effuniak
05.02.12, 07:57
zainspirowała mnie korespondencja jednej z klientek przytoczona tu :
Tekst linka
(mam nadzieję, że udało mi się wkleić link ;) )
Tam producent wyjaśnia, że miski nie zmieniły wielkości a różnica polega li tylko na zmianie surowca boków
Na co Klientka napisała, że to niemożliwe bo ona ma podobny stanik i ma inne miski i tu się korespondencja urwała bo producent stracił chęć do dalszych tłumaczeń meandrów konstrukcyjnych czym, rzecz jasna,rozsierdził Klientkę
Tyle o nich
wyjaśnie Wam na czym polega myk z miskami w każdej normalnej firmie
otóż
Jeśli już została popełniona katorżnicza praca polegająca na stworzeniu konstrukcji to nikt normalny przy zmianie modelu polegającej na zmianie wyglądu czyli designu nie robi konstrukcji na nowo
Zmienia się kształt i wygląd baskinek bądź boczków - baskinka to ta przednia część stanika w którą wszyte są miski
Zmienia się surowce na bokach, miskach dodaje nowe aplikacje - kokardki, kamyki ect
...i tyle !
I teraz diabeł tkwi w surowcach tworzących boki stanika czyli odpowiedzialnych za odczucie ściśliwości stanika
Jeśli zostaną zastosowane surowce bardziej elastyczne i stanik się zrobi luźniejszy to Wy, Klientki zauważycie poza tym że miski są większe bo obwód nie dociąga stanika tak jak poprzednio do ciała
i analogicznie - stanik z ciaśniejszym obwodem , czyli taki ze stabilniejszymi surowcami boków, Wy odczujecie jako małomiskowe
Dlatego tak trudno jest znaleźć wspólny język z producentem bo on ma 100% pewności, że miski są jednakowe a Wy macie 100% pewności, że inne
I tak de facto wszyscy mają rację tylko linii porozumienia - brak
;)