Dodaj do ulubionych

Intimissimi - jak dobrac rozmiar

06.02.12, 23:08
Powiem tak - mozecie ten watek wywalic, ale najpierw prosilabym - czy ktos mnie uswiadomi, jak sobie Intimissimi wykminilo rozmiarowke stanikow? Szczerze mowiac, dopiero niedawno dowiedzialam sie, ze staniki Intimissimi to.... 1, 2, 3 i 4. Przy takiej rozmiarowce to w zwyklym bielizniaku mozna sie poczuc jak w raju dostatku...Takze bardzo, ale to bardzo prosze - jak czytac ta ich super tabelke? Ja wykombinowalam, ze jak mam 94 w biuscie to najciasniejszy stanik jaki dostane w teoretycznie mojej miseczce to 74/76 cm, jest to rozmiar 2, cxzyli 34A/32B/30C i wlasnie 30C to jets to moje powiedzmy 74/76 (mam 73) pod na 94/96 w biuscie. Czy tak? Chyba musze tam wstapic i cos przymierzyc z czystej ciekawosci :P
uk.intimissimi.com/custserv/custserv.jsp?pageName=SizeChartsCare
Obserwuj wątek
    • moderacja.lb Re: Intimissimi - jak dobrac rozmiar 06.02.12, 23:15
      Wątek wywalimy :) Bo dopiero co był podobny, zapraszam tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,132684363,132684363,Intimisimi_rozmiarowka.html
      • asiek_asiekowaty Re: Intimissimi - jak dobrac rozmiar 06.02.12, 23:24
        Heh, czyli i tak wyglada na to, ze rozmiarowka Intimissimi to jakas czarna magia. Jak ktokolwiek mogl wpasc na tak idiotyczny pomysl, zeby oznaczac romiar biustu 1,2,3? Naprawde - nawet brafitting nie jest potrzebny, zeby stwierdzic, ze sa szczuple osoby z duzym biustem i tezsze z niewielkim, biust nie zwieksza sie proporcjonalnie do wzrostu i wagi :/
    • maith Re: Intimissimi - jak dobrac rozmiar 06.02.12, 23:52
      asiek_asiekowaty napisała:

>Takze bardzo, ale to bardzo prosze - jak czytac ta ich super tabelke?

Identycznie jak tabelkę producenta pudru, produkującego swoje "dzieła" w 2 kolorach
      -jedyneczka dla rasy białej
      -dwójeczka dla rasy czarnej
      Być może kolor dla białych akurat by Ci pasował, ale o wiele bardziej prawdopodobne jest, że jednak nie ;)
    • asiek_asiekowaty Sprawdzilam nabiustnie 11.02.12, 09:49
      Pomijam juz, ze najwieksze rozmiary mialy za male miseczki. Nie rozumiem tego, jak mozna tak male rozmiary proponowac (obwody juz pomine...), ale uwazam, ze mam bardzo sredni biust, a i tak najwieksze Intimissimi za male, powinni sie reklamowac jako sklep dla malobiusciastych. A najlepsze to modele. Mierzylam 3 staniki - w 2 w ogole nie przystawal mosTEK, zachowyaly sie, jakby w ogole fiszbin nie mialy. Trzeci byl naprawde bardzo na plus, ale no... za maly. Kupilam tylko figi i sukienke. I na pewno wiecej stanikow tam mierzyc nie bede. A i bylam swiadkiem, jak babka sie pytala o stanik, a ekspedientka jej tlumaczy, ze u nich jest tak, ze wieksza miseczka=wiekszy obwod. A klientka "ale jak to?!". Inna (nie wiem o jaki rozmiar pytala), ale otrzymala odpowiedz, ze nie maja takich rozmiarow (wiekszych miseczek), klientka byla mocnow zaskoczona, nie pzygladalam sie jej, ale zakladam, ze musiala zapytac o jakis "standardowy" rozmiar jak 75D np. Ciekawe, czy Intimissimi bedzie kiedys zmuszone zmienci rozmiarowke, bo naprawde 1. przestaje rpzystawac do realiow 2. klientki sa coraz bardziej swiadome. 3. jest coraz wiekszy wybor.A pare lat temu Inimissimi kojaryzlo mi sie z taka ekksluzywna, ale bardzo popularna marka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka