Dodaj do ulubionych

Nessa model Emilia

25.08.12, 08:19
Chciałam się z Wami podzielić recenzją bielizny Nessa, model push - up Emilia.

www.kontri.pl/pl-PL/produkt/34799/46/Pushup/Nessa_Emilia/search/nessa
Szukałam poprostu ładnej sexownej bielizny. Gdzieś trafiłam na post Mahedy, ze Nessa ma całkiem niezłą jakość i kupiłam własnie Emilie. I jestem w szoku. Pozytywnym! Zarówno jeśli chodzi o jakość, fason i co najważniejsze cene.
Generalnie nosze 65F (czasem zdarzało sie ze lepiej leżało E z niektórych firm, ale najczęściej jest to jednak F). Kupiłam wg. rozmiarówki producenta - czyli mając w biuście 85 wzięłam rozmiar miski E (85 - 87 wg tabeli rozmiarów).
I teraz tak: obwód ciasny, ale nie za ciasny. Miska E jest niby ok, ale brakuje dosłownie max 0,5 cm by była idealna. O ile po lekkim wygarnieciu piersi jest idealna, to jak już wygarne porządnie to wlaśnie brakuje mi tych paru mm, wiec mogłam wziaść spokojnie F. Ale, wyciągnęłam wkładki push - up (ktore i tak są dość płaskie i same w sobie jakoś strasznie nie wypychają biustu) i jest w porządku. Tzn tak na styk. A fason push - upu i tak pozostał.
Sam biustonosz nosi się ku memu zaskoczeniu bardzo dobrze. Obwód w ciągu dnia nie wymaga poprawiania, nie przesuwa się, twardo stoi w miejscu. Jedynie to czasem lewa pierś wymaga niewielkiej poprawki bo robi się minimalna bułka. W zasadzie nie zauważalna, ale ja widzę :) Prawa pierś jest ok. Przy takim normalnym funkcjonowaniu, schylaniu itd piersi trzymają się dobrze w miskach, nic nie wypada. Przypuszczam ze przy podskokach by było gorzej, ale chyba taki urok push - upów...? Zdecydowałam sie nie wymieniać na rozmiar F bo to i tak biustonosz na specjalne okazje, a rozmiarowo jest dobry, mimo braku tych paru mm w miskach.
Generalnie jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona, a i cena marzenie :) Caly komplet mam w cenie połowy biustonosza z innych firm.
Sama bielizna wyglada dokladnie tak jak na zdjęciu, nie lepiej, nie gorzej. Jest sliczna.
Zobacze jak sie bedzie nosił za jakiś czas, jednak nie wyglada mi na to zeby mial sie szybko zniszczyc
Obserwuj wątek
    • roza_am Re: Nessa 05.02.13, 23:53
      Czy ktoś jeszcze zna tę markę? Ostatnio coraz częściej widzę te nazwę w nowych sklepach, więc postanowiłam się bliżej zainteresować :) Niestety, strona firmowa jest w budowie. Może więc ktoś na forum coś przybliży? Jaka jakość? Jakie konstrukcje? Czy i które rejony tabelki powinny się nią zainteresować? Wiecie coś?
    • kasica_k Nessa 06.02.13, 04:17
      Potwierdzam, to chyba całkiem niezłe staniki. Bez fajerwerków ani luksusów, ale leżą i podnoszą całkiem OK, nie rozciągają się za bardzo, uwzględniają potrzeby cięższego biustu :) Przymierzałam jakieś modele półusztywniane, na moje UK 36G ich 80G czy H w zależności od modelu (niestety są rozbieżności) było dobre. Myślę, że firma z potencjałem. Produkują m.in. usztywniane plandże, półusztywniane balkonetki.
      • roza_am Re: Nessa 06.02.13, 14:29
        O, to brzmi optymistycznie. I fajnie, że rozmiarówka tak bliska brytyjskiej, więcej osób się "załapie". Dzięki za wpis :)
    • grecz Re: Nessa model Kornelia 65g + figi M- wymiary 24.06.13, 14:51
      tył jednolity materiał
      obwód bez rozciągania: 56cm
      obwód po rozciągnięciu: 73cm
      wysokość mostka: 5cm
      szerokość fiszbiny: 16cm

figi M dobre na biodra 95cm
    • madzioreck Nessa 24.06.13, 18:21
      Od niedawna mam do czynienia z tą marką - powiem Wam, ze jest obiecująca :) Nie wszystko jest idealnie, ale firma jest reformowalna. Oprócz tego, że mają fajne konstrukcje, proszą o uwagi i co najważniejsze - biorą sobie do serca :)
      Najbardziej zaskoczył mnie ich full-cup - to znaczy, jeśli ktoś szuka prawdziwego fullcupa, to się rozczaruje, bo stanik jest nisko zabudowany i robi mi taki biust, jak nic na świecie :D
      Na balkonetce jest kilka fotek modeli Pamela i Paula.
      Niestety, obwody są nierówne. Wśród modeli, z którymi miałam do czynienia, Malwina i Telimena (push-up) są bardzo ścisłe (tzn. w 70 mi ciasnawo na 70 pod biustem, i zwykle trzeba ciut zawyżyć), a Paula (konstrukcja taka, jak Telimena) i Pamela - pasują w 65.
      Pamela jest bardzo wąskofiszbinowa.
      • martvica Re: Nessa 24.06.13, 19:25
        Malwina do mnie mówi od jakiegoś czasu. Jest ścisła, powiadasz? Jak z miskami? Zabudowaniem? I kształtowaniem?
        Noszę 70 w La Senzie, Effuniakach i semisoftach Avy, czyli rozumiem że ten model w 65H mam sobie wybić z głowy? ;) Właśnie się waham czy powinnam tabelkowe 70F, czy coś innego...
        • madzioreck Re: Nessa 24.06.13, 19:31
          Myślę, że spokojnie możesz wziąć 70F. Krój - plunge, nie jest bardzo zabudowana, krój raczej otwarty. Robi fajny dekolt (o ile, oczywiście, dogada się z biustem).
          • martvica Re: Nessa 24.06.13, 20:02
            Ups, miałam się wstrzymać z zamawianiem staników, przynajmniej sztywnych (na miękkie mam dyspensę). Ale komplet za 80zł z przesyłką?
            Zamówiłam sobie to 70F i zobaczymy :) Otwarty krój i niestraszne zabudowanie wróżą dobrze, póki co.
            • martvica Re: Nessa 28.06.13, 17:01
              Przyszła. Obwód rzeczywiście ścisły, w 65 bym się raczej nie dopięła, ale z miskami się chyba nie zaprzyjaźnię. Konstrukcja przypomina mi Freyę Retro i Gossarda Superboost Satin, taki charakterystyczny płaskawy dekolt. Ale chyba zostawię.
              Wizualnie się nie rozczarowałam, zdjęcie katalogowe nie jest bardzo przekłamane; majtki fajne i L pasuje idealnie (mam bardzo miękkie ciałko i mniejsze rozmiary lubią mi wyciskać fałdki).
              • martvica Re: Nessa 28.06.13, 18:14
                Po wyjęciu wkładek i przełożeniu ramiączka na szyję jest lepiej. Zastanawiam się czy zostawiać, czy próbować wymieniać na miskę więcej (zwłaszcza że mam wrażenie że fiszbina jest na granicy zawąskości). Cholera, nawet nie bardzo mam kiedy zrobić zdjęcia przed poniedziałkiem :/
                Konstrukcja jest jednak ciut inna niż w tych starych plandżach typu Inferno, bo kształt z profilu jest całkiem OK. Ale mam wrażenie że krawędź bardzo ma ochotę wbić mi się w pierś i robi to jak tylko przestaję patrzeć.
                • madzioreck Re: Nessa 28.06.13, 20:10
                  Nie wymieniaj, przeskok między F a G jest spory, będzie bankowo za duży.

• martvica Re: Nessa 01.07.13, 12:17
                    O, dobrze wiedzieć. To się nie zastanawiam, postaram się zrobić foty do galerii niebawem.
      • kerima71 Re: Nessa 25.06.13, 13:19
        Miałam do czynienia z modelami paula ,malwina,kornelia.Zgadzam się ,że konstrukcje ok.Jedyne na co panie narzekają to niskie boki , z nad których wylewa się ciałko .Co właściwie dyskwalifikowało biustonosz. Czy pamela ma też tak niskie boki?
        • nitkaniebieska Re: Nessa 03.07.13, 09:59
          Witam,mam model pamela (65g) i paula (65f)
          Moje wymiary 68/95 i oba zapinanm od razu na najciasniejsza haftke,ten pierwszy ma szersze boki,czuję go na mostku,i czasami szoruje pod pachami.
          Drugi natomiast ma zbyt wąskie boki jak dla mnie i zdaje sie ze go odsprzedam bo miska wydaje sie byc za mala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka