Dodaj do ulubionych

Perełki ze "zwykłych" sklepów/sieciówek

08.07.12, 20:47
Wpisujmy do tego wątku info o stanikach w sensownych rozmiarach, które da się upolować w nie-brafittingowych sklepach, np. w popularnych sieciówkach.
W tytule posta proszę dla lepszej orientacji podawać nazwę sieci lub nazwę sklepu/miasto, jeśli sklep nie jest sieciowy.
Obserwuj wątek
    • madzioreck Kappahl 08.07.12, 21:00
      Kupiłam sobie w Kappahl biustonosz, gładki (bezszwowe miseczki), miękki cielisty full-cup.
      Na wymiary 70/92 wzięłam rozmiar 75E - 70 była tak ciasna, że nie dało rady wytrzymać (w moim przypadku przeskok miskowy z 70E na 75E nie dawał specjalnej różnicy, obie miski wydawały się OK, więc nie chciało mi się już lecieć po 75D do porównania, ale ja mam miękki, lejący i kompresowalny biust, a miski są na tyle zabudowane, że trudno o jakiekolwiek wcinanie krawędzi)
      Model ten jest robiony tylko w miseczkach D i E, ale ponieważ od obwodu 70, to całkiem sporo średniobiusciastych się załapie :)
      Pisałyśmy z miss.alchemist o tym staniku na LMB, tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/w,50580,125526848,136986562,KappAhl_scisle_obwody_miski_do_E.html
      Teraz mogę już także zdać relację z noszenia w upalny dzień - bardzo, bardzo wygodny. Co się rzadko zdarza - praktycznie nie czułam, że mam na sobie stanik. Pas obwodu jest dość szeroki, bardzo stabilny (nie ma dużej różnicy między rozciągliwością gumek na dole i górze pasa, a materiałem pomiędzy), dwuwarstwowy. Wygodne ramiączka, dość szerokie (15mm bez pętelek), ale ładne, z połyskiem, wykończone pętelkami po bokach. Elastyczne, ale nie za bardzo, nie zostawiły mi czerwonych śladów na ramionach, jak to robi większość biustonoszy. Nie gniótł mnie też mostek.
      Urodą z nóg mnie nie zwala, no ale ja nie cierpię beżowych staników, a gładkich to już bardzo ;) Nie zbiera piersi za specjalnie, ale też nie rozstawia mi na boki, kształt naturalny, nie rozpłaszcza. pod letnie, jasne fru-fru bluzki, które nie wymagają szałowego dekoltu - jak znalazł. Gładzioch ten występuje też w kolorze czarnym, były też usztywniane białe i chyba czarne.

Widziałam też parę innych modeli w tych rozmiarach - między innymi kolorowe straplesso-multiwaye, mierzyłam 70E, też ciasne jak diabli i gdybym miała kupować, to też zawyżałabym obwód.

• madzioreck Veneziana w Galerii Łódzkiej 12.07.12, 00:47
      Mąż wciągnął mnie po rajstopy z szewkiem, patrzę, a tu staniki. Podchodzimy - a tam wiszą rozmiary 65G, 65H... trochę Samanty (miękkie halfy!), trochę Konrada, malutko, parę modeli, bo i sklep malutki, ale coś można sobie ustrzelić :)
    • madzioreck Reserved 12.07.12, 00:50
      Wśród zatrzęsienia 75B i 80A udało mi się wypatrzyć kilka modeli w rozmiarach typu 70E, 70F, 65G. Nie wiem, jak z konstrukcją, nie mierzyłam, ale wyglądały nie najgorzej :)
      • moniach_1 Re: Reserved 12.07.12, 01:57
        A może to Esotiq? Oni mają nieco szerszą rozmiarówkę, ale te staniki sa raczej bez szału...
      • mssselfdestruct Re: Reserved 12.07.12, 13:26
        Tak, te staniki w poszerzonej rozmiarówce w Reserved szyje Esotiq, takie same można kupić w ich sklepie.
      • e.m.i1 Re: Reserved 12.07.12, 15:21
        Ja mierzyłam kilka tych staników, na pewno jakiegoś gladkiego plunga i straplessa. Konstrukcja była średnia, miski zamknięte od góry, wcinające się, jednocześnie jakby odkształcone na krawędziach, wywinięte do zewnątrz i odznaczajace sie pod bluzką. Obwody niby wąskie w spoczynku ale malo stabilne i ciągnące się. I jeszcze ramiączka były za długie. Szkoda, bo były po 30 zł, ale chyba nawet tyle nie warte.
      • indigo-rose Re: Reserved 14.07.12, 22:04
        Ja widziałam 65E, ale taki straszliwy pushup i w dodatku niewyjmowalny (!) że bałam się mierzyć :D
    • magdalaena1977 C&A - do spania na duży biust 13.07.12, 20:21
      Od dawna poszukiwałam wygodnego (bezfiszbinowego) i taniego biustonosza do spania / wylegiwania się na kanapie.
      Niestety nie mam na podorędziu starych rozciągniętych biustonoszy, używanych po kimś nie chciałam, a wydanie ponad 100 - 150 zł też mi się nie uśmiechało.
      I nareszcie znalazłam odpowiedni biustonosz w C&A - elastyczny i miękki, a w rozmiarze XL dość duży, żeby pomieścić moje 38G. Kosztuje 36,90 zł. Jeśli chodzi o kształtowanie, effuniak to to nie jest ;-) , ale wyraźnie podnosi biust i przytrzymuje go na klatce piersiowej.
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Bielizna%20dzienna%20i%20nocna/Biustonosze%20i%20g%C3%B3rne%20cz%C4%99%C5%9Bci/91522/2
      Teraz czekam tylko na jakąś promocję (np. wszystko o 20 % taniej) żeby dokupić drugi czy trzeci.
    • dora.103 KappAll 14.07.12, 14:15
      Witam!
      Jeśli chodzi o ostanikowanie to mam małe doświadczenie ponieważ z 3 lata temu dość znacznie przytyłam i nie do końca wiedziałam ,jaki mam nosić rozmiar. Poza tym miałam cały czas wielka nadzieję,że schudnę i to tylko stan przejściowy :-) Zakupiłam zatem biustonosz w KappAll-u,nie nazywa on się jakoś specjalnie,bodajże "stanik z fiszbinami". Mam go do dziś,jest bardzo wygodny,wszystko sie w nim mieści,nie uwiera,nie wrzyna się,ramiączka super,znosi pranie w pralce. Kosztował bodajże 50-70 złotych. Mam 85 G. Polecam. Jest to linia XNTL
    • pinupgirl_dg Re: Perełki ze "zwykłych" sklepów/sieciówek 14.07.12, 14:49
      Od siebie dodam, że podobny wątek jest na LMB:
      forum.gazeta.pl/forum/w,50580,125526848,125526848,_zwykle_staniki_dla_malobiuscastych.html
      Przyznam, że ostatnio spotykam takich perełek całkiem sporo. Jest ich więcej, a ja coraz bardziej wiem, czego szukać. Sporo ciekawych staników widziałam też w Tesco, w jedne 70D (całkiem nieźle skontruowane i wykonane) się wręcz nie zapięłam, tzn zapięłam się w talii, ale nie byłam w stanie stanika wciągnąć wyżej. Więc warto się rozejrzeć. Ja zaglądam głównie do Tesco i H&M, ale m.in. po tych wątkach widzę, że warto rozszerzyć poszukiwania. W zwykłych bieliźniakach sytuacja również się poprawia.
      • madzioreck Re: Perełki ze "zwykłych" sklepów/sieciówek 14.07.12, 15:59
        Sporo ciekawych staników widziałam też w
        > Tesco, w jedne 70D (całkiem nieźle skontruowane i wykonane) się wręcz nie zapi
        > ęłam, tzn zapięłam się w talii, ale nie byłam w stanie stanika wciągnąć wyżej.
        > Więc warto się rozejrzeć.

Właśnie dlatego ja też się rozglądam w Tesco, bo choć na mopje 65F/70E/F szanse są raczej marne, to już na 75D/DD przy ich obwodach mogę coś znaleźć - nawet bezfiszbinowiec 75 do spania trzyma dobrze (miałam drugi na fiszbinach, też 75 i też był ścisły) :) Tyle, że w stanikach Tesco najczęściej mostki są dość szerokie, u mnie to akurat nie przeszkadza.
    • noczbrodni TK MAXX Czeladź 14.07.12, 20:05
      Zdarza mi się tam wyszperać staniki 65GG i 65H, a widuję też 32J i tym podobne rarytasy. Często za naprawdę niewielkie pieniądze, Shock Absober za 27zł itp.
    • afera_stratosfera tesco, cubus 22.07.12, 21:18
      W tesco kupiłam sporo takich 'zwyklaków' w przyjemnych cenach, całkiem ładnych i dość wytrzymałych. niestety od ok roku zauważyłam, że pogarsza się zarówno wybór modeli jak i rozmiarów i niestety rosną też ceny (nie tylko bielizny, generalnie ubrań i butów).
      staniki z cubusa to moje ostatnie odkrycie. na wyprzedaży dorwałam 3 staniki wszystkie za 19.99! dwa push upy i jeden do amerykańskich dekoltów- szalenie fajny wynalazek. póki co są bardzo wygodne, ale nie wiem jak z wytrzymałością bo mam je od 2 tygodni.
      • 100krotna Re: tesco, cubus 22.07.12, 22:42
        A jaki rozmiar nosisz?
        • afera_stratosfera Re: tesco, cubus 24.07.12, 18:48
          70c lub 65d. już się przeniosłam na małobiuściaste. Myślałam, że to forum dla wszystkich co mają biust, ale już doczytałam.
          • roza_am Re: tesco, cubus 24.07.12, 19:04
            Dla wszystkich, ale niektóre tematy, np. sklepowe, są ze względów praktycznych rozpatrywane osobno na obu forach.
          • 100krotna Re: tesco, cubus 24.07.12, 20:50
            70c lub 65d. już się przeniosłam na małobiuściaste. Myślałam, że to forum dla wszystkich co mają biust, ale już doczytałam

Ale ja nigdzie nie wyganiałam! ;))) Oczywiście, że forum jest dla wszystkich, które mają biust - ja też wypowiadam się na obydwu (a należę rozmiarowo do mało-średniobiuściastych) Chciałam tylko, żebyś doprecyzowała rozmiar, żeby było wiadomo, która biuściasta część tabelki będzie mogła tam czegoś szukać.
            • afera_stratosfera Re: tesco, cubus 25.07.12, 06:05
              no ja akurat z małobiuściastych i generalnie drobnych dość. Ale na wieku stanikach były metki z napisem 'up to f cup' albo "up to e cup", ale ponieważ to zupełnie nie moja 'część tabeli' ;) to nie sprawdzałam czy to przypadkiem nie są rozmiary 85-90e. chociaż spory (jak na sieciówkę) wybór obwodów przy małych miskach, może być dobrym prognostykiem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka