Dodaj do ulubionych

pytanie mam takie

05.08.12, 23:19
Moje Panache to 40J, czy można kupić jednoczęściowy kostium kąpielowy w Polsce, a dokładniej na Podkarpaciu, z takim rozmiarem stanika?
Będę wdzięczna za informacje:)
Obserwuj wątek
    • tfu.tfu Re: pytanie mam takie 06.08.12, 11:25
      szczerze wątpię. polskie sklepy zamawiają wybiórczo, max do 85 w obwodach :-(, a niektóre w ogóle kończą na 80-tkach. nie wynika to ze złośliwości, ale z ekonomii - to, co się nie sprzeda będzie zalegać, trzeba to będzie potem przeceniać, same straty...
      ja bym próbowała na brastop.com albo figlleaves.com. może na ebay.co.uk coś będzie.
      moja przyjaciółka ma ten sam problem, będziemy zamawiać z UK :-/
      • babciun Re: pytanie mam takie 06.08.12, 14:19
        Dzięki:) Tak też myślałam, ale wolałam się upewnić...
        • aga_swiat.fiszbinki Re: pytanie mam takie 06.08.12, 20:10
          Witam,

mogłabym dla pani zamówić Panache Swimwear HOLLY w kolorze czarnym.
          Czas oczekiwania to ok.3-4 tygodni.

Proszę mi dać znać do środy wieczorem jeżeli jest pani zainteresowana.
    • maith Re: pytanie mam takie 06.08.12, 21:47
      Myślę, że najrozsądniej byłoby zamówić taki kostium w którymś ze znanych brytyjskich sklepów
      (Bravissimo, Brastop, Figleaves).
      Zamówienia z UK docierają do Polski w ciągu kilku dni (szczególnie, że w Polsce dostarcza je powiązana z brytyjską pocztą firma kurierska).
      To najszybsza metoda.
      I jednocześnie najbezpieczniejsza. Bo robiąc takie zamówienie ma się prawo do zwrotu/wymiany jeśli coś nie pasuje.

Na pewno nie warto zamawiać kostiumu przez polski sklep internetowy, który go nie ma na składzie, a zgodzi się go dopiero sprowadzić, na indywidualne zamówienie, przy gwarancji zakupu.
      Bo szybciej i z prawem zwrotu/wymiany da się zrobić zamówienie bezpośrednio z UK.

Druga kwestia - myśląc o kostiumie jednoczęściowym warto rozważyć też tankini.
      Tutaj są przyczyny, dlaczego zdaniem niektórych (moim również) tankini to lepsza wersja jednoczęściowca :)
      stanikomania.blox.pl/2009/07/Tankini-szczesliwa-mnie-uczyni.html
      • maith Re: pytanie mam takie 06.08.12, 22:05
        Hmm, no tylko wybór faktycznie nie za duży...
        W Brastopie nic, w Figleaves tylko dwuczęściowiec, jedynie w Bravissimo jest jeden jednoczęściowiec i jedno tankini w tym rozmiarze, oba oznaczone jako dostępne wkrótce, , ale już można zamawiać. A wkrótce oznacza wg opisu początek sierpnia, czyli czytając na logikę, powinny być w ciągu paru dni... W razie czego można dopytać.
        To te:
        www.bravissimo.com/products/swimwear/swimsuits/holly-swimsuit/black/ps82bl/?show=16&sort=1&back=40&cup=j&level=2
        www.bravissimo.com/products/swimwear/tankinis/holly-tankini-top/black/ps83bl/?show=16&sort=1&back=40&cup=j&level=2
        Można też poszukać okazji na Ebayu, w sklepach tam działających, które wyraźnie zaznaczają, że sprzedają tylko rzeczy nowe, z metkami i przyjmują zwroty.
        Ta aukcja chyba jest ok
        www.ebay.co.uk/itm/Brand-New-Panache-Swimwear-Anna-Tankini-Top-SW0501-Black-VARIOUS-SIZES-/140744245182?pt=UK_Women_s_Swimwear&var=&hash=item20c502bfbe
        • tfu.tfu Re: pytanie mam takie 06.08.12, 22:15
          nu, i dlatego poproszę o 6 szczęśliwych numerków, zaaprowizuję większączęść rozmiarówki wtedy ;-)
          • aga_swiat.fiszbinki Re: pytanie mam takie 07.08.12, 13:37
            mam sklep stacjonarny, sprowadzam bieliznę Panache przez polskiego dystrybutora, towar nowy z metkami. W każdym sklepie jest możliwość zwrotu towaru!

Zdaję sobie sprawę, że nie mogę zakupić na sklep każdego modelu biustonosza w pełnej rozmiarówce, jest to finansowo dla mnie niemożliwe, dlatego jeżeli mam możliwość sprowadzenia dla klientki poszukiwanego modelu i rozmiaru biustonosza to to robię!

• babciun Re: pytanie mam takie 07.08.12, 17:04
              Wielkie dzięki za informacje i linki. Dam znać, jak się "okostiumuję" :)
              • azmb Re: pytanie mam takie 07.08.12, 17:17
                Do Agi ze świata fiszbinki: napisałam Ci maila na adres gazetowy, ale na wszelki wypadek piszę i tu- jestem zainteresowana:)
                • azmb uzywam zamiennie nicka babciun i azmb 07.08.12, 17:19
                  przepraszam za zamieszanie:)
                  • fiszbinka_cz-wa odp 07.08.12, 17:34
                    To nie do końca jest tak, że sklepy zamawiają wybiórczo - tylko do 85cm pod biustem. Zdecydowana większość biustonoszy i strojów kąpielowych (Panache i Freya) jest po prostu produkowana tylko do tego obwodu, nad czym sama ubolewam. Niektóre modele bazowe są pociągnięte do 90cm - i myślę, że spośród tych modeli każdy sklep chętnie dla Pani sprowadzi wybrany strój. Kwestia dwóch, maksymalnie trzech tygodni.

Inną kwestią jest przyjmowanie zwrotów - i tu zwracam się do aga_swiat.fiszbinki. Przyjęcie zwrotu to kwestia dobrej woli sprzedawcy, a nie prawo każdego kupującego.

PS: Bardzo ładna nazwa sklepu :).
                    • tfu.tfu Re: odp 07.08.12, 17:57
                      Przyjęcie zwrotu to kwestia dobrej woli sprzedawcy, a nie prawo każdego kupu
                      > jącego.
                      o, nie nie nie, przy sprzedaży przez internet, to jest obowiązek, a nie "dobra wola"...
                      • aga_swiat.fiszbinki Re: odp 07.08.12, 20:02
                        Teraz się zastanawiam jak interpretować "dobra wola" a "obowiązek" sprzedającego, przecież przy zakupie stacjonarnym też mamy prawo do zwrotu towaru 10 dni!
                        • madzioreck Re: odp 07.08.12, 20:10
                          przy zakupie stacjonarnym sklep nie ma obowiązku przyjąć zwrotu.
                        • kk345 Re: odp 07.08.12, 20:27
                          > przecież przy zakupie stacjonarnym też mamy prawo do zwrotu towaru 10 dni!
                          Na podstawie jakiego przepisu??? Skoro prowadzisz sklep, warto, byś znała swoje prawa i obowiązki, warto doczytać, ze sklepy stacjonarne nie maja obowiązku przyjmować zwrotów.
                        • maith Prawo zwrotu 07.08.12, 20:39
                          Prawo odstąpienia od umowy (zwrot bez podania przyczyn) przysługuje przy zakupie przez Internet (poza kilkoma wyjątkami).
                          A sklepy stacjonarne nie mają obowiązku przyjmować zwrotów bez powodu. Oczywiście jeśli towar okazałby się niepełnowartościowy, to istnieją jeszcze reklamacje, ale to zupełnie inna historia.
                          • fanaberia.fanaberia Re: Prawo zwrotu 07.08.12, 21:29
                            maith napisała:

> Prawo odstąpienia od umowy (zwrot bez podania przyczyn) przysługuje przy zakupi
                            > e przez Internet
                            Tak dokładnie to w przypadku zawarcia umowy poza lokalem przedsiębiorstwa, czyli przy zakupie przez Internet, przez telefon, pocztą z katalogu, od akwizytora-domokrążcy itp., itd.
                • aga_swiat.fiszbinki Re: pytanie mam takie 07.08.12, 19:56
                  "babciun" poproszę jeszcze raz wiadomość na e-mail, dopiero aktywowałam pocztę i nic do mnie nie dotarło.
                  Przepraszam za gafę!
                  • babciun Ago 07.08.12, 20:44
                    napisałam maila:)
                    • azmb Podziękowanie:) 31.08.12, 14:24
                      Jak wiecie, zamówiłam w Świecie.fiszbinki kostium kąpielowy z trudnymi w realizacji wymiarami. Bardzo szybko otrzymałam przesyłkę, a w niej dobrze leżący kostium kąpielowy! Jest to dla dla mnie ogromna radość, bo myślałam już, że nigdy więcej nie będę mogła pływać, a tu takie miłe zaskoczenie- kostium jest świetny!!!
                      Dziękuję Pani Fiszbinkowej !!!

Jestem "babciun" vel "azmb" (z nieznanych mi przyczyn to komp wybiera mi nicka na dany dzień:))
                      • maith Re: Podziękowanie:) 01.09.12, 00:57
                        Zawsze przyjemnie czyta się dobre zakończenia :)
                        • babciun Re: Podziękowanie:) 01.09.12, 14:18
                          :) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka