Dodaj do ulubionych

Odkryte plecy

29.07.12, 17:51
Witam!
Poszukuję modelu stanika do sukienki z dużym wycięciem na plecach. Mam rozmiar 70F. Kupiłam kiedyś stanik multiway, ale wtedy jeszcze nie znałam swojego rozmiaru i oczywiście miseczka była dużo za mała. Czy istnieje coś takiego na duże biusty? Może polecicie jakiś stanik z obniżonym stanem? Albo półgorset? Pomysły mi się skończyły co wpisywać w wyszukiwarkę, a dalej bez rezultatów...
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: Odkryte plecy 29.07.12, 18:00
      Będzie łatwiej, jeśli napiszesz, jak duże jest to wycięcie na plecach (jeśli całe plecy są odkryte, to niestety stanik nie wchodzi raczej w grę). No i z jakiego materiału ta sukienka? Bo pewnym rozwiązaniem może być pasek obniżający zapięcie, który można dopiąć do każdego stanika, ale nie zdaje on egzaminu przy ubraniach cienkich i obcisłych, bo nawet u szczuplutkich osób wbija się w skórę tworząc fałdki - a żeby podtrzymał piersi, trzeba go jednak trochę ściągnąć.
      • little-dragon Re: Odkryte plecy 29.07.12, 18:20
        Sukienka jest obcisła, nie wiem co to za materiał, ale nie jest przeżroczysty ani rozciągliwy, więc nie opina zbyt mocno. Wycięcie jest tak do połowy pleców - kończy się niewiele poniżej zapięcia w moim zwykłym staniku. Poszukam takiego obniżacza i sprawdzę, nie jest to w sumie wielki wydatek. Do tej pory myślałam że jest to rozwiązanie stosowane tylko w konkretnych modelach. Dzięki za podpowiedź.
        • madzioreck Re: Odkryte plecy 29.07.12, 18:25
          Jeśli wycięcie się kończy niewiele poniżej zapięcia, to możesz też spróbować jakiegoś multiwaya albo straplessa z możliwością dopięcia ramiączek. Chodzi o to, żeby obwód był podbity silikonem. Wtedy można obwód na plecach założyć kilka cm niżej (przy takim rozwiązaniu najlepiej założyć jedno ramiączko na szyję, po przypięte na plecach mogą podciągać obwód odrobinę do góry)
          • little-dragon Re: Odkryte plecy 29.07.12, 18:33
            Właśnie jak szukałam multiwaya to rozmiarówka kończy się na miseczce D.
            • madzioreck Re: Odkryte plecy 29.07.12, 18:43
              Eee, no co Ty :) Tylko nie wszystkie multiwaye mają silikon :)
              Np. takie są przynajmniej do G:
              Charnos Eve
              Panache Porcelain (strapless z petelkami do ramiączek)
              Fantasie Smoothing 4530
              Dalia Ivette (jeśli normalnie nosisz 70, to z Ivette 65, bo jest rozciągliwa, miseczki są przy 65 do I, małomiskowa, mnie na normalne daliowe 70E Ivette pasuje 65G)
              Freya Deco (chyba ma możliwość dopięcia ramiączek)
              multiwayem jest też panaszkowa Zara, ale nie ma silikonu.
              Przy zastosowaniu obniżacza może też byc inny stanik z odpinanymi ramiączkami, tylko trzeba sprawdzić, czy krój misek sprawdza się przy przepięciu ramiączka na szyję :)
              No jest w czym wybrać przy okolicach 70F
              • little-dragon Re: Odkryte plecy 29.07.12, 18:54
                Mój błąd - bo pisząc multiway miałam na myśli staniki od razu z taśmą zapinaną na brzuchu ;) zapomniałam że może chodzić tylko o przepinanie ramiączek. Dzięki za podpowiedzi - w tym tygodniu wybiorę się na polowanie.
    • greylin Re: Odkryte plecy 29.07.12, 23:47
      Spróbuj z obniżaczem:
      noszebiustonosze.blox.pl/2011/07/akcesoria-do-bielizny-czyli-kiedy-chcesz-pokazac.html

https://noszebiustonosze.blox.pl/resource/DSC00052.JPG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka