turzyca 20.01.12, 00:57 Pamietam, ze byla jakas opcja sprawdzania, ktore staniki sa szyte wg jednego modelu. Chyba przez to wieloliterowe oznakowanie kazdego modelu. Ale jak to sie robilo tak dokladnie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paskudek1 Re: Modele-blizniaki - rozpoznawanie 20.01.12, 10:40 ja tylko kojarzę Dalię i jej oznakowanie kroju. K24 czy coś podobnego. I na danym kroju a różne modele. Ale nie wiem czy o to ci chodziło? Odpowiedz Link
ptasia Re: Modele-blizniaki - rozpoznawanie 20.01.12, 11:21 o to biega? spreadsheets.google.com/pub?key=pFfdnoNrNIj6lbZ7e2vTOVQ Odpowiedz Link
turzyca Re: Modele-blizniaki - rozpoznawanie 20.01.12, 15:36 O dokladnie o to! Bardzo dziekuje. :) Tylko... czy nie ma opcji sprawdzenia tego dla nowszych modeli? Zety obecnie ze swieca szukac. A jakos nie widze regularnosci w tym spisie, trudno wiec zgadnac, ktory z nowszych modeli moze dzielic kroj z Rio, a ktory z Arabellka. I moze dla innych marek tez? Ja tam wprawdzie nosze prawie wylacznie Freye, ale co bede innym skapic? ;) Odpowiedz Link
mszn Re: Modele-blizniaki - rozpoznawanie 20.01.12, 15:50 Nie przypominam sobie, żebyśmy kiedyś doszły do jakiś wniosków tego typu dla innych marek. We Frei to było chyba tak, że jeśli zgadzały się dwie pierwsze cyfry kodu, to modele były siostrzane. Jeśli masz kilka nowszych modeli, możesz spróbować przetestować tę hipotezę ;) U mnie w szufladzie każdy stanik jest z innej parafii, więc nie pomogę, bo nie mam materiału do porównań. Odpowiedz Link
turzyca Re: Modele-blizniaki - rozpoznawanie 20.01.12, 16:15 Jeśli masz kilka nowszych modeli, możesz spr > óbować przetestować tę hipotezę ;) No wlasnie nie mam materialu do porownan, bo ja z zacieciem nosze na zmiane trzy (do tego czesciowo dosc stare) modele: Rio, Antoske i Deco. Niestety wszystko arabelkowe na mnie lezy tragicznie, miska powiewa, koronka sie wbija, ewidentnie jest to krojone na zupelnie inny biust. Zmobilizowana czerwonym Deco uznalam, ze czas na zakupy, a w zwiazku z zapowiedziami konca Rio, chcialam wyprobowac cos nowego. Ale modele "skosne" arabelkopodobne moge od razu odrzucic, na pewno lezec nie bedzie. Tylko jak je rozpoznac? Jesli spis numerow jest gdzies dostepny (u producenta?) to moge usiasc, poogladac i poglowkowac, ale np. optycznie oceniac nie powinnam, pare razy juz sie dalam nabrac na cos niewlasciwego. -- 24 kilo klonow. Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: Modele-blizniaki - rozpoznawanie 20.01.12, 16:20 Samanta i Dalia mają takie oznaczenia krojów. U Dalii np. K24, u Samanty A355, wpisywane przed nazwami modeli. U Effuniaka masz CH, HP itd. U Marksa i Spencera też są numery, ale nikt ich chyba nie rozgryzł.:D Wszystkie marki Evedenu mają numery na metkach. Nawet sample Frei i Fantasie, które nie mają nazw, mają takie numery.;) Oznaczenia nowszych modeli łatwo znajdziesz przez Google, wystarczy wpisać nazwę modelu w wyszukiwarce i na pierwszej stronie z wynikami gdzieś tam powinien się pojawić numer. Porównujesz z innym i voila;) Znajdziesz je też w katalogu LB i LMB oraz na stronach sklepów. Jedynie u La Senzy na pewno nie ma na stanikach oznaczeń krojów ani żadnych nazw, tylko rozmiar... Odpowiedz Link
turzyca Re: Modele-blizniaki - rozpoznawanie 20.01.12, 16:47 Od katalogu zaczelam, ale nie zaszlam ani o krok dalej. Na stronie producenta numerkow nie widze. Google faktycznie cos wypluwa, ale dalej wydaje sie to nieco zagmatwane. Dla Deco plunge widze co najmniej dwa numery katalogowe: D96402V20 oraz NJWQ81H2 Dla Taylora: VZ456111 VZ456121 VZ456131 Cech wspolnych brak, nie wiem, jak moglabym zgadnac, ze to ten sam model (o ile oczywiscie moja informacja, ze taylor to deco plus, jest poprawna). Moge poprosic o wytlumaczenie lopatologiczne? Odpowiedz Link
mszn Re: Modele-blizniaki - rozpoznawanie 20.01.12, 17:43 Ten sklep podaje te numerki, o które chodzi: www.herroom.com/freya,bras,fre001,001,23.html Ale faktycznie nie da się wymyślić związków, które sugerowałoby podobieństwo krojów. Może w pewnym momencie tak im się rozrosły kolekcje, że dali sobie spokój i numerują, jak leci? Odpowiedz Link