kis-moho Ponarzekam na długość bluzek 23.05.13, 18:49 Właśnie zobaczyłam w sklepie śliczną niebieską lnianą bluzkę - ale niestety znowu o długości 60 cm :o( Taką długość miało Prado, i chyba podobną Urkyowa Kokarda, i wszystkie te bluzki nie za bardzo nadają się do spodni z niższym stanem, a takie noszę dość często (nie łonówki, zwykłe niższe spodnie). Strasznie żałuję, bo ta bluzka bardzo mi się podoba, i to już kolejna rzecz, której nie kupiłam ze względu na długość właśnie. BiuBiu ma chyba długonogie i niewysokie testerki... (Żeby było śmiesznie, sukienki BiuBiu są z kolei dla mnie często za długie, ale to łatwiej mi zrozumieć - jestem krótkonoga, więc bliżej mi do kolana, plus nie wszyscy chcą kolana odsłaniać. Ale brzucha chyba też nie?) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Ponarzekam na długość bluzek 23.05.13, 19:49 Szyjemy różne długości, tak jak różne są kobiety. Jest to jedna z niewielu krótkich bluzek w naszej ofercie, nie każdy ma długi tułów. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Ponarzekam na długość bluzek 23.05.13, 19:55 la_parisienne.biubiu napisała: > Szyjemy różne długości, tak jak różne są kobiety. Jest to jedna z niewielu kró > tkich bluzek w naszej ofercie, nie każdy ma długi tułów. Rozumiem doskonale, że nie każdy ma długi tułów, ale szybki rzut oka do sklepu mówi: Verona 60 cm Venice 62 cm Florence 61 cm Kathmandu 57 cm (!) To gdzie te długie bluzki? :o) Zimowe były fajnie długie, jak Portimao czy Rotterdam (65 cm), ale teraz wszystko króciusieńkie... W każdym razie, sygnalizuję potrzebę dłuższych bluzek i w lecie. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Ponarzekam na długość bluzek 23.05.13, 21:16 Popieram :) Krótkie biubluzki są fajne, mam, ale noszę praktycznie tylko do spódnic, natomiast do rurek wolę dłuższe bluzki, bo lepiej wyglądają. Marzy mi się takie letnie Portimao, jeszcze dłuższe i nawet bez rękawów. Odpowiedz Link
lady_t Gomera 36 BB 24.05.13, 17:23 Kusi mnie niesamowicie szara Gomera. Wiem na pewno, że będzie na mnie zdecydowanie za krótka (mam 180 cm wzrostu) - liczę jednak na opcję wydłużenia i wyprostowania (w bombce wyglądam jakbym miała metr osiemdziesiąt, ale w biodrach :/). Potrzebuję tylko wiedzieć, jak długa jest część biustowa. Na szczęście wzrost poszedł mi głownie w nogi, więc istnieje szansa, że Gomera będzie dla mnie sukienką a nie bluzką ;). Dziewczyny - help! Czy któraś z was ma może Gomerę w rozmiarze 36 i mogłaby zmierzyć, ile cm jest od ramienia do przeszycia pod biustem? Odpowiedz Link
veil_9 Błąd przy zamówieniu 24.05.13, 20:14 Przed chwilą kupiłam Marsalę. Poprosiłam o przesyłkę pocztową pobraniową. Wykorzystałam również obowiązującą do końca maja 15% zniżkę (hasło mamma mia). Powinnam więc przy odbiorze zapłacić: 119,- minus 15% = 101,15 plus za przesyłkę 10,20 (o ile waga nie przekracza 350g) plus za pobranie 6,-. razem 117,35 zł. System naliczył jednak kwotę do zapłaty tylko 107,15 zł (tyle mam w potwierdzeniu mailowym) - najwyraźniej nie dodano kwoty 10,20. Naturalnie przygotuję do zapłaty 117,35 zł. Nie wiem, czemu tak się stało - może tylko w moim zamówieniu jest ta pomyłka, ale melduję, bo może wymaga to poprawienia w sklepie? Odpowiedz Link
veil_9 Re: Błąd przy zamówieniu 24.05.13, 20:54 Powinnam to napisać w wątku dotyczącym sklepu. Przepraszam:). Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Błąd przy zamówieniu 25.05.13, 10:15 Veil - dziękuję Ci za informację, przy sukienkach nie była wpisana waga, stąd takie atrakcyjne oferty od dwóch dni ;) Odpowiedz Link
olazdaleka Re: Błąd przy zamówieniu 25.05.13, 03:30 Tez chcialam zmowic i nie dodana zostala oplata za przesylke. Przez chwile nawet pomarzylam ze moze jest darmowa na Antypody:)) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Mamma Mia 25.05.13, 10:17 Jeszcze 5 dni promocji, na hasło Mamma Mia dostaniecie 15% rabatu na wszystkie nieprzecenione produkty. Odpowiedz Link
anika772 Re: Mamma Mia 25.05.13, 10:56 Czy do tego czasu Łączka zdąży dotrzeć do sklepu? Odpowiedz Link
kajusieczka Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 29.05.13, 20:00 fajna ta bluzka z marszczeniami co pokazaliście na facebooku. Nie przewidujecie tego modelu w jakiś wzorek? Wzorki świetnie maskują fałdki na brzuchu i plecach, ostatnio sobie obiecałam, że kupuje tylko wzorki a ta mi się tak podoba... Odpowiedz Link
anika772 Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 29.05.13, 20:49 Ja z kolei marzę o białej- z mięsistej, nieprześwitującej tkaniny. Piękne te motylkowe rękawki! Kiedy będzie w sprzedaży? No i sukienka w łączkę? Odpowiedz Link
biubiu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 30.05.13, 10:55 Będzie biała, lawendowa i czerwona, później na pewno czarna i inne kolory, z kolorami też nie ma szalonego wyboru. Łączka będzie gotowa niebawem. Co do wzoru sukienki w łączkę - ktoś wcześniej pytał - to identyczny wzór jak w Prado, tylko kolory inne, zrobimy zdjęcia wzoru ze zbliżenia. Odpowiedz Link
biubiu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 30.05.13, 10:52 Same marszczenia z przodu i z tyłu są maskujące. Chętnie uszylibyśmy i tę bluzeczkę i większość modeli w wersjach ze wzorkami i gładkie, ale zdobycie sensownego wzorku, który nie będzie się mechacił, graniczy z cudem. Własne wzory nie są dla nas osiągalne ze względów finansowych. Odpowiedz Link
lezacybyk Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 30.05.13, 12:07 z ciekawości, jakie znaczenie ma wzór w mechaceniu? Nie znam się na tym, ale na chłopski rozum mechacenie zależy od rodzaju tkaniny a wzór to wzór, może być na każdej tkaninie, na takiej co się nie mechaci też. ps. 2 dni temu wysłałam maila na biubiu@biubiu.pl w sprawie problemu z płatnością i coś nie mam odpowiedzi Odpowiedz Link
kasienka.body Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 30.05.13, 13:07 pewnie chodzi o to, że jak już jest jakiś materiał z sensownym wzorkiem to pewnie jest to materiał podatny na mechacenie? a te gładkie są może po prostu lepsze jakościowo. ------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
kasienka.body ad. mechacenia jeszcze 30.05.13, 13:09 W ogóle to ja mam problem z mechaceniem się praktycznie wszystkich ubrań, nawet najlepszych jakościowo. Odkryłam, że winowajcą jest pas bezpieczeństwa w samochodzie - zawsze mam dzianinowe bluzki/sukienki zmechacone na linii pasa właśnie i to już po pierwszym założeniu :/ Nie wiem co na to poradzić, zostaje mi tylko zakładać na wierzch do samochodu jakąś płachtę chyba ;) ------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
ganbaja Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 11:06 O wzorki błagam od dawna. Też mam fałdki i parę kg za dużo, jednak nie mogę się jakoś doczekać. To samo dotyczy rękawów dla osób z pulchnymi ramionami oraz dekoltów bardzo wyciętych. Wolałabym np. na plecach nie posiadać takich wycięć a na klacie dekolty raczej w szpic niż szerokie. Wychodzi na to, że najpierw należy zrzucić zbędne kilogramy :-) Szkoda. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 16:39 Ganbaja, wczoraj, może dwa dni temu pisałam, że wzory to problem, bo albo nie ma sensownych, albo są, ale w fatalnej jakości. To nie jest mój wybór, to realia rynku. Odpowiedz Link
ganbaja Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 01.06.13, 20:38 Wiem, wiem, ale humoru mi to wcale nie poprawia bo nie mam już czego na siebie włożyć. Odpowiedz Link
snowflake86 Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 30.05.13, 18:47 Jestem załamana - kolejne zamówienie do odesłania. Od czasu jesiennej kolekcji ciężko mi cokolwiek na siebie dopasować :( Biu-ubrania są na mnie albo za szerokie (a noszę rozmiar 34, więc mniejszego kupić nie mogę), albo część biustowa przy braku odcięcia pod biustem (którego ostatnio jak na lekarstwo) wypada na mnie za nisko, albo jedno i drugie (jak przy ostatnio kupionych Venice :(). Co do pierwszego: czy ktoś jeszcze zauważył, że potrzebuje mniejszego rozmiaru konfekcyjnego niż np. rok temu? W przypadku drugiego problemu winowajcą niedopasowania wysokości biustu jest prawdopodobnie mój niski wzrost, ale w poprzednich kolekcjach tego problemu nie miałam - czasem wręcz część biustowa wypadała za wysoko (w Blue Lagoon i Prado, a także w Rotterdamie, które muszę często poprawiać, bo odcięcie podjeżdża na biust). I tu pytanie do Pani Kingi: czy przewiduje Pani tego lata jakieś bluzki z odcięciem? Odpowiedz Link
ochanomizu Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 30.05.13, 20:30 Na mnie też Biubiowe ciuszki przestały pasować, też mam wrażenie, że część biustowa w nowych modelach wypada znacznie większa niż w starych. Cóż, chyba BiuBiu krojami i wzornictwem postanowiło podebrać klientki Urkye - choć moim zdaniem jest ryzyko, że więcej starych klientek odejdzie niż przyjdzie nowych. Brakuje mi sukienek w stylu Paris, Indigo czy Stone Town czy koszul bez dodatku elastanu. Kolejnej dzianinowej sukienki nie kupię, mam Brighton, Ponti i Viennę i nie potrzebuję dubli. Koszuli z elastanem też nie kupię bo szkoda mi czasu na prasowanie czegoś, czego się wyprasować nie da. Żakiet jest w zapowiedziach od roku i nie wiadomo, kiedy się pojawi. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 30.05.13, 20:42 Nie da się dogodzić wszystkim. Mnie osobiście starsze sukienki typu Red Town nie pasowały, nie były szyte na moją figurę. Bluzek z odcięciem pod biustem też już mam trochę dość, bo to odcięcie zwykle i tak lądowało mi częściowo na biuście, a nie pod. Jestem za różnorodnością po prostu. Raz takie fasony, raz inne. Odpowiedz Link
ptasia Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 30.05.13, 20:45 Szczerze mówiąc nie mam zupełnie takich spostrzeżeń - co do rozmiarów konfekcyjnych czy miejsca na biust (jestem dość niska, mam biust wysoko osadzony i krótki tułów, a w BiuBiu właściwie nigdy nie mam problemu, że np. miejsce na biust wypada mi poniżej własnego). Zauważyłam, że niektóre nowsze sukienki są na nieco węższe biodra niż moje (w przeciwieństwie do wcześniej wspomnianych Townów, Indygo czy Ponti) i ze względu na dolną połowę musiałam wziąć większy rozmiar konfekcyjny, niż normalnie. O takie sukienki prosiło sporo osób, więc nie mam z tym problemu, 36 w górnej 1/2 też dobrze na mnie leży. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 30.05.13, 23:56 > Szczerze mówiąc nie mam zupełnie takich spostrzeżeń - co do rozmiarów konfekcyj > nych czy miejsca na biust Ja podobnie :) Pasuje mi cały czas ten sam rozmiar. I zupełnie nie rozumiem zarzutu podebrania klientek Urkye - wg mnie Biu Biu się świetnie rozwija, pojawiają się nowe kroje, zróżnicowane i bardzo dobrze - jest szansa, że będą pasować większej liczbie osób. Wzorniczo/krojowo/jakościowo Biu Biu sprawuje się coraz lepiej, oby tak dalej :) ------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
ochanomizu Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 11:18 Dziewczyny, ale Wy nie wypadacie dołem z rozmiarówki, a snowflake czy ja tak :( Co do podbieranie klientek - tak się dziwnie składa, że od czasu startu Urkye w Biubiu są same niezobowiązujące, dzianinowe ubrania - nie liczę tu koszul. Eleganckich, materiałowych sukienek brak, choć wcześniej były i raczej cieszyły się powodzeniem. Może to przypadek, może nie. I jeszcze jedna rzecz - na Inez, czy wcześniejszych modelkach można było zobaczyć jak się dany ciuszek układa. Na obecnych modelkach nie bardzo - obie są małobiuściaste i szczupłe, co nie daje wyobrażenia jak bluzka czy sukienka będzie się układać w większym rozmiarze. No i mnie osobiście miny, pozy i podarte spodnie rudowłosej modelki zniechęcają do zakupów. Odpowiedz Link
ptasia Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 11:26 Co do wypadania dołem z rozmiarówki - Ochanomizu, z tego co kojarzę z recenzji czy galerii, nosimy ten sam rozmiar, tj. 34 b/bb/36 b/bb/36b? Gdyby BiuBiu się znienacka powiększyło, to też powinnam wypaść (jak wypadam w ciuchach Pepperberry)... może więc raczej niekompatybilność z krojami itd.? Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 11:41 Ptasiu, nie wiem, jak Ochanomizu, ale Ciebie kojarzę z bloga biubiu i zdaje się, że Ty zaniżasz rozmiar, bo wg tabelki powinnaś nosić 36, prawda? Dobrze pamiętam, że 66cm w talii masz na ścisło? Ja mam 64cm luźno... I w podbiuściu też raczej jesteś ode mnie szersza, skoro z Effu nosisz 70tki, a ja 60tki. Możesz więc tak nie odczuwać powiększenia rozmiarówki jak ja :( Odpowiedz Link
ptasia Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 11:50 66 mam średnio ścisło. Tzn. w miarę ścisło, ale nie super (bo to ok. 63-64). Luźno jakieś 68. 66 jest innymi słowy uśrednione i najbardziej się sprawdza przy zamawianiu ze sklepów netowych. Podbiuście mam za to szersze od talii, przez wystające żebra. Więc tak, oczywiście, mam inne wymiary, ale zarazem, jak ostatnio powiedziała Kinga, "górę mam tabelkowo 34, dół 36". Zarazem w BiuBiu chodzę prawie codziennie, mam ciuchy z kolekcji od ok. 3-4 lata wstecz do teraz i serio nie widzę zmian w rozmiarówce. Odpowiedz Link
ochanomizu Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 21:00 Może i niekompatybilność - w sukienkach (Bombay, Noli ) 34b za duże w biuście i przymałe w tyłku :( Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 01.06.13, 07:51 O, to to. Mnie też właśnie te sukienki nie pasowały. Z czego Bombay 34 b/bb był zupełnie za duży (w ramionach, nad biustem, w biuście, pod biustem, w talii, co mogło być efektem po prostu poszerzonych pleców), a Noli tylko pod biustem wisiała (ponoć plecy miała węższe od Bombayu). No i w obu miejsce na biust wychodziło trochę za nisko, ale jak już pisałam jestem niziutka - mam 156cm i jest to dla mnie dość standardowy problem, nawet w sukienkach z sieciówek tak mam, że zaszewki wypadają zawsze niżej niż powinny, tyle że myślałam, że to kwestia dostosowania sukienek do mało podniesionych źle dopasowanymi stanikami piersi ;) Anyway, niedopasowanie Biu-sukienek przeżyję, gorzej z bluzkami :( Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 01.06.13, 11:01 snowflake86 napisała: No i w obu miejsce na biust wychod > ziło trochę za nisko, ale jak już pisałam jestem niziutka - mam 156cm i jest to > dla mnie dość standardowy problem, nawet w sukienkach z sieciówek tak mam, że > zaszewki wypadają zawsze niżej niż powinny, tyle że myślałam, że to kwestia dos > tosowania sukienek do mało podniesionych źle dopasowanymi stanikami piersi ;) > > Anyway, niedopasowanie Biu-sukienek przeżyję, gorzej z bluzkami :( Sieciówkowe ciuszki szyte są w kolekcjach dla nieco dojrzalszych pań na wzrost około 168- 170, w młodzieżowych 175. Ze wzrostem 156 będziesz miała zawsze trudności i powinnaś korzystać z kolekcji tzw. petit (dla kobiet poniżej 165cm). Niestety, mało kto takie robi. Ale z bluzką dopasowaną na twoje proporcje większość kobiet, także te szczupłe noszące rozmiar 34-36, miałyby problemy. Ja już z moimi 168cm uważam się za dosyć niską, większość moich młodszych znajomych jest ode mnie wyższa. Odpowiedz Link
ptasia Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 01.06.13, 11:15 No dobrze, Bombay na mnie też niekoniecznie leżał. Mierzyłam 36 b/bb, dół był raczej ok, ale góra była za długa w plecach/za szeroka w ramionach. Biust w porządku. 34 myślę, że by było za małe w biodrach. Noli za to w 36 b/bb pasuje. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 16:41 Ochanomizu, wszystkie nasze koszule są z dodatkiem elastanu, nie było innych. Staramy się jak możemy, różnicujemy kroje, wzory, ale wszystko na miarę naszych skromnych możliwości finansowych. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 10:36 Porównałam bluzki w różnych krojach na płasko i Venice wychodzą większe. Pod pachami jest to różnica nawet ok. 3cm, na wysokości odcięcia ok. 2cm, a rozszerzanie zaczyna się trochę poniżej wysokości talii. Dla osoby takiej jak ja, która ma tyle samo cm w podbiuściu, co w talii, kończy się to niestety workiem pod biustem :( Ja też jestem za zróżnicowaniem krojów i też mam mam już po kokardę bluzek z odcięciem, ale niestety najwidoczniej nic innego nie będzie na mnie leżało, skoro najwęższy punkt zaczyna się u mnie pod biustem. Dlatego apeluję o zróżnicowanie także na poziomie jednej kolekcji. I czekam na tę liliową zapowiedź, która pod względem kroju wygląda podobnie do Rotterdamu, z nadzieją, że może choć jedną Biu-bluzkę uda mi się nabyć... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 16:36 Jestem zdziwiona Twoją opinią, wszystkie kroje bazują na starych modelach. Jedyną rzeczą jaka się zmieniła, to delikatne poszerzenie ramion i pleców. Po to są tworzone tabele rozmiarowe, żeby można było na ich podstawie odmierzać odcinki na siatce konstrukcyjnej i trzymać się wymiarów. Są modele, gdzie jest większy dodatek luzowy, są inne, gdzie dodatek jest niewielki i są bardzo dopasowane. Staram się słuchać klientek i jak po raz setny słyszę, że dosyć odciętych pod biustem, to z żalem serca, ale robię nie odcinane, odcinam skosem itp. Zawsze było więcej wyrobów z dzianiny niż z tkaniny. Dlaczego? Bo jest mniej rozmiarów - każdy kolejny rozmiar to dodatkowe koszta. Przygotowanie modelu z tkaniny także trwa o wiele dłużej. Trzeba narysować, postopniować i wyciąć więcej rozmiarów. Dodatkowe stoły do skrojenia, dodatkowe metry do kupienia i zamrożenia kapitału, dużo bardziej skomplikowane, a co za tym idzie dłuższe szycie ... Poza tym gładkie dzianiny można dokupić w każdej chwili, a tkaniny - jeśli nie zamrozimy kapitału na całą rozmiarówkę z danego modelu przed sesją zdjęciową, to może się okazać, że wydamy pieniądze na sesję a materiału już nie kupimy. Przy rozmiarówce 34-46 (a nawet 48) razy 3, są to ogromne kwoty. To jest czysta ekonomia. Sukienki z tkaniny sprzedają się najgorzej, modele sprzed roku i sprzed dwóch lat nadal są w sklepie... Dlatego na przykład powrót do samograja jakim był krój Martini :) Jeśli chodzi o wysokość biustu - ostatnio słyszałam zarówno tutaj, jak i od klientek zza granicy, że biust profilujemy bardzo wysoko, za wysoko. Niestety każdy biust jest zawieszony inaczej, my w kwestii jego wysokości w naszych wyrobach nic nie zmieniliśmy…. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 20:05 No to ja nie wiem. Może dostałam bluzki z pomylonym rozmiarem? W co raczej wątpię, bo żeby pomylić się z wszywkami na dwóch zupełnie różnych sztukach to raczej mało możliwe. Faktem jest, że Venice na mnie wiszą, a przy bluzkach z elastanem to dla mnie niedopuszczalne. Zresztą z tego samego powodu nie kupuję u konkurencji, bo raz zamówione ichnie 34 też na mnie wisiało i sobie odpuściłam. Z BiuBiu będę właśnie odsyłać trzecie zamówienie, przy czym pierwszy raz będą to bluzki :( Paryżanko, które aktualnie dostępne modele mogę w takim razie zamówić w rozmiarze 34 b/bb, żeby na pewno były super-hiper-dopasowane? Czy ta liliowa bluzka z fb będzie też miała poszerzone plecy? Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 20:10 Errata: to będzie już czwarta odsyłka i drugi raz bluzka - Portimao bawełniane też na mnie wisiało :( Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 20:20 Snowflake86 - siedzę i myślę, liliowa bluzka jest z kimonem, bez rękawów, więc tam są zupełnie inne plecy (inaczej odczuwalne, że tak to ujmę), musiałabym sprawdzić i przyłożyć szablony z jakiejś staroci do tej bluzki i dać Ci odpowiedź, ale.... teraz tak mnie olśniło, przecież ja poszerzałam od 40 wzwyż, więc jakim cudem 34 są luźniejsze hmmm. Odpowiedz Link
anka-ania Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 20:35 Nie wiem jak inne odesłane przez Snowflake bluzki, ale Venice (w tym przypadku coral 38b/bb) wypada luźniejsza niż wcześniejsze letnie bluzki. Mam w niej luz, mimo że w ciągu ostatniego roku przytyło mi się trochę. Odpowiedz Link
yo_anka Re: Biu-ubrania przestały na mnie pasować :( 31.05.13, 22:28 "Jedyną rzeczą jaka się zmieniła, to delikatne poszerzenie ramion i pleców." SUPER! Bardzo mnie to cieszy, jak posiadaczkę tłustych ramion - popędzę do sklepu zatem pomierzyć nowości :) Co do reszty nie da się wszystkim dogodzić i na wszystkie typy uszyć - choć Kinga ma i tak naprawdę dużo moim zdaniem modeli na naprawdę różne biusty i gusty :) Nie wszystkie trafiają w mój styl, nie wszystkie pasują na moja sylwetkę, a czasem nawet nie ten kolor, ale mam i tak wiele ciuchu BIuBIu z których jestem zadowolona! I ja też często wypadam przez to ze jestem z drugiego końca tabeli a ma ciuch w BiuBiu do 42BB/BBB do 46BB/BBB Bywa, trzeba mierzyć, próbować i tyle Ale co mnie ogromnie cieszy: Kinga szyje os 34/36 do 44 / 46 a nawet 48 i zdaję sobie sprawę z tego ile tak rozpiętość kosztuje PS. Też polobbuje za modelkową różnorodnością jak u Ewy Michalak:) poproszę PLUS SIZE jakieś 44/46 byłby mile widziane :) Odpowiedz Link
amused.to.death Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 17:07 Jakiś czas temu tak jakby narzekałam na Portimao LS - że materiał inny etc. Nie tylko przyzwyczaiłam się do noszenia, ale uważam, że to absolutnie genialna bluzka i nosiłam je na zmiane dopóki się ciepło nie zrobiło. A niedawno zamówiłam dwie sztuki dla koleżanki, która jest nią równie zachwycona. Za to nie podpasowała mi sukienka - gomera, którą tutaj wszyscy się zachwycają. Na mnie wyglądała ani sportowo ani elegancko, ale teraz jak się przyglądam zdjęciom na stronie to dochodzę do wniosku, że moze dlatego, że moja była taka akurat? A na modelkach jest luźniejsza? W każdym bądź razie - wraca, a portimao LS mam nadzieję, że będzie na jesieni w innych kolorach? :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 18:27 Amused, bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona:) Fenomen tej bluzki mnie zadziwia, zrobiłam ją przez przypadek, Sylwia prosiła mnie o coś luźniejszego i drapowanego. Początkowo miała pozostać jednym egzemplarzem, bo uważam, że woda, to jest jedna z mniej szczęśliwych opcji dla dużego biustu, a to najlepiej się sprzedająca bluzka ever :) Zupełnie na odwrót z Gomerą, szyłam sobie takie sukienki/tuniki od lat i uważałam, że dla osób biuściastych, które zdradliwie opuściła talia ;) nie ma nic lepszego. Planowane były jako model dla linii +size, a nagle tak się spodobały, że uszyliśmy 34 - 48 i też są hitem sprzedażowym. Jak widać, dla każdego coś innego, dziewczęta :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 19:25 Paryżanko, niniejszym mnie zasmuciłaś. Sobie to szyłaś od lat, a innym skąpiłaś. Nieładnie! ;) Naprawdę nie wszystkie tu kochamy talio-obciskacze! (Dla przeciwwagi, Portimao nie przemawia do mnie zupełnie) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 19:51 Myślałam, że wszystkie macie talie osy, przynajmniej do mnie trafiały takie bardzo wąsko-plece klepsydry, ze smukłymi taliami i krągłymi biodrami jak Sylwia. Na takich osobach o wąskich ramionach Portimao wygląda super, na szerokich ramionach - znacznie gorzej. Tak się zastanawiam co mogło wpłynąć na niedopasowanie biubranek do Ciebie Ochanomizu i myślę, że sprawcą może być lekkie poszerzenie ramion i pleców, nie jest ono znaczne, ale jednak.... Odpowiedz Link
ochanomizu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 20:53 Dziękuję za odpowiedź. Może różnica jest w dzianinie i jej rozciągliwości, a może, jak Ptasia wcześniej pisała, jestem niekompatybilna z nowymi krojami. Będę czekać na powrót do starych krojów, bo pewnie kiedyś nastąpi ;) Odpowiedz Link
yo_anka Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 22:33 > Myślałam, że wszystkie macie talie osy, przynajmniej do mnie trafiały takie bar > dzo wąsko-plece klepsydry, ze smukłymi taliami i krągłymi biodrami jak Sylwia. > Na takich osobach o wąskich ramionach Portimao wygląda super, na szerokich rami > onach - znacznie gorzej. Portaimo jest cudowna! I mam szerokie bary i grube ramiona i Portaimo wygląda na mnie super! (foty w galerii) Kocham ta bluzkę! Odpowiedz Link
magda2em Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 22:35 +1 za Portimao, moja ukochana bluzka, mam większość wersji kolorystycznych i bardzo chętnie bym miała więcej... *.* Odpowiedz Link
kasienka.body Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 22:53 > +1 za Portimao, moja ukochana bluzka, mam większość wersji kolorystycznych i ba > rdzo chętnie bym miała więcej... *.* takie np. malinowe portimao z rękawem do połowy ramienia <love>. Też uwielbiam tę bluzkę, leży prześwietnie :) ------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 23:03 kasienka.body napisała: > > +1 za Portimao, moja ukochana bluzka, mam większość wersji kolorystycznyc > h i ba > > rdzo chętnie bym miała więcej... *.* > > takie np. malinowe portimao z rękawem do połowy ramienia <love>. > Też uwielbiam tę bluzkę, leży prześwietnie :) To również moja ulubiona bluzka w tym sezonie:) Lubię zwłaszcza tę wiskozową, mam tylko w kolorze teal, na inne się nie załapałam w moim rozmiarze. Chętnie nabyłabym jakąś letnią wersję, malinowa byłaby git:) Te bawełniane są dla mnie mniej wygodne jednak, choć też je lubię. Odpowiedz Link
magda2em Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 23:07 Też wolę te wiskozowe, te bawełniane są sztywniejsze i już inaczej się układają. Jeśli tylko kolory mi podpasują, to kupię wszystkie, jakie się pojawią :D Odpowiedz Link
yaga7 Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 31.05.13, 22:49 Ja mam szerokie plecy i bary, a Portimao z rękawem 3/4 UWIELBIAM. ALE: ja lubię ciuchy, które "robią" mi górę, nie boję się ubrań powiększających bary i biust, natomiast nie przepadam za ciuchami, które "robią" mi biodra. Odpowiedz Link
kasica_k Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 01.06.13, 16:14 Mnie tu nawet nie chodzi o poszerzanie barów, po prostu nie podoba mi się taka ilość marszczenia, wolę prostsze kroje. Odpowiedz Link
boziaj woda rządzi ;) 31.05.13, 19:59 uwielbiam portimao, mam 2szt z rękawkiem 3/4 i złożyłam zamówienie na 3-ą i LS, mam nadzieję, że bedzie równie fajna przy tej okazji polobbuję o dekolty typu łódka, nie wszystkie klientki Biubiu to duzobiuściaste, czesto tez mało-i srednio, które jednak chcą kupować ubrania z miejscem na biust (w tym ja oczywiscie), poza tym skoro woda jest hitem, to może łodka tez będzie :)? gomera akurat nie dla mnie, bo jednak zdecydowanie za krótka, żal trochę, ale nie desperuję jak przy poprzednich kolekcjach gdy coś nie pasowało, bo już wiem, ze lepsze jest wrogiem dobrego, wiec cierpliwie czekam na c.d. jeszcze 2 słowa o gomerze: 36BB na 94cm w biuscie na styk, ale tak jak pisały już dziewczyny to raczej kwestia osadzenia - dla mnie część biustowa jest nieco za wysoko, dramatu nie ma, ale te 2cm w dół i byłoby idealnie, wiec jeżeli projektantka rozważa zmiany w tej kwestii to dodaję swój głos na "niżej" Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Dzień Dziecka 31.05.13, 20:04 Z okazji Dnia Dziecka, tylko w ten weekend poprawiamy nastrój szmizjerkami za 99,-. Można ich używać jako płaszczyków wiosennych, kiedy pogoda za oknem jest tak niewyraźna jak tej wiosny. Przypomnę, że wychodzą mniejsze w biuście niż powinny :( polecam brać jedno B więcej niż zwykle. Odpowiedz Link
kasiadj07 Gomera - większa w biuście? 31.05.13, 23:46 Mam gomerę granatową (dzięki Kingo;) w rozmiarze 48BB. Początkowo wydawało mi się, jak tu parę osób pisało, że miejsce na biust wypada wyżej, niż zwykle. Miałam spore luzy nad biustem. Po namyśle, obmierzeniu, obmacaniu i porównaniu z moim modelem testowym, stwierdziłam, że nie, że po prostu jest trochę za duża na mnie w biuście. Po zebraniu i przeszyciu nadmiaru materiału leży jak ulał. Drugą zamówię więc pewnie o rozmiar w biuście mniejszą. Nie wiem, czy faktycznie gomera wypada większa, czy przez sztywny materiał tak się układa, czy po prostu na mnie za dużo B, nie mam niestety z czym porównać. Odpowiedz Link
magda2em MARSALA 40 bb/bbb, 42 b/bb 01.06.13, 20:17 Wracają obie, jestem kompletnie niekompatybilna z tą sukienką. 40 w talii idealne, w biodrach ok - luźne, jak krój przewiduje, w biuście ok, za to odrobinkę za wąskie w ramionach i szew w rękawku koszmarnie wpija się w ramiona. 42 w talii wór o biodrach nawet nie wspominając, w ramionach ok, w biuście luzy, a szew w rękawku wpija się równie koszmarnie, jak w 40. Gdybym zamówiła wypadające mi tabelkowo 44, to chyba miałabym wór pokutny, a nie sukienkę... Co do tego szwu w rękawie - nie wiem, o co chodzi, może po prostu mam stosunkowo duże ramiona, większe niż projektant przewiduje dla danych rozmiarów, ale to naprawdę nie jest problem zamałości rękawa - materiału jest wystarczająco dużo. Wpija się w ramię tylko samo przeszycie, materiał ma jeszcze luzy. Odpowiedz Link
yaga7 Re: MARSALA 40 bb/bbb, 42 b/bb 01.06.13, 20:35 Ja czekam na swoje standardowe 42BB/BBB - zaczynam się wobec tego bać wora w biodrach ;) Odpowiedz Link
yaga7 MARSALA 42 bb/bbb 03.06.13, 11:54 Mój standardowy rozmiar BiuBiu. I pod względem rozmiaru pasuje, nic nie wisi, nie jest za duża itp. Ale pod względem fasonu kompletnie nie pasuje. Wyglądam w sukience ciotowato ;) Bo: za mały dekolt, za dużo materiału na dekolcie, biust z jednej strony ginie, a z drugiej mam dużą klatkę. Po drugie sukienka kończy mi się w polowie kolan, to dla mnie nie jest dobra długość jak na letnie kiecki - letnie kiecki muszę mieć raczej przed kolana albo maxi. Po trzecie mam wrażenie, że materiał nie pasuje do fasonu. Z jednej strony materiał jest dość cienki, a wydaje mi się, że do tego fasonu lepszy byłby grubszy materiał (pewnie jak w oryginalnym Ponti, którego nie mierzyłam). Po czwarte w sukience znika mi talia (nie żebym miała mega talię, no ale jednak jakąś mam ;) ). Niby to odcięcie jest w dobrym miejscu, ale nie wygląda to dobrze. Mam sukienki z Pepperberry z podobnie cienkiego materiału, leżą inaczej, więc podejrzewam, że to nie chodzi o materiał tylko po prostu o krój kompletnie niekompatybilny z moją figurą. Odpowiedz Link
edzia100 Re: MARSALA 38b/bb, 38bb/bbb i 40b/bb 03.06.13, 13:05 Ja właśnie przymierzyłam i w moim przypadku wychodzi dość luźna: 38b/bb było najlepsze, a i tak miałam poczucie, że jest luźna. Przymierzyłam w pracy i dziewczyny uznały, że to jednak nie dla mnie wzór :( odsyłam, ale moja koleżnak wygląda w niej dobrze :)) więc trzeba sprawdzić na sobie Odpowiedz Link
magdak_1977 Re: MARSALA 42b/bb 03.06.13, 14:13 Mój standardowy rozmiar, ale tu absolutnie za duża. Wracają obie, wzięłam 40 bb/bbb-sprawdzimy te. Moim zdaniem to kwestia materiału, który jest bardzo cienki, lejący i rozciągliwy. Nawet trudno mi określić, czy pasuje na mnie, bo wyglądałam jak w worku... Myślę, ze z racji materiału będzie dobra na upały. Czy jednobarwne sukienki będą też z wiskozy czy z bawełny? Bo taka cienka wiskoza bez wzorów będzie bezlitosna dla ciała:( Odpowiedz Link
iq133 MARSALA 42bb/bbb 03.06.13, 20:44 Zamówiłam Marsalę 42bb/bbb w obu kolorach, bo mam granatową i ciemnozieloną Ponti, które bardzo lubię. No i zaskoczenie. Sukienka w niebiesko-granatowe wzory leży jak na mnie szyta i oczywiście zostaje. Może ewentualnie ciut ja skrócę, ale jeszcze nie jestem pewna. Natomiast druga nie pasuje, mimo że to ten sam rozmiar. Mam wrażenie, że dzianina jest inna, bardziej się ciągnie i z tego powodu zupełnie inaczej się układa (na mnie nie najlepiej i wygląda na niekompatybilną z moją sylwetką). Pewnie dochodzi i to, że kolor okazał się dla mnie nietwarzowy. Na monitorze wyglądał inaczej. Więc ta do zwrotu. Odpowiedz Link
magdak_1977 Re: MARSALA 40 bb/bbb 05.06.13, 14:55 Dotarły i pasują świetnie. Nie przylegają, ale delikatnie opływają, nie widać gór i dołów. Tamten roz był po prostu za duży. Sukienka z delikatnej, dość cienkiej dzianiny. Będzie dobra na lato do pracy, miasta, bardziej oficjalne wyjścia, bo mało odkrywa. Odpowiedz Link
veil_9 Marsala 44b/bb (i montparnasse steel 44bb) 06.06.13, 20:00 Zamawiając Marsalę, niepokoiłam się o kolor, bo w beżach zwykle wyglądam - oględnie mówiąc - mało korzystnie. Tymczasem niespodzianka: jest bardzo dobrze! La_parisienne określała ten odcień jako neutralny, na pewno nie jest zimny, bo wyglądałabym upiornie. Jeśli chodzi o krój, to u mnie sprawdził się znakomicie: w części biustowej (fantasiowe 34G) - leży doskonale; dekolt - nadający się do pracy; rękawki - bardzo wygodne i dobrej długości; tył zupełnie prosty - bardzo ładnie układa się. Spokojnie zmieściłam 88 cm talię, a odcięcie i zakładki zaczynają się w takim miejscu, że nie czuję się poszerzona. Kiedy staję bokiem do lustra, nie widać, aby zakładki odstawały - leżą gładko. Jest mi wygodnie, nie czuję się opięta. Materiał jest bardzo miękki i delikatny, dość cienki, ale raczej nieprześwitujący. Na pewno dobrze zniosę w nim ewentualne upały. Jako wisienkę na marsalowym torcie ;) zamówiłam szmizjerkę - Montparnasse Steel w rozmiarze 44bb. Faktycznie w moim zwykłym rozmiarze 44b, byłaby ciasnawa w biuście. Już ją kocham, głównie za wyszczuplający i taliotwórczy krój, za piękny stalowy kolor, za sprytnie ukryte w szwach kieszonki, za wygodne rękawki oraz za mnóstwo guziczków z logiem Biu Biu. La_parisienne - serdeczne dzięki! (Zanim powstało Biu Biu nie miałam sukienek, bo bezsensownie było kupować coś, czego i tak nie założyłoby się.) Odpowiedz Link
biubiu Re: Marsala 44b/bb (i montparnasse steel 44bb) 07.06.13, 18:54 Veil_9, cieszymy się, że jesteś zadowolona. Tak, beż w Marsali jest bardzo przyjemny i neutralny, nie wyczuwa się w nim szarości ani żółci. To bardzo miłe, co piszesz o sukienkach, dodaje nam to sił do pracy :) Odpowiedz Link
iq133 Re: Marsala 44b/bb (i montparnasse steel 44bb) 07.06.13, 21:15 Czy te dodane siły do pracy zaowocują jeszcze sukienkami w rodzaju tych, które chwaliły dwie przedmówczynie. Chodzi mi o coś, co nadaje się do pracy, do miasta, na oficjalne okazje (w typie Ponti, Pasadeny, Red Town, Szarej Eminencji, Montparnasse itp.), czyli sukienki kobiece i podkreślające figurę, ale nie opinające, nie prześwitujące i nie odkrywające za wiele, co dla mnie jest ogromną zaletą. Niestety takie rzeczy są w mniejszości. Może i ich wielbicielki również ?. Ja też pokochałam Montparnasse (mam ciemnozieloną, a boleję, że nie załapałam się na dżinsową). Uwielbiam Ponti, więc z tego powodu kupiłam Marsalę w niebieskie wzory, która świetnie pasuje. Liczę, że będzie też dobra granatowa albo fuksjowa. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Marsala 44b/bb (i montparnasse steel 44bb) 10.06.13, 09:30 iQ133 - w sumie za takie klasyki zostałam obwołana citoką-klotką ;) Ale nic to, oczywiście, że będą klasyczne, grzeczne sukienki, jednak nie zależy to od moich sił, za których doładowanie serdecznie dziękuję :) bardziej od finansów firmy. Mimo, że na ten sezon przygotowanych sukienek mamy jeszcze kilka, tego lata już ich nie zrobimy. Szycie ich w czerwcu czy później nie ma żadnego sensu, zostaną im wydłużone rękawy i na jesień - jak znalazł. Sukienki panelowe zgodnie z sugestiami klientek też przesuwamy na jesień - będą z długimi rękawami. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Marsala 44b/bb (i montparnasse steel 44bb) 10.06.13, 10:10 Czyli teraz nie będzie już żadnych innych sukienek z krótkim rękawem poza tym, co jest obecnie? Odpowiedz Link
kis-moho Re: Marsala 44b/bb (i montparnasse steel 44bb) 10.06.13, 10:19 Łączki mają być na dniach. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Marsala 44b/bb (i montparnasse steel 44bb) 10.06.13, 12:20 Buuu, ale szkoda :( Ja tam bym nawet w lipcu kupiła letnią kieckę :) A Gomera dzianinowa będzie jeszcze teraz czy też dopiero jesienią? --------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
yaga7 Re: Marsala 44b/bb (i montparnasse steel 44bb) 10.06.13, 12:37 O właśnie, to mnie najbardziej interesuje :) Bo Gomerę to chcę z krótkim, z długim nie kupię raczej na pewno. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Marsala 44b/bb (i montparnasse steel 44bb) 10.06.13, 14:50 Gomera i Martini będą jak najbardziej. Pisałam o sukienkach, które zrobiliśmy, ale nie pokazywaliśmy. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Marsala 44b/bb (i montparnasse steel 44bb) 10.06.13, 17:26 uff :) To czekamy grzecznie. ------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
magda2em Koszule 10.06.13, 12:38 Nie noszę koszul ani innych eleganckich ciuchów na co dzień, kupuję wtedy, kiedy są potrzebne w konkretnym celu. Akurat w szafie taki rzeczy pasujących nie mam, a zbliża mi się termin egzaminu. Chciałam sobie kupić koszulę - nie ma rozmiarów, zostały tylko jakieś pojedyncze sztuki. Przepatrzyłam eleganckie sukienki, które się by nadawały na cele egzaminacyjne - nie ma rozmiarów, też zostały tylko jakieś pojedyncze sztuki, nie mówiąc o tym, że wszystkie są ciemne, więc na letni egzamin się nie nadają. Ja rozumiem, że eleganckie ciuchy oznaczają zamrożenie sporej kasy, ale myślę, że akurat dobry / sprawdzony krój przynajmniej białej koszuli z krótkim i długim rękawem powinien być dostępny przez cały okrągły rok, doszywany na bieżąco. Bo potem skutek jest taki, że jak potrzeba, to nie da się kupić. Nie każdy ma możliwość kupienia koszuli wtedy, kiedy akurat "rzucą" do sklepu (bądź przy częstych wahaniach wagi, jak u mnie, nie zawsze ma to sens). Poradziłam sobie inaczej, wyciągnęłam z szafy zapomnianą elegancką sukienkę jakiejś firmy no-name kupioną w outlecie na ubiegłoroczne wesele, nie najlepiej dopasowaną, ale przynajmniej jasną i elegancką, choć planowałam na egzamin iść w koszuli i spodniach. I taka mnie refleksja naszła, że firma nie chce moich pieniędzy... maturzystki raczej chyba rzadko kupują 44 tkaninowe, więc na szał maturalny zwalić tego nie można... Odpowiedz Link
genepi Re: Koszule 10.06.13, 13:43 Tak jak ty nie możesz kupić w dowolnym momencie koszuli i zamrażać pieniędzy tak najpewniej firma nie może uszyć w dowolnym momencie całej rozmiarówki i to w dwóch długościach rękawów w dodatku. Tylko na większą skalę. Dlaczego nie można iść na egzamin w ciemnym kolorze? Pecha przynosi? Elegancka ciemna sukienka dalej pozostaje elegancką. Odpowiednie ubranie się na egzamin ma wyrazić szacunek dla komisji a nie dosłowne traktowanie twórczości osieckiej ("Biała bluzka"). Sprawdziłam że jest np. Paris Noir w rozmiarze 44BBB w sklepie. Ja w zeszłym roku zdawałam jeden egzamin czerwcowy w Paris i przyniosła mi szczęście. A może byłam dobrze przygotowana po prostu :-) Odpowiedz Link
magda2em Re: Koszule 10.06.13, 14:23 Ależ, można iść na egzamin w ciemnym kolorze. Tylko przy 25 stopniach w cieniu (załóżmy, że pogoda będzie łaskawa i nie będzie więcej) w ciemnej sukience człowiek się poci o wiele bardziej niż w jasnej... a to powód do dyskomfortu, o ile nie dodatkowego stresu. A przy egzaminie, za który się grubą kasę płaci i zdawalność wynosi 20-25%, raczej wolałabym nie dokładać przeszkadzajek, choćby były najgłupsze i pomijalne dla osób postronnych. Ja nie chcę tu naskakiwać na nikogo, zwracam tylko uwagę na to, że eleganckie rzeczy często kupuje się "jak są potrzebne", a nie "bo akurat rzucili do sklepu". Nie każdy ma w pracy dress code i musi chodzić w eleganckich sukienkach i koszulach na co dzień, więc ma ich pełną szafę. Pisałam o białej koszuli, bo jeśli ktoś ma w szafie jedną jedyną koszulę na sytuacje oficjalne, to z reguły jest to jednak biała koszula, a nawet jeśli nie biała, to jasna i stonowana - a nie czerwona czy czarna. Ale pomijając to, jak szukałam czegoś na egzamin, to szukałam jakiejkolwiek koszuli w pasującym rozmiarze (kolor obojętny, może żeby nie była jednak fuksjowa albo czerwona) nie z długim rękawem (egzamin pisemny, nie chcę rękawem rozmazywać tuszu przy pisaniu) - w moim aktualnym 44 nie ma. Nie pisałam przecież o jakiejś kosmicznej liczbie modeli - jeden sprawdzony bazowy, w pełnej rozmiarówce naprawdę by wystarczył. Różne rzeczy eleganckie mogą się nie sprzedawać, ale białe koszule akurat to powinien być nieomal samograj, zwłaszcza w okolicach egzaminów/obron/matur itd. ... A ja nie mogę kupić koszuli nie dlatego, że zamrażam kasę z wyprzedzeniem - tylko dlatego, że zbyt często mi się waha waga i musiałabym potem przed egzaminem kupować kolejną, bo ta kupiona pół roku wcześniej bo akurat był rozmiar będzie albo za duża, albo za mała. W dzianinowych ciuchach tego tak nie widać, ale w tkaninowych widać u mnie każde wahnięcie, zwłaszcza jeśli waga idzie w górę. Nikt mi kasy za koszulę, którą założyłam tylko raz do przymiarki, nie zwróci. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Koszule 10.06.13, 14:36 Staramy się zawsze mieć pełną rozmiarówkę z białych koszul, akurat masz pecha, bo stare się mocno przerzedziły, a nowe czekają w kolejce do szwalni, materiał leży i czeka. Też odczuwamy brak pełnej rozmiarówki, sklepy czekają, klientki się niecierpliwią. Gdyby nie brak dziurkarki, uszylibyśmy u siebie, ale to wydatek, bagatela kilkanaście tysięcy. Odpowiedz Link
magda2em Re: Koszule 10.06.13, 14:41 Ech, szkoda, mam nadzieję, że to koniec pecha około-egzaminacyjnego :P Dobrze wiedzieć, że to stan tymczasowy - z racji że nie potrzebuję koszul na co dzień, nie śledzę sytuacji, po prostu potrzebowałam kupić i się mocno zdziwiłam, że aż tak rozmiarówka przebrana. Poradziłam sobie z kompletowaniem garderoby na egzamin, ale wolałabym iść w biubiowej koszuli na egzamin, zdecydowanie byłoby mi wygodniej i swobodniej ;) Może przy jakiejś innej okazji, zwłaszcza że jeśli zdam, prawdopodobnie będę potrzebować koszul (i jakiegoś żakietu!) częściej :P Odpowiedz Link
3_asiunia Re: Koszule 11.06.13, 12:32 Z czystej ciekawości- dlaczego w ciemnej sukience nie wypada iść na letni egzamin? Może ja studiuję dziwne rzeczy, ale nigdy nie zawahałabym się iść w ciemnym, eleganckim stroju na egzamin, natomiast nad jasnym musiałabym się głęboko zastanowić do kogo idę ;) Odpowiedz Link
kasienka.body Marsala 44B/BB fuksja, beż, niebieska 08.06.13, 10:33 Przyszły wczoraj i już je kocham! To chyba będzie druga moja ulubiona Biu sukienka (zaraz po Gomerze). Obawiałam się trochę kroju, bo mam figurę jabłka (brzuch) i bałam się, że zaszewki mi jeszcze bardziej ten brzuch podkreślą. Ale nie :) Jest bardzo dobrze, biodra, których nie mam ;) są zaznaczone, tkanina fajna na lato, przewiewna, ale jednocześnie nie obciskająca za bardzo. Miałam zostawić maksymalnie dwie, a którąś odesłać, ale chyba nic z tego, bo wszystkie są piękne, a na dodatek kusi mnie teraz jeszcze granat :D Kingo, jesteś miszczem ;) ------------------------------------- Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
yaga7 Re: Marsala 44B/BB fuksja, beż, niebieska 08.06.13, 11:23 Czy wrzucisz do galerii? Pliiiis :) Chciałabym zobaczyć, jak ta sukienka leży i czemu na mnie okazała się takim niewypałem. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Marsala 44B/BB fuksja, beż, niebieska 08.06.13, 11:43 Postaram się wrzucić dziś albo jutro :) Może w końcu też gomerę obfocę ;) Odpowiedz Link
berkano8 Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 10.06.13, 18:32 Mam granatową Gomerę, wydłużaną na zamówienie. Nie wiem co mnie zaćmiło, że zamówiłam inną ilośc B niż standardowo, w biuście jest prawie na styk, ale oczywiście została ze mną, jest super. Korzystając z rabatu kupiłam Montparnasse steel, już dotarła i wreszcie mam kieckę o bardziej oficjalnym charakterze, którą można nosić latem. Kolor świetny, leży bardzo dobrze. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: BIU BIU - 16 - ubrania probiuściaste 11.06.13, 14:44 Dziękujemy za recenzję berkano8, obie sukienki będziesz nosiła latami, do znudzenia :) Odpowiedz Link
boziaj Verona, Portimao LS 10.06.13, 20:57 1) Portimao - mam już i b.lubię z rekawkami 3/4, teraz zamówiłam LS - lezy troche inaczej , ale nadal swietnie, normalnie nie mogę się nacieszyć, że to lato takie chłodne ;) 2) Verona blue- niestety po pierwsze nie do konca trafiłam z rozmiarem, po drugie część biustowa dla mnie jest za wysoko, 38BB generalnie pasuje poza częścią biustową, która jest za duża, ale głownie w miejscu, gdzie ja biustu nie mam - bo mam niżej sliczny kolor, tradycyjnie inny w realu niz na moim monitorze za to 42BB na koleżance lezy rewelacyjnie - zazdrość mnie żrzera Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Verona, Portimao LS 11.06.13, 14:43 Dziękujemy za recenzję, Boziaj! Odpowiedz Link
nika.86 Kiedy sukienka w łączkę? 11.06.13, 12:37 Miała być w piątek, a tu wciąż nic. :( Kiedy można się jej spodziewać? I (o ile to nie sekret ;)) co w najbliższej przyszłości pojawi się w sklepie, oprócz łączki i bluzki kimonowej? Będą jeszcze może w tym sezonie żakiety? Czy raczej na jesień? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kiedy sukienka w łączkę? 11.06.13, 14:41 Piątek był na duże "może" poniedziałek "chyba", już są, pakujemy, myślę, że jutro będą włożone do sklepu. Odpowiedz Link
a.paulska Re: Kiedy sukienka w łączkę? 11.06.13, 15:34 A czy można prosić o informację ile mają łączki w talii - na wysokości odcięcia (interesuje mnie szczególnie rozmiar 38 i 40) oraz na jakiej wysokości jest odcięcie? Odpowiedz Link
biubiu Re: Kiedy sukienka w łączkę? 11.06.13, 19:03 Łączki nie mają odcięcia w talii, mają tylko pionowe cięcia, co dodaje wiotkości sylwetce :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Kiedy sukienka w łączkę? 11.06.13, 19:11 A czy te łączki mają dekolt podobny do Marsali czy większy? W sumie pytam bardziej teoretycznie, bo kolor chyba nie mój (chociaż ponoć mają być dwa kolory?). Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Maki i peonie 12.06.13, 14:57 Makowe i peoniowe pola już dotarły do sklepu. Zapraszamy! www.biubiu.pl/poppy-fields.html www.biubiu.pl/peony-fields.html Odpowiedz Link
kajusieczka Re: Maki i peonie 12.06.13, 15:40 czym się różnią poppy i peony fields? Bo jak dla mnie są takie same tylko peony ma mniej oświetlone zdjęcie, obie mają opis kolorów taki sam "Kolor: Czerwień, Koral, Szarość, Biel" Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Maki i peonie 12.06.13, 15:45 Przepraszam, to błąd w opisie, już zmieniłam na róż. Poppy są makowo-czerwone z dodatkiem bieli i szarości a peony mają dwa odcienie różu, szarość i biel, już zrobiłam fotki wzoru w zbliżeniu, zaraz pokażę. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Maki i peonie 12.06.13, 16:13 Wzór sukienki Poppy i Peony Fields - napisy wykonane w kolorze kwiatków. fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/p480x480/580470_10151585301753463_1975941206_n.png fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/1011067_10151585302583463_1242358575_n.png Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Maki i peonie 12.06.13, 16:14 Wzór sukienki Poppy i Peony Fields - napisy wykonane w kolorze kwiatków. Odpowiedz Link
magdak_1977 Re: Maki i peonie 12.06.13, 16:17 Piękne te łączki:) Czekałam na nie jak głupia... Odpowiedz Link
anika772 Re: Maki i peonie 12.06.13, 18:35 Świetne są, trochę długie, ale skrócenie to nie problem. Kiedy będą bluzki kopertowe? Mogę wrzucić sukienkę i poczekać na połączenie zamówienia? Odpowiedz Link
kis-moho Re: Maki i peonie 12.06.13, 18:37 > Kiedy będą bluzki kopertowe? Mogę wrzucić sukienkę i poczekać na połączenie zam > ówienia? Podłączam się pod pytanie, też bym tak chętnie zrobiła. Odpowiedz Link
anika772 Re: Maki i peonie 12.06.13, 18:38 Aha, jeszcze jedno pytanie- istnieje jakiś aktualny kod rabatowy? Byłoby miło:-) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Maki i peonie 12.06.13, 19:20 Face Book, Facebook - dają 5% jednorazowego rabatu, kimona już mamy w 2 kolorach uszyte, czeka je sprawdzanie i pakowanie, więc to można złożyć zamówienie i wpisać w uwagach - proszę o dołożenie produktu x w rozmiarze y, kolorze z. Poinformujemy kiedy zamówienie zostanie skompletowane. Kimona szyjemy także czarne i jasno - turkusowe (nie wiem czy wspominałam wcześniej). Odpowiedz Link
kis-moho Re: Maki i peonie 12.06.13, 19:29 Uhm, ja już łączkę zamówiłam. Mogę po prostu poczekać z płatnością, i przy zamówieniu kimona dopisać, że proszę o połączenie zamówień? Czy to Wam zrobi jakiś straszny bałagan? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Maki i peonie 12.06.13, 19:29 Nie, te kilka dni nie robi bałaganu. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Maki i peonie 12.06.13, 19:30 Świetnie, dzięki, to dopiszę w takim razie przy kimonie co i jak, a na razie wstrzymam się z przelewem. Odpowiedz Link
anika772 Re: Maki i peonie 12.06.13, 19:32 Kis-moho- zrobiłam to samo co Ty. Też poczekam na kimono w takim razie. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Maki i peonie 12.06.13, 20:54 A jakie będą kolory? Rozumiem, że 2 najpierw, a czarne później? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Maki i peonie 12.06.13, 21:14 Najpierw biały i liliowy, potem czarny i turkus, na końcu czerwień. Odpowiedz Link
magdak_1977 Re: Maki i peonie 12.06.13, 22:23 A z jakiego materiału będą? Rozmiar jak w kopertach brać? Jasny turkus brzmi pięknie... Odpowiedz Link
zenobia44 Fado? 16.06.13, 11:54 Czy przewidywane są jakieś bluzki bez rękawów, np. Fado lub coś w stylu Fado? Odpowiedz Link
helejabea Poppy fields 36b/bb i 38b/bb 18.06.13, 10:04 Sukienka prześliczna i uszyta perfekcyjnie z klinów, co powoduje, że rewelacyjnie dopasowuje się do sylwetki. Zamówiłam dwa rozmiary i mniejszy 36b/bb jest idealny, luźniejszy niż polki w tym samym rozmiarze. Materiał delikatny, milutki, przyjemny dla ciała w gorące dni oraz doskonały gatunkowo (nie mechaci się), przetestowany na zeszło rocznych bluzeczkach. Dziękuję projektantce, za kolejną perfekcyjną sukienkę:) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Miłość w Portofino ;) 22.06.13, 13:53 W sklepie jest już Portofino: białe: www.biubiu.pl/portofino-214.html czarne: www.biubiu.pl/portofino-black.html turkusowe: www.biubiu.pl/portofino-black.html lawendowe: www.biubiu.pl/portofino-lavender.html oraz czerwona Marsala - www.biubiu.pl/marsala-red.html . Na zdjęciach kolor wpada w koral, ale jest to żywa, czysta czerwień, bez odcieni pomarańczu. Odpowiedz Link
kasienka.body Portofino lavender/black 44B/BB, Peony Fields 44BB 28.06.13, 11:11 Uwielbiam Portofino :) Mam lawendową i czarną, rozmiar standardowy w Biu Biu, pasują idealnie. Mam wrażenie, że czarna jest minimalnie ściślejsza, ale na pewno nie na tyle, żeby kombinować z rozmiarem. Bardzo podobają mi się marszczenia na brzuchu - fajnie tuszują to co powinny ;) Kimonowe rękawy to strzał w dziesiątkę, szukałam takich od dawna. Chętnie przygarnęłabym więcej ubrań z takimi rękawami, zwłaszcza jakąś sukienkę :) Marzy mi się też bluzka w tym stylu, tylko rękaw kimonowy 3/4. Peony Fields - również w standardowym rozmiarze, jest lejąca, miła w dotyku, nie opina, luźno spływa po ciele :) Bardzo fajnie leży. Długość ciut przed kolano, ale jeszcze bezpieczna (mam 1,72 wzrostu). Bardzo jestem zadowolona i czekam teraz na dzianinową Gomerę ;) ----------------------------------- Zapraszamy na letnie kolekcje w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
magda2em Re: Portofino lavender/black 44B/BB, Peony Fields 28.06.13, 11:25 Mam Portofino czarne, lawendowe i białe - czarna i biała są ściślejsze od lawendowej, czarna może być, ale białą chyba wymienię na większą, głównie ze względu na lekką przejrzystość materiału, jak to w białych bluzkach. Będę się czuć lepiej w mniej dopasowanej. Wszystkie w 40bb/bbb. Leży na tyle fajnie, że kupię w każdym kolorze, jaki będzie pasował do mojej urody - jest genialna. I jest pierwszą bluzką pro-biu z krótkimi rękawami d bardzo dawna, w której szew w rękawkach nie wpija mi się w ramiona - jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa :) Odpowiedz Link
ptasia Re: Portofino lavender/black 44B/BB, Peony Fields 28.06.13, 11:28 Ja mam czarne 34 b/bb, b. zgrabnie dół się układa. Imho ściślejsza od np. Venice. Mój jedyny problem to lekka niekompatybilność z moimi przykrótkimi plecami - zjeżdża mi z ramion, jest w tej części za długa. Liczę na cud w pralce, tj. skurczenie ;). A z Venice swoją drogą się polubiłam bardziej właśnie po praniu :). Odpowiedz Link
iczanka Peony Fields 36b/bb 23.06.13, 15:12 Sukienka jest bardzo ładna, materiał powinien być w sam raz na upały, miękki i przewiewny. Nie wiem czemu ubzdurało mi się że będzie to raczej sztywna bawełna, w rzeczywistości jest elastyczna i ładnie się układa. Na 168cm wzrostu kończy się akurat w połowie kolana. Rozmiarowo wypada chyba standardowo, może jest minimalne luźniejsza. Dół nie jest mocno rozkloszowany i trochę szkoda, na mnie takie doły leżą lepiej, ale to już prywatne marudzenie;) Duży plus sukienka ma u mnie za stonowany dekolt- nadaje się do pracy. Ogólne wrażenie- fajna codzienna, letnia sukienka. Drogie Biubiu, szykuje się coś jeszcze rozkloszowanego? Odpowiedz Link
anika772 Peony Fields 42b/bb; Portofino 42b/bb 24.06.13, 17:07 Najpierw Peony Fields- uroczy wzór (niestety nie dla mnie, najwyraźniej charakter wypisany na twarzy kłóci się z tą słodką łączką;-), świetny, delikatny materiał. Żałuję że nie wygląda na mnie wystarczająco dobrze, żeby ją zatrzymać...Wraca do sklepu, mniejszej nie będę próbować, bo źle się czuję w tych kwiatkach- a tak mi się podobają na kimś! Być może wzięłam za duży rozmiar. W samym biuście jest ok, ale im niżej, tym gorzej. Z biustu zwisa materiał, co wizualnie dodaje mi parę kilo. Z tyłu, w okolicach lędźwiowego odcinka jest też za dużo materiału (czy to objawy "zadużości", czy po prostu nie mój krój?) Co więcej, ta luźność nie jest w stanie ukryć zjedzonego obiadu. Długość- musiałabym skrócić, sięga mi jakieś 3 cm za kolano (168cm). Portofino- wspaniałe! Mam białe, ale zaraz lecę po następne, to jest zdecydowanie mój fason. Tkanina elastyczna, niezbyt cienka, śliska i "chłodna", aż nie do wiary że to bawełna. Rozmiar zaniżony, jest dość mocno obcisła, ale marszczenia ratują sytuację. Gdyby była gładka, to musiałabym brać większą. Czekam na czerwoną, z nadzieją że nie zabraknie potem czarnej. Odpowiedz Link
edzia100 Portofino białe - kiedy 40b/bb? 24.06.13, 22:07 czy będzie? a może już było i szybko się zmyło? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Portofino białe - kiedy 40b/bb? 25.06.13, 11:25 Portofino było uszyte w pełnej rozmiarówce 34-46, jeśli nie ma jakiegoś rozmiaru, to prawdopodobnie się już sprzedał. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Przerwa w dostawie prądu 25.06.13, 10:45 Szanowne klientki, dziś i w czwartek nie mamy prądu do godziny 14, ponieważ przełączana jest instalacja z naziemnej, na podziemną. W związku z tym, przesyłki kurierskie prawdopodobnie będą nadane dopiero w środę i w piątek. Nie działa też nasz telefon stacjonarny, przenieśliśmy numer do innej firmy i czekamy na podłączenie. Bardzo przepraszamy za niedogodności z tym związane. W razie pytań - zapraszamy na live chat na stronie sklepowej. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Przerwa w dostawie prądu 25.06.13, 14:56 Niestety, o 14 prądu nie podłączyli, zadzwoniłam, poinformowali, że będzie od godziny 18. Bardzo mi przykro, w związku z zaistniałą sytuacją, żadne przesyłki dzisiaj nie zostaną wysłane. Odpowiedz Link
yaga7 Portofino czarne 28.06.13, 22:24 Przyszło moje Portofino i mam zgryza. Zamówiłam do porównania 42B/BB i BB/BBB - ten drugi to mój standardowy biurozmiar, większy niż mówi tabelka sklepu, ale ponieważ bluzki były zwykle odcinane pod biustem, szew wchodził mi na biust, więc zamawiałam większe. W Portofino nie ma odcięcia pod biustem, więc postanowiłam przetestować rozmiar mniejszy. W sumie nie wiem, czy i tak nie powinnam zamówić 44B/BB, bo jednak w plecach jest trochę ciasna. Ale jest jedno ale: część biustowa układa się u mnie średnio, tak jakbym miała za nisko biust, bo nad biustem mam puste miejsce, które się marszczy (w obu rozmiarach). Ja wiem, że bluzka ma marszczenia i może to jest to, co mi nie pasuje i się źle układa. Do tego materiał jest ciut gruby, wydaje mi się, że na lato aż za gruby. Jednak wszystkie moje letnie bluzki są cieńsze, bardziej przewiewne. I ten dekolt też się jakoś sztywno układa :( Wydaje mi się, że gdyby bluzka była uszyta z cieńszego materiału (jak Fuego), leżałaby, przynajmniej u mnie, lepiej. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Portofino czarne 28.06.13, 22:39 yaga7 napisała: > Do tego materiał jest ciut gruby, wydaje mi się, że na lato aż za gruby. Jednak > wszystkie moje letnie bluzki są cieńsze, bardziej przewiewne. Yaga, jakie lato? U mnie było dziś 14 stopni i zastanawiałam się, czy nie wyjść w puchowej kurtce. ;-) Poza tym, nawet podczas gorących dni nieco cieplejsze rzeczy, na przykład do klimatyzowanych pomieszczeń, też się przydają. Portofino bardzo mi się podoba. Zachęcające są te kimonowe rękawy i brak odcięć pod biustem, chyba skusiłabym się na pierwszy ciuszek od BiuBiu gdyby nie kolory. Ale może pokażą się jeszcze jakieś inne. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Portofino czarne 28.06.13, 22:46 Jak jest 14 stopni, chodzę w innych ciuchach po prostu :) Takie biubluzki są mi potrzebne do spódnic na lato, teraz łażę w spodniach i swetrze ;) W klimatyzowanych pomieszczeniach nie przebywam ;) U mnie te kimonowe rękawy jakoś nie działają, nie widzę tego kimona, może mam za szerokie bary do tego. Strasznie byłam napalona na tę bluzkę, a nie leży fajnie :( Odpowiedz Link
yaga7 Re: Portofino czarne 29.06.13, 10:55 Nie wiem, czy będę mieć czas na foty. Do tego bluzka jest czarna i tych niuansów nie widać na zdjęciach, musiałabym zrobić porządnym aparatem w porządnym oświetleniu, a na to na pewno nie będę mieć czasu :( Chyba spróbuję jeszcze z 44. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Portofino czarne 29.06.13, 10:29 Nie wiem czy o to chodzi, ale u mnie też są nad biustem lekkie marszczenia, taki fason (idą z tych marszczeń na ramionach), ale mnie się to akurat podoba. A co do materiału - wg mnie jest fajny, bo nie odznaczają się tak fałdki jak w tych cieniutkich. A lato póki co mamy raczej chłodne, przynajmniej u nas nie za bardzo się da chodzić w krótkim rękawku, więc wszystko ok ;) ----------------------------------- Zapraszamy na letnie kolekcje w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
yaga7 Re: Portofino czarne 29.06.13, 10:58 Pewnie jak zawsze wszystko zależy od figury :) U mnie to wygląda raczej tak, jakby materiał się naciągał i marszczył, a nie jakby to były celowe marszczenia. A do tego jeszcze jest nadmiar materiału w okolicy dekoltu, nawet plunge mi momentami wystawał w czasie mierzenia ;) Spróbuję jeszcze z 44, może faktycznie przez to, że bluzka się za bardzo dołem opina, góra leży jakoś niedobrze. Odpowiedz Link
nientepaura Portofino wymaga plandża 01.07.13, 16:09 przynajmniej u mnie;) nosi się super, ale na mnie (niecałe 160cm) ma tendencję do bardzo głębokiego dekoltu, więc muszę poszukać jasnego plandża, bo effuniaki CH wyłażą. Mam portofino czarne i białe - na razie testowana biel - bardzo wygodna;) Odpowiedz Link
edzia100 Re: Portofino – konstrukcja dekoltu? 01.07.13, 17:26 Dziewczyny, a czy ten dekolt to jest skonstruowany podobnie jak w Rotterdamie szarym? To znaczy, że ta koperta jest nakładana i bez odcinania pod biustem, i można sobie dowolnie sterować głębokością dekoltu (umieszczając pod jedną piersią jedną górną krawędź i puszczając górą drugą)? Wiem, że opisałam to może niejasno, ale ktokolwiek ma Rotterdam, będzie wiedział o co cho... Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Portofino – konstrukcja dekoltu? 01.07.13, 17:33 tak, konstrukcja chyba taka sama, nie jestem pewna na 100%, ale wydaje mi się, że tak. Na pewno nie ma odcięcia pod biustem. ----------------------------------- Zapraszamy na letnie kolekcje w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
yaga7 Re: Portofino – konstrukcja dekoltu? 01.07.13, 17:35 Moim zdaniem konstrukcja jest inna. W Rotterdamie mój dekolt wygląda ładniej, nie ma nadmiaru materiału, no i nawet po zwiększeniu dekoltu nic nie wyłazi. W Portofino brzegi dekoltu się rozłażą i nawet plunge wyłazi. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Portofino – konstrukcja dekoltu? 01.07.13, 19:20 kurcze no, mi nic nie wyłazi, a już na pewno nie plunge :) ------------------------------------- Zapraszamy na letnie kolekcje w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
yaga7 Re: Portofino – konstrukcja dekoltu? 01.07.13, 19:24 Zazdroszczę :) Ale będę testować jeszcze 44, może będzie lepiej leżeć. Odpowiedz Link
edzia100 Re: Portofino – konstrukcja dekoltu? 04.07.13, 17:18 no właśnie, przyszły zamówione Portofino i mam podobne obserwacje jak Yaga :/ Po pierwszym przymierzeniu: zachwyt nad kolorami (lawenda i turkus), ale dekolt na mnie trochę dziwnie wygląda niestety. Owszem, rowek widać standardowo, ale bardziej się boję, że będzie mi się cała ta góra rozjeżdżać w ciągu dnia (trochę tak miałam w bluzce Infinity kiedyś, że cała poła się odchyla i np. widać staniki, i nie mówię o rowku czy mostku). Tutaj na samej górze, od szyi w dół, jest z kolei jakoś tak dużo materiału – widać to np. gdy stanę bokiem do lustra. W moim przypadku to poszerza jakoś mnie. Góra Rotterdamu ładniej na mnie leży w każdym razie. Jeżeli się dekolt tak ułoży, żeby zasłonić się pod samą szyję, to wygląda to dziwacznie na mnie, jakbym się jakimś bandażem pozasłaniała :) Hmm, nie wiem, co z tym Portfofino, przemyślę sprawę przez weekend, bardzo chciałabym je zostawić, bo podobają mi się kolory i długość. Ale boję się, że będą leżeć w szafie z powodów jak wyżej... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Portofino – konstrukcja dekoltu? 01.07.13, 21:14 Bardzo dziękuję Wam za wszystkie recenzje :) Portofino to Rotterdam, tyle, że z kimonkiem i marszczeniami z obu stron, oraz bez skośnego odcięcia pod biustem. Kimono może daje inny efekt, dekolt można albo ułożyć pod biustem i mieć głębszy albo naciągnąć wyżej na biust i mieć bardziej zabudowany. Głębokość dekoltu może być inaczej odczuwana ze względu na wzrost oraz osadzenie biustu. Im wyżej biust oraz im niższy wzrost - tym dekolt odczuwany jest jako głębszy. Odpowiedz Link
ptasia Re: Portofino – konstrukcja dekoltu? 02.07.13, 11:23 Hm, ja odbieram jednak trochę inaczej niż Rotterdam... tzn. dekolt w Rotterdamie potrafię sobie dowolnie ułożyć, tu nie. A co do wyłażenia: HP Effuniakowe niby rano nie wyłaziło, ale w ciągu dnia, jak się poruszałam więcej, schylałam itd., to jednak zaczęło, więc plandż w moim przypadku bezpieczniejszy, no, ale jednak odczuwam ten luz w ramionach itd. BTW, chyba potrzebny nowy wątek, a ten do zamknięcia? Ponad 560 postów? Odpowiedz Link
magda2em Re: Portofino – konstrukcja dekoltu? 02.07.13, 11:34 Ja sobie mogę układać dekolt w Portofino dość dowolnie, tylko wolę jednak zostawić większy, bo odznacza się krawędź materiału. Maksymalnie podciągnięty do góry robi dekolt taki, że nic nie ma prawa z niego wyleźć, nawet najbardziej zabudowana balkonetka :P Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Portofino wymaga plandża 01.07.13, 17:32 U mnie się wszystko chowa, mocniej zabudowane balkonetki też, a mam biust dość wysoko osadzony :) ----------------------------------- Zapraszamy na letnie kolekcje w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
veil_9 Portofino lavender i black 44b/bb 01.07.13, 21:40 Obydwie bluzki świetne. Gdy wyjęłam je z paczki, westchnęłam z zachwytu nad cudnym odcieniem lawendowej, tęskniłam za takim kolorem od dawna. Później była chwila zastanowienia, czy się zmieszczę, bo wydawały mi się bardzo wąskie w talii. Obawy były niepotrzebne - rozmiar wg mnie standardowy. są bardzo wygodne, na pewno nie ciasne, marszczenia pozwalają na ładne ułożenie materiału. W biuście leżą rewelacyjnie, "szczypanki" idące od ramion bardzo podobają mi się - układają ładnie strefę dekoltu. Nie mam problemu z wystawaniem stanika, a noszę najczęściej fantasie side support, które na pewno nie są nisko mostkowe. Odważyłabym się nazwać dekolt Portofino niedużym, przynajmniej w moim rozmiarze tak wygląda... (moje wymiary: 108-88-108, biustonosz 34g). Żałuję, że nie kupiłam również białej (turkus - nie w moim stylu), ale będę zaglądać do sklepu - może ktoś odeśle. I jeszcze podziękowania za Marsale - beżowa i niebieska świetnie spisywały się podczas tych kilku minionych upalnych dni, a granatową chętnie wykorzystywałam podczas wieczornych spacerów. Niechże lato wraca!... Odpowiedz Link