Dodaj do ulubionych

ręcznie szyta bielizna, co myslicie?

22.06.11, 14:37
Dziewczyny, chciałabym Was zapytać o zdanie na temat ręcznie szytych majtek.
Takie mam hobby, szyję dla siebie i przyjaciółek, ale bardzo by mi pomogła opinia kogoś obiektywnego.
www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Black-ribbon-lingerie/176560099053066
Nie mam doświadczenia we wklejaniu linków, dlatego z góry przepraszam gdyby nie działał. W razie czego moje "dzieła' można znależć pod black ribbon lingerie.

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi! :-)
Obserwuj wątek
    • amoureuse Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 15:26
      Tego jeszcze nie grali :)
      Fajne, mi się podobają, ale chciałabym zobaczyć jak leżą. Może wrzucisz jakieś, choćby jedno, zdjęcie do galerii (jest dla stałych uczestniczek forum, zobaczą je tylko zaufane forumki:)
      • hke Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 15:34
        Fajne :) Ale jakbym miała zamówić, to potrzebowałabym dokładniejszej informacji o rozmiarze (M to może znaczyć wszystko albo nic ;) i o składzie materiałowym.
        • angis.zvaigzde Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 15:45
          Prawdę rzeczecie kobiety :-))
          Co do zdjęć to postaram się wrzucić mój własny tyłek w innym modelu (krój jest podobny - wysoki stan a'la lata 50te), bo niestety nie mam plastikowego tyłka-manekina :-)
          Ja szyję głównie z szyfonu i jedwabiu - wystawiałam na próbę na allegro i tam były wszelkie informacje, ale jakoś chyba się nie spodobało.
          Jeżeli chodzi o rozmiar to M jest takie orientacyjne, bo i tak jak szyję na konkretną osobę to po prostu podaje mi ile gdzie ma być.
          W każdym razie bardzo dziękuję za komentarze.
          • hke Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 16:57
            No ja właśnie patrzyłam na te aukcje zalinkowane na FB i wg mnie tam jest napisane, że rozmiar M, a nie że szyte na miarę. Określenie "satyna" też mnie nie satysfakcjonuje, bo satyna to rodzaj splotu, może być z jedwabiu, może być z poliestru, a w tych "okolicach" to spora różnica ;)
          • i-w-ona Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 18:49
            Bo na allegro trudno jest wyłowić perełkę. Szczególnie jak się nie wie czego się szuka. Ręcznie szyte gatki to produkt niszowy, a o Twoich nawet nikt nie wiedział, więc nie szukał. Nie ma się co zrażać :)

Moim zdaniem pomysł fajny, ale musisz robić coś, czego jest mało - jak na przykład te wspomniane wysokie luźne majtki (nie wiem jak się nazywają). Pamiętam, że któraś forumka narzekała kiedyś, że takie lubi, a nigdzie nie może dostać. Samo szycie majtek to trochę za mało, bo majtek jest wszędzie pełno, myślę, że muszą być inne niż reszta - wtedy może coś z tego być. Tańszych niż stanowiska na bazarku nie zaproponujesz, więc musisz zaoferować coś lepszego, ciekawszego. I polepszać, poprawiać... Moim zdaniem też ta lamówka nie jest najlepszym pomysłem. Ale ogólnie - całkiem, całkiem :)
          • tfu.tfu Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 21:43
            spróbuj na etsy :)
            www.etsy.com
    • diuszesa Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 17:45
      Hm, wyglądają mi na trochę sztywne - mówię o tych, co mają lamówkę na brzegach. To się nie wrzyna w pachwinę?
      Ale design ładny, nie powiem. Chociaż - te, które mają to obszycie jakby sztukowane z różnych kawałków, to wyglądają trochę jakby uszyte na lekcji ZPT ;-) Nie przekonuje mnie to. Koronka lub falbanka na brzegach zamiast sztukowanej lamówki bardziej by mnie przekonała, nie wyglądałaby tak... chałupniczo :-)
      Może dobrym kierunkiem rozwoju byłoby pójście w kierunku stylu retro? Nie jestem wprawdzie znawcą tematu, ale jednak mało w Polsce widuję gaci wysokich, np. z falbanką, burleskowych, w stylu pin-up girls. Może coś takiego? (to sie chyba nazywa french knickers?)
      www.pandoraschoice.com/knickers---satin-cami-85-c.asp
      Mogą być też bardziej fikuśne.

A tak w ogóle - to jaka cena?
      • pinupgirl_dg Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 19:29
        > Ale design ładny, nie powiem. Chociaż - te, które mają to obszycie jakby sztuko
        > wane z różnych kawałków, to wyglądają trochę jakby uszyte na lekcji ZPT ;-) Nie
        > przekonuje mnie to. Koronka lub falbanka na brzegach zamiast sztukowanej lamów
        > ki bardziej by mnie przekonała, nie wyglądałaby tak... chałupniczo :-)

Wiesz, dla kogoś to może być minus, dla kogoś plus, widać, że są rzeczywiście ręcznie szyte i niepowtarzalne :).

Mi się podobają, łącznie z lamówką, bardzo fajne majteczki, chociaż wszystko zależało by od ceny, nie ukrywam, że jest pewna kwota, powyżej której nie kupię majtek. Ale to ja, są pewnie osoby, dla których wysoka cena jest równoznaczna z wysoką jakością i oryginalnością produktu (gdyby fundusze pozwalały, pewnie też bym do nich należała :) ).
        Do do lamówek - mi się podoba, chociaż koronka pewnie też mogłaby być, ale:
        - musiałaby być przyjemna w dotyku
        - wolałabym, żeby się kończyła przed pachwiną, podobnie jak na tych zdjęciach:
        www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&cPath=96_100&products_id=326&zenid=9c8fe5d3a799d96c82668389d60838d6\
        czyli raczej jakaś koronkowa wstawka, niż koronka dookoła nogawek zamiast lamówki. Chyba, że masz dostęp do wyjątkowo miękkich i miłych materiałów. Ale jak pisałam, lamówka też mi pasuje.
        Pomysł z bielizną retro też brzmi nieźle, myślę że jeśli majtki byłyby szyte na indywidualne zamówienie, można by takie parametru jak wysokość stanu i długość nogawek dogadywać

Generalnie mi się podoba, ciekawy pomysł, trzymam kciuki :).
        • pinupgirl_dg Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 19:37
          Przyjrzałam się jeszcze raz i zobaczyłam aukcję na allegro - jak po 15 zł, to na pewno bym chciała :). Pytanie, czy Tobie się to opłaci? Generalnie bardzo mi odpowiada zarówno wzornictwo, jak i idea, mam nadzieję, że pomysł chwyci :).
          • angis.zvaigzde dzięki za wszystkie komentarze 22.06.11, 19:46
            Dziewczyny, bardzo bardzo Wam dziękuję- zwłaszcza za krytykę.
            Ja też uwielbiam bieliznę retro, w stylu pin-up i ubolewam, że w Polsce nie ma takich sklepów, nawet on-line.
            Dlatego na początek zaczęłam szyć dla siebie- stąd ten rozmiar M (38/40).
            Myślę, że macie rację z tą lamówką- mi się osobiście podoba, ale ciężko ją wykończyć tak,żeby wygladała super profesjonalnie.
            Co do ceny to na pewno nie przekroczyłaby 20 zł ( za jakieś super wypaśne majty z jedwabiu, bo nie wyobrażam sobie sprzedawania za taką kasę jakiegoś sztucznego materiału).
            Bardzo mi pomogłyście, teraz siądę i będę ulepszać swoje modele a potem wrócę do Was z prośbą o opinię.

Dzięki!!!!!
    • madzioreck Oooooo :):):) 22.06.11, 19:53
      Te MUSZĄ byc moje:
      tiny.pl/hf44k
      Ja takie chce, chcę, chcę :D Cudo :)

Lamówki mi się podobają, (tylko niekonieczni ta sztukowana) ma dla mnie swój urok ręczne jej przyszycie :)
      Kiedy można będzie te cudności kupić? I w różnych kolorach :)

Jeszcze Wam nie mówiłam, ale na punkcie majtek mam jeszcze większego fioła, niż na punkcie staników ;)
      • angis.zvaigzde Re: Oooooo :):):) 22.06.11, 20:19
        :-))) te akurat wyszły dziś do mojej przyjaciółki, ale mogłabym uszyć kolejne w tym kolorze.
        proszę o kontakt na maila, zobaczymy co z tego wyjdzie: angis.zvaigzde@googlemail.com
        • madzioreck Napisałam, tralala :D 23.06.11, 11:43
      • i-w-ona Re: Oooooo :):):) 22.06.11, 23:42
        O, to mi się też bardzo podobają! I to z lamówką, bo tutaj ona pasuje :) No i cena - wow, chętnie sobie takie sprawię.
    • irenka65f Do kompletu? 22.06.11, 20:02
      A gdyby tak dopasować wzorniczo do posiadanych przez zamawiającą staników? Mam kilka staników do których majtki mi się nie podobają bo: nie noszę stringów, szorty są za niskie, albo mają szew przez środek tyłu, albo są z szorstkiego materiału, albo nie trafiłam na swój rozmiar albo ...
      • angis.zvaigzde Re: Do kompletu? 22.06.11, 20:20
        To jest super pomysł! Oczywiście nie posiadam materiałów we wszystkich kolorach świata, ale to jest bardzo bliskie temu, co chciałabym robić - majtki marzeń ;-))))
      • mauske Re: Do kompletu? 22.06.11, 20:31

> A gdyby tak dopasować wzorniczo do posiadanych przez zamawiającą staników? Mam
        > kilka staników do których majtki mi się nie podobają bo: nie noszę stringów, sz
        > orty są za niskie, albo mają szew przez środek tyłu, albo są z szorstkiego mate
        > riału, albo nie trafiłam na swój rozmiar albo ...

yes, yes, yes!
        • angis.zvaigzde Re: Do kompletu? 22.06.11, 20:53
          Dziewczyny, proszę o kontakt: angis.zvaigzde@googlemail.com
          Myślę, że wzmocniona krytyką i zachętą za jakis tydzień będę mogła się określić.

mauske napisała:

>
          >
          > > A gdyby tak dopasować wzorniczo do posiadanych przez zamawiającą staników
          > ? Mam
          > > kilka staników do których majtki mi się nie podobają bo: nie noszę string
          > ów, sz
          > > orty są za niskie, albo mają szew przez środek tyłu, albo są z szorstkieg
          > o mate
          > > riału, albo nie trafiłam na swój rozmiar albo ...
          >
          >
          > yes, yes, yes!
          • nomina Kontakt :) 23.06.11, 14:05
            Angis, niedługo odezwę się do Ciebie obszerniej, bo chyba będę miała dla Ciebie propozycję współpracy :). Chyba że chciałabyś najpierw przesłać mi swoją ofertę - zdjęcia (nie mam konta na FB i ciężko mi się tam poruszać), ogólną koncepcję firmy (żebym wiedziała, jak Cię "dopasować" do współpracy) itd.? Przez mail ze strony w stopce proszę :).

A co do majtek - ja z moją neuropatią i ntm mam wieczne problemy z fajnymi dołami, bo to musi być delikatne w dotyku, najlepiej bezszwowe, a jednocześnie na tyle stabilne, coby wkładkę przytrzymało i w ogóle. Dałabyś radę uszyć takie majtki "wyzwaniowe" do zadan specjalnych? Jeśli tak, to pewnie będziesz miała dodatkowy zbyt u moich pęcherzowiczek.
      • maith Re: Do kompletu? 22.06.11, 21:38
        Hehe, zastanawiałam się, kiedy ktoś poruszy ten temat :)

Wyobrażam sobie wtedy pokazanie stanika i prośbę o możliwie pasujące majteczki.
    • yaga7 Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 21:27
      Pomysł jako pomysł super :)

Ale przykładowo na moją figurę ten fason kompletnie nie będzie pasować, bo u mnie górny obwód a dolny obwód muszą być bardzo podobne i już widzę, jak ta gumka by się wciskała w mój brzuszny tłuszczyk ;))

A pomysł z dopasowaniem do staników - świetny.

Trzymam kciuki za dalszy rozwój działalności!
      • angis.zvaigzde Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 23.06.11, 16:40
        Myślę, że temu miałoby służyć dopasowanie gaci do uzytkowniczki. Podajesz wymiary a gacie rodzą się specjalnie dla Ciebie i nie uciskają, bo wiedzą ile gdzie powinny mieć :-)
    • katarynka_an Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 22:11
      Cudownie! mam jedne, najlepsze na świecie retro-majtki do spania (takie luźne, z bardzo dużym wolnym miejscem na tyłek) które się już rozpadają i targają... myślisz że jak bym ci je obfotografowała albo nawet wysłała, to interesowałby Cię się taki (niezbyt dokładnie opisany, ale jednak) krój? Bo gdybyś je zrobiła to chcę od razu pięć :)
      • angis.zvaigzde Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 22:26
        Wysyłaj kochana, najlepiej foty plus dokładne wymiary. Tylko proszę nie na gazetowego, tylko na podaną skrzynkę googlową :-))))
        Ojej, ale fajnie :-0
        • katarynka_an Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 23:12
          to jutro wieczorem możesz się spodziewać mejla :)

a jeśli chodzi o drogi dystrybucji to może www.pakamera.pl?
          • angis.zvaigzde Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 23.06.11, 21:34
            myślałam o tym, ale żeby kogoś przyjęli do Pakamery czy innych serwisów tego typu, trzeba mieć już jakieś referencje..
    • diuszesa Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 22.06.11, 22:54
      Dobrze napisała jedna z koleżanek powyżej: weź się za to, czego w Polsce jest mało.
      Wykorzystaj niszę.
      Same majtki mogą nie wystarczyć. Może wejdziesz w temat: dodatki i pierdołki retro/pin-up/vintage? Potrafisz szyć jeszcze coś innego niż majtki?
      Mam na myśli jakieś dodatki, których w polskich sklepach (raczej) nie uświadczysz, np.:
      - fikuśne fartuszki - ala amerykańska gospodyni domowa z l. 50. Zobacz np. tu:
      www.vintageaprons.com/
      lub wpisz w google "vintage aprons";
      - półhalki - ciężko dostać coś fajnego w sklepie. Czy jest możliwe, aby szyte były na zamówienie, z podaniem koloru np. falbanki, koronki na obrzeżu halki, który pasowałby do noszonych przez klientkę spódnic?
      - mankiety - które można byłoby przypinać na przegubach jak bransolety;
      - baskinki - gdzieś widziałam chyba u Goka Wana w programie - były same takie falbanki do przypięcia na spódnicę, jako trick dla kobiet szerszych u góry niż na dole, żeby zrównoważyc sylwetkę - tu masz przykład:
      www.vintage-mania.com/?95,spodniczka-baskinka-r.-36-38
      chociaż raczej chodzi mi o coś jeszcze mniej skomplikowanego. Nigdzie czegoś takiego w Polsce nie widziałam;
      - żaboty?
      - opaski na szyję lub głowę z materiału?
      - kokardy, dopinane do paska, ubrania, włosów?
      - kosmetyczki? torebeczki?
      Zebrać to wszystko w jednym sklepie pod hasłem szyte na zamówienie dodatki/pierdoły retro/vintage - rozpropagować w różnych miejscach - i może cos fajnego z tego wyjdzie? Podobałoby Ci się to?

Pewnie takie szycie będzie na razie pozwalającym trochę dorobić hobby, niż źródłem utrzymania, ale niewykluczone, że wkrótce się rozwiniesz. Marzenia czasem się spełniają, tylko trzeba temu trochę pomóc :-)

PS A jakie bierzesz pod uwagę wymiary, szyjąc te majteczki?
      • i-w-ona Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 23.06.11, 00:07
        Wiadomo, że od razu wszystkiego szyć i sprzedawać nie zaczniesz, ale pierwsze fajnie wyglądające majtki (piszę wyglądające, bo jeszcze nie wiem jak się sprawdzają) już masz, wygląda na to, że niedługo nauczysz się szyć te gatki z nogawkami. Praktycznie nie ma ich na rynku, dlatego od razu masz chętną na pięć sztuk. Szycie takich modeli, których jest mało w sprzedaży chyba naprawdę ma szansę się sprawdzić :) Zwykłych majtek jest multum, znajdź ciekawe kroje, których prawie nikt nie oferuje.

I pokaż je gdzieś w galerii, chętnie skuszę się na coś bardziej fikuśnego ;)

Jako potencjalna klientka powiem jeszcze, że majtki mają być nie tylko ozdobne, ale i wygodne (nawet jeśli to stringi). Wiem, że to bywa trudne do wykonania, ale i opłacalne. Drapiące kusidełko można założyć i poparadować w nim chwilę, a później szybko się go pozbyć i trzymać w szufladzie do kolejnej takiej okazji. Kusiedłko wygodne i przyjemne można nosić na co dzień, zniszczyć i kupić kolejne.
      • angis.zvaigzde Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 23.06.11, 16:45
        To jest szczerze mówiąc moje docelowe marzenie i do tego będę powoli dążyć, no ale wiadomo, nie wszystko na raz.
        Majty są wygodne, sama w nich chodzę i ciągle ulepszam. Nigdy nie kupuję bielizny tylko dlatego, że jest ładna, ale już średnio uzywalna ;-)
        Nie spodziewałam się aż takiego odzewu, bardzo mnie wszystkie zainspirowałyście, pomysł na to moje szycie mi się dzięki Wam uleżał w głowie.
        Mam zamówienie od jednej z forumek na 3 pary, myślę, że ona bez ogródek i szczerze powie co i jak.
    • yaal Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 23.06.11, 16:39
      Trochę nie moja kolorystyka tego co pokazałaś, ale mają coś w sobie.

Jakbyś uszyła w ładnym fiolecie albo ciemnej zieleni i do tego jeszcze koszulkę z miejscem na biust, to taką piżamkę biorę bez zastanowienia (:
    • aaravis Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 23.06.11, 18:02
      A ja poproszę takie retro z króciutkimi nogawkami z gumką w pasie i na nogawkach. Nie wiem, gdzie widziałam takie zdjęcie (myślałam, że na Fizi, ale znaleźć nie mogę, jak ktoś kojarzy proszę o zdjęcie), ale całkowicie mnie urzekły. Cenę 20 zł uważam za bardzo przyzwoitą i chętnie kupowałabym taką retro bieliznę. Sugerowałabym bloga z dostępnymi modelami i regularne podbijanie wątku tu lub na Offtopach (ach ta skleroza). Życzę powodzenia w rozwijaniu biznesu :D.
      • angis.zvaigzde Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 23.06.11, 21:36
        :-))) Pracuję nad takim modelem.
        A belgijskie zakonnice poniżej mnie zabiły:-))) Ja nie szyję, żeby sie umartwiać ;-))))
    • parapluie Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 23.06.11, 20:49
      Fajne, ale kompletnie nie dla mnie...A co do tytułu wątku-pierwsze skojarzenie to belgijskie zakonnice, ot co! Tak chyba przy okazji "Przeminęło z wiatrem", które znów dziś oglądałam:)
    • magdalaena1977 Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 24.06.11, 21:45
      Generalnie pomysł super, chociaż akurat to wzornictwo niekoniecznie mi pasuje.

Myślę, że byłabym (i nie ja jedna) zainteresowana kupieniem letnich majtek do kolan - nie tylko milusich w dotyku (jedwab, wiskoza ?) i piernych, ale jeszcze ładnych i ozdobionych koronką.

forum.gazeta.pl/forum/w,99117,114794920,114907085,Re_Julkaa_majtki_ponczosznicze.html
      • angis.zvaigzde zaraz pojawią się recenzje mam nadzieję 25.06.11, 22:31
        Dwie forumki dały mi szansę i zamówiły u mnie gacie. Mam nadzieję, że potem wypowiedzą się tutaj na ich temat.
        Na razie ten mój biznes się wykluwa, dlatego jestem wdzięczna za wszelkie uwagi. W końcu to potencjalne klientki najlepiej wiedzą czego by chciały.

Pozdrawiam bardzo serdecznie
    • madzioreck Pierwsza opinia dumnej nosicielki :D 05.07.11, 22:10
      Otrzymałam dziś ostatnie gatki i powiem Wam jedno - jestem zachwycona i zostanę stałą klientką :D
      Mam turkusowe/zielone z kolorową lamówką i różowa kokardą na... przednim boku ;) Drugie - czarne z bladoróżowymi gumkami w pasie i na nogawkach oraz wielką, różową kokardą na tyłku :D Trzecie - granatowe z gumeczką jak wyżej i dwoma sporymi kokardami z przodu przy nogawkach, kokardy w kolorze musztardowym, kokardy z cieniutkiego czegoś... Są prześliczne, wszystkie :)

Gacie są przyjemne w dotyku, wygodne, mimo, że z nieelastycznego materiału. Te, które ja mam, mają krój dość niskich szortów (możliwe inne kroje).
      Na materiałach się nie znam, metki schowałam tak dobrze, że nie wiem, gdzie :/ Wiem, że jakaś satyna, szyfon, jedwab i poliester mi mignął, ale ponieważ jestem materiałowym lajkonikiem, nie wiem, które elementy są z czego - główny materiał gatek i lamówek to satyna. Myślę, że Angis dorzuci tu szczegóły na ten temat :)

Wykonanie - szycie ręczne, bardzo staranne, choć zdarzają się tu i ówdzie niewielkie krzywizny szwów - jestem, jak pisałam, lajkonikiem, który ledwo guzik przyszywa, ale domyślam się, że takie śliskie materiały zszyć ręcznie to nie takie hop-siup. Zresztą dla mnie cały urok tych gatek to właśnie to ręczne uszycie. No i kokardy oczywiście ;)

Na temat samego produktu na razie tyle. Bardzo dobra współpraca z twórczynią majtek, świetny kontakt, ustalanie różnych detali :)
      Polecam i na pewno to nie ostatnie moje gacie od Angis :)
      • angis.zvaigzde Dziękuję za "Pierwszą opinię dumnej nosicielki :D" 06.07.11, 10:18
        Angis czekała na tę opinię ze stanem przedzawałowym :-)))
        Już poprzednio jedna z forumek mnie ochrzaniła, że używam słów typu szyfon, nie podając dokładnego składu. Wzięłam to sobie do serca i wyprodukowałam mojej pierwszej klientce metki z dokładniejszą informacją. Nie chcę się tu zasłaniać tym, że dla mnie to też początki- w zakresie materiałoznawstwa cały czas się szkolę :-)
        Gatki madziorcka (tak się to odmienia? :-))) są z poliestrowej satyny, turkusowe były oblamowane naturalnym jedwabiem. Szyfonowe - poliestrowe są kokardy. Wszystkie modele do obejrzenia na fb, wstukajcie w wyszukiwarkę black ribbon.
        Majtki są od początku do końca wykonywane przeze mnie ręcznie, zaczynając od wykroju, ręczne fastrygowanie, potem zeszycie. Stąd mam nadzieję drobne niedoskonałości, nad którymi też pracuję.
        Już niedługo będą dostępne french knickers, o które pytało parę dziewczyn- mam już wreszcie prototyp, testuję go na sobie, dziś będzie obfotografowany na moim tyłku :-)

Pozdrawiam serdecznie!
    • anulla1974 Następna opinia 18.07.11, 21:22
      Właśnie przyszły 2 pary - zielone i czarne. Zielona satyna z zielona lamówką i różową kokardą z boku oraz czarna satyna z turkusową lamówką. Miłe w dotyku, delikatne, bardzo starannie uszyte. Bardzo wygodne.
      Świetny kontakt mailowy z twórczynią, błyskawiczna wysyłka. Czekam na gatki retro :)
    • angis.zvaigzde french knickers - JUŻ SĄ 22.07.11, 14:45
      Dziewczyny, były pytania o mozliwość uszycia gatków w typie french knickers. Otóż JUŻ SĄ :-)))
      Zapraszam za jakiś tydzień na mój black ribbonowy profil na facebooku- będzie można je obejrzeć już na profesjonalnej sesji zdjęciowej.

www.facebook.com/pages/Black-ribbon-lingerie/176560099053066?ref=ts
      • greta-lingerie Re: french knickers - JUŻ SĄ - recenzja :) 31.07.11, 10:36
        Oto moje własne, osobiste french knickers: www.facebook.com/photo.php?fbid=226760214033054&set=a.221591474549928.54042.176560099053066&type=1&theater
        Muszę powiedzieć, że jestem zachwycona :) Majteczki są idealnie dopasowane do moich wymiarów (a co, w końcu na moje wymiary szyte :), przewygodne, z baaardzo miłego materiału. Moja pupa jest zachwycona :) Uszyte są starannie, widać dużą dbałość o detale i solidność w użytkowaniu. Szwy wprawdzie nie są idealnie równe, ale uważam, że tkwi w tym ich urok - widać, że nie jest to "taśmowa" robota, tylko rękodzieło :) Majteczki póki co noszę do spania i po domu, natomiast w chłodniejsze dni będą idealne do noszenia na pas do pończoch pod spódniczkę - tu wnioskuję o haleczkę do kompletu :)
        Podsumowując, cenę uważam za mocno zaniżoną - byle gacie z sieciówki kosztują więcej, a dobrze wiemy, jaka jest ich jakość...Za taki produkt - dobrej jakości, uszyty na MOJE wymiary, o kroju, kolorze i wykończeniu spełniającym MOJE oczekiwania, uszyty z dużą starannością z dobrych materiałów - byłabym skłonna zapłacić również co najmniej dwa razy tyle. Polecam z całego serca!
        • eponak Re: french knickers - JUŻ SĄ - recenzja :) 31.07.11, 15:10
          Przepraszam, ale czy to: www.facebook.com/photo.php?fbid=226761277366281&set=a.221591474549928.54042.176560099053066&type=1&theater&pid=632083&id=176560099053066

to jest RĘCZNIE szyte? Jeżeli tak - szczerze podziwiam.
          • angis.zvaigzde Re: french knickers - JUŻ SĄ - recenzja :) 31.07.11, 15:27
            Hej, wiadomo, że to jest szew maszynowy. Chodzi o to, że robię sama wykrój, potem sama fastryguję, potem tymi ręcami sama poprawiam na maszynie. Myślę, że nikt nie kupiłby moich
            wyrobów, gdyby wyglądały jak fastrygowy półprodukt, prawda? :-)

eponak napisała:

> Przepraszam, ale czy to: www.facebook.com/photo.php?fbid=226761277366281&set=a.221591474549928.54042.176560099053066&type=1&theater&pid=632083&id=176560099053066
            >
            > to jest RĘCZNIE szyte? Jeżeli tak - szczerze podziwiam.
            • eponak Re: french knickers - JUŻ SĄ - recenzja :) 31.07.11, 16:23
              Ok, co innego zatem rozumiemy przez ręcznie szytą bieliznę ;) To co oferujesz to raczej nieseryjnie szyte maszynowo majtki na zamówienie - nie jest to coś gorszego, nic takiego nie sugeruję oczywiście, ale dałam się złapać na hasło o "ręcznie szytej bieliźnie".

I wiesz, zdziwiłabyś się, ale znam sporo osób szyjących faktycznie ręcznie bieliznę i nie wygląda to jak fastryga. Żeby daleko nie szukać - najdroższe są historyczne rekonstrukcje szyte w całości ręcznie. Tańsze są oczywiście maszynowe odpowiedniki ;)
              • angis.zvaigzde Re: french knickers - JUŻ SĄ - recenzja :) 31.07.11, 17:18
                Masz racje :-) Moim wytworom daleko do rekonstrukcji historycznych:-))
                Nie jest to taśmowa produkcja, dlatego uzyłam słowa "ręcznie"- kojarzy mi się to z takim nieseryjnym rękodziełem.
                Ale przyznaję rację - wspomagam się maszyną :-)
              • beata-1978 eponak 01.08.11, 10:55
                ja tam nie biorę dużo za rekonstrukcje strojów historycznych, a szyję tylko ręcznie (nie umiem na maszynie :D )... uszyć Ci coś? ;)
                • zoe-lin Re: eponak 01.08.11, 15:23
                  Zdecydowanie popieram! Bardzo lubię szyć ręcznie i wcale nie musi być ani gorzej ani tandetnie. Powiedziałabym nawet, że szycie ręczne pozwala na bardziej estetyczne szwy, lepsze dopasowanie w szczególności jeśli chodzi o delikatną bieliznę.
                  Może być troszkę drożej, ale zasadniczo krawcowa nie musi wydać kasy na maszynę do szycia delikatnych tkanin i jest taniej.
    • lirio Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 31.07.11, 18:20
      Głupie pytanie o szycie - ręcznie w sensie igła i ręka, czy "chałupniczo" na maszynie??;)
      • lirio Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 31.07.11, 18:30
        Już doczytałam ;)
    • madzioreck french knickers :D 05.08.11, 01:37
      Przyszły do mnie - waniliowe z czarną koronką - są fantastyczne :D Nie wiem wprawdzie, jak i do czego toto nosić - chyba w charakterze piżamki, albo kusidła - ale są absolutnie fantastyczne :D A ja lubię mieć takie różne bajery :) No i bardzo przyjemnie mieć toto na tyłku :)
      • angis.zvaigzde Re: french knickers :D 05.08.11, 17:05
        Ja moje noszę pod sukienki :-) Jakoś od razu inaczej zaczynam się w nich poruszać wtedy :-))

madzioreck napisała:

> Przyszły do mnie - waniliowe z czarną koronką - są fantastyczne :D Nie wiem wpr
        > awdzie, jak i do czego toto nosić - chyba w charakterze piżamki, albo kusidła -
        > ale są absolutnie fantastyczne :D A ja lubię mieć takie różne bajery :) No i b
        > ardzo przyjemnie mieć toto na tyłku :)
    • morgen_stern Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 05.08.11, 12:26
      Mogłabyś uderzyć w rynek rozmaitych fetyszowców z okolic choćby pin-up, na rynku w przyzwoitej cenie (czyt. - nie zwalającej z nóg) dostępne są słabe jakościowo produkty. Mam na myśli wszelkiego rodzaju retro - bieliznę, fartuszki, krótkie spódniczki, haleczki, jest mnóstwo ludzi obojga płci, którzy takie szmatki uwielbiają i to może być strzał w dziesiątkę. I zarobek ;)
      • angis.zvaigzde Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 05.08.11, 17:07
        Dzięki :-) To jest właśnie mój target, chociaż nie jedyny. Chociaż nie użyłabym tu słowa fetyszyści :-) Jakoś źle mi się kojarzy :-)
        Mój projekt dopiero nieśmiało startuje, ale też widzę tu duży potencjał.
        Pozdrawiam !

morgen_stern napisała:

> Mogłabyś uderzyć w rynek rozmaitych fetyszowców z okolic choćby pin-up, na rynk
        > u w przyzwoitej cenie (czyt. - nie zwalającej z nóg) dostępne są słabe jakościo
        > wo produkty. Mam na myśli wszelkiego rodzaju retro - bieliznę, fartuszki, krótk
        > ie spódniczki, haleczki, jest mnóstwo ludzi obojga płci, którzy takie szmatki u
        > wielbiają i to może być strzał w dziesiątkę. I zarobek ;)
        >
        • pinupgirl_dg Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 08.08.11, 16:43
          W razie czego służę naszą Fizią, trochę ostatnio ją zaniedbujemy, ale myślę, że informacja o takiej bieliźnie może się komuś przydać. Jeśli nie masz nic przeciw i udostępnisz nam zdjęcia, chętnie napiszę notkę :).
          • angis.zvaigzde Fizia :-) 09.08.11, 16:33

Ooo, pewnie, skontaktuję się jak tylko dostanę zdjęcia z profesjonalnej sesji z Niną Holy. Bo na razie mam same zdjęcia "poglądowe" :-)) Dzięki za kontakt, zajrzę :-)
            pinupgirl_dg napisała:
            > W razie czego służę naszą Fizią, trochę ostatnio ją zaniedbujemy, ale myślę, że
            > informacja o takiej bieliźnie może się komuś przydać. Jeśli nie masz nic przec
            > iw i udostępnisz nam zdjęcia, chętnie napiszę notkę :).
            >
            >
          • angis.zvaigzde Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 09.08.11, 16:38
            Jesteś gdzieś na FB? Chętnie nawiążę kontakt :-)
            Ja mam profil jako black ribbon lingerie.
            • pinupgirl_dg Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 09.08.11, 18:21
              Nie mam konta na FB :). Ale zawsze możesz napisać do mnie maila, np. na gazetowego :).
        • morgen_stern Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 12.08.11, 10:48
          >Chociaż nie użyłabym
          > tu słowa fetyszyści :-) Jakoś źle mi się kojarzy :-)

Masz coś do fetyszystów?! <tupie>
          :)
          • angis.zvaigzde Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 12.08.11, 12:57
            Skąd :-)))) Dla nich będą lateksowe szorty i co tam sobie jeszcze innego zażyczą :-) Anyone is welcomed :-)

morgen_stern napisała:

> >Chociaż nie użyłabym
            > > tu słowa fetyszyści :-) Jakoś źle mi się kojarzy :-)
            >
            >
            > Masz coś do fetyszystów?! <tupie>
            > :)
            >
            • zoe-lin Re: ręcznie szyta bielizna, co myslicie? 12.08.11, 22:25
              W takim razie ja sobie życzę lateksowych szortów z falbanką :) French knickers lateksowe :) Albo chociaż takie: www.ladylucie.com/ruffle.html
              Jestem umiarkowaną fetyszystką. Po prostu lubię fajną bieliznę :)
              • angis.zvaigzde O_O :-)))) 13.08.11, 15:45
                Ojej, niezłe :-)))) Ale chyba kiepsko się to nosi w lecie?
                zoe-lin napisała:

> W takim razie ja sobie życzę lateksowych szortów z falbanką :) French knickers lateksowe :) Albo chociaż takie: www.ladylucie.com/ruffle.html
                > Jestem umiarkowaną fetyszystką. Po prostu lubię fajną bieliznę :)
                • zoe-lin Re: O_O :-)))) 14.08.11, 09:40
                  Niestety tej bielizny nie nosi się regularnie. Jedynie dla przyjemności własnej/partnera lub na jakieś konwenty, koncerty, targi, imprezy tematyczne. Zakres użyteczności jest spory. Guma ma nieco inne właściwości niż zwykłe materiały i stąd wynikają jej główne wady i zalety. Podobno, jak raz ktoś polubi gumę, to nie ma odwrotu... ale to nie ten temat :)
                • zmijunia.lbn Re: O_O :-)))) 14.08.11, 21:36
                  angis.zvaigzde napisała:

> Ojej, niezłe :-)))) Ale chyba kiepsko się to nosi w lecie?

Kiepsko to się chyba nosi to:
                  www.ladylucie.com/zip_undies.html
                  ..i to nie tylko w lecie ;)
                  Jak zobaczyłam zdjęcie, to aż mnie, za przeproszeniem, łechtaczka zabolała. :d
                  • zoe-lin Re: O_O :-)))) 14.08.11, 22:07
                    Moim zdaniem bardzo typowy wzór :) Otwarte doły znajdują zastosowanie niezależnie od pory roku ;)
                    Mniej więcej jak te: www.pandoraschoice.com/bottomless-french-knickers-in-red-518-p.asp Powiedziałabym "całkiem osiągalne" w perspektywie planowania asortymentu firmy od retro gatek.
                    • slotna Re: O_O :-)))) 15.08.11, 00:19
                      > Moim zdaniem bardzo typowy wzór :) Otwarte doły znajdują zastosowanie niezależn
                      > ie od pory roku ;)
                      > Mniej więcej jak te: rel="nofollow">www.pandoraschoice.com/bottomless-french-knickers-in-red-518-p.asp Powiedziałabym "całkiem osiągalne" w
                      perspektywie planowania asortymentu firmy od retro gatek.

Jaki czad! Chceto! :D
                    • angis.zvaigzde Re: O_O :-)))) 15.08.11, 07:39
                      mhm, też mi się podobają, już na nie kiedyś zerkałam :-) mam nadzieję, że wzór nie jest opatentowany ;-)))

zoe-lin napisała:

> Moim zdaniem bardzo typowy wzór :) Otwarte doły znajdują zastosowanie niezależn
                      > ie od pory roku ;)
                      > Mniej więcej jak te: www.pandoraschoice.com/bottomless-french-knickers-in-red-518-p.asp Powiedziałabym "całkiem osiągalne" w perspektywie planowania asortymentu firmy od retro gatek.
                    • zmijunia.lbn Re: O_O :-)))) 20.08.11, 20:32
                      Otwarte doły - ok, ale te zalinkowane przeze mnie mają w kroku _suwak_. Ała. o_O
                  • angis.zvaigzde Re: O_O :-)))) 15.08.11, 07:37
                    oook....no co kto lubi, prawda :-))) też nie coś zabolało :D

zmijunia.lbn napisała:

> angis.zvaigzde napisała:
                    >
                    > > Ojej, niezłe :-)))) Ale chyba kiepsko się to nosi w lecie?
                    >
                    > Kiepsko to się chyba nosi to:
                    > www.ladylucie.com/zip_undies.html
                    > ..i to nie tylko w lecie ;)
                    > Jak zobaczyłam zdjęcie, to aż mnie, za przeproszeniem, łechtaczka zabolała. :d
                    >
    • angis.zvaigzde nowe wzory i kolory :-) 08.08.11, 14:07
      Dziewczyny, zawiadamiam, że są już dostępne nowe modele french knickers w wielu fajnych kolorach.
      Zapraszam do obejrzenia na fb :
      www.facebook.com/#!/pages/Black-ribbon-lingerie/176560099053066
      • rockiemar zamowienia 08.08.11, 22:20
        A jak mozna zlozyc zamowienie? Adres podany na fb nie wchodzi :(
        • angis.zvaigzde Re: zamowienia 09.08.11, 16:36
          Oj, to dziwne bardzo. Można do mnie smesa wysłać, albo tutaj dać posta zamówieniowego.
          Ew napisz na gazetowego, tam też sprawdzam pocztę :-)

rockiemar napisała:

> A jak mozna zlozyc zamowienie? Adres podany na fb nie wchodzi :(
          • ciociazlarada Re: zamowienia 14.08.11, 22:37
            Rozumiem, że bez konta na twarzoksiążce, tudzież gdy nie pisze się "smesów" nie da się od Ciebie nic zamówić? A jak można Ci zapłacić?

(tak nawiasem mówiąc, wspieranie lokalnych, polskich producentów to ciężki kawałek chleba:()
            • angis.zvaigzde Re: zamowienia 15.08.11, 07:44
              Eee, gdzie tam. W tamtym poście ktoś pytał jak się skontaktować, więc podałam kilka mozliwości. Jak widzisz bywam na forum, mam maila gazetowego, podawałam też googlowego, więc można pisać i zamawiać do woli, zawsze chętnie odpowiem, wyślę zdjęcia itd.
              Ale jeżeli to za duże utrudnienie no to trzeba będzie zaczekać aż otworzę sklep internetowy (bo i to jest w planach).

Pozdrawiam :-)

ciociazlarada napisała:

> Rozumiem, że bez konta na twarzoksiążce, tudzież gdy nie pisze się "smesów" nie
              > da się od Ciebie nic zamówić? A jak można Ci zapłacić?
              >
              > (tak nawiasem mówiąc, wspieranie lokalnych, polskich producentów to ciężki kawa
              > łek chleba:()
    • angis.zvaigzde dziewczyny, do połowy września przerwa 19.08.11, 14:25
      Na razie nie przyjmuję nowych zamówień, bo pracuję nad gotową kolekcją. Powrócę w okolicach połowy września.
      A dotychczasowym klientkom bardzo dziekuję za zaufanie i bezcenne komentarze :-)
    • angis.zvaigzde powracamy z nowościami :-)) 15.09.11, 18:46
      Dziewczyny, zapraszam serdecznie na gaciowy profil facebookowy black ribbon lingerie.
      Trochę nowości french knickersowych na jesień, bawełniane komplety oraz coraz bliższa premiera halek.
      Wznawiamy zamówienia :-)))
      • amused.to.death Re: powracamy z nowościami :-)) 15.09.11, 22:47
        ja napisałam wcześniej, ale mój mail został zignorowany.
        Mało zachęcające.
        • angis.zvaigzde Re: powracamy z nowościami :-)) 16.09.11, 09:10
          A pisałaś na gazetowy czy na gmailowy?
          Przykro mi, że nie dostałaś odpowiedzi, ale nie kojarzę Twojego nicka, coś chyba musiało nie dojść. Odezwij się jeszcze raz, proszę :-)

amused.to.death napisała:

> ja napisałam wcześniej, ale mój mail został zignorowany.
          > Mało zachęcające.
          • amused.to.death Re: powracamy z nowościami :-)) 16.09.11, 20:35
            napisałam na ten podany gdzieś powyżej: angis.zvaigzde@googlemail.com
            I jeszcze raz wysłałam na ten sam - przed chwilą:)
      • mszn Re: powracamy z nowościami :-)) 16.09.11, 17:25
        A kiedy będzie można zamawiać niepartyzancko, czyli przez sklep i z PayPalem? Poza tym, jak wyglądają zwroty?
        • angis.zvaigzde Re: powracamy z nowościami :-)) 16.09.11, 19:28
          Sklep ma ruszyć najpóźniej do końca roku, trwają prace.
          Jeżeli chodzi o zwroty w tym momencie to mówimy o bieliźnie, więc tutaj obowiązuje ta sama zasada co we wszystkich sklepach czyli wymieniamy rzeczy nienoszone.
          Przyznam szczerze, że do tej pory zdarzył mi się jeden zwrot, tzn klientka zamówiła za szerokie gatki. Zostały bezpłatnie zwężone i odesłane.

Pozdrawiam

mszn napisała:

> A kiedy będzie można zamawiać niepartyzancko, czyli przez sklep i z PayPalem? P
          > oza tym, jak wyglądają zwroty?
          >
          >
          • mszn Re: powracamy z nowościami :-)) 17.09.11, 13:00
            No to fajnie :) Czekam niecierpliwie.
    • angis.zvaigzde i jeszcze więcej nowości :-) 12.10.11, 18:51
      Dziewczyny, zapraszam do rzucenia okiem na nowe gacie i nie tylko :-))

www.facebook.com/home.php#!/media/set/?set=a.261757403866668.61813.176560099053066&type=1
      • nowhere-woman Re: i jeszcze więcej nowości :-) 14.10.11, 01:16
        Czy jest możliwość osobistego odbierania ewentualnych gaci na terenie Krakowa :)?
        • angis.zvaigzde Re: i jeszcze więcej nowości :-) 14.10.11, 17:46
          nowhere-woman napisała:

> Czy jest możliwość osobistego odbierania ewentualnych gaci na terenie Krakowa :
          > )?

Jak najbardziej :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka