Dodaj do ulubionych

70F to 65FF czy 65G?

28.03.13, 22:33
Dziewczyny, pomozcie prosze, bo zglupialam. Zamowilam przez internet 2 biustonosze - maskaradki Panache. Jeden z nich okazal sie za duzy pod biustem, ale dobry w miseczkach. Rozmiar to 70F. Zazwyczaj z maskaradek nosze 65FF. W niektorych modelach ten obwod byl dla mnie juz na granicy ciasnosci, a tu niespodzianka. Zamowilam Tiffany i 70 w obwodzie jest za luzne, nawet zapiete na ostatnie haftki. Miseczki F w tym obwodzie sa OK.
Czy wymieniajac biustonosz powinnam teraz celowac w 65G czy 65FF? Chcialam zamowic 65FF, ale sklep zasugerowal 65G jako rozmiar odpowiadajacy wielkosci miseczek w 70F. Stad moja konsternacja ;).
Obserwuj wątek
    • azymut17 Re: 70F to 65FF czy 65G? 28.03.13, 23:31
      To dość dziwne ze strony sklepu (może nie mają wersji stacjonarnej i kierują się tylko tabelkami?). Praktyka bowiem pokazuje, że te same pojemności misek mają rozmiary różniące się literką i obwodem o jeden (zawsze mam problem, jak to zgrabnie ując w jednym zdaniu). Czyli 60G-->65FF-->70F itd. Oczywiście na ciele może się to różnie układać, ktoś kto założyłby 70F potrzebując 60G mógłby stwierdzić, że to 70F jest za duże w misce, a wynikałoby to z niedostatecznego przylegania misek do ciała z powodu za luźnego obwodu.

Eniłej, jeśli Twoje Tiffany ma naprawdę dobra miskę, to bierz 65FF.
      • agafka88 Re: 70F to 65FF czy 65G? 28.03.13, 23:48
        Popieram Azymuta, przechodzimy o jedną miseczkę :)
        • rennie77 Re: 70F to 65FF czy 65G? 29.03.13, 00:06
          Hmm, tez mi sie tak wydawalo :). Dziekuje!
          Zglupialam, kiedy pani ze sklepu napisala mi, ze wedlug tabeli rozmiarow Panache, to bedzie 65G.
          • effuniak Wg tabeli rozmiarów.... 29.03.13, 06:19
            i tu masz odpowiedź na Twoje pytanie... Pani ze sklepu ma nikłą znajomość doboru staników i kieruje się tylko tym co stoi jak byk w tabelce .
            A nw tabelce jest napisane, że 70F jest na 96,6 w biuście zatem by 65tka pasowała to powinna być też na 96,5 w biuście czyli , nie mniej ni więcej tylko 65G !!!

A tu zonk !

Idzie się z rozmiarami w tabelce inaczej i jesli miska byla dobra w 70F to wypadkową tego rozmiaru jest 65FF - jak napisała Agafka
            Jednak...
            jest jeden haczyk !

Sprawdź, niech mocniej Cię ktoś ściśnie w tym staniku i zobacz czy wtedy miska nie zrobi się za mała - dociągnięta obwodem .
            Jesli tak sie stanie to jest duże prawdopodobieństwo, że 65FF będzie za małe ale ... 65G - za duże.

A ten obwód w 70F jest drastycznie za duży ?
            • effuniak Re: Wg tabeli rozmiarów.... 29.03.13, 06:22
              ... i dlatego w moim sklepie zostały skasowane wymiary obwodów biustu w tabelce bo wprowadzały w błąd ....
            • rennie77 Re: Wg tabeli rozmiarów.... 29.03.13, 09:35
              Nie bede oceniala tego czy ma znikoma wiedze nt. doboru stanikow czy nie. Przesylka byla blyskawiczna, chec pomocy po stronie sklepu jest, i dla mnie to akurat jest duzy plus.

Obwod w 70 jest na tyle luzny, ze niestety nie zapewnia dobrego podtrzymania, nawet zapiety na te ostatnie haftki.

Swoja droga plunge w obwodzie 70 jest za luzny, miska F OK, a w straplessie 65 jest bardzo ciasny miseczka FF definitywnie za mala. Pomiedzy 70 w plunge i 65 w straplessie jest rozmiarowa przepasc ;).
              • inez69 Re: Wg tabeli rozmiarów.... 29.03.13, 10:22
                Obwodów straplessów, tak jak sportowców, zazwyczaj nie zaniżamy bo są już tak ciasne, że niektóre kobiety potrzebują nawet obwodu większego o dwa "oczka" od pozostałych staników.
                • rennie77 Re: Wg tabeli rozmiarów.... 29.03.13, 11:13
                  Nie zanizylam, wydawalo mi sie, ze moj 'normalny' obwod w maskaradkach bedzie OK.
                  Ale dzieki za tip, nastepnym razem wezme wiekszy obwod w straplessie. Tyle, ze tutaj nawet miseczki o dziwo, byly za male. Mysle, ze musialabym skoczyc o jedno oczko w obwodzie i w miseczce.
                  • inez69 Re: Wg tabeli rozmiarów.... 29.03.13, 13:12
                    Zaniżałaś zaniżałaś, bo takie są zasady brafittingu.
                    • rennie77 Re: Wg tabeli rozmiarów.... 29.03.13, 13:35
                      A, jesli patrzymy sie na to w te manke, to tak ;). Zanizalam tak jak do wszystkich biustonoszy, faktycznie.
                      Inna sprawa jest, ze odkrylam, ze Tiffany ma silikonowe wstawki w obwodzie, a silikon mnie niestety uczula. Czy w ogole sa na rynku straplessy bez silikonu? Moze Freya?
                      • inez69 Re: Wg tabeli rozmiarów.... 29.03.13, 13:42
                        Moje Deco tez ma. Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że wszystkie będą go miały.
                        • rennie77 Re: Wg tabeli rozmiarów.... 30.03.13, 20:52
                          Przejrzalam oferty straplessow i zauwazylam, ze jest jakas australijska firma, ktora produkuje je bez silikonu. Bede musiala sprawdzic czy sa do kupienia w Europie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka