katarynka.m 07.03.12, 11:48 W czerwcu mam ślub i szukam ładnej bielizny ślubnej na duży biust (65 HH)- niestety w salonach w których dotąd kupowałam biustonosze, nie ma tego typu kolekcji ślubnej...Możecie coś doradzić. Miasto: Warszawa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clarisse Re: Bielizna ślubna 07.03.12, 12:45 Mam wrażenie, że to, czego poszukujesz, niekoniecznie musi występować pod nazwą "kolekcja ślubna". A przynajmniej w sklepach mających biustonosze "od A do K" rzadko chyba widuje się taki podział. Jeśli zdefiniujesz trochę precyzyjniej, o jaki fason biustonosza Ci chodzi, na pewno będzie łatwiej - czy chodzi o biustonosz bez ramiączek (strapless)? czy ramiączka mogą być, ale chodzi o określony rodzaj dekoltu (wtedy "plunge" z niskim mostkiem do dekoltów głęboko wciętych, a "halfcup" lub nisko zabudowana balkonetka do dekoltów głębokich i szerokich). A sklepów oferujących rozmiar 65HH w Warszawie akurat jest bardzo dużo, tu znajdziesz listę: stanikowamapa.prv.pl Warto pozaglądać na strony internetowe, żeby dowiedzieć się, co mają aktualnie, a potem objechać kilka wybranych. Pamiętaj, że nie w każdym fasonie biustonosza i u każdego producenta Twój rozmiar musi być identyczny, więc warto trochę pomierzyć przed zakupem. Jeśli coś wpadnie Ci w oko, a Twojego rozmiaru nie będzie - niektóre sklepy sprowadzają dla klientek towar, warto zapytać. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Bielizna ślubna 07.03.12, 12:48 A czym dla Ciebie jest bielizna ślubna? Suknie są różne, więc i staniki, jakie mogą pod nią wejść. Do niektórych można przecież dopasować białe Tango II ;-) Wklej zdjęcie, to coś wymyślimy. Napisz też proszę, z jakiego modelu masz to 30HH, poszukamy ewentualnie czegoś innej firmy. Odpowiedz Link
katarynka.m Re: Bielizna ślubna 07.03.12, 18:10 Zależy mi na staniku podkreślającym dekolt i zbierającym do środka i przodu piersi, a nie na boki... Może mieć ramiączka - przy moim biuście nie mam zaufania do staników bez ramiączek. Suknię szyję, więc można zawsze dopasować dekolt do bielizny, ale wolałabym stanik z głębszym dekoltem... Link do sukni www.atelier.nadolnej.pl/propozycje-sukni-slubnych/papire/ Odpowiedz Link
anka-ania Re: Bielizna ślubna 07.03.12, 18:42 Do tej sukni najlepszy byłby plunge, np. Ewy Michalak: - cieliste: www.ewa-michalak.pl/product-pol-137-PL-Perelka.html www.ewa-michalak.pl/product-pol-162-PL-Cielus.html - biały: www.ewa-michalak.pl/product-pol-158-PL-Lilia.html Ewa Michalak ma swoją własną rozmiarówkę i obwody zazwyczaj ciaśniejsze niż brytyjskie staniki. Najlepiej posłużyć się kalulatorem Odpowiedz Link
ciociazlarada OT strona z suknią 07.03.12, 18:53 Czy wam też się najpierw zaczęła ładować strona główna tego atelier, a tam na jednym z czołowych zdjęć straszna dziewczynka, żywcem wyjęta z Lśnienia Kubricka, czy to po prostu moje zszargane nerwy:)? Odpowiedz Link
kk345 Re: OT strona z suknią 07.03.12, 21:17 Mnie też, brrr:) Aczkolwiek suknia ładna:))) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Bielizna ślubna 07.03.12, 19:22 Jeśli strapless to Freya Deco 32GG albo może nawet G, bo miski duuże. A jeśli nie koniecznie strapless to Deco w wersji plunge 32GG też mogłoby dać radę. Odpowiedz Link
roza_am Re: Bielizna ślubna 07.03.12, 20:16 Jest też nówka od Bravissimo, chyba jeszcze u nas nie testowana. Odpowiedz Link