmy.

Jako nowość proponuję - konfigurator - możliwość kreowania własnych pomysłów bielizny nocnej. Możesz sama wybrać np. koszulkę i zmienić jej kolor lub dodatek, rozmiar nie jest żadnym ograniczeniem, ponieważ każda z nas może czuć i wyglądać pięknie... seksownie...
Poeksperymentuj i spróbuj wykreować swój własny pomysł, na niepowtarzalną formę i styl.
Zapraszam

Agnieszka
Obserwuj wątek
    • agafka88 aktywny link to sklepu 25.05.11, 22:52
      www.idealnywymiar.pl
      Witamy na forum! :)
    • clarisse Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 26.05.11, 11:55
      Bardzo interesująca jest możliwość kreowania własnych koszulek, mam jednak pytanie. Jak technicznie rozwiązana jest konstrukcja takiej koszulki?
      - Z tego, co widziałam, wymagane jest wpisanie wszystkich obwodów, w tym w biuście, pod biustem, w talii i w biodrach. To logiczne, to mi się podoba - ale też oznacza, że przy niektórych kombinacjach taka koszulka musi mieć z tyłu / z boku jakieś zapięcie, bo inaczej z żadnej strony nie da się jej założyć. (Przykładowo u mnie najmniejszy wymiar jest pod biustem a największy w biuście. Mój biust nie przejdzie przez nierozciągliwą halkę o szerokości odpowiadającej mojemu obwodowi pod biustem lub w talii, a i obwód w biodrach może zostać nadwyrężony. Natomiast uszycie koszulki wg wymiaru w biuście spowoduje, że będę mogła w niej pływać ;) )

- Chyba że jednak koszulki nie są szyte dokładnie wg wymiarów, a tylko w zgrubnym przybliżeniu? Takie wyjaśnienie sugerowałby fakt, że po podaniu wymiarów pojawia się rozmiar w rodzaju 38 - 40 - 42. Z tego co zauważyłam, określany chyba wg talii z udziałem bioder.

Więc ja to dokładnie wygląda?

Druga sprawa, mnie osobiście jako klientkę rażą stwierdzenia, że "każdy", "wszyscy" itp. - w szczególności gdy wyglądają na stwierdzenia bez pokrycia.
      - Po szybkim przejrzeniu asortymentu widzę, że w biustonoszach, które Państwo proponują "większym" biustom nie ma miseczek powyżej F, a zakres obwodów jest również niewielki (75-85, po jednej-dwie miseczki w każdym z obwodów). Jeśli to stan tymczasowy, bo dopiero zaczynają Państwo działalność i planują stopniowo kompletować pełniejszy asortyment, warto byłoby to zaznaczyć jaki będzie docelowy zakres rozmiarowy.
      - Ale nawet w pełnym zakresie rozmiarowym marki, które Państwo proponują nie zapewniają ubrania dla "każdego" biustu, bo sięgają nie dalej niż do miseczki G; nie sugeruję zmiany asortymentu, ale raczej powstrzymanie się od sformułowań "dla każdego" "każdy biust" "każda pani" itp :)

--
      Clarisse
      • idealnywymiar Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 26.05.11, 13:02
        Witam serdecznie,
        we wszystkich koszulkach pod biustem wszyta jest delikatna gumka, która rozciąga się przy zakładaniu danej rzeczy, nie krępując ruchów ciała.
        Żadna z propozycji nie jest modelem opinającym ciało, stawiam na luz i wygodę a przy tym elegancję i klasę. Taka konstrukcja nie stwarza problemów w dopasowaniu do różnych rozmiarów.
        Podanie wymiarów stanowi dla mnie istotną bazę. Zdaję sobie sprawę, że są panie, które mają większy biust przy jednoczesnym wąskim obwodzie. Dlatego, w szczególnych przypadkach może się zdarzyć, że zaproponuję dodatkowe rozwiązanie w postaci wszycia zamka.

"Każda kobieta w każdym rozmiarze może być piękna" - chodziło mi o to, że nawet te panie, które noszą rozmiar 45-48 mogą czuć i wyglądać ładnie, z klasą i seksownie. Wiele z nich ma problem z zakupem np. halki, biustonosza. Na dzień dzisiejszy asortyment jest wąski, ale z czasem ulegnie to zmianie. Planuję, bowiem zaproponować znacznie szerszy zakres rozmiarowy.
        Chciałabym również udoskonalać możliwość konfiguracji własnych koszulek, ale do tego potrzebuję Waszej pomocy, ponieważ klientki mają swoje pomysły i oczekiwania. Moim zadaniem jest ewoluować i dostosować się do wymogów klientek.
        Pozdrawiam

Agnieszka
        • ko_kartka Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 03.06.11, 21:43
          Czepiam się tylko pro forma: nie ma rozmiaru 45 w odzieży. Jest 44 i 46. I na tym wcale nie kończy się rozmiarówka, ale pragnę wierzyć, że i u państwa te niuanse zostaną zauważone.
    • clarisse Koszulka na zamówienie 03.06.11, 00:08
      Zamówiłam koszulkę z konfiguratora.
      Model nr 4:
      www.idealnywymiar.pl/configurator/index/pid/16
      Zacznijmy od pozytywów.

Kontakt mailowy bardzo dobry.
      Pierwszy mail po złożeniu zamówienia zawierał prośbę o niedokonywanie wpłaty dopóki sklep nie potwierdzi możliwości realizacji. W kolejnym, po godzinie-dwóch, Pani Właścicielka przesłała mi zdjęcie materiału, który wybrałam, w towarzystwie innych dostępnych - abym potwierdziła, że rzeczywiście o to mi chodzi lub miała możliwość zmiany. Niestety załącznik graficzny był wstawiony w taki sposób, że w mojej poczcie nie był widoczny i chwilę się nagłówkowałam, jak go obejrzeć... :) Pomogło przesłanie otrzymanego maila na własny adres. Potwierdziłam zamówienie i dostałam trzeciego maila z danymi do płatności. Przesyłka przyszła błyskawicznie.

Teraz o samej koszulce.
      Koszulka wykonana jak najbardziej porządnie oraz zgodnie z podanymi wymiarami.
      Pod biustem ma wszytą luźną gumeczkę.
      Ramiączka są cieniutkie, a ich długość można regulować.
      Jest śliczna.
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2749952,2,1,Koszulka-z-idealnywymiarpl.html
      Kolor dokładnie taki, jaki lubię. Koronka przepiękna. Mogłabym patrzeć na nią godzinami.

Niestety, na tym jej użyteczność dla mnie się kończy. :(

Okazuje się, że podanie
      - obwodu w biuście
      - obwodu pod biustem
      - obwodu w pasie
      - obwodu w biodrach
      ... nie gwarantuje, że produkt będzie pasował.

Problemem jest oczywiście - biust, no bo co innego.
      Niewykluczone, że mój wybór fasonu był bezsensowny. Liczyłam jednak na to, że w górnej części koszulki znajdzie się trochę miejsca na biust. I znalazło się. TROCHĘ. Niestety - o wiele za mało jak na moje 30(65)K/32(70)JJ, wymiary 73/113.
      Koszulka nie ma pod biustem przewężenia, jakiego się spodziewałam - zgodnie z informacją od Pani Właścicielki, wymiar pod biustem jest podawany dla orientacji i jest tam wszyta luźna gumeczka, bo musi być wygodnie. Owszem, luźna i cieniutka gumeczka jest:
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2749953,2,2,Luzna-gumeczka.html
      Kiedy koszulka leży, ów obwód pod biustem ma faktycznie niewiele ponad 70cm. Niestety, rozciąga się zupełnie spokojnie do szerokości moich bioder (100 cm) ... bo taka jest szerokość materiału (nierozciągliwa satyna), a gumeczka jest symboliczna. Jest to wprawdzie mniej niż mam w biuście, ale zupełnie niczego nie podtrzymuje. Owszem, próbuje utrzymać się pod biustem... Ale biust jest duży, ciężki i w "miseczkach" nie ma na niego miejsca (tzn. znalazłoby się miejsce na szerokość, ale nie mają one żadnej głębi - to nadal tylko lekko przymarszczone u dołu trójkąty, a nie prawdziwe miseczki. Zero szans w zetknięciu z biustem 30K. Dlatego z przodu biust ciągnie gumkę i całą koszulkę do przodu, a z tyłu wszystko podjeżdża do góry, jak w najgorszej klasy brafitterskich horrorach:
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2750013,2,1,Profil.html (przepraszam, z rysowaniem u mnie tak sobie, a zdjęcia swojego nie umieszczę, bo i tak się prawie zapłakałam na widok odbicia w lustrze)

Oczywiście trzeba pamiętać, że to nie żadne usztywniane miseczki, tylko po prostu kawałek satyny i koronki. Nie jestem krawcem, ale podejrzewam, że przy moich wymiarach koszulka o takim kroju nie miała i tak szans powodzenia. Wymagałaby usztywnianych miseczek i pewnie także suwaka z boku, żeby dało się ją jakoś założyć.

Zastanawiałam się, jak tę koszulkę hmm... doprowadzić do używalności. Najprostszy pomysł - wszyć pod biustem znacznie ściślejszą i szerszą gumę. Ale jest jeden szkopuł. Jeśli gumka przytrzyma koszulkę w poziomie, tak jak bym chciała, pod biustem - biust rozleje mi się bokami, bo nie będzie miał absolutnie gdzie się schować. Miejsca jest na oko na biust o połowę mniejszy od mojego, i bardziej rozsmarowany po klacie. Może przy podawaniu wymiaru w biuście powinnam była podać wymiar w zwisie, jak do Effuniaków? W końcu u mnie obwód biustu w biustonoszu w pionie a obwód biustu bez biustonosza w zwisie to równe 10 cm różnicy ...

Biuściastym nie polecam. Potrzebne byłyby poważne zmiany w konstrukcji tych koszulek. Nie wiem jak inne fasony, ale obawiam się, że sprawa wyglądałaby podobnie. Małobiuściaste muszą we własnym zakresie przetestować.

I teraz mam zgryz, co z tą piękną koszulką zrobić. Nosić czegoś, w czym wyglądam jak kwadratowy otyły kloc raczej nie będę :( Może jak mi przejdzie żal do świata, spróbuję jednak samodzielnie poprawić. Tylko do tego musiałabym zdobyć taką samą koronkę (bo śliczna jest) i jeszcze umieć szyć...

Wiem, że moja koszulka była pierwszą szytą z konfiguratora i że pani Agnieszka ze sklepu idealnywymiar.pl nie mogła się doczekać opinii - przykro mi, że nie mogę po prostu się ucieszyć.

Zastanawiam się, co mogłabym poradzić. Zajrzałam do Pani sklepu - miski 70JJ tam nie ma, ale jest biustonosz Bestform Sophie White w rozmiarze 85G. To kiepskie przybliżenie, ale najlepsze jakie może Pani uzyskać ze swojego asortymentu. Proszę sobie teraz wyobrazić, że uszytą przez Panią koszulkę zakłada ktoś, kto ma biust mieszczący się mniej więcej w takiej wielkości michach (tyle że biust ów przyczepiony jest do znacznie szczuplejszego korpusu niż ten konkretny stanik przewiduje, więc nie jest tak szeroki, za to nadrabia długością). Chyba dobrym pomysłem na przyszłość będzie dodatkowo pytanie klientek o przybliżony rozmiar biustonosza i przykładanie do górnej części koszulki stanika, którego miseczka jest porównywalna do rozmiaru biustu klientki. Po to, żeby ocenić chociaż w przybliżeniu, czy osiągamy to, o co chodzi.

Nie najszczęśliwiej się złożyło, że to moje zamówienie trafiło do Pani jako pierwsze. Pewnie lepiej byłoby potrenować na mniej problematycznych figurach. Życzę powodzenia i klientek o łatwiejszych figurach :)
      • besame.mucho Re: Koszulka na zamówienie 03.06.11, 01:28
        Szkoda, że koszulka nie pasuje, bo bardzo ładna. Najbardziej mnie martwi ten brak miejsca na biust. Tego, że koszulka nie będzie podtrzymywała, bym się spodziewała, bo to w końcu bieliźniana koszulka, a nie biustonosz, albo top z wbudowanym biustonoszem :). Ale niezależnie od podtrzymywania, biust powinna mieścić i już. Pewnie rzeczywiście byłaby potrzebna mocniejsza gumka i zdecydowanie głębsze miseczki.

Mam nadzieję, że konstrukcja będzie się poprawiała, po pomysł szytych na miarę koszulek bardzo mi się podoba. Twoja sugestia żeby przy szyciu wykorzystywać biustonosze, jest IMO bardzo trafna. Można np. na manekina założyć biustonosz o pożądanym rozmiarze miseczek, czymś te miseczki wypełnić, żeby rzeczywiście były w rozmiarze biustu klientki, i dopasowywać do takiej kukiełki :)
        • bluemacia Re: Koszulka na zamówienie 03.06.11, 08:40
          Myślę, że problem może być jeszcze inny. W staniku biust układa się inaczej. Czy próbowałaś założyć koszulkę na stanik? Mieści się wtedy biust? Bez stanika biust w większości dużych rozmiarów będzie zdecydowanie niżej.
          • clarisse Re: Koszulka na zamówienie 03.06.11, 10:04
            Tak, próbowałam założyć koszulkę na stanik ;) Mój biust się nie mieści w miejsca przeznaczone na biust.
            • clarisse Jestem okrutnie podekscytowana :) 03.06.11, 12:01
              ... bo Pani z Idealnego Wymiaru zaproponowała, że spróbuje poprawić koszulkę :)
              • kotwtrampkach deja vu? :) 03.06.11, 15:16
                tak czytam i czytam i mam wrażenie że to już było ;-)
                Ciekawe, czy właścicielka Idealnego Wymiaru będzie miała tyle cierpliwości, co Kinga lub Ewa :):) Koszulki z miejscem na biust - to o czym ostatnio głośno na forum..
              • clarisse Po poprawkach :))) 01.07.11, 13:48
                Jakiś czas temu dotarła do mnie koszulka poprawiona przez panią Agnieszkę wg moich wskazówek :)

Wrażenie ogólne: jest dużo lepiej :)

W szczegółach nie jest idealnie i myślę, że konstrukcję można by było poprawić jeszcze. Ale już nie na tej koszulce pewnie, ta swoje przeżyła i piszczy by ją nosić, a nie przesyłać w tę i wew tę ;)

Pani Agnieszka robiła poprawki wzorując się na moim biustonoszu marki biustonosz bez fiszbin, w rozmiarze 32JJ, którego używam czasem do spania. Dodatkowo przesłałam wzór swojego obwodu pod biustem i "wzór piersi" (tzn. ile materiału potrzeba, by się pierś zmieściła). Z tym że to ostatnie mało miarodajne, bo nie jestem krawcową i nie umiem wykroić czegoś na kształt miseczki - umiem co najwyżej wyciąć prostokąt, przymarszczyć tu i tam w kształt przypominający miseczkę. Więc wzór był taki sobie.

Zamiast cieniutkiej gumeczki wszyta jest guma 2 cm szerokości (zasugerowana przeze mnie) i ta guma trzyma stanik pod biustem :) Gumka jest z tyłu rozcięta i wszyte są haftki, dzięki czemu ogranicza się problem przy zakładaniu na figurę taką jak moja (tj. biust o wiele większy od reszty wymiarów) i można ją regulować by było jak najwygodniej.

Niestety zgodnie z tym, co napisała Besame powyżej, taka gumka nie jest delikatna dla skóry, co gorsza, jest na tyle szeroka że próbuje mi się rolować. Mnie to osobiście nie przeszkadza jakoś bardzo, ale osobom wrażliwszym mogłoby. Niestety nie znam się na pasmanterii - nie wiem, czy gumka o połowie tej szerokości (nie 2 a 1 cm) mogłaby trzymać równie "konkretnie". Jeśli tak, to pewnie byłaby lepsza.

Drugi minus, nie zauważony przeze mnie, ale przez mojego Męża - że z tyłu widać po prostu tę gumę, co nie wygląda zbyt ładnie.

Mój pomysł na oba powyższe problemy byłby taki, by gumę "ubrać" na całej długości w satynowy tunel (tunel oczywiście długości tej, do której guma ma się rozciągać, więc byłby pomarszczony. Z jednej strony pod spodem ciało nie stykałoby się z gumą, a z pomarszczoną satyną. Z drugiej strony - z tyłu nie byłoby widać czarnej gumy a kawałek satynowego pomarszczonego paseczka w kolorze koszulki, z haftkami. Tyle że nie wiem, jak bardzo jest to trudne krawiecko, bo o szyciu nie mam pojęcia. Albo inaczej - po prostu w koszulce pomiędzy częścią biustonoszową a częścią dolną powinien być kanalik na taką szerszą gumkę?

Górna część koszulki - miodzio :))) Biust mi się mieści...

... ba, nawet jest nieco za dużo miejsca :D Nie przeszkadza to za bardzo, choć ja sobie pewnie domowym sposobem poprawię. Nie wiem jak to dobrze opisać - część koszulki "biustonoszowa" czyli nad gumką, to nie tylko doszyte z przodu "miseczki", ale też wąski pasek materiału z koronką wzdłuż całego obwodu. Jakoś tak wyszło, że w miejscu, gdzie owa "miseczkowa" część przechodzi w pasek materiału, miejsca jest tyle, że mój biust mógłby się jeszcze rozrastać na boki ;) Ale z tego co widziałam, to kwestia zrobienia zaszewki, tyle umiem.

Ramiączka zostały leciutko poszerzone (miały chyba mniej niż 0,5 cm, teraz jakieś 0,75 cm - piszę z pracy i nie mam koszulki przy sobie, więc jeszcze sprawdzę) i jak dla mnie są okej. Niestety są na nich w związku z szerokością inne regulatory, które praktycznie nie trzymają. Tzn. ja sobie skracam ramiączka na najkrótsze, a po chwili chodzenia po domu mam je z powrotem długie. Nie dziwne, bo biust jest ciężki i ciągnie do dołu mocno, satyna śliska - i te plastikowe klamerki po prostu nie zdają egzaminu. Myślę o tym, by sobie to przerobić po prostu na ramiączka wiązane u góry - tylko nie mam pewności, czy śliska satyna będzie się trzymać zawiązana na kokardkę. Ewentualnie po prostu skrócę je sobie na stałe.

Generalnie moja jedyna sugestia to wyszukanie jakiegoś wihajstra do regulacji, który by to trzymał - właśnie na potrzeby większych biustów. No bo szycie różnych długości ramiączek zależnie od klientki jest totalnie niewykonalne, zresztą coś takiego jest możliwe przy mierzeniu na żywo :)

Natomiast ogólnie moje wrażenie z tej edycji koszulki jest o niebo lepsze - wizualnie nic nie straciła, za to ja w tej koszulce zyskuję sporo :)) Owszem, po pewnych kosztach, ale dla mnie akurat są to koszty, które jestem w stanie ponieść. W koszulce już spałam i nie miałam żadnych problemów w związku z gumką. Za to wygląd... lustro twierdzi, że wreszcie koszulka na mnie :)))

Pani Agnieszko - dziękuję bardzo :)

Jeśli mogę coś zasugerować, to pewnie sensownym pomysłem byłoby wprowadzić na stronę koszulki z wszytą szerszą gumą i haftkami jako wariant do wyboru - np. po podaniu przez klientkę wymiarów mogła by się pojawiać możliwość wyboru takiej opcji, z informacją, że przy dużych biustach taka konstrukcja może się lepiej sprawdzać, choć zależy to od upodobań klientki, bo taka koszulka ładniej podtrzyma duży biust, ale nie każdy lubi spać opasany gumką. Dodatkowo klientka wybierająca tę opcję musiałaby podać noszony rozmiar biustonosza.

No i tu trzeba by było zastosować trochę zdrowego rozsądku w realizacji. Tzn. przy klientkach noszących np. 80B jest duża szansa, że to nie jest ich właściwy rozmiar stanika, że może - ale nie musi - być za szeroki w obwodzie i owo 80 pod biustem w formie rozciągliwej gumy jest jak najbardziej okej. Ale już gdy klientka poda np. rozmiar 65GG - należy wnioskować, że zna się na biustonoszach, że obwód jej stanika jest dobrany odpowiednio by podtrzymać biust w ciągu dnia, czyli że na noc jest nieco za ciasny - w koszulce ten podbiustny musiałby być luźniejszy. Tylko że nie wszystko da się odgadnąć - pewnie warto wymienić kilka maili z klientką by się upewnić.

Przy okazji takie wydzielenie konstrukcji "z lepszym podtrzymaniem" jako osobnej opcji pozwoli przełożyć dodatkowy wkład pracy na cenę.

Podejrzewam, że ogromna większość klientek niczego takiego nie będzie potrzebowała, ale znajdzie się grupa takich, które będą zachwycone (jak ja) możliwością wyglądania w koszulce seksownie :D
                • akj77 Re: Po poprawkach :))) 01.07.11, 14:45
                  Clarisse, a mogłabyś wrzucić do galerii jakąś fotkę na sobie? Ja też właśnie szukam czegoś ładnego do spania i bardzo mnie interesuje to, co piszesz :))
                  • clarisse Re: Po poprawkach :))) 01.07.11, 16:02
                    Myślę o tym, tylko to chwilę potrwa, znaczy raczej nie dziś (dodatkowo nie mam dostępu do galerii więc będzie szło przez Moderatorki)
                    • agafka88 Re: Po poprawkach :))) 01.07.11, 21:11
                      clarisse napisała:

> Myślę o tym, tylko to chwilę potrwa, znaczy raczej nie dziś (dodatkowo nie mam
                      > dostępu do galerii więc będzie szło przez Moderatorki)

No nie mogę, następna. Clarisse, jesteś 4 lata na LB, masz tyle postów, weź wyslij to zgłoszenie, dziewczyny nie gryzą :). Galeria to nie jest jakiś ekskluzywny klub dla masonów, tylko miejsce dla aktywnych i zaufanych forumek :)
                      Zresztą ja byłam przekonana, że w galerii już jesteś. No chyba, że nie chcesz być w galerii, to już nie marudzę ;)

(Ale i tak jak dostaniesz zaproszenie do galerii, to zdjęcia przesyła się na specjalnego maila i dziewczyny to wstawiają)
                • idealnywymiar Re: Po poprawkach :))) 04.07.11, 21:32
                  Witam serdecznie,

Na początek- bardzo się cieszę, że jest Pani zadowolona z zakupu :) Starałam się poprawić koszulkę tak, by spełniła Pani oczekiwania. Było to dla mnie dobrą lekcją, którą postaram się wykorzystać w przyszłych zamówieniach.
                  Ogromnie ważne jest dla mnie, by Panie o większym biuście nie czuły się pokrzywdzone i mogły pozwolić sobie na zakup bielizny nocnej w kolorze i z dodatkami jakie, sobie same wybiorą.
                  Pomysł na "ubranie gumki" pod biustem w tunelik jest bardzo dobry ale trudny do zrealizowania. Gumka musi swobodnie pracować, tunelik wykonany z materiału a dokładnie mówiąc z satyny, musiałby być dłuższy od gumki i w końcowym wykonaniu nie wygląda to najlepiej. Dlatego obecnie pracuję nad jeszcze innym wyjściem- wykonanie podobne jak w koszulkach sportowych z wszytym dodatkowym materiałem na biust.
                  Jeśli chodzi o ramiączka - zawiązywanie na szyi może okazać się mało komfortowe, gdyż obciążenie "dużych" biustów może być za ciężkie dla szyi. Dlatego proponuję ramiączka typowo bieliźniane- takie jak przy biustonoszach. Będą stabilnie podtrzymywać biust.
                  Dziękuję za wskazówki :) są one dla mnie cenne i wprowadzam już z informatykiem zmiany. Oczywiście to trochę potrwa ale jest wykonalne.
                  Pozdrawiam i zapraszam ponownie na www.idealnywymiar.pl

Agnieszka
                  • moniach_1 Re: Po poprawkach :))) 05.07.11, 01:47
                    > Pomysł na "ubranie gumki" pod biustem w tunelik jest bardzo dobry ale trudny do
                    > zrealizowania. Gumka musi swobodnie pracować, tunelik wykonany z materiału a d
                    > okładnie mówiąc z satyny, musiałby być dłuższy od gumki i w końcowym wykonaniu
                    > nie wygląda to najlepiej.

Ja bym to jeszcze rozważyła. W tym staniku tak jest zrobiony obwód (materiał to jedwabna satyna):
                    www.bradea.pl/zdjecia/1083.jpg
                    www.noszebiustonosze.pl/products/015.JPG
                    Mam ten stanik w dwóch wersjach kolorystycznych i mi się ten efekt na obwodzie podoba :)
                    • clarisse Re: Po poprawkach :))) 05.07.11, 02:52
                      Oooo dokładnie o taki efekt mi chodziło, z ubraniem gumki w tunelik! Moniach_1 - dzięki :)

Dodatkowo, jeśli ramiączka miałyby być stanikowe - to chyba też "ubrane w satynę" - bo to jednak koszulka nocna a nie stanik :) Co do ramiączek zawiązywanych - nie miałam Boże broń na myśli zawiązywania na szyi :) Chodziło mi przecięcie każdego ramiączka i zawiązywanie ich na ramionach - z tym że jak mówilam, nie wiem czy z satyną kokardki mi się nie rozwiążą.

W kwestii przesłania do Galerii zdjęć - pracuję nad tym :)
                      • clarisse koszulka w wersji "przed" i "po" w galerii n/t 05.07.11, 12:28
                        --
                        Clarisse
    • inez69 Witamy 03.06.11, 00:26
      i bardzo się cieszymy, że będziemy miały wybór bielizny nocnej. Sklep wygląda zachęcająco i z pewnością w następnym miesiącu sama wypróbuję szyta na miarę halkę, ale szczerze modelka, która na każdym zdjęciu odwraca głowę jakby się wstydziła, że ją ktoś rozpozna, robi na mnie złe wrażenie.
    • bluemacia Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 03.06.11, 08:46
      Również przetestowałam sklep. Zachęciła mnie propozycja z rękawkami, bo nie lubię mieć odkrytych ramion. Najpierw zdziwiło mnie, że po zamówieniu nie wpłacam od razu, tylko czekam na potwierdzenie. Ale jest to niezłe posunięcie, bo była okazja na dogadanie szczegółów czy potwierdzenie wyboru koloru. Koszulka łądnie uszyta, starannie wykonana, dokładnie taka jak sobie ją wyobrażałam. Zamówienie zostało zrealizowane przed terminem.
      Dodatkowo zamówiłam też stanik BestForm. Tu również nie było rozczarowań, bo zamówiłam drugą sztukę tego samego modelu. :)
      Na biuście noszącym 70E/F koszulka układa się odpowiednio. :)

Trzymam kciuki za rozwój sklepu!
      • agafka88 Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 03.06.11, 10:12
        Bluemacia, a są szanse na fotki do galerii?
        • bluemacia Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 03.06.11, 10:40
          Niestety nie mam dostępu do galerii. Zbyt rzadko piszę, choć od lat czytam forum. :)
          • anka-ania Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 03.06.11, 11:13
            Wyślij ty lepiej zgłoszenie. Ja twój nick kojarzę, a i wyszukiwarka wypluwa trochę wyników, więc nie jest tak źle. ;)
          • inez69 Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 03.06.11, 13:27
            Bluemacia brak dostępu nie przeszkadza w wysłaniu zdjęc do Galerii LB, ale tak czy tak wyślij zgłoszenie, bo masz szanse na dsotęp. Czekam niecierpliwie na Twoje fotki :)
    • eternalvoyageur Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 04.06.11, 01:12
      A czy nie mozna wszyc stanikowego obwodu do koszulki ? Cami z Marks & Spencer maja wlasnie taki obwod: cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=260791939302
      Obwod podtrzymuje, ale nie jest bardzo scisly wiec mozna w nim spac.
      Mysle ze to dobre rozwiazanie dla wiekszego biustu.
      • slotna Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 04.06.11, 01:32
        > A czy nie mozna wszyc stanikowego obwodu do koszulki ? Cami z Marks & Spencer maja wlasnie taki obwod: rel="nofollow">cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=260791939302
        > Obwod podtrzymuje, ale nie jest bardzo scisly wiec mozna w nim spac.
        > Mysle ze to dobre rozwiazanie dla wiekszego biustu.

Wykupilabym pol tego sklepu, gdyby tak bylo :D
        • idealnywymiar Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 04.06.11, 06:46
          slotna napisała:

> > A czy nie mozna wszyc stanikowego obwodu do koszulki ? Cami z Marks & Spe
          > ncer maja wlasnie taki obwod: rel="nofollow">cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dl
          > l?VISuperSize&item=260791939302
          > > Obwod podtrzymuje, ale nie jest bardzo scisly wiec mozna w nim spac.
          > > Mysle ze to dobre rozwiazanie dla wiekszego biustu.
          >
          > Wykupilabym pol tego sklepu, gdyby tak bylo :D
          >
          Witam :)
          Tak, to byłoby świetne rozwiązanie:) Pomyślałam już o tym, potrzebuję czasu by rozeznać się w tym temacie i jeśli okaże się to możliwe, wprowadzę zmiany w konstrukcji koszulek.
          Pozdrawiam
          • besame.mucho Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 04.06.11, 14:09
            > Witam :)
            > Tak, to byłoby świetne rozwiązanie:) Pomyślałam już o tym, potrzebuję czasu by
            > rozeznać się w tym temacie i jeśli okaże się to możliwe, wprowadzę zmiany w kon
            > strukcji koszulek.
            > Pozdrawiam

A ja bardzo proszę - nie we wszystkich koszulkach :) !

Nie sypiam w staniku właśnie z takiego powodu, że w nocy lubię mieć na sobie coś luźniejszego, co nigdzie mnie nie gryzie, nie uwiera, itd. Bardzo bym chciała mieć coś, co wygląda jak delikatna koszulka, a nie jak wielki tiszert, i co mieści mój biust nie robiąc jednocześnie balona na brzuchu. Nie wymagam od tego czegoś podtrzymania, dlatego wystarczyłaby mi właśnie mniejsza ilość materiału na brzuchu, większa w biuście i delikatna gumka dopasowująca lekko ubranie do figury, potrzymanie, które miałby zapewnić stanikowy obwód, w nocnym ciuchu jest mi zbędne :).
            • idealnywymiar Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 05.06.11, 10:13
              Postaram się rozwiązać to w prosty sposób- w sklepie znajdzie się dodatkowa możliwość wyboru:
              - koszulka z usztywnieniem w biuście
              - koszulka bez usztywniania

Pozdrawiam
              Agnieszka
          • eternalvoyageur Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 05.06.11, 12:01
            Ooo super, naparwde polecam zakup tego cami z M&S (na ebayu teraz sa bardzo tanie) i przestudiowac konstrukcje,
    • beniutka_bo materiały 04.06.11, 01:34
      bardzo chętnie! Mam dość piżamek w słoniki, albo worów pokutnych.
      Tylko czy jest dostępny jakiś inny materiał, niż satyna (której nie znoszę szczerze)?
      Bawełna, modal, wiskoza, wszystko z elastanem moze być.
      • idealnywymiar Re: materiały 04.06.11, 06:41
        beniutka_bo napisała:

> bardzo chętnie! Mam dość piżamek w słoniki, albo worów pokutnych.
        > Tylko czy jest dostępny jakiś inny materiał, niż satyna (której nie znoszę szcz
        > erze)?
        > Bawełna, modal, wiskoza, wszystko z elastanem moze być.

Witam,
        cieszę się, że pojawiają się pytania, ponieważ jest dla mnie ważne czego Panie oczekują.
        Jeśli chodzi o materiały - będą: na pewno bawełna i wiskoza ale przy podstawowym wyborze musiałam rozłożyć swój (niestety ) skromny budżet i zainwestowałam w satyny. Nie byłam też pewna, jakie będzie zainteresowanie.
        Ale w przyszłości będzie większy wybór.
        Pozdrawiam
        • beniutka_bo Re: materiały 04.06.11, 09:53
          Dziękuję za odpowiedź:)
          Pomysł jest świetny.
          No to ja poczekam sobie grzecznie na inne materiały.
        • slotna Re: materiały 04.06.11, 13:18
          Bardzo lubie satyne, ale jedwabna lub bawelniana. Lubie tez wiskoze. W poliester moge sie ubrac najwyzej od swieta.
    • zwiatrem Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 01.07.11, 15:04
      Niestety rozmiary kończą się na 85G.
    • black_halo Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 02.07.11, 10:14
      Moim marzeniem jest wlasnie koszulka na duzy biust ale uszyta jakby ze stankiem. Sa takie dla duzo mniejszych rozmiarow i choruje wprost, zeby taka tez miec ale nie moge a zwyklej satynowej wygladam jak kaszalot, glownie z powodu ciezkiego biustu, ktory zamiast zgrabnie sterczec opada w dol (bez stanika, bo ze stanikiem wyglada bardzo ladnie). Nie wiem czy istnieje rozwiazanie tego problemu. Moim zdaniem jakas szeroka tasma podbiustna z haftkami plus glebokie miseczki moze zdalyby egzamin ale i tak mysle, ze lekka koszulka nie nadaje sie na duzy biust.
      • idealnywymiar Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 04.07.11, 21:44
        Witam serdecznie,
        obecnie pracuję nad wprowadzeniem do koszulek, dodatkowego materiału wszytego w części na biust- podobnie jak w koszulkach sportowych.
        Byłby to sposób na podtrzymanie biustu.
        O efektach będę informować na "biuściastych" .

Pozdrawiam
        Agnieszka
    • smallfemme Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 02.07.11, 23:49
      Czy nie dałoby się zrobić podtrzymującej biust koszulki na podstawie góry od piżamy z oferty sklepowej? Nie wiem czy to możliwe, ale patrząc na ten krój pomyślałam, że można by zrobić w niej odcięcie pod biustem albo zamiast odcięcia dodać w górnej części krótki elastyczny topik podtrzymujący biust (coś takiego jak w koszulkach do biegania, tylko w większym zakresie rozmiarów - czyli proporcji szerokość/wysokość). Lepiej wyglądam w takich dekoltach niż w trójkątach na ramiączkach, stąd mój pomysł.
      • idealnywymiar Re: nowy sklep internetowy z możliwości kreowania 04.07.11, 21:38
        Witam,
        proszę podesłać link na wzór a odpowiem czy jestem w stanie zaproponować taki rodzaj bielizny nocnej.
        Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka