clarisse Noli granata+koral 42 BB/BBB 16.04.13, 11:39 Wzięłam w swoim zwykłym rozmiarze 42 BB/BBB, mimo że ostatnio z różnych pomiarów zaczyna mi wychodzić, jakbym się nieco zmniejszyła - nie "schudła", bo tego nie widać, ale obwody mi coś spadły i biustowo w niektórych fasonach mogłabym nawet wrócić do 40 BBB... w teorii :) Faktycznie ramiona Noli to potwierdzają - mogłabym mieć węziej. Zresztą widziałam to już wcześniej w Viennie i Oiach na wszyciu rękawów. Mam też w 42 BB/BBB zapas miejsca w biuście - na szczęście tego miejsca zupełnie nie widać, sukienka bardzo ładnie układa się u mnie na biuście, wszystko gładko leży, a to, że jest go więcej, stwierdzić można dopiero odciągając materiał i sprawdzając, jak bardzo przylega. (Porównałam sobie z moją Vienną 42 BB/BBB i wychodzi mi, że: - albo w Viennie jest więcej miejsca na biust i przez to dekolt tam gorzej mi się układa - albo też to kwestia rodzaju dekoltu, i przy tej samej ilości pojemności na biust pionowe wcięcie w Noli pozwala materiałowi lepiej się ułożyć niż w przypadku Vienny, gdzie fakt noszenia ciucha troszkę za dużego w biuście i ramionach przekłada się na gorsze układanie się linii dekoltu) Niestety problem w tym, że o ile ramiona moge mieć 40, a biust 40BBB, to talię nadal mam bliżej 44, więc cała reszta po zmniejszeniu mogłaby nie pasować. Tak że 42 BB/BBB jest chyba optymalna. Fason dołu bardzo mój, wygodnie rozszerzany, robi mi wizualnie talię :) Także kolorystycznie połączenie granat+koral bardzo mi odpowiada. Tu znowu nie mogę się oprzeć porównaniu z Vienną, bo i tu Noli bije Viennę. Koral, z którego jest obszycie na dole i podszycie stójki, to kolor zdecydowanie żywy (to chyba ten koral idący w kierunku pomarańczu jest), dzięki czemu ciemny granat nabiera życia i nie wydaje się aż tak bardzo ciemny - w Viennie natomiast element fuksjowy wprawdzie kontrastował z granatem, ale był do jednak oddcień przygaszony. Jednocześnie zachowuje kolorystyczną zaletę Vienny - mogę spokojnie iść w granatowej sukience do pracy bez obaw, że będę świecić jak żarówka z daleka. Na moje 156 cm wzrostu wypada nad kolano, co mnie bardzo cieszy, mało mam takich sukienek :) Odpowiedz Link
biubiu Wenecja 20.04.13, 08:45 Wenecja jest już dostępna, zapraszamy! www.biubiu.pl/venice.html Odpowiedz Link
kasica_k Re: Wenecja 22.04.13, 03:36 Czy są w planach podobne bluzeczki, ale w innych kolorach? Odpowiedz Link
biubiu Re: Wenecja 22.04.13, 08:17 Tak, na fejsie jest fotka dżinsowo-niebieskiej i morskiej, szyjemy jeszcze kilka innych kolorów z bawełny. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Wenecja 22.04.13, 14:24 No właśnie, pamiętałam że na fejsie coś było :) Ostrzę sobie ząbki na te inne kolory. A czy będą też jakieś z wzorkami, czy tylko gładkie? Odpowiedz Link
biubiu Re: Wenecja 24.04.13, 20:22 Czekamy na dostawę wzorków - mają przyjść nowe próbniki, zobaczymy czy coś da się wybrać. Odpowiedz Link
yaga7 Wenecja 22.04.13, 11:37 Mam :) Wzięłam do porównania 42BB/BBB i 44B/BB. Zostaje 42, bo 44 za bardzo lata dołem i nie wygląda to fajnie. Może gdyby bluzka była dłuższa, opierałaby się bardziej na biodrach i by nie latała, ale ponieważ u mnie wypada na krótką, to mam taki powiewający dół. 42 jest bardziej opięta, ale nie bardziej niż inne tego typu bluzki. Fason super, baaardzo mi się podoba :) Kolorystycznie wolałabym coś innego niż z bielą, ale z drugiej strony, moze się przekonam ;)) Odpowiedz Link
anika772 Gomera 42BB 24.04.13, 14:57 Jestem bardzo zadowolona! Fajna casualowa sukienka; ze względu na długość (czyli krótkość) nie nadaje się do pracy, w każdym razie nie na 168 cm wzrostu. Miła w dotyku tkanina, piękna nasycona zieleń o ciepłym odcieniu. Jest luźna od biustu w dół, szczególnie tę luźność widać w dolnej części pleców. Wygląda to dobrze, zresztą takie było założenie- luźna kiecka. Co do liczby B- po raz kolejny okazałam się nietabelkowa. Przy 103 cm w biuście powinnam mieć (wg tabelki) 42B. Nie ma mowy żebym się zmieściła w jedno B, ponieważ ta która mam jest w sam raz i nie mogłaby być mniejsza ani o centymetr. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Gomera 42BB 24.04.13, 14:59 A czy wejdzie tam więcej niż 103 w biuście? Bo chyba będę zamawiać granatową, mam jakieś 105 w biuście i szerokie plecy - chyba z tego co piszesz, powinnam brać BBB. Odpowiedz Link
nientepaura Re: Gomera 42BB 24.04.13, 15:28 a jest może szansa, byś wrzuciła ją do galerii? też będę kupować granatową i kompletnie nie wiem, ile B, ani jaki rozmiar - masz może porównanie do stonetown (też lniana)? Odpowiedz Link
anika772 Re: Gomera 42BB 24.04.13, 16:04 Nie mam dostępu do galerii. Przymierzałam Stonetown, niestety, tamta była bardzo wąska w plecach, nie byłam w stanie dopasować sobie rozmiaru. Na moje 103-80-103 Gomera 42BB jest bardzo ok w biuście i luźnawa niżej. Być może 40BBB też by pasowała, jednak taka luźna odpowiada mi na lato. Zupełnie nie powoduje efektu workowatości. Odpowiedz Link
anika772 Re: Gomera 42BB 24.04.13, 16:00 Moje 103 cm jest w sam raz. Gdyby Ci nie przeszkadzała lekka ciasnawość, to myślę że BB byłoby ok. Najlepiej byłoby zamówić obie dla porównania. Odpowiedz Link
lawi.nia Re: Gomera 44B 24.04.13, 20:17 Przyszla i moja gomera. Mam w zasadzie 42, 75H-I. Wzięłam po długim deliberowaniu 44B, bo dotychczasowe biusukienki widziały mi się zanadto rzeżbione. Uważam, że lepiej biustowi i figurze robią bardzej opływające kroje, dosłowne objedżanie biustu fasonem o ile jeszcze jakiś wygląda zaraz po włożeniu przed lustrem, po kilku godzinach nie dodaje elegancji. No i rozmiar okazał się idealny. W biuście jak na mnie szyty, ładny rękawek kryjący co trzeba, ładne wycięcie dekoltu, letnie, a nie zanadto eksponujące. Od biustu sukienka luźno spływa, ale powtarza linię figury, bardzo sympatyczny krój. Natomiast kolor - zaskoczenie, po prostu trawa. Bardzo zielony, niczym niezłamany, bardziej trawa niż butelka. Nasycony. Wolałabym mniej oczywisty odcień, ale jestem bladośniadą brunetką, więc chyba obiektywnie kolor ok. Strasznie krótka - do pracy się nie nadaje, a na wakacje mimo że lubię mini, też trochę krępująca, bo fason i niepodatność materiału pokazuje tyły wysoko przy ruchach, nie mówiąc o schylaniu, przy moich 168 cm. Teraz apel. Czy mozliwe jest wyprodukowanie gomery dłuższej o jakieś 6 cm? Wówczas zamówiłabym popielatą i chodziła do pracy! Drugiej krótkiej nie zamówię. Ewentualnie czy to możliwe na indywidualne zamówienie? A gdyby możliwe było zrobienie wersji nieściąganej na dole, takiej o linii A, zamówiłabym i granatową (i też chodziła do pracy). Trzeciej ściąganej nie zamówię. Zielona zostaje, zobaczymy, czy pokocham. Odpowiedz Link
biubiu Re: Gomera 44B 24.04.13, 20:35 Lawi.nia - dziękuję za recenzję :) Można ją wydłużyć, zmienić pas wąski na szeroki i dłuższy, szyłam taką jako kolejną wariację dla siebie. Przy szarej i granatowej się da, bo materiał jest, przy zielonej już nie. Jeśli chcesz taką wersje, dopisz proszę w uwagach, że prosisz o wymianę ściągającego pasa na prosty o długości xyz. Odpowiedz Link
pesteczka5 Re: Gomera 44B 24.04.13, 20:43 Dziękuję! Zakręciło mi się w głowie:) zrozumiałam, że dłuższa możliwa jest sukienka nieściągana dołem, prawda? Czy wówczas do dołu sukienka się nieco rozszerza, czy jest prosta? Domyślam się, że trzeba by się pośpieszyć z takim zamówieniem - ze względu na materiał. A ja będę mogła rozważyć kolejny zakup koło połowy maja. No nic - jak mi pisane, to się uda. A może nie tylko ja skorzystam. Dziękuję! Odpowiedz Link
biubiu Re: Gomera 44B 24.04.13, 20:49 Rozszerza się dołem ale bardzo delikatnie, musiałabym zmierzyć na szablonach i podam jaka jest różnica pomiędzy obwodem na cięciu poniżej biustu i na dole. Odpowiedz Link
biubiu Re: Gomera 42BB 24.04.13, 20:20 Anika772 - bardzo dziękuję za opinię :) Mam lekkie obawy, czy teraz dziewczyny nie będą zawyżały ilości B. Yaga - w życiu nie BBB. Mam szerokie plecy, biust J i...gomerę BB. W moim przypadku BBB było za duże, mimo, że tabelkowo jestem BBB. Do stone towna nijak się tej sukienki nie da porównać - tam były plecy wąskie i dopasowane, tutaj szerokie i luźne. W ogóle polecam tę sukienkę dziewczynom bez zaznaczonej talii, z szeroką górą, wąskimi biodrami, bo dla takich figur była zadedykowana. Widziałam już dziewczyny w rozmiarze 46 i 48 w tej sukience i każda wyglądała super. Odpowiedz Link
anika772 Re: Gomera 42BB 25.04.13, 16:33 Ale, ale, ja nie mam wąskich bioder, a wygląda to dobrze, nic nie opina- wręcz przeciwnie- powiewa. Teraz przemyśliwam wersję dłuższą, hmmm. Skoro jest możliwość:-) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Gomera 42BB 25.04.13, 16:56 A ile masz w biodrach? Bo tak się zastanawiam teraz nad tym powiewaniem ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Gomera 42BB 25.04.13, 17:12 Dzięki, to spoko, na mnie tym bardziej powinna pasować, bo mam parę cm więcej, a zwykle mam problem z powiewającymi biodrami, bo sukienki sa szyte na większe biodra niż mam. Odpowiedz Link
anka-ania Re: Gomera 42BB 25.04.13, 10:04 anika772 napisała: > Jestem bardzo zadowolona! Fajna casualowa sukienka; ze względu na długość (czyl > i krótkość) nie nadaje się do pracy, w każdym razie nie na 168 cm wzrostu. Ha! Dobra wiadomość! :D Znaczy, że na moje 158 cm będzie idealna. Czekam z niecierpliwością na granat. Odpowiedz Link
clarisse Re: Gomera 42BB 25.04.13, 10:39 Kurtka na wacie, kusicie tą Gomerą! Na zdjęciach mnie nie powaliła, ale krótka, casualowa sukienka na lato, która się nie przylepia, i do tego na mój wzrost pewnie będzie akurat... hmmm... Odpowiedz Link
anika772 Re: Gomera 42BB 25.04.13, 16:38 Polecam. Mam coś podobnego, kupiona w second-handzie różowa lniana sukienka; ściągana sznureczkiem na dole, w bombkę, kieszenie też ściągane. Oczywiście w biuście za ciasna, to nie była probiuściasta produkcja. Krawcowa mi to uratowała, rozpruwając po bokach i wstawiając panele-kliny z elastycznej dzianiny. Nosi się to rewelacyjnie, więc i Gomera taka będzie. Nie będziesz jej chciała zdejmować latem, zapewniam:-) Odpowiedz Link
kasienka.body Gomera 44BB, Venice 44B/BB 25.04.13, 22:38 Dziś odebrałam przesyłkę z bluzeczką i sukienką. Bluzka bardzo fajna, podoba mi się ten koronkowy wzór, faktycznie ani nie jest przesadnie oblepiająca ani nie za luźna. Natomiast kiecka - brak mi słów. MISTRZOSTWO świata! Biję pokłony przed Kingą, to zdecydowanie najlepsza Biukiecka ever. Nawet jej krótkość mi nie przeszkadza, zamierzam nosić w lecie normalnie, bez leginsów czy innych portek pod spodem (choć jakby była z 10 cm dłuższa to chyba kupiłabym kilka na zapas). Szara jest cudna, czekam na granat, marzy mi się jeszcze taka malinowa/fuksjowa :D ------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
biubiu Re: Gomera 44BB, Venice 44B/BB 26.04.13, 18:56 Bardzo się cieszę, że Ci się podoba :) Och malinę też bym chciała, ale nie ma. Mamy lny: limonkowy, liliowy i niebieski na bluzki. W zasadzie mieliśmy, bo są pokrojone i częściowo uszyte. Limonkową Gomerę bym chciała, w wersji z troczkami na dole, uszyłam sobie z tego spodnie i pokochałam je. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Gomera 44BB, Venice 44B/BB 26.04.13, 19:41 limonka też brzmi suuuper :) A kiedy można się mniej więcej spodziewać indygo? Biorę bankowo :)) A jeszcze jakby do tego był jakiś fikuśny krótki żakiecik - oo, to bym była w pełni szczęśliwa ;) --------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
nientepaura Re: Gomera 44BB, Venice 44B/BB 26.04.13, 20:03 kasienko, termin indygo zależy od dziewczyn szyjących - Kinga pisała na fb, że zależy od tego, czy dziewczyny przyjdą do pracy w weekend majowy - jeszcze myślą;) więc obstawiam albo bezpośrednio po majówce, lub w drugiej połowie maja Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Gomera 44BB, Venice 44B/BB 26.04.13, 20:35 dzięki :) właśnie też zerknęłam na FB :) W takim razie czekam niecierpliwie :) Odpowiedz Link
kasica_k Gomera 46B zielona 07.05.13, 14:56 1) Rozmiarologia Mój najczęstszy rozmiar w biuciuchach to 44BB/BBB (dlaczego BBB, skoro noszę tylko G? Dla mnie to też tajemnicze, ale przypuszczam, że chodzi o plecy, które w B/BB są za wąskie, za to rozmiar konfekcyjny wyżej jest zwykle za duży w innych miejsach, np. za szeroki w ramionach). Na początek w Gomerze zamówiłam 44BBB, ale Paryżanka odradziła mi, mówiąc, że będzie za duży w biuście. Miała rację. 44BB za to leżało doskonale (najlepsza biukiecka ever, o czym za chwilę), jakby na mnie szyte. Ale: gdy chciałam podnieść ręce do przodu, schylić się, usiąść, to ciągnęły mnie rękawki, opinały się plecy, wpijało się pod pachą (za małe otwory na ręce), opinało się w pasie itp. Zmieniłam więc na 46B. Jest na mnie dość workowate, zwłaszcza z tyłu (w dolnej części pleców) i jak zwykle w biodrach, ale nie przeszkadza mi to zbytnio, ponieważ styl tej biukiecki jest całkowicie swobodny. W biuście jest w sam raz i otwory na ręce są trochę większe niż w 44, dzięki czemu nie pije pod pachą, nie widać też, by była za szeroka w ramionach. 2) Krój Dla mnie doskonały. Nareszcie sukienka, która nie zmusza mnie do udawania, że mam sylwetkę inną, niż posiadam. Jest odcinana w pasie, ale nie wcięta. W biuście leży bardzo dobrze, jak to BiuBiu. Tył jest całkowicie prosty, jak dla mnie mógłby mieć minimalne pasowanie na wysokości talii, bo tam mam najwięcej materiału. Plecy w części górnej są w sam raz. Jeśli chodzi o długość, to 46 sięga mi do kolan (mam 168 cm), dla mnie idealna. Wadą są niestety rękawki, które przy podnoszeniu rąk do przodu wpijają mi się krawędzią w ramię i jeszcze nie wiem, jak to będzie, kiedy usiądę w Gomerze za kierownicą. Być może skończy się na tym, że je utnę i będę mieć sukienkę bez rękawów :) Jak dla mnie, mogłyby powstać Gomery bez rękawków. 3) Materiał Uwielbiam len, ale to niestety nie jest najlepszy len świata, w dotyku szorstkawy, mam nadzieję, że zmięknie w praniu. Wiem, że dobry len jest drogi, ja chętnie za lepszy materiał zapłaciłabym więcej. 4) Kolor Zielony jest moim zdaniem neutralny, nie widzę w nim przewagi ciepłych ani zimnych tonów. Czysta ciemna zieleń. Podsumowując: Gomera to żywy przykład na to, że nie wszystkie sukienki dopasowane do większych biustów muszą być szyte na klepsydry i wcięte w pasie. Dla mnie jej krój mógłby być podstawą dla dalszych odmian sukienek pasujących na moją figurę (bez rękawów, z rękawami, z dołem takim, siakim, z różnymi dekoltami itp.). Uważam też, że przydałaby się Gomera z dzianiny, albo np. z cienkiego dżinsu ze streczem, byłaby jeszcze wygodniejsza. Odpowiedz Link
kasienka.body Gomera dzianinowa 07.05.13, 21:51 Gomerę z dzianiny biorę w ciemno w różnych kolorach :)) Kocham ten krój, dla mnie idealna :) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Gomera dzianinowa 08.05.13, 11:03 Wow, serio? :D Bosko! A zdradzisz Kingo jakie kolory będą? --------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
smallfemme Re: Gomera dzianinowa 08.05.13, 11:15 Wrzućcie je do galerii, proooszę, bo już trochę ich trafiło w świat, ale chyba żadnej dokumentacji fotograficznej z tego nie ma (a jeśli jest, to podpowiedzcie gdzie :)) Odpowiedz Link
clarisse Florencja fuksja 42 BB/BBB 25.04.13, 10:31 Zamówiłam swój zwykły rozmiar, sugerując się tym, że zeszłoroczną Florencję (czerwoną z krótkimi rękawami) mam 44 B/BB i odbieram jako nieco za luźną. Niestety, tym razem jest odwrotnie - te nowe Florencje są z zupełnie innego materiału (chyba to ten sam lub bardzo podobny jak Amsterdamy i Rotterdamy), który jest grubszy, ale za razem bardziej obcisły. Skutek jest taki, że mój brzuch, faktycznie będący już w granicach 44, wygląda jak baleron. Pewnie mogłabym nosić z jakimiś cud-majtkami, ale chwilowo takich nie mam. Kolor bardzo mi odpowiada, nie jest "żarówiasty", ale mocny i czysty, dużo bardziej do mnie przemówił niż fuksjowy z obszycie Vienny. Fason - bez niespodzianek, bardzo mi odpowiada zarówno głębokośc jak i kształt dekoltu Florencji. Miejsce na biust - standardowe jak na BiuBiu. Bluzka jest z tych dłuższych - na moje 158 cm wzrostu o jakieś 10 cm za długa. Wymieniam na 44 B/BB bo poza długością (problem u mnie typowy) i obcisłością w talii leży kapitalnie. Odpowiedz Link
clarisse Wenecja 42 BB/BBB 25.04.13, 10:37 Wzięłam swój standardowy rozmiar i jestem zachwycona :) Dopasowanie jest akurat, miejsce na biust standardowe, materiał nie należy ani do bardzo przylegających, ani do bardzo lejących się - jest dla mnie dokładnie pośrodku, ładnie leży, nie podkreśla niczego, czego bym nie chciała. Zaskoczyła mnie trochę szerokość i kształt dekoltu - nie spodziewałam się, że będzie aż tak szeroki - przypomina mi trochę dekolt Emeralda i Provence tyle że z zaokrąglonymi rogami. Pomysł wzroru imitującego koronkę dla mnie rewelacyjny. Moja pierwsza myśl po założeniu: "O rany, powinnam kupić dwie na wypadek, gdybym ją czymś zalała!" ;) Odpowiedz Link
anika772 Re: Wenecja 42 BB/BBB 25.04.13, 16:41 No teraz to Ty mnie kusisz:-) Czy one będą też w innych kolorach? Odpowiedz Link
clarisse Re: Wenecja 42 BB/BBB 25.04.13, 17:26 Mają być w tym fasonie, z tym że jednobarwne. A mnie najbardziej podoba się ten koronkowy wzorek :) Odpowiedz Link
biubiu 29-30.04 - przerwa techniczna 28.04.13, 22:42 Szanowne Klientki, jutro oraz pojutrze (29 i 30 kwietnia) sklep będzie nieczynny. Instalujemy dodatki i robimy aktualizację do nowszej wersji systemu. Wszystkie zamówienia złożone do momentu wyłączenia sklepu (jutro pomiędzy 9-10 rano) będą realizowane na bieżąco. Sklep działa, tylko nie będzie widoczny. Po przerwie technicznej (dłuuuugi weekend) pracujemy normalnie. Zmieni się numer konta bankowego. Przepraszamy za wszelkie niedogodności. Mamy nadzieję, że sklep będzie bardziej funkcjonalny i przyjazny dla użytkowniczek :) Odpowiedz Link
nika.86 Re: 29-30.04 - przerwa techniczna 01.05.13, 12:10 Od kiedy obowiązuje nowe konto? Do kiedy można wpłacać na stare? Odpowiedz Link
yaga7 Tabelki rozmiarowe 01.05.13, 08:47 W nowej wersji sklepu widzę nowe tabelki rozmiarowe uwzględniające tylko obwód w biuście, bez talii. W sumie to nie wiem, czy to taki dobry pomysł, aby nie dawać rozmiaru w talii? I tak się zastanawiam, czy moja budowa ciała jest jakaś nietypowa (fakt, szerokie bary i długi tułów), czy co, ale wg tabelki z 105 w biuście najbliżej mi do 40B/BB, a zwykle noszę 42BB/BBB przeznaczone na 115 w biuście.... A może po prostu wolę mniej obcisłe ciuchy? Czy Wam się zgadza Wasz noszony rozmiar z tabelką? Odpowiedz Link
magda2em Re: Tabelki rozmiarowe 01.05.13, 09:00 Popieram. W ogóle nie rozumiem takiego obcinania tabelek, jak dla mnie to wszystkie ciuchy powinny mieć podane trzy wymiary, biust, talia i biodra. Jeśli ktoś kupuje większe ciuchy w sieciówkach bo biustu nie mieści, to nie ma zielonego pojęcia, jaki dokładnie rozmiar taliowy będzie dobry, a dla tego samego wymiaru w biuście są z reguły 3 rozmiary konfekcyjne - to jest bardzo duży rozrzut. Gdybym nie znała mojego biubiowego rozmiaru i nie miała ogólnej orientacji w tym, jak które ciuchy wychodzą ze względu na krój części biustowej, i gdybym miała dobrać rozmiar wg. nowej tabelki, to bym zrezygnowała z zakupów... Mnie się nie zgadza - dobrze wyglądam w rozmiarze mniej niż wychodzi z tabelki (choć to zależy od danego ciucha). Tabelkowo powinnam nosić 42b/bb, zdecydowanie lepiej się czuję w 40bb/bbb, a w szafie mam jeszcze mnóstwo 38bb/bbb sprzed 5kg, które są wprawdzie mocno dopasowane, ale nadają się spokojnie do założenia. Może nie wszystkie i nie na każdą okazję (raczej nie na wyjście na pizzę tylko na standing party), ale nie są za małe. Sukienki za to są od sasa do lasa, jedne w 38 ze starszych nadal dobre, inne, te z nowszych kolekcji w 44 za małe - nie ogarniam kompletnie jak to działa. To w dzianinach. A w przypadku tkanin jest odwrotnie - wychodzi mi rozmiar wyżej, niż mówi tabelka. Tabelkowo powinno być 42bb, ale jak ostatnio mierzyłam różne rzeczy, to jestem w praktyce gdzieś pomiędzy 44 a 46 O.o Odpowiedz Link
yaga7 Re: Tabelki rozmiarowe 01.05.13, 09:08 No to niezły rozrzut :D Ja z tkanin nie mam żadnych biuciuchów, bo wszystkie, które mierzyłam, nie były na mnie dobre. Z dzianin obracam się w rejonach 40/42/44, czyli i tak zawsze więcej niż przewiduje tabelka. No i masz rację, jeżeli ktoś i tak kupuje za duże ciuchy, żeby zmieścić biust, to nie ma pojęcia, jaki normalnie rozmiar byłby dobry. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Tabelki rozmiarowe 01.05.13, 09:58 U mnie się zgadza jak najbardziej pod względem biustu. Natomiast mój "rozmiar konfekcyjny" to zwykle 36 albo 38, tutaj 34, ale to zawsze tak było. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Tabelki rozmiarowe 01.05.13, 10:00 Sorry za pisanie na raty - to pod kątem dzianin, bo tkanin dawno nie kupowałam. Z tym, że mi się te taliowe obwody absolutnie wcześniej nie zgadzały (mam większe obwody niż wypadają mi z tabelki), więc w sumie nie ma dla mnie różnicy czy te dane są czy nie. Inna sprawa, że jako klientka z zewnątrz nie wiedziałabym o co chodzi z podziałem na dzianiny i tkaniny, które są które itp. Odpowiedz Link
margo13ak Re: Tabelki rozmiarowe 01.05.13, 11:36 A mnie się po raz pierwszy zgadza dokładnie noszony rozmiar z wymiarami :-) Zarówno w tkaninach, jak i w dzianinach, choć mało mam pasujących tkaninowych biu-ciuchów, ze względu na nietypową długość pleców (w zasadzie tylko Rouen Vert i Summer City, kiedyś miałam też kopertówkę i Antosię, bluzki). I dokładnie to noszę, co jest obecnie w tabeli. Odpowiedz Link
clarisse Re: Tabelki rozmiarowe 02.05.13, 09:37 Muszę się zgodzić, że poprzednia wersja tabelki rozmiarowej znacznie bardziej mi odpowiadała. Z punktu widzenia osoby bardzo biuściastej widzę takie wady: - jeśli ktoś zawsze brał większy rozmiar z racji biustu, to nie wie, jaki jest jego "rozmiar konfekcyjny" - moje obecne rozmiary konfecyjne są takie: biodra: 40, talia 44, 38-40; a i to zależy od produktu; dlatego zwykłe centymetry + informacja o tym, jak rozciągliwa jest dzianina oraz (jeśli mowa o sukience) jaki jest fason dołu, mówi mi więcej niż "rozmiar konfekcyjny" Odpowiedz Link
nika.86 Nowy sklep - wyszukiwanie po rozmiarach? 01.05.13, 12:17 Znikło? (Jeśli tak - wróci? Kiedy?) Zostało przeniesione? Jeśli zostało przeniesione - dokąd? Bo znaleźć nie mogę. :( Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Nowy sklep - wyszukiwanie po rozmiarach? 01.05.13, 14:52 Nowy sklep już działa, jak zwykle nie obyło się bez wpadek ;) Wkleiłam nie tą tabelę, teraz już jest z talią i biodrami, do dzianin jest bez. Nie przenieśli wyszukiwarki - mam nadzieję, że jutro poprawią, jeśli nie, to po długim weekendzie myślę, że już będzie działało. Nie działają jeszcze płatności kartą, nie działa chat. Gdybyście zauważyły błędy lub coś niedziałającego na stronie - bardzo proszę o zwrócenie nam uwagi. Bardzo przepraszam za niedogodności. Nowe konto działa od dziś. Odpowiedz Link
nika.86 Re: Nowy sklep - wyszukiwanie po rozmiarach? 01.05.13, 16:50 Czyli stare konto już nie działa i wszelkie płatności (także zaległe za wcześniejsze zamówienia) wpłacać na nowe konto? Nie działa wybór paczkomatów (wyświetla się pusty dymek) - informację o preferowanych wpisałam w pole uwag. Czy takie rozwiązanie jest ok? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Nowy sklep - wyszukiwanie po rozmiarach? 01.05.13, 17:41 Dzięki za info, już idę sprawdzić dlaczego, tak, jest ok, zamówimy przez stronę paczkomatów. Tak, stare zamówienia na nowe konto. Odpowiedz Link
kis-moho Wymiary modelek 01.05.13, 18:00 Czy orientacyjne wymiary modelek mogłyby być udostępnione szerszej publiczności? Drobniejsza modelka jest chyba w miarę w moich okolicach, bardzo by mi pomogło, gdybym wiedziała ile ma +/- w talii i w biuście. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Wymiary modelek 02.05.13, 08:51 Tak, to świetny pomysł, sama o tym myślałam od daaawna :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Awaria integratora do paczkomatów 02.05.13, 08:54 Już w piątek były z nim problemy, dopóki nie naprawią, bardzo prosimy przy wyborze przesyłki paczkomatem, podawać w uwagach numer lub przybliżony adres swojego paczkomatu. Bardzo przepraszamy za utrudnienia. Odpowiedz Link
margo13ak Gomera zielona 42B 02.05.13, 17:53 Na wymiary 103/73 pod biustem, 86cm talia, ok. 110 biodra. Wzięłam ją z ciekawości fasonu, z myślą, że najwyżej zamienię potem na inny kolor, nie robiąc sobie wielkich nadziei... i zdziwiłam się pozytywnie :-) Po pierwsze kolor - na żywo nie przypomina tego, który widziałam na monitorze. Nie jest to taki "lekko spłowiały" zielony, to żywa, głęboka leśna zieleń, chyba neutralna - ja, zima lekko mieszana (preferuję zdecydowanie zimne kolory), wyglądam w niej zjawiskowo, ale nie wydaje mi się typowo zimną zielenią. Alem nie znawca ;-) Po drugie - fason. Gdzieś było powiedziane, że to fason dla dziewczyn o stosunkowo wąskich biodrach - ja tego nie potwierdzam ;-) Zazwyczaj wybieram kroje podkreślające podbiuście (bo tam jestem najwęższa) i optycznie wyszczuplające biodra. A w Gomerze czuję się świetnie, wcale mnie nie pogrubia, ani nie deformuje proporcji sylwetki. Bałam się jej "luźności", tego, że jak zgubię to przewężenie pod biustem, to wyjdzie gruby klocek - ale nie, widać, że kiecka jest luźniejsza, ale do klocka mi w niej daleko ;-). Bałam się długości, a raczej krótkości - niezbyt swobodnie czuję się w bardzo krótkich sukienkach/spódnicach. A tu niemal w ogóle nie czuję tego dyskomfortu psychicznego - dolna listwa sukienki skutecznie zabezpiecza przed niechcianymi efektami zbyt krótkich ciuchów. Po trzecie - dopasowanie. Gomera wypada moim zdaniem standardowo, z poprawką na fason, czyli luźność talii. Sukienka ma krótki suwak z boku, łatwo się zapina i nieźle wkłada - jedyny zonk to szerokość dolnej listwy, ledwo ją przeciągnęłam przez biodra... no, bez tragedii, ale na więcej niż 112cm w biodrach rozmiar 42 nie wejdzie - po prostu nie da się obciągnąć poniżej bioder. Jak było do przewidzenia - w biuście pasuje z lekkim obsuwem w dół - nad biustem mam lekko puste miejsce, po prostu za długie plecy/nisko zawieszony biust dają mi w biu-ciuchach taki efekt - tu daje się on zignorować. Po czwarte - detale. Sukienka jest ładnie uszyta i starannie wykończona. I z niespodzianką ;-) górna część jest podszyta na lewej stronie uroczym materiałem w kratkę, dopasowanym kolorystycznie - i dającym fajne poczucie wyjątkowości :-). Ogólnie - jest bardzo duża szansa, że Gomera zostanie ze mną. Jeszcze muszę ją na spokojnie przymierzyć i przyjrzeć się szerokości pleców i ramion, bo na to nie zwróciłam uwagi, ale nawet, jeśli coś nie do końca będzie pasowało, mocnym argumentem "za" będzie niewątpliwie kolor - i fakt, że jest to jeden z nielicznych biu-ciuszków z tkanin, który na mnie pasuje. Odpowiedz Link
margo13ak Venice 40 B/BB 02.05.13, 18:01 Wzięłam do porównania 40 B/BB i 42 B/BB, bo ostatnio co fason, to mi inaczej wypada, w zależności od kroju i materiału. I zostawiam 40 B/BB, na wymiary 103/73 i 86 w talii. 42 lekko wisiało na plecach, co psuło efekt i wyglądało jak "bluzeczka jakich wiele", tylko z fajnego materiału. 40 jest dopasowana, nie zanadto obcisła - i wygląda świetnie. Materiał jest absolutnie uroczy - imitacja koronki i podkreślone naszytą taśmą pionowe szwy, odpowiednio profilowane - to jest to. Bardzo mi się podoba, że "koronkowy" materiał jest również na plecach, nie tylko z przodu - dzięki temu w bluzce wygląda się fajnie z każdej strony. Generalnie wygląda jak idealna kandydatka na moją ulubioną bluzeczkę na to lato :-) Odpowiedz Link
margo13ak Florence blue 40B/BB i 42B/BB 02.05.13, 18:23 Na wymiary 103/73 i 86cm w talii wzięłam dwa rozmiary do porównania. Skusił mnie kolor, uwielbiam tego typu niebieskości, a mam ich dziwnie mało w garderobie ;) Kolorem się nie zawiodłam, choć jest nieco zgaszony i ciut ciemniejszy od tego, co widzę na monitorze. Niestety, nie dogadałam się z fasonem, co mnie mocno zdziwiło - mam już czerwoną Florence z krótkim rękawem i leży OK. A tu zonk... Przymierzyłam najpierw 42B/BB, bo dzianina wydaje mi się bardziej mięsista, niż zwykle, co zazwyczaj skutkuje większą obcisłością/mniejszą podatnością na rozciąganie. Niestety, bluzka leży tak sobie - na moje Effuniakowe 75FF jest ciut przyduża w biuście - co nie rzuca się w oczy, ale mi przeszkadza, tworzy się lekki "worek" między piersiami, co przy niewielkim naciągu całości w dół (nisko zawieszony biust) nie wygląda najlepiej. Pod biustem przylega - a niżej mocno opina, do tego stopnia, że widać, gdzie mam co bardziej wystające pieprzyki, o staniku, pępku i spodniach nie wspominając :( Przy "luzie" w biuście wygląda to mocno niekorzystnie. W 40B/BB biust wygląda lepiej, ale opięcie poniżej jest już dla mnie nieakceptowalne. Być może ten efekt jest tak mocno widoczny ze względu na kolor :\ Niestety, obie wracają do sklepu. Odpowiedz Link
margo13ak Pytanie z Facebooka - bluzki do straplesów? 02.05.13, 18:36 Nie używam Facebooka, a chętnie się wypowiem w temacie ;-) Bardzo podobają mi się pokazana na Facebooku bluzka zaprojektowana do straplessów: www.facebook.com/photo.php?fbid=10151483213143463&set=a.295676063462.145965.279220768462&type=1&theater i sama czarna góra, która pokazuje się w sklepie na stronie głównej. I odpowiadając na pytanie z Facebooka - ja bym kupiła i nosiła. Nigdy nie miałam, zawsze chciałam - byłoby fajnie mieć takie dobrze dopasowane. Na moje wąskofiszbinowe Effuniakowe 75FF mam i noszę trzy modele straplessów (Effuniakowy, Wonderbra Ultimate i bliżej niezidentyfikowany George), fajnie byłoby mieć je do czego nosić - do tej pory używam ich w zasadzie tylko do różnych halternecków (nie lubię nosić przepiętych ramiączek, staniki nie chcą mi się dobrze układać "podwieszone" na szyi), sukienek na cieniutkich ramiączkach i okazjonalnie. Próbowałam dopasować sobie bluzeczkę z biustonoszem typu strapless z Bravissimo, ale nie wyglądają najlepiej, mam kłopoty z kompatybilnością fiszbinową - i to, co przy ich topach na ramiączka mi nie przeszkadza, w straplessie wygląda nie najlepiej. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Pytanie z Facebooka - bluzki do straplesów? 02.05.13, 22:39 O widzisz, zapomniałam zapytać i tutaj. Tę bluzkę można nosić dwojako - z tym regulatorem oraz bez niego. Przygotowałam wersję na mały i na duży biust, ale chyba nie ma sensu szyć bb/bbb, testerki J+ mierzyły na normalne biustonosze, bo straplesów w ich przedziale nie ma. Uszyjemy minimalną ilość b/bb i zobaczymy czy takie fasony mają rację bytu :) Odpowiedz Link
anika772 Venice 42b/bb 05.05.13, 20:00 Niestety, wraca do sklepu. Niekompatybilna, źle w niej wyglądam. Jest za krótka, a rozległy dekolt mnie poszerza. Żałuję, wzór mi się bardzo spodobał. Chciałabym bardzo bluzki z starym, nudnym dekoltem w serek, niezbyt głębokim. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Pytanie z Facebooka - bluzki do straplesów? 05.05.13, 20:55 Bez tego regulatora to bym chyba kupiła - potrzebuję bb/bbb, a jestem daleko od J+. Czy naprawdę tylko jotplusy noszą bb/bbb? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Pytanie z Facebooka - bluzki do straplesów? 06.05.13, 17:32 Yaga, nie potrzebujesz w tej bluzce BB/BBB, bo odcięcie nie podejdzie Ci na biust nijak, sama regulujesz wysokość odcięcia, popatrz proszę jak dużo jest materiału na biuście w rozmiarze 34 B/BB. (mam nadzieję, że zdjęcie się dodało) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Pytanie z Facebooka - bluzki do straplesów? 08.05.13, 11:45 No ja rozumiem, że mogę sobie bluzkę opuścić niżej, tylko jeżeli wyjdzie mi stanik, to i tak nic z tego :) Odpowiedz Link
edzia100 Verona i Gomera – jak duży dekolt? 08.05.13, 12:45 Pytanie do Kingi i do tych z Was, które przymierzały, a należą tak jak ja do osób mających "rowek na wierzchu" w większości bluzek z dekoltem (u mnie nawet w Bombayu i w Noli widać trochę rowek). Bo na zdjęciach nowych modelek trudno mi ocenić, na ile duży jest dekolt w Weronie i Gomerze. Na fotach z Sylwią byłabym w stanie to zrobić, a na nowych dziewczynach jakoś nie... A patrząc na zdjęcie szarej Gomery mam wrażenie, że ten dekolt może okazać się przepastny na maksa :( Odpowiedz Link
kasica_k Re: Verona i Gomera – jak duży dekolt? 08.05.13, 15:33 Ja mogę tylko powiedzieć, że to wycięcie ma u mnie długość 12 cm. To dla rozmiaru 46. Dla mnie to jest sukienka praktycznie bez dekoltu, ale ja nigdy nie miałam problemu rowka. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Verona i Gomera – jak duży dekolt? 08.05.13, 22:34 Edzia100, podkrój szyi jest minimalny, taki, żeby nie nie dusił w gardło, potem idzie lekkie pęknięcie, dla nie to jak brak dekoltu na...hmmm, nie pamiętam, chyba ok.12cm, zmierzę i podam. Odpowiedz Link
edzia100 Re: Verona i Gomera – jak duży dekolt? 10.05.13, 11:08 dziękuję za informacje, to mi daje jakiś obraz sytuacji: przy okazji się zmierzyłam :) i wszystko jasne, bo od tego wgłębienia w szyi (gdzie się łaczą obojczyki) do początku rzeczonego rowka mam tylko ok. 10 cm. Max 11-12, ale to gdybym założyła jakiś stanik z bardzo wysokim mostkiem, rozdzielający piersi na boki (a raczej w takich nie chodzę). Odpowiedz Link
yaga7 A kiedy Gomera granatowa? 08.05.13, 09:44 Bo właśnie zamówiłam czarną Wenecję i tak się zastanawiam, czy poczekać na granatową Gomerę (gdyby miała być "na dniach"), czy jednak nie ma sensu. Odpowiedz Link
nika.86 Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 08.05.13, 18:51 Czy można zamawiać (bezzwrotnie, za dopłatą?) ubrania w rozmiarach, których nie ma na rozwijanej liście? Chodzi mi szczególnie o Venice w rozmiarze 48 BB/BBB (dla mamy). Dałoby radę uszyć? Czy nie ma na co liczyć? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 08.05.13, 19:03 Dostępne jest tylko to co na rozwijanej liście, nie mamy możliwości szycia na indywidualne zamówienie. Odpowiedz Link
boziaj problem ze zlozeniem zamowienia 09.05.13, 15:41 przy próbie potwierdzenia zamówienia nic sie nie potwierdza :( cos źle robię czy sklep ma problem techniczny? Odpowiedz Link
boziaj Re: problem ze zlozeniem zamowienia 09.05.13, 18:20 a, juz widze w czym problem wybrałam "odbiór osobisty" a on "nie posiada zdefiniowanych form płatności" i zamówienia nie można złożyć przy opcjach wysyłki jest ok Odpowiedz Link
jesiennamgla Zielona Gomera- prałyście już? 11.05.13, 08:09 Miałam ją raz na sobie, po powrocie do domu zauważyłam brak troczków przy jednej kieszeni. Pomyślałam, że pewnie to niedopatrzenie sklepu i poprosiłam w mailu o dosłanie wraz z kolejnym zamówieniem. Następnego dnia znalazłam troczki leżące sobie spokojnie przy wjeździe do garażu. Uprałam je delikatnie w umywalce mydłem w płynie, po wyschnięciu okazało się, że nie mogę doszyć, bo są o wiele jaśniejsze od kiecki. Teraz boję się, że Gomery tracą kolor w praniu a planuję jeszcze zakup granatowej. Odpowiedz Link
anika772 Re: Zielona Gomera- prałyście już? 11.05.13, 09:52 Jeszcze nie, bo nie nosiłam. Wygląda na farbującą, planuję prać ją w rękach. Odpowiedz Link
inez69 Re: Zielona Gomera- prałyście już? 14.05.13, 13:02 Właśnie wyprałam w pralce granatową Gomerę. Troczki są na swoim miejscu. Szlafrok z jasnymi elementami od niej nie zafarbował, więc myślę, że nie farbuje wcale. Wszystko wygląda OK. Odpowiedz Link
clarisse Florencja fuksja 44 B/BB 14.05.13, 12:07 Tutaj pisałam o rozmiarze 42 BB/BBB: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,141492192,144106685,Florencja_fuksja_42_BB_BBB.html Po wymianie na 44 B/BB - w talii zdecydowanie lepiej, nie obciska, tylko ładnie kryje. Myk z tym fasonem, podobnie jak z Fuego i Porto polega m.in. na wszyciu rękawów w taki sposób, że wzięcie rozmiaru o jeden większego nie dodaje barów ani nie powoduje, że rękawy zaczynają się Bóg wie gdzie. U mnie, gdzie ramiona są w rozmiarze 40, podbiuście w rozmiarze 40, a talia w rozmiarze 44 to szczególnie cenna rzecz :) Oczywiście biorąc 44 muszę się zgodzić z tym, że szef podbiustny nie będzie w miejscu mojego podbiuścia i biust będzie nieco zmniejszony wizualnie, ale to naturalna konsekwencja tego, że bluzka w dolnej części ma krój prosty, a ja nie ;) Przyznam, że z przyjemnością zalożyłabym jeszcze sukienkę w tym fasonie :D Natomiast przyjrzawszy się lepiej w świetle dziennym kolorowi muszę się skorygować, że jest ciut żarówiasty. Nadal przemawia do mnie bardziej niż fuksja w Viennie, bo tamta była w moim odczuciu smutna. Odpowiedz Link
ochanomizu Re: Florencja fuksja 44 B/BB 14.05.13, 12:18 >szef podbiustny nie będzie w miejscu mojego podbiuścia Widocznie szef Ci do pięt nie dorasta, więc do podbiuścia tym bardziej ;) Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać. Odpowiedz Link
clarisse aaaaaaaaaa!!!! =:D 14.05.13, 13:18 No nie da się ukryć, w pracy otworzyłam paczkę, w pracy przymierzyłam, praca mi się na recenzji odbija :D Szpraszam, oczywiście SZEW podbiustny miał być :) Odpowiedz Link
yaga7 Gomera 42BB 16.05.13, 19:45 Do porównania wzięłam też 44B (zasugerowana postem Kasicy), ale jednak zostaje 42BB, 44B nawet nie mierzyłam. W sumie dopiero po zdjęciu sukienki zauważyłam, że ma z boku wszyty zamek ;) Leży fajnie, dołem nie jest za duża, w plecach nie jest za mała. Jedynie w biuście ciut się opina, ale podejrzewam, że BBB byłoby za duże, przede wszystkim dlatego, że sukienka przewiduje biust wyżej niż ja go mam. Faktycznie teraz widzę, że BiuBiu są szyte na effuniaki, ja w effu nie chodzę, więc nie mam aż tak wysoko biustu. Fason fajny, taki luźny, super :) Chętnie bym przygarnęła taką czarną. Albo fioletową. Albo nawet czerwoną ;) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Gomera 42BB 16.05.13, 20:39 > , że BiuBiu są szyte na effuniaki, ja w effu nie chodzę, więc nie mam aż tak wy > soko biustu. ee, czemu na effuniaki? ;) Ja chodzę w brytolach i biust mam w odpowiednim miejscu w biu biu :) ------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
yaga7 Re: Gomera 42BB 16.05.13, 20:56 Czytałam tak w paru miejscach ;) Ja widocznie mam po prostu za nisko zawieszony biust, albo ogólnie za długi tułów, albo po prostu muszę sukienkę przymierzyć na inny stanik. Chociaż mierzyłam na Cleo, a ono ładnie podnosi. A sztywniak pewnie już nie wejdzie, za ciasna będzie. Odpowiedz Link
ptasia Gomera 36B 16.05.13, 21:02 Właśnie dziś biegałam w swojej szarej. Ja dla odmiany w 34 bym nie weszła dołem, 36 jest ok, choć wsiadanie/wysiadanie z samochodu nie jest tak zupełnie proste ;). Górna część jest imho idealna - w porównaniu do Stone Town np. plecy szersze + miejsca na biust jakby więcej (mam wąskie plecy, ale widzę różnicę, i w plecach, i w biuście). Natomiast na mnie (krótki tułów, biust wysoko osadzony, niski wzrost) rozcięcie wypada dość głębokie i wymaga plandża. Materiał idealny na upał. Ogólnie bdb sukienka na lato. A, prać jeszcze nie prałam, ale planuję w pralce. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Gomera 36B 16.05.13, 21:24 Ja pod tym rozcięciem mogłabym zmieścić chyba sportowy stanik ;) Zero dekoltu, po prostu zero. Odpowiedz Link
ptasia Re: Gomera 36B 16.05.13, 21:27 :D U mnie kończy się 1 cm nad mostkiem miękkiego Effu PL. Odpowiedz Link
ptasia Re: Gomera 36B - pranie 19.05.13, 17:57 Wyprałam na 30 st. (program jedwab), razem z m.in. Kyoto - białe kwiatki na kiecce bez zmian, czyli moim zdaniem nie farbuje. Troczki także bez zmian. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Gomera 42BB 16.05.13, 21:48 Z Effuniakami to są plotki i pomówienia ;) Angielskie i hamerykańskie klientki tak sądzą, nie wiem po czym wnoszą, bo ja modeluję na Avie, starych za małych brytolach i przedpotopowym Papillonie, w którym onegdaj na randki biegałam. Szkoda by było, żeby zawiesić taki fajny biustonosz na manekinie. Moje testerki mają na takiej wysokości biust, a też nie nosza Effu, bo są niekompatybilne. Każdy ma inne proporcje i inną długość korpusu - nawet jeśli biust ma wysoko zawieszony, to odległość od ramienia do podstawy piersi może być większa, stąd takie czy inne wrażenie. Odpowiedz Link
nientepaura Gomera 34B 17.05.13, 03:29 śliczna, ale idzie do zwrotu - za mała w biuście (a wg. tabelki powinna być ok). docelowo planuję zakupić 34BB, ale chwilowo potrzebuję gotówki. mowa o wersji indygo, może inne wychodzą luźniejsze - polecam brać więcej BB niż zwykle, zwłaszcza przy wysoko osadzonym biuście. Odpowiedz Link
joan-nako Re: Gomera 34B 17.05.13, 09:03 Ja właśnie wczoraj dostałam swoja granatową, w standardowym 40 BBB, i część biustowa jest tak mocno na styk, ale nie wezmę większej bo dół jest już i tak za duży, i za długi( tak, wszyscy chcą dłuższą, a ja mam tak do kolan) Odpowiedz Link
tatakine Re: Gomera 34B 17.05.13, 10:41 U mnie tez to sie sprawdzilo. Najpierw zamowilam moj standardowy biubiu romiar 38B ale w biuscie bylo "na styk". Dopiero 38BB okazala sie pasowac najlepiej (mierzylam tez 40B). Odpowiedz Link
kis-moho Re: Gomera 34B 17.05.13, 10:51 A zdradzisz na jakie wymiary 34B bylo za male? Odpowiedz Link
nientepaura Re: Gomera 34B 17.05.13, 13:16 kis moho, w biuście jakieś 88, w talii 65, biodra 92? miałam zamawiać 34BB, ale przymierzyłam raz jeszcze i jednak dół bombka przy figurze kręgla to nie jest dobry pomysł - szukam innej kiecki;) ale śliczna jest i żałuję, że się nie dogadamy Odpowiedz Link
kis-moho Re: Gomera 34B 17.05.13, 13:19 Ojej, to jak ja. Myslalam, ze spokojnie bym sie zmiescila, ale jak widac zdjecia modelek moga mylic. Chetnie bym poznala ich wymiary zeby moc lepiej oceniac ubrania. Tzn. nie zebym sie czaila na gomere, ale na ta bluzeczke lniana moze i tak, czekam tylko na wiesci jak material sie sprawdza w praniu. Odpowiedz Link
ptasia Re: Gomera 34B 17.05.13, 15:08 to ja tylko dodam, że na ok. 92/66/96 36B pasuje bez problemu. Odpowiedz Link
magdak_1977 Verona - pranie 23.05.13, 13:41 Dziewczny, czy prałyscie Veronę? Moja jest na styk i boję się, jak po praniu będzię wygladać... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Verona - pranie 23.05.13, 19:52 Lny są dekatyzowane, nie wykurczą się. Dla bezpieczeństwa metki mają na 30st. w tej temperaturze nawet najdelikatniejszej tkaninie nic się nie stanie, a co dopiero lnowi :) Odpowiedz Link
joan-nako Verona 40 BBB 17.05.13, 09:13 Niestety za mała. Wszystkie bluzki i sukienki mam 40 BBB albo sporadycznie 38 BBB, i są dobre, a tutaj zonk. Jest wprawdzie zameczek z boku, ale ten pasek materiału na dole, tam gdzie już nie ma zamka, bardzo ciężko jest przepchać przez biust (w effuniakach 70 J) . Gdy mi się już to udało okazało się ze się nie dosunę... I zastanawiam się czy wymiana na 42 wystarczy, czy nawet nie 44.. ale wtedy pewnie znowu ramiona będą za szerokie. Aha, a biodrach mam 105 cm, i tam też bluzka jest bardzo ściśnięta. Nie wiem jak pozostałe właścicielki, ale ja bym radziła brać ja w większym niż zawsze rozmiarze. Odpowiedz Link
iq133 Re: Verona 40 BBB 24.05.13, 18:45 Ja kupiłam 42BB. Też niestety za mała, a w innych BiuBiu z tkaniny mieszczę się bez problemu. W biuście mam 105 i mieszczę się na styk. Ten pasek pod zamkiem z trudem przeciska się przez biust. W biodrach mam maksymalnie 102, czasem trochę mniej, więc z tabelki wynika, że powinnam się zmieścić, a tu problem. Bluzka jest za ciasna, ale nie w biodrach (czyli w pupie), ale w brzuchu. Chyba wiem dlaczego. Wygląda na to, że jestem za niska i stratagiczne obwody mam na nieodpowiednich wysokościach. Mam krótkie plecy i małą wysokość bioder, a do tej bluzki najszersze miejsce w biodrach trzeba mieć dużo niżej. Czyli Twoja rada, żeby wziąć większy rozmiar, u mnie nic nie da. W 42BBB byłaby wygodniejsza w biuście, a 44 pewnie dopasowałabym w brzuchu, ale w ramionach byłaby za szeroka i dekolt by odstawał. Odsyłam. Z przykrością, bo bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
lezacybyk Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 22.05.13, 16:25 ta sukienka pokazana w poniedziałek na facebooku z jakiego jest materiału? lejącego się, który będzie opinać fałdki czy raczej sztywniejszego takiego fałdkoprzyjaznego? :) Odpowiedz Link
biubiu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 22.05.13, 21:15 Z lejącego, to delikatna wiskoza, która opływa, nie opina. Wzór identyczny jak w zeszłorocznym prado, będzie w 2 zestawach kolorystycznych: koral i czerwień z szarością oraz róż i fiolet z szarością. Wyjątkowo dobrze maskująca sukienka, także dzięki drobnej łączce. Odpowiedz Link
nientepaura Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 22.05.13, 22:39 a kiedy ta sukienka się pojawi? koral z czerwienią i szarością w wersji łączka brzmi nadzwyczaj dobrze;) Odpowiedz Link
kis-moho Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 23.05.13, 11:24 A czy ten róż i fiolet z szarością to będzie dokładnie taki sam, jak w prado rosa, czy to ten sam wzór, ale inne kolory? Odpowiedz Link
biubiu Dotpay 22.05.13, 21:22 Kilka dni temu z powrotem zostały uruchomione płatności kartą za pośrednictwem operatora Dotpay. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Dotpay 23.05.13, 19:50 Jak się dziś przypadkiem dowiedziałam, nie działają płatności kartami kredytowymi, czekamy na ingerencję Dotpay. Bardzo przepraszamy za niedogodności z tym związane. Odpowiedz Link
ochanomizu Sukienki tkaninowe i żakiet 22.05.13, 21:28 Czy jest szansa, że pojawi się coś z tkaniny, bardziej eleganckiego niż Gomera? I kiedy można spodziewać się żakietów? Odpowiedz Link
biubiu Re: Sukienki tkaninowe i żakiet 22.05.13, 21:39 Z tkaniny będzie Martini, czy uda się kolejne modele wprowadzić przed wakacjami - zobaczymy. Żakiety planujemy po koszulach. Odpowiedz Link
clarisse Gomera 42 BBB zielona 23.05.13, 10:14 Zachęcona pozytywnymi recenzjami oraz Kasicą w zielonym ;) zdecydowałam się na Gomerę i nie zawiodłam się. Kolor należy do tych, które lubię (nie wiem, czy dobrze w nim wyglądam, ale na pewno dobrze się czuję) - taka żywa, trawiasta zieleń, niczym nie złamana ani niczym nie uszlachetniona, zieleń w swojej pierwotnej formie. Len - na jakości lnu się nie znam, bo rzadko go noszę - ale nie mogę nie docenić faktu, że dolna częśc sukienki idealnie ukrywa formacje terenu pod spodem (górki, dołki, fałdki), a jednocześnie cały krój jest dostosowany do sylwetki, ma swój kształt. Jestem bardzo zadowolona z efektu - nie jest to wprawdzie ubiór z tych eleganckich do biura (chociaż ja pewnie i tak ją założę do biura, jak będzie znów 30 stopni) - ale letnia rzecz, która pozwala mi czuć się swobodnie i pięknie jednocześnie. (Czytaj: nie muszę wciągać brzucha ani zakładać majtasów-cudasów, a mimo to wyglądam dobrze). Co do wielkości: w moim odczuciu wielkość biustu 42BBB jest standardowa, czyli akurat taka jak na mnie. Ale faktem jest, że ostatnio dzieki lepiej dopasowanym stanikom :D mam mniejszy obwód, może dlatego nie widzę różnicy? Dół na moje 158 cm sięga tuż nad kolano - wyborna długość. Dość często sukienki tkaninowe BiuBiu muszę sobie skracać - przy czym problemem jest u mnie nie tyle długość całej sukienki, co długość tułowia. Tutaj nic takiego nie ma, bo dekolt nie jest głeboki (rozcięcie, nawet głębokie, jest dla mnie dużo przyzwoitsze niż szeroki i głęboki dekolt odsłaniający ogromną ilość ciała) - nie ma też odcięcia w talii, które mogłoby mi bruździć. Kieszenie są nie do końca w moim stylu - nadają sukience ten ogrodowo-działkowy sznyt, którego nie lubię, ale przy całości dobrze do mnie dopasowanej, i przy lnie, który nadaje całości pewną szlachetność, mogę z nimi żyć. Zwłaszcza, że wolę kieszenie jakiekolwiek od żadnych. W sumie jedyny żal, jaki mam do tej sukienki jest taki: od środka część biustowa jest podszyta innym materiałem. Nie wiem, czy tak jest we wszystkich, czy tylko w jakiejś jednej partii towaru. Ale ten inny materiał (też len oczywiście) ... JAK MOŻNA BYŁO GO ZMARNOWAĆ NA PODSZEWKI?! ... piekna krata w odcieniach zieleni i czerni, ach! :) Przez chwile zastanawiałam się nawet, czy dałoby się ja przeszyć z lewej na prawą stronę - ale po namysle doszłam do wniosku, że nie ma to sensu, bo ta wstawka w krateczkę to mały kawałek - a to się prosi o całą sukienkę w tą krateczkę :) Odpowiedz Link
smallfemme Re: Gomera 42 BBB zielona 23.05.13, 12:58 Dziewczyny, zlitujcie się, wrzućcie gdzieś zdjęcia :) Dziękuję! :* Odpowiedz Link
clarisse Re: Gomera 42 BBB zielona 23.05.13, 13:24 Postaram się w weekend coś wymyślić. Problem w tym, że u mnie nie ma w zasadzie w domu warunków do fotek, muszę cudować, żeby tło nie zabijało obrazu - a robienie zdjęć pod blokiem wymaga udziału męża, braku nudzących się sąsiadek oraz przede wszystkim ładnej pogody :D Odpowiedz Link