Dodaj do ulubionych

Pomożecie?

08.11.12, 21:14
Dziewczyny pomożecie dobrać stanik?
Sama zawsze źle kupię i się męczę potem...;(
biust mam dośc duży, praktycznie wszystkie staniki mi odstają z przodu, biust dołem wyłazi, masakrycznie się z tym czuję i wygląda to nieciekawie
Kilkakrotnie sama próbowałam dobrać stanik i w trimfie i w sklepikach różnych z bielizną i zawsze się to porażką kończyło
NIe znoszę tego mierzenia i rozczarowania, że jednak nic na mnie nie ma, nic nie lezy dobrze, czuję się jak monstrum i kończy się zawsze tym, że biorę to co w miarę jakoś leży, ale do ideału to mu daleko...
Jak ktoś się zlituje i pomoże rozmiar ustalić, to proszę napiszcie jakie wymiary mam podać to się pomierze
i podpowiedzcie skąd wziąść dobry stanik (gdzie kupić), na co zwracać uwagę, jak mierzyć itp
Obserwuj wątek
    • ariadna007 Re: Pomożecie? 08.11.12, 21:30
      ależ oczywiście, że dziewczyny Ci pomogą :)
      do wątku rozmiarowego marsz -" jaki powinnam nosić rozmiar stanika" to juz bodajże 51 wątek w tym temacie i praktycznie kazda nowa forumka, która chce poznać swój rozmiar od niego zaczyna.
      zmierz się dokładanie według wskazówek i powodzenia w szukaniu idealnego stanika :)
    • clarisse Re: Pomożecie? 08.11.12, 21:38
      Zacznij od zmierzenia się i ustalenia tu na forum PRZYBLIŻONEGO rozmiaru, żebyś wiedziała czego szukasz, tak mniej więcej - i gdzie jest sens zaglądać, a gdzie nie.

O tu w tym wątku, w pierwszym poście jest dokładna instrukcja, jak się zmierzyć. Tam też podaj wyniki i szczegóły.
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,136842333,136842333,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_51.html
      Tam doświadczone forumki coś podpowiedzą. Oczywiście rozmiar przez internet da się określić tylko w przybliżeniu. Do tego nigdy nie będzie on identyczny w każdym staniku. Ale od czegoś trzeba zacząć :)

A potem - potem to zależy od tego, gdzie mieszkasz, jakie sklepy masz niedaleko i z jakich okolic rozmiarowych jest Twój stanik.
      Możesz się wybrać do któregoś sklepów polecanych tu:
      stanikowamapa.prv.pl - są to zazwyczaj sklepy z szeroką rozmiarówką i z dobrym brafittingiem, czyli możesz tam uzyskać fachową poradę. Warto jednak przed wizytą zadzwonić i upewnić się, że mają staniki z Twoich okolic rozmiarowych.
      Możesz też przejrzeć oferty internetowe, które zwykle są tańsze (ale przez internet kupujesz i jak nie pasuje, to odsyłasz, więc tracisz czas i trochę kasy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka