Dodaj do ulubionych

BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne.

• margo13ak Vienna i Oia 40B/BB 19.10.12, 15:52
      Dziś przyszły - miałam niespodziankę, bo kurier przyszedł o jakiejś wczesnej godzinie ;-O
      Obie w rozmiarze 40B/BB, na wymiary 102/86/110, 32G/70H.
      Oia
      Przyjemny materiał, od środka trochę jak króciutkie, mięciutkie frotte, kolor nieco zgaszony i ciut bardziej szafirowy, niż go widzę na zdjęciach. Bardzo wygodna, dzięki lekkiej elastyczności. Odcięcie wypada mi prawie w talii ;-) zazwyczaj przez długie plecy mam z tym kłopot, tu jest fajnie. Rzeczywiście dół jest dość obfity ;-), daje taki dziewczęcy efekt - szalenie podobają mi się kieszonki. Rozmiarowo jest standardowa, w moim odczuciu, ale wybierając rozmiar trzeba mieć na uwadze, że nie rozciąga się aż tak, jak dzianiny wiskozowe.
      Vienna
      Odczuwam ją nieco ciaśniej, przede wszystkim pod pachami - jest może nawet ciut przyciasna w tym miejscu (mam szerokie plecy i ramiona), na szczęście lekka elastyczność pozwoli mi ją zatrzymać ;-). Kolor bez niespodzianek, ciekawy pomysł z opcjonalnym paskiem. Dzianina cieńsza, niż w Oii, ale przyjemna i mniej gniotąca. I wyglądam i czuję się w niej super :-) Chcę więcej kolorów :-D i może długi rękaw... zmarzluch jestem i nie przepadam za rękawkami 3/4.
    • margo13ak Rotterdam i Prtimao 40B/BB 19.10.12, 16:06
      Rotterdam red i Portimao gray, obie w standardowym dla mnie 40B/BB.
      Rotterdam już znałam, wymieniałam plum na red, bom zimowa i plum był za ciepły, ale już wiedziałam, czego się po tym kroju spodziewać. Co nie przeszkadza mi się zachwycać - cudnie optycznie kształtuje sylwetkę, ciepłe długie rękawki to moja miłość - wszystkie rękawy zazwyczaj mam na styk, a lubię długie, bom ciepłolubna i zimą mi wciąż za zimno ;-) Kolor raczej zimny, bo nie wyglądam, jak ofiara żółtaczki, tylko normalnie ;-) Poproszę jeszcze jakieś zimne kolory w tym kroju, koniecznie!
      Portimao - bałam się nadmiaru marszczeń, niepotrzebnie. Kontrastowo, raczej mnie wyszczupliła, czuję się w niej niemal posągowo ;-D. Kolor jest ciemnoszary, ale nie wiem, czy ciepły, czy zimny - chyba zimny, efektu żółtaczki brak. Rękawki mam do łokcia (na 170cm wzrostu) - poproszę długie w kolejnych edycjach ;-), na taką bluzkę szkoda zakładać sweter, naprawdę. Poważnie się zastanowię nad drugą wersją kolorystyczną, świetna bluzka do spodni.
    • ciociazlarada Amsterdam 36B/BB pomarańczowy 23.10.12, 11:28
      Właśnie wyjęłam z koperty, zamówiłam o ile pamiętam w piątek.

Przede wszystkim kolor jest przecudny, czekałam na doszycie pomarańczowego i warto było! Na zdjęciu w sklepie jest u mnie na monitorze bardziej oczobitny, w rzeczywistości jak rudy lisek albo rude jesienne liście. Super sprawa.

Jeszcze nie wiem jak się nosi, tylko przymierzyłam. Materiał bardzo rozciągliwy, 36 zmieści babę w końcówce ciąży (fakt, że małą babę, ale zawsze). Po innych recenzjach Amsterdamów spodziewałam się czegoś grubszego i sztywniejszego, tymczasem całość jest raczej cienka - mam nadzieję, że nie odbije się to źle na jakości materiału.
      Mam podobnie jak inne dziewczyny problemy z motaniem bluzki - u mnie jest taka kwestia, że dziura na szarfę jest moim zdaniem troszeczkę za mała, przez co szarfa się trochę wałkuje i ciężko ją ułożyć. Związana na plecach wygląda dobrze.

Jestem bardzo zadowolona z koloru, rewelacja. Mam nadzieję, że będzie więcej takich jesiennych odcieni.
      • marikooo Re: Amsterdam 36B/BB pomarańczowy 24.10.12, 16:14
        ciociazlarada napisała:
        Materiał bardzo rozciągliwy
        > , 36 zmieści babę w końcówce ciąży (fakt, że małą babę, ale zawsze).

Cenna informacja, dziękuję! :)
    • aniazawieja sukienka fuksja 24.10.12, 09:18
      Czy wiadomo już w przybliżeniu, kiedy można spodziewać się tego cuda?
      Druga sprawa - czy jużeli zamówię wersję z bombką, to będzie ona podlegać (oby nie było potrzeby!) zwrotowi lub wymianie, tak jak wertsja A?
      I na koniec - czy planowane są inne kolory?
      • biubiu Re: sukienka fuksja 25.10.12, 22:22
        Aniazawieja - pierwsza będzie dostępna wersja bombki granatowa z fioletem, po skrojeniu pierwszej fuksjowej belki okazało się, że każda kolejna jest felerna. Odesłaliśmy i szyliśmy granat w oczekiwaniu na reklamację. Bobmbka ma po 4 zakładki z przodu i z tyłu, przeszyte na wierzchu - tym się różni od wersji A, oczywiście można ją zwrócić lub wymienić jak każdy inny produkt.
        • aniazawieja Re: sukienka fuksja 26.10.12, 09:28
          dzięki za odpowiedź.
          Dla mnie wersja granatowa byłaby nawet lepsza :) Pozostaje więć czekać...
    • nika.86 Kiedy inne ubrania z zapowiedzi? 24.10.12, 12:06
      Kiedy (orientacyjnie; albo chociaż w jakiej kolejności) można się spodziewać brązowego Portimao, Kathmandu, sweterka z kapturem, bluzki z dekoltem kopertowym i elementem kontrastowym i płaszczyka/płaszczyków?
    • yaga7 Portimao i Modena 24.10.12, 16:38
      Portimao w 42BB/BBB pasuje bez zarzutu. Bluzka ma świetny fason, jak dla mnie mogłaby mieć nawet większy dekolt, nie ma szans, żeby mi wyszły ramiączka, tak samo nie jestem w stanie naciągnąć bluzki na ramię tak, żeby zalotnie opadała, mam za szerokie ramiona.
      W sumie chętnie przygarnęłabym tunikę w tym fasonie, tak za tyłek, do rurek. Byłaby boska :)

Modena fioletowa 42BB - wzięta dla proby, nie mam żadnej koszuli BiuBiu i chyba żadnej nigdy nie mierzyłam (albo nie pamiętam). Ale niestety fason nie dla mnie. W talii w miarę pasuje, w biodrach dobra, ewentualnie ciut za luźna (gdyby była dłuższa, to pewnie by to wyglądało lepiej, a tak odstaje ciut za wysoko), natomiast od podbiuscia w górę jest za ciasna. Za ciasna na tyle, że BBB i tak by niewiele zmieniło, a 44BB czy BBB byłoby na pewno za luźne dołem, w biodrach.
      Cieszę się jedynie, że koszule nie są mi do niczego potrzebne, więc aż tak mi nie szkoda. Ale z drugiej strony fajnie by było mieć chociaż jedną dopasowaną koszulę ;)

Ewentualnie się zastanawiam, czy zwężenie takiej koszuli w biodrach to dużo roboty czy wystarczyłoby po szwie bocznym? Bo może jakby wystarczyło, to zastanowię się nad 44.
      • yaga7 Re: Portimao i Modena 24.10.12, 16:44
        Aha, z tabelek biubiowych mi wychodzi 42BB, bo w biuście mam 105, więc niby wszystko powinna pasować, a nie pasuje :(
        Do tego w sumie patrząc na tabelkę, można odnieść wrażenie, że ciuchy będą szyte na podobny wymiar w biuście i biodrach, a nie są, bo wydaje mi się, że biodra są zawsze szersze o te parę centymetrów, przy czym dla mnie to zawsze jest o parę centymetrów za dużo. No ale cóż, tak bywa.
    • kajusieczka Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 26.10.12, 10:32
      Znalazłam taki artykuł gazetapraca.pl/gazetapraca/56,90443,12718503,W_tych_zawodach_pracy_nie_bedzie.html
      Szwaczka na 10 miejscu listy zawodów bez perspektyw, wyżej na liście jest też krawiec. Zdziwiło mnie, bo Kinga gdzieś wspominała, że brakuje im rąk do pracy i nie mają za bardzo kogo zatrudniać. Jak to jest, że w wielu miejscach się słyszy, że nie mogą znaleźć ludzi do pracy a bezrobocie wysokie.
      • clarisse Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 26.10.12, 17:19
        Podejrzewam, że są tu dwa czynniki - lokalizacja geograficzna i wysokość płac. Zresztą powiązane. Zagłębiem odzieżowym była kiedyś Łódź i okolice - sądzę, że tam właśnie szwaczek jest bardzo dużo i nie mają pracy, bo stare zakłady odzieżowe poupadały. Teoretycznie taka szwaczka mogłaby oczywiście przenieść się do Katowic i zatrudnić w BiuBiu, ale większość z nich ma wszak rodziny, mieszkania itp. tam gdzie są. Migracja za pracą w Polsce występuje chyba tylko tam, gdzie przeniesienie się gwarantuje znaczące podniesienie stopy życiowej. Więc najczęściej ze wsi lub malutkiego miasteczka do największych miast. Czy takiej hipotetycznej szwaczce rzeczywiście opłaca się wyjeżdżać z Łodzi do Katowic za pracą? Co z kosztami wynajmu mieszkania w Katowicach? Co z rodziną? Co jeśli mąż ma pracę w Łodzi? Z drugiej strony, polska firma odzieżowa - nieważne, czy BiuBiu czy inna - musi obniżać koszty produkcji jak się da, żeby utrzymać się na rynku. Więc szansa na to, że zapłaci takiej szwaczce kwotę dość wysoką, by warto było dla niej wyjeżdżać, jest mała. Większość producentów pójdzie po linii najmniejszego oporu i wyprodukuje sobie w Chinach... A ten, który zdecyduje się na polskie szwaczki, będzie już z góry miał w plecy względem konkurencji, bo polskie szwaczki są droższe. Chcąc zapłacić szwaczkom ponad przeciętną, będzie musiał się solidnie wyżyłować (Patrz sąsiedni wątek ile powinna zarabiać brafitterka - wszyscy się zgadzają, że minimalna krajowa to śmieszna kwota - ale prawdą jest też, że wiele firm ledwie przędzie i więcej nie może zaoferować. Pat.)

Ktoś znajomy ze Śląska wspominał mi też kiedyś - choć trudno mi ocenić, ile w tym prawdy - że tam często jeszcze występuje model, w którym głównym żywicielem rodziny jest mężczyzna-górnik, a kobiety wolą zostać w domu. To oczywiście uogólnienie, ale coś może być na rzeczy.

A jest jeszcze druga strona medalu. Brak rąk do pracy niekoniecznie oznacza, że fizycznie nie ma chętnych. Bywa tak, że chętni są, ale za wyższą płacę, niż przedsiębiorca może zaoferować. Bywa też nierzadko tak, że chętni są i przedsiębiorca oferuje płacę wystarczającą, ale owi chętni się nie sprawdzają. Nie każdy człowiek dobrze się czuje w zawodzie, nie każdy od razu identyfikuje się z firmą, nie każdemu chce się wysilać. Nie jestem pracodawcą, ale nawet w pracy biurowej zauważyłam, że często owszem, mogę podzielić się pracą z kimś, ale najczęściej w ramach mojej działki jak nie zrobię czegoś sama, zrobione jest byle jak... Albo dlatego, że ktoś sprawę olewa, albo dlatego, że nie zna się na sprawie wystarczająco dobrze i nie ogarnia wszelkich detali, które ja ogarniam. Nie wiem, czy da się to zastosować do pracy szwaczki, ale zapewne tak. No generalnie, innej jakości oczekuje się od szmatek z sieciówki, które sprzedają się w tysiącach, innych od ciuchów dla biuściastych, które są dla wąskiego grona odbiorców i każda prująca się nitka zostaje skomentowana na forum :) ... i tu wymagania wobec hipotetycznej szwaczki rosną drastycznie.

Takie tam luźne refleksje - nie wiem na ile trafne odnośnie braku rąk do pracy w BiuBiu.
    • adamantia Koszula Modena czerwona 44BBB 30.10.12, 18:57
      Po pierwsze, kolor. Wg mnie to czerwień jasna, ciepła, koralowa. (dla mnie nie najlepsza) Czerwona Kusicielka oraz Campari są od niej ciemniejsze, bardziej nasycone, bardziej klasycznie (IMO) czerwone. Florence jest o wiele bardziej malinowa. Z różnych biuściastych rzeczy, najbliższy kolorem jest Effuniak Plisowany Karmin – naprawdę bardzo podobny. Z tej listy czerwieni w Wikipedii pl.wikipedia.org/wiki/Lista_kolor%C3%B3w#Czerwie.C5.84 najbliższy jest IMO karmazynowemu.

A teraz dopasowanie... niestety, porażka. Dla porównania: Vanity Size 44BBB (bordo) jest dla mnie za duża, szczególnie w talii i biodrach, z kolei 42BBB (niebieska) w talii super, ale w biuście lekko za obcisła (już po przeszyciu luźniej guzików), w plecach nieco bardziej za obcisła. ALE! w tej VS 42BBB mogę swobodnie podnieść ramiona do przodu i do góry. Owszem, nieco się ciągnie się i obciska, ale ruch jest normalny i komfortowy.
      W Modenie nie mogę nawet wyprostować ramion przed siebie, ani na boki, nie mówiąc od podniesieniu ich do góry! W biuście trochę za mała, w talii i biodrach tyci za duża, krój chyba bardziej biodrzasty niż VS. Mam też wrażenie, że biust jest troszkę bardziej trójkątny niż w VS, ale może to tylko wrażenie. Na metce VS skład to 95% bawełna, reszta Lycra. Na metce Modeny nie ma składu procentowego, tylko Bawełna/Elastan, mam jednak wrażenie że jest sporo mniej elastyczna i bardziej gnietliwa. Idzie do zwrotu, jeżeli ktoś jest zainteresowana np. pomiarami, dajcie znać.

Wniosek: to chyba krój wyjątkowo niedobry dla szerokoplecnych, coś podobnego jak z sukienkami Summer City i Madison innej lobbystki, które przymierzałam. Nie pamiętam rozmiaru, ale lobbystka wyższa ode mnie i z tym samym mniej więcej obwodem ale większą miską ładnie się w nich mieściła, a na mnie nawet nie było szans zapięcia ich na plecach.

----
      75-77/107-109 -> UK: 30J/JJ/K; 32J/JJ Dalia: 65L
      BiuBiu: 42BBB(B)/44BB Bravissimo: 14SC
      • ariadna007 Koszula Modena czerwona tu -> 46BBB 04.11.12, 18:58
        Modena na tle swoich poprzedniczek, przynajmniej w rozmiarze 46 BBB wypada na dużo mniejszą :(
        od dołu w górę do biustu - klasa! problem, przynajmniej u mnie, zaczyna się od poziomu biustu. Strasznie ciasna w barkach :( Gdyby nie to, ze tak ciągnie to zostałaby ze mną nawet bez względu na interesujący efekt napiętych guziczków pt.: "strzeli, czy nie strzeli". Taki efekt czasami przydaje się,kiedy się chce kogoś maksymalnie rozproszyć ;)

Myślę, że rozmiar większa byłaby idealna - niestety nie ma rozmiaru 48 :(
        • biubiu Re: Koszula Modena czerwona tu -> 46BBB 04.11.12, 20:45
          Nie wiem co się stało z kolorowymi koszulami, tak długo nie pracowałam nad żadnym modelem. Oliwkowe i białe leżą idealnie, a kolorowe szaleją. Czy to są źle wszyte metki, czy czerwony wyszedł mniejszy? Muszę się im wszystkim bliżej przyglądnąć jutro.
          Ramiona były poszerzone w stosunku do VF.
          • ariadna007 Re: Koszula Modena czerwona tu -> 46BBB 04.11.12, 22:30
            Kingo, ja stawiam na pomieszane metki :) no przecież niemożliwe, żeby wykrój tak wyszedł ;) i 46 no MUSI na mnie pasować :) mnie też nie przybyło, zresztą fuksjowa VF jest idealna cały czas :)
            tak, to muszą być metki :)
          • maggianna Vienna 46 05.11.12, 15:02
            Czy jest szansa na Vienna w rozmiarze 46? Zamowilam MONTPARNASSE i nie wiem czy czekac na doszycie wiekszych rozmiarow w Vienna zeby polaczyc zamowienia?
            • biubiu Re: Vienna 46 05.11.12, 19:06
              Tak, będzie Vienna, w dużej ilości, w pełnej rozmiarówce, z długim rękawem - granatowa oraz ...fioletowa.
      • yo_anka Re: Koszula Modena czerwona 44BBB 07.11.12, 00:48
        dzięki za opnie, jako wyjątkowo szerokoplecna i gruboramienna zawsze czujnie spoglądam na to
    • adamantia Portimao granatowa 44B/BB 30.10.12, 19:09
      Kolor: zdjęcie na stronie przekłamane, sporo za jasne. To bardzo, bardzo ciemny granat, czasami wyglądający prawie jak czarny. Fajny :-)

Dopasowanie: mam różne rozciągliwe Biutopy, niektore 42BBB, niektóre 44B/BB. Portimao jest raczej z tych nieco luźniejszych, 42 leżałoby chyba lepiej z przodu - ale z drugiej strony za bardzo jak dla mnie opinałoby się z tyłu, (cały tył jest gładko opięty, w odróżnieniu od fałdowanego przodu) a ja i tak za bardzo się stresuję fałdkami na boczkach i na plecach w Biutopach - więc coś za coś.
      Z przodu bardzo ładnie maskuje wszelkie niedoskonałości.
      Krój jest naprawdę ciekawy, jeszcze jej nie nosiłam, tyko przymierzałam, ciekawe, jak się sprawdzi i jakie będą opinie :-)

----
      75-77/107-109 -> UK: 30J/JJ/K; 32J/JJ Dalia: 65L
      BiuBiu: 42BBB(B)/44BB Bravissimo: 14SC
    • yo_anka PORTIMAO 44BBB granat 07.11.12, 00:59
      Kolor ciemny granat - bardzo mi się podoba
      zwłaszcza dekolt wielu możliwości :)
      W zależności jak go ułożyć
      Pytanie: czy nie przyciasna w biuście? (foty posłane go galerii)
      Wymienić na 46?
      Te kreski: takie poziome uciągnięcia materiału między piersiami, to zwykle oznaka ciasnoty, ale sama nie wiem...
      poza tym super
      Aaaaa... nie ma już granatu w sklepie, wykupiony :(
    • yo_anka Rotterdam 46BB/BBB 07.11.12, 01:02
      46BB/BBB
      czerwony

Grubsza mięsista tkanina
      świetna marszczenia na brzuchu i rękawkach :)
      A rekawy cudownie dłuuuugie :)
      wypadaj jakby mniejsza niż inne
      Szkoda że nie ma już innych kolorów
    • yo_anka Amsterdam 44BB/BBB choco 07.11.12, 01:04
      Amsterdam
      44BB/BBB
      brązowa

Wydaje się przyduża w biuście - chciałam wymienić ale na co ?
      A w kolorze orange to celować w 44B/BB czy BB/BBB?
      ktoś ma porównianie jak wypadają kolory w tym samym rozmiarze?
    • aniazawieja Modena red, Amsterdam blue, Rouen Vert 08.11.12, 14:09
      Modena red 38 oo/ooo czyli mam biuściastą koszulę i nie zawaham się jej włożyć!
      Ta koszula jakoś nie miała ostatnio dobrej prasy... A ja jestem zachwycona. Kinga pisała, że długo pracowała nad tym modele i ja to widzę!
      Bałam się, że moze byc za ciasna (noszę 38 lub 40), ale jest super. Dopasowana w talii, w biuście pojemna (mam teraz 102 cm i myślę, ze jeszcze kilka centymetrów by w biuście weszło), w biodrach ok. Podkreśla klepsydrowatość.
      Kolor - jasna czerwień, ostra, odcień nieco pomarańczowawy (niestety lekko ciepły) w porównaniu z innymi czerwonymi biubluzkami, ale jednak jest to intensywna czerwień.
      Uwaga: ja mam wąskie ramiona i plecy, może dlatego ta koszula mi pasuje.
      Amsterdam blue 38 oo/ooo
      Kolor inny niż na zdjęciach, nie jest to ostry kobalt, ale niebieski, choć w wyjątkowo pięknym odcieniu. Jestem fanką błekitów i granatów, więc mam porównianie (tak pół szafy:) ) Dlatego został ze mną.
      Krój: dla mnie standard, chociaż utwierdzam się w przekonaniu, że błędę unikać szarf i innych zawijaków.
      Rouen Vert 40 o/oo
      Zamówiłam z ciekawości, bo była przeceniona. Z reguły unikam rozszerzanych dołów, ale w tej sukience jest OK. Wreszcie mam sukienkę o kroju innym niż ołówek. Wolałabym więcej ciemniej zieleni, szczególnie z przodu, mniej jasnej i ciepłej, ale i tak jest ładna. Przyjemny materiał.
      Mam sukienkę na majowe wesele.
      I znowu nic nie odesłałam... Muszę się trzymać za portfel...
      • yaga7 Re: Modena red, Amsterdam blue, Rouen Vert 08.11.12, 14:19
        Jak to same wymiary niewiele jednak mówią.

Ja mam 104 w biuście, ale fioletowa Modena w rozmiarze 42BB była na mnie właśnie w biuście za mała. Podejrzewam, że to nie przez biust, tylko przez szerokie plecy i ramiona.
        • aniazawieja Re: Modena red 08.11.12, 15:51
          Dokładnie tak. Dlatego uczciwie zaznaczyłam, że mam wąskie plecy i ramiona :)
      • biubiu Re: Modena red, Amsterdam blue, Rouen Vert 13.11.12, 18:13
        Cieszę się Aniazawieja, że jesteś zadowolona, starałam się aby była to koszula pod Effuniaki, dla biustów mocno zebranych z przodu, bo wszelkie Vanity były modelowane na angielskich biustonoszach i na nich leżały idealnie, a na Effu-biustonoszach jakoś nie chciały się dobrze układać.
    • magda2em Portimao, Rotterdam 09.11.12, 22:38
      Portimao zostają ze mną obie - i szara, i fioletowa. Są śliczne, eleganckie - marzyłam o takich bluzkach, bardzo się sobie w nich podobam.

Rotterdam wraca - ta biała taśma, którą podszyte są drapowania w rękawach, a w rezultacie sztywny i gruby szew, drapie mnie niemiłosiernie w przedramiona - a to tylko przymiarka, nie zaryzykuję noszenia jej dłużej.
    • tatakine Amsterdam 38 B/BB, Modena 38 B 10.11.12, 19:42
      Zamowilam 2 bluzki Amsterdam w kolorze plum i orange oraz koszule Modena blue sky. Zaczne od amsterdamek:
      rozmiar 38 B/BB lezy wedlug mnie bardzo dobrze (moje wymiary: biust 94cm, talia 72cm), nie za obcisla, ale tez nigdzie nic nie odstaje. Dlugosc rekawow troche za nadgarstek, a samej bluzki do polowy bioder - dla mnie idealnie (173cm wzrostu). Troche zachodu jest z zawiazaniem szarf, tak aby uzyskac fajny efekt. Wolalabym wersje tej bluzki bez szarf, niestety nie ma juz rozmiaru.
      Kolor orange to taki bardziej ceglany, dosc cieply odcien. Plum taki jak na zdjeciach katalogowych. Sam material jest bardzo przyjemny i miekki. Ogolnie bluzki sa super, zamowilam dwa kolory, aby porownac i jedna odeslac ale ostatecznie obie sobie zostawiam.
      Bardzo liczylam na koszule, niestety Modena blue sky w rozmiarze 38 B okazala sie dla mnie totalna porazka rozmiarowa. Jest duuuzo za duza wszedzie. Obstawiam zle wszyta metke, inaczej oznaczalo by to, ze musialabym siegnac po rozmiar 36 jak nie 34 (!). Przy tak niepewnej rozmiarowce obawiam sie ryzykowac z kolejna wymiana i odsylaniem, koszule poprostu odsylam. A szkoda, bo niebieska koszula na modelce Biubiu uklada sie przepieknie!
      • anika772 Portimao 40b/bb 12.11.12, 19:39
        Mam fioletową. Na wymiarach 102-70-102 leże idealnie na brzuchu i w biuście. Z tyłu mogłaby być nieco większa, ale nie jakoś koniecznie. Następną wezmę 42 i sobie porównam (właśnie, kiedy będzie zielona, widziałam na blogu chyba?).
        Marszczenia są świetne, wygląda to bardzo ładnie, no i maskująco. Dekolt- po fotkach sądząc spodziewałam się bardziej spektakularnego, a ten mój jest prawie nobliwy. Zaskoczenie na plus, myślałam, że bluzka nie będzie się nadawać do pracy. najdaje się bardzo!
        • anika772 poprawka 12.11.12, 19:40
          102-80-102
          Freudowska pomyłka, heh. Chciałoby się;-)
          • veev Re: poprawka 12.11.12, 23:01

anika772 napisała:

> 102-80-102
            > Freudowska pomyłka, heh. Chciałoby się;-)

O, a już się zastanawiałam, jakim cudem leży idealnie na 70 cm w talii, skoro ja mam ten sam rozmiar bluzki, w talii 10 cm więcej i zastanawiałam się, czy nie spróbować mniejszej ;)
            Na moje ~101/80/98 40B/BB jest ok, mogłaby mieć ze 2 czy 3 cm mniej na górze. Nie mam natomiast pełnego przekonania do marszczeń na brzuchu, tzn. wszystkim się szalenie podobają, ale ja czuję się z nimi tak średnio (za dużo się dzieje i jakoś tak się to na mnie układa, że z przodu bluzka jest dłuższa niż z tyłu), chyba wolałabym jednak przód prosty.
    • 3_asiunia Pytanie do pani Kingi 13.11.12, 13:18
      Chciałabym spytać czy jest szansa, że 80kilka, powiedzmy 86-87cm, w talii i ok 118 w biodrach jestem w stanie zmieścić w vienne 44b/bb? Bo jest w sklepie i kuusi, ale troche boję się ryzykować, jakie jest wtedy miejsce na biust? Bo mam gruszkową sylwetke- jak dół pasuje, to u góry luzy, a jak góra to dół się opina, albo nie mieści. I ewentualnie jakie są zalecane wymiary do 42b/bb. Dziękuję z góry za odpowiedź. Przepraszam za marudzenie.
      P.S. granatowa vienna jest naprawdę śliczna :)
      • biubiu Re: Pytanie do pani Kingi 13.11.12, 18:09
        Tak, jak najbardziej, Vienna w r. 44 ma dokładnie 2x44cm w obwodzie, jest w stanie się poddać o jeszcze kilka cm, ale wtedy pasek może się okazać za krótki, a ile cm masz w biuście 3_asiunia?
        • 3_asiunia Re: Pytanie do pani Kingi 13.11.12, 20:07
          Nie mam teraz cm, a ostatnio przeskoczyłam z 80 d na dd w efuniakach, myślę, że ok 105, ale takie podtabelkowe- w sylwetce zdecydowanie przeważa mi dół. Ma szanse leżeć? Bo bardzo mi się podoba :) a i pasek jakiej jest długości?
          • annankea Re: Pytanie do pani Kingi 13.11.12, 22:21
            Jeśli chodzi o biust, to tak na styk, może pasować, a może być za duża, teoretcznie brakuje 1cm do 44B - wszystko zależy od biustu, szerokości pleców i innych zmiennych, same cm też nie mówią wszystkiego.
          • biubiu Re: Pytanie do pani Kingi 14.11.12, 08:01
            3-asiunia, na dwoje babka wróżyła, jak już ktoś tu napisał - jesteś na granicy, a raczej poniżej granicy do rozmiaru 44 B/BB, więc wszystko zależy od Twojej budowy ciała. Jeśli bardzo podobają Ci się te sukienki i chciałabyś poczekać na Vienny z długim rękawem, to one dopasowują się lepiej - są z grubszego i lepszego punto niż te pierwsze.
            • 3_asiunia Re: Pytanie do pani Kingi 14.11.12, 19:01
              Dziękuję za odpowiedź, jak pieniążek pozwoli, to może zamówię na próbę, żeby mnie nie męczyło, bo piękne jest to połączenie granatu z fuksją. Pozdrawiam
              • edzia100 Bombay - pytanie do Kingi 16.11.12, 12:47
                Jak rozmiarowo wypada? Czy mogę zamówić taki sam rozmiar jak w sukience Brighton w ub. roku (wtedy idealne było 38bb/bbb)?
                • biubiu Re: Bombay - pytanie do Kingi 16.11.12, 20:56
                  Bombay wypada jak w tabelce.
                  Brightony były trochę ścisłe w biuście, jeśli masz biust od H wzwyż, to pasował będzie Twój rozmiar konfekcyjny i BB/BBB . Jeśli biust GG i mniejszy - to B/BB.
                  • jesiennamgla Re: Bombay - pytanie do Kingi 20.11.12, 15:48
                    Granatowy Bombay w sklepie, ale w ograniczonej rozmiarówce. Bardzo fajna kiecka.
                    • kajusieczka Re: Bombay - pytanie do Kingi 20.11.12, 18:42
                      Przegapiłam dodanie granatowego Bombaju i już nie ma rozmiarów czy była niepełna rozmiarówka?
                      I drugie pytanie :) Czy można prosić o skrócenie sukienki jak się zamawia i jak wygląda wtedy zwrot?
                      • akna Re: Bombay - pytanie do Kingi 21.11.12, 11:48
                        z tego co przekazała Kinga
                        W sklepie pojawiły się 44 i 46 b/bb oraz 36 bb/bbb granatowe bombaye. Reszta jeszcze w produkcji. O kolejnych rozmiarach w sklepie będzie info na lobby.
                      • kryklu Re: Bombay - pytanie do Kingi 21.11.12, 15:30
                        Czy można prosić o skrócenie sukienki jak się zamawia i jak
                        > wygląda wtedy zwrot?

Można prosić o skrócenie, ale skróconej nie będzie można zwrócić.
    • biubiu Modeny fioletowe 13.11.12, 18:21
      Przemierzyłam dziś Modeny fioletowe i czerwone, bo dostawałam sygnały i tutaj pisałyście, że coś nie halo z rozmiarówką i istotnie. Fioletowe modeny wychodzą o rozmiar mniejsze, dokładnie tak, jak fioletowe city. Zamiast np 36 BB trzeba brać 38 BB. Nie mam pojęcia skąd taka różnica, zastanawiam się co lepiej - czy zmieniać wszywki rozmiarowe w koszulach, czy pisać w sklepie jak przy city?
      Każdego, kto kupił fioletową modenę i była dla niego za mała serdecznie przepraszam, wymiana oczywiście na nasz koszt.
      Jutro będę mierzyła oliwkowe i niebieskie, jeśli odkryję nieprawidłowości - dam znać.
      • anna-pia Re: Modeny fioletowe 13.11.12, 22:35
        biubiu napisał(a):

> Przemierzyłam dziś Modeny fioletowe i czerwone, bo dostawałam sygnały i tutaj p
        > isałyście, że coś nie halo z rozmiarówką i istotnie. Fioletowe modeny wychodzą
        > o rozmiar mniejsze, dokładnie tak, jak fioletowe city. Zamiast np 36 BB trzeba
        > brać 38 BB. Nie mam pojęcia skąd taka różnica, zastanawiam się co lepiej - czy
        > zmieniać wszywki rozmiarowe w koszulach, czy pisać w sklepie jak przy city?

Pisz w sklepie, wymiana wszywek chyba trochę trwa?
    • boogie_lass Pytanie do Biubiu 19.11.12, 22:01
      Czy w najbliższej przyszłości można spodziewać się Porto Black albo Onyx Infinity w rozmiarze 38BB/BBB?
      • edzia100 Płaszczyk - kolory :) 20.11.12, 10:40
        Widziałam na FB zapowiedź płaszczyka. Nie mam konta na fejsie, ale nie mogę się oprzeć, by nie zagłosować na kolory:) Jestem za intensywnym chłodnym kolorem, np. jakiś kobalt czy ciemny turkus. Ewentualnie ciemny chłodny zielony (np. jak Montparnasse). Lub fuksja lub fiolet (mam fioletowy płaszczyk Bravissimo sprzed 2 lat kupiony od Yagi i był to jeden z najlepszych zakupów w życiu!). Jeżeli zapadnie decyzja, by zrobić płaszczyk bardziej stonowany, to wtedy poproszę granat lub szary. W żadnym razie nie czarny czy brązowy. Czarnego i brązu nie tykam.
        • marcille Re: Płaszczyk - kolory :) 20.11.12, 11:48
          Tak tak! Popieram w 100%! Coś zimnego dla kolorystycznych zim: fuksja, kobalt, szmaragd, granat, grafit :) A drugi kolor jakiś ciepły: odcienie brązu, camel...
          • anna-pia Re: Płaszczyk - kolory :) 21.11.12, 17:01
            marcille napisała:

> Tak tak! Popieram w 100%! Coś zimnego dla kolorystycznych zim: fuksja, kobalt,
            > szmaragd, granat, grafit :) A drugi kolor jakiś ciepły: odcienie brązu, camel...

Ja akurat z tych ciepłokolorystycznych i brązu nienawidzę z całego serca, tak samego jak tego paskudnego beżu zwanego wielbłądem :) Ciemny fiolet, ciemna zieleń typu świerk, bordo, burgund - to jest to.
            • marciasek Re: Płaszczyk - kolory :) 10.12.12, 16:53
              a ja mam dokładnie odwrotnie: beże, brązy - bardzo chętnie, za to fioletu ani różu (włączając fuksję) nie tykam :)
        • felisdomestica Re: Płaszczyk - kolory :) 20.11.12, 15:04
          A ja wręcz przeciwnie, nie tykam pstrokatych kolorów, a czarny płaszcz chętnie kupię :-).
          • boogie_lass Re: Płaszczyk - kolory :) 20.11.12, 17:01
            Czarny byłby fajny, ale jeszcze bardziej marzy mi się ciemna czekolada.
    • veil_9 Bombay midnight 44 B/BB 23.11.12, 20:20
      Błyskawicznie przysłana - dziękuję!
      Zastanawiałam się nad rozmiarem, gdyż z moimi wymiarami 108-88-108 najczęściej kupuję 42 B/BB. Ze względu na talię zdecydowałam, że spróbuję 44 - i dobrze się stało, bo materiał nie jest rozciągliwy. Mniejsza na pewno byłaby zbyt opięta w talii.
      Co prawda w ramionach może odrobinę zbyt szeroka, jednak nie tak, aby wyglądało to rażąco. Na biodrach ładnie się układa.
      Kolor świetny - bardzo podoba mi się taki ciemny granat. Fioletowe lamówki są w odcieniu lekko zgaszonym, może mój monitor przekłamuje, bo spodziewałam się jaskrawszych, a nie są takie - to dla mnie na plus.
      Materiał jest naprawdę ciepły, gruby, bardzo miły w dotyku.
      Długość na moje 168 cm - taka jakiej potrzebowałam - przykrywa mi kolana, ale kończy się tuż pod nimi, więc skraj sukienki przypada w najkorzystniejszym miejscu.
      Zamówiłam wersję A. Gdy chwytałam palcami brzeg i "spinałam" na kształt bombki, też wyglądało nieźle - jednak dobrze, że nie prosiłam o wersję B, w A czuję się swobodniej.
      Kieszonkę (zabawna jest :-) ) wolałabym mieć ciut wyżej, jednak nie ma to znaczenia dla całokształtu ;).
      Rękawy kończą się w takim miejscu, że nie będą zwijały się w łokciach - tak więc wygoda zapewniona!
      Bardzo podoba mi się dekolt, z tego prostego powodu, że mało odkrywa ;).
      Podsumowując - marzyłam od dawna o takiej "przytulnej" kiecce.
      Świetnie się w niej czuję!
      • snowflake86 Re: Bombay midnight 44 B/BB 27.11.12, 18:28
        na 168cm kieszenie mogłyby być wyżej? uuu.. to gdzie one wypadną na moich 12cm mniej? :(
        mogłabyś dla mnie zmierzyć na jakiej wysokości znajduje się ich początek i koniec, mierząc od dołu?
        • veil_9 Re: Bombay midnight 44 B/BB 27.11.12, 19:08
          Zmierzyłam - znajdują się między 55. a 41. centymetrem od dołu sukienki :).
          Tylko jeszcze jedna wskazówka: to jest jedna kieszonka z dwoma wejściami:).
          Przymierzałam raz jeszcze i zrozumiałam dlaczego tak jest kieszonka umiejscowiona - gdyby była wyżej mogłaby w razie korzystania z niej (na przykład wsunięta jakaś chusteczka) tworzyć niepotrzebne wybrzuszenie, a w tym miejscu, w którym jest raczej uniknie się takiego efektu (przy moim wzroście).

• snowflake86 Re: Bombay midnight 44 B/BB 27.11.12, 19:32
            Uprzejmie dziękuję :)
            Rozumiem zatem, że to taka kieszonka - kangurka ;>
            • veil_9 Re: Bombay midnight 44 B/BB 27.11.12, 19:55
              Bardzo proszę :).
              No tak - sukienka-kangurka ;).
              Jednak odbieram ją jako elegancką kangurkę - mam zamiar wystąpić w niej podczas tegorocznej Wigilii.
              Pora na wymyślenie do niej dodatków... chociaż te lamówki to już robią za dodatki, pewnie skończy się na jakiejś wąskiej srebrnej bransoletce i może delikatnych sztyftach w uszach.
    • biubiu Vienna fioletowa 26.11.12, 22:57
      Jutro będzie dostępna w sklepie Vienna fioletowa (36-46) , obie 34 będą kilka dni później. Przybędą też nowe rozmiary Bombayów.
      • kajusieczka Re: Vienna fioletowa 28.11.12, 14:04
        Chciałam się dowiedzieć co się dzieje z moim zamówieniem, od 19.11 w stanie "W realizacji" nic się nie zmieniło. W poniedziałek wysłałam do was maila z pytaniem o to, ale brak odpowiedzi.
        • biubiu Re: Vienna fioletowa 28.11.12, 19:59
          Przepraszam Kajusieczko, nie było mnie w poniedziałek, myślałam, że mam odpowiedzialnego współpracownika i ktoś obsłużył pocztę w czasie kiedy mnie nie było. Dzięki Tobie odpowiedziałam właśnie na porcję maili z poniedziałku :(
          Jeśli jeszcze nie dostałaś odpowiedzi, to znaczy, że nie było tam Twojego maila.
          • kajusieczka Re: Vienna fioletowa 28.11.12, 21:12
            Dostałam, już wszystko wiem. Dzięki
      • irenka65f Re: Vienna fioletowa 28.11.12, 21:24
        A 40B/BB to już zniknęła, czy jeszcze jej nie ma?
        • biubiu Re: Vienna fioletowa 28.11.12, 21:29
          Vienny były od 36-46, jeśli nie ma, to znaczy, że już "wyszła". Ponieważ mamy jeszcze trochę tych kolorów, to w przyszłym tygodniu będziemy doszywać, to raz. Zawsze coś wraca to dwa, trzy jutro powinny być vienny w Sklepie u Marcille w Krakowie oraz w Onlyher we Wrocławiu.
        • kasienka.body Re: Vienna fioletowa 28.11.12, 21:30
          chyba już zniknęła, ja wczoraj zamawiałam i były wszystkie rozmiary :)
      • kasienka.body Vienna fioletowa 46B/BB 30.11.12, 21:22
        Mam i ja :) Jest cudna. Tkanina porządna, grubsza, super na zimę. Długie rękawy - bomba!
        Viennę granatową mam w rozmiarze 44B/BB i też niby jest ok, ale jednak brzuchol mi trochę wystaje, więc fioletową wzięłam luźniejszą i jest lepiej. Pasek faktycznie robi super talię, bardzo zgrabnie to wygląda :) Polecam z całego serca.
        Z utęsknieniem czekam na grafitową Oię i może inne długorękawne kiecki? ;)

-------------------------------------
        Zapraszamy na jesienne kolekcje oraz letnie wyprzedaże w sklepie BODY.
        www.body.sklep.pl
        kontakt@body.sklep.pl
        • yaga7 Re: Vienna fioletowa 46B/BB 30.11.12, 21:25
          Foty wrzuć :)
          • kasienka.body Re: Vienna fioletowa 46B/BB 30.11.12, 22:01
            cyknę jutro :)
        • biubiu Re: Vienna fioletowa 46B/BB 01.12.12, 00:12
          Cieszę się, że jesteś zadowolona :) Bez paska moim zdaniem jest smuklej, ale ja z frakcji anty-paskowej jestem ;)
          • kasienka.body Re: Vienna fioletowa 46B/BB 01.12.12, 10:37
            > z frakcji anty-paskowej jestem ;)

Ja zazwyczaj też, bo mi paski brzuch tną i jeszcze gorzej to wygląda, ale tutaj pasek zakładam ciut wyżej - tak, żeby kończył się ze szwem poziomym w talii, wtedy wygląda naprawdę nieźle :)

------------------------------------
            Zapraszamy na jesienne kolekcje oraz letnie wyprzedaże w sklepie BODY.
            www.body.sklep.pl
            kontakt@body.sklep.pl
            • nastarcie BOMBAY MATERIAŁ 01.12.12, 15:03
              Czy materiał w obu wersjach kolorystycznych jest takiej samej grubości?
              • biubiu Re: BOMBAY MATERIAŁ 01.12.12, 19:51
                Tak, ten sam materiał, bawełna o gramaturze 230g.
    • joan-nako Vienna a niski wzrost 30.11.12, 12:12
      Bardzo mi sie podoba ta sukienka i zastanawiam sie jakby ją skrócić, żeby moje 150 cm wygladało jako tako... Przypuszczam ze w grę wchodzi obcięcie o ok 7 cm. Obciąć ten pasek na dole.. nie bedzie juz wygladała jak trzeba. Gdzieś w pasie (nie znam sie na tym, zresztą nie mam jeszcze sukienki i nawet nie wiem czy tak mozna) ? Poza tym, czy niska osoba moze sobie pozwolić na taki szeroki pas na dole? Pewnie optycznie to skróci sylwetkę...Ryzykować czy sobie odpuścić?
      • edzia100 Re: Vienna a niski wzrost 30.11.12, 13:45
        Nie widziałam tej sukienki na żywca, ale gdy ją w końcu zobaczę i ewentualnie kupię, to na pewno z myślą o konkretnym skróceniu (mam 166 cm, ale lubię jak sukienki są konkretnie przed kolano, a w zimie to najlepiej do połowy uda). Czyli pas kolorowy na dole po skróceniu zniknie na pewno. Ale wcale mi to nie przeszkadza. Jeżeli sukienka fajnie się układa, to bardzo fajnie, że będzie jednokolorowa :) IMo, ma to swoje plusy, np. staje się bardziej uniwersalna :)
      • biubiu Re: Vienna a niski wzrost 30.11.12, 23:59
        Viennę można skrócić na dwa sposoby. Zarówno skracając, lub całkiem usuwając dolny pas, jak i odcinając wyżej część ciemniejszą spódnicy i lekko zwężając pas na dole. Oczywiście zawsze służymy pomocą i skracamy według życzenia.
        Uważam, że sukienka bez paska w talii bardzo wysmukla sylwetkę. Mam klientkę, która nosi rozmiar 46, jest niewysoka, ma figurę w kształcie jabłka i wyglądała w sukience bardzo zgrabnie, po założeniu paska, nie wyglądała już tak dobrze.
        Pas na dole nie skraca sylwetki imo.

Ta sama klientka w Bombayu miała lekko opięty brzuszek, dlatego jutro kroimy r.48, luźniejszy w części brzusznej.
    • margo13ak Vienna Purple 40B/BB i 42B/BB 30.11.12, 18:32
      Granatową mam 40B/BB i jest na styk, na wymiary 103 w biuście, 73 pod (32G), 86 w talii i 108 w biodrach, przy długich i szerokich plecach. Jednak ciut ciasno mi w podkroju pach z przodu, więc tym razem zamówiłam 40 i 42 do porównania. I tu w 40B/BB podkrój się nie wbija, nie mam dyskomfortu (lekkiego, ale jednak, ale jak zamawiałam granatową, to 42 do porównania już nie było, więc 40 została). Jedak, po namyśle, zostawiłam tym razem 42B/BB - czeka mnie świąteczne jedzenie, więc lepiej, żeby się nie opinało za bardzo ;-), poza tym lepiej leży w ramionach - a te mam szerokie. Niestety, pasek muszę sobie zwęzić - w talii jest w miarę ok/luźny, ale zamierzam go nosić ciut wyżej, wymaga więc dostosowania (ten z 40B/BB jest idealny ;-D). Bardzo mnie cieszy, że ta wersja jest z długim rękawem, nie przepadam za 3/4. I kolorystyka - jest piękna, akurat dla mojego zimnolubnego kolorytu, a przy tym oba kolory fajnie się ze sobą komponują. I ciepła. I zgrabna... ;-) Ogólnie, jestem bardzo zadowolona.
    • margo13ak Bombay 40B/BB i 42B/BB 30.11.12, 18:53
      Zamówione do porównania, na wymiary 103 w biuście, 73 pod (32G), 86 w talii i 108 w biodrach, przy długich i szerokich plecach. Dużo sobie obiecywałam po tej sukience... i niestety, jestem z nią totalnie niekompatybilna - moim zdaniem jest uszyta dla średnio- i wąskobiodrzastych :(
      Ogólnie, bardzo miły, ciepły materiał, starannie uszyta, wykończona, wciągana przez głowę. Wykończenie podkroju szyi ciekawe, na mnie leży średnio - nie do końca podoba mi się, jak się układa, nie mam efektu stójki, tylko nierównego kołnierzyka, ale w sumie mogłoby być (może mam za grubą szyję ;-)) Bardzo ładny, energetyzujący kolor. Urocza kieszonka :-).
      40B/BB dobrze leży na "górze" mojej sylwetki, nie krępuje ruchów, nie widać częstego u mnie problemu niżej zawieszonego (niż zakładają kroje biuciuszków) biustu. Pod biustem/w talii leży ok, przylega - ale niżej... opina tragicznie :(
      42B/BB leży gorzej w części biustowej - tu już (przez większą ilość miejsca na biust) widać problem mojej niekompatybilności z pionowym profilowaniem biustu szwami - krój sukienki zakłada wyżej zawieszony biust, niż mój, więc na szwach profilujących pionowych nad piersiami tworzą mi się luzy, psuje to efekt dopasowania. Ale to już mój kłopot z "niewymiarowym" tułowiem :-( Gorzej, że biodra (teoretycznie rozmiar 42 zakłada 106-110cm w biodrach) mi się nadal opinają, z przodu nie widać tego tak mocno, ale tył...! Dałoby się ją nosić z bielizną modelującą/bezszwową, ale nie o to chyba chodzi przy tak swobodnym fasonie :( a przynajmniej mi. Zdziwiłam się bardzo, bo teoretycznie mając długie plecy, biodra mam niżej, niż zakłada wykrój - i zazwyczaj jest tam więcej miejsca ;-) a tu na wysokości moich 108cm (czyli w okolicy połowy wysokości kieszonki) sukienka ma ok. 100-102cm :( owszem, rozciąga się, ale niefajnie opina :( Sprawdziłam nawet z 40B/BB, ale wszystko się zgadza, 40 jest jeszcze mniejsza.
      W efekcie z Bombay-em ze smutkiem się pożegnałam - wraca do sklepu. Niestety, rozmiaru więcej nie mam co zamawiać, w 44B/BB utopię się w biuście i w talii :( Wypadłam w tym modelu z rozmiarówki :(((
      • yaga7 Re: Bombay 40B/BB i 42B/BB 30.11.12, 19:20
        To jestem baaaardzo ciekawa, jak na mnie będzie leżeć, bo zwykle biusukienki były na mnie dobre górą, za luźne dołem, więc może ta będzie dobra po całości. Ale jak będzie też za mała dołem, to się zdziwię ;)

Wrzuciłabyś zdjecia do galerii?
        • margo13ak Re: Bombay 40B/BB i 42B/BB 30.11.12, 19:41
          Odesłałam od razu - bo dziś przyszły, a że piątek (w sobotę mam nieczynną pocztę), to zależało mi, żeby jak najszybciej wróciły, potrzebuję tych pieniążków zamrożonych na porównanie rozmiarów :( Nie było komu zrobić zdjęć, a w lustrze całej sylwetki nie mieszczę (nie mam dobrego lustra) i czasu brakło, niestety :(
          Generalnie z tyłu miałam "syrenkę", sukienka opinała pośladki we wszystkich wymiarach, widać było (mimo grubszego materiału) krawędzie majtek, itp... W innym fasonie może dałoby się to nawet zaakceptować (z bezszwową bielizną np.), ale Bombay chciałam właśnie dlatego, że nieformalny krojem, taki codzienny/niecodzienny i luzacko-wygodny. Kompletnie mi wygląd przodu, taki na luzie, z tą uroczą kieszonką, nie korespondował z opięciem tyłu. I wyszła figa :(((
          • biubiu Re: Bombay 40B/BB i 42B/BB 01.12.12, 00:10
            Dzięki za recencję :)
            Tak, sukienki były pomyślane przede wszystkim dla osób z węższym dołem i szerszą górą. Dlatego są lekko zebrane dołem, taka forma ma za zadanie zaokrąglić i "dociążyć" dolną część ciała i odciążyć górę. Co nie wyklucza, że nie będą pasowały innym sylwetkom, mogą pasować jak najbardziej, właśnie w wersji A, ale wiadomo, nie każdemu muszą pasować.
    • biubiu Przesyłki gratis, cały grudzień :) 01.12.12, 01:15
      Z okazji zbliżających się okoliczności Mikołajowo-Świątecznych, przygotowaliśmy dla Was miłą niespodziankę. Wszystkie przesyłki na terenie Polski, wysyłane za pośrednictwem Paczkomatów i Poczty Polskiej dostarczamy gratis!
    • helejabea Vienna purple 36B/BB i 38B/BB 01.12.12, 19:37
      Zamówiłam obie, bo nie byłam pewna rozmiaru. Generalnie jestem pomiędzy rozmiarami, tzn. bluzeczki kopertowe Biubiu noszę 38B/BB, a sukienki z dzianiny letnie 36B/BB. Zeszłoroczną Ponti granatową mam 38B/BB.
      Ale wracając do Vienny, sukienka przepiękna, ślicznie uszyta, kolor intensywny fiolet pasujący chyba każdemu typowi urody. Materiał z tych grubszych, elastyczny i bardzo przyjemny na zimowe dnie. Pomiędzy rozmiarami niewielka różnica w talii, długość jednakowa. Sukienka bardzo ładnie ukrywa brzuszek i w wersji bez paska, bardzo wysmukla.
      Zostaje ze mną 36B/BB, bo lepiej leży w biuście (na moje 92-93cm) i na ramionach, tzn. idealnie przylega. Rozmiar 38B/BB w biuście nie ładnie marszczy się i wraca do sklepu.
      Vienna w porównaniu do Ponti ma większy zapas materiału w części biustowej.
      Jedyny mankament jak dla mnie, to podcięcie w Viennie jest zbyt płytkie pod pachami. Czuć lekkie "picie" w pachach niezależnie od rozmiaru. To wycięcie mogłoby być głębsze o 1cm.
      Sukienka bardzo wygodna, nieziemsko kobieca i dekolt idealny. Podziękowania dla projektantki :)
      • biubiu Re: Vienna purple 36B/BB i 38B/BB 01.12.12, 20:05
        Dziękujemy za opinię, Helejabea, jeśli pachy będą Ci przeszkadzały, możesz przy okazji podesłać do pogłębienia.
        • helejabea Re: Vienna purple 36B/BB i 38B/BB 02.12.12, 10:43
          Kingo, to super wiadomość. Przemyśle sprawę i dam Ci znać na priva. Dziękuję :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka